Kirjoittaja Aihe: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka  (Luettu 16466 kertaa)

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #30 : 27.12.2020, 11:54:19 »
Soinin sopeutumisraha saattaa kuullostaa perseaukisesta isolta summalta, mutta Soinille se raha ei ole iso eikä varsinkaan kun huomioidaan kaikki menetetyt luottamustoimet. Jos Timo olisi jatkanut eduskunnassa niin kansanedustajan palkka + hilltolpat olisi taannut moninverroin isomman tilipussin.

Onko siitä tarkkaa tietoa, mikä se Soinin sopeutumisraha on?

Sivistynyt veikkaus kertoo, että ex-ministerismiehelle, pitkän edustajauran tehneelle se voisi olla jopa 5000 e/kk?

Siinä tapauksessa kansanedustajan palkkio ei kyllä ole houkutteleva. Se on toki nominaalisesti isompi, Soinin tapauksessa arviolta vähän päälle 7000 e/kk brutto + noin tonnin luokkaa oleva veroton kulukorvaus. Mutta päästäkseen eduskuntaan on tehtävä kallis kampanja joka 4. vuosi. Soinin tapauksessa se olisi pitänyt kaivaa omasta perstaskusta koska kuten tunnettua, Uuvatit on persaukinen puolue. Sieltä ei mitään vaalilaskuja maksella toisin kuin PS:stä, joka nauttii vennamolaisesta peruspääomasta ja isosta edustajapotista (vaalimenestyksestä). Puolueen tilillä on hieman pätäkkääkin mistä maksella.

Eduskunta on kuitenkin eräänlainen työpaikka vaikka läsnäolopakkoa hyvin harvoin on eikä töissäkäymistä seuraa kuin media satunnaisesti jne. Siltä kaikelta paskalta välttyy kun ei mene sinne hommiin.

Väitän että paljon kiinnostavampi vaihtoehto on 5000 e/kk miinus verot lapaan ja saa olla ihan omassa rauhassaan kaiket päivät eläkkeelle asti. Ei tuossa nyt niin iso ero verotuksen jälkeen ole, että ainakaan rahan vuoksi kannattaa lähteä.

Kaikenlisäksi sopeutumisrahalla ollessa on vapaa-aikaa harrastaa kaikenlaista muuta firaabelipisnestä, josta voipi saada rahaa aika vähälläkin työllä. Kuten kirjoitella bloiguja, muistelmia, vittuiluja tai trollata vaikka Hommalla? (mikäs se Timpsukan nikki täällä on vai meneekö outtaamisen puolelle arvella sitä?)
« Viimeksi muokattu: 27.12.2020, 11:56:31 kirjoittanut Ajatolloh »

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 410
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #31 : 27.12.2020, 12:45:55 »
Onko siitä tarkkaa tietoa, mikä se Soinin sopeutumisraha on?

Sivistynyt veikkaus kertoo, että ex-ministerismiehelle, pitkän edustajauran tehneelle se voisi olla jopa 5000 e/kk?

Sen voi jokainen itse laskea. Eläkekertymä on 4 % vuodessa, kun tavallisilla pulliaisilla se on vain 1,5 %.

Soini toimi kansanedustajana vuosina 2003-2009 ja 2011-2019, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana 2011-2015 ja ulkoministerinä 2015-2019.

Kansanedustajan palkkio on 6 945 €/kk, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan palkkio 1226 €/kk ja ulkoministerin palkkio 13 391,45 €/kk.

Soinin sairauseläke sopeutumisraha on siis vähintään 5 116,29 €/kk, josta jää verojen (33 %) jälkeen käteen 3 427,91 €/kk.

Lisäksi Soinille alkaa 63-vuotiaana juosta Euroopan parlamentin vanhuuseläkettä 2 vuodelta n. 625 €/kk.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 410
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #32 : 27.12.2020, 13:35:24 »
Tarkennuksena edelliseen lisäisin, että europarlamentaarikolle kertyy eläkettä 3,5 % jokaiselta täydeltä vuodelta, jonka hän on EU-parlamentissa viettänyt. Parlamentaarikon toimikausi alkaa heinäkuun alussa. Koska Soini palasi eduskuntaan jo 20.04.2011, saa hän eläkettä parlamentista vain n. 312 €/kk täytettyään 63 vuotta.

Jussi Halla-aho hoiti tämänkin paremmin ja saa aikanaan parlamentista eläkettä n. 1 563 €/kk. Ravimiehen matematiikka petti tällä kertaa ja pahasti.  ;D
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #33 : 15.05.2021, 11:44:43 »
Jussi Niinistöstähän tuli sitten Kannuksen (paikkakunta jossain Keskim-Pohojammaalla) kaapunninjohtaja (kaupunki? no niin ne itse väittää)

Paikkakunnalla on jopa juna-asema. Junalla Jussi pääsee takaisin syntymäkotikaupunkiinsa Helssinkiin, jossa asuu monikulttuuripuoliso Leena Sharma.

Kaippa tämä jonkinlainenkin hillotolppa(kin) on, mutta jaksaako tuosta kateellinen olla niin tiiäppä häntä. Matalaa profiilia Jussi ainakin Kannuksessa vetää, eiköhän tuo ollut lähinnä nälän aiheuttama pakkoratkaisu. Seinäjoelle Jussi ei kaapunninjohtajaksi nimittäin kelvannut, Kannukselle häntä oltaisiin peräti pyydetty?

Melkoisia periaatteellisia limboja Jussi on joutunut tekemään pysyäkseen leivässä.

Entinen kasvispirtelöistä irvaileva jäyhä puolustumisministeri on kuulemma vieraillut paikkakunnan suuressa työantajassa, teurastamo Pouttussa ja nyt pitäisi kuulemma kasvisruokaa lähteä maailmalle ja soija on vaihtunut kotimaiseen herneeseen.

Pakkoruotsiinkin Jussi on tutustunut ja hyväksi havainnut.

Jotta Jussin kölin alta haalaus olisi täydellistä, niin Jussi vakuuttelee asuvansa jopa viikonloput Kannuksen perslävessä ja kovasti viihtyvänsä. Sähköt tulee tuulumyllykästä.

Siinähän sitä on takinkääntöä kunnolla.

Perssu -> Uuvatti
Pakkoruotsi  -> Svenska är så spännande!
Lihansyöjä hetero -> Kasvis on HYVVÄÄ
Viherpiiperöinti vittuun  ->  TUULUMYLLYKÄT SAVES THE WORLD!
Suomalainen nainen -> multi-kulti mussukka on paljon tuuheampi tupas


Vielä puuttuu Jussiin uudelleenkoulutusohjelmasta:

 - (kaappi)homouden tunnnistaminen ja tunnustaminen, PRIDE-marssille osallistuminen killit näkyvillä kuristuspannassa ja talutusnuorassa (Jussi on subi, veikkaisin)
 - Maanpuolustuksesta luopuminen ja Lapinjärven SIVARI-kurssille osallistuminen

Noiden jälkeen katsoisin, että Jussin uudelleenkoulutus on valmis.

Kirjoitukseni faktatiedot kävin noukkimassa paikasta https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puolustusministerina-jussi-niinisto-tolvaisi-armeijan-kukkakaalipirteloista-nyt-kannuksen-johtajana-han-on-tuulivoiman-ja-kasvisruoan-lahettilas-ja-kertoo-miten-perussuomalaisia-piti-kurittaa-rautakuolaimilla/8014936

Kuvassa "kaupungin"johtaja Niinistö iltalenkillä uuden kotikaupunkinsa valtaväylillä.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2021, 12:39:40 kirjoittanut Ajatolloh »

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 416
 • Liked: 13207
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #34 : 17.07.2021, 10:09:45 »
Lainaus
Virtanen Samuli, hallintojohtaja
Olen alun perin koulutukseltani kääntäjä ja tulkki, mutta lähdin hyvin pian valmistuttuani politiikan maailmaan. Se vei minut aina valtakunnan politiikan ytimeen valtiosihteeriksi ja ministerien oikeaksi kädeksi. Suuntauduin erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä EU-asioihin. Työni puolesta matkustin paljon maailmalla edustamassa rakasta kotimaatani.

Vuonna 2019 politiikka jäi taakse, kun siirryin Kansanlähetyksen palvelukseen. Liike on minulle jo lapsuudesta tuttu, ja pidän Kansanlähetystä hengellisenä kotinani. Järjestön hallintojohtajana aloitin marraskuussa 2019.

Hallintojohtajana vastaan Kansanlähetyksen taloudesta ja henkilöstöstä. Koen, että saan olla omalla paikallani mukana aivan valtavan hienossa työssä: viedä evankeliumia eteenpäin ja palvella apua tarvitsevia lähimmäisiä.[...]

https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/virtanen-samuli/

Ei ollut kansanedustaja, mutta merkittävä sininen silti, tunnetaan parhaiten peräkonttimiehenä. Aloitti uransa politiikassa James Hirvisaaren avustajana. Oletan että uskonnollisesta järjestökentästä löytää vielä muutama muukin sininen sen lopullisen hillotolppansa.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #35 : 17.07.2021, 10:35:54 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin. Kävi mm. erään suomalaisen SS-sotilaan haudalla jenkkilässä, viisveisaten vihervasemmiston tulevasta paskamyrskystä.
Sinisistä ministereistä Niinistöllä on mielestäni paras meriselitys jatkaa kauden loppuun ja ottaa petturin leima.
Jos persuista tulee pääministeripuolue hän varmasti silloin kiroaa tekoaan...
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Hippo

 • Vieras
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #36 : 17.07.2021, 10:51:50 »
Hieman kritiikkiä tälle ketjulle. Ymmärrän hillotolpan käsitteen tarkoittavan poliittisin perustein annettua virkaa tai tointa. Varmaan oli järkevää seurata noita edellisen vaalikauden loppuun sinisten osalta. Nyt tuntuu jo siltä, että sinisiä pidetään epäihmisinä, joilla ei olisi oikeutta ansaita elantoaan töissä käymällä. Kyllähän sinisilläkin on oikeus ja jopa velvollisuus käydä töissä. Siksi on hassua, että noista täällä raportoidaan yhtenään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 365
 • Liked: 134395
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #37 : 17.07.2021, 10:52:32 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin.
...
Sinisistä ministereistä Niinistöllä on mielestäni paras meriselitys jatkaa kauden loppuun ja ottaa petturin leima.

Puolustusministeri, joka vain katselee hiljaa vierestä 20 000 irakilaisen maihinnousua...

Ei, ei vetänyt hyvin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #38 : 17.07.2021, 10:59:01 »
^Hyvä veto vastapalloon. Nostan käteni virheen merkiksi. :-[
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 699
 • Liked: 9976
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #39 : 17.07.2021, 11:05:31 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin. Kävi mm. erään suomalaisen SS-sotilaan haudalla jenkkilässä, viisveisaten vihervasemmiston tulevasta paskamyrskystä.
Sinisistä ministereistä Niinistöllä on mielestäni paras meriselitys jatkaa kauden loppuun ja ottaa petturin leima.
Jos persuista tulee pääministeripuolue hän varmasti silloin kiroaa tekoaan...

Niinistö on jo kironnut tekoaa. En nyt muista missä ja kenen haastattelussa se sen teki, mutta varsin selvästi tuolloin antoi ilmi, että virhe tuli tehtyä.

Mutta ei sääliä silti. Niin makaa kuin petaa.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #40 : 17.07.2021, 11:16:02 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin.

Totta,olen samaa mieltä.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että niinistön jussi avustajineen oli yksi uuvattiloikkauksen arkkitehdeistä, ellei jopa primus motor aikoinaan kun Halla-aho meni ja voitti ylivoimaisesti sampo terhon pj-äänestyksessä.

Syitä en osaa arvioida, mutta olettaisin että ministerinpestillä oli aika paljon painoa tuossa teossa, ja toisaalta varmaan jallulla, jota tais tulla nautittua hiukan liikaa.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #41 : 17.07.2021, 11:17:46 »
^^Ehkä hompanssien ja hommatarten joukkomuisti auttaa tässäkohtaa?
Olisi todellakin mielenkiintoista löytää nyt tällainen teksti "katumuksesta".
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #42 : 17.07.2021, 11:44:04 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin.

Totta,olen samaa mieltä.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että niinistön jussi avustajineen oli yksi uuvattiloikkauksen arkkitehdeistä, ellei jopa primus motor aikoinaan kun Halla-aho meni ja voitti ylivoimaisesti sampo terhon pj-äänestyksessä.

Syitä en osaa arvioida, mutta olettaisin että ministerinpestillä oli aika paljon painoa tuossa teossa, ja toisaalta varmaan jallulla, jota tais tulla nautittua hiukan liikaa.

Niin. Onko puolustusministerin kontolla asia päästää "sotaa paenneita" rajan yli?
Historia tulee välttämättä näyttämään totuuden Ruotsin ja Suomen hallitusten välisestä sopimuksesta, jonka perusteella 2015 "pakoloiset" junakyydeillä kuskattiin Suomeen. >:(
Veikkaan sen sopimuksen olevan vielä salatumpi kuin tiitisen lista! :facepalm:

Pahus, mutta tässä tapauksessa ja näillä tiedoilla en osaa oikein asettua mihinkään positioon tässä asiassa. Varmaa tietoa on yksinkertaisesti liian vähän Faidrokselle.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 416
 • Liked: 13207
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #43 : 17.07.2021, 13:06:02 »
Hieman kritiikkiä tälle ketjulle. Ymmärrän hillotolpan käsitteen tarkoittavan poliittisin perustein annettua virkaa tai tointa. Varmaan oli järkevää seurata noita edellisen vaalikauden loppuun sinisten osalta. Nyt tuntuu jo siltä, että sinisiä pidetään epäihmisinä, joilla ei olisi oikeutta ansaita elantoaan töissä käymällä. Kyllähän sinisilläkin on oikeus ja jopa velvollisuus käydä töissä. Siksi on hassua, että noista täällä raportoidaan yhtenään.

Poliittisen virkanimityksen ja yhteiskuntasuhteiden avulla saadun työpaikan välillä on veteen piirretty viiva. Joskus 70-luvulla kaikkien pikkuvirkojen täyttäminen poliittisesti oli kuulemma yleistä ja avointa ja aikaa kutsuttiin ylipolitisoituneeksi. Myöhemmin on väitetty, ettei jossain pikkukunnissa päässyt kunnalle siivoojaksikaan ilman Kepun jäsenkirjaa.

Yhdet piirit katsovat hyötyvänsä uuvattien palkkaamisesta ja toiset piirit toivovat hyötyvänsä siitä, että uuvattius palkitaan, minä vaan oletan. Kun kaikki merkkiuuvatit ovat kivoissa duuneissa, on tulevienkin pettyneiden persujen toimijoiden helpompi kasvaa ihmisenä löytämään sisäinen antifasistinsa ja -rasistinsa.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2021, 16:26:27 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 507
 • Liked: 7515
 • A spherical bastard
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #44 : 19.07.2021, 11:06:43 »
Niin. Onko puolustusministerin kontolla asia päästää "sotaa paenneita" rajan yli?

Taitaa olla ulko- ja sisäministeriöiden tonttia tuo. Mutta se kassien kantaminen oli hänen kontollaan.
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Suvaitsevainen Vihreä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 655
 • Liked: 893
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #45 : 14.08.2021, 18:55:35 »
Ollaan Jussi Niinistöstä mitä mieltä tahansa takinkääntäjänä, ministerinpestinsä veti hyvin. Kävi mm. erään suomalaisen SS-sotilaan haudalla jenkkilässä, viisveisaten vihervasemmiston tulevasta paskamyrskystä.
Sinisistä ministereistä Niinistöllä on mielestäni paras meriselitys jatkaa kauden loppuun ja ottaa petturin leima.
Jos persuista tulee pääministeripuolue hän varmasti silloin kiroaa tekoaan...

Mikä niin merkittävä asia siinä ministerinpestissä muka oli työn alla, että piti pettää kaikki äänestäjänsä ja puolueensa?


Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 362
 • Liked: 11011
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #46 : 14.08.2021, 19:12:06 »
Mikä niin merkittävä asia siinä ministerinpestissä muka oli työn alla, että piti pettää kaikki äänestäjänsä ja puolueensa?

Pitää huomioida, ettei kenelläkään ollut varmaa tietoa siitä, minkälaiseksi poliittinen tilanne muotoutuu puoluekokouksen jälkeen. Jos uuvatit voisivat nyt palata tuohon hetkeen, tuskin kukaan heistä enää tekisi sitä valintaa, minkä silloin teki. 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #47 : 06.02.2023, 11:11:36 »
Eikös tämän ketjun lukituksen voisi poistaa. Hillotolppia ei juurikaan tullut.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 711
 • Liked: 28112
Vs: Loikkareiden hillotolpat 2019 loppuun saakka
« Vastaus #48 : 06.02.2023, 12:19:46 »
Mikä niin merkittävä asia siinä ministerinpestissä muka oli työn alla, että piti pettää kaikki äänestäjänsä ja puolueensa?

Pitää huomioida, ettei kenelläkään ollut varmaa tietoa siitä, minkälaiseksi poliittinen tilanne muotoutuu puoluekokouksen jälkeen. Jos uuvatit voisivat nyt palata tuohon hetkeen, tuskin kukaan heistä enää tekisi sitä valintaa, minkä silloin teki.

Tuo hyvä huomio on jäänyt aikanaan huomaamatta.
On omalla tavallaan jopa maailmanhistoriallista miten rotat jättivät joukkopaolla laivan joka ei sitten uponnutkaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."