UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-07-17 Työtä 60 h/vko, 30 €/pv - näin Suomessa riistetään "paperittomia"  (Luettu 12153 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 17 389
 • Liked: 33192
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Yle selvitti, miten käännytyspäätöksen saaneet elättävät itseään vastaanottokeskuksen ovien sulkeuduttua. Jutussa ääneen pääsevät mm. autokorjaamolla surkean pientä palkkaa saava ja pitkää päivää tekevä "Mohammad" sekä vokista ulos joutunut Saifuddin, jolle työnantaja ei lopulta suostunut maksamaan palkkaa.

Vastaanottokeskuksista passitetaan joka viikko kadulle noin sata henkilöä ja Suomeen jäävät pimeiden töiden tekijät ovat usein työnantajiensa armoilla. "Paperittomia" arvellaan olevan Suomessa noin 2 000 - 10 000 ja määrän oletetaan kasvavan.

https://yle.fi/uutiset/3-9722098 (17.7.2017)

Lainaus
Työtunteja 60 viikossa, palkka 30 euroa päivässä – näin Suomessa riistetään paperitonta työvoimaa

"Aloitan yleensä kahdeksalta aamulla. Työtä on joskus iltayhdeksään, joskus yhteentoista asti. Kuutena päivänä viikossa. Päiväpalkka on tosi pieni. Olen saanut 30 euroa, mutta ruoka pitää maksaa itse, joten siitä tulee noin 20 euroa. Lauantaityöstä en saa ollenkaan palkkaa. Ja minä suostun, koska jollen suostu, pomo ottaa tilalleni toisen. En voi mitään, koska teen töitä pimeänä. Kun hän sai selville, etten saa enää vastaanottokeskuksen tukea, eikä minulla ole papereita, olen hänen vallassaan.

Toistaiseksi en voi tehdä mitään. Mistä muualta leipäni saisin?"

– "Mohammad", työskentelee autokorjaamossa

Mohammad tekee hanttihommia autokorjaamolla ja kutsuu itseään orjaksi. Palkka on mitätön, vaihtoehtoja niukasti. Mohammad on niin sanottu uuspaperiton, eli kielteisen päätöksen saanut entinen turvapaikanhakija. Mohammad ei aio ilmoittaa työoloistaan viranomaisille, sillä hän pelkää pakkopalautusta Irakiin. Hänen mahdollisuuksinaan on hakea turvapaikkaa uusilla perusteilla, tai työperäistä oleskelulupaa. Niitä odotellessa Mohammad elättää itsensä pimeillä töillä. Hänellä on kolme työkaveria, jotka ovat samassa tilanteessa.

Mohammad on yksi Suomeen vuonna 2015 saapuneesta 32 tuhannesta turvapaikanhakijasta. Heidän turvapaikkaprosessinsa päättyvät parhaillaan, useimmiten käännytyspäätökseen ja oleskeluluvan menetykseen. Yle selvitti, millaista elannon hankkiminen on vastaanottokeskuksen ovien ulkopuolella. Joidenkin haastateltujen nimet on muutettu henkilöiden turvallisuuden takaamiseksi.

"Olen valmis kärsimään pahimmatkin vastoinkäymiset, surkean elämän ja työnantajan nöyryytykset, jos vain saan elää turvassa Suomessa. Suostun vaikka kymmenen euron päiväpalkkaan."

– "Mohammad", työskentelee autokorjaamossa

(...)

Saifuddin Gehishe on yksi heistä. Irakissa nuori mies opiskeli näyttelemistä ja valokuvausta. Isä ajoi viemäriautoa. Marraskuussa 2014 isä tapettiin. Saifuddinin mukaan tämä johtui siitä, että isä työskenteli amerikkalaiselle yritykselle, ja että sama taho alkoi sen jälkeen uhkailla poikaa.
Saifuddin pakeni monien muiden mukana Eurooppaan, ja valikoi maiden joukosta Suomen, jota piti kaikista turvallisimpana. Elämään tuli valonpilkahdus kesällä 2016: Saifuddin sai töitä mökkimajoitusta tarjoavalta yritykseltä.

"Tein mitä kokki käski. Siivousta, tiskausta. Lisäksi tein puutarhatöitä. Tein pari kuukautta töitä, sain 7,5 euroa tunnissa. Silloin asuin vastaanottokeskuksessa. Tänä vuonna menin sinne uudestaan töihin. Aluksi sanottiin, että saisin yhdeksän euroa tunnissa. Sitten, että kahdeksan euroa, sitten seitsemän. Tein kaksi viikkoa töitä enkä saanut mitään. Kysyin miksi emme sovi palkasta ja miksei minulle makseta? He sanoivat, etteivät voi maksaa, koska minulla ei ole työperusteista oleskelulupaa, mutta voisin jatkaa työskentelyä ilmaiseksi. He tiesivät, että olin joutunut ulos vastaanottokeskuksesta.

He huijasivat minua, käyttivät hyväksi. Mutta en voi kertoa asiasta poliisille."

– Saifuddin, puutarhuri, keittiöapulainen.

Saifuddinista tuli työjaksojen välillä paperiton. Vastaanottokeskuksesta poistuessaan hän menetti oikeutensa tehdä töitä ja olla Suomessa. Työnantaja tiesi tämän, ja jätti sen vuoksi palkan maksamatta, Saifuddin uskoo.

Arviot Suomen paperittomien lukumäärästä ovat vaihdelleet 2000 – 10 000 välillä. Tarkkaa lukumäärää ei tiedä kukaan. Paperiton ei näy viranomaisen rekisterissä, ellei poliisi ole sattunut kirjaamaan häntä laittomasti maassa olevaksi.

Vastaanottokeskuksista passitetaan kuitenkin joka viikko kadulle noin sata Saifuddinin kaltaista.
Se tarkoittaa, että paperittomia on kohta enemmän, sanoo ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäytöstä väitöskirjan tehnyt Natalia Ollus Turun yliopistosta.

(...)

Ulkomaalaisen hyväksikäyttö on kantasuomalaista helpompaa, sillä hän ei välttämättä osaa kieltä, tai tunne lakia ja työehtosopimuksia. Työnantaja saattaa esimerkiksi valehdella tarjoamansa sopimuksen sisällöstä niin, että turvapaikanhakija saakin palkkatyön sijaan palkattoman työharjoittelupaikan. Näin kävi "Alille" ja muutamalle hänen ystävälleen.

"Allekirjoitimme työvoimatoimiston paperit. Emme ymmärtäneet mitään, koska hän (työnantaja) tulkkasi ja hoiti kaiken. Hän lupasi auttaa meitä. Kun paperit tulivat, kävi ilmi, että kyse on työharjoittelusta eikä työstä, niin kuin hän oli sanonut. Työtä tehtiin upouusissa kerrostaloissa. Niitä me siivosimme. Revimme suojapahveja lattioista ja pesimme uudet seinät ja ikkunat ja kaikki kylpyhuoneet. Työvoimatoimisto maksoi 9 euroa päivässä ruokarahaa.

Emme kostuneet kahden ja puolen kuukauden työnteosta mitenkään."

- “Ali”, siivooja.

Ulkomaalainen on myös valmis “joustamaan” suomalaista enemmän, sillä hänen oikeutensa olla Suomessa riippuu usein hänen työpaikastaan.

(...)

"Hän on juuri saanut toisen kielteisen päätöksensä", sanoo keittiössä kanaa kokkaava "Abed". On keskipäivä ja ramadan, mutta Abed ei paastoa, jotta jaksaisi iltavuoron ravintolassa. Työ on pimeätä, mutta palkka “hyvä”, eli kahdeksan euroa tunnissa. Edellisessä ravintolassa palkkaa tuli Abedin mukaan 70 euroa 14 tunnin mittaisista päivistä. Abed ei halua mainita ravintolan nimeä. Omistaja kuulemma tuntee nykyisen työnantajan, joka saattaisi antaa kantelusta potkut.

Pelko työpaikan menetyksestä on yksi monista syistä, miksi paperittomien hyväksikäyttö jää piiloon. Etenkin maanmiesten omistamissa halparavintoloissa piirit ovat pienet. Huonosta palkasta valittava on helppo korvata uudella. Kiskonnan uhriksi joutunut paperiton ei todennäköisesti puhu poliisille, jos poliisilla on määräys panna henkilö säilöön ja lentokoneeseen. Työoloihinsa tyytymättömällä virolaisella rakennustyömiehellä on mahdollisuus palata Viroon. Kotimaansa levottomuuksia pelkäävä irakilainen saattaa tehdä mieluummin mitä tahansa, hinnalla millä hyvänsä.

"En voi kävellä kaupungilla vapaasti, koska pelkään poliisia ja pakkopalautusta Irakiin. En voi palata. Teen mitä tahansa muuta. Pikkupalkalla, pimeästi… Jos palaan Irakiin, minut tapetaan alle viikossa."

– Saifuddin, puutarhuri, keittiöapulainen.

Tuttuja tarinoita, toteaa Helsingin Diakonissalaitoksen yhteisötyöntekijä Hayder Al-Jouranj. Al-Jouranj etsii työkseen paperittomia, jotta heille voidaan tarjota tietoa niukoista mahdollisuuksista, sekä apua esimerkiksi kiireellisen toimeentulotuen hankkimiseen. Syksyllä alkaneen Suojattomat-hankkeen asiakkaana on ollut 125 helsinkiläistä paperitonta.

– Yksi asiakkaistamme sai 150 euroa kuukaudessa autojen pesusta. Mieti, miten tällaisella summalla voi selvitä, al-Jouranj sanoo.

(...)

Viranomaiset näkevät hyväksikäytöstä jäävuoren huipun. Kun pintaa rapsutetaan, väärinkäytöksiä alkaa paljastua. Kun aluehallintovirasto teki viime vuonna Etelä-Suomen siivousalan työpaikoille 132 tarkastusta, se löysi joka neljänneltä työpaikalta työntekijöitä, joilla ei ollut työnteko-oikeutta. Joka toinen tarkastettu työnantaja maksoi työehtosopimuksen minimitason alittavaa palkkaa.

Helsingin poliisi perusti tammikuussa oman ryhmänsä tarkkailemaan ilmiötä. Ryhmä tekee aluehallintoviraston kanssa ratsioita työmaille, joissa epäillään tapahtuvan ulkomaalaislain rikkomuksia. Muutaman poliisin ryhmä on kirjannut kuluneen vuoden aikana 219 ulkomaalaislain rikkomusta. Rikkomuksena on tavallisesti työn tekeminen ilman työlupaa, tai luvaton maassa oleskelu. Yleisimmin rikkomuksia löytyy ravintoloista ja rakennustyömailta, mutta uusiakin kuvioita tulee vastaan.

(...)

Autokorjaamon Mohammad tiedostaa, että häntä käytetään hyväksi, mutta jatkaa siitä huolimatta. Motivaatiota antaa toive työperusteisesta oleskeluluvasta, joka on turvapaikanhakijan viimeisiä oljenkorsia jäädä Suomeen.

Toistaiseksi työperäinen oleskelulupa on tuonut pelastuksen harvalle. Viimeisen kahden vuoden sisällä Maahanmuuttovirasto on tehnyt mainittujen maiden kansalaisille 118 päätöstä, joista 87 on ollut kielteisiä. Hylkäysten syynä on esimerkiksi se, että henkilöllä ei ole passia, työstä maksettava palkka on liian pieni, henkilö on syyllistynyt Suomessa rikokseen, tai sitten työpaikka on alalta, johon pitää Suomen käytännön mukaan palkata EU-maan kansalainen.

"Teen ihan mitä vain, vaikka 300 eurolla kuussa. En voi muutakaan. Neuvoni työtä tekeville irakilaisille on, että vaikka palkka tuntuisi kohtuuttoman pieneltä, niin jos Irakissa on ongelmia, kannattaa vain pysyä töissä ja jättäytyä Jumalan huomaan."

– “Mohammad”, työskentelee autokorjaamolla.

(...)

"Suurin osa meistä on nuoria. Kun on jättänyt opinnot ja työt ja perheen, ylittänyt meren henkensä kaupalla ja kulkenut yli 4 000 kilometriä... En usko, että kukaan tekee sellaista ilman hyvää syytä."

– Saifuddin, puutarhuri, keittiöapulainen.

Jos Saifuddin on oikeassa, Suomen paperittomien määrä kasvaa tulevien vuosien sisällä tuhansilla.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 15:43:27 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite - Jyväskylän ei tule laajentaa "paperittomien" sosiaali- ja terveyspalveluita: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5103

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 392
 • Liked: 9031
  • Profiili
Eikös tätä nimenomaan haluttu; halpatyövoimaa?
Olen niin kyynistynyt, että toivon noiden maamiestensä riistämien paperittomien nyt tajuavan häipyä takaisin kotimaahansa.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Paulo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 68
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 546
 • Liked: 6838
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?

Kyllähän tuo Irak olisi nopeasti aika autio paikka, jos keskimääräinen hengissäsäilymisaika olisi viikon luokkaa.  :) 

Veikkaanpa, että Irakissakin (muualla kuin varsinaisella sotatoimialueella) enemmän ihmisiä kuolee liikenneonnettomuuksissa kuin satunnaisen väkivallan uhrina.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 937
 • Liked: 7610
  • Profiili
Näinhän tää Ruotsissakin menee ja samaan täytyy pyrkiä, että oltaisiin suvaitsevia.
Kun haluat tietää, mistä suomalaisuudessa todella on kyse, tai tarvitset oppimateriaalia maahanmuuttajien kotouttamiseen.
Lue edes Seita. Se on hyvä luku.

Pohjolan Galápagos

Sekalaisia horinoita:

https://kyynikko.wordpress.com/

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 18 949
 • Liked: 13690
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?

Kannattaisiko irakilaisten vaihtaa uskontoa laajemminkin?

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 148
 • Liked: 11768
 • Impivaaran mylvivä härkä
  • Profiili
Lainaus
Saifuddinista tuli työjaksojen välillä paperiton. Vastaanottokeskuksesta poistuessaan hän menetti oikeutensa tehdä töitä ja olla Suomessa.

Ikävä juttu. Nyt Aladdin menee sitten hieromaan taikalamppuaan johonkin lähiöruusuun ja saa tarunhohtoisen kelagoldin käpäliinsä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 17 389
 • Liked: 33192
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Tässä hetki sitten julkaistu juttu noista aloitusviestissä mainituista työperusteisista oleskeluluvista.

https://yle.fi/uutiset/3-9725273?origin=rss (17.7.2017)

Lainaus
Työ tuonut pelastuksen pienelle joukolle turvapaikanhakijoita – kolme neljästä saanut kielteisen päätöksen työlupahakemukseen

Työperusteista oleskelulupaa ei anneta esimerkiksi silloin, jos alalle on palkattava ensisijaisesti EU-maiden kansalaisia, tai jos turvapaikanhakija on syyllistynyt rikokseen.

Kielteisen turvapaikkapäätöksenkin jälkeen turvapaikanhakijalla on muita mahdollisuuksia jäädä Suomeen. Yksi niistä on työperusteinen oleskelulupa. Myös sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on pariin otteeseen patistanut turvapaikanhakijoita työpaikkojen etsimiseen.

Toistaiseksi työperusteisia oleskelulupia on kuitenkin annettu niukasti.


Maahanmuuttovirasto on tehnyt viimeisen kahden vuoden sisällä työperusteista oleskelulupaa hakeville irakilaisille, afganistanilaisille ja somalialaisille yhteensä 118 päätöstä. Niistä 87 on ollut kielteisiä.

Kaikki hakijat eivät ole tulleet Suomeen alun perin kansainvälistä suojelua hakemaan. Luvuista voidaan kuitenkin päätellä, että nekin, jotka ovat alun perin hakeneet turvapaikkaa, eivät ole löytäneet työperusteisesta oleskeluluvasta keinoa laillistaa Suomessa oleskelunsa.

Syitä hylkypäätöksiin on monta

Hakemuksen jättämiseen tarvitaan passi, mitä monella turvapaikanhakijalla ei ole
, eikä sen hankkiminen kotimaasta ole mahdollista. Passia saatetaan myös piilotella pakkopalautuksen estämiseksi. Työlupaa koskeva keskeneräinen hakuprosessi ei estä käännyttämistä.

Kielteinen päätös saattaa tulla myös tarveharkinnan vuoksi. Eli siksi, koska lupaa haetaan alalle, jolle pitäisi Suomen käytännön mukaan palkata ensisijaisesti EU-maan kansalainen. Tämä koitui esimerkiksi helsinkiläisessä ravintolassa jo vuoden verran töitä tehneen Moatazin kohtaloksi. Lue Verkkouutisten uutinen aiheesta täältä.

Syy kielteiseen päätökseen voi olla myös se, että TE-toimisto pitää työstä ansaittua palkkaa liian pienenä Suomessa elämiseen, tai että turvapaikanhakija on syyllistynyt Suomessa ollessaan rikoksiin.

Oikeuden oleskelulupaan arvioivat TE-toimisto ja Maahanmuuttovirasto yhdessä. Maahanmuuttoviraston tilastoista ei voi eritellä, millä perusteella kielteiset päätökset ovat tulleet.

Irakilaiset, afganistanilaiset ja somalit ovat jättäneet viimeisen kahden vuoden sisällä 368 työperusteista oleskelulupaa koskevaa hakemusta. Puolet hakemuksista on jätetty viimeisen puolen vuoden aikana. Määrä on siis pieni kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden lukumäärään verrattuna, mutta toisaalta kasvussa. Lupahakemus myös maksaa tuntuvasti: sähköisen lupahakemuksen jättö maksaa 450 ja paperisen 520 euroa.

Hakemuksen käsittely kesti viime vuonna keskimäärin 120 päivää.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 16:10:13 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite - Jyväskylän ei tule laajentaa "paperittomien" sosiaali- ja terveyspalveluita: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5103

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 610
 • Liked: 10539
  • Profiili
Aiheesta illalla telkussa:

Lainaus
A-studio ma 17.7.2017 klo 21.00 YLE TV1
Syntyykö Suomeen paperittomien työmarkkinat? Juontajana Johanna Vesikallio. #yleastudio

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 514
 • Liked: 11489
 • Kuka jos en minä
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?

Ei saa antaa pelolle valtaa.

Ja samaa orjatyövoimaa se on suomalaistenkin työttömien kohdalla. Siitä vaan ei kerro yksikään media. 9e/pvä on huomattavasti heikompi asema kuin 30e/pvä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 27 732
 • Liked: 19775
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
  • Profiili
Ei saa antaa pelolle valtaa.

Ja samaa orjatyövoimaa se on suomalaistenkin työttömien kohdalla. Siitä vaan ei kerro yksikään media. 9e/pvä on huomattavasti heikompi asema kuin 30e/pvä.

Ei saa myöskään vähätellä, koska 9€ on tarkoitettu ruokarahaksi. Sen lisäksi juoksevat normaalit päivärahat ja toimeentulotuki. Siis jos edellytykset ovat validit. Nekin kaikki yhteensä ovat riittämättömät normaaliin elämään. Ja normaali elämähän tulee lähteä aina normaalista kokoaikaisesta työsuhteesta.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 514
 • Liked: 11489
 • Kuka jos en minä
  • Profiili
Ei saa antaa pelolle valtaa.

Ja samaa orjatyövoimaa se on suomalaistenkin työttömien kohdalla. Siitä vaan ei kerro yksikään media. 9e/pvä on huomattavasti heikompi asema kuin 30e/pvä.

Ei saa myöskään vähätellä, koska 9€ on tarkoitettu ruokarahaksi. Sen lisäksi juoksevat normaalit päivärahat ja toimeentulotuki. Siis jos edellytykset ovat validit. Nekin kaikki yhteensä ovat riittämättömät normaaliin elämään. Ja normaali elämähän tulee lähteä aina normaalista kokoaikaisesta työsuhteesta.

Sossun minimit jaetaan maassaoleskelun perusteella ja ne ovat enemmän kuin se työkkärin minimi. Eli nämä nyyhkyt keräävät ne ja saavat itkuvirsiä lehtiin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 843
 • Liked: 10503
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?

Kyllähän tuo Irak olisi nopeasti aika autio paikka, jos keskimääräinen hengissäsäilymisaika olisi viikon luokkaa.  :) 

Veikkaanpa, että Irakissakin (muualla kuin varsinaisella sotatoimialueella) enemmän ihmisiä kuolee liikenneonnettomuuksissa kuin satunnaisen väkivallan uhrina.

Harvemmin sudet toisiaan raatelee, lampaita vaan.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 464
 • Liked: 12402
  • Profiili
Käsitteiden yksiselitteisyyden lämpimänä ystävänä muistutan, totean, painotan ja alleviivaan, että ei ole paperittomia matuja. Heille kaikille on annettu paperi, jossa on selkeällä fontilla kirjoitettu, että pitää poistua Suomesta.

Koko lailla eri kysymys on, jos paperit tuppaavat tippumaan Kanaalin uintimatkalla kalsarin taskusta.
..."metsässä on anketa"....
Vihreät

"Helsingin kaupunginvaltuusto ei voi myöskään esiintyä eduskunnan ylähuoneena."
Valtiomies Kari Rajamäki


ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 843
 • Liked: 10503
  • Profiili
Suomessa on niin kovin kurjaa, ja samaan aikaan siellä kotimaassa odottaa kelvollinen riisi ja luotettavat työnantajat.
http://beta.oikeamedia.com/o1-28813

Kuolema ei uhkaa irakkeja eikä somaleja, sillä kummassakin maassa valtaapitävät ovat jälleenrakentajia vailla.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 964
 • Liked: 1734
 • Pasila, soittakaa Paranoid!
  • Profiili
Aiheesta illalla telkussa:

Lainaus
A-studio ma 17.7.2017 klo 21.00 YLE TV1
Syntyykö Suomeen paperittomien työmarkkinat? Juontajana Johanna Vesikallio. #yleastudio

Nostetaas tämä framille.

Niin että syntyyköhän laittomasti maassaoleskelevien pimeästi työskentelevien orjamarkkinat?

Eihän nyt herran jestas sentään täällä voi tuollaista tapahtua. Eihän?

Voi vattu mitä jaskaa meille syötetään laillisesti valitun hallituksen johdolla.

Suomi 101

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 989
 • Liked: 1653
  • Profiili
Ei saa antaa pelolle valtaa.

Ja samaa orjatyövoimaa se on suomalaistenkin työttömien kohdalla. Siitä vaan ei kerro yksikään media. 9e/pvä on huomattavasti heikompi asema kuin 30e/pvä.

Ei saa myöskään vähätellä, koska 9€ on tarkoitettu ruokarahaksi. Sen lisäksi juoksevat normaalit päivärahat ja toimeentulotuki. Siis jos edellytykset ovat validit. Nekin kaikki yhteensä ovat riittämättömät normaaliin elämään. Ja normaali elämähän tulee lähteä aina normaalista kokoaikaisesta työsuhteesta.

30 euroa päivässä x 21 työpäivää kuussa = 630 euroa kuussa.

Jos taas kyseessä on suomalainen työtön tai oleskeluvan saanut turvis, niin silloin käteen saa  485,50 euroa toimeentulotukea kuussa plus asunnon vuokra plus lääkkeet ja terveydenhuoltomenot julkisella puolen plus sähkö- ja vesilaskut. 9 euron työharjoittelukorvauksella kuussa saa vielä 189 euroa päälle verotonta tuloa joka ei vähennä toimeentulotukea.

Ei se taatusti kovin leveää ole elämä Helsingissä paperittomalla pallerolla joka saa pimeistä töistä 630 euroa kuussa käteen pimeästi. Siitä kun maksaa asunnon kulut, sähkölaskut, vesilaskun ja ruuat, niin ei siitä taatusti paljoa jää säästöön kuussa jos yksin asuu. Homma saattaa toimia jos asuu vaikka neljän palleron kimppa-asunnossa kaksiossa.

Suomi on taatusti yksi läntisen Euroopan paskimmista maista paperittomalle pallerolle. Jossain Lontoossa, Saksassa tai Ruotsissa lienee paljon helpompaa palleron elämä paperittomana.

Suomeen pitäisi tehdä lakimuutos jonka perusteella työ- tai avioliittoperusteista oleskelulupaa ei voisi koskaan hakea Suomessa ollessa vaan sitä pitäisi hakea omasta kotimaastaan käsin ja odotella siellä lupaharkinnan päätöstä. Silloin palleroiden hinku jäädä paperittomiksi palleroiksi Suomeen laskisi entisestään.


Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 514
 • Liked: 11489
 • Kuka jos en minä
  • Profiili
Lisäksi viranomaiset eivät puutu näihin pimeisiin töihin kun taas kantiksella yrityskin rangaistaan rankasti tukien menetyksillä ja takaisinperintänä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 410
 • Liked: 4889
 • Minä olen kaapumies!
  • Profiili
Mutta eikös paperittomillekkin tarjota jonkinlaista toimeentulotukea, ettei tarvitse pelkällä pimeällä duunilla itseään elättää?

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 514
 • Liked: 11489
 • Kuka jos en minä
  • Profiili
Mutta eikös paperittomillekkin tarjota jonkinlaista toimeentulotukea, ettei tarvitse pelkällä pimeällä duunilla itseään elättää?

Ihan täys toimeentulotuki koska se on maassaoleskeluperusteinen. Lisäksi nämä saavat tehdä lisätienestiksi pimeitä töitä lain puuttumatta asiaan tisin kuin kantikset. Lisäksi saavat harkinnanvaraista 2,4x enemmän kuin kantikset. Ja silti vollotusta on joka lehti täynnä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 085
 • Liked: 5732
  • Profiili
Lisäksi viranomaiset eivät puutu näihin pimeisiin töihin kun taas kantiksella yrityskin rangaistaan rankasti tukien menetyksillä ja takaisinperintänä.

Tämä lienee Angela Merkelin päämäärä - luoda EU:hun matalapalkkaisten paperittomien siirtolaisten luokka. Siinä on yksi syy, miksi EU:hun haalitaan turvapaikanhakijoina esiintyviä huijareita ja palautuksissa vitkastellaan. Saadaan merkittävästi kasvatettua laittoman työvoiman määrää Saksassa ja Suomessa.

"Kristitty" pääministeri Juha Sipilä hieroo käsiään, kun kuulee 3 euron tuntipalkasta.

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 295
 • Liked: 416
  • Profiili
Voihan Muhammed sentään, jälleen kerran, tämäkin show olisi voitu välttää helposti vartioimalla valtiorajoja kunnolla. Mutta näin ei käynyt ja nyt sitten meidän valtiollinen Yle tekee juttua näistä onnettomista joilla ei ole mitään oikeuksia jne. Ylen tehtävä on välittää ihmisestä  ja olla se humaani vaihtoehto, toisin kuin se natsihenkinen VHM  :facepalm:
VMP.

edit: vähän korjattu.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 17:54:21 kirjoittanut Augustus »

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 964
 • Liked: 1734
 • Pasila, soittakaa Paranoid!
  • Profiili
Lisäksi viranomaiset eivät puutu näihin pimeisiin töihin kun taas kantiksella yrityskin rangaistaan rankasti tukien menetyksillä ja takaisinperintänä.

Millä ihmeellä näihin voisikaan puuttua, kun kerran ei ole mitään henkilöllisyyttä jonka tekemisiin voisi puuttua?

Paperit hukkuivat välimereen, ei henkilöllisyyttä, joku randomnimi vaikkapa "Muhammed". Millä tuohon voi muka tarrata kiinni? Vassarit huutoparkuvat kuorossa jos aletaan jotain sormenjälkisysteemiä kehittelemään.

Juhana Vartiainen elää unelmaansa, talousalue joka elää julkisella tuella eikä työväestö uskalla nostaa päätään senttiäkään.

Edit3: Poistettu hieman asiattomia tekstejä, jotka saattaisivat viitata loukkaavasti tiettyjen ihmisten habitukseen. Ulkonäöllä sekä totaalisella väärässäolemisella ei ole yhteyttä.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 18:16:55 kirjoittanut Niobium »
Suomi 101

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 27 732
 • Liked: 19775
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
  • Profiili
"Kristitty" pääministeri Juha Sipilä hieroo käsiään, kun kuulee 3 euron tuntipalkasta.

Koko mukahallitus hakkaa tattia ja kenellä tattia ei ole niin fistaavat. Suomella ei ole toimivaa hallitusta.

Neljän euron puolalaiset hitsarit ja kahden euron venäläiset rekkakuskit sentään!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 961
 • Liked: 10390
 • Luihuilevan ketkun muistoa kunnioittaen
  • Profiili
Kovin on vaikeat vaihtoehdot. Salaa työskentely orjapalkalla Suomessa tai paluu kotimaahan, jossa henki lähtisi alle viikossa. Mitähän sitä itse oikein tekisi?
Herra paassiivi-konditionaali iskee jälleen. Mitenkä se henki lähtisi?

a) meteoriitti osuu juuri niitä päähän, jotka ovat käyneet vonkaamassa asyyliä Euroopasta?
b) Pohjoismainen vatsarintaliike käy tappamassa heidät?
c) palaavan paskastanialaisen saattaa huonolla tuurilla tappaa toinen paskastanialainen?

Mikä on vastauksesi? (Siitäkin huolimatta, että 7000 irakilaista palasi vapaaehtoisesti takaisin eikä siellä ollut vastassa mitään teloitusplutoonaa ja tuossa sinun mallissasi paskastanioissa olisi nolla ihmistä ensi maanantaihin 24.7 mennessä.)

Mutta joo, ei ehkä tarvitse vastata, kyllä täällä ollaan ennenkin kuultu kaikenlaisia löysiä heittoja.Lainaus
Isä ajoi viemäriautoa. Marraskuussa 2014 isä tapettiin. Saifuddinin mukaan tämä johtui siitä, että isä työskenteli amerikkalaiselle yritykselle, ja että sama taho alkoi sen jälkeen uhkailla poikaa.
Taas herra passiivi. Eli siis joku irakilainen on tappanut toisen irakilaisen siksi, että on työskennellyt väärää kansallisuutta olevalle firmalle. Tätä voidaan kutsua aidoksi rasismiksi, joten ei tuollaisesta maasta missä rasismi rehottaa noin pahasti, kannata päästä porukkaa tänne Suomeen.

Sitten työluvasta:
Lainaus
Hakemuksen jättämiseen tarvitaan passi, mitä monella turvapaikanhakijalla ei ole, eikä sen hankkiminen kotimaasta ole mahdollista. Passia saatetaan myös piilotella pakkopalautuksen estämiseksi.
Eli turvikset tulee tänne ja polttaa passinsa, ettei heitä palautettaisi, mutta samalla käytännössä eväävät itseltään mahdollisuuden hakea työlupaa. Aivan idioottimaista touhua.

Lainaus
Motivaatiota antaa toive työperusteisesta oleskeluluvasta, joka on turvapaikanhakijan viimeisiä oljenkorsia jäädä Suomeen.
Tulevat ensin paikkaamaan työvoimapulaa, mutta viimeinen oljenkorsi on mennä töihin? Eikö kannattaisi luopua kokonaan turvapaikan ja muiden oleskelulupien myöntämisestä ja siirtyä siihen, että olen saanut saa vain työluvan?Oma kulta, Laura Huhtasaari, Lauren Southern, Tiina Wiik, K-Kaupan Anna, Millie Weaver, Giorgia Meloni
Profit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 648
 • Liked: 348
  • Profiili
Nämä on niitä matuja, jotka oikeasti nostaa Suomen taloutta. Eri asia sitten on, pitäisikö heitä ottaa maahan.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 883
 • Liked: 17089
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
  • Profiili
Äsken oli televiisorissa paperiton pallero, missä oli poliisi?
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

Isäntä ja loinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 212
 • Liked: 4209
  • Profiili
Kokkareiden ja EK:n maahanmuuttounelma. Tämän takia elinkeinoelämän eliitti haluaa Suomeen vuosittain 30 000 läpsyttelijää. Nyt vaan pitäisi edistää paikallista sopimista, jotta tämä touhu saataisiin näyttämään hieman salonkikelpoisemmalta.
- Vapaus vai vastuu?
- Vastuu.
- Oikeus vai velvollisuus?
- Velvollisuus.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 231
 • Liked: 6800
 • white trash
  • Profiili
Voi kyynel.

Mä oon saanut joskus jopa 0,- palkkaa päivältä. Saan tosin kaffet ja ruoat firman piikkiin.


Tagit: