UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 251238 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 441
 • Liked: 14031
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1290 : 21.04.2019, 16:01:54 »
Syöksykierteeseen joutunut Savonlinna leikkaa rajusti – tässä on yt-neuvotteluiden tulos
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006078733.html

Lainaus
Mittava henkilöstömenojen karsinta leikkaa rajusti syviin talousvaikeuksiin ajautuneen Savonlinnan kaupungin palveluja.
Kaupunki on saanut päätökseen helmikuussa käynnistetyt koko henkilöstöään koskeneet yhteistoimintaneuvottelut. Niiden tuloksena kaupunki vähentää väkeään kolmen seuraavan vuoden aikana noin sadan henkilötyövuoden verran.
...
Kaupunginvaltuuston joulukuussa hyväksymän taloussuunnitelman mukaan kaupungin henkilöstömenoja leikataan tänä vuonna 0,3 miljoonalla ja kolmena seuraavana vuonna 1,5 miljoonalla eurolla kullakin.

Savonlinnan väestökato kiihtyi viime vuonna rajusti. Väki väheni toista tuhatta henkeä.

Väestökadon seurauksena muiden muassa kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt ja opiskelija-asuntoyhtiö ovat ajautuneet syviin talousvaikeuksiin.

Viime vuonna kaupungissa purettiin toista sataa vuokra-asuntoa. Talojen purkajille töitä riittää jatkossakin, sillä rajuimpien laskelmien mukaan purku-uhan alla on vielä satoja asuntoja.

Vaasa aikoo käynnistää yt-neuvottelut työvoiman vähentämiseksi – säästötavoite 25 miljoonaa euroa
https://yle.fi/uutiset/3-10742998

Lainaus
Vaasan kaupunki pyrkii sopeuttamaan talouttaaan 25 miljoonalla eurolla. Säästötavoitteen toteuttamiseksi kaupunki aikoo käynnistää työvoiman vähentämistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.
...
Vaasan kaupunginhallitus saa eteensä esityksen yt-neuvotteluista kokouksessaan huomenna. Esityksen mukaan yt-menettelyllä tavoitellaan 15 miljoonan euron kustannussäästöä ensi vuoden loppuun mennessä ja lisäksi 10 miljoonan euro säästöä vuoden 2021 loppuun mennessä.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2019, 16:03:48 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 441
 • Liked: 14031
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1291 : 26.04.2019, 12:50:08 »
S-Pankin yt-neuvottelut ohi – 54 työntekijää irtisanottiin - Talous | HS.fi
https://www.hs.fi/talous/art-2000006084756.html

Lainaus
Yt-neuvottelut aloitettiin pankin mukaan organisaatiouudistuksen takia.
...
Yt-neuvotteluihin kutsuttiin kaikkiaan 620 työntekijää. Ulkopuolelle jäivät muiden muassa S-ryhmän toimipaikoissa pankkityötä tekevät, jotka ovat osuuskauppojen työntekijöitä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 441
 • Liked: 14031
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1292 : 30.04.2019, 10:40:12 »
Stockmann vähentää jopa 160 työpaikkaa ja aikoo keskittyä jatkossa ”premium”-tuotteisiin
https://www.hs.fi/talous/art-2000006088641.html

Lainaus
KANNATTAVUUSVAIKEUKSISSA painiva tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa yt-neuvottelut jopa 160 työpaikan vähentämisestä. Yhtiöllä on Suomessa noin 1 600 työntekijää eli uhattuna on joka kymmenes työpaikka.

Myyntihenkilöstön määrää ei ole tarkoitus vähentää.

Viking Linen yt-neuvottelut ohi: Irtisanoo 21 työntekijää
https://yle.fi/uutiset/3-10761198

Lainaus
Yt-neuvottelut koskivat 635 mantereella työskentelevää työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Neuvottelut eivät koskeneet laivoja.

– Tavoitteena on tehostaa maapalvelujen organisaatiota. Säästöjä on tarkoitus saada noin miljoona euroa vuodessa, toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo.

Viking Line kertoi aikaisemmin yt-neuvottelujen syyksi digitalisaation tuomat muutokset. Esimerkiksi matkojen myynnistä suurin osa tapahtuu nykyään verkossa. Lisäksi lähtöselvitykset ja hallinnolliset rutiinit ovat sähköistyneet.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2019, 16:10:23 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1149
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1293 : 14.05.2019, 11:48:36 »
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9942035?searchPhrase=sairaanhoitaja&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Lainaus
Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy on suomalais-filippiiniläinen perheyritys, joka on perustettu helpottamaan sosiaali- ja terveysalan työvoimatarvetta. Rekrytoimme ja koulutamme filippiiniläisiä sairaanhoitajia yhdessä filippiiniläisen yhteistyökumppanimme kanssa pääsääntöisesti sosiaali- ja terveysalalle. Filippiineillä annetun intensiivisen ja noin vuoden mittaisen kieli- ja lähtömaakoulutuksen jälkeen rekrytoidut sairaanhoitajat tulevat työskentelemään Suomessa tai Ruotsissa.

Haemme kahta ruotsin kielen opettajaa ja yhtä suomen kielen opettajaa.
Etsimme kasvavaan joukkoomme kahta ruotsin kielen opettajaa ja yhtä suomen kielen opettajaa. Edellytämme korkeakoulututkintoa (vähintään kandidaatin tutkinto) soveltuvalta alalta. Hakijalla tulisi lisäksi olla opetuskokemusta ja/tai opettajan pedagogiset opinnot suoritettuina. Opetus on tavoitteellista ja työelämälähtöistä, ja sitä annetaan viitenä päivänä viikossa. Opiskelijat ovat erittäin motivoituneita aikuisopiskelijoita. Ruotsin kielessä tavoitteena on taitotaso B2, ja suomen kielen opiskelijat opiskelevat vähintään tasolle A2.

Haluamme tuoda esille, että työ sijaitsee Pohjois-Filippiineillä erittäin vakaalla ja rauhallisella alueella, eivätkä viime aikoina maan eteläisillä saarilla esiintyneet levottomuudet näy kuin uutiskuvissa. Tällä hetkellä Filippiineillä työskentelee kolme vakituista suomen kielen opettajaa sekä kaksi vakituista ruotsin kielen opettajaa. Lennot sekä asunnon kustantaa työnantaja.
Tarjoamme modernin opetusympäristön, mutta työ tapahtuu kehitysmaassa. Paineensieto- kykysi on korkea. Siedät hyvin yllättäviä vaikeita asioita ja ratkaiset ongelmat luovasti. Töiden aloitus sopimuksen mukaan vuoden 2019 aikana. Työ on kokoaikainen ja edellyttää sitoutumista vähintään vuoden ajaksi.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 091
 • Liked: 23250
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1294 : 15.05.2019, 13:02:36 »
Vaikka talous ja suhdanteet ovat jo hiipumassa, niin Kauppalehden pääkirjoittelija (15.5.2019) on siitä piittaamatta lähtenyt ratkaisemaan kiljuvaa työvoimapulaa. Hän opastaa hallitusneuvottelijoita: Väkeä on saatava vaikka väkisin EU:n ulkopuolelta (putinistista vaalivaikuttamista?). Edes EU:n 500 miljoona henkilön reservi, jota voi palkata ilman lupia, ei riitä hänelle.

Lainaus
Pääkirjoitus

Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa

Työllisyyden kasvua rajoittaa jo tällä hetkellä työvoiman tarjonta. Myös rakenteellisen työttömyyden rajat ovat tulossa vastaan.


Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) uusimman työmarkkinaennusteen mukaan paras veto työmarkkinoilla on jo hiipunut. Työllisyysaste nousee ja työttömyysaste laskee, mutta selvästi tähänastista loivemmalla kaarella.
(...)

Suurimman haasteen työmarkkinoille tuo Suomen väestörakenne. Työikäisen väestön määrä kääntyy laskuun vuonna 2021. Työikäisten osuus kasvaa ainoastaan 65–74-vuotiaissa, joiden keskuudessa työllisyysaste on vain noin 11 prosenttia. Samaan aikaan työvoiman lukumäärä vähenee 15–54-vuotiaiden joukossa ikäluokkien koon pienenemisen vuoksi.

Kun työikäisen väestön väheneminen yhdistetään erittäin alhaiseen syntyvyyteen, on selvää, ettei Suomi saa tarvitsemaansa työvoimaa tulevina vuosikymmeninä. Väki loppuu yksinkertaisesti kesken.

Ainoa ratkaisu tilanteeseen on työperäisen maahanmuuton tuntuva kasvattaminen. TEM:n ylijohtajan Antti Neimalan mukaan tarve on useita kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia keskipitkällä aikavälillä.

Viesti kannattaa kuunnella tarkoin Säätytalolla. Koska työikäisen väestön määrä kääntyy laskuun jo tällä vaalikaudella, on tähän varauduttava hallitusohjelmassa.

Työlupien käsittely pitäisi saada selvästi nykyistä nopeammaksi. Myös suomalaisen koulutusjärjestelmän vetovoima pitää hyödyntää nykyistä paremmin. Suomeen on houkuteltava lisää ulkomaisia opiskelijoita, jotka voivat valmistumisen jälkeen jäädä tänne töihin.

Poliittisesti vaikein aihe on ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta. Sen mukaan viranomaiset arvioivat ensin osaajien saatavuuden Suomessa ja EU-alueella, mikäli yritys haluaa palkata työntekijöitä EU:n ulkopuolelta. Järjestelmä koskee suorittavan tason työntekijöitä.

Saatavuusharkinnan poistaminen voi olla todennäköiselle pääministeripuolueelle liikaa, mutta kansakunnan etu edellyttää vähintäänkin saatavuusharkinnan nykyistä tiukempaa rajaamista.

Lihavoinnit mun.

EU:n ulkopuolelta tulevien henkilöiden työlupahakemusten osalta Maahanmuuttovirastosta kerrottiin äskettäin, että noin 70% hakemuksista on puutteellisia työvoimaa hakevien yritysten puutteellisesti täyttämien hakemusten johdosta (ehkä haluavat pimittää työehtojaan ja palkkojaan?).

Kauppalehden pääkirjoituksessa on kyse härskin sumutus- ja kusetusperinteen jatkamisesta. Tämä on havaittu myös jutun kommenttipalstalla. Eivätkö piittaa HS:n tapaan enää pätkääkään maineestaan?

Lainaus
Pekka Kannus
Tekijät meinasivat loppua kesken 1944 Tali-Ihantalassakin.

Jari Eerola
Juu en usko koko työvoimapulaan. Tälläkin hetkellä todellisia työpaikkoja on auki vähemmän mitä tilastot osoittavat. Nollasopimus työpaikasta ei ole avoin työpaikka. Näitä nollasopimuspaikkoja on vaikka kuinka. Työntekijöiden kyykytyssopimus.

Pete Autio
Äskettäin IT-alalle 4kk palkattomaan harjoitteluun tuli 98 hakijaa, minimi vaatimuksena hakemiselle oli korkeakoulututkinto. Harjoittelun jälkeen ei taattu työpaikkaa. Koodareitakin joukossa joilla ei juuri se tämän päivän käytetyin kieli ollut huippu hyvin hallussa. Runsaasti yli 45v kokeneita osaajia joita kukaan työnantajat ei palkkaa vain ja ainoastaa iän vuoksi.

Että semmoinen "pula".

Valitettavaa että Kauppalehdestäkin on tullut valemedia propakandakanava ainoastaan.

Jari Eerola
Juurikin näin ikärasismi estää työhön oton.

Niina Helytkoski
Kehitysmaalaisten raahaaminen tänne maailman ääristä ei ole ratkaisu asiaan.

Jarkko Ivalahti
Mistä meinasit saada työperäistä maahanmuuttoa? Ainut vetovoimatekijä Suomessa on tällä hetkellä sosiaalitoimisto mikä vain pahentaa tilannetta.

Mauri Rintala
Harhaanjohdetulla uutisoinnilla työvoimapulasta, VASEMMISTOPUOLUEET aivopesevät SUOMEN TYÖEVÄESTÖÄ pohjatyötä tekemällä, mikä edellyttää moraalisen luvan saamiseksi "GLOPAALITOVEREIDEN" maahankutsujen lisäämiseen.

Taito Tamminen
Kovasti on tuo työperäinen maahanmuutto lisännyt ainakin poliisin sekä oikeus- ja vankeinhoitolaitoksen töitä.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 571
 • Liked: 638
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1295 : 15.05.2019, 13:18:51 »
^ Oikeistomediaa sieppaa vietävästi kun Kokoomus ei ole säätytalolla. Kovasti ollaan neuvomassa median kautta.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 185
 • Liked: 5169
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1296 : 15.05.2019, 17:38:25 »
^ Oikeistomediaa sieppaa vietävästi kun Kokoomus ei ole säätytalolla. Kovasti ollaan neuvomassa median kautta.
Hallitusneuvotteluissa olevista puolueista Keskusta, Vihreät ja RKP haluavat luopua saatavuusharkinnasta, eikä Vasemmistoliitto vastusta siitä luopumista. Vain SDP vastustaa.

Pitää myös huomioida, että tusina SDP:n ja Vasemmistoliiton kansanedustajista allekirjoitti aloitteen saatavuusharkinnan poistosta ja Anna Kontula (vas) sekä Tytti Tuppurainen (sdp) olivat laatimassa aloitetta Juhana "työvoimapula" Vartiaisen (kok) kanssa.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3338
 • ihminen
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1297 : 19.05.2019, 15:26:32 »
"Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa"  ;D ;D ;D ;D


Lainaus
Kelan maksamasta työttömyysturvasta meni maahanmuuttajille viime vuonna reilu 20 prosenttia

Kelan tutkija: ”Maahanmuuttajataustaisten työllistyminen on yhtä lailla kysyntä- tai tarjontalähtöistä kuin muillakin. Työllistymisen esteet ovat osittain samoja kuin kantasuomalaisilla. Osin ne liittyvät maahanmuuttajuuteen.”


Kela maksoi viime vuonna maahanmuuttajataustaisille Suomessa asuville työttömille 411 miljoonaa euroa työttömyysturvaa, ilmenee Iltalehden Kelalta saamista tiedoista. Kelan maksaman työttömyysturvan menot olivat viime vuonna yhteensä noin 1 964 miljoonaa euroa. Siitä maahanmuuttajien osuus oli 20,9 prosenttia.

Maahanmuuttajien osuutta voi pitää suurena, sillä Tilastokeskuksen mukaan ulkomaan kansalaisten osuus oli viime vuoden lopussa 4,7 prosenttia koko väestöstä. (...)

Kelan tilastossa on eritelty työttömyysturvan menot saajan ulkomaan kansallisuuden mukaan. Kymmenen suurinta kansallisuutta ovat:

1. Venäjä, 58,3 miljoonaa euroa.

2. Irak, 56,0 miljoonaa euroa.

3. Afganistan, 29,0 miljoonaa euroa.

4. Viro, 28,0 miljoonaa euroa.

5. Syyria, 24,8 miljoonaa euroa.

6. Somalia, 22,2 miljoonaa euroa.

7. Thaimaa, 16,8 miljoonaa euroa.

8. Turkki 11,8 miljoonaa euroa.

9. Iran, 8,8 miljoonaa euroa.

10. Kiina, 7,1 miljoonaa euroa.

Perustoimeentulon Top 10 kansalaisuuden mukaan

Kelan viime vuonna ulkomaalaisille maksama 118 miljoonan euron perustoimeentulotuki jakautui seuraavasti:

1. Irak 24,7 miljoonaa euroa.

2. Somalia 11,8 miljoonaa euroa.

3. Venäjä 11,4 miljoonaa euroa.

4. Syyria 10,4 miljoonaa euroa.

5. Afganistan 10,2 miljoonaa euroa.

6. Viro 10,0 miljoonaa euroa.

7. Iran 3,3 miljoonaa euroa.

8. Kongo 2,7 miljoonaa euroa.

9. Eritrea 2,5 miljoonaa euroa.

10. Turkki 2,2 miljoonaa euroa.

(...)

Asumistuesta reilu 10 prosenttia

Kelan mukaan yleisen asumistuen menot olivat viime vuonna 1,49 miljardia euroa. Siitä ulkomaalaisten osuus oli 161 miljoonaa euroa eli 10,8 prosenttia.

Kärkimaita olivat Irak, Viro, Venäjä, Somalia ja Afganistan.

IL-> https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/be5addaf-61a7-4b2b-97e7-d73cfe1c383a?utm_source=whatsapp&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=whatsapp-share


Tekijöitä on, työhaluisia ei niinkään. Tai sellaisia joilla on kykyjä joita yhteiskunnassamme tarvitaan
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 582
 • Liked: 134
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1298 : 19.05.2019, 16:03:19 »
Ulkomaalaisten oikeuksia sosiaaliturvaan joudutaan kaventamaan aivan varmasti siksi, että suomalaisten maksukyky ei riitä siinä vaiheessa, kun ulkomaalaisten määrä alkaa aivan varmasti kasvamaan heidän lähtömaidensa taloudellisen tilanteen ja ympäristön tilan heikentyessä.

Keskeisesti pitää tarkkailla näitä potentiaalisia lähtömaita, joiden vientituote perustuu rajallisiin resursseihin, kuten fossiiliset polttoaineet, metallit, kulta ja timantit, jotka tulevat ehtymään vaihtelevalla nopeudella riippuen lähtömaan varantojen koosta.

Sitten on runsailla luonnonvaroilla siunattuja valtioilla, joilla on kuitenkin niin kelvoton hallinto, että he ovat runsaista luonnonvaroista huolimatta raunioittaneet maansa taloudellisesti.

Kaikki nämä tekijät tulevat tuottamaan runsaan muuttoliikkeen varsinkin erinomaisella sosiaaliturvalla varustettuihin pohjoismaihin.

https://www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuuluminen-ulkomailta-suomeen
« Viimeksi muokattu: 19.05.2019, 16:46:02 kirjoittanut artti »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 371
 • Liked: 33834
 • Nenäpäivä 3.11.2019
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1299 : 19.05.2019, 16:08:00 »
Ulkomaalaisten oikeuksia sosiaaliturvaan joudutaan kaventamaan aivan varmasti siksi, että suomalaisten maksukyky ei riitä siinä vaiheessa, kun ulkomaalaisten määrä alkaa aivan varmasti kasvamaan heidän lähtömaidensa taloudellisen tilanteen ja ympäristön tilan heikentyessä.

Takuuvarmasti kantasuomalaisten oikeudet kavennetaan ensin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 612
 • Liked: 66859
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1300 : 22.05.2019, 20:07:59 »
Lainaus
Yli 1000 huippuosaajaa 76:sta eri maasta haluaa Turkuun töihin – tekniikan alan kutsukilpailu on uusi tapa houkutella tekijöitä Suomeen

Tekniikan alan huippuosaajia Turkuun houkutellut Talent Call Turku -kutsukilpailu on osoittautunut suosituksi. Kilpailun järjestäneet Turku Science Park Oy, Turun kaupunki ja Business Finland saivat hakemuksia yli 1000. Hakuaika päättyi viime sunnuntaina.

– Hakijat edustavat 76 eri kansallisuutta. Meillä oli tavoitteena saada noin 500 hakemusta, joten odotukset ylittyivät, kuvailee Turku Science Parkin alaisen Turku Business Regionin yhteyspäällikkö Pipa Turvanen.

Hakijoita tuli muun muassa Yhdysvalloista, Singaporesta, Latviasta ja Intiasta.

Talent Call Turku -kilpailun tarkoituksena oli houkutella kilpailun avulla koodareita, diplomi-insinöörejä ja muita tekniikan alan osaajia Suomeen, ja erityisesti Turkuun.

– Hakijoista 60 prosenttia oli tekniikan alojen osaajia. Siellä oli esimerkiksi insinöörejä ja ohjelmisto-osaajia. Ohjelmisto-osaajia oli kaiken kaikkiaan hakijoista 30 prosenttia, Turvanen sanoo.

[...]

– Tämä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun houkutellaan nimenomaan perheitä. Aikaisemmat kutsukilpailut esimerkiksi Uudesta-Seelannista, Hollannista ja Virosta, joista haimme esimerkkiä, niin ovat olleet aika rajattuja. On haettu koodareita ja yksittäisiä osaajia.

Suomen vahvuutena on perhekeskeisyys.

– Suomi on yksi maailman parhaista maista perheille ja kun me pyrimme houkuttelemaan tänne perheitä, niin saamme monesti kaksi huippuosaajaa kerralla, kertoo Pipa Turvanen.

Hakemuksia ryhdytään käsittelemään nopeasti ja viisi voittajaa valitaan kesäkuussa. He pääsevät tutustumaan Turkuun ja sen työmahdollisuuksiin perheidensä kanssa elokuussa.

– Pyrimme löytämään muillekin potentiaalisille osaajille avoimena olevia työpaikkoja. Käydään esimerkiksi keskustelua yritysten kanssa, jotka osaajapulaa ovat valitelleet, Turvanen kertoo.

[...]

Turvasen mukaan hakijat tietävät jo Suomesta selkeästi jotain, kun ovat tänne hakeneet.

– Suomella on hyvä maine. Puhdas luonto, turvallisuus, ruoka, reilu työelämä ja työmahdollisuudet, joissa pystyy etenemään, Turvanen luettelee.
Yle 22.5.2019

Muutamiakin hakemuspinoja purkaneena epäilen toimittajan olevan otsikon perusteella joko humoristi tai ns. pihalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 704
 • Liked: 1409
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1301 : 22.05.2019, 21:44:17 »
Joku 4-5 kuukautta sitten Kaakkois-Suomen yleuutisissa esiteltiin Lappeenrannassa käynnissä olevasta ohjelmoijakurssista. Sieltä valmistuneet kuulemma kaapattiin heti firmoihin paikkaamaan työvoimapulaa. Otin videolta kuvankaappauksen oppiluokan koneen screenistä; siellä oli se surullisen kuuluisa "Hello World". Kaikki ohjelmointia opiskelleet ymmärtävät, että ei näin paikata työvoimapulaa. Täydeltä pastapuheelta kuulosti uutinen. Jäi kuitenkin postaamatta tänne.

Nyt sain sitten itse työkkäristä kehoituksen hakea seuraavalle kurssille, joka alkaa lokakuussa. Ja niinhän se oli kuin aavistelin; kurssin esitietovaatimuksena ei vaadita aikaisempaa ohjelmointikokemusta. Eli täysin "Hello World"-kurssi. Eli ihan pastaa, että kurssi antaisi valmiuden paikata huutavaa työvoimapulaa. Viittaan tällä nyt aiempaan postaukseeni:

Lainaus
Keskiasteen tai alemman korkea-asteen koulutus it-alalta estää työnsaannin.
https://hommaforum.org/index.php/topic,113077.msg2887886.html#msg2887886

Eli 3-4 vuoden IT-alan opiskelu ei anna riittäviä valmiuksia it-alalle, mutta 3-4 kuukauden ohjelmointikurssi antaa.

Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 21:59:03 kirjoittanut hamppari »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 430
 • Liked: 5262
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1302 : 22.05.2019, 23:11:16 »
Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.

Pahoin pelkään, että et pääse. (Jos tuolla pääsemisellä tarkoitetaan sitä, että saat ohjelmointialalta palkallista työtä kurssin päätteeksi.)

Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

(Toki toivon, että jokainen työhaluinen saisi palkallista työtä, mutta kaikesta propagandasta huolimatta työvoimaa on tarjolla enemmän kuin työpaikkoja.)

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 631
 • Liked: 2041
 • to the maximam!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1303 : 22.05.2019, 23:17:10 »
"Tekijät loppuvat kesken ilman maahanmuuttoa"  ;D ;D ;D ;D


Tekijöitä on, työhaluisia ei niinkään. Tai sellaisia joilla on kykyjä joita yhteiskunnassamme tarvitaan

Tulee p*rkeleen kalliiksi tälle maalle haalia näitä "ohjelmoijia" afrikasta..
O tempora, o mores!

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 131
 • Liked: 5910
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1304 : 22.05.2019, 23:17:44 »
Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

Jokainen saavuttaa työmarkkinoilla oman tasonsa. Itse olen ollut yhdeksän euron työkokeilussa tyhjää työtä tekevä pelle.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 23:51:31 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 704
 • Liked: 1409
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1305 : 22.05.2019, 23:24:44 »
Edit: mainitakoon vielä, että minulla on liki 20 vuoden työkokemus ohjelmointialalla. Silti nakki viuhuu tällaisille "ei vaadi aikaisempaa ohjelmointikokemusta" -kursseille. No pääasiahan on se, että kurssin jälkeen pääsen paikkaamaan työvoimapulaa.

Pahoin pelkään, että et pääse. (Jos tuolla pääsemisellä tarkoitetaan sitä, että saat ohjelmointialalta palkallista työtä kurssin päätteeksi.)

Kun töihin ei kelpaa, niin sinne ei vain kelpaa. Jees poks holirei.

(Toki toivon, että jokainen työhaluinen saisi palkallista työtä, mutta kaikesta propagandasta huolimatta työvoimaa on tarjolla enemmän kuin työpaikkoja.)

Tuo viimeinen lause nyt oli vitsi. Ei kukaan palkkaa kuusikymppisiä ainakaan oikeita töitä tekemään. Tuskin edes ilmaiseksi työntekijäksi. Ainoa funktioni tässä tivolissa on olla siirtämässä verovaroja valittujen kilpailuttamattomien koulutusfirmojen tileille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 612
 • Liked: 66859
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1306 : 23.05.2019, 17:43:46 »
Lainaus
Suomi tarvitsee lisää osaamisperusteista maahanmuuttoa

Suomea piinaa osaavan työvoiman pula, joka on osittain seurausta hyvästä suhdanteesta ja siitä johtuvasta kysynnästä. Toisaalta ongelma on myös rakenteellinen – Suomessa väestö vanhenee voimakkaasti. Seuraavan 20 vuoden aikana työikäisen väestön määrä vähenee noin 70 000 ja vanhusväestön määrä kasvaa liki 300 000 hengellä.

Suomi ei kuitenkaan ole ainoa maa korkeasuhdanteessa, vaan suhdannesykli on globaali. Suomi ei myöskään ole ainoa vanheneva yhteiskunta, vaan koko Eurooppa harmaantuu. Myös työvoimapula on Euroopan laajuinen.

”Suomessa monet tuntuvat ajattelevan, että työperäistä maahanmuuttopolitiikkaa höllentämällä maamme rajoilla olisi tulijoita jonoksi asti. Ajatus on valitettavasti virheellinen”, Kotamäki sanoo.

Suomeen kohdistuva työperäinen maahanmuutto EU:n sisälläkin on jokseenkin vähäistä, vaikka se on vaivatonta. Tosiasia on, että ETA-alueen ulkopuolisistakin maista osaajia joutuu ennemminkin houkuttelemaan tänne Pohjolan perukoille”, Kotamäki pohtii.

Keskuskauppakamari on ehdottanut työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton lisäämiseksi mm. työlupaprosessien käsittelyn sujuvoittamista, saatavuusharkinnasta luopumista ja Suomesta valmistuville korkeakoulutetuille automaattisesti pysyvän oleskeluluvan myöntämistä.

”Nyt hallitusneuvotteluissa on tuhannen taalan paikka puuttua Suomen tarpeettoman tiukkaan ja byrokraattiseen osaamisperusteiseen maahanmuuttopolitiikkaan. On pystyttävä katsomaan tulevaisuuteen ja tehtävä yhteiskuntaa hyödyttäviä uudistuksia mieluummin tänään kuin huomenna”, Kotamäki linjaa.

Työvoiman liikkuvuus on myös Euroopan asia.

”Sunnuntaina järjestettävät EU-vaalit ovat hyvä paikka liikuttaa Eurooppaa avoimempaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan. On huolehdittava ihmisten vapaan liikkuvuuden turvaamisesta ja varmistettava, ettei EU käänny sisäänpäin, vaan pysyy avoimuuden ja kansainvälisen kaupan puolestapuhujana”, Kotamäki toteaa.

”Brexit on surullinen esimerkki siitä, kuinka ihmisten vapaata liikkuvuutta on käytetty olkiukkona Britannian ongelmista. Todellisuudessa Iso-Britannia, jos joku, on hyötynyt ihmisten vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa”, Kotamäki sanoo.
Keskuskauppakamari 23.5.2019

Linkin takana "johtava ekonomisti Mauri Kotamäki" tai sitten geelillä ruokottu Junes Lokka.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 185
 • Liked: 5169
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1307 : 23.05.2019, 18:04:39 »
^
Kotamäki seuraa EK:n esimerkkiä ja määrittää sanan "osaaja" uudelleen tarkoittamaan jokaikistä työntekijää koulutus- ja palkkaustasosta riippumatta.

Näin hän voi esittää väitteen, että matalapalkkaisia työntekijöitä koskevan saatavuusharkinnan poistaminen lisäisi osaajien maahanmuuttoa. VMP.

Lainaus
EK:n mukaan vuosittaisen nettomaahanmuuton lisäksi Suomeen pitäisi houkutella 20 000–35 000 kansainvälistä osaajaa vuoteen 2023 mennessä. ”Osaaja” viittaa kaikenlaisiin aloihin ja koulutusasteisiin lääkäreistä kokkeihin ja siivoojiin.

IS (20.11.2019)

Mitä tulee EU:sta tulevaan maahanmuuttoon, mitään merkittävää (netto)maahanmuuttoa ei pitäisikään tulla elintasoltaan samantasoisista maista. Muuttoa on tullut pääosin elintasoltaan alhaisemmista Itä-Euroopan maista.

EU:n ulkopuolella on Itä-Euroopan maita huomattavasti köyhempiä ja väkirikkaampia maita. Niistä kyllä tulee muuttoa, mikäli matalapalkkaisen työvoiman rajoitukset poistettaisiin.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 380
 • Liked: 14700
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1308 : 23.05.2019, 18:43:23 »
Edelleenkään ihmiset eivät ole maailmasta loppumassa joten heitä ei pidä haalia varastoon tulevaisuutta varten josta emme varmuudella tiedä yhtään mitään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 083
 • Liked: 14717
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1309 : 23.05.2019, 20:44:33 »
----
Suomea piinaa osaavan työvoiman pula, joka on osittain seurausta hyvästä suhdanteesta ja siitä johtuvasta kysynnästä.
----
”Suomessa monet tuntuvat ajattelevan, että työperäistä maahanmuuttopolitiikkaa höllentämällä maamme rajoilla olisi tulijoita jonoksi asti. Ajatus on valitettavasti virheellinen”, Kotamäki sanoo.

”Suomeen kohdistuva työperäinen maahanmuutto EU:n sisälläkin on jokseenkin vähäistä, vaikka se on vaivatonta. Tosiasia on, että ETA-alueen ulkopuolisistakin maista osaajia joutuu ennemminkin houkuttelemaan tänne Pohjolan perukoille”, Kotamäki pohtii.
----

Tulijoita ei tosiaan ole ollut "jonoksi asti"; etenkään sellaisista henkilöistä, joilla oikeasti olisi osaamista, koulutusta ja vastaavasti palkkataso sellainen, että heidän nettovaikutuksensa kansantaloudelle olisi plusmerkkinen.

Miksiköhän niitä koulutettuja, ammattitaitoisia osaajia ei tule ja joutuu 'houkuttelemaan Pohjolan perukoille'? Olisiko sillä jotain tekemistä sen kanssa, että tässä maassa verotetaan korkeasti koulutettu ja palkattu väki henkihieveriin; mm. järjettömän hövelin maahanmuuttopolitiikan sekä pullataikinaksi paisuneen julkisen sektorin vuoksi? Kuka laskutaitoinen ja täysjärkinen haluaa tätä himmeliä raadannallaan ylläpitää kylmässä ja pimeässä pohjolassa, jos on vaihtoehtoja? Etenkin kun lisäsubventioita nettomaksajilta systeemiin lobataan tälläkin hetkellä (mm. EK:n ajamat palkkatuet maahanmuuttajille matalapalkka-aloille).

Jos se "työvoimapula osaajista" oikeasti "piinaa", niin ottakaa nyt hyvänen aika asiat rehellisen analyysin alle.
« Viimeksi muokattu: 24.05.2019, 11:48:39 kirjoittanut Vellamo »

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 408
 • Liked: 3250
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1310 : 13.06.2019, 19:42:38 »
Tuulenhenki, valitettavasti se tarkoittaa että nykyään pitää opetella vaikka 50 alaa jos työhön ei pääse ja toisaalta ihmisten pitää venyä oli kapasiteettia tai ei. Sekin stressi masentaa. Käytännössä nykytilanne on sellainen ettei heikoimmalla 10-20% väestöstä ole mahdollisuutta saada mitään töitä millä itsensä elättää. Itse olen miettinyt että tarvittaisiin samanlainen maareformi kuin sotien jälkeen ja heikoimmalle osalle lohkoa kylmiä tiloja joilla itsensä elättää/mahdollisesti tuottaa jotain sen lisäksi. Toinen vaihtoehto on yrittäjyys muulla kuin maatalousalalla. pk-yrittäjyydestähän se talous lähtee. Vaan vielä liian moni hyötyy tästä että kannattaa nykyistä mielummin kuin antaa maan nousta.

Maareformista puhuminen voi olla vaarallista. Saattaa nimittäin käydä niin että seuraava maareformi on sellainen että kantasuomalaisten maat jaetaan uussuomalaisille.

Olin tässä kuuntelemassa esitystä jossa kerrottiin että USAssakin on kuulemma aikoinaan ainakin joissain osavaltioissa jaettu maata entisille orjille.

Oli ihan uutta tietoa itselkekin, en ole koskaan kuullut asiasta, yritin etsiä netistä onko tosiaan ollut näin?

Mutta tälläistä löysin että että vielä 1920 luvulla USAssa on ollut miljoona mustaihoista maanviljelijää:

https://www.theguardian.com/environment/2019/apr/29/why-have-americas-black-farmers-disappeared


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 371
 • Liked: 33834
 • Nenäpäivä 3.11.2019
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1311 : 25.06.2019, 12:43:16 »
Lainaus
Ekonomisti: hyvissä työllisyysluvuissa on kauneusvirhe – kokoaikainen työ jopa väheni

 Työllisyys parani erityisesti miesten parissa, mutta miehiä on silti työttöminä enemmän kuin naisia.
Työllisiä oli tämän vuoden toukokuussa 32 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin samaan aikaan, käy ilmi Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta. Samaan aikaan työttömiä oli 249 000, eli 12 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendiluku oli 72,6 prosenttia ja työttömyysasteen 6,6 prosenttia.

Danske Bankin ekonomisti Jukka Appelqvistin mukaan työttömyysasteen trendi on Suomen historialliseen tasoon verrattuna hyvä, mutta parannusta ei tammikuun jälkeen ole nähty.

Ekonomistin mukaan työmarkkinoiden korkeasuhdanne jatkuu edelleen, mutta suunta on vaakatasossa. Sekä työllisyys- että työttömyysasteen trendit ovat pysytelleet alkuvuoden pitkälti paikallaan yksittäisten kuukausien heilumisesta huolimatta.

– Melko pirteältä vaikuttavia työllisyyslukuja himmentää myös se, että toukokuussa työllisyys kasvoi vain osa-aikaisen työn osalta, kun kokoaikaisen työn määrä jopa laski, Appelqvist arvioi tiedotteessa.

Appelqvistin mukaan toukokuun luvut eivät anna aihetta erityiseen huoleen, mutteivät toisaalta viittaa siihenkään, että työllisyys olisi Suomessa erityisemmin nousemassa tällä hetkellä. ...

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006153223.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 937
 • Liked: 20500
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1312 : 29.06.2019, 15:13:36 »
Lainaus
Laivalevyseppähitsaaja­koulutus
Haku seuraavaan koulutukseen on auki!
Seuraava laivalevyseppähitsaajakoulutus järjestetään 23.9.2019-27.3.2020.
Hae paikkaa heti tai viimeistään 2.8.2019 mennessä TE-palveluiden verkkosivujen kautta!
Lisätietoja ja hakuohjeet täällä.

Lisätietoja koulutuksesta antavat arkisin klo 8-15.30 Meyer Turku Oy:n koulutussuunnittelijat
Anniina Ala-Prinkkilä, 010 670 7319, ja Jussi Jantunen, 010 670 7649.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa
Koulutusneuvonta, 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi


Kätevästä pätevä noin puolessa vuodessa
Meyer Turku Oy:n laivanrakennusoppilaitoksen rekrykoulutukset on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille uran vaihtajille. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä maailman parhaiden alusten parissa. Järjestämme mm. levyseppähitsaaja- sekä laivaputki- ja koneasentajakoulutuksia.

Odotamme hakijalta hyvää työasennetta ja innostunutta otetta oppia uutta. Hyvä psyykkinen ja fyysinen kunto, hyvät kädentaidot, tarkkuus ja huolellisuus ovat myös huippuluokan laivanrakentajan perusominaisuuksia.

Alalle sopiva pohjakoulutus ja työkokemus kuten myös kokemus muusta käsillä tehtävästä, tarkkuutta vaativasta työstä ovat eduksi. Koska koulutus annetaan suomen kielellä, edellytämme hakijoilta hyvää suomen kielen taitoa.

Kutsumme hakijat haastatteluihin hakemusten perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolella ja kerrothan siinä myös miksi haluat koulutukseen.

https://rekry.meyerturku.fi/koulutukset/rekrykoulutukset/laivalevyseppahitsaajakoulutus/?gclid=EAIaIQobChMIucPwi9SO4wIVAxQYCh1j5QogEAEYASAAEgKRSPD_BwE

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 052
 • Liked: 9367
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1313 : 05.07.2019, 00:03:05 »
Iltalehden päätoimittaja LGBT Karvala iskee viestin 500 000 työttömälle:

Pääkirjoitus: Opiskelijan tai työtä vieroksuvan oleilu muiden piikkiin ei ole mikään perusoikeus.

Tuore sosiaali- ja terveysministeri, vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen totesi keskiviikkona, ettei työttömille ole tulossa mitään ”keppiin” perustuvia patistuskeinoja, vaikka tiedetään, että Suomessa on alueita, joilla on samanaikaisesti työvoimapulaa ja työttömyyttä, lisäksi yrityksistä kerrotaan, etteivät jotkut työttömät suostu tulemaan töihin, vaikka töitä olisi tarjolla.

Pekonen korostaa, että hänen mielestään työllisyys- ja työllistämistoimien pitää olla pehmeitä ja kannustavia. Samaa lempeyttä toivoisi vasemmistoliitolta joskus myös niiden palkansaajien verotukseen, jotka kustantavat työkykyisten, mutta työhaluttomien ihmisten toimeentulon.

(loput linkistä)


työttömät oleilevat ja ovat työhaluttomia, lohkaisee Lahtari Karvala.


Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 674
 • Liked: 7972
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1314 : 05.07.2019, 00:18:52 »
"
etteivät jotkut työttömät suostu tulemaan töihin, vaikka töitä olisi tarjolla.
"
Voi hyvinkin pitää paikkansa jos tarjottu palkka ei riitä edes työssäkäynti kuluihin. Rahastahan näissä aina on kyse.

Libertaristinen kokkare ratkaisu on tietenkin lopettaa kaikenlaiset sosialistiset työttömyyskorvaukset. Alkaa duuni maistumaan, ...kele.

Oikeasti paskapuhetta tuo työhalutomuus. Oikeasti kyseon palkanmaksu haluttomuudesta. Voipi olla yrittäjälle yllätys mutta sen duunarinkin pitäisi elää palkallaan.

Itse aikoinaan autoilijana maksoin ihan OK palkkaa. Sitten kun tilanne muuttui huonoksi, eikä enää pystynyt, niin kioski kiinni. Ellei pysty palkkaa maksamaan, niin liiketoiminta on persiestä.

Suhtaudun negaiivisesti näihin palkkatukiinkin. Jos se liiketoiminnan kannattavuus on riippuvainen valtion tissistä, niin lienee viisainta pistää kioski kiinni ja lähteä vaikka sinne ongelle. Ahvenet on silkkaa voittoa.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 052
 • Liked: 9367
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1315 : 11.07.2019, 02:07:07 »

Huutava työvoimapula Satakunnan Keskussairaalassa:Virkatuista turvalonkeroista syntyi sosiaalisen median avulla jättiläismäinen käsityöbuumi muutama vuosi sitten. Monet sairaalat saivat lahjoituksina satoja virkattuja unikavereita Yle Porin käynnistämän kampanjan innoittamana.

Hyväntekeväisyyskampanja poiki myös Satasairaalaan eli Satakunnan keskussairaalaan useita isoja kasoja lonkerokasoja. Tällä hetkellä turvalonkeroiden varastoon kaivataan kuitenkin täydennystä, kerrotaan Satasairaalan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolta.

– Synnytysvuodeosastolla ei ole jäljellä enää yhtään lonkeroa ja keskolassa enää muutamia kymmeniä, kertoo kätilö Ulla Ilo.

https://yle.fi/uutiset/3-10868616

Rahat eivät riitä keskoshoitajiin eikä turvalonkeroidenvirkkaajiin joten hopi hopi työttömät.

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 610
 • Liked: 4952
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1316 : 11.07.2019, 06:17:18 »
Lainaus
Iltalehden päätoimittaja LGBT Karvala iskee viestin 500 000 työttömälle:

Pääkirjoitus: Opiskelijan tai työtä vieroksuvan oleilu muiden piikkiin ei ole mikään perusoikeus.

Tämä perusoikeudettomuus muiden piikkiin oleiluun koskee luonnollisesti vain kantaväestöön kuuluvia. Vieraille on perusoikeus saapua vapaasti maahamme oleilemaan muiden piikkiin.

Katselin eilen (sen minkä pahoinvoinniltani pystyin) A-tudiota, missä ihasteltiin ruotsin työvoimapolitiikkaa. Ruotsin maahanmuuttajien työttömyys on vain 30% kun täällä paskasuomessa vastaava luku on 43%. Tosin jutussa tuli kyllä ilmi, että käytännössä kaikki matut on tukityöllistetty, eli työnantaja maksaa vain pienen osan matun liksasta ja yhteiskunta sponssaa valtaosan. Että sellaista työvoimapulanpaikkaamista naapurimaassa. Hassuna pikku yksityiskohtana toimittaja mainitsi, että lähiössä kuvattaessa tuli "rikollisjengin pomo" tarkastamaan millä asialla kuvataan ja millaisessa valossa asukkaat aiotaan näyttämään. Eipä mainittu tämän kuvausluvan antaneen rikollisjengin pomon etnisyyttä. Tietenkään.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 937
 • Liked: 20500
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1317 : 12.07.2019, 10:14:50 »
Lainaus
............Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote vähentää 429 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä.

Määräaikaisia työntekijöitä ja eläkkeelle siirtyviä henkilöitä on alustavan arvion mukaan yhteensä 61 henkilöä. Lisäksi suunnitellaan liikkeenluovutuksia, joiden kohteena on 91 henkilöä.

Mahdolliset irtisanomiset koskevat 277 henkilöä, joista 165 henkilölle voitaisiin tarjota uutta työtä tai virkaa. Irtisanomiset kohdistuvat lähinnä esimies- ja asiantuntijatehtäviin sekä hallinnollisiin tehtäviin. Irtisanomiset toteutettaisiin vaiheittain elokuusta 2019 lähtien.

– Vielä emme pysty ihan tarkkaan sanomaan, mikä on lopullinen irtisanottavien määrä. Tällä hetkellä lähdemme siitä, että se on enintään 112 henkilöä, sanoo Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen.

Niirasen mukaan Kymsotella on tälläkin hetkellä avoimia työpaikkoja, joita voidaan tarjota suoraan esimerkiksi esimies- ja asiantuntijatehtävissä työskenteleville....................

https://yle.fi/uutiset/3-10874388

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 874
 • Liked: 36787
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1318 : 12.07.2019, 12:10:54 »
Ei kukaan palkkaa kuusikymppisiä ainakaan oikeita töitä tekemään.

Ei, jos kyseessä julkinen haku, tai hakija ei ole ennestään tuttu. Mutta kyllä joku palkkaa, jos muuta tarjontaa ei ole, ja kyseessä on tuttu henkilö.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 088
 • Liked: 25011
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1319 : 12.07.2019, 14:36:41 »
Ei kukaan palkkaa kuusikymppisiä ainakaan oikeita töitä tekemään.

Ei, jos kyseessä julkinen haku, tai hakija ei ole ennestään tuttu. Mutta kyllä joku palkkaa, jos muuta tarjontaa ei ole, ja kyseessä on tuttu henkilö.

Pääpiirteissään 40+ on jo yli-ikäinen eikä haluta palkata. Rekryfirmoillahan alkukarsinnan suorittaa ohjelmoitu rekrybotti.

Jos reunaehdot kuitenkin täyttyvät eli hakija hallitsee kaikki juuri sen työpaikan työkalut, menetelmät ja organisaation, on lapseton, terveys kunnossa, ei maksuhäiriöitä, ei addiktioita, ei rikosrekisteriä, oma auto käytössä, mahdollisesti omat työssä käytettävät työkalut, työ itse joko urakka- tai projekti -luonteista, työssä vaadittavat muovikorttikoulutukset ajantasalla ja voimassa, hakija on jo työssä ja vaihtaa työpaikkaa, on mahdollisuus saada työpaikka. Ja/Tai, jos palkanmaksaja on joku muu kuten veronmaksaja palkkatuella + soviteltu päiväraha, asumistuki + tt-tuki.

TE-palveluissa avoinna vajaa 15000 työpaikkaa + vuokrapaikat. ½ miljoonaa työtöntä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä