Kirjoittaja Aihe: 2021-05-12 Petteri Kalliola, Kokoomus Vaasa: vaalikonevastaukset, kohu ja ero  (Luettu 1928 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 079
 • Liked: 15240
 • Manner-Suomen Tasavalta
Turhan rehellinen mies, sanoi suoraan haluavansa maahanmuuttajia ruokalähetiksi ja muihin hommiin jotka suomalaisille eivät kelpaa, eli palkkojen ja työehtojen poljentaa.

Lainaus
Kokoomuksen kuntavaali­ehdokas lateli törkeyksiä Ylen vaali­koneen vastauksiin – peruu nyt sanansa: ”En ole ollut oma itseni”

Vaasan kunnanvaltuustoon pyrkivä kokoomuslainen kertoo kohdanneensa yksityiselämässään useita vastoinkäymisiä. Yle antoi ehdokkaalle mahdollisuuden muuttaa vaalikoneen vastausta.

Olli Söderkultalahti
11:52 | Päivitetty 14:04

Kokoomuksen vaasalainen kuntavaaliehdokas Petteri Kalliola on herättänyt sosiaalisessa mediassa tyrmistystä vastattuaan Ylen vaalikoneeseen vähemmistöjä ja pienituloisia halventavilla kommenteilla.

--

Eniten kuohuttaneessa vastauksessaan Kalliola ehdotti asuinaluejärjestelyä, jossa tietyt vähemmistöt ja köyhät ”rajataan” Ristinummelle. Kalliolan mukaan ”niin tiedetään että missä asuvat”. Kalliola käytti vähemmistöistä termejä, joita pidetään halventavina. Vastauksessa otettiin kantaa siihen, tulisiko kaupungin edistää taustoiltaan ja yhteiskuntaluokiltaan kaikenkirjavia asuinalueita.

--

Myös Kalliolan muut vastaukset herättivät huomiota. Ne ovat pysyneet vaalikoneessa ennallaan.

– Tänne tarvitaan Työkykyisiä turvapaikanhakijoita. Ei Lois-eläjiä, jotka suomalaiset veronmaksajat maksaa, Kalliola kommentoi toisessa vastauksessaan.

Kalliola kirjoitti Vaasan tarvitsevan maahanmuuttoa muun muassa ulkomaalaisten siivoajien ja Wolt-kuljettajien vuoksi.


--

Ilta-Sanomien keskiviikkoaamuna tavoittama Kalliola kertoo olleensa vaalikonevastauksia kirjatessaan sekavassa mielentilassa. Hänen mukaansa vastausten vaihtaminen ei ole ollut enää julkaisun jälkeen mahdollista.

– Minulla on ollut henkilökohtaisessa elämässä aika monta surullista vastoinkäymistä. Vastaukset on annettu tilassa, jossa en ole ollut oma itseni, ja olen niistä kyllä eri mieltä, Kalliola sanoo.

Twitterissä vetosit yksityiselämän vastoinkäymisten sijaan kokemattomuuteesi. Mitä tarkoitit kokemattomuudella?

– Tarkoitan sitä, että kun olen kuntavaaliehdokkaana täysin brand new, en ole saanut valmennusta tai mitään ohjeita siihen, kuinka näihin tulisi vastata. Olen hieman suorasanainen, kuten ystäväni ja tuttavani tietävät. Ei ehkä olisi pitänyt vastailla sillä tavalla.

--

Kalliola on Vaasan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Yhdistyksen paikallisosasto tiedotti keskiviikkona Facebookissa irtisanoutuvansa täysin puheenjohtajansa näkemyksistä.

– Hallitus on ottanut tilanteen vakavasti ja on heti eilen (ti 11.5.2021) kutsunut koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen Kalliolan erottamiseksi Vaasan Nuorkauppakamarin jäsenyydestä, päivityksessä todetaan.

--

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007972940.html


Lainaus
Kokoomuksen kuntavaaliehdokas pyytää anteeksi vaalikonevastauksiaan, mukana härskiä rasismia – ”En ole täysin varma, miten se on sinne muodostunut”

Tänään klo 11:46

--

Rasistisia vaalikonevastauksiaan anteeksi pyytänyt kokoomuksen vaasalainen kuntavaaliehdokas Petteri Kalliola vetoaa kokemattomuuteen, stressiin ja väsymykseen. Vastauksissaan Ylen vaalikoneeseen Kalliola muun muassa katsoo islamin uskon ”tuhoavan maan”.

Toisessa vastauksessaan hän vastustaa ajatusta, että kaupungin tulisi pyrkiä siihen, että eri asuinalueilla asuu ihmisiä eri yhteiskuntaryhmistä.

Kalliola kirjoittaa rasistiseen tyyliin, että köyhät, romanit ja tummaihoiset pitäisi rajata yhteen kaupunginosaan, ”niin tiedetään että missä asuvat”.

Kalliola pyytää anteeksi ”eniten esillä olleita”

--

”Jaksamisen kanssa probleemaa”

--

– No siis ensinnäkin tämä, että ei pitäisi vastata sanotaanko stressaantuneessa mielentilassa ja huonosti nukkuneena, väsyneenä, kysymyksiin, jotka ovat tuollaisia aika polttavia asioita. Se on lähinnä se pointti.

--

Jarno Liski
https://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2021/a/71f01757-e416-4100-b07a-7b7cdf48cd88


Lainaus
Törkeyksiä vaalikonevastauksiin kirjoittanut kokoomuksen ehdokas erosi puolueesta – lain mukaan on yhä ehdolla

Ehdokaslistoja ei voi enää muuttaa.

Heidi Vaalisto
22:20

Vaalikonevastauksillaan kohahduttanut vaasalainen kunnallisvaaliehdokas Petteri Kalliola on jättänyt eronpyynnön kokoomuksesta.

Vaasan kokoomus on myöntänyt eron, kertoo Twitterissä Pohjanmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Riikka Varila.

--

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007974857.html/url]
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129885
Lainaus
Ylen vaalikoneeseen rasistisen vastauksen jättänyt ehdokas sai syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Yle Pohjanmaan käräjäoikeudesta saaman tiedon mukaan syyttäjä syyttää Petteri Kalliolaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kalliola oli Vaasassa kokoomuksen kuntavaaliehdokas vuonna 2021.

Kalliola kirjoitti Ylen vaalikoneeseen rasistisen vastauksen, jota hän pyysi myöhemmin anteeksi vedoten väsymykseen ja yksityiselämänsä ongelmiin.

Kuntavaaliehdokkailta oli kysytty mielipidettä siihen, pitäisikö heidän kotikaupunkinsa pyrkiä asuttamaan eri taustoista ja yhteiskuntaluokista tulevia ihmisiä kaikille asuinalueille.

Kalliolalle annettiin mahdollisuus toimittaa uusi perustelu alkuperäisen vaalikonevastauksensa tilalle. Ylen vaalikoneen tuottaja Ville Seuri totesi tuolloin, että Kalliolan aiempi kommentti oli ihmisarvoa loukkaava ja kehotti useita ihmisryhmiä kohtaan toimiin, jotka olivat tulkittavissa väkivaltaisiksi ja laittomiksi.

Kohun jälkeen Kalliola erosi Vaasan Kokoomuksesta.
Yle 16.2.2023

Lainaus
Vaalikoneväite: "Kaupunkini tulee pyrkiä siihen, että kaikilla asuinalueilla asuu eri taustoista ja yhteiskuntaluokista tulevia ihmisiä."

Petteri Kalliola: "Rajataan köyhät ja neekerit ja mustalaiset Ristinummelle, niin tiedetään että missä asuvat."

Tämä sosiaalisen sekoittamisen vastainen kannanotto Ylen toimittajan mielestä väkivaltaan ja laittomuuksiin yllyttävää ja syyttäjän mielestä kiihotusta kansanryhmää vastaan. Näin Suomessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

sakarit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 580
 • Liked: 1038
Syyttäjä tietää itsekin ettei syyte tule johtamaan tuomioon rikoksesta. Tarkoitus tässä onkin tehdä jälleen uusi varoittava esimerkki. Jos julkaiset jotain tällaista, joudut tutkinnan, syyteharkinnan/syytteen kohteeksi. Ei sellaista kukaan halua, juosta poliisiasemalla tyhjänpäiväisissä kuulusteluissa, käydä tragikoomisissa oikeuskäsittelyissä. Varmasti laittaa miettimään pari kertaa ettei liikaa arvostele nykymenoa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 979
 • Liked: 38698
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Kalliola taisi sanoa ääneen sen mitä ajattelee. Olettaisin että kokoomuksessa on paljon samansuuntaisesti ajattelevia jotka eivät sano ääneen mitä ajattelevat vaan toistavat papukaijan tavoin liirum laarumia.
Vähän asian vierestä.
Katsoin Tynkkysen tekemän klipin eduskunnan kyselytunnilta. Siinä Wilmelm Junnila kertoi että aikanaan kokoomuksen puheenjohtaja Stubb oli sanonut että Ruotsi on yksi maailman turvallisimmista maista lisäten että silloinen sisäministeri Oro sanoi että turvapaikan hakijoiden motiivien epäily on rasismia jatkaen että silloisen arvopohjan mukaan persut ei mahtuneet samaan hallitukseen. Totista totta joka sana. Orpo siihen vastasi että edustaja Junnilan puheenvuoro olisi ollut jotenkin epäasiallinen. Eduskunnassa keskusteltiin tuolloin katuturvallisuudesta.
Vaalikeskustelussa kannattaisi hieroa tuo Stubbin ja Orpon arvopohja oiken kunnolla kokoomuksen naamaan yksinkertaisesti kysymällä
Orpolta että onko turvapaikan hakijoiden motiivien arvostelu rasismia ja onko Ruotsi edelleen yksi maailman turvallisimmista maista.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2023, 10:00:44 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51537
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
^ Johan tuosta on minikausti kehitelty.

Lainaus
Eduskunnan kyselytunnilla kuultiin todella outo kysymys – ”Uskomaton rimanalitus”
Kysymyksestä vastasi PS:n Vilhelm Junnila.


Eduskunnan kyselytunnilla kuultiin hyvin erikoinen ja outo kysymys torstaina.

Sen esitti PS-edustaja Vilhelm Junnila.

Kysymystä edelsi alustus.

Se meni näin:

– Kaikki kuuntelijat ja katsojat varmasti tietävät, millainen on ollut perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja, mutta nyt vaalien alla kokoomus esittää jälleen kovaa poikaa. Mutta muistakaa, Alexander Stubb, heidän entinen puheenjohtajansa mainitsi, että Ruotsi on yksi turvallisimmista maista koko maailmassa. Silloin sisäministerinä toiminut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Silloin puhuttiin arvopohjasta, emmekä mekään mahtuneet heidän kanssaan samaan hallitukseen.

Sitten Junnila kysyi:

– Arvoisa hallitus, näettekö tekin tämän kokoomuksen ilmiselvän vaalibluffin läpi?

Erikoisen ja oudon Junnilan kysymyksestä tekee se, että kyselytunnin ideana on, että oppositio tenttaa hallitusta esimerkiksi hallituksen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.

Niinpä Junnilan kysymys aiheutti salissa melkoisen naurunremakan ja joukon välihuutoja.

– Voiko mennä alemmaksi? kysyi SDP:n Jukka Gustafsson.

– Uskomaton rimanalitus, sanoi Orpo.

Puhetta johtanut varapuhemies Antti Rinne oli jo antamassa vastauspuheenvuoroa sisäministeri Krista Mikkoselle (vihr), mutta kun pääministeri Sanna Marin (sd) viittilöi voimakkaasti, Rinne antoi puheenvuoron Marinille. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7c08b339-bfea-4cdc-93ba-b76528a1e183

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 979
 • Liked: 38698
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
^ Johan tuosta on minikausti kehitelty.
Tuosta Iltiksen jutusta jäi epäselväksi mikä se Orpon vaalipluffi oli sillä tuskin Junnila olisi ottanut sitä puheeksi jos Orpo ei olisi sitä esittänyt.
Minusta Junnila kysyi että mitä mieltä hallitus on Orpon puheesta. Harmi kun jutusta puuttuu tuo taustoitus..
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 589
 • Liked: 11977
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Tirsk, maakuntien cuckoomus-pelle yritti sillä rattaan toisella pyörällä pyöriä aina eduskuntaan asti, ja varmasti paikallisen marketin pihalla olisi vielä ryssää ja slava ukrainiakin sihahdellut makkarasuisille kalapuikoille, mutta nämä pöntiset ajat ovat jo takana.

Cuckoomukselle olisi totta puhuen loppupeleissä jopa etu olla pienempi kuin Jumalattaren johtama SDP joten kalapuikkojen ääniä ei oikeistaan edes tarvita. Sitten ei tarvitsisi edes selittää näille kolmentonnin-kia kokoomuksille miksi se odotettu Porvarispolitiikka on sitä mitä se tulee olemaan sariinin ja ohisalon hallituksessa. Toki paikka varasteluringeissä on huonompi jos hopialla lähdetään mutta näinköhän Jumalatar selviää ilman isompia mokailuja ja jonkun kannattajafraktion mielen pahoittavia raivareita ihan maaliin asti. Etenkin kun "ilo ja valo" on varmaan nyt kielletty, eli 1. paikka, varsinkin ilman opposition persenazzeja, voi hyvinkin tulla silti. Sillä saako cuckoomus 19 tai 25% kannatuksen ei ole merkitystä mihinkään.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tagit: