Äänestys

Haluatko lapsia?

Minulla on jo lapsia
204 (49.4%)
Minulla ei ole lapsia, haluan niitä joskus
75 (18.2%)
En halua lapsia koskaan
77 (18.6%)
En ole vielä ratkaissut asiaa
57 (13.8%)

Äänestäjiä yhteensä: 392

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)  (Luettu 289026 kertaa)

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4453
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2040 : 08.09.2020, 22:28:31 »
Lasten tekeminen on kivaa. Lasten kasvattaminen on kivaa. Osallistuminen lasten elämään on kivaa.
Tarvitaanko muuta selitystä?
”Noli turbare circulos meos” – älä sotke ympyröitäni.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 517
 • Liked: 11068
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2041 : 08.09.2020, 22:40:43 »
Jos mennään hiukan ohi aiheesta niin, ainoa mikä merkkaa on se DNA pätkä meissä, joka haluaa monistua, Olemme vain niiden geenien kuljetusalustoja, jotka ovat selvinneet tähän päivään,  sitä DNA rihmaa ei kiinnosta  pätkääkään olemmeko suvaitsevaisia tahi persuja, neekereitä tahi väriseväpartaisia mullaheja, alkulimakin, bakteeri tai amebakin käy sille, kunhan se saa monistua tehokkaasti eteenpäin maailman tappiin, sellainen kilpajuoksu menossa tällä pallolla.  Me ollaan vaan yksi hassu sattuman sivujuonne tässä skabassa.   

edit: tuli vaan mieleen kun Esi-isätkin jo vedettiin mukaan keskusteluun ;-)
« Viimeksi muokattu: 08.09.2020, 22:45:41 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 965
 • Liked: 13478
 • junior koodari
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2042 : 08.09.2020, 23:12:24 »
Lainaus
Ikärakenteen muutos vie pohjan hyvinvointipalvelujen rahoitukselta. Silti Suomi ei ole tehnyt mitään työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Työperäinen maahanmuutto on ollut muutamia vuosia lähes kaikkien vas/vih  poliitikkojen kuuluttama, mielestäni outo termi.

Jos joku tulee Suomeen töihin,niin hän tulee, miksi Suomen tai Suomalaisten tarvitsisi tehdä mitään edistääkseen mainittua työperäistä maahanmuuttoa? Toivottaa tulija tervetulleeksi ja mainita, että kohta maksat yhteiseen kassaan autosi pysäköinnistä työpaikkasi parkkipaikalle.

Huudetaan kitapurjeet punaisina ja vaaditaan lisää työperäisiä maahanmuuttajia vaikka Suomeen tulleet "maahanmuuttajat", ne joiden piti olla;, lääkäreitä,inssejä ja korkeasti koulutettuja ovat lähinnä avustamassa julkisten rakennusten seinien pystyssä pysymisessä nojailemalla niihin.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turvapaikanhakijoiden-joukossa-nyt-erityisen-paljon-korkeasti-koulutettuja/5280502

Lainaus
Markkanen kertoo, että nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.

– On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.

Hän nostaa esiin myös sen, että turvapaikanhakijoiden joukossa on alettu oma-aloitteisesti opetella suomen kieltä.


Viisi vuotta sitten oli asiat hyvin,,nykyään on haalittava lisää irakin,syyrian, somalian ja afganistanin lääkäreitä ja inssejä, luultavasti 2015 tulleet ovat työskennelleet liian ahkerasti ja ns. polttaneet itsensä loppuun, mutta jatkavat lokoisaa oloaan ...kai nojailemalla ja oleksien?

« Viimeksi muokattu: 08.09.2020, 23:22:48 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4453
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2043 : 08.09.2020, 23:39:23 »
Onko kukaan vielä kyseenalaistanut maahanmuuton merkitystä? Geneettisesti puhtaat suomalaiset ovat näyttäneet kyntensä sodassa ja rauhassa. Taiteessa ja tieteessä. Euroopan älykkäin kansa jossain tutkimuksessa. Uusin tutkimus on havainnut oikeiden suomalaisten omaavan harvinaisen yhteneväisen geenipoolin. Pidetään huolta siitä!
Ei ole mitään tarvetta erikseen hyysätä ilmaisella koulutuksella yms. eduilla ainakaan humanististen tieteiden humanoideja tutkimaan naistenpillutieteitä eli marxilaista intersektionaalista feminismiä yms. täysin hörhöä paskaa, joka maksaa.
”Noli turbare circulos meos” – älä sotke ympyröitäni.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 424
 • Liked: 3832
 • Mankuva rasitin.
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2044 : 09.09.2020, 00:33:41 »
Ei siinä välttämättä tee mieli tehdä lapsia, jos uhkana on, että omia jälkeläisiä odottaa kivitys, päidän katkominen tai orjuus. Kai geenien jatkamiseenkin voi suhtautua niin kuin elämään yleensäkin, se ei välttämättä ole sen arvoista, jos sen voi tietoisesti katkaista.
Varsinainen tragedia: Toteutetaan ennustus juuri siinä, kun yritetään välttää karmea kohtalo.

Se nyt vaan on lattea truismi, että kieltäytymällä itse elämän kilpailusta ei voita mitään palkintoja. Suuret ikäluokat tehtiin sukset jalassa sodan jälkeen, kun koko maa oli pirstaleina ja tulevaisuus epävarma, nälkävuosien 1866-68 aikana syntyi enemmän lapsia kuin nyt, 1700-l oli Isonvihan julmuudet, naisten ja lasten orjakauppa itään ja rutto, sitä edellisellä vuosisadalla kolmasosa väestöstä kuoli nälkään... Suomalaisten ja koko ihmiskunnan historiassa on ollut hirvittäviä kärsimyksiä muttei edelliset sukupolvet ole jättäneet lapsia hankkimatta sillä verukkeella että lapsilla saattaisi olla joskus vaikeaa.

Suomalaisilla lapsilla on tulevaisuudessa kaikenlaisia vaikeuksia juuri siksi, kun heitä on niin vähän. Ihan yksilö- ja perhetasolla ikääntyvien vanhempien tukeminen uusien hilavitkuttimien käyttö-opastuksesta sote-järjestelmässä sumplimiseen on paljon helpompaa, kun on sisaruksia. Kansantalouden tasolla taas tuttu ulina kestävyysvajeesta ja eläkkeistä vaatisi lisää omaa populaa väestöpyramidin juurelle.

Kouluissa ja kaduilla pellavapäät pärjäisivät paremmin matuille, jos heitä olisi enemmän. Perinteinen tapa välttää koulukiusaaminen on uhata isoveljen apuun kutsumisella; suurin lahja lapselle on toisistaan huolehtivat sisarukset.

Huolestuttaako että lapsi päätyy huonoon seuraan? Tee sille parempaa seuraa! Vertaisryhmä-kasvatuksen popularisoinut Judith Rich-Harris kertoo kirjassaan "Kasvatuksen myytti" poikkeuksesta kasvuympäristön determinismiin: Afroamerikkalainen perhe kasvatti kaikista (muistaakseni kuudesta) tyttärestään yliopiston käyneitä uranaisia, vaikka he asuivat keskellä huudeja missä koulun keskeyttäminen, päihteet ja teiniäitiys oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Vanhemmat toki uhrasivat paljon aikaa tyttöjen koulutukseen ja musiikkiharrastukseen, mutta oleellista onnistumiselle oli se, että tytöillä oli toisensa sosiaalisen samaistumisen ryhmänä.

Jokainen meistä luo valinnoillaan sosiaalisia malleja siitä, mikä on sopiva ikä ja elämäntilanne saada lapsia ja mikä on normaali lapsiluku. Varsinkin naisilla ystäväpiirin ensimmäiset babyshowerit usein laukaisee ketjureaktion, jossa muutkin tulevat siihen tulokseen, että vauvat on söpöjä ja hekin haluavat semmoisen.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4453
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2045 : 09.09.2020, 02:00:13 »
Poikani, 2, ehdimme tehdä juuri ennen ruskean paskan älämölökielikylpyä tarhassa ja kouluissa. Mitään järkevää syytä silloin enkä nyt suomalaisen yhteiskuntarakenteen tuhoamiseen. Nuorten kapinaa on aina ollut, muttei se ennen ole johtanut nykyisenlaiseen kaaokseen. Neuvostoliitosta ja Itä-Saksasta haetut opit tuottavat nyt satoa. Oikeuslaitos on solutettu Demokraattisilla Lakimiehillä, jotka yhä röyhkeämmin käyvät kansalaisten pienimpiinkin sanomisiin kiiinni. Oikeusvaltiosta vankila, ääneen ajattelu kielletään.
Vasemmisto on jo saanut rakennettua sosialistisen Suomen, kommunismia odotellaan.
”Noli turbare circulos meos” – älä sotke ympyröitäni.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106582
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2046 : 09.09.2020, 14:03:29 »
Helsingin Sanomat: Jos Suomi ei ennakoi tulevaisuuden väestöä, muutkin poliittiset päätökset ovat vääriä, sanoo Väestöliiton toimitusjohtaja 8.9.2020

Lainaus käyttäjältä: HS
KUINKA paljon ihmisiä asuu sopivan kokoisessa Suomessa? Kuinka paljon syntyvyyttä ja maahanmuuttoa olisi hyvä olla? Entä miten Suomea pitäisi kehittää niin, että alueellinen tasa-arvo säilyy?

Muun muassa näistä kysymyksistä Suomessa pitäisi nyt käydä keskustelua nykyistä laajemmin, katsoo Väestöliitto tänään tiistaina julkaistavassa väestöpoliittisessa raportissaan.

Lainaus käyttäjältä: HS
Maahanmuutto voi olla osa heikentyneen huoltosuhteen ratkaisua, etenkin jos se on työ- tai opiskeluperäistä, sanoo Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki.

Kotamäen tulkinnan mukaan työhön ja opiskeluun kohdistuvan maahanmuuton 7 500 hengen kasvu voisi pienentää kestävyysvajetta noin 0,8 prosenttiyksiköllä.

"Kotamäen tulkinta" ei kerro edes maahanmuuton kasvun todellisten talousvaikutusten etumerkkiä, sillä kyseessä on jälleen kerran lukijoille selittämättä jäänyt laskelma, jossa maahanmuuttajien työllistyminen ja kustannukset oletetaan yksioikoisesti täsmälleen samaksi kuin kantaväestöllä. Aika olennainen ja virheellinen oletus, jota Kotamäki selittelee raportissa sillä, että työperäisten maahanmuuttajien työllisyysaste on ollut suurempi kuin kantaväestön. Voi olla, mutta toisaalta heidän keskimääräinen palkkatasonsa on selvästi alempi, joten he maksavat vieläkin vähemmän veroja.

Maahanmuuton yhtään suurempi kasvattaminen onnistuu vain houkuttelemalla Suomeen Euroopan ulkopuolelta kouluttamatonta halpatyövoimaa, joka ei maksa veroja juuri lainkaan, mutta on oikeutettu palveluihin ja tulonsiirtoihin.

Lainaus käyttäjältä: HS
Suomi kilpailee kuitenkin jo nyt maahanmuuttajista muiden maiden kanssa. Suomen tulisi siksi Väestöliiton mukaan panostaa huomattavasti enemmän kotouttamiseen ja sopeutua maahanmuuttajiin nykyistä paremmin.

Ne maahanmuuttajat eli ns. huippuosaajat, joista kilpaillaan muiden maiden kanssa, eivät juurikaan kaipaa kotouttamispanostuksia, eivätkä välttämättä ole koko pelleilyn kanssa koskaan missään tekemisissä.

Lainaus käyttäjältä: HS
Toisaalta pandemian aiheuttama taantuma kasvattaa työttömyyttä sekä taloudellista huono-osaisuutta ja siten lisää entisestään epävarmuutta. Tämä voi heijastua myös maahanmuuttoon ja lisätä maahanmuuttovastaisuutta, Kotamäki arvioi.

Väestöliiton raportista:
Lainaus käyttäjältä: Mauri Kotamäki
Toisaalta koronaviruspandemia aiheuttaa syvän taantumaan suurimpaan osaan maailman maista. Tämä kasvattaa työttömyyttä sekä taloudellista huono-osaisuutta ja siten lisää entisestään epävarmuutta tulevaisuudesta. Sellainen toimintaympäristö ruokkii populististen tai maahanmuuttovastaisten liikkeiden kannatusta. On mahdollista, että tällainen kehityskulku riittävän pitkälle mennessään vaikeuttaisi maahanmuuttopoliittisia uudistuksia ja aiheuttaisi muita sosiaalisia ongelmia jo maassa olevalle maahanmuuttajaväestölle.

"Maahanmuuttovastaiset liikkeet" vaikeuttavat menestyessään "maahanmuuttopoliittisia uudistuksia" ja aiheuttavat maahanmuuttajille "sosiaalisia ongelmia"? Melko kryptistä, mutta uudistuksilla ei tässä varmaankaan tarkoiteta haittamaahanmuuton minimoimista.

Lainaus käyttäjältä: HS
Väestöliiton mukaan myös maahanmuuttajien perheenjäsenet ovat olennainen osa perheen integroitumista. Raportissa kritisoidaankin perheenyhdistämisen kiristymistä.

Väestöliitto ilmeisesti määrittelee integroitumisen ihan omalla tavallaan. Perheenyhdistäminen nimenomaan vähentää ja vaikeuttaa yhteiskuntaan integroitumista, kun perhe on taustalla pitämässä kiinni vanhoista, uuden asuinmaan kanssa ristiriitaisista arvoista ja perinteistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4453
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2047 : 10.09.2020, 00:23:21 »
Kestävyysvaje on vajakkien keksintö. Kestävyys tulee olemaan todella kovilla kyllä, ei kuitenkaan niin etteikö etnisten suomalainen kyvyt riitä hoitamaan omia vanhempiaan kunniakkaasti hautaan. Maaiman parasta osaamista ja luterilaista työmoraalia pitäisi vielä löytyä kansamme terveestä ytimestä sen verran. Tai muuten on piru irti.
Kestävyysvajetta on jo nyt ja eurokommunistimme haalivat lisää asosiaalisisia psykopaatteja vallankumouksen kiilto toljottavisa kiilusilmissään. Moraaliposeeraajamme tuovat kyllä mieleen Hitlerin demokraattisen valinnan. Merkeleen natsisaksahan sieltä propagandan alta pilkistää. Ovatko kaasukammiot jo koeponnistettu?
Suomeen on osaajien aina ollut hyvä tulla oikeasti rikastamaan eloamme. Suomessa ulkomaalaisten syrjintä on tainnut olla maailman mittakaavassa lähes olematonta. Suomalaiset ovat vastavuoroisesti olleet suosittuja siirtolaisia ulkomailla. Senkin maineen kurapetterit tuhoavat.

”Noli turbare circulos meos” – älä sotke ympyröitäni.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 258
 • Liked: 12093
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2048 : 10.09.2020, 18:51:36 »
Ei siinä välttämättä tee mieli tehdä lapsia, jos uhkana on, että omia jälkeläisiä odottaa kivitys, päidän katkominen tai orjuus. Kai geenien jatkamiseenkin voi suhtautua niin kuin elämään yleensäkin, se ei välttämättä ole sen arvoista, jos sen voi tietoisesti katkaista. Uskonnollinen kanta tähän on varmaankin se, ettei ole henkilön asia miettiä näitä.

Sen vain tiedän, että melkoinen huoli olisi tulevaisuudesta, jos olisi oma lapsi.


Enitenhän meteliä lasten hankkimatta jättämisestä pitävät vihervassarit ja tuohan on win-win; he itse tuntevat olevansa hyviä ihmisiä kantaessaan kortensa kekoon ilmastonmuutoksen vastustamisessa ja meille taas kelpaa mainiosti että vihervasemmistolaiset jättävät lapset hankkimatta koska maailmankatsomus hyvin usein periytyy.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106582
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2049 : 11.09.2020, 12:49:26 »
MTV: Raportti: Suomen väestö pitäisi saada nopeasti kasvuun – ennätysalhainen syntyvyys ja vähäinen maahanmuutto uhkaavat hyvinvointiyhteiskuntaa 8.9.2020

Lainaus käyttäjältä: MTV
Väestökysymykset ovat vaikeita, ja Väestöliiton tutkija Tiia Sorsa pitää tärkeänä, että niistä keskusteltaessa on koko ajan tiede ja tietopohja mukana.

– On aika vaikeaa saada aikaiseksi sellainen ns. hyvä keskustelu, jossa ihmiset esittävät rohkeasti omia näkemyksiään ja sitten yhdessä pohditaan, että miten relevantteja ne ovat, kun katsotaan kokonaiskuvaa ja pitkää aikaväliä.

Sorsa muistuttaa, että on ihan aiheellista, että ihmiset pelkäävät vaikka Suomen kulttuurin muuttuvan lisääntyvän maahanmuuton myötä.

Totta kai se aiheuttaa kulttuurisia konflikteja, eikä pelkkä hyssyttely ketään lohduta tai rauhoita. Täytyy tunnustaa, että riskejä on olemassa ja niistä pitää puhua. Aivan kuin emme voi ajatella, että pärjäisimme ilman maahanmuuttoa, emme myöskään voi ajatella, että pärjäämme, jos maahanmuutto on täysin kontrolloimatonta.

Me suomalaiset pärjäämme aivan varmasti ilman sellaista maahanmuuttoa kuin kiintiöpakolaisten vastaanotto tai halpatyöläisten perheenyhdistämisten helpottaminen, jota Väestöliitto tyrkyttää. Kun maahanmuuton helpottamiselle asetetaan ehdoksi sen hyödyllisyys, ehkäistään parhaalla tavalla myös kulttuuriset konfliktit.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 584
 • Liked: 2171
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2050 : 12.09.2020, 10:41:32 »
Väittäisin, että Suomen alhainen syntyvys johtuu suurelta osin kumppanin haun siirtymisestä Tinderiiin ja erilaisiin deittipalveluihin.  Ei sillä tavalla helposti mitään kestäviä suhteita synny.  Toinen iso tekijä on Suomen talous- ja työllisyystilanteen pitkään jatkunut epävarmuus ja se, että maa näyttää muutenkin muuttuvan nopeasti kantaväestön kannalta huonoon suuntaan.  Yhteisöllisyys ja kansallistunne on pitkälti hävinnyt.   
Aiemminhan tää parinmuodostus tosiaan hoidettiin humalassa yökerhoissa, mikä oli selkeästi avain kestäviin suhteisiin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106582
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2051 : 12.09.2020, 11:13:56 »
Lainaus
”Tuntuu, että halutaan nimenomaan valkoisia vauvoja” – Hanna Sarkkinen ohjaa huomiota siihen miten puhumme lapsista

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen muistuttaa siitä, että maapallolla riittää vauvoja.

[...]

Suomessa syntyvyys on matalimmalla tasolla sitten 1800-luvun nälkävuosien. Se on eläkejärjestelmän ongelma, työmarkkinoiden saatavuusongelma ja julkisen sektorin rahoitusongelma.

– Mutta se, että lapsia tehdään yhteiskunnan vuoksi, on vaarallinen ajatuskulku. Jos sitä vie kovin pitkälle, kohta naiset ovat synnytyskoneita isänmaan puolesta, Sarkkinen sanoo.

[...]

Hän muistuttaa siitä, että vauvoja maailmassa riittää.

– Syntyvyyskeskustelussa onkin välillä se epämiellyttävä piirre, että tuntuu haluttavan nimenomaan valkoisia vauvoja, hän sanoo.

– Maapallolla ihmisten keski-ikä on hyvin nuori ja varmasti Suomeenkin olisi tulijoitakin, jos siihen olisi väyliä.
Kansan Uutiset 12.9.2020

Varmasti olisi paljonkin tulijoita, mutta Sarkkisen tarkoittamat tulijat vain pahentavat ongelmia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 604
 • Liked: 29012
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2052 : 12.09.2020, 11:21:50 »
Väittäisin, että Suomen alhainen syntyvys johtuu suurelta osin kumppanin haun siirtymisestä Tinderiiin ja erilaisiin deittipalveluihin.  Ei sillä tavalla helposti mitään kestäviä suhteita synny.  Toinen iso tekijä on Suomen talous- ja työllisyystilanteen pitkään jatkunut epävarmuus ja se, että maa näyttää muutenkin muuttuvan nopeasti kantaväestön kannalta huonoon suuntaan.  Yhteisöllisyys ja kansallistunne on pitkälti hävinnyt.   
Aiemminhan tää parinmuodostus tosiaan hoidettiin humalassa yökerhoissa, mikä oli selkeästi avain kestäviin suhteisiin.

Juuri näin.

Miljoonat suomalaiset kautta aikain ovat löytäneet parin ja kumppanin ravintolasta tai yökerhosta. Tinderistä voi löytää enimmäkseen yhden illan juttuja.

Miksi näin? Koska yökerhovonkaus ja Tindervonkaus eroavat toisistaan merkittävästi.

Tinderin kompastuskivi lienee sen 'rajattomuus': ukkoa ja akkaa on tuhansittain, niin paljon, ettei niitä ehdi edes läpi käydä. Ja jos jonkun sieltä poimiikin niin mieleen jää ajatus, että ehkäpä se seuraava olisi ollut vielä parempi - miksi sitoutua tähän koska siellä on varmaan sata parempaa odottamassa. Ja näin karuselli pyörii.

Yökerho on toinen asia. Sieltä ei voi iskeä ketään kalsareissa, vaan yökerhoon pitää valmistautua. Tinderiä voi pyörittää vaikka paskalla istuessa, mutta yökerhoon pitää löytää tunteja aikaa. Pitää valita vaatteet, käydä suihkussa, laittautua, ottaa taksi, käydä pubissa parilla pohjustukseksi, jonottaa yökerhoon, silmäillä tarjontaa, valita kohteensa, rohkaistua, mennä juttelemaan, pyytää tanssimaan, tehdä vaikutus livenä tässä ja nyt, olla elävässä vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa, lukea toisen ilmeitä ja eleitä, olla valppaana keskustelussa, valita sopiva kosketuksen hetki ja tapa, olla spontaanisti huumorintajuinen, olla aito, tutustua..

Toisinsanoen yökerhossa ihmiset panostavat sata kertaa enemmän asiaan ja sata kertaa Tinderiä vaikeammissa liveolosuhteissa, joten tämä johtaa siihen, että yökerhossa solmitut tuttavuudet otetaan ainakin alitajuisesti vakavammin kuin Tinderin karuselli, jossa vain plärätään tuhansia kuvia ruudulla. Yökerhossa ihminen kohdataan oikeasti. Tinder-treffeilläkin ihminen kohdataan oikeasti ( jos sinne saakka päästään ), mutta kynnys etsiä uutta Tinder-pokaa on matala kun tarjokkaita on tuhansia. Yökerhossa ei ole tuhansia tarjokkaita, vaan kun kerran on iltaan laitettu rahaa ja puettu parhaat ylle, pyritään myös paikallaolevasta tarjonnasta ottamaan se omansa - yökerhoa ja iltaa kun ei voi vaihtaa kosketusnäytöltä joksikin muuksi yökerhoksi ja illaksi tuhansista vaihtoehdoista.

Panojuttuja Tinderistä voi löytää, jos on hyvännäköinen ihminen, mutta todennäköisyys aidon parisuhteen löytämiseen lienee kuitenkin suurempi siten, että ihan fyysisesti lähtee ihmisten ilmoille katsomaan, millaista väkeä jossain ravintolassa tai tilaisuudessa on..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 604
 • Liked: 29012
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2053 : 12.09.2020, 11:27:26 »
Lainaus
– Mutta se, että lapsia tehdään yhteiskunnan vuoksi, on vaarallinen ajatuskulku. Jos sitä vie kovin pitkälle, kohta naiset ovat synnytyskoneita isänmaan puolesta, Sarkkinen sanoo.

Kritisoiko Sarkkinen siis sitä, että islamissa naiset ovat synnytyskoneita kalifaatin puolesta?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 065
 • Liked: 45451
 • - Tarjoilija!
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2054 : 12.09.2020, 11:32:27 »
Lainaus
Aiemminhan tää parinmuodostus tosiaan hoidettiin humalassa yökerhoissa, mikä oli selkeästi avain kestäviin suhteisiin.

Juu. 20 vuotta tuli täyteen tällä viikolla.

zupi

 • Vieras
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2055 : 12.09.2020, 11:39:34 »
Lainaus
”Tuntuu, että halutaan nimenomaan valkoisia vauvoja” – Hanna Sarkkinen ohjaa huomiota siihen miten puhumme lapsista

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen muistuttaa siitä, että maapallolla riittää vauvoja.

[...]

Kyllä taas laittaa aika sanattomaksi. Siis oikeesti, mitä helvettiä tuo Sarkkinen yrittää tuossa oikein sanoa? Että suomalaisten naisten pitäisi synnyttää mustia lapsia?  :o

Kuka perkele haluaa tänne tehdä lapsia vihavasemmiston luomaan velkaorjuuteen? Kuka perkele haluaa tehdä tänne lapsia, jotta vasurinatsit pääsee myrkyttämään lapsen mielen niin pahasti, että hän kääntyy vanhempiaan vastaan? Kuka perkele haluaa tehdä tänne lapsia, jotta pääsisi olemaan heidän "huoltaja", kun läpimätä vasuriyhteiskunta on "kasvattaja"?

Lainaus
– Mutta se, että lapsia tehdään yhteiskunnan vuoksi, on vaarallinen ajatuskulku. Jos sitä vie kovin pitkälle, kohta naiset ovat synnytyskoneita isänmaan puolesta, Sarkkinen sanoo.

Siis mitä v...tua? Sarkkinen voisi kertoa edes yhden esimerkin, jossa joku suomalainen on synnyttänyt lapsen yhteiskunnan vuoksi. Ja siis tuo ihminen on oikeasti kansanedustaja?

E. Lainaukset.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2020, 12:45:13 kirjoittanut zupi »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106582
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2056 : 12.09.2020, 11:55:34 »
Kyllä taas laittaa aika sanattomaksi. Siis oikeesti, mitä helvettiä tuo Sarkkinen yrittää tuossa oikein sanoa? Että suomalaisten naisten pitäisi synnyttää mustia lapsia?  :o

Ymmärsin ensin väärin Sarkkisen viittaavan kansainvälisiin adoptioihin, kuinka adoptoitaviksi ei ole valittu tarpeeksi ei-valkoisia.

Suomeenhan levisi takavuosina Ruotsista villitys, jossa etenkin suomalaisten mahdottomasta rasismista ulisevien piti adoptoida vaikka sitten yksinhuoltajana musta lapsi, jotta he pääsivät ulisemaan lisää suomalaisten mahdottomasta rasismista.

Mutta itse asiassa Sarkkinen tarkoitti, että suomalaisten syntyvyydestä huolestuminen on rasismia, kun Euroopan ulkopuolelta saataisiin Suomeen lähes rajattomasti ei-valkoisia ihmisiä vain sormia napsauttamalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 604
 • Liked: 29012
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2057 : 12.09.2020, 12:30:52 »
Roope:

Lainaus
Mutta itse asiassa Sarkkinen tarkoitti, että suomalaisten syntyvyydestä huolestuminen on rasismia, kun Euroopan ulkopuolelta saataisiin Suomeen lähes rajattomasti ei-valkoisia ihmisiä vain sormia napsauttamalla.

Rasismia? Sarkkinen ei ymmärrä, että suomalaiset pystyvät elättämään afrikkalaisia, mutta afrikkalaiset eivät pysty elättämään afrikkalaisia.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11598
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2058 : 12.09.2020, 12:53:28 »
No mitä voisi olettaa naiselta joka käyttää rastoja eduskunnassa. Btw hänestä tulee sosiaali ja terveysministeri eduskuntakauden puolessavälissä Pekosen tilalle.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Rottah

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 217
 • Toisen terroristi on toisen patriootti !
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2059 : 12.09.2020, 12:56:58 »
Jos suomi laillistaisi bordellit, syntyvyys lisääntyi
Toisen terroristi on toisen patriootti !

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 031
 • Liked: 13207
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2060 : 12.09.2020, 12:57:36 »
Sarkkinen löysi tosiaan sen villakoiran ytimen, eli valkoisuuden. Pisteet siitä. Valkoisuus on kuuma peruna, josta persujen pitäisi oppia puhumaan avoimesti yhtenä keskeisenä, näkyvänä osana suomalaisuutta.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11598
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2061 : 12.09.2020, 13:04:38 »
Sarkkinen löysi tosiaan sen villakoiran ytimen, eli valkoisuuden. Pisteet siitä. Valkoisuus on kuuma peruna, josta persujen pitäisi oppia puhumaan avoimesti yhtenä keskeisenä, näkyvänä osana suomalaisuutta.
Emt, valkoisuus on oikeastaan englanninkielisen maailman juttu joka on syntynyt siitä kun eri eurooppalaiset etniset ryhmät on sekoittunut keskenään. Suomessa ei ole erityisesti syytä alkaa puhua valkoisuudesta siten koska Suomessa ei ole tapahtunut vastaavaa sekoittumista.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 031
 • Liked: 13207
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2062 : 12.09.2020, 13:10:03 »
^Ihannetilanteessa näin toki okisi, mutta koska termi "suomalainen" on muutettu avoimeksi, siis kattamaan kaikki maailman rodut ja kansat, on sen ohessa ja asiaa tarkentaakseen pakko puhua myös valkoisuudesta.

Valkoisuus viittaa toki eurooppalaisperäisyyteen, mutta myös eurooppalaisuus on terminä mädätetty. Valkoisuus sen sijaan tarkoittaa yhä visusti valkoista, eurooppalaista rotua.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11598
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2063 : 12.09.2020, 14:01:34 »
^Ihannetilanteessa näin toki okisi, mutta koska termi "suomalainen" on muutettu avoimeksi, siis kattamaan kaikki maailman rodut ja kansat, on sen ohessa ja asiaa tarkentaakseen pakko puhua myös valkoisuudesta.

Valkoisuus viittaa toki eurooppalaisperäisyyteen, mutta myös eurooppalaisuus on terminä mädätetty. Valkoisuus sen sijaan tarkoittaa yhä visusti valkoista, eurooppalaista rotua.
Jooh mutta Euroopassa ei ole mitään valkoista yhtenäisyyttä samalla tavalla kun USA:ssa ja muualla anglo maissa. Kaikki sodat on Euroopassa käyty "valkoisten veljien välillä" kuten Ukrainassa parhaillaan ja tullaan käymään jatkossakin. Euroopassa on vain saksalaisia, venäläisiä, kreikkalaisia, suomalaisia jne.. Kaikki puhuu eri kieltä ja kaikilla on hieman eri kulttuuri. Valkoiset venäläisetkin on valkoisten suomalaisten suurin turvallisuusuhka geopoliittisesti.

Voihan "valkoisuus" termiä käyttää välillä, mutta olisi vähän hassua jos persut sitä nyt joka tilanteessa käyttäisi.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 258
 • Liked: 12093
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2064 : 12.09.2020, 14:29:58 »
Amerikkalainen Identiteettipolitiikka ei tosiaankaan alkuunkaan istu suomalaiseen tai edes eurooppalaiseen kontekstiin.

Ilmeisesti jos suomalainen muuttaisi USAhan niin hänet kategorisoitasiin valkoiseksi, ikäänkuin enemmistön edustajaksi, vaikka hän olisikin täysin ulkomaalainen.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 224
 • Liked: 10300
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2065 : 12.09.2020, 15:04:52 »
Ihonväri tai etnisyys ei olisi mitenkään oleellinen tekijä, jos maahanmuutolle ja etenkin kansalaisuuden myöntämiselle asetettaisiin riittävän tiukat kriteerit (koulutus-, ammatti-, kieitaito, yms. vaatimukset).  Kriteerit olisivat kaikille samat, mutta niillä pystyttäisiin erittäin tehokkaasti estämään haitallinen maahanmuutto.  Pääongelmana Suomessa onkin se, ettei vihervasemmisto edes halua estää sitä. 
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 19:07:24 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11598
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2066 : 12.09.2020, 18:33:23 »
Ihonväri tai etnisyys ei olisi mitenkään oleellinen tekijä, jos maahanmuutolle ja etenkin kansalaisuuden myöntämiselle asetettaisiin riittävän tiukat kriteerit (koulutus-, ammatti-, kieitaito, yms. vaatimukset).  Kriteerit olisivat kaikille samat, mutta niitä pystyttäisiin erittäin tehokkaasti estämään haitallinen maahanmuutto.  Pääongelmana Suomessa onkin se, ettei vihervasemmisto edes halua estää sitä.
Tuo on toiveajattelua. Ok, silloin nuo sinun listaamat ihmiset tuskin ryöstäisi sinua tai loisisi sossutuilla, mutta vähintäänkin niiden lapset viimeistään muodostaisi suomalaisuuteen ja suomalaiseen kulttuuriin vihamielisesti suhtautuvan viidennen kolonnan, ja koska niillä olisi high IQ niin ne olisi entistä vaarallisempia.

Ainoat ihmiset joita tänne kannattaisi ottaa on virolaiset. Eipä oikeastaan ketään muita, kaikista muista on lähinnä haittaa vaan - koulutettu tai ei. Toki tänne yksittäisiä huippuasiantuntijoita voi tulla, mutta ei sen pitäisi olla mikään itseisarvo mihin pyrkiä.

Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 258
 • Liked: 12093
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2067 : 13.09.2020, 00:49:24 »
Espanjassa syntyvyyslukemat 1.23, Italiassa 1.27, Kreikassa 1.35, Portugalissa 1.42 jne.Vanhentuneen käsityksen mukaan nuo ovat katolisia macho-maita(joo, tiedän että Kreikka on ortodoksinen mutta silti) joissa lapsia syntyy paljon koska mies on herra talossa.

Oikeasti tämä syntyvyyden lasku on koko länsimaailmaa koskeva ilmiö. Ei todellakaan mikään selitys että koska ensin Sipilän ja myöhemmin Marinin hallitus ei anna tarpeeksi rahaa niin syntyvyys ei nouse.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11598
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2068 : 13.09.2020, 02:18:02 »
Espanjassa syntyvyyslukemat 1.23, Italiassa 1.27, Kreikassa 1.35, Portugalissa 1.42 jne.Vanhentuneen käsityksen mukaan nuo ovat katolisia macho-maita(joo, tiedän että Kreikka on ortodoksinen mutta silti) joissa lapsia syntyy paljon koska mies on herra talossa.

Oikeasti tämä syntyvyyden lasku on koko länsimaailmaa koskeva ilmiö. Ei todellakaan mikään selitys että koska ensin Sipilän ja myöhemmin Marinin hallitus ei anna tarpeeksi rahaa niin syntyvyys ei nouse.
Koko maailmaa koskeva ilmiö oikeastaan. Siellä missä modernisaatio ja urbanisaatio jyllää niin siellä syntyvyys laskee lähelle 1/nainen rajaa. Ne jotka hylkää modernisaation jatkaa lasten tekemistä kuten jotkut uskonnolliset ryhmät esim amissit ym
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106582
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2069 : 13.09.2020, 11:52:40 »
Lainaus
Amerikkalaisen unelman tuntee koko maailma, mutta suomalaista unelmaa osaamme sanoittaa tuskin itsekään

Suomalaisille itsestään selvistä asioista moni on kuitenkin kansainvälisesti vertailtuna ihmeellisyys, kirjoittaa HS:n päätoimittaja Anu Ubaud.
Helsingin Sanomat 13.9.2020

Lainaus käyttäjältä: HS:n päätoimittaja Anu Ubaud
Suomessa, jossa väestö ikääntyy ja syntyvyys on laskenut odotettua nopeammin, yksi olennainen kysymys hyvinvointivaltion turvaamisen kannalta on, miten saamme houkuteltua tänne työperäistä maahanmuuttoa. Miten houkuttelemme huippuosaajia maailmalta? Miten saamme osaavaa työvoimaa eri aloille? Miten lisäämme opiskeluperäistä maahanmuuttoa ja kykenemme pitämään valmistuneet nuoret maassa nykyistä paremmin?

Kysymys työperäisen maahanmuuton lisäämisestä on esillä myös tällä viikolla julkaistussa Väestöpoliittisessa raportissa, jonka Väestöliitto julkaisi 16 vuoden tauon jälkeen. Raportti linjaa toimenpiteitä, joilla voidaan vaikuttaa hyvinvointivaltion kantokykyyn ja kestävään väestönkehitykseen.

Suomeen muuttavista ulkomaalaisista suurin osa muuttaa jo nyt tänne työn perässä. Liki yhtä usein syynä maahanmuutolle on perheside. Suomen mittakaavassa maahanmuutto on kolminkertaistunut kolmessa vuosikymmenessä, mutta kansainvälisesti vertailtuna ulkomaalaisia muuttaa Suomeen edelleen vähän.

Nykyinen maahanmuutto ei kylläkään "turvaa hyvinvointivaltiota" vaan tuhoaa sitä. Huippuosaajat eivät pysty veroillaan kattamaan edes maahanmuuttajien kustannuksia saati kuromaan umpeen kestävyysvajetta. Tätä ei pysty muuttamaan oikein millään tempulla, koska huippuosaajia on väistämättä niin pieni osuus, ettei heistä ole hyvinvointivaltion pelastajaksi, mutta kaikkein vähiten lisäämällä kustannuksia aiheuttavaa maahanmuuttoa, jollaista (kiintiöpakolaiset, Euroopan ulkopuolelta tulevien perheenyhdistämiset) Väestöliitto raportissaan ehdottaa.

Hyvinvointivaltion turvaamiseen maahanmuutolla voidaan vaikuttaa vain vähentämällä haitallista, kustannuksia aiheuttaa maahanmuuttoa.

Lainaus käyttäjältä: HS:n päätoimittaja Anu Ubaud
ISOSSA kuvassa Suomi on ollut maahanmuuttokysymyksissä passiivinen sivustakatsoja tai pahimmillaan työperäisen maahanmuuton jarruttaja, kirjoittaa Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki Väestöliiton raportissa.

Vaikka maahanmuuttobyrokratiaa voitaisiinkin sujuvoittaa, sillä vaikutetaan varsin vähän maahanmuuton rakenteeseen. Tietty byrokraattinen hitaus on ollut myös siunaus, jos se on estänyt tai hidastanut halpatyövoiman maahantuloa ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden Suomeen jäämistä.

En sitä paitsi ole nähnyt ensimmäistäkään vertailua, jossa Suomi pärjäisi väitetyn jarruttelun vuoksi erityisen huonosti muihin maihin verrattuna. Tarkoitushan ei ole imuroida Suomeen mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon porukkaa, kuten Kotamäki luulee, vaan tehdä maahanmuutosta molempien osapuolien kannalta hallittua, järkevää ja hyödyllistä.

Lainaus käyttäjältä: HS:n päätoimittaja Anu Ubaud
Monet yritykset ja startup-yhteisö ovat puhuneet työperäisen maahanmuuton ja lupabyrokratian helpottamisen välttämättömyydestä jo pitkään. Esimerkiksi Supercellin kaltaisten menestystarinoiden elinehto on, että yrityksen pelinkehittäjiksi saadaan palkattua alan parhaita osaajia maailmalta.

Väestöliiton raportin julkistustilaisuudessa tiistaina valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ehdotti, että työperäistä maahanmuuttoa vauhditettaisiin tarjoamalla EU:n ulkopuolisille osaajille ”pikalinja” Suomeen. Käytännössä niin, että huippuosaajiksi tai merkittäviksi työllistäjiksi arvioidut henkilöt saisivat oleskeluluvan itselleen ja perheelleen kahdessa viikossa. Vastineeksi pikalinjasta tulija sitoutuisi opettamaan tai mentoroimaan nuoria tai hyödyttämään innovaatioympäristöä muulla tavoin.

Vanhasen ehdotus oli ihme horinaa, ehkä tarkoituksella. Suomeen pääsisi nopeutetusti ja perheenkin saisi mukaan, jos sitoutuisi opettamaan tai mentoroimaan. Mitä järkeä? Mieluummin kunnon tulorajat ja niiden valvonta ja sitä kautta sitoutuminen verojen maksamiseen, eikä jotain epämääräistä "innovaatioympäristön hyödyttämistä".

Lupabyrokratiaa voidaan nopeuttaa ilman Vanhasen "pikalinjoja" ihan jo resursoimalla työperäisten oleskelulupien käsittelyä paremmin, mutta jostain syystä näin ei tapahdu, vaan sama niukkuus ja toisaalta byrokratian hitaudesta valittaminen jatkuu jo ties kuinka monetta vuotta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: