Äänestys

Haluatko lapsia?

Minulla on jo lapsia
217 (49.8%)
Minulla ei ole lapsia, haluan niitä joskus
80 (18.3%)
En halua lapsia koskaan
81 (18.6%)
En ole vielä ratkaissut asiaa
58 (13.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 412

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)  (Luettu 353786 kertaa)

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13985
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2370 : 12.11.2023, 19:27:23 »
Näemme edessämme tuhoa, jonka luonne on ikuinen ja mahdoton korjata. Kuoleva suku on kuin sukupuuttoon kuoleva laji. Tilanne on pohjattoman traaginen.

Kalevalaisista ajoista asti katkeamattomat hämäläiset, karjalaiset, pohjalaiset ja suomalaiset verilinjat tyrehtyvät lopullisesti.

Ja vaikka suominaiset lisääntyisivätkin miehiä enemmän, ovat heidän lapsensa silloin kasvavassa määrin jonkun alphan tai epämääräisen säädön siittämiä YH-äpäriä tai sitten ulkolaista ainesta, jolla on isänsä ulkolainen nimi ja ulkolainen perintö.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 758
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2371 : 11.02.2024, 20:15:53 »
Japanilaisia käsittelevässä vastaavassa ketjussa jäsen Muhmutti kirjoittaa:
Katsoin kanssa tuon dokumentin. Pikkuisen ihmetytti se näyttelijäneito siinä alussa, kun kertoili, että 26-vuotias on auttamatta liian vanha perustamaan perheen. Tuon ikäinen on vielä nuori eikä mitään kiirettä ole. 30-35 on minun mielestäni sopiva ikä perheen perustamiseen. Eräs japanilainen naisnäyttelijä perusti perheen vasta 37-vuotiaana.
----
Tummennettu kohta on hyvä esimerkki tai oire siitä ongelmasta, jota tämä ketju käsittelee.
Tai esimerkki siitä asenteesta, joka on oire siitä ongelmasta jota tässä yritetään haarukoida.

26-vuotias ei ole liian vanha perustamaan perhettä ja kyllä häntä voi nuorenakin vielä pitää. Mutta väestön syntyvyyden kannalta kiirettä pitää ja 30-35 vuotias on auttamatta jo vanha perhettä perustaessaan.

Syntyvyyden kannalta olisi parempi, että suomalaiset perustaisivat perheensä nuorena, siinä 18-24 vuotiaana; ensimmäiset 2 lasta olisi hyvä saada 20-25 välissä; seuraavat 25-30 välillä ja päälle 30 sitten lisää, miten vain. Lapsia tulisi "hankkia" minimissään 4 per pariskunta ja mieluiten jo ennen 30 vuotta.

Erinäisistä syistä näin ei kuitenkaan tapahdu ja nykyinen yhteiskunta osaltaan aktiivisesti haittaa tai estää syntyvyyden nousua.
Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin ihmisten asenteisiin ja arvoihin liittyviä ja erityisesti se vakiintunut ajatusmalli, joka alkoi ehkäisypillerin keksimisestä.
Ainakin 70 vuotta on seksin ja lisääntymisen luontaista yhteyttä erotettu toisistaan eikä tässä nähdä mitään ongelmaa.
Pieni on kaunista

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 369
 • Liked: 7387
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2372 : 12.02.2024, 07:50:54 »
 :)
« Viimeksi muokattu: 01.03.2024, 06:03:48 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 115
 • Liked: 557
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2373 : 12.02.2024, 10:01:16 »
Tänään oli Hesarissa artikkeli:

Yllätystulos: Koulutustason nosto ei edistänytkään miesten lasten saantia

https://www.hs.fi/tiede/art-2000010208699.html

Lainaus
KORKEAMPI koulutus lisää todennäköisyyttä, että nainen löytää puolison ja saa lapsia 37 vuoden ikään mennessä. Miehillä koulutustason nosto ei yllättäen edistä perheellistymistä.

Tämä oli tulos Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan juuri julkaisemasta tutkimuksesta, jossa selvitettiin koulutuksen vaikutusta lasten saantiin.

Erityisesti miehiä koskevat tulokset poikkeavat paljon oletetusta eikä niille ole varmaa selitystä, sanoo Etlan tutkimuspäällikkö ja tutkimuksen tekijä Hanna Virtanen.

VANHASTAAN on ajateltu, että koulutus vaikeuttaa perheen perustamista naisilla, mutta auttaa miehiä löytämään parisuhteen. Asetelma on viime aikoina muuttunut.

Nykyisin sekä korkeasti koulutetuilla naisilla että miehillä on puoliso ja lapsia selvästi useammin kuin toisen asteen koulutuksen käyneillä. Näillä taas on perhe useammin kuin pelkän peruskoulun varaan jääneillä.

Syy- ja seuraussuhteista on kuitenkin hyvin vähän tutkittua tietoa, Virtanen sanoo.


Lainaus
KUN näiden ryhmien elämänkulkua verrattiin, kävi ilmi, että toisen asteen koulutukseen pääsy lisäsi naisilla lasten saantia viidellä prosenttiyksiköllä ja ammattikorkeakouluun pääsy edelleen viidellä prosenttiyksiköllä ulos jääneisiin verrattuna.

Ryhmä arvelee koulutuksen lisäävän naisten lasten saantia esimerkiksi siksi, että koulutettujen työtehtävät joustavat helpommin perheen tarpeiden mukaan. Koulutettu nainen voi myös olla halutumpi lisääntymiskumppani.

”Tuloksemme voivat kertoa myös siitä, että koulutusta pidetään merkkinä kyvystä olla vanhempi ja että tällä on merkitystä erityisesti naisten kohdalla”, tutkimuksessa arvellaan.

MIEHILLÄ vaikutus oli syystä tai toisesta lähellä nollaa.

”Miehillä koulutuksen vaikutus tuloihin on tosi iso. Silti se ei vaikuttanut lasten saamiseen”, Virtanen sanoo.

Miksi, se on hänen mukaansa mysteeri. Ilmiötä saattaisi selittää se, että korkeakouluun päässeet miehet lykkäävät lasten saantia.

”Sitten kun olisi halu saada lapsia, sopivaa kumppania ei löydykään tai kumppanin tai oma hedelmällisyys tulee vastaan”, Virtanen pohtii.

Alemmalle koulutustasolle jääneillä miehillä taas saattaa olla perheen perustamiselle esteitä, joita koulutus ei ratkaise, esimerkiksi terveyshuolia.

Virtasen mukaan tämä on vain arvelua. Hankkeen seuraavassa vaiheessa ryhmä yrittää selvittää, mikä tuloksia selittää.

Mielenkiintoista, täytyypä tutkimus kokonaisuudessaan jos se löytyy jostain.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2024, 10:03:10 kirjoittanut JNappula »
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 858
 • Liked: 5372
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Vastaus #2374 : 12.02.2024, 15:14:15 »
Tänään oli Hesarissa artikkeli:

Yllätystulos: Koulutustason nosto ei edistänytkään miesten lasten saantia

--snip---
Lainaus
Virtasen mukaan tämä on vain arvelua. Hankkeen seuraavassa vaiheessa ryhmä yrittää selvittää, mikä tuloksia selittää.
Mielenkiintoista, täytyypä tutkimus kokonaisuudessaan jos se löytyy jostain.

Tutkimus löytyy täältä englanninkielisenä: https://www.etla.fi/julkaisut/working-papers/education-gender-and-family-formation/

Ihmettelinkin tuota tutkimusta, että dataa kyllä oli mutta juurisyitä ei pohdittu lainkaan.

Se tässä kiinnostaakin, että mitenköhän rehellisiä malttavat nyt olla asian suhteen, vai antavatko ideologian vaikuttaa raakadatan tulkintatuloksiin. Voisin tässä luetella muutamia mahdollisia syitä, jotka ovat johtaneet tähän nykytilanteeseen:
-Perinteisen perhemallin rikkoutuminen, kun kristinusko menettää asemiaan
-Pride-ideologian tuputus ja sen trendikkääksi tekeminen mainostoimistojen avulla
-Pridestä johtuvat lesbo- ja homosuhteet, mitkä takaavat sitten sisäisesti rikkinäisten ihmisten määrän kasvamisen ja pedofilian lisääntymisen; homot ja lesbot ovat jostain syystä alttiita pedofilialle
-ns. No-fault -avioerojen helppous ja yleisyys, missä pyhä raamatullinen avioliitto on nykyisin enää parisuhteen glorifioitu versio. Muistaakseni jossain tutkimuksessa tms. ilmeni, että 90% ajasta naiset hoitavat avioerojen aloittamisen
-Ilmastonmuutospelottelu, missä herkkäuskoisemmat huiputettavat eivät halua synnyttää, vaikka omat silmät kertovat että ilmasto on edelleen jees
-Covid-19-piikkien osuus epäselvä, riippunee tuotantoerästä, huhujen mukaan joissain maissa annettiin stydimpää kamaa ja näkyy keskenmenoissa
-Kristinuskosta luopumisen myötä itsekkyyden kasvu, missä vähät välitetään muista, saati sitten perheenperustamisesta
-Keinohedelmöitys, missä nainen voi itse hankkiutua paksuksi ja valde maksaa ("luonnollinen" itsekäs raskaaksi hankkiutuminen asia toki erikseen, on ollut aina optio)
-Aborttien yleisyys ja helppous, missä mahdollinen lapsi laitetaan lihoiksi ennenkuin näkee päivänvalon ja päätyy rokotteiden raaka-aineeksi, kts. kristinuskosta luopuminen
-Ruokavaliot
-Miesten feminiinisyyden lisääntyminen
-Riettauden lisääntyminen, kts. kristinuskosta luopuminen ja ruumiin pyhyyden unohtaminen
-Tämä menee mutulla ja voin olla täysin väärässä: tinder yms. sovellukset, mitkä saavat aikaan sen, että ei tyydytä välttämättä yhteen sinänsä hyvään kumppaniin (sikäli kun vakiintuminen kenelläkään siellä edes mielessä), kun "aina parempaakin on tarjolla"
-Hypergamia-ilmiön voimistuminen somen myötä, missä ollaan tyytymättömiä omaan elämään ja omaan puolisoon tai puolisovaihtoehtoihin
-Mahdollisesti: näistä johtuva MGTOW-ilmiö joillakin miehillä, jotka eivät yllämainituista syistä vaan enää välitä?
-Osa naisista haluaa olla urakeskeisiä ja "saada kaiken" sitten kuitenkin, mutta heräväät biologisen kellon tikittämättömyyteen liian myöhään?
-Yksinkertaisesti aivopesu; osa aivopestyistä olisi varmasti hyviä perheenisiä ja -äitejä, mutta ovat turhan helposti suggestoitavissa ja johdettavissa harhaan ja ovat turhaan peloissaan 24/7 kaikesta, mistä media keksiikään peloitella
-Monikulttuurisen ympäristön luoma epävarmuus
-The Great Reset, missä omaisuus pöllitään varakkaiden toimesta
-Korkeat asuntojen hinnat pk-seudulla johtuen kehitysmaaväen roudaamisesta sisään halpatyövoimaksi
-Somen myötä ei haluta nähdä asioiden eteen vaivaa, halutaan saada kaikki-nyt-heti eikä ajatella asioita pidemmän päälle
-Pornon, huumeiden yms. saatavuuden helppous --> elämä menee pilalle
-Näin joskus evankelioineena voin todeta että vihervasemmistolaiset naiset tuntuvat olevan hyvin allergisia kristinuskolle; tietävät tekevänsä väärin mutta pyrkivät parhaan kykynsä mukaan "ampumaan viestinviejän" joka pyrkii kääntämään heidän elämänsä parempaan suuntaan
-Yliopistoon yms. ei pääse helposti, ja osa käyttää vuosia elämästään päästäkseen haluamaansa opinahjoon yliopistossa --> hedelmälliset vuodet alkavat olla takanapäin, kun koulusta joskus valmistuu
-Osa suggestoitavista naisista omaksuu vihervasemmistolaisuuden niin syvästi koulun aivopesussa, että siitä poisoppiminen lienee osalle mahdotonta vaikka todistusaineisto puhuukin sitä vastaan
-Koska niin moni on korkeakoulutettu kiitos korkeakoulutusinflaation, niin miehen korkeakoulutus menettää merkitystään kun mies on lopulta tusinamaisteri/tusinatohtori muiden joukossa eikä välttämättä tienaa enemmän kuin nainen
-Ja monenlaiset muut syyt, minkä keksimiseen mielikuvitus ei juuri nyt riitä.

Ei sillä, että ennen asiat olisivat olleet yhtään sen paremmin, mutta arvot ovat kuitenkin ihmisillä selkeästi muuttuneet. Saa tosiaan nähdä, onko Etla yhtään älyllisesti rehellinen juurisyitä analysoidessaan, vai aletaanko keksimään mitä ihmeellisempiä selityksiä asioille koska poliittiset ja ideologiset paineet rahoittajan suuunnasta.

Edit: en lukenut tutkimusta hirveän syvällisesti, mutta en nähnyt ainakaan mitään mainintaa pikavilkaisulla siitä, ketkä tuossa lasketaan suomalaiseksi ja ketkä ei. Se kun vaikuttaa paljon siihen, miten oikein tai päin prinkkalaa tutkijat päättelevät asiat. Esimerkki: Somalin laskeminen suomalaiseksi naiiviisti koska tälle migri on jakanut hövelisti passin ja päälle täällä syntyneet somalit yms. vääristänevät tilastoja rankasti.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2024, 15:22:44 kirjoittanut Kallan »

Tagit: väestönvaihto