UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 196302 kertaa)

Pentecost

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 063
  • Liked: 3088
  • Myyttinen Setämies
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1320 : 12.07.2019, 15:38:48 »
TE-palveluissa avoinna vajaa 15000 työpaikkaa + vuokrapaikat. ½ miljoonaa työtöntä.

Näin potentiaalisen työnantajan näkökulmasta totuus on se, ettei mitään riskejä uskalla turhaan ottaa. Siksi valinta osuu sellaisiin tuttaviin, joiden kanssa asioista voidaan sopia "joustavasti". Näin ainakin alle kuukauden pesteissä.

Kyseessä kun on sellainen matematiikka, että jos palkkaan virallisesti jonkun 2400 euron kk -palkalla, tuon henkilön täytyy tuoda kassaan ylimääräistä myyntiä 15000 euron verran, jotta homma kannattaa. Tämä siis omalla alallani vähittäiskaupassa. Jos myisi jotain palvelua tai vastaavaa, saattaisi joku 7000 riittää laskutettavaksi määräksi.

Yhtälö on pienyrittäjälle niin haastava, että kyseeseen ovat tähän mennessä tulleet ainoastaan omat perheenjäsenet tai eläkkeellä jo olevat tutut. Lisäksi kilpailu niin netissä kuin kivijalassakin sen kuin kiristyy. Ja hallitus taatusti helpottaa yrittäjien tilannetta...jooh...  :roll:

Tämä nyt vain ajatuksena. Yrittäjän realismi kun tulee tutuksi vasta sitä eläessä.
Pipsa Aro: Hommafoorumi onkin ihan eri asia, eikä "mikä tahansa internetin sivusto". Tässä nimenomaan keskitytään niihin, jotka saa hirveintä tuhoa aikaan. Duh