Äänestys

Haluatko lapsia?

Minulla on jo lapsia
198 (49%)
Minulla ei ole lapsia, haluan niitä joskus
73 (18.1%)
En halua lapsia koskaan
76 (18.8%)
En ole vielä ratkaissut asiaa
57 (14.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 383

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)  (Luettu 278122 kertaa)

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 341
 • Liked: 1872
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2100 : 10.10.2021, 18:30:08 »
Naisille koituu tiettyä hyötyä näistä vieraskansojen invaasioista, kun taas miehille koituu niistä pelkkää haittaa.
Tämä riippuu täysin siitä millainen mies on kyseessä. Osalle miehistä maahanmuutto on mahdollisuus myös parinvalinnan suhteen, sillä naisten maahanmuutto lisää potentiaalisten pariutumiskumppanien määrää.

Tietysti jos on sellainen mies joka kokee Välimereen todistuksensa ja passinsa kadottaneen työvoimapulaa paikkaavan koneinsinöörin uhkakseen pariutumismarkkinoilla, niin voi olla, ettei ulkomaalaistaustaiset naiset ole hänelle kovinkaan realistinen mahdollisuus pois lukien postimyyntivaimot.

Vrt. työmarkkinat: kuvitellaan, että maahan muuttaa matalasti koulutettuja ihmisiä, jotka kilpailevat kantaväestön matalasti koulutetun väestönosan kanssa samoista työpaikoista. Kokeeko ihminen tämän suoraksi uhaksi itselleen riippuu tietysti siitä onko korkeasti vai matalasti koulutettu.

Aiheen äänestykseen vastasin etten ole vielä päättänyt asiaa.
« Viimeksi muokattu: 10.10.2021, 18:33:46 kirjoittanut Hae-won »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 727
 • Liked: 103575
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2101 : 10.10.2021, 18:45:37 »
Pienenevistä ikäluokista on puhuttu jo vähintään kaksikymmentä vuotta. Miten tämä aika on käytetty? Hallitus toisensa jälkeen on tehnyt selväksi näkemyksensä, että suomalaisten naisten ja miesten tilalle on tuotavissa epäonnistuneista valtioista ihmisiä ilman valikointia ja Suomen valtio toimii aivan yhtä hyvin niinkin.

Vielä 80-luvulla maahanmuuttofanitusta puolustettiin ihan virallisestikin suomalaisten geenien parantamisella. Sittemmin geeneistä katsottiin parhaaksi vaieta, etenkin maahanmuuttajien geeneistä. Viime vuodet on yhä härskimmin rummutettu maahanmuuton taloudellista siunauksellisuutta ja peräti välttämättömyyttä, vaikka maahanmuuton kasvaessa ja laadun huonontuessa myös sen kustannukset ovat kasvaneet Suomessa miljardiluokkaan.

Nyt on tultu vaiheeseen, jossa vaadittu maahanmuutto lähenee määrältään jo suomalaisten syntyvyyttä koko maan tasolla, eikä vain ylitä sitä paikallisesti, ja kun kelvollista massamaahanmuuttoa ei saada kulttuuriltaan Suomea vastaavista maista, houkutellaan ketä tahansa halukkaita Euroopan ulkopuolelta kehitysmaista.

Suunnilleen kaikki muutamaa fanaatikkoa lukuun ottamatta kyllä tajuavat, että meneillään on suuri huijaus, mutta selitykset tällaisen maahanmuuttopolitiikan sietämiselle ja jopa tukemiselle ovat monet.

Wolt tarvitsee Suomeen lisää osaajia:

Yle: Wolt, Supercell ja 98 muuta startupia perustivat etujärjestön – lupaavat tarttua myös työntekijöiden huonoon kohteluun 7.10.2021

MTV: Eduskuntaan oma Juha Sipilän vetämä startup-ryhmä – nämä kaikki kansanedustajat ovat mukana 7.10.2021

Lainaus
Supercellin ja sadan muun suomalaisen kasvuyrityksen muodostama Suomen startup-yhteisö ry julkisti toimitusjohtajansa ja tavoitteensa Suomen tulevaisuuteen

Supercellin, Metacoren, RELEXin, Yousicianin, Supermetricsin, Woltin, Aivenen, Smartlyn, Blokin, Unityn, Sulapacin, YES.VC:n, Inventuren, Maki Venturesin, Lifeline Venturesin ja sadan muun suomalaisen kasvuyrityksen ja sijoittajan muodostama uusi startup-yhteisö julkisti tänään tavoitteensa Suomen tulevaisuuteen. Yhteisö haluaa rakentaa Suomesta maailman parhaan startup- ja kasvuyritystoiminnan ekosysteemin, joka on kansainvälisesti tunnettu innovaatioistaan. Yhdistyksen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen ammattilainen Riikka Pakarinen

[...]

Haluamme palvelulupauksen: suomalaisen yrityksen palkkaama henkilö saa työluvan 2 viikossa itselleen ja puolisolleen.
Tiedote 7.10.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 448
 • Liked: 12506
 • Simon Girty, called a white savage.
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2102 : 10.10.2021, 19:28:37 »
- -
Vielä 80-luvulla maahanmuuttofanitusta puolustettiin ihan virallisestikin suomalaisten geenien parantamisella. Sittemmin geeneistä katsottiin parhaaksi vaieta, etenkin maahanmuuttajien geeneistä. - -

Kyllä suomalaisten miesten huonoista geeneistä puhuttiin virallisissa tilaisuuksissa vielä viime vuosikymmenen puolivälissä. Ks. https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/718454388274758

Sittemmin samana vuonna saatiin kolmekymmentätuhatta geenien korjaajaa, joista valtaosa siis miehiä. Sattumoisin liityin tälle palstalle tuossa välissä tämän geenikysymyksen ollessa nk. viimeinen pisara. Ensimmäisen puheenvuoroni kirjoitin keskusteluketjuun: 2015-02-05 YLE: Susanna Turunen haukkui Suomen miehet

ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 700
 • Liked: 37906
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2103 : 01.11.2021, 06:40:06 »
Lainaus

Lasten ja nuorten määrä laskee jopa ennakoitua rajummin – "Tulossa on väestötsunami, joka läpäisee kaikki koulutusasteet", sanoo kokenut aluetutkija
Alle 15-vuotiaiden määrä putoaa rajusti Suomessa. Vuoteen 2035 mennessä monet kunnat menevät jopa kolmasosan nuoristaan. Taustalla on ennakoitua nopeampi syntyvyyden lasku 2010-luvulla.

Kokenut aluetutkija, konsulttitoimisto MDI:n johtava asiantuntija Timo Aro laski alle 35-vuotiaiden määrän kehityksen Tilastokeskuksen syyskuussa julkaisema väestöennusteen pohjalta.

– Tulos yllättää kaikki, Aro sanoo.

Suomen väestön ikääntyminen on ollut toki tiedossa, mutta muutoksen nopeus on edelleen kiihtymässä. Lasten ja työikäisen väestön määrä vähenee, iäkkäiden määrä nousee nopeasti. Lisäksi muuttoliike keskittää väestön muutamiin suurimpiin kaupunkeihin ja niiden ympärille.

– Meillä on neljä palloa ilmassa yhtä aikaa, mikä tuo suuria haasteita, Aro sanoo

Syntyvien lasten määrä kääntyi laskuun 2010-luvun alussa ja on jatkunut koko vuosikymmenen. Syntyvien lasten määrä oli vielä vuosikymmenen alussa 60 000. Uuden vuosikymmenen kynnyksellä lapsi syntyi enää vajaat 47 000.

– Meille on tulossa 20- ja 30-luvuilla väestötsunami, joka läpäisee kaikki palvelurakenteet ja koulutusasteet. Ensin päiväkodeissa, sitten peruskoulussa ja lukiossa ja 30-luvun lopulla korkeakouluissa.

Paljon puhuttu työvoimapula pahenee 2040-luvulla. Ratkaisuja tsunamin patoamiseksi on vähän.

– Syntyvyyden lisääminen on hankalaa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää työ- ja opiskeluperäinen hallittu maahanmuutto.


X

–Aika rajua luettavaa, Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Oskari Valtola (kok.) sanoo ennusteesta.

X

Myös Valtola myöntää, että ratkaisuvaihtoehdot synkän ennusteen korjaamiseen ovat vähissä.

– Hallitun maahanmuuton osalta taidamme olla parikymmentä vuotta myöhässä. Olemme leikkimielisesti tai puolivakavissaan pohtineet, että pitäisikö laittaa lehti-ilmoitus vaikkapa intialaisen päivälehden etusivulle, että meillä on puhdasta ilmaa, lentokenttä ja vapaita tontteja.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12160879

https://www.slideshare.net/tommilaitio/monikulttuurisuus-on-taito

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 901
 • Liked: 12807
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2104 : 01.11.2021, 06:50:01 »
^Oksettavaa puhetta. Gomorran kaduilla epäilemättä vallitsi sama luonnonvastainen eetos. Tuollaiset ihmiset olisivat epäilemättä myös kiihkeinä raiskaamassa enkeleitä, jos saisivat tilaisuuden. Niin kieroutunutta on heidän ajattelunsa.

Intiasta joku korvaava väestö.... Hrrrghh....
« Viimeksi muokattu: 01.11.2021, 06:51:42 kirjoittanut Tavan »
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Mjane

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 94
 • Liked: 316
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2105 : 01.11.2021, 08:16:47 »
^^ En ymmärrä nuore(hko)na naisena ja äitinä, miksi tuo syntyvyyden lisääminen on muka näin mahdotonta, että se tälläisissä keskusteluissa sivuutetaan yleensä kokonaan (ok, syyt ovat varmaan pitkälti ideologisia, mutta). Kyllä valtion luomat puitteet lapsiperheille, lapsiperheiden tuet ja perhemyönteisyys vaikuttavat merkittävästi siihen, että saadaanko 1-2-3 lasta. Syystä tai toisesta lapsetomat ovat sitten asia erikseen enkä usko, että heidän syyllistäminen varsinaisesti keskustelua edistä.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 461
 • Liked: 10226
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2106 : 01.11.2021, 08:25:33 »
Suomessa pelkästään koronapandemia lisäsi syntyvyyttä vaikka yleisesti ottaen syntyvyys on maailmalla laskenut pandemian aikana. Tämä kertoo suoraan miten perseellään suomalaiset rakenteet on lapsiperheille. Kertoo suoraan myös siitä että rakenteet on aikalailla helppo myös korjata jos jopa korona parantaa niitä rakenteita.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 901
 • Liked: 12807
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2107 : 01.11.2021, 09:11:25 »
Taloudelliset tuet ja verohelpotukset eivät tee incelistä perheenisää tai feminististä pullantuoksuista, mutta jo olemassa olevista pienperheistä ne voivat tehdä keskikokoisia perheitä, ja keskikokoisista perheistä suurperheitä.

Minusta juuri se olisi viisas taktiikka nyt, ja vaikuttaisi tilanteeseen nopeasti. Sen jälkeen voidaan sitten miettiä mitä pitäisi tehdä syvemmälle meneville ongelmille (feministeille, inceleille ja kulttuurimme ylipäätään lapsivastaiselle individualistiselle eetokselle).
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 220
 • Liked: 6477
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2108 : 29.11.2021, 18:18:20 »
Suomessa pelkästään koronapandemia lisäsi syntyvyyttä vaikka yleisesti ottaen syntyvyys on maailmalla laskenut pandemian aikana. Tämä kertoo suoraan miten perseellään suomalaiset rakenteet on lapsiperheille. Kertoo suoraan myös siitä että rakenteet on aikalailla helppo myös korjata jos jopa korona parantaa niitä rakenteita.
Koiranpentujen rekisteröinnit ohittivat ensi kertaa syntyneiden lasten määrän. Viime vuonna rekisteröitiin 48 900 pentua kun vauvoja syntyi 46 463.
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 339
 • Liked: 5910
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2109 : 22.03.2022, 18:14:54 »
Hyviä uutisia Suomen kansan tulevasta menestyksestä huolta kantaville: syntyvyyden lasku selittyy matalasti koulutettujen kasvavalla lapsettomuudella, kun taas korkeasti koulutettujen lisääntyminen on normaalimmalla tasolla. Korkea koulutus korreloi keskimääräistä korkeamman älykkyyden kanssa ja toisinpäin, joten ilmiön jatkuessa suomalaiset jalostuvat nykyistä älykkäämmiksi. Tietoyhteiskunnassa äly on kaikkein tärkein resurssi, kaukana luonnonrikkauksien edellä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Lapsettomaksi jäävien osuus kasvaa matalasti koulutetuilla – korkeakoulutetut saavat tavallisesti kaksi lasta

Turun yliopiston tutkimuksen mukaan yhä useampi perus- tai keskiasteen tutkinnon suorittaneista saa lapsia kolme tai enemmän. Samassa ryhmässä myös lapsettomuus on yleistä.

Lapsettomaksi jäävien osuus on nykyään suurin matalasti koulutetuilla.

Turun yliopiston tutkimuksen mukaan 1970-luvun alussa syntyneistä, enintään keskiasteen koulutuksen saaneista miehistä jäi lapsettomaksi noin kolmannes. Korkeasti koulutetuista miehistä lapsettomiksi jäi noin viidennes. Myös naisilla lapsettomaksi jäävien osuus on nykyään suurin matalasti koulutetuilla.

Toisaalta yhä useampi perus- tai keskiasteen tutkinnon suorittaneista saa lapsia kolme tai enemmän. Tähän voi tutkimuksen mukaan vaikuttaa se, että enintään keskiasteen koulutuksen saaneet äidit ja isät saavat yhä yleisemmin lapsia useamman kuin yhden kumppanin kanssa.

[...]

Korkeasti koulutetut saavat tutkimuksen mukaan tavallisimmin kaksi lasta.

– Sekä lapsettomuus että suuret lapsiluvut ovat heillä harvinaisempia kuin matalammin koulutetuilla, eivätkä ne ole yleistyneet. Ylemmän korkea-asteen tutkinnon suorittaneilla naisilla elinikäinen lapsettomuus on jopa vähentynyt, yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

[...]
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 727
 • Liked: 103575
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2110 : 12.06.2022, 13:47:47 »
Lainaus
Pekka Myrskylä: Maahanmuutto paikkaa tehokkaasti heikkoa syntyvyyttä

Suomessa syntyvyys on alentunut jo yli kymmenen vuotta. Ensimmäisenä koronavuonna 2020 alkanut ja vuonna 2021 jatkunut pieni elpyminen näyttää katkeavan tänä vuonna.

Viime vuosina syntyneet ikäluokat ovat painuneet selvästi alle 50 000:n. Hedelmällisyysluku, joka kuvaa naisen elinaikana syntyvää keskimääräistä lapsimäärää, oli viime vuonna 1,37.

Jotta väestön määrä ei supistuisi, naisten tulisi elinaikanaan saada noin 2,1 lasta. Tähän lukuun päästiin viimeksi 1960-luvun lopulla eli noin kaksi sukupolvea sitten.

[...]

Vuonna 1987 syntyi kaikkiaan 59 827 lasta. Vuoteen 2021 mennessä heistä on kuollut 1 339 henkeä. Muuttoliike on kasvattanut tätä ikäluokkaa 10 581 hengellä (maahanmuutosta vähennetty maastamuutto). Nyt vuoden 2021 lopussa ikäluokan koko oli 69 069 eli lähes 10 000 enemmän kuin syntymähetkellä.

Muuttoliike on siis kasvattanut vuoden 1987 syntyneiden määrää tähän mennessä 17,7 prosenttia, kuolleisuuden jälkeenkin vielä 15,4 prosenttia. Ja maahanmuutto jatkuu edelleen; 33-vuotiaitakin muuttajia tulee runsaasti, noin 1 000 vuodessa.

[...]

Kuviossa 1 näkyy selvästi, kuinka tasaisesti muuttoliike paikkaa pientä syntyneiden määrää. Vuoden 1980 jälkeen on syntynyt 40 ikäluokkaa, jotka ovat runsaan 60 000 hengen suuruisia. Nyt muuttoliike on nostanut niistä 14 jo yli 70 000 hengen ikäluokaksi.

Jotta sama lisäys saataisiin aikaan syntyvyyden kautta, pitäisi hedelmällisyysluvun nousta 1,8–1,9 lukemiin – kukaan ei usko sellaisen olevan mahdollista, vaikka siitä paljon puhutaan. Lisäksi ulkomaalaistaustaisten vaikutus nykyiseen syntyvyyteen (45 000) on valtava, 15 prosenttia. Ilman heitä syntyvyys liikkuisi kolmosella alkavalla luvulla.

[...]

Tähän mennessä muuttoliike on kasvattanut muutamia ikäluokkia jo peräti 18 prosentilla. Voidaankin rauhassa odotella, että nämä viime vuosien 45 000 syntyneen ikäluokat lähestyvät aikuisiässä 60 000 hengen rajaa.

Väestön kielirakenne on muuttumassa. Kotimaisia kieliä puhuvan väestön määrä on vähentynyt jo vuosikausia samalla kun muita kieliä puhuvien määrä on kasvanut (458 000) ja ohittanut selvästi ruotsinkielisten määrän (288 000). Suomen kieltä puhuvia on 4 800 000.

Kirjoittaja on Tilastokeskuksesta eläköitynyt väestötilastojen asiantuntija.
Tilastokeskus 6.6.2022

Nämä siis valtakunnallisia lukuja. Paikallisesti luvut ovat jo ihan toisissa sfääreissä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 866
 • Liked: 9702
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2111 : 12.06.2022, 13:55:19 »
En pidä syntyvyyden laskua mitenkään huonona asiana, ihmisiä on vain liikaa pallolla. Sitä pidän huonona että muualla lisäännytään kuin kanit. Ja sieltä muualta tullaan maihin joissa syntyvyys on laskussa. Koska ei niiden maiden infraa ole rakennettu siihen että niillä ylläpidetään loisijoita ja kiihkoilijoita jotka luovat turvattomuutta ja kuluttavat resursseja. kehittyviin maihin on hassattu resursseja ja annettu tietoa, mutta niiden käyttö on jäänyt aina avun antajien harteille. Afrikassa kehitys pysähtyy kun länkkäri lähtee. Joitain pieniä poikkeuksia on, mutta pääosin siellä kusee niin maatalous kuin perusinfra kun homma annetaan natiiveille.
Mitä eroa on mielisairaalalla ja Suomen valtiolla? Mielisairaalassa johtoporras on yleensä ihan terve

Tagit: