Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 189126 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 067
 • Liked: 12958
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1290 : 21.04.2019, 16:01:54 »
Syöksykierteeseen joutunut Savonlinna leikkaa rajusti – tässä on yt-neuvotteluiden tulos
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006078733.html

Lainaus
Mittava henkilöstömenojen karsinta leikkaa rajusti syviin talousvaikeuksiin ajautuneen Savonlinnan kaupungin palveluja.
Kaupunki on saanut päätökseen helmikuussa käynnistetyt koko henkilöstöään koskeneet yhteistoimintaneuvottelut. Niiden tuloksena kaupunki vähentää väkeään kolmen seuraavan vuoden aikana noin sadan henkilötyövuoden verran.
...
Kaupunginvaltuuston joulukuussa hyväksymän taloussuunnitelman mukaan kaupungin henkilöstömenoja leikataan tänä vuonna 0,3 miljoonalla ja kolmena seuraavana vuonna 1,5 miljoonalla eurolla kullakin.

Savonlinnan väestökato kiihtyi viime vuonna rajusti. Väki väheni toista tuhatta henkeä.

Väestökadon seurauksena muiden muassa kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt ja opiskelija-asuntoyhtiö ovat ajautuneet syviin talousvaikeuksiin.

Viime vuonna kaupungissa purettiin toista sataa vuokra-asuntoa. Talojen purkajille töitä riittää jatkossakin, sillä rajuimpien laskelmien mukaan purku-uhan alla on vielä satoja asuntoja.

Vaasa aikoo käynnistää yt-neuvottelut työvoiman vähentämiseksi – säästötavoite 25 miljoonaa euroa
https://yle.fi/uutiset/3-10742998

Lainaus
Vaasan kaupunki pyrkii sopeuttamaan talouttaaan 25 miljoonalla eurolla. Säästötavoitteen toteuttamiseksi kaupunki aikoo käynnistää työvoiman vähentämistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.
...
Vaasan kaupunginhallitus saa eteensä esityksen yt-neuvotteluista kokouksessaan huomenna. Esityksen mukaan yt-menettelyllä tavoitellaan 15 miljoonan euron kustannussäästöä ensi vuoden loppuun mennessä ja lisäksi 10 miljoonan euro säästöä vuoden 2021 loppuun mennessä.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 16:03:48 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 067
 • Liked: 12958
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1291 : 26.04.2019, 12:50:08 »
S-Pankin yt-neuvottelut ohi – 54 työntekijää irtisanottiin - Talous | HS.fi
https://www.hs.fi/talous/art-2000006084756.html

Lainaus
Yt-neuvottelut aloitettiin pankin mukaan organisaatiouudistuksen takia.
...
Yt-neuvotteluihin kutsuttiin kaikkiaan 620 työntekijää. Ulkopuolelle jäivät muiden muassa S-ryhmän toimipaikoissa pankkityötä tekevät, jotka ovat osuuskauppojen työntekijöitä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 067
 • Liked: 12958
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1292 : 30.04.2019, 10:40:12 »
Stockmann vähentää jopa 160 työpaikkaa ja aikoo keskittyä jatkossa ”premium”-tuotteisiin
https://www.hs.fi/talous/art-2000006088641.html

Lainaus
KANNATTAVUUSVAIKEUKSISSA painiva tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa yt-neuvottelut jopa 160 työpaikan vähentämisestä. Yhtiöllä on Suomessa noin 1 600 työntekijää eli uhattuna on joka kymmenes työpaikka.

Myyntihenkilöstön määrää ei ole tarkoitus vähentää.

Viking Linen yt-neuvottelut ohi: Irtisanoo 21 työntekijää
https://yle.fi/uutiset/3-10761198

Lainaus
Yt-neuvottelut koskivat 635 mantereella työskentelevää työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Neuvottelut eivät koskeneet laivoja.

– Tavoitteena on tehostaa maapalvelujen organisaatiota. Säästöjä on tarkoitus saada noin miljoona euroa vuodessa, toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo.

Viking Line kertoi aikaisemmin yt-neuvottelujen syyksi digitalisaation tuomat muutokset. Esimerkiksi matkojen myynnistä suurin osa tapahtuu nykyään verkossa. Lisäksi lähtöselvitykset ja hallinnolliset rutiinit ovat sähköistyneet.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2019, 16:10:23 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 539
 • Liked: 746
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1293 : 14.05.2019, 11:48:36 »
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9942035?searchPhrase=sairaanhoitaja&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Lainaus
Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy on suomalais-filippiiniläinen perheyritys, joka on perustettu helpottamaan sosiaali- ja terveysalan työvoimatarvetta. Rekrytoimme ja koulutamme filippiiniläisiä sairaanhoitajia yhdessä filippiiniläisen yhteistyökumppanimme kanssa pääsääntöisesti sosiaali- ja terveysalalle. Filippiineillä annetun intensiivisen ja noin vuoden mittaisen kieli- ja lähtömaakoulutuksen jälkeen rekrytoidut sairaanhoitajat tulevat työskentelemään Suomessa tai Ruotsissa.

Haemme kahta ruotsin kielen opettajaa ja yhtä suomen kielen opettajaa.
Etsimme kasvavaan joukkoomme kahta ruotsin kielen opettajaa ja yhtä suomen kielen opettajaa. Edellytämme korkeakoulututkintoa (vähintään kandidaatin tutkinto) soveltuvalta alalta. Hakijalla tulisi lisäksi olla opetuskokemusta ja/tai opettajan pedagogiset opinnot suoritettuina. Opetus on tavoitteellista ja työelämälähtöistä, ja sitä annetaan viitenä päivänä viikossa. Opiskelijat ovat erittäin motivoituneita aikuisopiskelijoita. Ruotsin kielessä tavoitteena on taitotaso B2, ja suomen kielen opiskelijat opiskelevat vähintään tasolle A2.

Haluamme tuoda esille, että työ sijaitsee Pohjois-Filippiineillä erittäin vakaalla ja rauhallisella alueella, eivätkä viime aikoina maan eteläisillä saarilla esiintyneet levottomuudet näy kuin uutiskuvissa. Tällä hetkellä Filippiineillä työskentelee kolme vakituista suomen kielen opettajaa sekä kaksi vakituista ruotsin kielen opettajaa. Lennot sekä asunnon kustantaa työnantaja.
Tarjoamme modernin opetusympäristön, mutta työ tapahtuu kehitysmaassa. Paineensieto- kykysi on korkea. Siedät hyvin yllättäviä vaikeita asioita ja ratkaiset ongelmat luovasti. Töiden aloitus sopimuksen mukaan vuoden 2019 aikana. Työ on kokoaikainen ja edellyttää sitoutumista vähintään vuoden ajaksi.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 752
 • Liked: 20793
2019-5-15 Kauppalehti: Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa
« Vastaus #1294 : 15.05.2019, 13:02:36 »
Vaikka talous ja suhdanteet ovat jo hiipumassa, niin Kauppalehden pääkirjoittelija (15.5.2019) on siitä piittaamatta lähtenyt ratkaisemaan kiljuvaa työvoimapulaa. Hän opastaa hallitusneuvottelijoita: Väkeä on saatava vaikka väkisin EU:n ulkopuolelta (putinistista vaalivaikuttamista?). Edes EU:n 500 miljoona henkilön reservi, jota voi palkata ilman lupia, ei riitä hänelle.

Lainaus
Pääkirjoitus

Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa

Työllisyyden kasvua rajoittaa jo tällä hetkellä työvoiman tarjonta. Myös rakenteellisen työttömyyden rajat ovat tulossa vastaan.


Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) uusimman työmarkkinaennusteen mukaan paras veto työmarkkinoilla on jo hiipunut. Työllisyysaste nousee ja työttömyysaste laskee, mutta selvästi tähänastista loivemmalla kaarella.
(...)

Suurimman haasteen työmarkkinoille tuo Suomen väestörakenne. Työikäisen väestön määrä kääntyy laskuun vuonna 2021. Työikäisten osuus kasvaa ainoastaan 65–74-vuotiaissa, joiden keskuudessa työllisyysaste on vain noin 11 prosenttia. Samaan aikaan työvoiman lukumäärä vähenee 15–54-vuotiaiden joukossa ikäluokkien koon pienenemisen vuoksi.

Kun työikäisen väestön väheneminen yhdistetään erittäin alhaiseen syntyvyyteen, on selvää, ettei Suomi saa tarvitsemaansa työvoimaa tulevina vuosikymmeninä. Väki loppuu yksinkertaisesti kesken.

Ainoa ratkaisu tilanteeseen on työperäisen maahanmuuton tuntuva kasvattaminen. TEM:n ylijohtajan Antti Neimalan mukaan tarve on useita kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia keskipitkällä aikavälillä.

Viesti kannattaa kuunnella tarkoin Säätytalolla. Koska työikäisen väestön määrä kääntyy laskuun jo tällä vaalikaudella, on tähän varauduttava hallitusohjelmassa.

Työlupien käsittely pitäisi saada selvästi nykyistä nopeammaksi. Myös suomalaisen koulutusjärjestelmän vetovoima pitää hyödyntää nykyistä paremmin. Suomeen on houkuteltava lisää ulkomaisia opiskelijoita, jotka voivat valmistumisen jälkeen jäädä tänne töihin.

Poliittisesti vaikein aihe on ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta. Sen mukaan viranomaiset arvioivat ensin osaajien saatavuuden Suomessa ja EU-alueella, mikäli yritys haluaa palkata työntekijöitä EU:n ulkopuolelta. Järjestelmä koskee suorittavan tason työntekijöitä.

Saatavuusharkinnan poistaminen voi olla todennäköiselle pääministeripuolueelle liikaa, mutta kansakunnan etu edellyttää vähintäänkin saatavuusharkinnan nykyistä tiukempaa rajaamista.

Lihavoinnit mun.

EU:n ulkopuolelta tulevien henkilöiden työlupahakemusten osalta Maahanmuuttovirastosta kerrottiin äskettäin, että noin 70% hakemuksista on puutteellisia työvoimaa hakevien yritysten puutteellisesti täyttämien hakemusten johdosta (ehkä haluavat pimittää työehtojaan ja palkkojaan?).

Kauppalehden pääkirjoituksessa on kyse härskin sumutus- ja kusetusperinteen jatkamisesta. Tämä on havaittu myös jutun kommenttipalstalla. Eivätkö piittaa HS:n tapaan enää pätkääkään maineestaan?

Lainaus
Pekka Kannus
Tekijät meinasivat loppua kesken 1944 Tali-Ihantalassakin.

Jari Eerola
Juu en usko koko työvoimapulaan. Tälläkin hetkellä todellisia työpaikkoja on auki vähemmän mitä tilastot osoittavat. Nollasopimus työpaikasta ei ole avoin työpaikka. Näitä nollasopimuspaikkoja on vaikka kuinka. Työntekijöiden kyykytyssopimus.

Pete Autio
Äskettäin IT-alalle 4kk palkattomaan harjoitteluun tuli 98 hakijaa, minimi vaatimuksena hakemiselle oli korkeakoulututkinto. Harjoittelun jälkeen ei taattu työpaikkaa. Koodareitakin joukossa joilla ei juuri se tämän päivän käytetyin kieli ollut huippu hyvin hallussa. Runsaasti yli 45v kokeneita osaajia joita kukaan työnantajat ei palkkaa vain ja ainoastaa iän vuoksi.

Että semmoinen "pula".

Valitettavaa että Kauppalehdestäkin on tullut valemedia propakandakanava ainoastaan.

Jari Eerola
Juurikin näin ikärasismi estää työhön oton.

Niina Helytkoski
Kehitysmaalaisten raahaaminen tänne maailman ääristä ei ole ratkaisu asiaan.

Jarkko Ivalahti
Mistä meinasit saada työperäistä maahanmuuttoa? Ainut vetovoimatekijä Suomessa on tällä hetkellä sosiaalitoimisto mikä vain pahentaa tilannetta.

Mauri Rintala
Harhaanjohdetulla uutisoinnilla työvoimapulasta, VASEMMISTOPUOLUEET aivopesevät SUOMEN TYÖEVÄESTÖÄ pohjatyötä tekemällä, mikä edellyttää moraalisen luvan saamiseksi "GLOPAALITOVEREIDEN" maahankutsujen lisäämiseen.

Taito Tamminen
Kovasti on tuo työperäinen maahanmuutto lisännyt ainakin poliisin sekä oikeus- ja vankeinhoitolaitoksen töitä.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 361
 • Liked: 546
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1295 : 15.05.2019, 13:18:51 »
^ Oikeistomediaa sieppaa vietävästi kun Kokoomus ei ole säätytalolla. Kovasti ollaan neuvomassa median kautta.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

”Tuulimyllyjen ääni aiheuttaa syöpää”
- Donald Trump 2019

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 3429
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1296 : 15.05.2019, 17:38:25 »
^ Oikeistomediaa sieppaa vietävästi kun Kokoomus ei ole säätytalolla. Kovasti ollaan neuvomassa median kautta.
Hallitusneuvotteluissa olevista puolueista Keskusta, Vihreät ja RKP haluavat luopua saatavuusharkinnasta, eikä Vasemmistoliitto vastusta siitä luopumista. Vain SDP vastustaa.

Pitää myös huomioida, että tusina SDP:n ja Vasemmistoliiton kansanedustajista allekirjoitti aloitteen saatavuusharkinnan poistosta ja Anna Kontula (vas) sekä Tytti Tuppurainen (sdp) olivat laatimassa aloitetta Juhana "työvoimapula" Vartiaisen (kok) kanssa.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3312
 • ihminen
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1297 : 19.05.2019, 15:26:32 »
"Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa"  ;D ;D ;D ;D


Lainaus
Kelan maksamasta työttömyysturvasta meni maahanmuuttajille viime vuonna reilu 20 prosenttia

Kelan tutkija: ”Maahanmuuttajataustaisten työllistyminen on yhtä lailla kysyntä- tai tarjontalähtöistä kuin muillakin. Työllistymisen esteet ovat osittain samoja kuin kantasuomalaisilla. Osin ne liittyvät maahanmuuttajuuteen.”


Kela maksoi viime vuonna maahanmuuttajataustaisille Suomessa asuville työttömille 411 miljoonaa euroa työttömyysturvaa, ilmenee Iltalehden Kelalta saamista tiedoista. Kelan maksaman työttömyysturvan menot olivat viime vuonna yhteensä noin 1 964 miljoonaa euroa. Siitä maahanmuuttajien osuus oli 20,9 prosenttia.

Maahanmuuttajien osuutta voi pitää suurena, sillä Tilastokeskuksen mukaan ulkomaan kansalaisten osuus oli viime vuoden lopussa 4,7 prosenttia koko väestöstä. (...)

Kelan tilastossa on eritelty työttömyysturvan menot saajan ulkomaan kansallisuuden mukaan. Kymmenen suurinta kansallisuutta ovat:

1. Venäjä, 58,3 miljoonaa euroa.

2. Irak, 56,0 miljoonaa euroa.

3. Afganistan, 29,0 miljoonaa euroa.

4. Viro, 28,0 miljoonaa euroa.

5. Syyria, 24,8 miljoonaa euroa.

6. Somalia, 22,2 miljoonaa euroa.

7. Thaimaa, 16,8 miljoonaa euroa.

8. Turkki 11,8 miljoonaa euroa.

9. Iran, 8,8 miljoonaa euroa.

10. Kiina, 7,1 miljoonaa euroa.

Perustoimeentulon Top 10 kansalaisuuden mukaan

Kelan viime vuonna ulkomaalaisille maksama 118 miljoonan euron perustoimeentulotuki jakautui seuraavasti:

1. Irak 24,7 miljoonaa euroa.

2. Somalia 11,8 miljoonaa euroa.

3. Venäjä 11,4 miljoonaa euroa.

4. Syyria 10,4 miljoonaa euroa.

5. Afganistan 10,2 miljoonaa euroa.

6. Viro 10,0 miljoonaa euroa.

7. Iran 3,3 miljoonaa euroa.

8. Kongo 2,7 miljoonaa euroa.

9. Eritrea 2,5 miljoonaa euroa.

10. Turkki 2,2 miljoonaa euroa.

(...)

Asumistuesta reilu 10 prosenttia

Kelan mukaan yleisen asumistuen menot olivat viime vuonna 1,49 miljardia euroa. Siitä ulkomaalaisten osuus oli 161 miljoonaa euroa eli 10,8 prosenttia.

Kärkimaita olivat Irak, Viro, Venäjä, Somalia ja Afganistan.

IL-> https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/be5addaf-61a7-4b2b-97e7-d73cfe1c383a?utm_source=whatsapp&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=whatsapp-share


Tekijöitä on, työhaluisia ei niinkään. Tai sellaisia joilla on kykyjä joita yhteiskunnassamme tarvitaan
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 518
 • Liked: 116
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1298 : 19.05.2019, 16:03:19 »
Ulkomaalaisten oikeuksia sosiaaliturvaan joudutaan kaventamaan aivan varmasti siksi, että suomalaisten maksukyky ei riitä siinä vaiheessa, kun ulkomaalaisten määrä alkaa aivan varmasti kasvamaan heidän lähtömaidensa taloudellisen tilanteen ja ympäristön tilan heikentyessä.

Keskeisesti pitää tarkkailla näitä potentiaalisia lähtömaita, joiden vientituote perustuu rajallisiin resursseihin, kuten fossiiliset polttoaineet, metallit, kulta ja timantit, jotka tulevat ehtymään vaihtelevalla nopeudella riippuen lähtömaan varantojen koosta.

Sitten on runsailla luonnonvaroilla siunattuja valtioilla, joilla on kuitenkin niin kelvoton hallinto, että he ovat runsaista luonnonvaroista huolimatta raunioittaneet maansa taloudellisesti.

Kaikki nämä tekijät tulevat tuottamaan runsaan muuttoliikkeen varsinkin erinomaisella sosiaaliturvalla varustettuihin pohjoismaihin.

https://www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuuluminen-ulkomailta-suomeen
« Viimeksi muokattu: 19.05.2019, 16:46:02 kirjoittanut artti »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 677
 • Liked: 31350
 • Pidättäkää kulakit
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1299 : 19.05.2019, 16:08:00 »
Ulkomaalaisten oikeuksia sosiaaliturvaan joudutaan kaventamaan aivan varmasti siksi, että suomalaisten maksukyky ei riitä siinä vaiheessa, kun ulkomaalaisten määrä alkaa aivan varmasti kasvamaan heidän lähtömaidensa taloudellisen tilanteen ja ympäristön tilan heikentyessä.

Takuuvarmasti kantasuomalaisten oikeudet kavennetaan ensin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 499
 • Liked: 58656
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1300 : 22.05.2019, 20:07:59 »
Lainaus
Yli 1000 huippuosaajaa 76:sta eri maasta haluaa Turkuun töihin – tekniikan alan kutsukilpailu on uusi tapa houkutella tekijöitä Suomeen

Tekniikan alan huippuosaajia Turkuun houkutellut Talent Call Turku -kutsukilpailu on osoittautunut suosituksi. Kilpailun järjestäneet Turku Science Park Oy, Turun kaupunki ja Business Finland saivat hakemuksia yli 1000. Hakuaika päättyi viime sunnuntaina.

– Hakijat edustavat 76 eri kansallisuutta. Meillä oli tavoitteena saada noin 500 hakemusta, joten odotukset ylittyivät, kuvailee Turku Science Parkin alaisen Turku Business Regionin yhteyspäällikkö Pipa Turvanen.

Hakijoita tuli muun muassa Yhdysvalloista, Singaporesta, Latviasta ja Intiasta.

Talent Call Turku -kilpailun tarkoituksena oli houkutella kilpailun avulla koodareita, diplomi-insinöörejä ja muita tekniikan alan osaajia Suomeen, ja erityisesti Turkuun.

– Hakijoista 60 prosenttia oli tekniikan alojen osaajia. Siellä oli esimerkiksi insinöörejä ja ohjelmisto-osaajia. Ohjelmisto-osaajia oli kaiken kaikkiaan hakijoista 30 prosenttia, Turvanen sanoo.

[...]

– Tämä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun houkutellaan nimenomaan perheitä. Aikaisemmat kutsukilpailut esimerkiksi Uudesta-Seelannista, Hollannista ja Virosta, joista haimme esimerkkiä, niin ovat olleet aika rajattuja. On haettu koodareita ja yksittäisiä osaajia.

Suomen vahvuutena on perhekeskeisyys.

– Suomi on yksi maailman parhaista maista perheille ja kun me pyrimme houkuttelemaan tänne perheitä, niin saamme monesti kaksi huippuosaajaa kerralla, kertoo Pipa Turvanen.

Hakemuksia ryhdytään käsittelemään nopeasti ja viisi voittajaa valitaan kesäkuussa. He pääsevät tutustumaan Turkuun ja sen työmahdollisuuksiin perheidensä kanssa elokuussa.

– Pyrimme löytämään muillekin potentiaalisille osaajille avoimena olevia työpaikkoja. Käydään esimerkiksi keskustelua yritysten kanssa, jotka osaajapulaa ovat valitelleet, Turvanen kertoo.

[...]

Turvasen mukaan hakijat tietävät jo Suomesta selkeästi jotain, kun ovat tänne hakeneet.

– Suomella on hyvä maine. Puhdas luonto, turvallisuus, ruoka, reilu työelämä ja työmahdollisuudet, joissa pystyy etenemään, Turvanen luettelee.
Yle 22.5.2019

Muutamiakin hakemuspinoja purkaneena epäilen toimittajan olevan otsikon perusteella joko humoristi tai ns. pihalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1188
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1301 : 22.05.2019, 21:44:17 »
Joku 4-5 kuukautta sitten Kaakkois-Suomen yleuutisissa esiteltiin Lappeenrannassa käynnissä olevasta ohjelmoijakurssista. Sieltä valmistuneet kuulemma kaapattiin heti firmoihin paikkaamaan työvoimapulaa. Otin videolta kuvankaappauksen oppiluokan koneen screenistä; siellä oli se surullisen kuuluisa "Hello World". Kaikki ohjelmointia opiskelleet ymmärtävät, että ei näin paikata työvoimapulaa. Täydeltä pastapuheelta kuulosti uutinen. Jäi kuitenkin postaamatta tänne.

Nyt sain sitten itse työkkäristä kehoituksen hakea seuraavalle kurssille, joka alkaa lokakuussa. Ja niinhän se oli kuin aavistelin; kurssin esitietovaatimuksena ei vaadita aikaisempaa ohjelmointikokemusta. Eli täysin "Hello World"-kurssi. Eli ihan pastaa, että kurssi antaisi valmiuden paikata huutavaa työvoimapulaa. Viittaan tällä nyt aiempaan postaukseeni:

Lainaus
Keskiasteen tai alemman korkea-asteen koulutus it-alalta estää työnsaannin.
https://hommaforum.org/index.php/topic,113077.msg2887886.html#msg2887886

Eli 3-4 vuoden IT-alan opiskelu ei anna riittäviä valmiuksia it-alalle, mutta 3-4 kuukauden ohjelmointikurssi antaa.

Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 21:59:03 kirjoittanut hamppari »
"Pakolaiskiintiön nostaminen 2500:aan maksaisi 10 miljoonaa", Ozan Yanar, A-studio 12.7.2017
Entäpä paljonko maksaisi näiden pakolaisten ylläpito?

"Minä olen Demokratia", -Rebekka Härkönen

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 376
 • Liked: 3948
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1302 : 22.05.2019, 23:11:16 »
Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.

Pahoin pelkään, että et pääse. (Jos tuolla pääsemisellä tarkoitetaan sitä, että saat ohjelmointialalta palkallista työtä kurssin päätteeksi.)

Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

(Toki toivon, että jokainen työhaluinen saisi palkallista työtä, mutta kaikesta propagandasta huolimatta työvoimaa on tarjolla enemmän kuin työpaikkoja.)

Tomatoface

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 403
 • Liked: 1185
 • Sovittelemassa VHM:n loputtomia syntejä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1303 : 22.05.2019, 23:17:10 »
"Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa"  ;D ;D ;D ;D


Tekijöitä on, työhaluisia ei niinkään. Tai sellaisia joilla on kykyjä joita yhteiskunnassamme tarvitaan

Tulee p*rkeleen kalliiksi tälle maalle haalia näitä "ohjelmoijia" afrikasta..
O tempora, o mores!

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 543
 • Liked: 5107
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1304 : 22.05.2019, 23:17:44 »
Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

Jokainen saavuttaa työmarkkinoilla oman tasonsa. Itse olen ollut yhdeksän euron työkokeilussa tyhjää työtä tekevä pelle.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 23:51:31 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1188
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1305 : 22.05.2019, 23:24:44 »
Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.

Pahoin pelkään, että et pääse. (Jos tuolla pääsemisellä tarkoitetaan sitä, että saat ohjelmointialalta palkallista työtä kurssin päätteeksi.)

Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

(Toki toivon, että jokainen työhaluinen saisi palkallista työtä, mutta kaikesta propagandasta huolimatta työvoimaa on tarjolla enemmän kuin työpaikkoja.)

Tuo viimeinen lause nyt oli vitsi. Ei kukaan palkkaa kuusikymppisiä ainakaan oikeita töitä tekemään. Tuskin edes ilmaiseksi työntekijäksi. Ainoa funktioni tässä tivolissa on olla siirtämässä verovaroja valittujen kilpailuttamattomien koulutusfirmojen tileille.
"Pakolaiskiintiön nostaminen 2500:aan maksaisi 10 miljoonaa", Ozan Yanar, A-studio 12.7.2017
Entäpä paljonko maksaisi näiden pakolaisten ylläpito?

"Minä olen Demokratia", -Rebekka Härkönen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 499
 • Liked: 58656
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1306 : 23.05.2019, 17:43:46 »
Lainaus
Suomi tarvitsee lisää osaamisperusteista maahanmuuttoa

Suomea piinaa osaavan työvoiman pula, joka on osittain seurausta hyvästä suhdanteesta ja siitä johtuvasta kysynnästä. Toisaalta ongelma on myös rakenteellinen – Suomessa väestö vanhenee voimakkaasti. Seuraavan 20 vuoden aikana työikäisen väestön määrä vähenee noin 70 000 ja vanhusväestön määrä kasvaa liki 300 000 hengellä.

Suomi ei kuitenkaan ole ainoa maa korkeasuhdanteessa, vaan suhdannesykli on globaali. Suomi ei myöskään ole ainoa vanheneva yhteiskunta, vaan koko Eurooppa harmaantuu. Myös työvoimapula on Euroopan laajuinen.

”Suomessa monet tuntuvat ajattelevan, että työperäistä maahanmuuttopolitiikkaa höllentämällä maamme rajoilla olisi tulijoita jonoksi asti. Ajatus on valitettavasti virheellinen”, Kotamäki sanoo.

Suomeen kohdistuva työperäinen maahanmuutto EU:n sisälläkin on jokseenkin vähäistä, vaikka se on vaivatonta. Tosiasia on, että ETA-alueen ulkopuolisistakin maista osaajia joutuu ennemminkin houkuttelemaan tänne Pohjolan perukoille”, Kotamäki pohtii.

Keskuskauppakamari on ehdottanut työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton lisäämiseksi mm. työlupaprosessien käsittelyn sujuvoittamista, saatavuusharkinnasta luopumista ja Suomesta valmistuville korkeakoulutetuille automaattisesti pysyvän oleskeluluvan myöntämistä.

”Nyt hallitusneuvotteluissa on tuhannen taalan paikka puuttua Suomen tarpeettoman tiukkaan ja byrokraattiseen osaamisperusteiseen maahanmuuttopolitiikkaan. On pystyttävä katsomaan tulevaisuuteen ja tehtävä yhteiskuntaa hyödyttäviä uudistuksia mieluummin tänään kuin huomenna”, Kotamäki linjaa.

Työvoiman liikkuvuus on myös Euroopan asia.

”Sunnuntaina järjestettävät EU-vaalit ovat hyvä paikka liikuttaa Eurooppaa avoimempaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan. On huolehdittava ihmisten vapaan liikkuvuuden turvaamisesta ja varmistettava, ettei EU käänny sisäänpäin, vaan pysyy avoimuuden ja kansainvälisen kaupan puolestapuhujana”, Kotamäki toteaa.

”Brexit on surullinen esimerkki siitä, kuinka ihmisten vapaata liikkuvuutta on käytetty olkiukkona Britannian ongelmista. Todellisuudessa Iso-Britannia, jos joku, on hyötynyt ihmisten vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa”, Kotamäki sanoo.
Keskuskauppakamari 23.5.2019

Linkin takana "johtava ekonomisti Mauri Kotamäki" tai sitten geelillä ruokottu Junes Lokka.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 3429
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1307 : 23.05.2019, 18:04:39 »
^
Kotamäki seuraa EK:n esimerkkiä ja määrittää sanan "osaaja" uudelleen tarkoittamaan jokaikistä työntekijää koulutus- ja palkkaustasosta riippumatta.

Näin hän voi esittää väitteen, että matalapalkkaisia työntekijöitä koskevan saatavuusharkinnan poistaminen lisäisi osaajien maahanmuuttoa. VMP.

Lainaus
EK:n mukaan vuosittaisen nettomaahanmuuton lisäksi Suomeen pitäisi houkutella 20 000–35 000 kansainvälistä osaajaa vuoteen 2023 mennessä. ”Osaaja” viittaa kaikenlaisiin aloihin ja koulutusasteisiin lääkäreistä kokkeihin ja siivoojiin.

IS (20.11.2019)

Mitä tulee EU:sta tulevaan maahanmuuttoon, mitään merkittävää (netto)maahanmuuttoa ei pitäisikään tulla elintasoltaan samantasoisista maista. Muuttoa on tullut pääosin elintasoltaan alhaisemmista Itä-Euroopan maista.

EU:n ulkopuolella on Itä-Euroopan maita huomattavasti köyhempiä ja väkirikkaampia maita. Niistä kyllä tulee muuttoa, mikäli matalapalkkaisen työvoiman rajoitukset poistettaisiin.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 081
 • Liked: 13670
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1308 : 23.05.2019, 18:43:23 »
Edelleenkään ihmiset eivät ole maailmasta loppumassa joten heitä ei pidä haalia varastoon tulevaisuutta varten josta emme varmuudella tiedä yhtään mitään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 763
 • Liked: 12226
 • Realisti
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1309 : 23.05.2019, 20:44:33 »
----
Suomea piinaa osaavan työvoiman pula, joka on osittain seurausta hyvästä suhdanteesta ja siitä johtuvasta kysynnästä.
----
”Suomessa monet tuntuvat ajattelevan, että työperäistä maahanmuuttopolitiikkaa höllentämällä maamme rajoilla olisi tulijoita jonoksi asti. Ajatus on valitettavasti virheellinen”, Kotamäki sanoo.

”Suomeen kohdistuva työperäinen maahanmuutto EU:n sisälläkin on jokseenkin vähäistä, vaikka se on vaivatonta. Tosiasia on, että ETA-alueen ulkopuolisistakin maista osaajia joutuu ennemminkin houkuttelemaan tänne Pohjolan perukoille”, Kotamäki pohtii.
----

Tulijoita ei tosiaan ole ollut "jonoksi asti"; etenkään sellaisista henkilöistä, joilla oikeasti olisi osaamista, koulutusta ja vastaavasti palkkataso sellainen, että heidän nettovaikutuksensa kansantaloudelle olisi plusmerkkinen.

Miksiköhän niitä koulutettuja, ammattitaitoisia osaajia ei tule ja joutuu 'houkuttelemaan Pohjolan perukoille'? Olisiko sillä jotain tekemistä sen kanssa, että tässä maassa verotetaan korkeasti koulutettu ja palkattu väki henkihieveriin; mm. järjettömän hövelin maahanmuuttopolitiikan sekä pullataikinaksi paisuneen julkisen sektorin vuoksi? Kuka laskutaitoinen ja täysjärkinen haluaa tätä himmeliä raadannallaan ylläpitää kylmässä ja pimeässä pohjolassa, jos on vaihtoehtoja? Etenkin kun lisäsubventioita nettomaksajilta systeemiin lobataan tälläkin hetkellä (mm. EK:n ajamat palkkatuet maahanmuuttajille matalapalkka-aloille).

Jos se "työvoimapula osaajista" oikeasti "piinaa", niin ottakaa nyt hyvänen aika asiat rehellisen analyysin alle.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 11:48:39 kirjoittanut Vellamo »
Koska me perimme niin hyvän maan