Kirjoittaja Aihe: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa  (Luettu 36421 kertaa)

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 139
 • Liked: 3469
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #180 : 05.01.2017, 14:18:16 »
---

Kerrotko vielä, että minkä olet tarkalleen ottaen tiennyt jo kauan :D

Että olet suomenruotsalainen!

UPP väittää niin poskettomia ja aivan oikeana tietona.  Sortovallan alainen suomalainen sivistynyt maalaisväestö pakotettu ottamaan ruotsinkielisen nimen yliopistoon mennessä. Sinne oli valtava maalaissivistyneistököyhälistön tunku.
Kaipaan hieman lisäinfoa, miten opiskelu mahtoi sujua vieraalla kielellä ja oliko lukitaito jo hankittuna ennen nimen muuttamista.

En kannata pakkoruotsia mutta oma kokemukseni koulussa kielestä oli huono, enkä ikinä olisi opiskellut ilman pakkoa yhdeksää vuotta. En olisi ollut kestätöissä Ahvenanmaalla, en suorittanut purjelentolupaa Ruotsin puolella, en olisi omistanut pientä metsämökkiä Norrlannissa. Olen kiitollinen, että pakkona sen opin ja kieltä osaan. Omat kokemukseni ruotsinkielisestä väestöstä ovat pelkästään positiiviset. Minulla on paljon hyviä ystäviä Ruotsin puolella ja heidän kanssaan vietämme mointa viikonloppua yhdessä.
Minulle se pakkoruotsi on hyvä juttu.

Suomenruotsalaisissa pitäjissä on peräti neekeri! Onko suomenkielisissä kuitenkin jokunen enemmän?  Herranen aika tätä herrasväen inhottavuutta. Jotain himppa parempaa esitystä kuin vain vaahto suusta pursuten oman kateuden tuottamaa virheellistä historiaa.

Ruotsin kielen on oltava vapaaehtoinen perusopinnoissa ja vaikkapa lukiossa pakollinen. Kieli on helppo ja sen kautta ymmärtää norjan kieltä ja voi lukea tanskankin kummallista mongerrusta.

Taitaa rassata se, ettei itse ole saanut kieleen opetusta.

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 268
 • Liked: 886
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #181 : 05.01.2017, 15:33:04 »
Sinäkin aivan varmasti tiedät että imperiaalinen Venäjä rohkaisi fennomaanista liikettä vähentääkseen Suomen yhteyksiä Ruotsiin.

Tämä voi pitää paikkansa, mutta toisaalta moni ruotsinkielinen ryhtyi fennomaaniksi kannattaakseen Suomen kansallistunteen lisäämistä, jotta Suomi saataisiin irti Venäjästä.

Nämä ovat molemmat totta, mutta pitää huomata näiden kahden asian aikajärjestys.
Aluksi meidän kansallisuusaatetta rohkaistiin ja silloin se oli koko Euroopassa muotiaate.
Sen jälkeen tuli sortovuodet ja Venäjälle panslavismi.

Monet aivan selkeästi germaanisia piirteitä omaavat luulivat olevansa "ugrilaisia". Esimerkiksi Kai (Jörkan isä) Donner joka teki tutkimusmatkoja itään. Hän aivan oikeasti luuli että samojedit (ei koirat!) olivat meidän geneettisiä sukulaisia, koska heillä oli suomalais-ugrilainen kieli. Nykyisen tietämyksen mukaan aivan totaalista hömppää. Kuitenkin Donnerin matkat olivat äärimmäisen kiinnostavia.
http://www.blf.fi/artikel.php?id=5410
Kai Donnerilla on täytynyt olla aatteen palo suomalaisuuteen.

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 268
 • Liked: 886
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #182 : 05.01.2017, 15:57:01 »

Sinäkin aivan varmasti tiedät että imperiaalinen Venäjä rohkaisi fennomaanista liikettä vähentääkseen Suomen yhteyksiä Ruotsiin. Tosin tämä vaihtui sittemmin sortokauteen.
Aivan samasta syystä Putinin uskolliset eunukit yrittävät Suomessa lietsoa vihaa ruotsinkielisiä vastaan vähentääkseen yhteyksiämme länteen.

Humoristisesti voisin muotoilla että eräät tahot haluaisivat perustaa Ugrian kansallisosialistisen valtion Venäjän kylkeen saamaan tapaan kuin Neuvostoliiton kyljessä oli sosialistinen Mongolia.
Aika kallis hinta siitä että pakkoruotsin tilalle saisimme pakkovenäjän.

En ole aiemmin ollut tietoinen imperialistisen Venäjän fennomaanisuudesta. Nyt tiedän.


Vääristelet aivan tietoisesti asiaa! Se että imperiaalinen Venäjä rohkaisi aikanaan fennomaanisuutta Suomessa ei tarkoita sitä että Venäjä olisi ollut fennomaaninen.

Narratiiviisi alkaa selvitä pikku hiljaa. Mehän olemme siinä mielessä aivan poikkeuksellinen Eurooppalainen valtio että meidän juutalainen vähemmistömme on minuskuulinen, johtuen siitä että tänne ei ole juutalaisilla ollut oikeutta asettua kuin poikkeustapauksissa.

Vihan lietsonnan kohteeksi otat suomenruotsalaiset koska täällä on niin vähän juutalaisia.
Tämä on aivan harkittua ja ylhäältä päin johdettua ammattimaista toimintaa.

Muistakaa nyt vaan mitä on ollut Terijoen hallitus ja Otto Wille Kuusinen.
Haluatteko aivan oikeasti sitä että Putin vedättää teitä täällä? Onko se teidän näkemyksenne kansallismieliyydestä? Venäjään tukeutuva Ugrian valtio saattaa kuulostaa kansalliselta unelmalta mutta todellisuudesta saatte vihjeitä kun vaikka tutkitte Kuusisen elämää Stalinin puheiden kirjoittajana Kremlissä.

On totta että ruotsinkielisessä vähemmistössä on elitismiä. Se ei kuitenkaan oikeuta vihanlietsontaan.
Sanotaan se nyt suoraan etten kannata pakkoruotsia ja taustani on totaalisesti suomenkielinen.J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 131
 • Liked: 7589
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #183 : 05.01.2017, 16:13:38 »
Hehe, tää on ihan paras ketju! Antihurriaaninen, kukapa muukaan kuin terävägeneettinen-bättre-folk Alaric noita keksii :D.

Semmonen homma, mulla on itelläkin suht. hyvin kokemusta ruotsalaisista ruotsissa, ulkomailla sekä suomenruotsalaisista, joten ihan pikkasen tekee mieli aiheesta mainita.

Ruotsalaiset duunarit on pääsääntösesti hyvää porukkaa, ei niitäkään taida hirveesti olla enää. Ruotsilla kokonaisuudessaan on ehdottomasti joku sisäsyntyinen tai pitkällä aikavälillä kehittynyt elitismi. Sen näkee eri kulttuurillisissa asioissa. Ne suomeruotsalaiset jotka tunnen ja ne jotka ovat kavereitani, ovat mahtavaa porukkaa. Sekä ne ruotsinsuomalaiset. Se on vähän sama mitä tulee homoseksuellikulttuuriin. Ne homot jotka tunnen ja ovat kavereita tai tuttuja, mahtavaa porukkaa. Se on sitten se uus-juppimainen pikkuporvariporukka siinä ympärillä, eli mitä lie reilu 90% suomenruotsalaisista ja gay-kulttuurin edustajista, jotka vähän sotkee sitä pakkaa.

Kerran joku ruotsalainen hipsteribändi tuli Suomeen ja jotain pientä jeesasin niille, niin ne ei halunneet puhua ruotsia vaan kuulisti lontoota. Kerran eräs toinen hipsteripoppoo 2000-luvun alulla tuli Hollantiin, niiden kanssa synkkas tosi hyvin! Yks niistä repes nauramaan kun kysyin että diggaako Ronnya ja Raggea!? Ne oli lunkia porukkaa ja kaikessa siinä erasmuspaskassa huomas, millä tavalla meissä on samaa henkeä skandinaavien kanssa. Se oli joku kuudes tai seitsemäs aisti mutta hyvin selvästi aistittavissa.

Ruotsin eliittiä ei Suomi tai suomalaiset kiinnosta paskaakaan. Siinä on jotain ylimielisyyttä ja elitismiä mutta ehdottomasti myös jotain kateutta. Pitäisi liittää tähän eräs kuva, jossa näytetään mitä piirteitä olemme tutkijan mukaan saaneet Ruotsista ja mitä Neuvostoliitosta. Tuohon ensimmäiseen lauseeseen, toki Ruotsia kiinnostaa Suomi geopoliittisessa mielessä.

p.s. Joku herra oli todennut sedälleni esittelyjen jälkeen että svenska pratande bättre folk, joskus 70-80 luvulla, setä oli suutahtanut tästä. Toki heistä tuli parhaimpia ystäviä.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 806
 • Liked: 780
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #184 : 05.01.2017, 16:43:21 »
Lainaus
Hurrilaiset (joskus myös khurrilaiset, nuolenpääkirjoituksessa u-ur-ri ) olivat vähän tunnettu kansa varhaisessa Lähi-idässä. Hurrilaisia saapui pohjoiseen Mesopotamiaan noin 2500 eaa. pohjoisesta Kaukasukselta, Kurdistanista ja Luoteis-Iranista. Heidän tunnettu kantamaansa oli Khaburjoen latvoilla Subartussa. Akkadilaisajalta noin 2350–2200 eaa. tunnetaan hurrilainen keskus Urkeš. Noin 1800–1700 eaa. hurrilainen asutus levisi voimakkaasti pohjoisessa Lähi-idässä. Indoiranilainen yläluokka oli ottanut vallan hurrilaisilla alueilla ja ajoi kansaa levittäytymään. Heidän valtioitaan olivat muun muassa Mitanni noin 1550–1350 eaa. ja Urartu 850–620 eaa. Mitanni oli egyptiläisten liittolainen Amarna-kaudella, ja Urartu oli Assyrian vihollinen. Luultavasti hurrilaiset toivat hevosen Lähi-itään vuoden 2000 eaa. paikkeilla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hurrilaiset
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 268
 • Liked: 886
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #185 : 05.01.2017, 17:04:08 »
Olen samaa mieltä että ruotsinkielisessä vähemmistössä on ärsyttäviä piirteitä ja HBL on aivan sieltä syvältä. Kuitenkaan tämä ei oikeuta lietsontaan.

Ongelmalliseksi asian tekee vielä se että kyseinen vähemmistö kukkahattuiluillaan on tarjonnut Putinisteille tilaisuuden narratiiviin kuin hopeatarjottimella. Antaisin heille neuvon että katsokaa peiliin ja pitkään. Olette ampuneet omaan jalkaanne.

Suosittelen lukemaan kaikki kansallismielisyyden paloa tuntevia lukemaan Kai Donnerin kirjan "Bland Samojeder i Sibirien". Siitä on myös suomen, saksan että englanninkieliset painokset.

YLE-areenassa on tästä äänikirja. Kertojalla Esko Salervolla on loistava selkeä ääni. Se on miellyttävää, jännittävää ja rentouttavaa kuunneltavaa.
http://areena.yle.fi/1-1294562
Kuunnelka tämä Suomen juhlavuoden kunniaksi!

Olen myös kansallismielinen.

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #186 : 05.01.2017, 17:23:19 »

Sinäkin aivan varmasti tiedät että imperiaalinen Venäjä rohkaisi fennomaanista liikettä vähentääkseen Suomen yhteyksiä Ruotsiin. Tosin tämä vaihtui sittemmin sortokauteen.
Aivan samasta syystä Putinin uskolliset eunukit yrittävät Suomessa lietsoa vihaa ruotsinkielisiä vastaan vähentääkseen yhteyksiämme länteen.

Humoristisesti voisin muotoilla että eräät tahot haluaisivat perustaa Ugrian kansallisosialistisen valtion Venäjän kylkeen saamaan tapaan kuin Neuvostoliiton kyljessä oli sosialistinen Mongolia.
Aika kallis hinta siitä että pakkoruotsin tilalle saisimme pakkovenäjän.

En ole aiemmin ollut tietoinen imperialistisen Venäjän fennomaanisuudesta. Nyt tiedän.


Vääristelet aivan tietoisesti asiaa! Se että imperiaalinen Venäjä rohkaisi aikanaan fennomaanisuutta Suomessa ei tarkoita sitä että Venäjä olisi ollut fennomaaninen.

Narratiiviisi alkaa selvitä pikku hiljaa. Mehän olemme siinä mielessä aivan poikkeuksellinen Eurooppalainen valtio että meidän juutalainen vähemmistömme on minuskuulinen, johtuen siitä että tänne ei ole juutalaisilla ollut oikeutta asettua kuin poikkeustapauksissa.

Vihan lietsonnan kohteeksi otat suomenruotsalaiset koska täällä on niin vähän juutalaisia.
Tämä on aivan harkittua ja ylhäältä päin johdettua ammattimaista toimintaa.

Muistakaa nyt vaan mitä on ollut Terijoen hallitus ja Otto Wille Kuusinen.
Haluatteko aivan oikeasti sitä että Putin vedättää teitä täällä? Onko se teidän näkemyksenne kansallismieliyydestä? Venäjään tukeutuva Ugrian valtio saattaa kuulostaa kansalliselta unelmalta mutta todellisuudesta saatte vihjeitä kun vaikka tutkitte Kuusisen elämää Stalinin puheiden kirjoittajana Kremlissä.

On totta että ruotsinkielisessä vähemmistössä on elitismiä. Se ei kuitenkaan oikeuta vihanlietsontaan.
Sanotaan se nyt suoraan etten kannata pakkoruotsia ja taustani on totaalisesti suomenkielinen.

Valhetta valheen perään.

Oma taustani ei ole totaalisesti suomenkielinen ja on minussa juutalaistakin verta.

En ota suomenjuutalaisia silmätikukseni, koska siihen ei ole suurempaa aihetta. Olen toisinaan arvostellut myös juutalaisia, ihan aiheesta, eikä se ole silmätikuksi ottamista, vaan sitä kutsutaan totuudeksi.

Suomenruotsalainen bättrefolk omalla käytöksellään on saanut aikaan oikeutetun vihan heitä kohtaan. Viimeisin pilkallinen ilkityönsä on M. Jungnerin vaatima suomenkielen tärveleminen, jotta hurrin olisi sitä helpompi oppia. Miksi kieli pitää turmella? Koska hurrit eivät siedä korkeaa kulttuuritaustaamme.

En lietso vihaa, vaan totean tosiasiat. Suomen ruotsinkieliset ovat itse vihansa lietsoneet. Nyt metsä vastaa kuten hurrit ovat huutaneet.

Hittoako sinulle kuuluu minun vihani jos et itse ole ruotsiapuhuvaa parempaakansaa, kuten he itse itseään kutsuvat? "Ankkojen eliittilampi sorsien maassa" (kuultu hurrin suusta telkkarissa).

Noottikriisi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 754
 • Liked: 4907
 • Kulttuuriterapeutti
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #187 : 05.01.2017, 17:34:03 »
Minusta pakkoruotsin ja virkamiesruotsin vaatimisen lopettaminen suomenkielisiltä lopettaisivat "Suomenruotsalaisten kohtaaman vihan Suomessa" heti ja kokonaan.

Edit. korjasin "pikkuvirheen" joka käänsi kommenttini merkityksen päinvastaiseksi, sorry. :D
« Viimeksi muokattu: 05.01.2017, 18:10:55 kirjoittanut Noottikriisi »
Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7904
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #188 : 05.01.2017, 17:50:53 »
En oikeasti ymmärrä tätä vatvomista. Monet väitteistä ovat suorastaan absurdeja. Jos Junkkeri päästää suustaan sammakoita, niin se on puhtaasti hänen omaa typeryyttään eikä mikään saatanallinen salaliitto. Ihan elävässä elämässä ruotsin- ja suomenkieliset ovat luontevassa kanssakäymisessä keskenään. Ja ullatus, on iso määrä ruotsinkielisiä, joiden mielestä pakkoruotsissa ei ole mitään järkeä.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 268
 • Liked: 886
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #189 : 05.01.2017, 19:04:05 »
Ankkalammikko-juttu on jostain syvältä ja kaukaisuudesta.

Minulle on tullut se käsitys että termi ankdammet on ruotsinkielisten oma käsite ja monille suomenkielisille se on vieras. Ruotsinkielisille se on jopa tavallinen käyttösana.
Ankdammet-käsitteellä kertovat toisilleen kuinka pieni piiri on ja kuinka he tuntevat toisiaan. Ja varmasti helpottavat toistensa asioita.

Olen omin korvin kuullut kuinka nuorehkot ruotsinkieliset ovat todistaneet omaa asemaansa säätiöineen ja vallastaan elinkeinoelämään huipulla. Moni suomalainen nimi talouselämässä onkin ruotsinkielinen taikka ilmoittaa olevansa kaksikielinen.

Tämä ei kuitenkaan saa minussa vihaa eikä kateutta aikaan siitä huolimatta että monet kukkahatut ärsyttävät ylimielisyydessään ja kuplassaan.

 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 027
 • Liked: 62397
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #190 : 24.05.2019, 16:03:47 »
Lainaus
Etenkin ruotsinkielisellä länsirannikolla maastamuutto pahentaa seudun työvoimapulaa. Siirtolaisuusinstituutin tuore selvitys nimeää muuttoinnon syyksi muun muassa koventuneet asenteet ruotsin kieltä kohtaan.
Helsingin Sanomat: Selvitys: Yhteis­kunnan jyrkkä ilma­piiri ajaa nuoria pois Suomesta – maasta­muutto uhkaa paikoin jo talous­kasvua 15.5.2019

En löydä itse tutkimuksesta perusteluja tai edes mainintaa, että suomenruotsalaisten muuttoliike (nettona alle tuhat vuodessa) uhkaisi talouskasvua.

Lainaus käyttäjältä: HS
Yksikön julkaisemana ilmestyi vastikään tutkija Kjell Herbertsin raportti Inte bara Sverige, joka listaa syitä Suomen ruotsinkielisten viimeaikaiseen intoon muuttaa muualle.

”Negatiivinen Suomi-kuva, koventuneet asenteet ruotsinkielisiä kohtaan, yhteiskunnan yhä jyrkemmäksi muuttunut ilmapiiri”, Enlund luettelee syitä, joita kyselytutkimus toi esiin.

Mainitsematta jäivät ylivoimaisesti suurimmat mainitut syyt eli työttömyys ja kieli.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 928
 • Liked: 3566
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #191 : 24.05.2019, 16:12:18 »
Lainaus
Etenkin ruotsinkielisellä länsirannikolla maastamuutto pahentaa seudun työvoimapulaa. Siirtolaisuusinstituutin tuore selvitys nimeää muuttoinnon syyksi muun muassa koventuneet asenteet ruotsin kieltä kohtaan.
Helsingin Sanomat: Selvitys: Yhteis­kunnan jyrkkä ilma­piiri ajaa nuoria pois Suomesta – maasta­muutto uhkaa paikoin jo talous­kasvua 15.5.2019

En löydä itse tutkimuksesta perusteluja tai edes mainintaa, että suomenruotsalaisten muuttoliike (nettona alle tuhat vuodessa) uhkaisi talouskasvua.

Lainaus käyttäjältä: HS
Yksikön julkaisemana ilmestyi vastikään tutkija Kjell Herbertsin raportti Inte bara Sverige, joka listaa syitä Suomen ruotsinkielisten viimeaikaiseen intoon muuttaa muualle.

”Negatiivinen Suomi-kuva, koventuneet asenteet ruotsinkielisiä kohtaan, yhteiskunnan yhä jyrkemmäksi muuttunut ilmapiiri”, Enlund luettelee syitä, joita kyselytutkimus toi esiin.

Mainitsematta jäivät ylivoimaisesti suurimmat mainitut syyt eli työttömyys ja kieli.
Onneksi Afrikan väestöräjähdys hoitaa työvoimapulan, kunhan rantaruotsalaiset avaavat sydämensä ja kotinsa haavoittuvimmille, ja luovuttavat koulunsa, työpaikkansa ja tilansa elinvoimaisemmalle kulttuurille.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 703
 • Liked: 1410
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #192 : 24.05.2019, 17:13:35 »
Lainaus
Etenkin ruotsinkielisellä länsirannikolla maastamuutto pahentaa seudun työvoimapulaa. Siirtolaisuusinstituutin tuore selvitys nimeää muuttoinnon syyksi muun muassa koventuneet asenteet ruotsin kieltä kohtaan.
Helsingin Sanomat: Selvitys: Yhteis­kunnan jyrkkä ilma­piiri ajaa nuoria pois Suomesta – maasta­muutto uhkaa paikoin jo talous­kasvua 15.5.2019

En löydä itse tutkimuksesta perusteluja tai edes mainintaa, että suomenruotsalaisten muuttoliike (nettona alle tuhat vuodessa) uhkaisi talouskasvua.

Lainaus käyttäjältä: HS
Yksikön julkaisemana ilmestyi vastikään tutkija Kjell Herbertsin raportti Inte bara Sverige, joka listaa syitä Suomen ruotsinkielisten viimeaikaiseen intoon muuttaa muualle.

”Negatiivinen Suomi-kuva, koventuneet asenteet ruotsinkielisiä kohtaan, yhteiskunnan yhä jyrkemmäksi muuttunut ilmapiiri”, Enlund luettelee syitä, joita kyselytutkimus toi esiin.

Mainitsematta jäivät ylivoimaisesti suurimmat mainitut syyt eli työttömyys ja kieli.

Syrjitäänkö ruotsinkielisellä rannikkoseudulla toisia ruotsinkielisiä niin paljon että pitää lähteä ruotsiin pakoon? Vai johtuiskohan muutto sieltä pois, ihan siitä, että nuoria ja kouluttautuneita ei houkuta ne työt mitä siellä on heille tarjota.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 027
 • Liked: 62397
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #193 : 24.05.2019, 17:28:34 »
Syrjitäänkö ruotsinkielisellä rannikkoseudulla toisia ruotsinkielisiä niin paljon että pitää lähteä ruotsiin pakoon? Vai johtuiskohan muutto sieltä pois, ihan siitä, että nuoria ja kouluttautuneita ei houkuta ne työt mitä siellä on heille tarjota.

Näiltä tutkijoilta ja toimittajilta voisi kysyä syytä siihen, miksi niin moni ruotsalainen nuori on muuttanut viime vuosina Ruotsista ulkomaille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 703
 • Liked: 1410
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #194 : 24.05.2019, 19:13:15 »
Näiltä tutkijoilta ja toimittajilta voisi kysyä syytä siihen, miksi niin moni ruotsalainen nuori on muuttanut viime vuosina Ruotsista ulkomaille.

Tutkijat ja toimittajat kertoisi meille, että ruotsi on kansainvälinen kieli ja heille löytyy työtä sitten norjasta, tanskasta, islannista jne....

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 4777
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #195 : 25.05.2019, 01:00:13 »
Syrjitäänkö ruotsinkielisellä rannikkoseudulla toisia ruotsinkielisiä niin paljon että pitää lähteä ruotsiin pakoon? Vai johtuiskohan muutto sieltä pois, ihan siitä, että nuoria ja kouluttautuneita ei houkuta ne työt mitä siellä on heille tarjota.

Näiltä tutkijoilta ja toimittajilta voisi kysyä syytä siihen, miksi niin moni ruotsalainen nuori on muuttanut viime vuosina Ruotsista ulkomaille.

Onko muuttajien määrästä olemassa tilastoja? Voisiko joku linkata, kiitos.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 027
 • Liked: 62397
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #196 : 25.05.2019, 11:12:28 »
Onko muuttajien määrästä olemassa tilastoja? Voisiko joku linkata, kiitos.

En tiedä muuttajien tilastoista, mutta ilmiöstä löytyy jonkin verran artikkeleita:

Young Swedes Flock To Norway, A Nordic Immigration Flip 26.11.2014

Lainaus
There are thousands of young Swedes like her in Oslo's cafes, bars, shops and museums. All crossed the border to find a better life here, in the country of fjords. According to the Frisch Center, the University of Oslo's economic institute, 20% of Oslo workers aged between 17 and 25 come from Sweden. There were only a handful 20 years ago. In total, Swedes represent 10% of the city's population. "The trend started in the 1990s and developed from 2000," explains Ida Tolgensbakk, a PhD student writing a dissertation on the subject.

Higher wages and guaranteed employment

Of course, exchanges of workers between the two countries, whose languages are very similar, aren't new. "But this time, there's something different," notes Lars Ostby, a demographer for the Norwegian Statistics Institute. "Most of these young Swedes have low-qualified jobs." After a few months or years, many go back to Sweden to finish their studies. But more and more are deciding to stay for good.

Naturally, they're attracted by wages that are 40% to 50% higher than at home, but they are primarily lured by the certainty of finding jobs. Unemployment in Sweden stands at 7.7% overall, but at 23.6% for those under 25. Norway, on the other hand, has been enjoying full employment for the last 15 years. Only 3.7% are unemployed, 7% among workers under 25.
...
In Frogner, a quiet neighborhood located a few tram stops from the city center, Carl Fredrik Samson finishes his tea in one of the W. B. Samson bakeries, a chain founded by his family 120 years ago. Here, as well as in the 23 shops across the country, 60% of the employees are Swedish. "They know our language and our customs," he says. "It's an undeniable advantage," he explains. The many Polish migrants in Norway don't have that luck, and most of them are relegated to construction sites.
...
Over the past few years, the trend has become so significant that recruiting agencies especially for these cases have opened. One of them, Hamilton People, brought 5,000 workers to Norway, 4,000 of them from Sweden. Another, Uniflex, even organizes recruitment events in Gothenburg or Stockholm — Sweden's two main cities — for some of its clients.

Ulkomaille muuton syynä siis etenkin Ruotsin korkea nuorisotyöttömyys (edelleen suurempi kuin EU:ssa keskimäärin, vaikka tilastoja synkistävät etelän ongelmamaiden järkyttävät luvut), mutta artikkelissa ei käsitellä sitä, miksi työhaluisten ruotsalaisnuorten on niin vaikea löytää töitä korkean työllisyysasteen Ruotsista.

Olisiko EU:n ulkopuolisen halpatyövoiman vyöryllä ehkä tekemistä ilmiön kanssa?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 279
 • Liked: 19069
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #197 : 11.08.2019, 09:39:35 »
Lainaus
Suomenruotsalaisten muutto Ruotsiin kiihtyy – osa muuttajista kuvaa Suomen ilmapiiriä ”ahtaaksi”.......................

Suomenruotsalaisten muuttoliike Ruotsiin on kiihtynyt koko 2000-luvun. Kaiken kaikkiaan Suomesta Ruotsiin on vuosina 2000–2017 muuttanut 19 700 ruotsinkielistä. Tämä tarkoittaa yli kuutta prosenttia Suomen ruotsinkielisistä.

Tiedot selviävät ajatuspaja Magman raportista ”Hjärnflykt eller inte? Del II” (Aivovuotoa vai ei? Osa II).......................

Kepsun mukaan useat tekijät selittävät lisääntynyttä muuttoliikettä. Suomenruotsalaiset kokevat Ruotsin läheiseksi ja Ruotsiin muuttamisen kynnys on usein matala.

– En puhuisi siirtolaisuudesta tämän muuttoliikkeen yhteydessä, vaan ilmiö on enemmän verrattavissa maan sisäiseen muuttoon, Kepsu sanoo.

Yksi mahdollista muuttoliikkeen selittäjistä on Ruotsin vahva talouskehitys. Ruotsiin muutetaan aktiivisesti sekä ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta että pääkaupunkiseudulta.

– Ruotsissa on työtä tarjolla. Suomen kielen taidosta on myös hyötyä monella alalla. Toisaalta on suomenruotsalaisia, jotka eivät koe pärjäävänsä suomen kielellä ja heille Ruotsi on luonnollinen muuttokohde.......................

Osa raportissa haastatelluista muuttajista kuvasi Suomen ilmapiiriä ”ahtaaksi”.

– Tukholma on tietysti vetovoimainen kaupunki. Jos haluaa kansainvälisyyttä ja isoa maailmaa, se on täältä lähin paikka, Kepsu sanoo.

Jotkut haastateltavista kokivat edellisen hallituksen heikentäneen ruotsin kielen asemaa.....................

Ruotsinkielisistä muuttajista noin puolet palaa takaisin Suomeen.....................

Ajatushautomo Magma osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ruotsinkielen asemasta Suomessa.

Sen toimintaa rahoittavat Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Tre Smeder.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30069100-4dff-40c5-9880-cf137c1e6ab0

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 775
 • Liked: 18547
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #198 : 11.08.2019, 09:49:36 »
Positiivista että Iltalehti mainitsi tukijat. Usein tutkimuksen rahoittajat halutaan pestä jopa medioissa näkymättömiin tutkimuksissa joissa saadaan haluttu lopputulos...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 4777
Vs: 2016-08-24 HS: Suomenruotsalaisten kohtaama viha Suomessa
« Vastaus #199 : 11.08.2019, 11:02:25 »
^^Mitä ihmettä. Suomessa on kiljuva työvoimapula, mutta silti he lähtevät Ruotsiin työpaikkojen perässä.

Ymmärtääkseni on myös niin, että mokutuksen haitat näkyvät Suomessa paikoin jopa pahemmin kuin Ruotsissa, jossa asuinalueet ovat vielä jotenkin erillään toisistaan. Suomessa sekoitetaan, Ruotsissa ei niinkään.

Tagit: