HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Työvoimapulan paluu ja kosto

(1/623) > >>

Tabula Rasa:
Eli ketju työttömyyden hoidon seurantaan.

Tähän mennessä yritetty työttömyyttä hoitaa mm. seuraavin keinoin:

1.Työllistämispolku.
2.Starttiryhmä.
3.Työtoiminta.
4.Työnhakukurssi.
5.Työkokeilu.
6.Työharjoittelu.
7.Kuntouttava työtoiminta.
8.Työn oppiminen.
9.Aktivointisuunnitelma.
10.Aktivointikurssi.
11.Työttömän haastattelut.
12.Työttömän työnhakuraportointi.

Koska nämä eivät ole johtaneet muuhun kuin työkkärin tyyppien työllistämiseen paperien pyörityksessä ja työttömien juoksutuksessa, on hallitus suuressa viisaudessaan päättänyt tehdä lain julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta.

Kyseinen esitys laiksi:

http://docplayer.fi/46483837-Hallituksen-esitys-eduskunnalle-laiksi-julkisten-tyovoima-ja-yrityspalveluiden-alueellista-tarjoamista-ja-tyoelamakokeilua-koskevasta-kokeilusta.html

Ilmeisesti laki on mennyt läpi koska Tamperelainen uutisoi seuraavaa:

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/545334-muutos-koskee-noin-22-000-tyotonta-pirkanmaalla-tampereelta-johdetaan-tanaan

Eduskunnalla on perus diipadaapaesittelyt, eli samaa hommaa kuin aiemmin, tällä kertaa erona on vain että kunta palkkaa te-keskuksen henkilökunnan jolloin homma on samaa taskusta toiseen pyörittelyä eikä mikään muutu.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_51+2017.aspx

Kuntaliiton kannanotto aiheeseen:

https://www.kuntaliitto.fi/lausunnot/2017/luonnos-hallituksen-esitykseksi-laiksi-julkisten-tyo-voima-ja-yrityspalveluiden

Tabula Rasa:
Ja koska sattuu olemaan pääsy seuraamaan erään työttömän matkaa tähän uuteen ja epäilemättä kutkuttelevan kihisevän upeaan innovaatioon, tulen jakamaan täällä tietoa käytännössä mitä tuo on sisällöltään. Ensimmäinen näytös on huomenna klo 12.00 osoitteessa https://platform.goodmood.fi/te-palvelut/kuopio/messilive

Toivon että muutkin kuin me täällä keksimme huomiseksi hyviä kysymyksiä työllistymisestä vastaavien virkamiesten vastattavaksi.

Jatkoa seuraa. Tämä ketju on myös kokemusten jakoa varten aiemmista vastaavan tehokkaista työllistämismetodeista.

guest15133:
TEM ja Kela ovat valtakunnallisia. Miten asiakkaan yksityisyydensuoja turvataan tilanteissa, joissa tiedot nyt menevät (pieneen) asuinkuntaan ja sen toimijoille?

Larva:
Kun katson tuota aloitusviestin listaa, en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Jos työttömiä on paljon, niin eivät he tarvitse aktivointia ja hyppyytystä ja piirileikkejä, he tarvitsevat työtä, jolla elättää itsensä ja perheensä. Joten tarvitaan työpaikkoja.

Hallitus voisi ruveta tekemään asialle jotakin, ja äkkiä.

Minulla olisi tähän muutama hyvä idea:

1) Energian halpuuttaminen. Sähkön, veden ja polttoaineiden hinnat alas. Myös infran pitäminen moitteettomassa kunnossa: veden- ja sähkönjakelun varmuus, tiestön ja rautateiden kunnossapito, jotta teollisuuden kuljetukset ja prosessit toimivat häiriöttä.
2) Kaikenlaisten turhien sääntöjen ja pilkunviilaamisten kertakaikkinen lopettaminen. (Esim. ei saa tarjoilla alkoholijuomia tien toiselle puolelle, et saa vaihtaa hybridiautoon polttimoa jollet ole käynyt maahantuojan koulutusta juuri siihen automerkkiin, et saa tehdä sitä, tätä tai tuota ilman sitä, tätä ja tuota diipadaapakorttia, lupaa ja anomusta jne) Vain järkevät säännöt käyttöön.
3) Pienyrittäjille verohelpotuksia niin että omalla työllään tulee toimeen eikä jää köyhyysrajalle tai sen alle. Yritys maksaisi veroja vain voitoistaan. (Tästä en ole satavarma onko tämä uudistus tehty jo; jotain alv-helpotuksia ainakin tehtiin.)
4) Irtisanominen helpommaksi sellaisissa tapauksissa, kun työntekijä ei oikeasti hoida hommiaan, myöhästelee / on poissa jatkuvasti tai hänestä on muuten firmalle selkeää haittaa (esim. räyhää työpaikalla).
5) Arvonlisäveron poisto kokonaan tai sen puolittaminen koskien välttämättömiä asioita (esim. ruoka), ihmisille jää enemmän rahaa kuluttaa, mikä taas auttaa lisäämään kotimaan kysyntää.

Mutta tämä menee jo ihan OT, joten lopetan.

Ari-Lee:
Aloituslistassa ei ole sellaista kuin ammattitaitokartoitus.

Pari, kolme kysymystä minulla on:

- Edes hallituksesta ei löydy ketään kuka uskoo omiin kikkailuihinsa. Tunnetteko itsenne tärkeäksi ja oletteko ylpeitä suorittamastanne puliveivauksesta?
- Kuinka tyhminä te työttömiä pidätte?
- Lähetättekö koskaan suoraa palautetta kansanedustajille kun ymmärrätte olevanne vain harlekiini sätkynukkeja?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta