Äänestys

Haluatko lapsia?

Minulla on jo lapsia
165 (48.7%)
Minulla ei ole lapsia, haluan niitä joskus
64 (18.9%)
En halua lapsia koskaan
66 (19.5%)
En ole vielä ratkaissut asiaa
44 (13%)

Äänestäjiä yhteensä: 334

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)  (Luettu 144871 kertaa)

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 484
 • Liked: 6239
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1320 : 02.01.2019, 14:31:09 »
Paradoksaalista, että näiden lasten syntymä signaloi suomalaisten kansallista kuolemaa.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 338
 • Liked: 6529
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1321 : 02.01.2019, 17:02:01 »
Suomessa on useita satoja kuntia, ja muutamassa niistä vuoden eka lapsi on "oikean värinen", ja tämä sitten uutisoidaan riemumielin. Noiden toimittajien kollegat varmaan kiemurtelevat myötähäpeästä, itse ainakin pelkkänä yleisön jäsenenä katson ihmeissäni.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 240
 • Liked: 20489
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1322 : 02.01.2019, 17:12:04 »
Paradoksaalista, että näiden lasten syntymä signaloi suomalaisten kansallista kuolemaa.
Toinen paradoksi on maailman ylikansoitus ja ilmaston lämpeneminen. Suomessa ollaan tavattoman huolissaan syntyvyyden alenemisesta ja siitä kuinka siitä selviydytään. Tiedetään hyvin että väestön kasvu koettelee maapallon sietokykyä. Jostakin syystä Suomi ei halua olla tässä suhteessa pelastamassa maailmaa.
Ilmaston lämpenemistä kyllä ollaan torjumassa eikä olla siitä huolissaan kuinka niistä talkoista selvitään.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 360
 • Liked: 6757
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1323 : 03.01.2019, 15:34:24 »
Vilkaisin lounaalla tuoretta HS-lehteä. Sattumoisin siinä oli kiinnostava mielipidekirjoitus, josta nappasin kännykällä kuvan lukeakseni kotona kirjoituksen loppuun.

• Vuorinen-Lampila, Päivi: "Vanhemmuuden etuudet voivat kääntyä naisia vastaan" (Mielipide) Helsingin Sanomat, 2019-01-03. Sivulla B 9.

Vuorinen-Lampila kirjoitti väitöskirjan (ilmeisesti Jyväskylän yliopistossa) sukupuolten välisistä eroista korkeakoulututkinnon suorittaneiden työllistymisessä. Hän löysi todellisen ongelman:
Lainaus

Työllistymisongelmia kohtasivat etenkin yksityiselle sektorille rekrytoitavilta aloilta valmistuneet naiset. Yksityisissä yrityksissä työnantajat arvioivat joskus hyvin tarkasti rekrytoinnin oheiskustannuksia.

Jotkut kertoivat, että työnantaja oli pitänyt parisuhteessa elävän, synnytysikäisen naisen palkkaamista "kalliina riskinä". Siitä olisi seurannut kustannuksia ja poissaoloja äitiysvapaiden ja lasten sairastelun vuoksi. Näin kokeneet kertoivat hävinneensä rekrytoinnissa sinkuille ja miehille. Kun työn saaminen oli osoittautunut hankalaksi, joku olikin päätynyt lasten saamiseen ennen työelämään kiinnittymistä. Hän tosin huomautti olevansa myös äitinäkin kallis riski työnantajalleen.Havainto on aivan oikea. Yrittäjät joutuvat todella laskemaan tuollaisia riskejä ja huomioimaan ne rekrytoinnissa

Tuon jälkeen kirjoittaja käsitteli myös sukupuoleen liittyviä ennakkoluuloja. Luin kuitenkin innostuneena eteenpäin odottaessani johtopäätöksiä.

Lainaus

2010-luvun lopun työelämässä joidenkin yritysten arvot näyttävät varsin kovilta ja lapsivastaisilta. Työnantajia voi perustellusti haastaa kantamaan yhteiskuntavastuutaan tukemalla perheitä ja lasten saamista. Lyhytnäköinen oman yrityksen edun puntarointi näyttää muodostuvan yhdeksi alhaisen syntyvyyden syyksi.


Voihan (|) ja minä kun odotin että hän olisi päässyt ylitse tavanomaisesta työnantajien syyllistämisestä ja moralisoimisesta. Vaan ei: Vuorinen-Lampila pitää yrityksen oman edun puntarointia lyhytnäköisenä, kas kun ei sentään rikollisena. Oman edun puntaroiminen on yritykselle elämän ja kuoleman kysymys. Yritykset, jotka unohtivat oman etunsa, löytyvät kaatuneiden yritysten historiasta. Siellä on paljon niitäkin, jotka oikeasti yrittivät ottaa kaiken tarpeellisen huomioon ja kaatuivat silti.

Aluksi Vuorinen-Lampila havainnollisti ongelman hyvin: Nykyisessä yhteiskunnassa yritykset joutuvat suhtautumaan nuoriin naispuolisiin työntekijöihin taloudellisina riskeinä. Tämä johtuu siitä, että yhteiskunta velvoittaa työnantajia osallistumaan työntekijöidensä äitiyslomiin ja lastenhoitoon. Se ei ole mikään itsestäänselvä yhteiskunnallinen valinta, mutta näin asia on ratkaistu Suomessa. Järkevämpää olisi tietenkin olla ylikuormittamatta työllistäviä yrityksiä, ja siirtää tällaisten vastuiden jakaminen laajemmin koko yhteiskunnan ja koko kansakunnan huoleksi. Yleensä tämäntapaiset yhteisvastuuasiat hoidetaan verotuksen kautta.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 056
 • Liked: 1291
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1324 : 03.01.2019, 17:23:33 »
Suomessa on useita satoja kuntia, ja muutamassa niistä vuoden eka lapsi on "oikean värinen", ja tämä sitten uutisoidaan riemumielin. Noiden toimittajien kollegat varmaan kiemurtelevat myötähäpeästä, itse ainakin pelkkänä yleisön jäsenenä katson ihmeissäni.
:facepalm:
Kaikkialla missä olen Suomessa asunut on vuoden ensimmäisenä syntyneestä lapsesta tehty aina juttu. Paikallislehtien juttujahan noi oli, ei mitään valtakunnanuutisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1325 : 06.01.2019, 15:39:08 »
Suomalaisista niin väliä, kun maahanmuuttajia saa tänne mielin määrin rimaa laskemalla.

Lainaus
Sitran johtaja Mari Pantsar on puhunut paljon ilmas­ton­muu­toksen mahdol­li­suuk­sista cleantechille – nyt usko ja aika alkavat loppua: "Meidän on otettava heti käyttöön parhaat ratkaisut"

Sit­ran joh­ta­ja Mari Pant­sar pyyh­kii sil­mä­kul­mi­aan ja pa­hoit­te­lee, kun il­mas­to­ah­dis­tus pur­kau­tui kyy­ne­leik­si haas­tat­te­lus­sa.

Pant­sar on juu­ri vas­tan­nut ky­sy­myk­seen, us­koo­ko hän, et­tä il­mas­ton läm­pe­ne­mi­nen saa­daan py­säy­tet­tyä 1,5 as­tee­seen.

Vaa­dit­ta­vat toi­men­pi­teet ovat niin ää­ret­tö­män mas­sii­vi­sia, et­tä se näyt­tää hir­ve­än vai­ke­al­ta, vas­taus kuu­lui.

[...]

Suo­mes­sa mu­reh­di­taan al­hais­ta syn­ty­vyyt­tä kes­tä­vyys­va­jeen nä­kö­kul­mas­ta, mut­ta sa­maan ai­kaan rä­jäh­dys­mäi­nen vä­es­tön­kas­vu on ih­mis­kun­nan koh­ta­lon­ky­sy­myk­siä.

Pant­sa­ria al­hai­nen syn­ty­vyys ei odo­te­tus­ti huo­le­ta.

– On pal­jon ih­mi­siä, jot­ka ha­lu­ai­si­vat tul­la Suo­meen te­ke­mään töi­tä. Meil­lä on suu­ri yh­tei­nen krii­si, jo­ten tun­tuu nau­ret­ta­val­ta tui­jot­taa mai­den ra­jo­ja.
Suomenmaa 23.12.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 926
 • Liked: 2090
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1326 : 06.01.2019, 17:16:38 »
Jos johtaja Mari on niin sekaisin päästään herkkä että ilmastonmuutos saa itkemään mutta väestöräjähdys joka on ehkä suurin syy tulevaan ekokatastrofiin on vain kiva juttu, hän on ehdottomasti väärä henkilö väärässä paikassa.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 830
 • Liked: 12746
 • Be Careful
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1327 : 11.01.2019, 11:46:02 »
VM / Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki:

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/miten-vakava-ongelma-syntyvyyden-lasku-on-ja-mita-sille-voitaisiin-tehda-
(linkin takana koko pdf-muistio syntyvyyden laskun syistä)

Lainaus
Miten vakava ongelma syntyvyyden lasku on ja mitä sille voitaisiin tehdä?
Valtiovarainministeriö 10.1.2019 11.21

Tieto syntyvyyden laskun syistä auttaa arvioimaan ongelman vakavuutta ja mahdollisia toimia kehityksen kääntämiseksi. Nuorten miesten työllisyysasteen nousulla näyttäisi olevan syntyvyyttä lisäävä vaikutus. Työn ulkopuolella olo ja sen aiheuttama pienituloisuus vaikeuttavat perheen perustamista.
----

Tämän kirjoituksen liitteen tarkastelun tulosten perusteella 2000-luvulla syntyvyyttä on vähentänyt erityisesti nuorten miesten työllisyysasteen lasku. Näihin tuloksiin liittyy luonnollisesti varauksia. Toisaalta kahdessa viimeaikaisessa tutkimuksessa on saatu tulos, jonka mukaan työttömyys on vaikuttanut syntyvyyteen erityisesti 2000-luvulla, päinvastoin kuin 1990-luvulla (ks. liite s. 39).

Onko syntyvyyden lasku itse asiassa hyvä asia?

Maapallon väestön kasvun on nähty olevan yksi ilmastonmuutoksen ajuri. Pitäisikö nuorten siis tuntea syyllisyyttä perheen perustamisesta ja lasten hankkimisesta? Onko syntyvyyden lasku tällöin jopa hyvä asia? Voisiko kestävyysvajeen paikata maahanmuuton kasvulla? Aloitan vastaukseni maahanmuutosta.

Maat kilpailevat osaavista ja hyvin työllistyvistä maahanmuuttajista. Suomi kilpailee heistä maiden kanssa, joissa osaajien tulotaso on yleensä korkeampi ja asuminen usein edullisempaa kuin Suomessa.

Kun kotouttamiseen pitkään ja paljon panostaneessa Ruotsissa kantaväestön ja maahanmuuttajien työllisyysasteen ero on jopa Suomea suurempi, on syytä olla realisti. Maahanmuuttoa tarvitaan, mutta olisi toiveikkuutta odottaa, että se hoitaisi syntyvyyden laskun aiheuttaman julkisen talouden ongelman.
----

Mitä tehdä?

Suomessa parhaassa työiässä olevien miesten työllisyysaste oli 2017 Kreikan, Italian ja Espanjan jälkeen OECD-maiden neljänneksi alin. Näissä maissa harmaan työllisyyden osuus miesten työllisyydestä on kuitenkin kansainvälisen työjärjestö ILO:n arvion mukaan Suomea selvästi korkeampi. 

Nuorten miesten työllisyysasteen nousu vähentää heidän syrjäytymistä ja köyhyyttä. Samalla sillä on ilmeisen merkittävä vaikutus perheen perustamiseen ja syntyvyyteen. Työllisyyden nousuun vaikuttaminen on erillisen kolumnin arvoinen asia.

Siinäpä se on todettuna valtiovarainministeriön korkeimman virkamiehen taholta: Tutkimus- ja tilastotieto ei tue sitä, että maahanmuutolla pystyttäisiin hoitamaan syntyvyyden laskun mukanaan tuomia ongelmia julkisen talouden kestävyydelle. Maahanmuuton esittäminen ratkaisukeinona ei ole realismia, se on toiveajattelua.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2019, 12:02:53 kirjoittanut Vellamo »

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 13294
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1328 : 11.01.2019, 12:09:30 »
Kun kotouttamiseen pitkään ja paljon panostaneessa Ruotsissa kantaväestön ja maahanmuuttajien työllisyysasteen ero on jopa Suomea suurempi, on syytä olla realisti. Maahanmuuttoa tarvitaan, mutta olisi toiveikkuutta odottaa, että se hoitaisi syntyvyyden laskun aiheuttaman julkisen talouden ongelman.

Melkoista poliittista liturgiaa tuossa taas kerran. Toisaalta tunnustetaan, ettei maahanmuutosta ole apua ainakaan julkisen talouden ongelmaan, mutta sitten kuitenkin väitetään, että maahanmuuttoa tarvitaan. Mihin sitä sitten oikein tarvitaan? Tuomaan lisää väriä kadulle, eksoottisia ruokia Suomeen, rikastamaan geeniperimää vai mikä on muka se tarve?
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1329 : 11.01.2019, 12:57:44 »
Kun kotouttamiseen pitkään ja paljon panostaneessa Ruotsissa kantaväestön ja maahanmuuttajien työllisyysasteen ero on jopa Suomea suurempi, on syytä olla realisti. Maahanmuuttoa tarvitaan, mutta olisi toiveikkuutta odottaa, että se hoitaisi syntyvyyden laskun aiheuttaman julkisen talouden ongelman.

Ei se ole "toiveikkuutta" vaan hulluutta tai jotain vastaavaa, kun kaikki todistaa sitä vastaan, että maahanmuutolla voitaisiin korjata julkisen talouden ongelma.

Helposti saatava haittamaahanmuutto (mukaan lukien kouluttamaton halpatyövoima) vain pahentaa tilannetta, ja vaikeasti saatava hyötymaahanmuutto ei pysty kuittaamaan edes yhä kasvavan haittamaahanmuuton kustannuksia saati sitten korjaamaan koko julkista taloutta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 089
 • Liked: 20224
 • Takapenkin paha poika
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1330 : 11.01.2019, 13:40:04 »
Helposti saatava haittamaahanmuutto (mukaan lukien kouluttamaton halpatyövoima) vain pahentaa tilannetta, ja vaikeasti saatava hyötymaahanmuutto ei pysty kuittaamaan edes yhä kasvavan haittamaahanmuuton kustannuksia saati sitten korjaamaan koko julkista taloutta.

Näin se on. Se pahentaa nimenomaan kokonaistilannetta.

Se kyllä palvelee esimerkiksi 'Lieksan' kunnan taloutta ensimmäisen kolmen vuoden ajalta, jolloin valtio maksaa kaikki maahanmuuttoon liittyvät kulut. Etenkin 'Lieksan' sitä sektoria, joka pystytään koplaamaan suoraan mamubisnekseen mukaan.

Se palvelee kaikkea, veronmaksajien maksamaa (ja takaamaa) riskitöntä bisnestä, jota maahanmuuton varjolla voidaan synnyttää. Kuten vaikka paperittomien terveyspalvelut. Mehiläinen, Terveystalo ja Laura Räty (kok) kiittää.

Ideaalitilanteessa, jolla meille maahanmuuttoa perustellaan meille saapuu 20-vuotias, työkuntoinen ja koulutettu henkilö, joka perustaa ulkomaan vientiin keskittyvän firman. Hänestä tulee saman tien nettoveronmaksaja, johon valtion ei ole tarvinnut sijoittaa mitään (koulutus, terveydenhoito). Mutta kun sellainen maahanmuuttaja sattuu olemaan harvinainen kuin hommapinssi hallituksessa.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 830
 • Liked: 12746
 • Be Careful
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1331 : 11.01.2019, 15:02:21 »
Yllä mainitussa VM:n muistiossa tuodaan esille se, että tutkimustiedon mukaan nuorten miesten syrjäytyminen ja köyhyys on merkittävä syntyvyyden laskuun vaikuttava tekijä.

OECD:n v. 2016 selvityksen mukaan yli vii­den­nes suo­ma­lai­sis­ta nuo­ris­ta mie­his­tä on kou­lu­tuk­sen ul­ko­puo­lel­la ja vail­la työ­tä. OECD:n mu­kaan 20–24-vuo­ti­ai­den mies­ten syr­jäy­ty­mi­nen on kas­va­nut voi­mak­kaas­ti vuo­des­ta 2005.

Se, että maahanmuuttajien ylivoimaisesti yleisin profiili on viime vuosina ollut Mena-maista tulevia nuoria, kouluttamattomia (jopa luku- ja kirjoitustaidottomia), osaamattomia ja ylenpalttisista panostuksista huolimatta erittäin huonosti työllistyviä miehiä, todellakin pahentaa tilannetta.

Heidän massasiirtolaisuutensa Suomeen on suoraan pois niistä resursseista, joita tulisi käyttää suomalaisten nuorten miesten pitämiseen mukana yhteiskunnassa; esim. toisen asteen koulutuksen resurssit ja laatu, terveydenhuolto, työllistämistoimenpiteet, jne.

Se, että valtapuolueiden poliitikot eivät tätä tunnu ymmärtävän, on huolestuttavaa. Heidän harhainen toiveajattelunsa ja fokuksensa kehitysmaiden nuorissa miehissä on luonut ja luomassa Suomeen negatiivisen, itseään ruokkivan noidankehän kantasuomalaisten miesten syrjäytymisen, alhaisen syntyvyyden sekä kehitysmaamaahanmuuton välille.

E: Ja tosiaan, pohdinnoista huolimatta on hyvin vaikea keksiä mihin Suomi lopulta tarvitsee em. kehitysmaamaahanmuuttoa. Tulijat eivät paranna työllisyystilastoja, huoltosuhdetta tai julkisen talouden kestävyyttä - päinvastoin. He eivät paranna turvallisuustilannetta - päinvastoin. He eivät vähennä sosioekonomisia ongelmia liittyen asuinalueiden eriytymiseen ja sitä myöden hyvinvointi- ja terveyseroihin - päinvastoin.

Mukavia maku- ja musiikkihetkiä suomalainen pääsee kokemaan vaikuttavimmillaan matkustamalla esimerkiksi Afrikkaan tai Lähi-itään lomamatkalle; ei tänne pelkästään niiden takia kannata rahdata väkeä.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2019, 16:04:36 kirjoittanut Vellamo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1332 : 17.01.2019, 17:56:55 »
Lainaus
Vauvakriisi: Jos sama meno jatkuu, maahanmuutto on kaksinkertaistettava – ja eläkkeiden on joustettava

Asiantuntijoiden mukaan eläke voisi joustaa ylöspäin, kun tilanne on hyvä. Tai alaspäin, kun näyttää huonolta. Eläkejohtajat panostaisivat maahanmuuttoon.

[...]

Maahanmuutto kaksinkertaistettava

Eläkejohtajat eivät innostu järjestelmämuutoksista. Sen sijaan he kääntävät katseensa työperäiseen maahanmuuttoon.

– Eläkejärjestelmän laskelmat perustuvat 17 000 henkilön suuruiseen nettomaahanmuuttoon. Jos syntyvyys pysyisi viime vuosien tasolla, tarkoittaisi se tarvetta kasvattaa nykyistä maahanmuuttoa merkittävästi, nykyisten laskelmien mukaan noin 2,5-kertaiseksi, Elon Satu Huber toteaa.

Nettomaahanmuutto tarkoittaa sitä, kuinka paljon enemmän on maahan muuttavia kuin maasta pois muuttajia.

Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa, joka ainakin osin konvertoituu aktiiviseksi työtätekeväksi väestöksi, toteaa myös Veritaksen Carl Petterson.

Eläketurvakeskuksen Mikko Kautto arvioi, että alentuneen syntyvyyden paikkaamiseen riittää, jos nettomaahanmuutto kasvaisi kuudella seitsemällä tuhannella hengellä nykyisestä noin 15 000 muuttajasta.
Yle 17.1.2019

Eläkejärjestelmän laskelmat perustuvat virheelliseen oletukseen, että maahanmuuttajat ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin kantaväestö. He työllistyvät, kuluttavat, elävät ja maksavat veroja kuten kantaväestö keskimäärin. Kun lähtöoletuksissa on näin järkyttävä virhe, se ei ole siellä vahingossa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 957
 • Liked: 7650
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1333 : 17.01.2019, 18:16:15 »
Eläkejärjestelmän laskelmat perustuvat virheelliseen oletukseen, että maahanmuuttajat ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin kantaväestö. He työllistyvät, kuluttavat, elävät ja maksavat veroja kuten kantaväestö keskimäärin. Kun lähtöoletuksissa on näin järkyttävä virhe, se ei ole siellä vahingossa.

Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, Malmö, ei pärjää omilla verotuloillaan, vaan muun Ruotsin kunnat subventoivat sitä.  Vuonna 2015 30% budjetista kerättiin tällaisilla subventioilla:

http://www.friatider.se/sanandaji-malmo-ar-bankrutt-mangkultur-haller-inte

Sanandaji kysyy edellä linkitetyssä artikkelissa, että mistä tuo subventio otetaan siinä vaiheessa, kun koko Ruotsin demografia on Malmön nykyisen kaltainen.

Millä perusteella pitäisi uskoa, että Suomeen jatkossa tulevat maahanmuuttajat olisivat jotenkin tuottavampia kuin Malmön nykyiset maahanmuuttajat?
« Viimeksi muokattu: 17.01.2019, 18:49:59 kirjoittanut Siili »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 853
 • Liked: 18097
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1334 : 17.01.2019, 18:36:36 »
Lainaus
RENKIEN KAAPPAUS

Olli Pusa

2LukijalleSuomalaisista työeläkejärjestelmää mainostetaan maailman parhaaksi. Sitä on jopa ehdotettu suomalaiseksi vientituotteeksi EU:ssa. Olen 30 vuoden aikana erilaisissa tehtävissä läheltäkin seurannut työeläkejärjestelmän tapahtumia ja epäilys näiden mainospuheiden paikkansapitävyydestä on suuri. Työeläkejärjestelmä onkin monella tapaa epäonnistunut, ajastaan jälkeen jäänyt rakennelma. Sen ongelmiaei vain uskalleta sanoa ääneen. Työeläkejärjestelmän tärkein tehtävä oli tarjota työntekijöille eläke, joka turvaa suunnilleen aikaisemman elintason myös eläkkeellä ollessa. Tällaiseksi tasoksi arvioitiin 60% palkoista. Aluksi yksityisen työeläkkeen tavoitetaso oli 40%, sitten se korotettiin 60%:iin. Nyt Työeläkevakuuttajat TELA myöntää, että tulevaisuuden eläkkeet tulevat olemaan 40% palkoista. Tulevia eläkkeensaajia lohdutetaan, että se riittää parempaan elintasoon kuin nyt eläkkeellä olevilla. Samallalogiikalla kai eläkkeeseensä tyytymättömiä voi motivoida, että heidän eläketurvansa on parempi kuin 1950-luvulla? Perimmäisessä tavoitteessaan työeläkejärjestelmä on epäonnistumassa.Työeläkejärjestelmä on ollut omituinen saareke suomalaisessa yhteiskunnassa. Sitä ei käytännössä ohjattu lainkaan yhteiskunnan toimesta. Työmarkkinamiehet ja vakuutusyhtiöt ovat itse saaneet päättää asioistaan, valtio loi vain pakottavat puitteet toiminnalle. Heillä on ollut oma rajoitettu nurkkansa, jota he hoitivat kuten halusivat. Kun työeläkevakuutusyhtiöiden sijoitusomaisuuden määrä on kasvanut valtavaksi ja ne ovat siirtyneet omistamaan suomalaista elinkeinoelämää, asetelma on käynyt kestämättömäksi. Ei ole enää kyse nurkasta yhteiskunnasta, vaan työeläkejärjestelmän valta vyöryy omistajavallan myötä kaikkialle. Työmarkkinamiehet ja yritysjohtajat huomasivat syntyneen tilaisuuden vallankaappaukselle. Työeläkeyhtiöissä he käyttävät keskeistä taloudellista päätösvaltaa Suomessa. Näin omistaminen on muuttunut Suomessa kasvottomaksi. Enää ei keskeistä ollutkaan se, kuka omisti mitäkin, vaan kuka oli vallankäyttäjä ja millä tavoitteilla. Yritysjohtajista on tullut samalla työeläkeyhtiöiden hallintojen kautta myös omien yhtiöidensä päättäjiä. Rengit ovatkin nyt yhtäkkiä isäntiä, joita kukaan ei kykene kontrolloimaan...................................

https://docplayer.fi/1311011-Renkien-kaappaus-olli-pusa.html

Lainaus
RENKIEN VALTA

Olli Pusa


LukijalleNoin kaksi vuotta sitten julkaisin nettikirjan Renkien kaappaus. Siinä kuvasin, kuinka suomalaisesta työeläkejärjestelmästä ja erityisesti kahdesta suurimmasta työeläkeyhtiöstä oli tullut yhteiskunnallisen vallankäytön väline. Yritysjohtajat olivat kaapanneet niiden vallankäytön itselleen ja käyttivät niiden valtavien eläkerahastojen tuomaa valtaa omaksi hyväkseen.Sen jälkeen on tullut julki erilaisia kummajaisia työeläkejärjestelmän ja sen ympärille muodostuneen valtapiirin toiminnasta. Tällaisten tapahtumien sijoittaminen kokonaisuuteen on usein vaikeaa. Jotta asiat voisi hahmottaa paremmin, on tarpeen kuvata lisää syntyneen valtapiirin toimintaa. Tässä kirjassa kuvataan erityisesti sitä, miten syntynyt renkien valtakeskittymä käyttää valtaansa yhteiskunnassa. Sen hallinnassa on poliittinen vallankäyttö, talouselämän vallankäyttö sekä media. Tarkoituksenani on tuoda esiin, millaisia kummallisuuksia ja etujen kähmintää häikäilemätön vallankäyttö on synnyttänyt?Renkien kaappauksessa työeläkejärjestelmä oli kuvauksen keskipisteessä. Tässä kirjassa kuvausta lavennetaan siihen, miten rengit vyöryttävät valtaansa työeläkejärjestelmästä muualle yhteiskuntaan.................................

https://docplayer.fi/1729362-Renkien-valta-olli-pusa.html

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 774
 • Liked: 3787
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1335 : 17.01.2019, 18:43:52 »
Eläkejärjestelmän laskelmat perustuvat virheelliseen oletukseen, että maahanmuuttajat ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin kantaväestö. He työllistyvät, kuluttavat, elävät ja maksavat veroja kuten kantaväestö keskimäärin. Kun lähtöoletuksissa on näin järkyttävä virhe, se ei ole siellä vahingossa.
Kun puhutaan nettomaahanmuuton lisäämisestä, niin unohtuu, että nykyään vain osa nettomaahanmuutosta on työperäistä ja osa on tp-hakijoina tulleita (2015 tulleista korkeintaan 10% työllistynyt) ja heidän perheenyhdistämisiään.

Nettomaahanmuuton yli kaksinkertaistaminen työperäisellä maahanmuutolla tarkoittaisi, että työperäistä maahanmuuttoa pitäisi lisätä vieläkin isommalla kertoimella.
Se taitaa olla mahdotonta. Humanitaarisella maahanmuutolla kyllä saataisiin sama määrä, sillä tulijoita on rajattomasti.

Osaajilla on jo nyt mahdollisuus muuttaa halutessaan Suomeen. Ehdotetut toimenpiteet työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi (mm. tarveharkinnan poistaminen) toisivat maahan ainoastaan minimipalkkojen ja laillisuuden rajamailla työskentelevää halpatyövoimaa. Matalista palkoista ei taida kertyä kovin paljoa eläkemaksuja. Tuloveroja ei taida kertyä juuri ollenkaan julkisen talouden menojen kasvaessa.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 899
 • Liked: 685
  • Botanist on Alp
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1336 : 17.01.2019, 18:48:52 »
Varmaan olisi kauhean hienoa palata jonnekin 1800-luvulle tai Afganistaniin kun kaikki olivat tai ovat (Afganistan) lestadiolaisia, mutta jos se ei ole mahdollista eikä realistista? Jäädäänkö tuleen valittamaan? Toinen vaihtoehto olisi, että niitä ah niin kallisarvoisia verorahoja panostettaisiin huomattavasti lisää modernilla tavalla lapsiperheisiin. Siis niin että peräti naisten työurat eivät olisi automaattisesti se ainoa kustannusten kohde vaan menoja tasattaisiin ja nykyisiä eristyneitä, atomistisia ydinperheitä aidosti autettaisiin. Mutta epäilenpä että täällä enemmän houkuttelee se haikailu Afganist..., korjaan, lestadiolaisuuteen.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 497
 • Liked: 2758
 • junior koodari
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1337 : 17.01.2019, 18:51:52 »
"Eläketurvakeskuksen Mikko Kautto arvioi, että alentuneen syntyvyyden paikkaamiseen riittää, jos nettomaahanmuutto kasvaisi kuudella seitsemällä tuhannella hengellä nykyisestä noin 15 000 muuttajasta".

Kauton onneksi Suomeen saapui vuonna 2015 hieman yli 32.000 maahantulijaa, joista valitettavasti  osa on yrittänyt paikata alentunutta syntyvyyttä rikollisin keinoin.

Eli Kauton mielestä 21000-22000 geelitukkaa tarvitaan/vuosi, tulevatko he paikkaamaan alentunutta syntyvyyttä omin toimin?, Töihin?, Pitämään kauppakeskusten seiniä pystyssä?

Mieti Kautto, ennen kun teet tilauksen.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 959
 • Liked: 7696
 • Tecumseh
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1338 : 17.01.2019, 20:15:23 »
Parisuhteiden pysyvyys, tai oikeastaan pysymättömyys, lienee eräs merkittävä seikka tässä lapsiasiassa. Vajaa puolet solmituista avioliitoista päättyy eroon. Avoliittojen purkautumista ei kai lasketa tilastoissa. Lapsille ei ole hyvä tilanne huomata isän ja äidin olevan kykenemättömiä yhteiseloon, vaikka yksin- tai yhteishuoltajuus ja ns. uusioperheet toimisivatkin kelvollisesti. Tämä on jotenkin surullinen asiaintila.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 472
 • Liked: 3340
 • Difficile est satiram non scribere.
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1339 : 17.01.2019, 22:51:48 »
Miten olisi jos lapsiperheitä tuettaisiin ja autettaisiin enemmän, kuten yleensä tehdään niissä moderneissa maissa, joissa halutaan syntyvyyden lisääntyvän. Myös perinteisen parisuhteen arvostuksen nostaminen oikeaan arvoonsa yhteiskunnassa on todella suotavaa.

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 417
 • Liked: 966
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1340 : 17.01.2019, 23:06:32 »
Lainaus
Vauvakriisi: Jos sama meno jatkuu, maahanmuutto on kaksinkertaistettava – ja eläkkeiden on joustettava

Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa, joka ainakin osin konvertoituu aktiiviseksi työtätekeväksi väestöksi, toteaa myös Veritaksen Carl Petterson.
Yle 17.1.2019
[...]

Konvertoituu osin työtätekeväksi väestöksi. Osin.  ;D :o >:(
Joo, tämäkin nero kyllä tietää että pääosin se porukka, joka tänne olisi tulossa, konvertoituu joksikin muuksi kuin aktiiviseksi työtätekeväksi väestöksi.
:facepalm:

"Kun populismi ja parodia yhdistyvät"
-Luonnehdinta eräästä turkkilaismiehestä (by jäsen kummastelija).

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 735
 • Liked: 351
 • MultiCulti Scumbag
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1341 : 17.01.2019, 23:34:04 »
Miten olisi jos lapsiperheitä tuettaisiin ja autettaisiin enemmän, kuten yleensä tehdään niissä moderneissa maissa, joissa halutaan syntyvyyden lisääntyvän. Myös perinteisen parisuhteen arvostuksen nostaminen oikeaan arvoonsa yhteiskunnassa on todella suotavaa.

Näin nimenomaan. Lapsilisät nuorille 16 ikävuoden jälkeen, vaikkapa 25 ikävuoteen saakka, mikäli ovat vähintään toisen asteen oppilaitoksessa ja suorittavat sen loppuun. Tästä riittäisi todisteena opiskelujen aikana vuosittain toimitettava opiskelijatodistus. Perheille yhteisverotus, jolloin yhden hyvin ansaitsevan ja toisen heikkotuloisen verotus muodostuisi kevyemmäksi kuin erikseen tehtynä mikäli heillä on lapsi ja vielä kevennettynä mikäli lapsia. Keinoja olisi, jos niitä vain haluttaisiin käyttää.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

"Suomi on hieno maa ja suomalaisuus hieno ominaisuus - miksi ne pitää uhrata turhan takia?" -oma ajatus-

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 056
 • Liked: 1291
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1342 : 18.01.2019, 02:16:08 »
Miten olisi jos lapsiperheitä tuettaisiin ja autettaisiin enemmän, kuten yleensä tehdään niissä moderneissa maissa, joissa halutaan syntyvyyden lisääntyvän. Myös perinteisen parisuhteen arvostuksen nostaminen oikeaan arvoonsa yhteiskunnassa on todella suotavaa.

Näin nimenomaan. Lapsilisät nuorille 16 ikävuoden jälkeen, vaikkapa 25 ikävuoteen saakka, mikäli ovat vähintään toisen asteen oppilaitoksessa ja suorittavat sen loppuun. Tästä riittäisi todisteena opiskelujen aikana vuosittain toimitettava opiskelijatodistus. Perheille yhteisverotus, jolloin yhden hyvin ansaitsevan ja toisen heikkotuloisen verotus muodostuisi kevyemmäksi kuin erikseen tehtynä mikäli heillä on lapsi ja vielä kevennettynä mikäli lapsia. Keinoja olisi, jos niitä vain haluttaisiin käyttää.
Sitä 16-25 vuotiaiden lapsilisää kutsutaan tavallisesti opintotueksi.

Mutta en kyllä ymmärrä miten lapsilisä 17 ikävuoden jälkeen vaikuttaisi syntyvyyteen?

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1519
 • Somen sakeinta osastoa
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1343 : 08.02.2019, 13:54:48 »
Alhaisen syntyvyyden syy selvisi! 

Vihreät ja Perussuomalaiset ovat puolueista eniten alle 35-vuotiaitten suosiossa. YLE:n grafiikka osoittaa, että nuoret naiset kannattavat vihreitä ja nuoret miehet perussuomalaisia.

Ilmeisesti sellaiset iskurepliikit kuin ”matut vittuun” eivät ole tuottaneet kovin hyvää tulosta baarijakkaralla.

Lainaus
Miesten ja naisten osuudet puolueiden kannattajissa

https://yle.fi/uutiset/3-10509309
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 957
 • Liked: 7650
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1344 : 08.02.2019, 14:02:45 »
Sitä 16-25 vuotiaiden lapsilisää kutsutaan tavallisesti opintotueksi.

Mutta en kyllä ymmärrä miten lapsilisä 17 ikävuoden jälkeen vaikuttaisi syntyvyyteen?

Olen miettinyt, että kannattaisiko yli 6-vuotiaiden lapsilisät muuttaa opintorahaksi.  Sen saaminen edellyttäisi tietenkin, että lapsi ilmestyy koululle riittävässä määrin.  Siis Suomessa.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 095
 • Liked: 2090
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1345 : 08.02.2019, 14:24:24 »
Miksi muuten lapsilisä loppuu ennen kuin lapsi tulee täysi-ikäiseksi?

Miksi raja olisi juuri 16 vuotta tai 17 vuotta, eikä 18 vuotta, joka on täysi-ikäisyysraja ja siten myös vanhempien elatusvelvollisuuden raja?

Jos siirryttäisiin perustulojärjestelmään, olisi järkevää, että lapset kuuluisivat lapsilisän piiriin niin kauan kuin ovat alaikäisiä, ja saisivat perustuloa siitä kuukaudesta alkaen, jona täyttävät 18 vuotta.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

EUgeniikka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 32
 • EUgeniikka tuhoaa alkuperäiskansan
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1346 : 08.02.2019, 14:51:28 »
Alhaisen syntyvyyden syy selvisi! 

Vihreät ja Perussuomalaiset ovat puolueista eniten alle 35-vuotiaitten suosiossa. YLE:n grafiikka osoittaa, että nuoret naiset kannattavat vihreitä ja nuoret miehet perussuomalaisia.

Ilmeisesti sellaiset iskurepliikit kuin ”matut vittuun” eivät ole tuottaneet kovin hyvää tulosta baarijakkaralla.

Lainaus
Miesten ja naisten osuudet puolueiden kannattajissa

https://yle.fi/uutiset/3-10509309
Nuorista naisista en tiedä enkä nuori ole itsekään mutta en kelpuuttaisi naista joka lasten joukkoraiskauksia kannattaa. Oli sitten tyhmä tai murhamielinen, sama se mulle. En sellaista kyllä ole tavannutkaan, ainakaan tietääkseni. Koulujen propaganda ehkä tehnyt tehtävänsä jos vihreitä äänestävät.
Lopettakaamme viha, tarvitsemme raivoa
Äänestämällä lasten raiskauksien kannattajaa, mitä olet, mitä kannatat?

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 417
 • Liked: 966
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1347 : 08.02.2019, 15:21:20 »
Alhaisen syntyvyyden syy selvisi! 

Vihreät ja Perussuomalaiset ovat puolueista eniten alle 35-vuotiaitten suosiossa. YLE:n grafiikka osoittaa, että nuoret naiset kannattavat vihreitä ja nuoret miehet perussuomalaisia.

Ilmeisesti sellaiset iskurepliikit kuin ”matut vittuun” eivät ole tuottaneet kovin hyvää tulosta baarijakkaralla.

Lainaus
Miesten ja naisten osuudet puolueiden kannattajissa

https://yle.fi/uutiset/3-10509309

Hyvä iskurepliikki, ehkä parempi kuin "lähetäänks paneen".

Vaan leikki sikseen.

Kun poliittinen näkökanta asetetaan akselille multikultti vs. kansallismielisyys, niin kannatus on sukupuolittunut joka puolella Euroopassa. Esim. Itävallan pressanvaaleissa olivat vastakkain open borders -vihreä ja rajat kiinni -nuiva. Virheä voitti niukasti, mutta miesten keskuudessa rajakki voitti 60-40 kun taas naisten keskuudessa luvut olivat käytännössä samat open borders -tyypille. Sama kuvio myös niin Ruotsidemokraattien ja AfDn kannatuksessa, miehet kannattava näitä naisia ahkerammin. Jos en väärin muista, niin SDn kannatuksen ero miesten ja naisten välillä on reippaasti toistakymmentä prosenttiyksikköä.

(Vähän OT, joten modet poistakoot jos niin on).
« Viimeksi muokattu: 08.02.2019, 15:32:50 kirjoittanut Econ101 »
"Kun populismi ja parodia yhdistyvät"
-Luonnehdinta eräästä turkkilaismiehestä (by jäsen kummastelija).

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 065
 • Liked: 4832
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1348 : 08.02.2019, 15:29:35 »
Sitä 16-25 vuotiaiden lapsilisää kutsutaan tavallisesti opintotueksi.

Mutta en kyllä ymmärrä miten lapsilisä 17 ikävuoden jälkeen vaikuttaisi syntyvyyteen?

Asian voi nähdä toki niinkin, että opintotuki on lapsilisän jatke, vaikka käytännössä ja todellisuudessa kyse on täysin eri tukimuodosta.

Lapsilisän jatkaminen vuodella tai parilla voisi kuitenkin olla ihan hyvä ajatus, sillä näin tuettaisiin perheitä ja epäsuorasti nuorten opiskelua, sillä vanhempien rahallinen tuki on erittäin tärkeää etenkin toisen asteen opintojen osalta. Liian moni jättää toisen asteen opinnot joko kesken tai ei aloita niitä lainkaan, kun tavoitteen pitäisi olla, että jokaisella olisi aikuisena joko ammatillinen tutkinto tai ylioppilastodistus. Lapsilisän jatkaminen olisi hyvä tapa tukea etenkin vähävaraisia perheitä aikuistuvien teinien osalta, vaikka vanhempien tulot onkin huomioitu maksetun opintorahan suuruuden osalta.

Tukisummia voi pohdiskella vaikka näillä sivustoilla:
https://www.kela.fi/lapsilisa-maara-ja-maksaminen
https://www.kela.fi/opintotuki-opintoraha
https://www.kela.fi/opintotuki-vanhempien-tulot

EUgeniikka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 32
 • EUgeniikka tuhoaa alkuperäiskansan
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #1349 : 08.02.2019, 15:50:24 »
Persuilla olisi tässä sellainen "tuhannen taalan paikka" kun tekisivät lisääntymisohjelman.
Ohjeita lisääntymiseen, lisääntymishalukkaille vinkkejä missä tavata toisia lisääntymishaluisia jne.
Lopettakaamme viha, tarvitsemme raivoa
Äänestämällä lasten raiskauksien kannattajaa, mitä olet, mitä kannatat?