Kirjoittaja Aihe: Hommahomma - mitä Hommaforumista kirjoitetaan (lue ohjeet alusta)  (Luettu 51297 kertaa)

Kari Kinnunen

 • Vieras
Onhan Jussilla tossa pointtia. On todellakin fiktiota että joku muu ryhmä kuin arabit tai afrot syyllistyisi pikkulikkojen raikauksiin ja silpomisiin.

Tai ainakin uutinen...

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Homma on päässyt näemmä Jussi K. Niemelän elokuussa ilmestyvään kirjaan "Punaiset Lehdet". Kirjoitusasu on tietenkin virheellinen, kuinkas muutenkaan :P

...

Lainaus
Jussi K. Niemelä @jussikniemela 12. toukokuuta

Punaiset lehdet ilmestyy elokuussa. "Lauttasaaressa on peto irti. Joku raiskaa ja silpoo nuoria tyttöjä kesäyössä. Homma-forumilla syytetään maahanmuuttajia, kuinkas muutenkaan, mutta tappajan jättämät merkit viittaavat toisaalle. Kuka on tekijä?" #PunaisetLehdet #Lauttasaari

Dekkarikirjailijoiden maine suurina ajattelijoina on yksi suuri fake news, koska kansa osaa pitää ne erillään politiikasta, vaikka sinnekin pääsee kaikenlaista kouhottajaa. Koskaan et kuule, että näitä kaipailtaisiin ehdokkaiksi.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 101
 • Liked: 3343
Ihme tapaus tuo Jussi K. Niemelä. Kuuntelin aikoinaan hänen luentoaan n. 10 vuotta sitten, kun hän julisti aivan samaa islam- ja monikulttuurikritiikkiä, mitä Halla-aho ja kumpp. aikoinaan sanoivat. Niemelä ei sitten kai saanut "johtajan" asemaa näkemyksen sisällä, joten hänestä tulikin vastustaja. Hyvin ristiriitaisia näkemyksiä on esittänyt, välillä komppaa maahanmuuttokriitikkoja, sitten hieman "kaksisuuntaisen mielenterveysnäkemyksen" mukaan yhtäkkiä syyttelee samoja ihmisiä. Ota tuosta sitten selvää...

Taitaa olla henkilöitä, joille se oma näkemys on ainoa oikea ja kaikki muut vääriä. Jätän psykologisen analyysin sitten tästälähtien pätevämmille...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Hommaforum on mainittu ranskalaisessa Le Monde -lehdessä tänään julkaistussa artikkelissa, joka käsittelee "perussuomalaisten radikalisoitumista". Jopa kirjoitusasu on oikea :)

Harmi, että tuossa on maksumuuri.

https://www.lemonde.fr/international/article/2019/05/23/la-radicalisation-des-vrais-finlandais-en-marge-de-leur-passage-au-pouvoir_5465999_3210.html (23.5.2019)

Konekäännös:

Lainaus
The radicalization of the True Finns, on the sidelines of their passage to power

After two years in government, populist anti-immigration training split in two. This implosion has benefited the radical fringe of the party.

The extreme right to the test of power 4/5. Sitting in a cafe in the center of Helsinki in early June 2017, the very pro-European Alexander Stubb, former Finnish prime minister, was jubilant. "We gave them the kiss of death," he said then about the True Finns, who joined the government with conservatives and centrists in 2015. More divided than ever, the Eurosceptic populist party, founded in 1995 by the debonair Timo Soini, had lost more than half the support of his constituents in two years, victim, it seemed, the implacable curse for any populist training tempted by the experience of power.

Yet, two years later, a coup de theater: after the legislative elections of April 14, not only the party won the second place with 17.5% of the vote, just behind the Social Democrats (17.7%), But he is more united than ever behind his new leader, Jussi Halla-aho MEP, who succeeded Soini in 2017.

To understand this reversal, it is necessary to return to the first electoral success, when the eurosceptic formation obtains 19.1% of the votes in 2011. In a country where the growth is running out of steam, the Finns do not appreciate to have to finance the plans of aid to the countries of southern Europe, considered responsible for the crisis in which they sink, after the sinking of Greece.

«Poujadist tradition»

At the time, Timo Soini refused to join the government, fearing that divisions between the various factions within the party would increase. "True Finns are basically a populist tradition of Poujadist tradition, for whom anti-immigration positioning was not essential, but which attracted people whose priority it was," analyzes political scientist Lauri Karvonen.

Among them: Jussi Halla-aho, a linguist, who made himself known by his blog where he criticizes immigration and multiculturalism. In 2008, he launched the Internet forum, Hommaforum, rallying point of Finnish identity. He was elected as a member of Parliament in 2011.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Hyysärin Nyt-liitteessä julkaistiin melkoisen harhainen artikkeli todella köykäisin argumentein siitä miten Eurooppa ei oikeastaan ole koskaan ollut valkoinen ja niin edespäin. Lainaan tähän tuon Hommaa käsittelevän osion.

Keskustelua artikkelista on käyty mm. ketjussa Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on ja siellä sitä sopii myös jatkaa.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006139708.html (12.6.2019)

Lainaus
Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

Eurooppalaiset naiset hankkivat lapsia tänne tulevien afrikkalaisten siirtolaismiesten kanssa, ja tätä kautta sekä suoran maahanmuuton kautta eurooppalaisten perimä muuttuu vähitellen afrikkalaiseksi sekä osittain myös muista maanosista peräisin olevaksi. Euroopan valkoihoiset kuolevat vähitellen sukupuuttoon, jos tällaista karkeaa ilmaisua voi käyttää.

Me olemme suomalaisia, eli eurooppalaiseen (valkoiseen) rotuun lukeutuva kansa.

Mikäli maa halutaan pitää suomalaisena myös jatkossa, ainoa mahdollisuus on maahantulon estäminen ja nykyisin maassa asuvien ei-suomalaisten kotiuttaminen.

Suomikin on kulttuurillisesti heikko puolustautumaan väestönvaihdolta, olisi varmaan parasta, jos Venäjä valloittaisi meidät, jos haluttaisiin säilyttää valkoihoiset enemmistönä. Taloudellisessa ja hyvinvoinnillesessa ym mielessä se olisi tietenkin karmeaa, ei siinä.


Yllä olevat pätkät ovat Homma-forumilta.

Helsingin Sanomat kirjoitti tammikuussa perussuomalaisten nuorisojärjestön Ps-nuorten radikalisoitumisesta. Vallan järjestössä ovat ottaneet niin kutsutut etnonationalistit.

Vähän ennen europarlamenttivaaleja Ps-nuoret aiheuttivat kohun rasistisella twiitillä. Poliisi epäilee twiittaajaa ja yhtä kommentoijaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Twiitin tekstinä oli ”äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Kuvassa oli tummaihoinen perhe. Ps-nuoret poistivat twiitin myöhemmin ja myönsivät sen olleen harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.

Väestön vaihtumista tapahtuu, mutta se on silti salaliittoteoria... eh.

Hommaforum kuuluu internetin kaatopaikkoihin tämän toimittelijan mukaan (kts. allaolevan lainauksen loppuosa).

Artikkelista keskustelua tuolla: https://hommaforum.org/index.php/topic,55124.msg3079073.html#msg3079073

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Lainaus
Analyysi: Väestönvaihto on salaliittoteoria, mutta se ei estä perussuomalaisten johtoa käyttämästä sanaa

Pekka Torvinen

Perussuomalaisten puoluesihteeriksi valittiin kesäkuun lopussa Simo Grönroos.

Hän puhuu avoimesti väestönvaihdoksesta niin verkkosivuillaan kuin Espoon kaupunginvaltuustossa.

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kesäkuun lopussa Riikka Purra.

Hän on puhunut viime aikoina väestönmuutoksesta. Kuulemma myös väestönvaihto käy, sillä käsitteet ovat selviä:

”Väestönmuutos = väestö muuttuu. Kun väestö muuttuu tarpeeksi = väestö vaihtuu.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on myös puhunut väestönvaihdosta.

Hän kirjoitti esimerkiksi julkisessa Facebook-päivityksessä keväällä 2018, että usein väestönvaihdoksesta puhumista pidetään foliohattuiluna tai liioitteluna, mutta Länsi-Euroopan osalta ”on kuitenkin epärehellistä sanoa, että se ei olisi käynnissä, että se ei olisi nopeaa, ja että se ei jatkuisi juuri niin kauan kuin sen annetaan jatkua”.

Halla-aho lisäsi, että Suomessa ”tullaan hiukan jälkijunassa, mutta vauhti on melkoinen”.

Niin, jos väestönvaihto todella tarkottaisi vain sitä, että kun väestö muuttuu tarpeeksi, se vaihtuu, siinä ei olisi mitään dramaattista.

Siinä ei olisi mitään dramaattista silloinkaan, jos se tarkoittaisi vain sitä tilastollista faktaa, että etnisesti ranskalaisten tai etnisesti suomalaisten suhteellinen osuus Ranskan ja Suomen väestöstä on pienentynyt ja pienenee todennäköisesti myös tulevaisuudessa (jota ei tosin voida tietää).

Samalla tavalla sanaparissa lopullinen ratkaisu ei olisi mitään dramaattista, jos se tarkoittaisi vain ratkaisua, joka on viimeinen.

Mutta me tiedämme, että lopullinen ratkaisu tarkoittaa myös paljon muuta.

Niin tarkoittaa myös väestönvaihto. Se on rasistinen ja misogynistinen salaliittoteoria, jonka mukaan valkoihoiset ihmiset ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon, koska länsimaihin muuttaa ihmisiä Lähi-idästä ja Afrikasta (ja Yhdysvaltoihin ihmisiä erityisesti Latinalaisesta Amerikasta), ja koska valkoihoiset eivät lisäänny tarpeeksi.

Väestönvaihtoa toteuttavat salaliittoteorian mukaan eliitti eli globalistit, jotka edistävät maahanmuuttoa, feminismiä ja ilmastohysteriaa. Valtamedia kuuluu salaliittoon, ja aivan äärimmäisen laidan mukaan globalistit ovat tietysti juutalaisia.

Tätä kautta esimerkiksi Yhdysvaltojen Charlottesvillestä maailmalle kesäkuussa 2017 levinneet uusnatsien ”Jews will not replace us” -huudot muuttuvat ymmärrettäviksi. Juutalaiset eivät siis ole itse tulossa korvaamaan valkoihoisia, vaan juutalaisglobalistieliitti korvaa valkoihoiset vääränvärisillä ja islaminuskoisilla maahanmuuttajilla.

Näin siis salaliittoteorian mukaan, joka on yksinkertaisen sekopäinen mutta varmaankin juuri siksi niin toimiva.

Vierailu internetin kaatopaikoilla eli esimerkiksi osassa Youtubea, Twitteriä, Homma-forumia ja Ylilautaa osoittaa, että salaliittoteoria elää ja voi hyvin.

Eikä ihme, väestönvaihto on rimmaava sana.

(...)
« Viimeksi muokattu: 05.07.2019, 14:19:11 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2821
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Ehkä toimittaja Pekka Torvinen on salanuiva, joka herättelee ihmisiä havaitsemaan väestönvaihdon ja johdattaa HS:n lukijoita tutustumaan Amreniin ja Hommaforumiin. Tällaiset jutut ovat ainoa tapa välittää tietoa valtamedian kautta ihmisille. Naamioidaan tiedonvälitys suvakismiksi. Mukaan muutama suvakkiälyttömyys niin ei paljastu.

Vai olisiko Pekka itseasiassa Keijo  ;D
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 827
 • Liked: 8213
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Väestönvaihdossa oleellisia ovat ne teot ja puheet jotka edistävät väestönvaihdosta ja se demografinen muutos joka edellä mainituista toimista seuraa. Väestönvaihdon määritelmään ei edes tarvita motiiveja ja piilossa pidettyjä tarkoitusperiä. Riittää kun voidaan osoittaa toiminta ja sen seuraukset.

Jos väestönvaihtoa edistetään laillisilla keinoilla, siitä ei saa edes salaliittoteorioita muodostettua, sillä salaliittoon kuuluu aina rikos. Väestönvaihtoon tähtäävät toimet pitäisi ensin kriminalisoida, mikä tuskin tapahtuu ainakaan nykyisen hallituksen aikana.

Väestönvaihdon taustalla voi olla salajuoni, mutta yleensä sellaisen osoittamiseen löytyy korkeintaan aihetodisteita. Suoria todisteita harvemmin löytyy, ja jos kyseessä ei ole rikos, kukaan ei niitä pengo esille.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 625
 • Liked: 1263
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Ehkä toimittaja Pekka Torvinen on salanuiva, joka herättelee ihmisiä havaitsemaan väestönvaihdon ja johdattaa HS:n lukijoita tutustumaan Amreniin ja Hommaforumiin. Tällaiset jutut ovat ainoa tapa välittää tietoa valtamedian kautta ihmisille. Naamioidaan tiedonvälitys suvakismiksi. Mukaan muutama suvakkiälyttömyys niin ei paljastu.

Vai olisiko Pekka itseasiassa Keijo  ;D

Tuskin Torvisella on mitään käsitystä Hommafoorumin sisällöstä.
Tämä käy ilmi siitä, että Torvinen vertaa Hommafoorumia Ylilautaan.
Sinänsä ei tuosta Torvisen senttauksesta ole mitään haittaa. Viittaus tuo uusia lukijoita Hommalle.

Jännästi nämä vihervasemmistolaiset leimaavat Homman eräänlaiseksi MV-lehdeksi tai Ylilautaporukaksi.
Viimeksi tämä leima, jota en itse tunnistanut löytyi kirjasta "Kansa raivoistui".

Törkyä syytävät ja uhkailevat nettihäiriköt voivat olla paitsi julkisten ammattien edustajien myös yksityishenkilöiden ongelma. Ilona Pajari ja Mikko Sovijärvi keräsivät heidän kokemuksiaan Kansa raivostui -kirjaan.
TEKSTI Susanna LuikkuKUVAT Timo Pyykkö
Kirjailija Mikko Sovijärvi otti historiantutkija Ilona Pajariin yhteyttä vuoden 2016 lopulla ja ehdotti yhteistä kirjaprojektia, mutta aihe oli pyörinyt Sovijärven päässä jo pari vuotta. Kansa raivostui – uhkaillut kertovat (Hai) ilmestyi huhtikuun lopussa.

– Muutama vuosi sitten häirintä koski marginaalista osaa suomalaisista, mutta se on räjähtänyt suoranaiseksi kansanhuviksi. Toisaalta monen häiriköinnin takana ollut MV-julkaisu on suljettu, ja oikeudelliseen vastuuseen saattavat joutua myös anonymiteetin takaa sen linkkejä levittäneet ja häirintään osallistuneet, Sovijärvi muistuttaa.

https://www.apu.fi/artikkelit/uutuuskirja-kasittelee-somevainoa-ja-nettihairikointia-rajahtanyt-suoranaiseksi-kansanhuviksi

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 223
 • Liked: 6475
 • Cancel Culture: Ryhmä Haun Karl the Antifa Rioter
Antakaas kun hompanssi mietiskelee väestönvaihtoa vähän yksityiskohtaisemmin ja vetää siitä johtopäätöksiä:

Väestönvaihto koskee tietysti myös poliisia ja armeijaa. Näille molemmille haetaan eksessiivisesti väkeä siirtolaisten joukosta. Tämä on nimittäin ainoa keino saada tarpeen vaatiessa ne toimimaan omaa kansaa vastaan. DDR:ssä oma armeija ja poliisi eivät suostuneet valtion loppuaikoina ampumaan tuhansia mielenosoittajia ja Neuvostoliitto oli aikoinaan haettava avustamaan tappamisessa Itä-Saksassa 1953, Unkarissa 1956 ja Tsekkoslovakiassa 1968.
Covid-idiootti ja ilmastonkieltäjä out of "Basket of deplorables" (Hillary Clinton)

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 264
 • Liked: 4064
 • Sus siunatkoon
Jos väestönvaihtoa edistetään laillisilla keinoilla, siitä ei saa edes salaliittoteorioita muodostettua, sillä salaliittoon kuuluu aina rikos.

Pitäisi varmaan tonkia Finlexistä rikoslakia, miten rikoslaissa salaliitto määritellään rikokseksi. Mielestäni oleellista keskustelussa on kuitenkin se, miten on tuotettu lainsäädäntöä, joka on tehnyt mahdolliseksi lopputuloksen, jota perustellusti voidaan kutsua väestönvaihdoksi.

Minusta poliittista salaliittoilua (ei vielä kriminalisoitua ja ehkä ei ole järkevääkään kriminalsoida) on se, että kansalaisuuslakia ym. väestönvaihtoon tarvittavia lakimuutoksia on tehtailtu viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Tarvittavien lakimuutosten synnyttämistä voi kuvailla sanoilla "politikoinniksi sammutetuin lyhdyin" tai "politikoinniksi harhauttamalla". Jälkimmäisestä esimerkki on poliittinen puhe kansainvälisyydestä, jonka lopputulos onkin ollut väestönvaihto eli kansallisuuksien tahallinen sekoittaminen, kuten Neuvostoliitossa tehtiin, tosin pakolla.

Ja kaiken tämän on mahdollistanut paljolti se, että edelleen suomalaisesta äänestäjäkunnasta merkittävä osa kuvittelee valtamedian olevan nk. 4. valtiomahti ja vartioivan poliitikkoja sekä heidän puheitaan suomalaisen äänestäjän parhaaksi. On kestänyt vuosia, että itse olen vakuuttunut johtopäätöksestä, että valtamedia on suomalaisen äänestäjän pahin vihollinen mm. vääristelyin, leimaamalla ja suojelemalla väenstönvaihtoa tehtailevia poliitikkoja. Kysymys onkin, missä ja millaisia järjestyneitä muotoja valtamedian ja väestönvaihtopoliitikkojen välille on ollut? Voidaanko näitä kutsua salaliitoiksi?

Ehkä seuraava askel poliittisessa keskustelussa väestönvaihdosta voisi olla laatia aikajärjestyksessä lista kaikista niistä lakimuutoksista, joiden suoraan ja vähän epäsuorastikin voidaan katsoa vaikuttaneen väestönvaihtoon.

Törkyä syytävät ja uhkailevat nettihäiriköt voivat olla paitsi julkisten ammattien edustajien myös yksityishenkilöiden ongelma. Ilona Pajari ja Mikko Sovijärvi keräsivät heidän kokemuksiaan Kansa raivostui -kirjaan.

Tulipahan mieleen sellainen mahdollisuus, kun on todisteltu ihan valtamedian arvovaltaisen toimittajan voimalla putin-trollien olemassa oloa, että josko merkittävä osa nettihäiriköinnistä tuleekin aatteellisesti palavasieluisilta valtamedian ammattitoimittajilta? Heillä voi katsoa olevan jokseenkin yhteinen intressi työnantajansa kanssa somen likaamisessa. 1+1, salaliittto?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Aloitusviestistä löytyy ohjeet tämän ketjun sisällöstä. Väestönvaihdosta voi yleisellä tasolla keskustella muissa ketjuissa.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 827
 • Liked: 8213
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween

Pitäisi varmaan tonkia Finlexistä rikoslakia, miten rikoslaissa salaliitto määritellään rikokseksi.


Tämmöisen löysin:
Lainaus

Valmistelutoimiin ryhtyminen edellyttää jo päätöstä tai vähintäänkin ajatusta rikoksen tekemisestä. Eräissä oikeusjärjestelmissä pelkkä suunnitelman laatiminen, salaliitto, tietyn vakavan rikoksen toteuttamiseksi on saatettu säätää rangaistavaksi. Tällaisen kriminalisoinnin soveltamiseen liittyy vaikeita näyttöongelmia sekä oikeusturvariskejä. Suomen rikoslain mukaan suunnittelu ei ole rangaistavaa, eikä lakimme tunne myöskään yleistä salaliitto-tyyppistä kriminalisointia.

https://www.finlex.fi/sv/esitykset/he/2002/20020044

Parempaa määritelmää en löytänyt.

Ilmeisesti Suomen lain mukaan salaliitto itsessään ei ole rikos. Toisaalta sanan salaliitto määritelmään kuuluu suunnitelma rikoksen toteuttamiseksi.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Suomen Penin puheenjohtajan Veera Tyhtilän haastattelussa kerrotaan vuosikymmenen takaisista keskiviikkokerhoista, Halla-ahosta ja Hommaforumista, joiden/joista erinäiset kamalat mielipiteet ovat levinneet valtavirtaan :flowerhat:

”Jouduin usein lähtemään noista kokouksista hyvin aikaisin pois, sillä ihmisten tapa puhua ja ajatella alkoi sattua ihan fyysisesti. Vatsalihakset kiristyivät, oksetti, päätä alkoi särkeä. (--) Tuo sama kiristävä tunne vatsassa nousee jälleen, kun katson äärioikeiston vähittäistä leviämistä Euroopassa. Se on kuin vaientamisen aalto, tunnen sen itsekin tarpeena olla hiljaa, jättää puuttumatta. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa olla hiljaa.”

Pitkä juttu ja maksumuuri.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006185762.html (27.7.2019)

Lainaus
Näytelmäkirjailija Veera Tyhtilä kävi samoissa illanvietoissa Jussi Halla-ahon hengenheimolaisten kanssa, koska halusi ymmärtää heitä

KYMMENEN vuotta sitten näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja Veera Tyhtilä astui sisään Helsingin kantakaupungissa sijaitsevaan baariin.

Siellä istui keskustelemassa ryhmä ihmisiä, joita Tyhtilä ei henkilökohtaisesti tuntenut. Hän kuitenkin tiesi mistä porukasta oli kyse ja pyysi saada liittyä heidän seuraansa.

Ihmiset olivat ”keskiviikkokerhon” osanottajia. Kerhon avoimia keskusteluiltoja järjestettiin baarissa viikoittain. Niissä juteltiin vapaamuotoisesti monenlaisista aiheista, kuten politiikasta.

Osallistujat saattoivat olla moninkin eri tavoin ajattelevia.

Monilla kuitenkin oli samankaltainen näkemys esimerkiksi maahanmuutto- tai tasa-arvokysymyksistä. Sen huomasi keskusteluja kuunnellessa.

Humanitaarista maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta yleensä vastustettiin, rajuin sanakääntein. Tasa-arvokysymyksissä oltiin konservatiivisia. ”Vihervasemmistoa” haukuttiin.

Jotkut keskiviikkokerholaiset kutsuivat yhteistä maailmankuvaansa ”nuivaksi.” Sisäpiiritermi on lähtöisin Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjasta, jonka ympärille kehittyi 2000-luvun alkupuolelta lähtien tiivis hengenheimolaisten yhteisö.

Vieraskirjan aktiivit perustivat 2008 Hommaforumin, josta tuli nopeasti suosittu maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta vastustavien keskustelufoorumi. Halla-aho kirjoitti pitkään aktiivisesti Hommaforumille ja vieraili usein helsinkiläisbaarin keskiviikkokerhoissa.

Tyhtilä taas ei hakeutunut keskiviikkokerhoihin siksi, että olisi ollut samaa mieltä sen aktiivisten osanottajien kanssa. Hän ei ollut nuiva silloin eikä ole nyt.

”Mutta halusin yrittää ymmärtää heitä”, hän kertoo.

SIIRRYTÄÄN vuoteen 2019.

Keskiviikkokerhoissa puhutut ja Hommaforumille kirjoitetut mielipiteet ovat levinneet valtavirtaan ja päivänpolitiikkaan. Jussi Halla-aho on noussut blogistista ja kunnallisvaltuutetusta kansanedustajaksi sekä puolueensa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Hänen johdollaan perussuomalaisista tuli viime eduskuntavaaleissa Suomen toiseksi suurin puolue.

Äärinationalismi, äärikonservatiivisuus, maahanmuuttovastaisuus – sekä aivan suora rasismi ja vihapuhe – ovat arkipäivää avoimessa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ei vain Suomessa, vaan lähes kaikkialla maailmassa.

Veera Tyhtilä on nyt Suomen Pen -yhdistyksen puheenjohtaja. Pen on kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö, joka toimii yli sadassa maassa.

Kesäkuussa Tyhtilä julkaisi Suomen Penin sivuilla blogikirjoituksen, jossa ilmaisi huolensa nykyisestä maailmantilasta. Siinä hän kertoi julkisesti kymmenen vuoden takaisista keskiviikkokerho-kokemuksistaan.

(Jussi Halla-aho sanoo HS:lle, ettei hänellä ole muistikuvia Tyhtilästä tai tämän vierailuista keskiviikkokerhoissa, muttei epäile, etteikö Tyhtilä olisi niissä voinut tuolloin käydä. Hän myös sanoo, ettei koskaan toiminut kyseisten illanviettojen järjestäjänä, toisin kuin Tyhtilä blogipostauksessaan kirjoitti.)

Jouduin usein lähtemään noista kokouksista hyvin aikaisin pois, sillä ihmisten tapa puhua ja ajatella alkoi sattua ihan fyysisesti. Vatsalihakset kiristyivät, oksetti, päätä alkoi särkeä. (--) Tuo sama kiristävä tunne vatsassa nousee jälleen, kun katson äärioikeiston vähittäistä leviämistä Euroopassa. Se on kuin vaientamisen aalto, tunnen sen itsekin tarpeena olla hiljaa, jättää puuttumatta. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa olla hiljaa”, Tyhtilä kirjoitti tekstissään.

VEERA TYHTILÄ (s. 1977) valittiin Suomen Penin johtoon tänä vuonna. Häntä ennen puheenjohtajina toimivat kirjailija-toimittaja Venla Hiidensalo vuonna 2018 ja kirjailija-suomentaja Sirpa Kähkönen 2014–18.

(...)

SUOMEN tilanteesta puhuttaessa Tyhtilä ei halua nimetä mitään puolueita tai muita yksittäisiä tahoja, jotka häntä erityisesti huolestuttavat.

Samankaltaiset ongelmat koskevat myös koko maailmaa, ja vaikuttavat maasta toiseen, hän sanoo.

”Ei voi ajatella, että on jokin sananvapausongelma, joka koskee vain Suomea.”

Ei tarvitse mennä erityisen kauas Suomesta, kun esimerkiksi lehdistönvapaus voi olla jo huomattavan vaarallisessa tilassa.

Esimerkiksi presidentti Viktor Orbánin kaudella Unkarin lehdistönvapautta on heikennetty vakavasti. Demokratian tilaa tarkkailevan Freedom House -järjestön mittauksessa Unkari on enää vain osittain vapaa maa (ja silti Euroopan unionin jäsen).

Venäjällä useita Vladimir Putinin hallitusta kritisoineita toimittajia on kuollut hämärissä olosuhteissa, Maltalla vero­paratiisiyhteyksiä paljastaneita Panaman papereita tutkinut toimittaja murhattiin autopommilla 2017.

”Ei Suomi ole irrallaan muusta maailmasta. Jos esimerkiksi talousrikosten tutkija saatetaan murhata noin vain, se vaikuttaa väistämättä sekä Suomen että globaaliin talouteen”, Tyhtilä toteaa.

Muina sananvapauden uhkina Tyhtilä pitää esimerkiksi sitä, että yksittäisten ihmisten henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia ei pystytä edes lakiteitse pysäyttämään.

”Onhan se valtavan suuri yhteiskunnallinen ongelma, että tällä hetkellä on sallittua kohdistaa johonkuhun niin suuri paine, että hän joutuu vaikkapa muuttamaan toiseen kaupunkiin. Jos tuollaisille annetaan periksi, niin sillä on todella vakavat seuraukset.”

”Ja sitten on tietynlainen ’normaalin’ rajan vähittäinen, hidas siirtyminen. Se ei ole näkyvä muutos, mutta sitä tapahtuu koko ajan: aletaan pitää normaalina käytöstä, joka vaikkapa kymmenen vuotta sitten olisi ollut aivan kohtuutonta.”

(...)
« Viimeksi muokattu: 27.07.2019, 09:42:09 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 101
 • Liked: 3343
Jiri Keronen kommentoi asiaa, onko Veera ollut mukana:
https://www.facebook.com/Justifer/posts/10156610008925698
Lainaus
Tässä on vain Hesarin tilaajille kirjoitettu suora valhe. Veera Tyhtilä ei ole koskaan käynyt samoissa illanvietoissa Jussi Halla-ahon hengenheimolaisten kanssa eikä häntä ole koskaan pyydetty Suomen Sisun kirjuriksi...
Loput linkistä.
Hieman säveltämistä ehkä uutisessa...?

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 259
 • Liked: 15855
Lainaus
Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset yhteen Suomen republikaaneiksi?

Suomessa on poliittisia toimijoita, jotka ovat ymmärtäneet sen, että kristillisdemokraatien kannatus ilman vaaliliittoja on nykyisellään aika tapissa ja maksimissaan puolueen vaikutusvalta tulee olemaan yksi ministeri sikäli kun Suomeen vielä joskus saadaan oikeistohallitus.

Jos seuraa kristillistä mediaa, huomaa ettei ainoastaan Patmos lähestyssäätiön tutkimusjohtaja, jonka nuivalle kristillisyydelle on hommafoorumilla omistettu kokonainen tupsu, vaan myös moni muu saarnamies on retoriiakassaan jo siirtynyt KD:n sijaan hehkuttamaan perussuomalaisia.

Itse asiassa veikkaan perussuomalaisten seuraavan metamorfoosin olevan uskonnollistuminen, koska ilman sitä kansallismielisyys, maahanmuuttokritiikki ja ilmastodenialismi ei oikein palettina pysy kasassa, vai pitikö hommafoorumillakin olleen alun perin rationaalista keskustelua?
http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279441-kristillisdemokraatit-ja-perussuomalaiset-yhteen-suomen-republikaaneiksi

Tuo viimeisen kappaleen kysymys ei oikein avaudu minulle. Tajuaako joku muu?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 721
 • Liked: 76749
Lainaus käyttäjältä: Jiri Nieminen
Itse asiassa veikkaan perussuomalaisten seuraavan metamorfoosin olevan uskonnollistuminen, koska ilman sitä kansallismielisyys, maahanmuuttokritiikki ja ilmastodenialismi ei oikein palettina pysy kasassa, vai pitikö hommafoorumillakin olleen alun perin rationaalista keskustelua?
http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279441-kristillisdemokraatit-ja-perussuomalaiset-yhteen-suomen-republikaaneiksi

Tuo viimeisen kappaleen kysymys ei oikein avaudu minulle. Tajuaako joku muu?

Sekavasti ilmaistu, mutta eiköhän tarkoitus ole herjata, että itsestäänselvästi kansallismielisyys ja vallitsevien maahanmuutto- ja ilmastonarratiivien ja -politiikkojen arvostelu ei perustu eikä voikaan perustua rationaalisiin argumentteihin, minkä Hommaforumin keskustelukin osoittaa, joten perussuomalaisten politiikkaa voi perustella vain uskonnolla.

Todellisuudessa, kuten viime kevään vaalitentit osoittivat, nimenomaan Perussuomalaisilla on kansallismielisyydessä ja maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan kritiikissä kaikkein rationaalisin ja faktaperusteisin paketti, kun taas muut puolueet poukkoilevat hämäyksineen ja puolitotuuksineen sinne tänne. Esimerkiksi EU:n turvapaikanhakijasiirrot ja Suomen asettuminen ilmastopolitiikassa esikuvaksi muille EU-maille ovat järjettömiä hankkeita, joille ei yhtään lähemmin tarkasteltuna löydy rationaalisia perusteluja, mutta silti niillä on lähes kaikkien puolueiden tuki.

Mitään järkeähän Niemisen horinoissa ei ole, eikä hän pysty perustelemaan väitteitään PS:n lähentymisestä herätyskristillisiin, mutta tällaista tämä on. Nieminen ei ole huomannut edes sitä, että aiempi yhteistyökumppani KD on lähentymisen sijaan päinvastoin ottanut parin viime vuoden aikana toimissaan ja lausunnoissaan selvästi etäisyyttä Perussuomalaisiin. Jos jotain, niin KD on lähentynyt paremminkin Keskustaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 524
 • Liked: 8866
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Mitään järkeähän Niemisen horinoissa ei ole, eikä hän pysty perustelemaan väitteitään PS:n lähentymisestä herätyskristillisiin, mutta tällaista tämä on. Nieminen ei ole huomannut edes sitä, että aiempi yhteistyökumppani KD on lähentymisen sijaan päinvastoin ottanut parin viime vuoden aikana toimissaan ja lausunnoissaan selvästi etäisyyttä Perussuomalaisiin. Jos jotain, niin KD on lähentynyt paremminkin Keskustaa.

Niemisen horinat on Niemisen horinoita. Poliittisilta tavoitteeltaan KD on PS:ää lähimpänä oleva puolue Suomessa. Ei tosin kovin lähellä olla yleisellä tasolla, paikallisesti jossain enemmän, jossain vähemmän. Eroa voisi noin universaalisti verrata Forza Italian ja Legan, tai CDU/CSU:n ja AfD:n välisiin eroihin. Ne ovat toisiaan lähempänä kuin mikään niistä on lähellä Kokoomusta ja Keskustaa. Esimerkiksi kaikki CSU:n edustajat äänestivät Fideszin sanktiointia vastaan EPP:ssä.

Eli siinä missä KD pyrkii perinteiseksi, eurooppalaiseksi kristillisdemokraattiseksi puolueeksi se lähenee PS:ää, joka - se nyt on pakko myöntää - on niin hyvässä kuin pahassakin hieman löysäläisjengi, mutta KD:n kotikutoinen, herätyskristillinen perintö taas tekee eroa puolueiden välille.
qui non est mecum adversum me est

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 101
 • Liked: 3343
En pidä yhtään mahdottomana sitä, että poliittisessa kentässä tapahtuisi sellaista siirtymää, että esim. KD lähtentyisi PS:a, kokoomuksen ja keskustan konservatiivit myös. Kokoomuksen ja keskustan jäljellejäävistä osuus muodostaa oikeistoliberaalia näkemystä. Vasemmisto yhdistyy, ehkä vihreiden ympärille, tosin hajoaa myös pienfraktioihin, kuten aina.

Mutta kolme keskusta. Oikeistokonservaatiivit (PS), oikeistoliberaalit (Kok) ja sosialistit (Vihr/Sossut), aika klassiselta mallilta näyttää, eikös Britannia ollut tuollainen ennen 1939?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tehkää vaikka oma ketju tuolle KD+PS -aiheelle, älkää jatkako siitä täällä.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

newspeak

 • Vieras
Lainaus
Häiriköt kaappasivat somekeskustelun, jossa Lidl kertoo lahjoittavansa rahaa pakolaistyöhön – tästä on kyse

Lidlin kestokassikampanjan vuoksi joukko ihmisiä ilmoitti vastedes boikotoivansa ketjua. Lidl kertoo varautuneensa tällaiseen palautteeseen.

...

Boikotointiaikeista keskusteltiin kampanjan lanseerauksen jälkeen myös etenkin humanitaarista maahanmuuttoa vastustavien ihmisten keskustelupalstoiksi leimautuneilla Ylilaudalla ja Hommaforumilla.

Kriittisiä somekommentteja lukemalla muodostuu käsitys, jonka perusteella kirjoittajat kokevat Lidlin lahjoitusrahojen menevän vääränlaisten ihmisten auttamiseen – miksei rahoja kanavoida vaikkapa hädänalaisille suomalaisille? Jotkut jopa arvelivat, että kampanja edesauttaa Suomen ”pakkoasuttamista” tietyistä maailmankolkista tulevilla.

Retoriikka oli paikoin avoimen rasistista, eikä sitä ole tarpeen toistaa tässä.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006225188.html

Fake News! Monet hommaforumilaiset ovat tykästyneet Lidliin ja suhtautuvat kauppaketjun boikotointiin nihkeästi, vaikka eivät kestokassia välttämättä ostaisikaan.

newspeak

 • Vieras
^ Eiköhän se kestokassin ostamattomuuskin ole kohta vihapuhetta vaikka söisi vain Lidlistä ostettuja pöperöitä.

Onhan se kauheaa rasismia, jos ei tykästy ulkomaalaisen suunnittelemaan ja todennäköisesti ulkomailla valmistettuun halpakassiin, jota myy ulkomaalaisiin halpatuotteisiin erikoistunut ulkomaalainen jättifirma vedoten suomalaisuuteen. Ja tukikohteena tietenkin bisnes-kuvan kiillottamiseen tarkoitettu syyllistämiskampanja rahan keräämiseksi pääosin ulkomailla tapahtuvaan ja runsasta julkista tukea saavaan pakolaisten tukemiseen.

Onhan se kauheaa boikotointia, että täällä joku ilmoittaa, ettei pääosin käy ostoksissa Lidlissä tai että heillä on jo ihan hyvä kassi valmiiksi. Turha kestokassihan on tavallista muovikassia epäekologisempi ratkaisu, sillä kestokassia pitää käyttää vuosia muovikassin sijaan, jotta sen käyttö on ympäristön kannalta mielekästä.

Onhan se kauheaa epäoikeudenmukaisuutta, että ulkomaalainen jättifirma saa PR-kampanjastaan kielteistä palautetta, jota se on saanut tuhatmäärin Facebookissa mainoksensa yhteyteen ihmisiltä, joiden naapurissa on Lidl ja jotka kyseisessä putiikissa mielellään myös kävisivät. Auta armias, jos joku ei halua ostaa halpakassia, joka ei kelpaa sen ylikeitetyltä maidolta maistuvan litkun kantamiseen edes vuodeksi hajoamatta!

Mutta täällä ollaan kauheita rasisteja ja ihmisvihaajia, kun puolustellaan kyseisen firman markkina-asemaa muutamalla kommentilla, mutta muuten aktiivisesti kannetaan huolta myös maahanmuuttajien ja maailman kaikkien pakolaisten hyvinvoinnista asiakommentein!

Saisitte pyytää anteeksi foorumilaisilta, senkin ihmisperseet!

T: Henkilö jonka naapurissa ei ole Lidliä

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Fake News! Monet hommaforumilaiset ovat tykästyneet Lidliin ja suhtautuvat kauppaketjun boikotointiin nihkeästi, vaikka eivät kestokassia välttämättä ostaisikaan.

Joku keskusliikehän tuossa käy Lidlin kimppuun kuvalautaäärioikeiston avulla ja vapaa ja luotettava media tietenkin auttaa. Eihän muu olisi näin rehellisen ja luotettavan kansan asuttamassa maassa edes mahdollista.

Sama vaikka joku kilipää saataisiin vahingossa ammuskelemaan Lidlissä, koska syylliseksi on jo valittu Hommaforum ja vapaa ja luotettava media pitää huolen siitä, ettei se pääse unohtumaan jos jotain sattuu.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 259
 • Liked: 15855
Kiistämättä Homman keskusteluja seurataan politiikkaa seuraavien joukossa. Hyvä, että moderaatio pitää keskustelun asiallisena, mistä seuraa se, että meillä on oikeasti painoarvoa.

Lainaus
Kuinka pitkälle Perussuomalaisten lento kantaa?

Uskoisin, että Perussuomalaiset ottaa ainakin vaalikauden alkuun selkeän opposition ilmaherruuden räväkämmällä ja johdonmukaisemmalla tykittelyllään. Kokoomuksen tunnetusti osaava puoluekoneisto voi kuitenkin ajastaan saada rattaat rasvaan ja luoda strategian, jolla se riistää aloitteen itselleen. Perussuomalaisten suurin haaste on, jos hallitus onnistuukin politiikassaan, työllisyyskehityksessä ei tapahdu isoja kupruja, ilmastopolitiikka tuo suomalaisille enemmän kuin vie ja uusia turvapaikanhakijoiden aaltoja ei ilmene ja maahanmuuttopolitiikan linja pysyy siinä, mihin se viime hallituskaudella asettui. Silloin puhtaalle räksytykselle ja maahanmuuttaja-raiskaaja-islamisaatio-terrorismi -jankkaukselle loppuu kysyntä. Osittain tätä oirehtimista on jo ollut Hommaforumilla havaittavissa, kun tosiuskovaisissakin esiintyy kyllästymistä saman levyn pyöritykseen.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eetukinnunen1/kuinka-pitkalle-perussuomalaisten-lento-kantaa/

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 264
 • Liked: 4064
 • Sus siunatkoon
^(Lainauksen korostus minulta.)

Tänne EI ole tarkoitus koota tuntemattomien blokkareiden mainintoja. Mainitsijan tulee olla valtamedian toimittaja, Homman ydinalaan liittyvä virkamies, kansanedustaja, tunnettu nuiva tai suvis, tms.

Onhan meitä politiikan seuraajia moneen junaan. Toiset bloggaa junailuistaan toiset ei. Minusta, tai ainakin minulle, olkiukkoileva ja omia tulkintojaan Hommaforumin tunnelmista olkiukkonsa perusteiksi tarjoileva nuori vasemmistolainen ei täytä ketjun kriteerejä. Tai jos täyttää, tulisi tietää, miten tämä blogaaja on tunnettu ja seurattu. Miksi hänen blogisanansa, vaikka olkiukkoilevat sanat, ovat noston arvoiset?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vihreän Langan lopettamisesta kertovassa uutisessa HS:n toimituspäällikkö Esa Mäkinen mainitsee myös Hommaforumin (oikeassa kirjoitusasussaan, tapu tapu).

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006282818.html (23.10.2019)

Lainaus
Kommentti: Vihreän Langan lakkauttaminen johtuu siitä, että lehti muuttui tarpeettomaksi

Kaikki lehdet ovat olemassa vain siksi, että ne ovat aidosti tarpeellisia ja hyödyllisiä lukijoilleen ja tilaajilleen, kirjoittaa HS:n toimituspäällikkö Esa Mäkinen.

LEHTIÄ on Suomessa lopetettu viime vuosina paljon.

Maakuntayliopistojen ylioppilaslehtiä on kaatunut useampia: Vaasan ja Itä-Suomen yliopistojen lehdet lopetettiin, Tampereen Aviisi meni ikuiselle tauolle. Ilmestymispäiviä on vähennetty useimmilta ylioppilaslehdiltä, myös Helsingissä.

(...)

Vihreä liitto kertoi keskiviikkona, että aikoo lakkauttaa puoluelehti Vihreän Langan. 450 000 euron rahoitus aiotaan sen sijaan keskittää viestintään verkossa, sosiaalisessa mediassa ja muissa digikanavissa.

Vuonna 2008 puoluesihteerit päättivät keskenään, että puoluelehtien tuki ei ole enää korvamerkittyä lehdille. Puolueet saivat tuolloin mahdollisuuden käyttää saamansa tuen kuten haluavat. Nyt vihreät käytti tätä mahdollisuutta: journalismin sijaan puolue tukee mieluummin suoraa viestintää verkossa.

(...)

Puoluelehdet olivat vielä 1980–1990-luvuilla isoja toimijoita, joilla oli kymmenientuhansien levikit, ja ne ilmestyivät melkein joka päivä. Suomessa oli aidosti poliittinen sanomalehdistö riippumattomien, kaupallisten sanomalehtien rinnalla.

Vihreä Lanka ei varsinaisesti koskaan ollut osa tätä lehdistöä, vaan myöhemmin syntynyt samankaltainen julkaisu. Lehden ilmestyminen on vähentynyt pikkuhiljaa. Viimeisinä vuosina vihreät ovat käyttäneet siihen 450 000 euroa, ja sillä rahalla on kannettu muutamille tuhansille lukijoille paperilla painettua, kerran kuukaudessa ilmestyvää lukemistoa.

Keskustelu politiikasta ja uutiset on jo käytännössä välitetty verkossa, mutta ei Vihreän Langan verkkoversiossa.

Vihreän Langan lakkauttaminen kertoo myös siitä, että Vihreä Lanka ei ole enää ollut lukijoille tarpeellinen ja kustannusten arvoinen. Puoluelehdet syntyivät viestinnälliseen tarpeeseen, ja lakkauttaminen kertoo myös viestinnän tarpeiden muutoksesta. Viestiä pitäisi välittää ja keskustelua käydä verkossa niin, että se aidosti tavoittaa paljon väkeä.

Harva puoluelehti on onnistunut muuttumaan aidosti digitaaliseksi puoluelehdeksi. Perussuomalaishenkinen, mutta puolueeseen sitoutumaton Hommaforum on onnistunut keräämään samanmielisten keskustelua – se on tosin syntynyt puhtaasti digitaalisena. Myös kokoomuksen Verkkouutiset on ollut näkyvä jo vuosien ajan.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Digilehdillä menee vissiin huonommin kuin uskalletaan myöntää, koska Homma mainitaan tässä yhteydessä, vaikka triidien lukijamäärät eivät ole kovin ihmeellisiä jos niitä vertaa lehtien levikkeihin. Tuhat klikkausta on jo ihan hyvin jos keskustelua ei pahemmin synny, ja jos syntyy niin klikkauksien määrä kasvaa niin tasaisesti, että edistymistä seuraavat suunnilleen samat tyypit.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 352
 • Liked: 11410
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Lainaus
Hommahopo, Avicii ja Hoito Virhe – nämä nimet nimilautakunta hylkäsi


Nimilautakuntaan saapuu noin 90 lausuntopyyntöä kuukaudessa. Valtaosa koskee sukunimenmuutoksia.Antaisitko lapsellesi nimeksi Perusinssi, Hommahopo tai Superwaltzer? Vai toivoisitko, että pienokaisesi nimi olisi kenties Avicii, Marihuana, Jalofina tai Krampus?

Oikeusministeriön alaisuudessa toimiva nimilautakunta sai käsiteltäväkseen edellä mainitut nimet viime ja tämän vuoden aikana ja päätyi ei-puoltavaan lausuntoon. Mukana on sekä lapsille esitettyjä nimiä, että aikuisten omia nimenmuutoksia.

...
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006286931.html


No niin...

Kuka tunnustaa yrittäneensä kiljupäissään vaihtaa oman nimensä Hommahopoksi?  ;D
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Veikkaisin, että tässä on ennemminkin kyseessä joku piffiläinen tai joku muu ns. vastustaja, koska siellä puolella tuota nimitystä on reilusti enemmän käytetty kuin täällä ;) Kiljupäissään asian tekeminen täsmää silti varmasti.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 409
 • Liked: 4830
 • Understanding is a three-edged sword.
Tarkkaan ne kyllä meittiä seuraavat:

Lainaus
Yle julkaisi jutun äärioikeistolaisista rakastavaisista, ja siitä syntyi tietysti somekohu – tästä on kyse
-----
Tietysti kirjoitukselle löytyi kiittäjiä yllätyksettömästä suunnasta.

Suomen Sisu jakoi jutun Twitter-tilillään ja Hommaforumin ylläpito kiitteli kirjoitusta ”kerrankin kohtalaisen neutraaliksi” jutuksi kansallismielisistä.

Keskustelu synnytti jossakin määrin myös vahingoniloa, sillä internetin tietyssä kolkassa liberaalien joukkopahastuminen riemastuttaa aina.
-----
Koko juttu:
HS (NYT): Yle julkaisi jutun äärioikeistolaisista rakastavaisista, ja siitä syntyi tietysti somekohu – tästä on kyse

Kyseiseen Ylen juttuun liittyvä ketju:
https://hommaforum.org/index.php/topic,129456.0.html

Tagit: