UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen  (Luettu 13740 kertaa)

Uuno83

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 385
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #90 : 04.09.2018, 18:33:48 »
Nyt talvella aurinko nousee  kahdeksalta aamulla ja pimeää tulee neljältä, kun pääsee vapaaksi töistä. Eikö olisi parempi, että aurinko nousisi vasta neljältä? Nykyään osattaisiin valmistaa kelloja, jotka siirtyy automaattisesti, vaikka 5 minuuttia päivässä, silloin muutosta ei edes huomaisi unirytmissä.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 267
 • Liked: 13441
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #91 : 26.09.2018, 10:33:21 »
Kellojen siirtely on loppumassa – Nyt ministeriö kysyy, mikä aika Suomen pitäisi valita
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005841597.html

Lainaus
KYSELY kellojen siirtelyn lopettamisesta käynnistyi tänään ja on avoinna perjantaihin 12.10. saakka, liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa.

Kyselyssä voi kertoa mielipiteensä muun muassa siihen, olisiko Suomen valittava pysyväksi ajaksi kesäaika, talviaika vai jokin muu aika. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä.

Täällä se kysely:

Hanke: Mikä aika Suomessa pitäisi ottaa pysyvästi käyttöön?
https://kellojensiirto.otakantaa.fi/fi/

Lainaus
Otakantaa-kyselyssä selvitetään mielipiteitä ja näkemyksiä asiasta. Tuloksia hyödynnetään, kun Suomi valmistelee kantaansa ehdotukseen.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 267
 • Liked: 13441
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #92 : 29.09.2018, 07:31:09 »
Pysyvä kesä­aika olisi haitallinen ratkaisu, josta kärsittäisiin erityisesti Pohjolassa – etenkin ilta­virkkujen terveys kärsisi
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005845644.html

Lainaus
KELLONAIKOJEN siirtelystä kannattaa luopua koko EU:ssa, mutta ei ole yhdentekevää, jäädäänkö normaaliaikaan vai kesäaikaan. Kansanterveydellisistä syistä kannattaisi valita talviaika eli normaaliaika.

Suomessa on läpi vuoden valoisaa aikaa enemmän iltapäivän kuin aamupäivän puolella. Jos Suomi ­valitsisi pysyvän kesä­ajan, aamut olisivat nykyistä pi­meämpiä lokakuun lopulta maaliskuun lopulle. Koska sisäinen kello tahdistuu ­aamuvaloon, pysyvän kesäajan pimeämmät ­aamut häiritsisivät sisäistä kelloa enemmän kuin nykyisin. Unirytmi muuttuisi, väsymys lisääntyisi ja mieliala laskisi.

Kun univelkaa kertyy, terveys kärsii. Huonosti nukutut yöt nostavat verenpainetta, voimistavat nälän tunnetta, heikentävät sokerinsietoa ja altistavat lihomiselle. Lokakuulta helmikuulle olisi odotettavissa niin univelan, univaikeuksien kuin kaamosoireilunkin yleistymistä.
...
PYSYVÄÄ kesäaikaa on jo kokeiltu huonoin tuloksin eri puolilla ­Eurooppaa: Britanniassa ja Irlannissa näin tehtiin vuosina 1968–1971, Portugalissa 1990-luvulla ja Venäjällä vuosina 2011–2014.

Näissä maissa ihmiset kokivat ­pysyvän kesäajan tuomat aiempaa ­pimeämmät talviaamut rasittaviksi. Tämän takia kokeilut jäivät lyhyiksi ja pysyvästä kesäajasta luovuttiin. Nyt koko EU:ssa ollaan tekemässä päätöstä, joka voi johtaa monissa maissa pysyvään kesäaikaan siirtymiseen.

Pysyvästä kesäajasta olisi haittaa koko EU:n alueella, mutta haitat ovat sitä suuremmat, mitä pohjoisempana ollaan. Suomalaiset kuuluisivat siis niihin EU-kansalaisiin, jotka kärsisivät muutoksesta eniten.
...
Eero Lantto ja Timo Partonen

Lantto on tutkija Työterveyslaitoksella ja Partonen tutkimusprofessori Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 725
 • Liked: 17501
 • Blues for Allah
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #93 : 29.09.2018, 08:33:58 »
Kyllä sitä täytyy vähintään tutkimusprofessori olla, että tietää miten kellon pikkuviisarin asento vaikuttaa ihmisen terveyteen.
Täytyy kysäistä, pysähtyykö ihmisen sydän, jos kellosta katkeaa jousi?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 982
 • Liked: 18127
 • Persuhtava keskustelija
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #94 : 29.09.2018, 08:38:14 »
Kellonajalla ei suurta merkitystä ole, tunti suuntaan tai toiseen.

Jatkuva edestakaisin veivaaminen sen sijaannon raskasta, varsinkin kun se on turhaa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 056
 • Liked: 62581
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #95 : 08.08.2019, 11:16:26 »
EU yritti parantaa byrokraattista, epädemokraattista ja kansallisvaltioita alistavaa julkisuuskuvaansa polkaisemalla kaikkeen muuhun verrattuna varsin merkityksettömästä (vrt. jäsenmaiden maahanmuuttopoliittinen päätösvalta) pakotetun kesäajan purkamisesta propagandahankkeen, joka osoittaisi, kuinka suuruudestaan huolimatta nopealiikkeinen Neuvostoliitto EU kuuntelee ja tottelee nöyrästi kansalaisia ja jäsenvaltioita.

Ummehtuneen direktiivin purkamisen piti olla läpihuutojuttu ja helppo konsti kerätä pisteitä, mutta kuten niin usein EU-kysymyksissä, nyt on käynyt ilmi, että eipä olekaan. Valtiot nimittäin saattaisivat tehdä päätöksiä itsenäisesti.

Vaikuttaakin vahvasti siltä, että alunperin tänä syksynä tapahtuvaksi aiottua pakotetun kesäajan lopettamista viivytetään, kunnes uudistus kuopataan. Toki sitä edeltäisi uusi propagandakampanja, jossa EU-päättäjät ja asiantuntija-auktoriteetit vakuuttavat, että ratkaisu on paras kaikille ja että itse asiassa juuri näin toteutuu jäsenmaiden demokraattinen tahto.

Lainaus
Suuret lupaukset vesittyivät: Kellojen siirtelyn lopettamisesta ei välttämättä tule mitään, koska EU-maat eivät pysty päättämään ajastaan

Kuluvan vuoden piti olla viimeinen, jolloin Euroopan unionin maat siirtävät kellojaan kesä- ja talviaikaan. Toisin kuitenkin kävi. Kellojen siirtelypaketti on jumittunut jäsenmaiden ministerien käsittelyyn, eikä valmista tule ehkä koskaan.

Kellojen siirtelyn lopettamisen piti olla yksinkertainen päätös. EU-direktiivi tehtiin vuonna 2000, jotta erilaiset siirtelymallit voitaisiin yhtenäistää. Uuden ehdotuksen mukaan EU ei enää pakota siirtämään kelloja vaan maat valitsevat kesä- tai talviajan, johon ne jäävät.

”Ei ole suosionosoitusten paikka, että EU määrää kansalaisiaan siirtämään kelloja kahdesti vuodessa. Siirtelyn on loputtava”, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi viimeisessä linjapuheessaan syyskuussa.

Junckerin linjapuheen jälkeen kävi selväksi, että alkuperäinen aikataulu, vuosi 2019, oli puhdasta toiveajattelua. Viimeisin aikatauluehdotus on tullut Euroopan parlamentilta, joka päätti, että kelloja siirretään viimeisen kerran vuonna 2021.

Seuraavaksi asiasta päättävät jäsenmaat ministerineuvostossa, mutta asia ei etene. Osa jäsenmaista toivoo, että ehdotus hautautuisi vähin äänin lakiesitysten hautausmaalle.

[...]

”On poliittisesti herkkä asia kysyä kansalaisilta aiheesta, joka jakaa mielipiteitä.”

Yleisesti eurooppalaiset tukevat kellojen siirtelyn lopettamista. Komission lakiesityksen takana on vuonna 2018 tehty ennätyksellisen suosittu kansalaiskysely, jossa 4,6 miljoonasta vastaajasta 84 prosenttia kannatti siirtelyn lopettamista. Suomalaiset olivat aktiivisimpien vastaajien joukossa.

[...]

Valtaosa EU-maista ei vielä tiedä, mitä aikakysymykselle pitäisi tehdä. Ranskan teettämän kansalaiskyselyn mukaan valtaosa haluaisi kyllä eroon kellojen siirtelystä, mutta sen jälkeen mielipiteet jakautuvat. Niukka enemmistö kannattaa kesäaikaa.

[...]

Mikäli Ranska päätyisi pysyvään kesäaikaan ja Suomi talviaikaan, kello olisi yhtä paljon molemmissa maissa. Belgia, Hollanti ja Luxemburg koordinoivat ajan yhdessä, ja nekin pohtivat kesäaikaa. Merkittävä kysymys Ranskalle on Saksa, jonka kanssa se haluaisi olla samassa ajassa esimerkiksi liikenteen sujumisen vuoksi.

Kummallisin tilanne syntyisi, jos Saksa jäisi talviaikaan. Silloin Ranskasta Saksaan saavuttaessa rajalla kelloa siirrettäisiin tunnilla taaksepäin, vaikka päivä idässä on jo pidemmällä.

Kellokysymys on alkanut kerätä myös tiukkoja vastalauseita. Irlannin oikeusministeri Charlie Flanagan ilmoitti heinäkuussa, että aikoo hakea hallituksen tukea EU:n kelloehdotuksen vastustamiseen. Flanaganin pelko on, että Britanniaan kuuluva Pohjois-Irlanti ja EU:hun jäävä Irlanti päätyvät EU-eron myötä eri aikavyöhykkeille. Flanagan aikoo Irish Times -lehden mukaan hakea ajatuksilleen tukea muista EU-maista.

[...]

”Kannanmuodostusta hidastaa moni asia. Tarvitaan vielä sekä oikeudellista arviointia että käytännön kysymysten selvittämistä, kuten aikavyöhykkeisiin liittyvien kysymysten koordinointia”, Marin täsmentää sähköpostitse.

Suomi koordinoi aikavyöhykeasiaa naapurimaiden kanssa, Marin kertoo.

Komissaari Bulc toivoo, että Suomi löytäisi tarpeeksi argumentteja edistämään asiaa jäsenmaiden ministerineuvostossa. Jos neuvosto ei hyväksy asiaa, sekin on demokratiaa, Bulc muistuttaa.

”Voisin olla etana ja piilotella pienessä talossani tulematta koskaan ulos. Mutta tästä asiasta minulta on kysytty kuukausi toisensa jälkeen, joten päätin katsoa, onko tälle oikeasti kannatusta.”
Helsingin Sanomat 8.8.2019
« Viimeksi muokattu: 08.08.2019, 11:21:08 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 3621
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #96 : 08.08.2019, 11:37:49 »
Jos vaikka joku noista Balkanin smuguvaltioista pääsisi jäseneksi ja pitäisi antaa komissarin paikka, niin miksei vaikka "kellokomissaari".

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 232
 • Liked: 372
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #97 : 08.08.2019, 12:29:54 »
Vaikuttaakin vahvasti siltä, että alunperin tänä syksynä tapahtuvaksi aiottua pakotetun kesäajan lopettamista viivytetään, kunnes uudistus kuopataan. Toki sitä edeltäisi uusi propagandakampanja, jossa EU-päättäjät ja asiantuntija-auktoriteetit vakuuttavat, että ratkaisu on paras kaikille ja että itse asiassa juuri näin toteutuu jäsenmaiden demokraattinen tahto.

Eih  :(  Jos kerran kaikkia muitakin direktiivejä voidaan jyrätä pakolla läpi, niin miksei sitten tätä?! Ja nillittäjille, varsinkin ns. iltavirkuille tämä asia on todella tärkeä ja merkittävä, ja kuten yllä sanottiinkin, jatkuva kellojen siirtely on ylipäänsä raskasta ja täysin turhaa.
"We've learned in as clear way as can possible be learned by anybody that most of the press in the Free West are cowards, we've learned that most of our artistic establishment are cowards, and that most of our politicians are cowards."
Douglas Murray on what we've learned after the Muhammed cartoon crisis

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 562
 • Liked: 129
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #98 : 08.08.2019, 14:45:55 »
Kun tuota direktiivin sanamuotoa tulkitsee niin sanamuoto luo kellonaikakaaoksen, valittu sanamuoto varmaankin vihjaa, että status quon murtaminen luo varman kaaoksen, direktiiviesityksen sanamuoto siis pyrkii lietsomaan epäselvyydessään epävakautta

Oikeasti se on niin, että kellojen siirtelyn lakkauttaminen ja pysyvään talviaikaan siirtyminen tuo kauan kaivatun kellonaikavakauden

Kansalaisten ylivoimainen enemmistö on kyllästynyt kellojen siirtelyyn ja siksi ratkaisu on, että samalla aikavyöhykkeellä, pohjoisnavalta etelänavalle, olevilla valtioilla on pysyvä talviaika

Keväällä napapiirillä, kun kellot siirretään kesäaikaan, niin aamu on valostunut talviaikaa neljältä aamulla, että se aamun valoisuuden työaikana käyttäminen, mitä kesäaikaan siirtymisellä haetaan, saavutetaan napapiirillä aivan hyvin talviajassakin

Keväällä tehtaan omistaja ilmoitti ratkaisunaan, että työntekijät tulevat kuudelta aamulla töihin, josta työläiset kieltäytyivät, he tulevat töihin edelleenkin seitsemältä, tehtaan omistaja päätti siirtää valtion kellon viisareita tunnilla eteenpäin niin, että valtiossa kello on kuudelta seitsemän, siispä työläiset tulevat kesällä kuudelta töihin

Välimerellä aurinko nousee kesäisin kuudelta, tuntia aikaisemmin kuin talvella, talvisin aurinko nousee seitsemältä, mutta yöt ovat pimeitä, skandinaavi matkaa Välimerelle, ja toteaa, että yöllä on pimeätä, napapiirillä kesällä on valoisaa ympäri vuorokauden
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 14:37:57 kirjoittanut artti »

Kremppamestari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 458
 • Liked: 267
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #99 : 09.08.2019, 09:44:29 »
Talviaika eli normaaliaika tai mieluusti siitäkin taaksepäin on paras valinta.

Valoa tarvitaan aamulla, kun pitää päästä ylös ja töihin. En ymmärrä, miksi illalla pitäisi olla valoisaa.
Kampin Trump.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 095
 • Liked: 4810
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #100 : 11.08.2019, 11:34:34 »
Talviaika eli normaaliaika tai mieluusti siitäkin taaksepäin on paras valinta.

Valoa tarvitaan aamulla, kun pitää päästä ylös ja töihin. En ymmärrä, miksi illalla pitäisi olla valoisaa.

Illan valoa haluavat kaiketi ensisijaisesti vain ne ihmiset, jotka haluavat istua ulkona juhlimassa, eikä heidän ole tarve herätä aikaisin aamulla töihin.

Nukkumisen kannalta talviaika on kaikkein paras, mutta uni on nykyaikana usein varsin aliarvostettua. 

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 538
 • Liked: 6641
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #101 : 11.08.2019, 12:49:31 »
Talviaika eli normaaliaika tai mieluusti siitäkin taaksepäin on paras valinta.

Valoa tarvitaan aamulla, kun pitää päästä ylös ja töihin. En ymmärrä, miksi illalla pitäisi olla valoisaa.
Koska suurimmalla osalla ihmisistä keskiyö ei ole lähelläkään unessa vietetyn ajan keskipistettä?

En kertakaikkiaan ymmärrä kuinka usein näkee perusteluita, että joku toinen käytetty kellonaika auttasi paremmin heräämään tai menemään nukkumaan. Onko todella jäänyt huomaamatta, ettei tässä maassa voi kuitenkaan mennä nukkumaan tai herätä auringon mukaan, ainakin olettaen, ettei oma fysiologia ja työsopimus salli talvihorrosta joulukuussa ja ~23 h tunnin työpäiviä kesällä. Etelärannikollakin keskikesällä päivän pituus on noin 19 tuntia ja keskitalvella noin kuusi.

Keskikesällä aurinko nousee jo neljältä. Rittää minulle.  Joulukusssa usein seuraava auringonhavaintohetkeä arvatessa olisi parempi tökätä sormi kalenteriin kuin kellotauluun. Mikään aikasiirtely ei tätä puolestaan muuta.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Lyyti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 923
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #102 : 11.08.2019, 12:58:15 »
Talviaika eli normaaliaika tai mieluusti siitäkin taaksepäin on paras valinta.

Valoa tarvitaan aamulla, kun pitää päästä ylös ja töihin. En ymmärrä, miksi illalla pitäisi olla valoisaa.
Koska suurimmalla osalla ihmisistä keskiyö ei ole lähelläkään unessa vietetyn ajan keskipistettä?

En kertakaikkiaan ymmärrä kuinka usein näkee perusteluita, että joku toinen käytetty kellonaika auttasi paremmin heräämään tai menemään nukkumaan. Onko todella jäänyt huomaamatta, ettei tässä maassa voi kuitenkaan mennä nukkumaan tai herätä auringon mukaan, ainakin olettaen, ettei oma fysiologia ja työsopimus salli talvihorrosta joulukuussa ja ~23 h tunnin työpäiviä kesällä. Etelärannikollakin keskikesällä päivän pituus on noin 19 tuntia ja keskitalvella noin kuusi.

Keskikesällä aurinko nousee jo neljältä. Rittää minulle.  Joulukusssa usein seuraava auringonhavaintohetkeä arvatessa olisi parempi tökätä sormi kalenteriin kuin kellotauluun. Mikään aikasiirtely ei tätä puolestaan muuta.

On totta että keskikesään ja -talveen vaikutusta ei ole. Käyttämäsi argumentti unohtaa sen ajan vuodesta, jolloin asiaan voi aikavyöhykevalinnalla vaikuttaa. Kärsiäkö aamukaamoksesta kuusi vai neljä pimeintä kuukautta. Tai ulkoillako illalla valossa 8 kuukautta 6 sijaan. Siitä tässä keskustelussa on kyse.

Mitä arvostaa on puhtaasti henkilökohtainen mielipide. Itse liikun pimeälläkin sujuvasti, mutta herääminen ja virkistyminen töihin onnistuu helpommin luonnonvalossa. Valitsisin valoisia aamuja mahdollisuuksien rajoissa eniten.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 13:12:48 kirjoittanut Lyyti »
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 149
 • Liked: 7824
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #103 : 11.08.2019, 14:54:25 »
Lainaus
...Kun univelkaa kertyy, terveys kärsii. Huonosti nukutut yöt nostavat verenpainetta, voimistavat nälän tunnetta, heikentävät sokerinsietoa ja altistavat lihomiselle. Lokakuulta helmikuulle olisi odotettavissa niin univelan, univaikeuksien kuin kaamosoireilunkin yleistymistä.
...
PYSYVÄÄ kesäaikaa on jo kokeiltu huonoin tuloksin eri puolilla ­Eurooppaa: Britanniassa ja Irlannissa näin tehtiin vuosina 1968–1971, Portugalissa 1990-luvulla ja Venäjällä vuosina 2011–2014.

Näissä maissa ihmiset kokivat ­pysyvän kesäajan tuomat aiempaa ­pimeämmät talviaamut rasittaviksi. Tämän takia kokeilut jäivät lyhyiksi ja pysyvästä kesäajasta luovuttiin. Nyt koko EU:ssa ollaan tekemässä päätöstä, joka voi johtaa monissa maissa pysyvään kesäaikaan siirtymiseen.

Pysyvästä kesäajasta olisi haittaa koko EU:n alueella, mutta haitat ovat sitä suuremmat, mitä pohjoisempana ollaan. Suomalaiset kuuluisivat siis niihin EU-kansalaisiin, jotka kärsisivät muutoksesta eniten.
...
Eero Lantto ja Timo Partonen
Kyllä siinä varmasti vinha perä on. Toki riippuu aika paljon miten työajat asetetaan ja sitäkautta vaikuttaako kello mihinkään. Silti tuossa mainitut terveysongelmat on muutenkin Suomessa ihan kansantauteja, eli vaikkapa sokerinsietoon liittyvä seikka lienee uhka. Siitä johtaen varmaankin lisäriskejä kannattaisi välttää.

Kellonaika on vain numero mutta jos aiempi aika, niinsanotusti talviaika, oli voimassa pitkiä vuosia ja nyt on epäonnistuneeksi todettu kellojen siirtely, olisi paluu entiseen todennäköisimmin noin yhtä toimiva. Jos taas mennään johonkin toiseen suuntaan kuin mitä ennen oli, niin se olisi taas uudenlainen kokeilu, ehkä huonompaan.

Kuitenkin on huomioitava, että jos Suomi kerran päättää nyt vallitsevan ajan, siitä uudesta ajasta ei ehkä koskaan pääse eroon, jos se vaikka osoittautuukin virheeksi. Näin ollen, kannattaisi minimoida riski ja valikoida se, jota on jo menestyksellä kokeiltu. Suomi nousi aikoinaan jopa köyhyydestä talviajassa. Mielestäni vanha aika on siksi ihan koestettu ja siksi looginen valinta. 
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Liechtenstein

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 26
 • Turhia onlinereita jo vuodesta 2019!
Vs: 2017-03-25 MTV3: Timo Soini tyrmää kesäaikaan siirtymisen
« Vastaus #104 : 11.08.2019, 15:16:02 »
Suorassa demokratiassa ei olisi tätäkään ongelmaa.

Tagit: timo soini kesäaika