HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka

<< < (3/10) > >>

Jepulis:

--- Lainaus käyttäjältä: Thalion - 12.07.2017, 17:12:00 --- Osa uuvateista on kenties aidostikin pelästynyt Perussuomalaisten uutta puheenjohtajistoa ja luulleet, että Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola aloittavat jonkun itsetarkoituksellisen mediakohusekoilun. Ovat siis laskeneet väärin ja olettaneet, että Halla-ahon perussuomalaiset jatkavat sukeltamista gallupeissa.

--- Lainaus päättyy ---
+1. Se on todellakin yksi harvoista loogisista selityksestä, joka jotenkin etäisesti selittäisi älyvapaalta näyttävän kuvion.

Veikkaan, että he on laskeskelleet omia äänisaaliitaan ja verranneet niitä jääneiden saaliiseen ja tulleet alkeellisen matemaattisen tarkastelun jälkeen niin naiviin tulokseen, että PS:n kannatus on sulanut pääosin Halla-aholaisten leirissä.

Lieneekin ollut kohtuullinen järkytys kun ensimmäiset gallupit saapui, koska samalla se merkitsi, että toiveetkin PS:n organisaation tai kentän enemmästä siirtymästä loppui. Nyt uuvattiriviedustajat pitää sitten peukkuja, että suunta muuttuisi. Minulla on sellainen utu, että uuvattilaidalla on noin kuukauden sisään edessä paskahalvaus.

Siihen on syynsä, että noin säälittävän sakin on jopa PS:ää vihaava media puoliksi hylännyt.

Koepotkupallo:

--- Lainaus käyttäjältä: Pekka Koskenkorva - 12.07.2017, 19:15:48 --- 

Miksi kaikki hehkuttaa täällä, että Jussi Niinistö hoiti hyvin niin puolustusministerin hommansa? Meriittejä kehiin. Paineensietokyky nolla. Ei osannut toimia median kanssa ollenkaan, vaan antoi itsestään koko ajan hermoilevan kuvan.

--- Lainaus päättyy ---

En minä ainakaan hehkuta. Käsittääkseni puolustusvoimissakaan ei ole ollenkaan innostuttu Niinistön ministerinpestistä.

Vanhimmat uuvatit saavuttavat tai ovat jo saavuttaneet eläkeiän. Sen lisäksi "Jos kansanedustaja on sopeutumisrahan päättyessä täyttänyt 59 vuotta, sopeutumisrahaa voidaan maksaa 65 vuoden ikään asti. Viimeksi mainitussa poikkeustilanteessa pääoma- ja ansiotuloja valvotaan 65 vuoden iän täyttämiseen asti." Joten hilloa on pullalle jatkossakin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042119555559_uu.shtml

Thalion:

--- Lainaus käyttäjältä: Ink Visitor - 12.07.2017, 18:19:07 ---

--- Lainaus käyttäjältä: Thalion - 12.07.2017, 17:12:00 ---Itse olen yllättynyt mikäli uuvattipuolue, "Sininen Tulevaisuus", saa eduskuntavaaleissa yli kaksi kansanedustajaa läpi. 5000 kannattajakorttia ja paikka puoluerekisterissä ei sekään ole läpihuutojuttu.

--- Lainaus päättyy ---
"vastasin hauskalla kuvalla"

--- Lainaus päättyy ---

En ole yllättynyt uuvattien puoluehankkeesta tällä skaalalla: eivät saa kortteja kokoon puoluerekisteriin ja jos saavat, niin korkeintaan kaksi kansanedustajaa voi mennä läpi. Osa toimittajista tulee silittämään uuvatteja myötäkarvaan ja antamaan heille "maltillista EU-kriittistä julkisuutta", koska toivovat heidän syövän edes pienen osan perussuomalaisten kannatuksesta.

Voivat siis olla joko pieni kiusa 1-2 edustajapaikalla tai eivät saa koko puoluetta kasaan. Nousu varsinaiseksi pienpuolueeksi esim. kristillisten tasolle olisi sen sijaan suuri ja ikävä yllätys.

En nyt jatka ohi aiheen enempää

Tuomas Tähti:

--- Lainaus käyttäjältä: Pekka Koskenkorva - 12.07.2017, 19:15:48 ---Maria Lohela: Palkka. Oliko puhemiehen palkka joku reilu 12 000€ / kk eli tuplat rivikansanedustajan verrattuna, sekä itsensä tärkeäksi tunteminen.

--- Lainaus päättyy ---

Eduskunnan puhemies valitaan perinteisesti toiseksi suurimmasta eduskuntaryhmästä. Valinta tehdään aina eduskunnan joulutauon jälkeen yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Ryhmien voimasuhteiden muutokset eivät horjuta puhemiehen asemaa keskellä vuotta, vaan puhemies vaihdetaan tai valitaan jatkokaudelle pääsääntöisesti vasta joulutauon jälkeen.

Koska Uusi vaihtoehto sen enempää kuin Perussuomalaisetkaan ei ole eduskunnan toiseksi suurin ryhmä, menettänee Lohela paikkansa joka tapauksessa vuoden 2018 alkupuolella.

Lohela saa siis vielä jatkaa puhemiehenä, mutta menettää asemansa noin puolen vuoden kuluttua. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, onko hän UV:n vai PS:n riveissä. Puhemiehen palkkio ja asema eivät näin ollen voi olla motiivi Lohelan loikkaukselle.

Pekka Koskenkorva, työsuhteissa maksetaan palkkaa ja luottamustehtävistä maksetaan palkkiota. Puhemies ja muut kansanedustajat saavat palkkiota eivätkä palkkaa.

Puhemiehen palkkio on nykyään 11 792 euroa kuukaudessa. Kansanedustajan palkkio on 6 407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa.

Micke90:

--- Lainaus ---Itse olen yllättynyt mikäli uuvattipuolue, "Sininen Tulevaisuus", saa eduskuntavaaleissa yli kaksi kansanedustajaa läpi.
--- Lainaus päättyy ---

Itse olen yllättynyt, jos urvelot saavat edes tuon 1-2 kansanedustajaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta