Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 467743 kertaa)

sutki

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 100
  • Liked: 203
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2910 : 31.12.2021, 03:49:05 »
Uutisissa työvoimapulasta häiritsee ettei juuri koskaan kerrota palkasta mitään muuta kuin TES:n mukainen palkka. Se kun lähtee alta 10€/h tasosta monella alalla.
Olisi mukava kuulla toimittajan kysyvän minkälaiseen ansiotasoon kuukaudessa pääsee ja kyselisi myös ihmisiltä minkälaisella palkalla ja ehdoilla olisivat ko. työtä valmiita tekemään.

Tuossa leipomon tapauksessa työpaikan sijainti on jo useammalle työttömälle este. Sitten jos vähänkään annetaan ymmärtää että näppäräsormista nopeaa tekijää haetaan mm. vietnamilaisten leivonnaisten tekoon niin ei ihme että työlupaa maannaiselle /-miehelle migriltä haetaan.

Vastaavaa on kebab-paikoissa.

Kallan

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 148
  • Liked: 3055
  • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2911 : 31.12.2021, 08:45:12 »
On se työvoimapula hurja kun aina vaan piinaa.

Lainaus

Vietnamilainen ravintola työvoimapulassa Kannonkoskella
...
YLE KESKI-SUOMI
9.7.2012

X

Karjalainen jätti jo puolitoista vuotta sitten hakemukset maahanmuuttovirastoon kahden työntekijän saamiseksi Vietnamista. Kunnanisätkin ovat huolissaan yrittäjän jaksamisesta.

X
...

https://yle.fi/uutiset/3-6210988

Miksi ihmeessä ne työntekijät pitäisi saada Vietnamista asti eikä pari paikallista työtöntö kannonkoskelaista kelpaa? Minustahan kahden kantasuomalaisen palkkaaminen työntekijöiksi vaan osoittaisi yrittäjän kannattavan hyvää ja terveellistä diversiteettiä.
Olisihan se toki jotain jos menisi vietnamilaiseen ravintolaan syömään vain huomatakseen, että kaikki työntekijät olisivat suomalaisia. Missään kun ei ole sanottu, etteikö kantasuomalaiset voisi yhtä hyvin valmistaa heidän ruokaansa. Onhan suomalaiset ulkoistaneet teollisuutta Kiinaankin*, niin miksei asia voisi toimia myös toisinpäin.

*En tiedä miten paljon suomalaiset firmat teetättävät tuotteita Vietnamissa, sen takia nostin Kiinan esimerkiksi.
Jos pääministeri on kelvoton bilettäjä, älkää ainoastaan toivoko hänen eroansa vaan toivokaa että seuraaja olisi häntä fiksumpi; sillä onhan olemassa todennäköisyys sille, että hänen seuraajansa voi olla kahta kertaa surkeampi.

HDRisto

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 779
  • Liked: 5882
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2912 : 02.01.2022, 15:14:37 »
^Ne kaivatut vietnamilaiset ovat varmasti lähisukulaisia, mitä työttömät kannonkoskelaiset eivät suinkaan ole.

koojii

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 3 048
  • Liked: 7410
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2913 : 02.01.2022, 17:07:58 »
Uutisissa työvoimapulasta häiritsee ettei juuri koskaan kerrota palkasta mitään muuta kuin TES:n mukainen palkka. Se kun lähtee alta 10€/h tasosta monella alalla.
Olisi mukava kuulla toimittajan kysyvän minkälaiseen ansiotasoon kuukaudessa pääsee ja kyselisi myös ihmisiltä minkälaisella palkalla ja ehdoilla olisivat ko. työtä valmiita tekemään.

Tuossa leipomon tapauksessa työpaikan sijainti on jo useammalle työttömälle este. Sitten jos vähänkään annetaan ymmärtää että näppäräsormista nopeaa tekijää haetaan mm. vietnamilaisten leivonnaisten tekoon niin ei ihme että työlupaa maannaiselle /-miehelle migriltä haetaan.

Vastaavaa on kebab-paikoissa.

Näissä on tapana hakea esimerkiksi kiinalaiseen ravintolaan kokkia, joka hallitsee tietyn Kiinan alueen ruoanvalmistaidon ja sitten että hallitsee myös kyseisen Kiinan alueen kielen. 

"Yllättäen" em. vaatimuksen täyttäviä suomalaisia hakijoita ei niihin työpaikkoihin löydy, niin saavat sitten puoltavat lausunnot sieltä alueelta tulevan työluvalle Suomeen.

Pentecost

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 771
  • Liked: 7077
  • Kivapuhe sallittu!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2914 : 03.01.2022, 13:55:57 »
Lainaus
Kunnanisätkin ovat huolissaan yrittäjän jaksamisesta.

 ;D ;D ;D

Purskahdin nauruun tämän pätkän lukiessani. Oman kokemukseni mukaan mitään virkaelättejä ei kiinnosta paskaakaan jonkun yrittäjän ongelmat. Nyökyttelevät sujuvasti heille ongelmista kerrottaessa, mutta jonkin parannuksen saaminen aikaiseksi voi sitten viedä vuosia, vuosikymmeniä tai hautautua toiveiden roskakoriin. Yleensä jälkimmäistä.

Jos jollain on tuotteilleen noin valtava kysyntä, että täytyy olla 20 tuntia vuorokaudessa töissä, niin vaihtoehtoja on suunnilleen 4 kappaletta:

1. Palkata lisää työvoimaa

2. Hankkia teollisia koneita, jotka nopeuttavat valmistusta

3. Muuttaa valikoimaa helpommin valmistettavaksi

4. Lopettaa koko homma

Siitä voi valita. Jonkun vitun piiraan tekeminen nyt ei yliopistotutkintoa kaipaa vaan sen pystyy oppimaan ihan sitä työtä tehdessä.

Nimim. Suvussa leipomo
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Linkster

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 792
  • Liked: 1678
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2915 : 04.01.2022, 09:51:15 »
Ylen "uutisessa" oli muistettu mainita kammottavan työvoimapulan lisäksi että yrittäjä olisi investoinut satojatuhansia euroja ravintola-alan yritykseensä ja hanke on hyvä ja kannattavalla pohjalla.
Piti oikein vilkaista Kannonkoskea asuin- ja yrityspaikkana. Kunta on kyllä hienolla paikalla vesistöjen äärellä mutta keskellä ei-mitään. Kannonkoskella  elelee n.1300 asukasta.Kesällä tietysti enemmän kun vapaa-ajan asukkaat saapuvat.
Jotenkin skeptikkona vaikea avata yhtälöä tuollaisen asukasmäärän ja ravintolan kannattavuuden suhteen. Vaikka tuota viskaalisesti ajattelee mitenpäin hyvänsä, on "satojentuhansien" investointien kuolettaminen työn ja tuskan takana.
Kesällä pitäisi tehdä melkoinen tili, jotta homma toimisi edes omien kulujen kattamiseksi.

Pentecost

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 771
  • Liked: 7077
  • Kivapuhe sallittu!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2916 : 04.01.2022, 11:19:25 »
Kaivelin hieman lisää. Että vain kesäisin ja sunnuntaisin...  :roll:

Lainaus
Vietnamilainen ravintola Huynh Nhu on auki vain sunnuntaisin ja ainoastaan kesäkuun alusta elokuun loppuun. Ravintola järjestää kuitenkin myös yksityistilaisuuksia sekä isänpäivä- ja äitienpäivälounaan. Ja tietysti pikkujouluja.

– Valmistamme sisareni kanssa ravintolaamme aina vietnamilaista ruokaa, myös yksityistilaisuuksiin. Vain muutamassa, harvassa tilaisuudessa asiakas on halunnut pelkästään suomalaisen menun.

Väistämättä herää kysymys, ketkä asiakkaat löytävät tänne, keskelle ei mitään. Karjalainen toteaa hymyssä suin, että kesä on aina vilkasta aikaa, sillä hänen asiakkaitaan ovat muun muassa mökkiläiset.

– Kannonkoskella on ainakin 600 mökkiä. Lähellä on myös Saarijärven, Äänekosken ja Karstulan kesäasukkaat. Lisäksi paikalliset uskaltavat tulla ravintolaan, monet ostavat myös take away -annoksia.

https://www.ksml.fi/paikalliset/2618225

Kyseessä on toiminimi eli mitään tulotietoja tai liikevaihtoa ei rekistereistä saa. Noin vihjeenä toiminimen liikevaihto on yleensä alle satatuhatta vuodessa eli yhden ihmisen palkkaan riittävä. Isommalla liikevaihdolla on jo oman mielenrauhan takia hyvä vaihtaa osakeyhtiöön.
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/karjalaisen-kotileipomo/23603306/taloustiedot

Jotenkin tuntuvat puheet satojentuhansien investoinneista ja järkyttävän huutavasta työvoimapulasta ihan pikkuriikkisen liioitelluilta. Sitä enemmän tuntuu, että joku/jotkin lähisukulaiset tarvitsisi saada maahan ensin "töihin" ja sitten asumaan veronmaksajan kustannuksella. Siitähän voi maanmiesten kanssa sopia, miten "palkka" maksetaan, jotta vaatimukset täyttyvät.

Joo, YLE oli taas tehnyt oikein tutkiskelevaa ja huiskiskelevaa zuurnalismia eli suomeksi sanottuna täyttä paskaa. Juuri tälläinen satuilu vie sen viimeisenkin luotettavuuden.
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Golimar

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 21 215
  • Liked: 34850
  • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2917 : 04.01.2022, 11:35:56 »
IS juttu vuodelta 2017.

Lainaus
X

Nyt ollaan syrjässä. Nelostielle, Viitasaaren eteläpuolelle, on 26 kilometriä ja Jyväskylään 110. Auto kaartaa kapeaa hiekkatietä entisen Vuoskosken kyläkoulun pihaan.

Harvaan asutun kylän sydän lakkautettiin 90-luvun alussa. Nyt taksit kuljettavat oppilaat kymmenen kilometrin päähän Kannonkosken kirkolle.

Kyläkoululla on yhä lapsia: se on nykyään Meiju, 14, ja Heikki Karjalaisen, 12, koti. Heidän äitinsä pyörittää tiloissa Karjalaisen Kotileipomoa ja ravintolaa. Ravintola on samanniminen kuin omistajansa: Huynh Nhu.

X

Koulun jumppasaliin rakennettu, pääasiassa tilauksesta toimiva ravintola on Keski-Suomen ainoa vietnamilainen ravintola. Edes Jyväskylästä ei löydy kilpailijaa – halukkaan on lähdettävä Kuopioon tai Tampereelle.

X

Elettiin syksyä 1977, kun kuljetusyrittäjänä toiminut Hua Quang Khen ja hänen vaimonsa Truong Thi Quoi saivat esikoisensa. Koska sukunimi mainitaan ensin, tytön nimeksi tuli Hua Hyunh Nhu.

Myöhemmin perheeseen syntyivät myös pikkuveli ja -sisko. Kotitalo oli tulvien vuoksi rakennettu osin betonitolppien päälle. Perhe pysyi leivässä kiitos yrittäjäisän, joka oli jo Vietnamin sodan aikana myynyt ja kuljettanut elintarvikkeita laivallaan Vietkongin sotilaille pitkin jokia.

Isä ansaitsi hyvin ja muutti rahansa kultaharkoiksi, jotka hän piilotti kotona pahan päivän varalta makuuhuoneeseen lattialautojen alle.

Kaikki oli hyvin – kunnes Hyunh Nhun lapsuus äkillisesti loppui.

– Olin kymmenen, kun isä sai sydäninfarktin ja halvaantui puoliksi, hän kertoo.

Perheen tulot loppuivat kuin seinään, sillä yhteiskunta ei tarjonnut turvaverkkoa. Kotirouvan rooliin tottuneen äidin oli pakko keksiä töitä. Hän aloitti torikauppiaana, esikoinen apunaan.

X

Hänen tätinsä oli tullut Suomeen venepakolaisena 80-luvun alussa ja kutsui 22-vuotiaan käymään. Huynh Nhu halusi elämältään jotain parempaa ja lähti matkaan kymmenen dollaria taskussaan. Elettiin kesäkuuta 2000.

– Tarkoitukseni oli hankkia Suomessa rahaa ja palata takaisin.

Tampereella kioskiyrittäjänä toiminut täti päätti toisin. Hän otti ohjat käsiinsä, sillä veljentyttärellä oli vain kolmen kuukauden turistiviisumi.

– Pian täti esitteli minulle Kannonkoskella asuvan miehen. Menimme naimisiin elokuussa.

Huynh Nhu sai kuulla naimakaupan taustoista tarkemmin vasta vuosien päästä.

– Täti oli laittanut ilmoituksen Keltaiseen Pörssiin: ”Tyttö etsii herrasmiestä”. Tuntui rankalta, kun kuulin asiasta. Ei vietnamilaisissa lehdissä etsitä ukkoa lehti-ilmoituksella! Nyt naimisiinmeno tuntuu jo vitsiltä.

Täti teki tarkkaa työtä ”herrasmiesten” kanssa ja reissasi ympäri Suomea tarjokkaita tutkiessaan. Eronneet ja juopot täti raakkasi heti listalta.

Huynh Nhu ei kaunistele asiaa.

– Se oli vaihtokauppaa. Menin naimisiin ja sain jäädä tänne. Kun on naimisissa, pitää kunnioittaa miestä. Saimme kuitenkin kaksi lasta.

PIAN Huynh Nhu oli jälleen torikauppias. Hän perusti pienleipomon miehen maatilan yhteyteen ja myi kevätkääryleiden rinnalla suomalaisia perinneherkkuja muikkukukoista karjalanpiirakoihin. Oppi tuli anopilta.

Mies torppasi haaveet laajamittaisemmasta toiminnasta. Avioero 2010 oli vapauttava.

X

Kaukaiseen Pohjolaan saapuivat perässä Huynh Nhun sisko ja serkku – ja tänä kesänä myös veli neljän tyttärensä kanssa. Veli sai töitä maatalouslomittajana. Sisko ja serkku ovat töissä leipomossa. Myös Meiju ja Heikki auttavat kesäisin toreilla ja markkinoilla.

Leipomo työllistää lisäksi yhden siivooja-leipojan ja välillisesti muun muassa paikallisia kalastajia. Huynh Nhu on valloittanut asiakkaansa leipomuksillaan ja iloisuudellaan. Mutta kun kassakone torilla laulaa, löytyy joukosta usein joku kateellinen, jota yritteliäs ja ahkera vierasmaalainen ärsyttää.

– Joku sanoo, että sulla on monta autoa ja iso talo. Sanon, että kyllä on velkaakin!

X

https://www.is.fi/asuminen/art-2000005386389.html

https://www.google.com/maps/place/Hilmontie+118,+43300+Kannonkoski/@63.0305612,25.3607319,123m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46843a8b81ac6b13:0x6697d846f73ec220!8m2!3d63.0306778!4d25.3601969

HDRisto

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 779
  • Liked: 5882
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2918 : 04.01.2022, 16:51:39 »
Uutisissa työvoimapulasta häiritsee ettei juuri koskaan kerrota palkasta mitään muuta kuin TES:n mukainen palkka. Se kun lähtee alta 10€/h tasosta monella alalla.
Olisi mukava kuulla toimittajan kysyvän minkälaiseen ansiotasoon kuukaudessa pääsee ja kyselisi myös ihmisiltä minkälaisella palkalla ja ehdoilla olisivat ko. työtä valmiita tekemään.

Tuossa leipomon tapauksessa työpaikan sijainti on jo useammalle työttömälle este. Sitten jos vähänkään annetaan ymmärtää että näppäräsormista nopeaa tekijää haetaan mm. vietnamilaisten leivonnaisten tekoon niin ei ihme että työlupaa maannaiselle /-miehelle migriltä haetaan.

Vastaavaa on kebab-paikoissa.

Näissä on tapana hakea esimerkiksi kiinalaiseen ravintolaan kokkia, joka hallitsee tietyn Kiinan alueen ruoanvalmistaidon ja sitten että hallitsee myös kyseisen Kiinan alueen kielen. 

"Yllättäen" em. vaatimuksen täyttäviä suomalaisia hakijoita ei niihin työpaikkoihin löydy, niin saavat sitten puoltavat lausunnot sieltä alueelta tulevan työluvalle Suomeen.

Ja sillä talousauleella korvessa ei ole niin paljon kiinalaisia sieltä "tietyltä kiinan alueelta" että niillä ruokala pysyisi pystyssä.
Ja pottunokka ei mitään eroa huomaa tai välitä, olipa kana ja riisi valmistettu sen tai tuon Kiinan maakunnan oppien mukaan.

Ari-Lee

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 35 620
  • Liked: 33041
  • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2919 : 04.01.2022, 16:55:31 »
Ja sillä talousauleella korvessa ei ole niin paljon kiinalaisia sieltä "tietyltä kiinan alueelta" että niillä ruokala pysyisi pystyssä.

Ei vielä. Kyllä niitä sinne saadaan sen verran kuin tarvitsee yhden keittiön ylläpitoon.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Augustus

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 569
  • Liked: 1332
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2920 : 04.01.2022, 21:10:18 »

Oman kokemukseni mukaan mitään virkaelättejä ei kiinnosta paskaakaan jonkun yrittäjän ongelmat. Nyökyttelevät sujuvasti heille ongelmista kerrottaessa, mutta jonkin parannuksen saaminen aikaiseksi voi sitten viedä vuosia, vuosikymmeniä tai hautautua toiveiden roskakoriin. Yleensä jälkimmäistä.

Jos jollain on tuotteilleen noin valtava kysyntä, että täytyy olla 20 tuntia vuorokaudessa töissä, niin vaihtoehtoja on suunnilleen 4 kappaletta:

1. Palkata lisää työvoimaa

2. Hankkia teollisia koneita, jotka nopeuttavat valmistusta

3. Muuttaa valikoimaa helpommin valmistettavaksi

4. Lopettaa koko homma

Siitä voi valita. Jonkun vitun piiraan tekeminen nyt ei yliopistotutkintoa kaipaa vaan sen pystyy oppimaan ihan sitä työtä tehdessä.

Nimim. Suvussa leipomo

Erittäin hyvin kiteytetty. Tuosta Elina Lepomäki/Valtonen ketjusta Roopen viestistä Valtosen lausunto Ulkopolitiikka-lehdessä:
Lainaus käyttäjältä: Ulkopolitiikka-lehti
Huipun Valtonen mainitsee haastattelun aikana yhdeksän kertaa. Hän kuitenkin täsmentää, ettei ihannoi vain tutkintoja, vaan itsensä ja osaamisensa kehittämistä yleensä. »Huippuosaaja voi olla esimerkiksi työssä oppinut kokki.»

Tämä nykyään lähes jatkuva kokkien arvostaminen ja ihannointi kuuluu johonkin ihmeelliseen eliitin tai ainakin joidenkin hyvätuloisten ihmisten maailmaan, jossa on tapana nauttia vapaa-aikana erittäin hienostuneita huippukokkien viritelmiä näyttävällä paikalla kalliilla hinnalla. Jos nyt haluaa syodä jotain pekingiläistä kevyesti liekinheittimellä liekitettyä ankkaa (tuoretta ankkaa, siis elävä ennen valmistusta, pakasteankka ei käy) tryffelikastikkeella pallokalan maksasta valmistetun hyytelön kera, niin mikäs siinä, jos rahaa on.

Olen vahvasti vakuuttunut, siitä että huippukokkeja mahtuu Suomeen vain muutamaan kasvukeskukseen kourallinen tyydyttämään käytännössä pienen asiakaskunnan tarpeita. Suomessa käytännössä ihan kaikki kokit tekevät ihan tavisruokaa kouluissa, työmaaruokaloissa, lounaspaikoissa ja pitserioissa ja mäkkärillä ym. ihan sellaista ruokaa joita suurinpiirtein puolet suomalaisista oppisi tekemään halutessaan.

Suomeen saa mun puolesta roudata oikeita huippukokkeja koska sellaisia tarvitaan vain hyvin vähän, mutta tuo idea ulkomailta tuotettujen kokkien tarpeesta on levinnyt ihan tavistenkin bisneksiin Joka vtun etnoläävään pitää roudata joku "huippukokki" ulkomailta, keittämään jotain "etnosapuskaa"  jonnekkin käpykylään. Tämä on yksi epäterveen maahanmuuton ongelma.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2022, 21:14:33 kirjoittanut Augustus »

Ari-Lee

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 35 620
  • Liked: 33041
  • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2921 : 04.01.2022, 23:39:27 »
Lainaus
Joka vtun etnoläävään pitää roudata joku "huippukokki" ulkomailta, keittämään jotain "etnosapuskaa"  jonnekkin käpykylään. Tämä on yksi epäterveen maahanmuuton ongelma.

Lainaus
Etninen kokki, Anwar's Café Ky, Kajaani

Anwar's Cafe Ky etsii etnistä kokkia, joka osaa valmistaa intialaista ruokaa, leipoa intialaisia kakkuja ja keksejä ja valmistaa intialaista ja kashmirilaista teetä.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10647805?locations=Kajaani&&announced=0&leasing=1&&workTypes=0&&english=false&sort=1

Pystyyntapettujen kyläpahasten kansanvaihtotyö.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Kallan

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 148
  • Liked: 3055
  • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2922 : 05.01.2022, 08:17:26 »
Lainaus
Joka vtun etnoläävään pitää roudata joku "huippukokki" ulkomailta, keittämään jotain "etnosapuskaa"  jonnekkin käpykylään. Tämä on yksi epäterveen maahanmuuton ongelma.

Lainaus
Etninen kokki, Anwar's Café Ky, Kajaani

Anwar's Cafe Ky etsii etnistä kokkia, joka osaa valmistaa intialaista ruokaa, leipoa intialaisia kakkuja ja keksejä ja valmistaa intialaista ja kashmirilaista teetä.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10647805?locations=Kajaani&&announced=0&leasing=1&&workTypes=0&&english=false&sort=1

Pystyyntapettujen kyläpahasten kansanvaihtotyö.

Vai että etninen kokki pitäisi olla, eikö käy kantasuomalainen Jari 55v hoitamaan saman homman. Saisi ummehtunut impivaaralainen intialainen junttiruoka kansainvälisiä tuulahduksia, kun intialaiset ruoat saisivat suomitwistin.
Jos pääministeri on kelvoton bilettäjä, älkää ainoastaan toivoko hänen eroansa vaan toivokaa että seuraaja olisi häntä fiksumpi; sillä onhan olemassa todennäköisyys sille, että hänen seuraajansa voi olla kahta kertaa surkeampi.

Golimar

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 21 215
  • Liked: 34850
  • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2923 : 12.01.2022, 09:14:31 »
Lainaus
X

Keskuskauppakamari on huolissaan siitä, että maahanmuuton vauhdittamiseen tähtäävät toimet keskittyvät liikaa vain asiantuntijoihin ja erityisasiantuntijoihin.

Kauppakamareiden tekemän kyselyn mukaan ulkomailta rekrytoivat yritykset tarvitsevat osaajia erityisesti niin sanottuihin duunaritöihin. Noin 70 prosenttia niistä yrityksistä, jotka aikovat jatkossa rekrytoida ulkomailta, kertoivat hakevansa ulkomaalaisia osaajia nimenomaan työntekijätehtäviin.

Hieman alle 50 prosenttia ulkomaalaisia rekrytoivista yrityksistä tarvitsee kyselyn mukaan osaajia asiantuntijatehtäviin ja noin 10 prosenttia johtotehtäviin.

”Kyselyn tuloksista herää vakava huoli siitä, että keskittyykö hallitus liikaa vauhdittamaan vain asiantuntijoiden ja erityisasiantuntijoiden maahanmuuttoa? Yrityksillä on suuri tarve myös ihan tavallisille ammattiosaajille. Myös tähän tarpeeseen pitää pystyä vastaamaan ja lisäämään laajasti työntekijöiden maahanmuuttoa”, Keskuskauppakamarin johtava osaamisasiantuntija Mikko Valtonen sanoo tiedotteessa.

X

Ulkomaalaisia rekrytoineet yritykset kokivat hankalan oleskelulupaprosessin yhdeksi ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnin ongelmakohdista. Kyselyyn vastanneista yrityksistä vain kuusi prosenttia vastasi työperäisen oleskelulupaprosessin olevan sujuva.

”Osaajapulan ratkaisemiseksi pitää ottaa käyttöön kaikki keinot. Me yksinkertaisesti tarvitsemme enemmän ulkomaalaisia osaajia Suomeen”, Valtonen sanoo.


https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000008533766.html

Pentecost

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 771
  • Liked: 7077
  • Kivapuhe sallittu!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2924 : 12.01.2022, 11:35:00 »
Lainaus
”Osaajapulan ratkaisemiseksi pitää ottaa käyttöön kaikki keinot. Me yksinkertaisesti tarvitsemme enemmän ulkomaalaisia osaajia Suomeen”, Valtonen sanoo.

Se on todella surullista seurata kuinka tämä mädätys on levinnyt keskuskauppakamariin ja Suomen Yrittäjiin. Ennen oltiin kokoomuslaisia ja ainakin oikealla poliittisesti ja isänmaallisia. Nyt haalitaan valtion elätettäväksi "työvoimaa" omien kansalaisten ollessa työttömiä.

Suomen Yrittäjistä erosin, kun johto ilmaisi olevansa tällä samalla mädätyksen linjalla eli EU alueen 400+ miljoonaa vapaasti tänne saatavissa olevaa työvoimapulan paikkaajaa ei riitä vaan täytyy nyt vaan saada sitä eksoottista orjatyövoimaa tuottamaan parempia osinkoja.

Tämä maa on menetetty tälläisten paskiaisten ollessa vallassa.
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Kni

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 8 656
  • Liked: 17994
  • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2925 : 12.01.2022, 11:46:09 »
Vai että etninen kokki pitäisi olla, eikö käy kantasuomalainen Jari 55v hoitamaan saman homman. Saisi ummehtunut impivaaralainen intialainen junttiruoka kansainvälisiä tuulahduksia, kun intialaiset ruoat saisivat suomitwistin.

Ei se käy, koska muutoin Anwarin veli (perheineen) ei pääse Suomeen elätettäväksi.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

JP73

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 292
  • Liked: 879
  • Nuivana syntynyt
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2926 : 19.01.2022, 19:34:57 »
Unilever suunnittelee jäätelötuotannon siirtoa Sipoosta Ruotsiin – käynnistää yt-neuvottelut

https://www.iltalehti.fi/talous/a/9fa29e93-a42b-42fc-867a-ed364ef8cd1a

Lainaus
Unileverin mukaan sen kokonaistuotanto Sipoossa on laskenut merkittävästi vuodesta 2016 asti. Tämän kerrotaan johtuvan kiristyneestä kilpailusta jäätelömarkkinoilla sekä muutoksista kuluttajien ostokäyttäytymisessä.