UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten surkea syntyvyys enteilee nälkävuoden 1868 lukuja  (Luettu 49140 kertaa)

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 002
 • Liked: 273
Asiasta uutisoidaan jälleen:

Syntyneiden lapsien määrä jatkaa vähenemistään Suomessa: Yhä harvemmassa perheessä on tulevaisuudessa kaksi lasta

https://yle.fi/uutiset/3-10104051

Lainaus
Juvalaisesta Pöyryn perheestä tuli nelihenkinen elokuussa 2017, kun kuopus syntyi. Viime vuosien tilastojen perusteella tutkijat päättelevät, että entistä harvemmassa perheessä on tulevaisuudessa kaksi lasta. Kaiken kaikkiaan viime vuonna syntyi poikkeuksellisen vähän vauvoja. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Aatos Pöyrylle syntyi 50 138 ikätoveria.

Syntyneiden määrä historiallisen pieni: vauvoja syntyi viimeksi vähemmän vuonna 1868 – katso tästä kuntasi tilanne

https://yle.fi/uutiset/3-10102530

Lainaus
Suomessa vauvoja syntyi vuonna 2017 vähemmän lapsia kuin kertaakaan 2000-luvulla. Väkiluku kasvoikin viime vuonna ainoastaan maahanmuuton takia.


"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 730
 • Liked: 37364
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: UUNINPANKKO -- Vieraskirjan pojan koston paluu
« Vastaus #331 : 18.03.2018, 14:42:59 »
On se  merkillistä, tämä uliseminen suomalaisten vähäisestä syntyvyydestä, vaikka laskenut syntyvyys on enemmän tai vähemmän poliittisen päätöksenteon itse aikaansaama ongelma. Ongelma sen takia, että elämä on koko ajan muuttunut hektisemmäksi ja tuloshakuisemmaksi, vaikka teknologisen kehityksen pitäisi helpottaa ihmisten arkea , eikä päinvastoin. Tämä koskee tietenkin koko "sivistynyttä" maailmaa.

Huoli taloudellisesta pärjäämisestä ja hektinen elämä yhdistettynä, ovat suoraan verrannollisia syntyvyyden laskuun. Ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa, tai heillä ei ole aikaa hoitaa omien töidensä/työttömyytensä ja huoliensa ohessa enää jälkikasvua. Tähän valtiovallat ovat ilmeisesti "suuressa viisaudessaan" keksineet lääkkeeksi suuresti sikiävät kansanosat Afrikasta ja muualta stanioista, jotta syntyvyys saataisiin tasapainoitettua. He taas eivät suurelta osin tee muuta kuin sikiävät. He sikiävät ennestään kuihtuvien eurooppalaisten väestöjen rahoilla, joka taasen lisää entisestään euroopalaisten kanta-asujien kuormaa ja vähentää heidän syntyvyyttä.

Pahoinvointi, mielenterveysonhelmat, stressi, elintasosairaudet, jne. ovat räjähdysmäisesti kasvaneet teknologisen kehityksen aikakaudella. Jälkikasvu jää yhä enemmän vaille huolenpitoa ja läheistensä vuorovaikutusta, mikä johtaa kasvaviin negatiivisiin reagointeihin suhteensa. Lapset ovat moninverroin enemmän hukassa minuutensa kanssa, kuin vielä muutamia vuosikymmeniä takaperin. Tämähän on suoranainen paradoksi. Kehitys kehittyy nopeammin, kuin ihminen evoluutiotasolla pystyy sitä hallitsemaan. Vanhat hyväksi todetut tavat elää maailmassa unohtuvat ja jäljelle jää joukko uusavuttomia pellejä, jotka ovat täysin teknologisen kehityksen orjia, eivätkä ymmärrä elämän perusedellytyksistä ja ihmisen sekä luonnon tasapainoisesta rinnakkaiselosta enää tuon taivaallista.Seuraukset ovat katastrofaaliset, ainakin eurooppalaisen valkoisen kanta-asujan kannalta.

Eurooppa täyttyy kehitysmaalaisista kivikausikultin edustajista, joita ohjaavat ne uskomukset, joista eurooppalaiset ja muut sivistyneet kansat ovat pyrkineet pääsemään eroon historian saatossa. Onko päättäjien suunnitelma siis ottaa takapakkia näiden väkisin tänne tuotettujen kehitysmaalaisten avulla ja ajaa "sivistykansat" väestönvaihdon seurauksena kokonaan alas. Palauttaa ihmiskunta lähtöruutuun, jotta sitä olisi helpompi hallita ja kontrolloida. Oliko arabikevät suunniteltu operaatio, joka laitettiin alulle tätä tarkoitusta varten ja jonka avulla saatiin lähtölaukaus tälle kehitykselle. Kuka suunnitteli, keiden toimesta. Avattiinko Pandoran lipas ymmärtämättä mihin se tulee johtamaan.

Olemme matkalla kohti länsimaisten yhteiskuntien tuhoa. Se on teknologisen kehityksen huipentuma, joka osoittaa ihmisen häikäilemättömyyden ja pienuuden sen ruokkijan, luonnon edessä.

#kohti dystopiaa
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Michael in memoriam

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 886
 • Liked: 1166
 • Kissavideofani
Vs: Vs: UUNINPANKKO -- Vieraskirjan pojan koston paluu
« Vastaus #332 : 18.03.2018, 15:05:58 »
On se  merkillistä, tämä uliseminen suomalaisten vähäisestä syntyvyydestä, vaikka laskenut syntyvyys on enemmän tai vähemmän poliittisen päätöksenteon itse aikaansaama ongelma. Ongelma sen takia, että elämä on koko ajan muuttunut hektisemmäksi ja tuloshakuisemmaksi, vaikka teknologisen kehityksen pitäisi helpottaa ihmisten arkea , eikä päinvastoin. Tämä koskee tietenkin koko "sivistynyttä" maailmaa.

[Lisää hyvää tekstiä]

Tämä on oikeasti kenties se valtavin ongelma jonka kanssa yhteiskuntamme tulee painimaan tulevina vuosikymmeninä, ja siitä pitäisi paljon enemmän puhua julkisuudessa tähän sävyyn. Miksi helvetissä on tehty semmoinen maailma jossa tavan tallaaja ei uskalla lasta siittää/synnyttää kun se maksaa niin helvetisti ja työnantaja katsoo kieroon, kun samalla naapurin Abdurahim on onnellinen kahdeksan lapsen isä? Kenen mielestä tämä oli hyvä ajatus?

Pentti Linkola oli (ja on) oikeassa.
"Tullessaan hallituksen jäseneksi suomalainen muuttuu automaattisesti heti 50% tyhmemmäksi." - Juho Kusti Paasikivi

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 419
 • Liked: 15410
 • Ego sum Spartacus
Ja kuinkahan moni noista alle 4000 syntyneestä on matutaustainen.

Lainaus
Viime kuu oli ennakkotilastojen mukaan ensimmäinen maaliskuu sitten sotavuosien, kun Suomessa syntyi alle 4 000 lasta.

Kokonaissyntyvyys nälkävuosien tasolla

Viime vuoden aikana Suomessa syntyi ennakkotietojen reilut 50 000 lasta. Tämän vuoden tahdilla määrä jää tästä roimasti. Brotherus epäilee, että tänä vuonna Suomessa maailmaan pullahtaa vain noin 46 000 lasta. Vertailun vuoksi: suurina nälkävuosina 1860-luvulla Suomessa syntyi noin 44 000 lasta vuodessa.

Pudotus on merkittävä - ja jossain määrin jopa yllättävä. Edes 1990-luvulla vallinnen laman aikana tai jälkeen pudotus ei ollut yhtä jyrkkä kuin viime vuosina.

- Jos ja kun tämä nykytilanne kehittyy tähän suuntaan, niin tällä on isoja vaikutuksia Suomen julkiseen talouteen ja eläkejärjestelmään. Näin ison pudotuksen lonkerot ulottuvat melkein kaikkialle, Brotherus sanoo.

Syntyvyyden vähäisyyteen vaikuttavat Brotheruksen mukaan muun muassa taloustilanne sekä ihmisten mieltymykset.

- Taloustilanteen korjaaminen on yksi osa ratkaisua, mutta kyllä varmasti jonkinasteinen perhevapaauudistus tässä kaivattaisiin kiistatta.

Väestönkasvu minimaalista

Tilastokeskuksen torstaina julkaisemien ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli maaliskuun lopussa tarkalleen 5 513 708. Väkiluku kasvoi tammi-maaliskuun aikana 578 hengellä. Kasvu on 1 134 henkeä pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Maamme väestönkasvu on riippuvainen maahanmuuttajista. Alkuvuoden aikana Suomeen muutti 3 273 ihmistä enemmän kuin mitä Suomesta muutti pois. Suomeen muutti tarkalleen 6 742 henkeä, pois Suomesta lähti 3 469 ihmistä.

Ilman maahanmuuttajien määrää Suomen väkiluku olisi laskenut, sillä alkuvuoden aikana kuoli 2 695 ihmistä enemmän kuin syntyi.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804262200904673_u0.shtml

Hiilivety

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 370
 • Liked: 459
 • Expect The Unexpected
Syyskuussa 2018 syntyvyys Suomessa teki taas pohjalukemia, kun tuli alle 4000 vastasyntynyttä, mikä on kuulemma tapahtui ensimmäisen kerran 1800-luvun jälkeen (vaikka ketjun edellisestä viestistä voisi päätellä muuta?)


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262769-pysayttava-kuva-suomesta-jos-tama-jatkuu-voidaan-noin-vuonna-2040-sulkea-viimeinenkin

Lainaus
”Syntyvyys teki taas uuden pohjaennätyksen, syyskuussa alle 4000 vastasyntynyttä ensimmäisen kerran 1800-luvun jälkeen! Kehitys erkaantuu alueittain”, Brotherus tviittaa.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki on niin ikään kommentoinut syntyvyyslukuja.

”Suomessa syntyy tätä vuonna alle 50000 lasta, vaikka syntyvyyden lasku loppuisi lokakuussa. Edellisen kerran niin kävi 150 vuotta sitten”, Kuoppamäki tviittaa.

Syyskuun ennakkotilaston mukaan tammi-syyskuun aikana syntyi 36 176 lasta, mikä on 2 039 lasta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017.

Kyllä tuo syntyvyyskäyrä varmaan vielä nouseekin. En usko että tässä pelkkää laskua on niin että vuonna 2040 syntyvyys loppuisi kokonaan, mutta kyllä tämä jo yhteiskuntaan merkittävästi vaikuttaa.

Tästä asiasta minulla tulee mieleen sellainen mahdollinen syy syntyvyyden laskulle, että nykyään on kaikesta tehty äärimmäisen sekavaa, kuten esimerkiksi opiskelu-, asumis- ja työasioista ja niihin liittyvistä säännöistä. Lisäksi media tekee maailmankuvasta vielä sekavamman, niin että moni nuori ei missään vaiheessa ehdi tuntea sellaista elämänhallintaa että lasten hankkiminen tuntuisi järkevältä, varsinkin kun sen mukanaan tuoma vaiva ja vastuu on etukäteen tiedossa ja ehkäisy on nykyään helposti saatavissa.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 088
 • Liked: 5209
Feminismin ym. mädätyksen kaikkinainen puhdistus pitäisi olla ensimmäinene toimenpide. Mädätysvapaa nainen ja mädätysvapaa mies, jotka elävät mädätysvapaassa yhteiskunnassa lisääntyvät kyllä iloisesti, luontevasti ja rakkaudellisesti.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 251
 • Liked: 3928
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Tällä pallolla on muutenkin liikaa populaa. Mutta kun jälkeläisiä ei enää tarvita huolehtimaan itsestään vanhana plus nyky-yhteiskunnan tila noin muuten niin totta kai syntyvyys laskee. Ihmiset eivät näe että olisi välttämättä saada jälkeläisiä. Sitten on taas maat joissa tulee uutta muksua kaiken aikaa ja se alkaa heti kun saavuttaa sukukypsyyden. Näissä maissa on muuten samalla tosi surkea elintaso. Loogisesti ajatellen ei olisi edes järkevää tuottaa jälkeläisiä noita määriä kun ei ole työtä eikä ruokaa kaikille. Sitten tapellaan naapurin kanssa kun palvoo väärää kiveä ja kun kaikki vituttaa niin lähdetään muualle kun kaikki on niin surkeasti ja saadaan ilmainen ylöspito.

Mutta itse pidän suuntaa hyvänä. Enkä usko että synnytyssairaaloita suljetaan. Kunhan maailmankuvan vain saisi realistiseksi. Ei taida olla tällä tai seuraavalla vuosikymmenellä tapahtumassa.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 789
 • Liked: 15276
Pienenä huomiona voisi todeta että suomalaisten elinajanodote on suunnilleen tuplaantunut nälkävuosista. Tämä(kin) vaikuttaa vertailun mielekkyyteen. Väestönkasvun kannalta tärkeämpi luku on (sukupuolijakaumaltaan vinoutumattomassa ympäristössä) äidin elinaikanaan saamien lasten määrä, ei kansallinen vuositahti.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Ant.v2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 1837
Kuoppa on karmea. Lisäksi on muistettava, että samalla kun ikäluokka on ennätyksellisen pieni, sen laatu on ennennäkemättömän heikko. Melkoinen osa noista n. 48 000 lapsesta kuuluu sellaisiin etnisiin ryhmiin, jotka eivät tee työtä.

Ei asia tietysti tässä foorumilla vaahdotessa ratkea, mutta ärsyttää kun osa foorumilaisistakaan ei pidä tätä ongelmana. Että todetaan vaan että hyvä kun suomalaiset vähenevät koska afrikkalaisia on paljon.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 755
 • Liked: 6982
Luulisin että yksi syy miksi tätä ei pidetä ongelmana on se että tämä ei ole mikään Suomeen rajoittuva ilmiö vaan syntyvyys on jyrkässä laskussa kaikissa länsimaissa.

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 775
 • Liked: 2010
 • Asiantuntija ilman papereita
Luulisin että yksi syy miksi tätä ei pidetä ongelmana on se että tämä ei ole mikään Suomeen rajoittuva ilmiö vaan syntyvyys on jyrkässä laskussa kaikissa länsimaissa.
Ainakaan pelkät suomalaiset eivät ole kuolemassa sukupuuttoon vaan koko valkoinen rotu. Jippiii!
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 413
 • Liked: 3055
 • From Information to Transformation
Jos jokin etninen ryhmä on vähenemässä, sen alueelle kohdistuva maahanmuutto pitäisi kieltää ainakin, jos muuttava ryhmä edustaa vierasta, kilpailevaa rotua ja kulttuuria.

Kuihtuvia kansoja tulee suojella.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Cate

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 116
 • Liked: 266
Luulisin että yksi syy miksi tätä ei pidetä ongelmana on se että tämä ei ole mikään Suomeen rajoittuva ilmiö vaan syntyvyys on jyrkässä laskussa kaikissa länsimaissa.
Ainakaan pelkät suomalaiset eivät ole kuolemassa sukupuuttoon vaan koko valkoinen rotu. Jippiii!

Ei ole. USAn raamattuvyöhykkeellä valkoinen rotu voi hyvin ja perheet ovat suuria. Uskonnollisuus suojelee heitä päihteiltä, pornolta, roskaviihteeltä ja feminismiltä. Lapset syntyvät poikina tai tyttöinä, ja heidät kasvatetaan näihin rooleihin ja ydinperhenormeihin. He ovat terveitä ja pitkäikäisiä ja hyvin koulutettuja, ja yhteisöllisiä. Vanhat ja sairaat hoidetaan omissa yhteisöissä.

Eurooppa kuihtuu vääjäämättä. Aluksi ketutti, mutta nyt enemmänkin naurattaa ajatella tulevaa Suomea. Maa on täynmä työhön kykenemättömiä kehitysmaalaisia mutta kanta-asukkaita ei enää ole. Kai heille tuodaan halal-sapuskat, muotivaatteet ja elektroniikka jostain eu:n keskusvarastolta. Kuka pitää infraa yllä? Suvaitsevaistiedostavaiset ovat aika kädettömiä käytännön asioissa, ja hekin ovat jo sukupuutossa. Siirtoväki täällä sitten hytisee kylmissään, jaksavatko edes tapella? 😃

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 98
Luulisin että yksi syy miksi tätä ei pidetä ongelmana on se että tämä ei ole mikään Suomeen rajoittuva ilmiö vaan syntyvyys on jyrkässä laskussa kaikissa länsimaissa.
Ainakaan pelkät suomalaiset eivät ole kuolemassa sukupuuttoon vaan koko valkoinen rotu. Jippiii!

Ei ole. USAn raamattuvyöhykkeellä valkoinen rotu voi hyvin ja perheet ovat suuria. Uskonnollisuus suojelee heitä päihteiltä, pornolta, roskaviihteeltä ja feminismiltä. Lapset syntyvät poikina tai tyttöinä, ja heidät kasvatetaan näihin rooleihin ja ydinperhenormeihin. He ovat terveitä ja pitkäikäisiä ja hyvin koulutettuja, ja yhteisöllisiä. Vanhat ja sairaat hoidetaan omissa yhteisöissä.

[snip]

Pakko tähän sen verran kommentoida, että lähdinpäs tarkistusreissulle internetin ihmeelliseen maailmaan, tuloksena selvisi se, ettei raamattuvyöhykkeellä olla kovin terveitä, pitkäikäisiä eikä koulutettuja edes kansallisesti. Pikemminkin päinvastoin. Yhdysvallat itsessään on sitten näissä muita länsimaita jäljessä. Yhteisöllisyys on vähän subjektiivista, voi hyvin olla isompaa kuten esitit.

Korrelaatio siis on bible beltin ja mainitsemiesi pitkäikäisyyden, terveyden sekä koulutuksen välillä. Se vain on negatiivinen eikä positiivinen, kuten esitit. Kausaliteetista en tiedä enkä sitä arvioi.

edit. lähteitä kartoille:
- Eka: U.S. Census Bureau. 2010 Census data. http://factfinder2.census.gov/faces/nav/jsf/pages/index.xhtml
- Toinen ja kolmas: Centers for Disease Control and Prevention. 2008 county level estimates of obesity and diabetes. http://apps.nccd.cdc.gov/DDT_STRS2/NationalDiabetesPrevalenceEstimates.aspx
- Neljäs: Population Health Metrics. 2011. Falling behind: life expectancy in US counties from 2000 to 2007 in an international context. https://pophealthmetrics.biomedcentral.com/articles/10.1186/1478-7954-9-16. 9:16
« Viimeksi muokattu: 28.10.2018, 14:47:17 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Mok

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 533
 • Liked: 373
Ja kuinkahan moni noista alle 4000 syntyneestä on matutaustainen.

Lainaus
Viime kuu oli ennakkotilastojen mukaan ensimmäinen maaliskuu sitten sotavuosien, kun Suomessa syntyi alle 4 000 lasta.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804262200904673_u0.shtml

Väestötilaston mukaan ulkomaalaistaustaisten Suomessa syntyneiden lasten osuus kaikista Suomessa syntyneistä lapsista on noussut tasaisesti vuoden 2012 6,3 %:sta 10,4 %:iin viime vuonna.  Lasten lukumääräkin on noussut joka vuosi.  Viime vuonna heitä oli 5244 kaikista Suomessa syntyneestä 50 588:stä.

Jos oletetaan, että ulkomaalaistaustaisten syntyneiden lukumäärä on edelleen noussut suomalaisten vähetessä, heidän osuutensa tuostan 4000 vauvasta olisi n. 12,5 %.

Ulkomaalaistaustaisten lasten määrää kasvattaa syntyvyyden  lisäksi ulkomailla syntyneet Suomeen muuttaneet.

Cate

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 116
 • Liked: 266

Pakko tähän sen verran kommentoida, että lähdinpäs tarkistusreissulle internetin ihmeelliseen maailmaan, tuloksena selvisi se, ettei raamattuvyöhykkeellä olla kovin terveitä, pitkäikäisiä eikä koulutettuja edes kansallisesti. Pikemminkin päinvastoin. Yhdysvallat itsessään on sitten näissä muita länsimaita jäljessä. Yhteisöllisyys on vähän subjektiivista, voi hyvin olla isompaa kuten esitit.


Olen pitkään seurannut Utahin ja Idahon mormonien elämää, ja he ovat kadehdittavan tervehenkistä porukkaa. Suomessa mormonit tietysti esitetään mahdollisimman huonossa valossa, nytkin telkkarissa pyörii joku sarja sisarvaimoista. Siinä on neljä naista jotka jakavat aviomiehen. Naiset siis asuvat lapsineen kukin omassa talossaan, ja aviomiestä kierrätetään vaimolta toiselle.

Tosiasiassa moniavioisuus on aivan marginaalinen ilmiö, eivätkä tavismormonit hyväksy sitä. He elävät aivan tavallista rentoa elämää, mutta käyvät sunnuntaisin kirkossa ja lukevat ruokarukouksen. Koska päihteet ja  porno on kielletty, niin elämään tuo sisältöä perhe, urheilu ja muut harrastukset. Musiikki, leffat, tanssiminen ja kaikki hauskanpito on sallittu. He myös matkustelevat mielellään ja retkeilevät kansallispuistoissa.

Mädättäjillä ei ole oikein mitään aseita heidän tuhoamisekseen, he ovat ikäänkuin koskemattomia. He eivät tarvitse mädätyskoneistoa mihinkään, koska heillä on kaikki tarvittava omassa vahvassa yhteisössään.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 346
 • Liked: 3853
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.

Pakko tähän sen verran kommentoida, että lähdinpäs tarkistusreissulle internetin ihmeelliseen maailmaan, tuloksena selvisi se, ettei raamattuvyöhykkeellä olla kovin terveitä, pitkäikäisiä eikä koulutettuja edes kansallisesti. Pikemminkin päinvastoin. Yhdysvallat itsessään on sitten näissä muita länsimaita jäljessä. Yhteisöllisyys on vähän subjektiivista, voi hyvin olla isompaa kuten esitit.


Olen pitkään seurannut Utahin ja Idahon mormonien elämää, ja he ovat kadehdittavan tervehenkistä porukkaa.

Mormoneita ei katsota kristityiksi. Heillä on oma Mormonin kirjansa, vaikkei Raamattu kai mikään kielletty kirja heille nykyään ole. Joten voiko mormoneita lukea Bible beltiläisiksi?
And madness and despair are a force.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 851
 • Liked: 5564
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
.     
Pakko tähän sen verran kommentoida, että lähdinpäs tarkistusreissulle internetin ihmeelliseen maailmaan, tuloksena selvisi se, ettei raamattuvyöhykkeellä olla kovin terveitä, pitkäikäisiä eikä koulutettuja edes kansallisesti. Pikemminkin päinvastoin. Yhdysvallat itsessään on sitten näissä muita länsimaita jäljessä. Yhteisöllisyys on vähän subjektiivista, voi hyvin olla isompaa kuten esitit.

Korrelaatio siis on bible beltin ja mainitsemiesi pitkäikäisyyden, terveyden sekä koulutuksen välillä. Se vain on negatiivinen eikä positiivinen, kuten esitit. Kausaliteetista en tiedä enkä sitä arvioi.       
Bible-belt alueella elää paljon mustia ja white trash porukkaa jotka laskee alueen yleistilastoja. En ota kantaa siihen kuinka tervehenkisiä alueen valkoiset uskovaiset on, mutta varmaankin ne pärjää ihan kohtalaisen hyvin.  37% esim Missisippi osavaltion asukkaista on mustia, joten on luonnollista että osavaltion kaikki hyvinvointi tilastot on keskivertoa alempana....
« Viimeksi muokattu: 28.10.2018, 15:34:41 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Life is a series of natural and spontaneous changes. Don't resist them - that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.

Cate

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 116
 • Liked: 266

Mormoneita ei katsota kristityiksi. Heillä on oma Mormonin kirjansa, vaikkei Raamattu kai mikään kielletty kirja heille nykyään ole. Joten voiko mormoneita lukea Bible beltiläisiksi?

Myönnän, että olen itse täysin jumalaton ja uskonnoton, joten en oikein tunne näitä uskonasioita. Minua vain kiehtoo heidän elämäntapansa. Päihteettömyys, perhekeskeisyys, iloisuus sekä riippumattomuus mädätyskoneistosta.

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 98
Bible-belt alueella elää paljon mustia ja white trash porukkaa jotka laskee alueen yleistilastoja. En ota kantaa siihen kuinka tervehenkisiä alueen valkoiset uskovaiset on, mutta varmaankin ne pärjää ihan kohtalaisen hyvin.  37% esim Missisippi osavaltion asukkaista on mustia, joten on luonnollista että osavaltion kaikki hyvinvointi tilastot on keskivertoa alempana....

Tämä on oikein hyvä pointti. En osaa sanoa miten alueen valkoisilla kristityillä menee suhteessa muihin, vaatisi syvempää sukellusta. Alueen tummaihoiset ovat äärimmäisen harrasta porukkaa niin ikään.

Joka tapauksessa uskon kartoissa esitettyjen lieveilmiöiden johtuvan enemmän köyhyydestä, joka alueella on keskimääräistä yleisempää, kuin uskonnosta sinänsä. Toki myös uskonnollisuus käsittääkseni korreloi köyhyyden kanssa ainakin jenkkilässä. Viimeinen on mutua.

Mennee myös reippaasti langan aiheesta ohi väärälle mantereelle tämä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 790
 • Liked: 7692
 • white trash
Olen pitkään seurannut Utahin ja Idahon mormonien elämää, ja he ovat kadehdittavan tervehenkistä porukkaa...

...Koska päihteet ja  porno on kielletty...

Utah kuluttaa Jenkeissä eniten nettipornoa. Vain jumalanpalveluksen aikaan tulee laskupiikki. Eivät kehtaa vissiin sentään kirkon penkissä.

Linkki vielä vanhaan uutiseen aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-5730010
« Viimeksi muokattu: 28.10.2018, 18:40:05 kirjoittanut Maija Poppanen »

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 2241
 • Harvinainen valkoinen leijona
Utah kuluttaa Jenkeissä eniten nettipornoa. Vain jumalanpalveluksen aikaan tulee laskupiikki. Eivät kehtaa vissiin sentään kirkon penkissä.
Linkki vielä vanhaan uutiseen aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-5730010

(Edit: sorry, ei ollut tarkoitus kumota tuota. epäilykseni tarkoitushakuisesta uutisoinnista vaan heräsi) Faktatarkistettuna: Fake News, mutta propagandameemi se vaan jatkaa työtään yhä.

Uutista on oikaistu esim tässä ja vaikka tässä.
Lainaus
a more recent analysis of Pornhub (one of the largest pornography distribution nodes) found that Utah was 40th in the nation for porn consumption...Idaho and Wyoming, the other states with large Mormon populations, are even lower on the list, at 49th and 46th, respectively
...when controlling for other variables, there is an even stronger suggestion than before that Mormon populations do not have abnormally high rates of porn use (at least as represented by Pornhub). We might even suggest that their rates of use are especially low....
10 percentage point increase in a state’s LDS population is associated with an approximate 16% decrease in the amount of porn consumption, with a significance level of p=0.0001...
Virhe johtunee siitä, että tutkimuksen tehneen Professor Edelmanin mukaan erot osavaltioiden välillä on käytetyssä mittakaavassa merkityksettömät, jolloin vaikka Utah onkin kärjessä niin jopa vähiten pornoa käyttänyt Montana ei ole kaukana, niin että sillä olisi merkitystä.
Lainaus käyttäjältä: pornoprofessori Edelman
...36 percent of Internet users visit at least one adult website each month (page 212)

---
Mutta tuo virheuutisointi aiheutti sen, että Utah ryhtyi koviin toimiin ja julisti ensimmäisenä pornon kansanterveysriskiksi (public health risk), jolloin voivat rajoittaa sitä ja esim vaatia tarjoamaan nettikäyttäjille suodattimia jne. Siitä tämän uutisen mukaan tuo on levinnyt ja nyt ainakin 5 osavaltiota on tehnyt tuon julistuksen - siis virheellisesti lähtien liikkeelle juuri tuosta "fake news"-uutisesta. Ja ilmeisesti lisää on tulossa mukaan jollain aikavälillä.
---
En tiedä onko porno edes osin syynä lasten vähäisyyteen, vaiko yhdessä sen kanssa facebookit ja instagrammit yms jatkuva someviihdeseuranta, mutta kyllä kai täytyy muitakin syitä olla? Taloudellinen epävarmuus se ei ole, koska sotien aikana ja jälkeen syntyi paljon lapsia - ellei sitten median perusteeton ilmasto/talous/vaivalloisuus/jne-pelottelu ole saanut jotkut uskomaan joulupukkiin.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2018, 14:02:37 kirjoittanut Alarik »

1NiitäKelanPoikia

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 443
 • Liked: 202
 • Taleban-ateisti
Itse olen jo muutaman vuoden ollut parhaassa perheenperustamisiässä, ja ollaan yhessä emännän kans päätetty ettei nulikoita kerrostalossa vuokralla kasvateta.
Haaveissa onkin omakotitalo tuolta vähän kauempaa kaupunkikeskusta. Jos asiat sujuu hyvin,  muutaman vuoden sisään pääsis muuttamaan. Silloin toki ollaan jo melko lähellä kolmekymmentä, mikä on lähihistorian mittakaavassa melko myöhään.

Joten toistaiseksi ollaan lapsettomia.

Eli on sillä taloustilanteella merkitystä ainakin omalla kohalla, vaikkei siitä välttämättä voi soveltaa isompaan mittakaavaan.
Markus Mattlar, Keskisuomalaisen pääkirjoitus 27.2.2018
...todenmukaisempi kuva maailmasta saattaa syntyä, jos erilaisia näkökulmia esitellään avoimesti ja kattavasti eikä niitä häivytetä objektiivisuuden verhon taakse.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 696
 • Liked: 3034
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Itse olen jo muutaman vuoden ollut parhaassa perheenperustamisiässä, ja ollaan yhessä emännän kans päätetty ettei nulikoita kerrostalossa vuokralla kasvateta.
Haaveissa onkin omakotitalo tuolta vähän kauempaa kaupunkikeskusta. Jos asiat sujuu hyvin,  muutaman vuoden sisään pääsis muuttamaan. Silloin toki ollaan jo melko lähellä kolmekymmentä, mikä on lähihistorian mittakaavassa melko myöhään.

Joten toistaiseksi ollaan lapsettomia.

Eli on sillä taloustilanteella merkitystä ainakin omalla kohalla, vaikkei siitä välttämättä voi soveltaa isompaan mittakaavaan.

Tätä on jännä peilata siihen, että osalla 90-luvun somaleilla on (tuista maksetut) omistusasunnot.

Sen sijaan, että somput otettiiin niin systeemi olisi voinut antaa ilmaisen asunnon teille.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Oppipoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 232
 • Liked: 2276
Itse olen jo muutaman vuoden ollut parhaassa perheenperustamisiässä, ja ollaan yhessä emännän kans päätetty ettei nulikoita kerrostalossa vuokralla kasvateta.
Haaveissa onkin omakotitalo tuolta vähän kauempaa kaupunkikeskusta. Jos asiat sujuu hyvin,  muutaman vuoden sisään pääsis muuttamaan. Silloin toki ollaan jo melko lähellä kolmekymmentä, mikä on lähihistorian mittakaavassa melko myöhään.

Parin vuoden päästä keksitte kyllä lisää syitä lykätä lapsentekoa. Ei kannata odotella "täydellistä" aikaa. Sellainen ei tule koskaan.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 382
 • Liked: 2745

Parin vuoden päästä keksitte kyllä lisää syitä lykätä lapsentekoa. Ei kannata odotella "täydellistä" aikaa. Sellainen ei tule koskaan.

Pitäisi kuitenkin miettiä lapsen tekemisen hetkellä syntyvän lapsen asemaa ja olosuhteita. Väitän, että myös eläinmaailmassa voi olla olosuhteista johtuvaa syntyvyyden säännöstelyä.

On todettava, että vaikka "täydellistä" aikaa ei ehkä tule, niin "vähemmän huonoja" aikoja voi tulla ja mahdollisesti tuleekin.

Itse olen syntynyt huonoihin olosuhteisiin, enkä todellakaan toivo, että yksikään lapsi joutuisi kokemaan samaa kuin mitä minä olen joutunut kokemaan huonojen olosuhteiden ja köyhyyden vuoksi.

Parempi ajatella myös syntyvän lapsen oloja ja tulevaa elämää. On kovin itsekästä, jos lapsi syntyy maailmaan vain ja ainoastaan vanhempien "muutaman minuutin" huvin tähden.


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 323
 • Liked: 14797
 • Soon korkeemmas käres!
1) Paneminen ilman kumia tuntuu paremmalta.

2) Nainenkin ilman e-pillerihormooneja tuntuu luonnollisemmalta.

No niin, puheet on pidetty. Tehkää nyt näillä puheilla niitä lapsia. Meillä kun on jo jopa kunpaakin sukupuolta, niin jotta teidän vuoro.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Ant.v2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 1837
Itse olen jo muutaman vuoden ollut parhaassa perheenperustamisiässä, ja ollaan yhessä emännän kans päätetty ettei nulikoita kerrostalossa vuokralla kasvateta.
Haaveissa onkin omakotitalo tuolta vähän kauempaa kaupunkikeskusta. Jos asiat sujuu hyvin,  muutaman vuoden sisään pääsis muuttamaan. Silloin toki ollaan jo melko lähellä kolmekymmentä, mikä on lähihistorian mittakaavassa melko myöhään.

Parin vuoden päästä keksitte kyllä lisää syitä lykätä lapsentekoa. Ei kannata odotella "täydellistä" aikaa. Sellainen ei tule koskaan.

Lisäksi parin vuoden kuluttua lapsen saaminen voi olla liian myöhäistä. Nykyään ongelma on usein se, että lapsia aletaan miettiä siinä kolmenkympin jälkeen, jolloin varsinkin naisen hedelmällisyys on jo selvästi laskenut. Silloin kaksi lasta varsinkaan ilman raskaita hedelmällisyyshoitoja voi olla vaikeaa saavuttaa useammasta nyt puhumattakaan.

Jokainen tietenkin tekee omat päätöksensä, mutta totuus on se, että pieni lapsi ei kärsi siitä millään tavalla että vanhemmat asuvat vuokralla.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 755
 • Liked: 6982
Kuten on ennenkin sanottu, nämä viralliset huolestumiset alhaisesta syntyvyydestä on silkkaa teatteria. Todellisuudessa kantasuomalaisten alhainen syntyvyys sopii mainiosti sillä sen varjolla voi oikeuttaa maahanmuuttoa joka joka tapauksessa on päätetty että tänne muuttaa lähivuosina kymmeniä tuhansia ihmisiä lähinnä kehitysmaista.

Kun katsoo millainen rakennusbuumi on päällä kaikissa kasvukeskuksissa ja hieman pienemmissäkin paikoissa niin eihän siinä olisi mitään järkeä kun syntyvyys laskee ja kantaväestö vähenee mutta siinä on hyvinkin paljon järkeä kun tänne muuttaville tarvitaan asuntoja.

Ei kai kukaan oikeasti kuvittele että maahanmuuttoa alettaisiin rajoittamaan jos kantasuomalaisten syntyvyys kääntyisi nousuun?

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 696
 • Liked: 3034
 • hamsteri-nationalisti hamsteri


Ei kai kukaan oikeasti kuvittele että maahanmuuttoa alettaisiin rajoittamaan jos kantasuomalaisten syntyvyys kääntyisi nousuun?

Kuvittelen. Nuo säästyneet paikat on ne, missä on syntyvyys yli 2,0. Färsaaret, Pohjois-Irlanti, Islanti. Muualla maailmassa korkean syntyvyyden maihin tulee vähän väkeä.

Eivät naiset pääse jakamaan pullaa matuille, jos ovat kollektiivisesti raskaana kodeissaan.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2018, 00:48:44 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.