Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 467742 kertaa)

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 559
 • Liked: 7336
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #30 : 27.08.2017, 23:46:03 »
Vaan on olemassa sellaisia duuneja joista ei voi lähteä kotiin kun kello lyö. Asiat vain on saatava tehtyä.

Minua on huvittanut monet kerrat, kun puhutaan välillä, että "tee etäpäiviä", että miten esim. linjurin ajo onnistuu kotoa käsin?

Jaa että miksi otin tämän asian esille? Tietty siksi, että on hyvä tehdä avauksia työelämän uudistamiseksi, mutta on myös syytä pitää mielessä, että alat ovat erilaisia, eikä ole olemassa mitään patenttiratkaisuja, jotka soveltuisivat joka alalle. Kuten Kari totesikin.

Tähän perusteena, katsoin taannoin kun litu yritti saada vasikkayhdistelmän laituriin. Tunnin se sitä yritti, sitten luovutti. :D Myönnetään, oli kerrankin hauskaa.

Vasikkayhdistelmänhän voi ajatella peruuttaessa tavallaan täysperäyhdistelmäksi, sillä kääntöpöydän päällä kääntyvä nivel vastaa täysperän perävaunun etukelkkaa. Noin niinQ teoriassa. Ainiin mutta eihän litu ole varmaan täysperää ajanut metriäkään.

Sori Tabula, nyt meni ainakin semi-OT:ksi. Mutta kun ei minulla ole nopeita ratkaisuja työttömyyden helpottamiseksi. Koulutuspohjani ei riitä senkään ymmärtämiseen, että miksi hemmetissä Suomeen pitää oikein imuroida moniosaajatyöttömiä kolmansista maista, vaikka a) Suomessa on jo ennestään korkea työttömyys ja b) tulevaisuudessa robotit KUULEMMA tekevät huomattavan osan niistä töistä, jotka nyt tekee ihminen. Vaan eipä näihin ole osannut vastata kukaan korkeammin koulutettukaan.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

talous ja muutos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 939
 • Liked: 199
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #31 : 31.08.2017, 08:15:21 »

Päinvastoin, tarve määrää hinnan. Nälkäiselle ruoka on kaiken arvoista. Ja niin kallista että sen takia tehdään nälänhädän kohdalla murhista eteenpäin kaikkea. Se sitten kun ei ole rahaa millä ostaa ruokaa niin alkaa rähinät. Markkinatalous säätää vain hinnat myyjälle edullisimmaksi. Se ei välitä paskan vertaa niistä joilla ei ole ostovoimaa.

Ei leipää saa kaupasta halvemmalla jos siihen ei ole varaa. Silloin sitä ei saa rehellisin keinoin. Kysynnän lasku laskee hintaa vain jos kysynnän lasku johtuu tuotteen kannattamattomuudesta sillä hinnalla. Jos taas leipä on haluttua, sen hinta on kova vaikka sitä menisikin vähemmän.

1980 -luku oli Suomessa ainoa ylellisyyden ja hyvinvointivaltion vuosikymmen. Ruotsilla oli niitä monta, koska se säästyi sodan tuhoilta ja sai keskittyä kaupankäyntiin Natsi - Saksan kanssa sota-aikana.
1990 -luvun alun lamakausi toi ruoka-apujonot Suomeen. Mutta siihen aikaan niitä hävettiin ja yritettiin piilotella, koska 1980 -luvun Suomen tunnuslause oli: On lottovoitto syntyä Suomeen.
Kuitenkaaan 1990 -luvun jälkipuolen nousukausi ei poistanut ruoka-apujonoja Suomesta. Seuraavalla vuosikymmenellä totuttiin ruoka-apujonoihin.
Vuonna 2008 Suomessa alkanut pitkä laskukausi toi edelleen huononnuksia. Puolituttu virolainen osti säkillisen perunoita. Eläminen keitettyjen perunoitten ja leivän varassa on palannut Suomeen.
Narkkarit varastanut polkupyöriä ym. helposti varastettavaa ja helposti netissä myytävää, jotta saisivat päivittäisen huumeannoksensa.
Kaupungeissa sijaitsevilta viljelypalstoilta on alettu varastaa herneitä ym. kasvimaan tuotteita. Ovatko asialla nälkäiset narkkarit, romanikerjäläiset, salaa maassa asuvat vai muut rutiköyhät?

-----

Töitten siirtyminen nopeasti kasvaviin - alunperin köyhiin - maihin on kuin investointi: aluksi pitää elää niukasti, mutta myöhemmin siitä hyödytään.
- Köyhien maitten asukkailla on vähän ostovoimaa eikä niitten asukkailla ei oikein ole varaa ostaa tuotteita Suomesta.
- Keskituloisten maitten asukkailla on varaa ostaa tuotteita Suomesta ja matkailla Suomessa. Tästä on esimerkkinä Kiina.
- Suomalainen voi paeta työttömyyttä etsimällä töitä vauraista maista.

Nopea talouskasvu näkyy bkt/asukas tilastoissa. Tästä esimerkkinä:
Nousevan Aasian maat.
Lähde: World Economic Outlook Database April 2017
Tässä on vain väkiluvultansa isot nousevan Aasian maat. Mittarina on bkt/asukas:
2016  /2022
Bangladesh: 1,411 $  /2,252 $
Cambodia:    1,230 $  /1,830 $
Kiina:             8,113 $  /12,363 $
Intia:             1,723 $  /2,779 $
Indonesia:     3,604 $  /5,790 $
Malesia:         9,360 $  /13,958 $
Myanmar:       1,269 $  /2,211 $
Nepal:               733 $  /1,130 $
Filippiinit:        2,924 $  /4,937 $
Sri Lanka:       3,887 $  /5,318 $
Thaimaa:        5,899 $  /7,485 $
Vietnam:        2,173 $  /3,208 $

-----

Suomi ja muut Euroopan vanhat rikkaat teollisuusmaat putoavat alaspäin bkt/asukas -tilastoissa.
Olisi tarvittu laskuvarjoa, jotta putoaminen ei olisi tuntunut niin kovalta:
* Oma valuutta:
- Kustannustaso olisi laskenut nopeasti sellaiseksi, että Suomen talous olisi palautunut kilpailukykyiseksi.
- Keski - Euroopan oloihin sovitetulla eurolla Suomen kustannustaso laskee liian hitaasti: Yhtiöt eivät voi odottaa yli 5 vuotta, jotta Suomen kustannustaso laskisi riittävästi, vaan ne investoivat muihin maihin.
* Ei ulkomaista halpatyövoimaa:
- Ulkomainen halpatyövoima syrjäyttää työmarkkinoilta suomalaiset, jotka ovat huonosti koulutettuja tai muuten hankalammin työllistettäviä.
- Suomalaiset joutuvat työttömyyskortistoihin. Työttömyyskorvaukset ym. sosiaalituki työttömille rahoitetaan verovaroilla.
* Ei ulkomaista sosiaalista maahanmuuttoa.
- NATO -maat ovat turvallisia. Sensijaan NATO:n ja Venäjän välisissä puskurivaltioissa on riskialtista asua, kuten Georgian (Vuonna 2008 Venäjän ja Georgian välinen sota) ja Ukrainan (Vuonna 2014 Venäjä sieppasi Krimin ja sai aikaan Kaakkois - Ukrainan separistialueen) esimerkit osoittavat.
- Menee monta vuotta kielitaidon hankkimiseen ja koulutuksen saamiseen ennenkuin sosiaaliset maahanmuuttajat voivat työllistyä Suomessa.
- Matalan talouskasvun Suomessa on vaikea työllistyä. Tämä on erityisen vaikeaa sosiaalisille maahanmuuttajille.
- Sosiaaliset maahanmuuttajat tarvitsevat monta vuotta sosiaalitukia. Ne kustannetaan verovaroin.
- Köyhtyneessä Suomessa sosiaalituista kilpailevat raihnaiset vanhukset, vammaiset, mielisairaat yms. sekä sosiaaliset maahanmuuttajat.

Entä jos perustulo on sosiaalisille maahanmuuttajille kuin kukkien mesi mehiläisille? Eli se kiihdyttäisi sosiaalista maahanmuuttoa.


Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #32 : 31.08.2017, 09:25:46 »
Lainaus
Entä jos perustulo on sosiaalisille maahanmuuttajille kuin kukkien mesi mehiläisille? Eli se kiihdyttäisi sosiaalista maahanmuuttoa.
Näin aivan varmasti tulisi käymään jos se olisi jokaiselle maahantulijalle oikeus. Jo nyt tukien mitoittaminen sen mukaan että tulijoiden olisi saatava johonkin kuviteltuun suomalaiseen keskivertoon pohjautuen tuet on järjetön. Asiaan auttaisivat uudelleen tulkinnat ja säädökset, tarvittaessa lain oikaiseminen koskemaan ainoastaan kansalaisia ja kansalaisoikeuden saannin kiristäminen.

Taas kerran on työryhmä nähnyt valon ja oivaltanut perimmäisen ongelman. Kohtaanto-ongelma.
Ja Ihalainen esittää myös keinoja asian ratkaisemikseksi.

Lainaus
– Kehysriihessä tehtävien työvoiman kohtaamistoimista edistävien päätösten lisäksi tulisikin asettaa eri ministeriöiden ja työmarkkinaosapuolten yhteinen työryhmä, jonka tarkoitus olisi arvioida pidemmällä aikavälillä kohtaantohaasteita ja kiinteästi työpaikka- ja rakennemuutosarvoihin perustuen.
https://demokraatti.fi/tarvitaan-positiivista-alueellista-ja-ammatillista-liikkuvuutta-ihalainen-kehuu-esko-ahon-laatimaa-esitysta/


Näin.Miten tässä tulee itselleni dejavuu että demarit ovat pyörittäneet tätä samaa jo kolmattakymmenettä vuotta ja aina se vain keksitään uudestaan ja uudestaan. Perustetaan työryhmä ja kyllä se siittä.

Millä tavoin työmarkkinaosapuolet ajaisivat työttömän asiaa? Ne ovat huolissaan vakinaisissa viroissa ja toimissa olevien palkkatasosta ja sen pitämiseksi riittävänä tarvitaan ilmaistatyövoimaa. Kun kunta-uudistus saadaan pyörimään ja ylimmät virat on jaettu puolueita lähellä oleville tahoille, tullaan suorittantason työt tekemään erillaisten työvoimapoliittisten aktivointien toimesta ilman palkkaa tukia vastaan.« Viimeksi muokattu: 31.08.2017, 09:29:23 kirjoittanut Ulvokki »

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 691
 • Liked: 1179
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #33 : 11.09.2017, 23:12:57 »
Vihreiden globalistien tapa kikattaa sukupuolineutraalisti ja lirauttaa intopissa pikkareihin kun perinteisten VHM-alojen työt ovat siirtyneet ulkomaisen halpatyövoiman käyttökohteeksi saattaa lorahtaa omaan nilkkaan.

Nyt voi kikatus loppua.

Lainaus
Etlan tilaisuudessa esiintyneen professori Richard Baldwinin puheet asiantuntijatyön murroksesta ja korkeakoulutettujen valkokaulustyöläisten palkkojen romahtamisesta kohauttivat ja osuivat maaliin.

Suomihan on profiloitunut korkean tason asiantuntijatyön maaksi, koska halvalla työvoimalla tai alhaisilla tuotantokustannuksilla emme pysty kilpailemaan.

Aiemmin on puhuttu paljon siitä, että tekoäly tulee hävittämään paljon rutiininomaisia ja matalasti palkattuja töitä. Badwinin mukaan seuraavaksi globalisaation seuraukset tuntuvat työntekijäryhmissä, joita se ei ole juuri koskettanut aiemmin.

Baldwin sanoo, että globalisaation seuraava aalto, "virtuaaliglobalisaatio", avaa erityisesti palvelusektorin työpaikat maailmanlaajuiselle kilpailulle. Vaikutukset alkavat tuntua jo muutaman vuoden kuluttua.

Baldwinin Helsingissä Etlan tapahtumassa pitämä puhe löytyy YouTubesta:

http://www.youtube.com/watch?v=JbATgLCk_EE

Puhe on ajatuksia herättävä ja suosittelen sen katsomista myös heille, jotka eivät allekirjoita Baldwinin tulevaisuusnäkemyksen kaikkia yksityiskohtia.

Konekääntämisen seuraukset, tekoälyn kehittyminen ja telerobotiikka voivat viedä paljonkin nykyisenkaltaisia työpaikkoja suomalaisilta.

Taidanpa olla ainoa Perussuomalaisten jäsen, joka oli paikalla salissa Baldwinin puhetta kuuntelemassa.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #34 : 13.09.2017, 11:43:03 »
Juncker onn puhunut ja Liisa twiittanut. Junckerin ehdotus (käsky) on että kaikkissa EU maissa otetaan käytäntöön yhtenäinen palkkapolitiikka eli saman palkkaisuus.
Tällainen säädös tulisi aivan varmasti heijastumaan SAKn ja ay-puolen toimintaan. Touhu siirtyisi EUn keskusvirastoon ja kuten on jo pitkään annettu ymmärtää, niin liitot siirtyisivät työnvälitysbisnekseen ulkoistettujen sote-toimintojen myötä. Sopii erinomaisesti demareille, bisnestähän tämä kaikki vaan. Lisäksi "työväen" asianajajille avautuu huippuvirkkoja näköalapaikoilla Brysselissä. Jee.

Kun tarveharkinta, jotta eivät vasemmistopuolueet ole pahemmin kritisoineet  :roll:, saadaan avattua niin se on pelkkää tuloa "työväen" graniittilinnoihin.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #35 : 20.09.2017, 12:13:55 »
Työvoimapula huutaa juuri nyt pääkaupunkiseudulla ja kohtaanto-ongelma on karmeaa todellisuutta. Kommenttiosassa joku ehdottikin että nythän olisi Irakin osaajat tarjolla kun kolmen S:n- patsaalla rakennusprojekti päättyi.
Jaa-a, mitenkä nyt Nairun käy jollei saada nopeasti lisättyä työntarjontaa?

Lainaus
Rakentajista pula Helsingissä – ylitarjontaa Kainuussa
Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä on lisääntynyt keväästä ja vuoden takaisesta, selviää työ- ja elinkeinoministeriön julkistamasta ammattibarometrista. Barometri paljastaa myös, että työvoimapulassa ja työvoiman ylitarjonnassa näkyy vahva alueellinen vaihtelu ammattien sisällä.
 
Tyypillisiä tällaisia ammatteja ovat muun muassa talonrankentaja, rakennussähköasentaja ja kuorma-auton kuljettaja, jotka molemmat ovat työvoimapula-ammatteja Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla, mutta ylitarjonta-ammatteja esimerkiksi Kainuussa. Ilmiötä kutsutaan työvoiman kohtaanto-ongelmaksi.
 
Ammattibarometria voi tutkia tällä verkkosivulla.
 
Valtakunnantasolla työvoimapula-ammateiksi määriteltiin elo-syyskuussa 32 ammattia. Pula-ammattien kärjessä on edelleen terveys- ja sosiaalialan ja rakennusalan ammatteja.
 
Ylitarjontaa arvioitiin olevan enää 42 ammatissa, kun vuotta aikaisemmin ylitarjontaa oli noin 60 ammatissa. Paljon liikaa hakijoita on ainoastaan yleissihteerin ammatissa. Seuraavaksi eniten ylitarjontaa on johdon sihteereissä ja osastosihteereissä, kun uutena ammattina top 15 -listalla ovat sisustussuunnittelijat.
 
Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Se laaditaan kaksi kertaa vuodessa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230660-rakentajista-pula-helsingissa-ylitarjontaa-kainuussa
« Viimeksi muokattu: 20.09.2017, 12:19:08 kirjoittanut Ulvokki »

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 383
 • Liked: 17136
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #36 : 20.09.2017, 13:13:24 »
Mitään tekemistä raksa-alan työvoimapulalla ei ole tietysti sillä että vitosen ydinvoimasähkärit puolasta ja tsekeistä polkee kantisten palkkatason täysin kannattamattomaksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #37 : 20.09.2017, 13:46:41 »
Mitään tekemistä raksa-alan työvoimapulalla ei ole tietysti sillä että vitosen ydinvoimasähkärit puolasta ja tsekeistä polkee kantisten palkkatason täysin kannattamattomaksi.
Yleensähän noi on aikalailla keksittyjä juttuja.
Tuonkin artikkelin alla joku kirjoitti vastauksen että oikeasti pula olisi alihankkijoista ja työvoimaa olisi riittämiin.

Työttömien määrään ovat keksineet ilmeisesti hyvän keinon parantaa tilastoja ja siirtää määrärahoja matujen haalimiseen, tehneet jonkin muutoksen heinäkuussa millä saaneet pudotettua korvauksilta väkeä.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005375520.html

Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa
Lainaus
Työnhakuun tehtiin heinäkuun alussa uudistus, josta tiedotettiin yhdellä lyhyellä uutisella te-toimistojen kotisivuilla.

Huomiotta jäänyt muutos on aiheuttanut sekaannusta, jonka vuoksi lukemattomat työttömät ovat menettäneet ainakin osan tuistaan.
Tekstistä ei selviä mitä tarkalleen ottaen lukien ja missä, mutta jos nyt lähempänä eläkeikää on niin voisi olla jopa mahdollista että siellä oikeasti on jotain lukenut eikä ole ollut työvoimatoimiston vika.
Moni kun vanhemmiten näkee vähäsen kehnosti, itsekin tihrustan nokka kiinni koneessa milloin pienempi näyttö on.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 620
 • Liked: 33041
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #38 : 20.09.2017, 14:24:18 »
Mitään tekemistä raksa-alan työvoimapulalla ei ole tietysti sillä että vitosen ydinvoimasähkärit puolasta ja tsekeistä polkee kantisten palkkatason täysin kannattamattomaksi.
Yleensähän noi on aikalailla keksittyjä juttuja.

Valemediastahan niistä onkin luettu. Taruolentoja taitavat olla 4 euron puolalaishitsarit ja kahden euron venäläisrekkakuskit. Samoin kuin alle 5 euron pitsat. Joku lienee teetättänyt työt maksuttakin, mutta myö ei uskota valemediaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 620
 • Liked: 33041
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #39 : 20.09.2017, 15:09:01 »
Puolassa taitaa olla pula alle euron hitsareista. TE-ministeriön sivulla on haettu ulkomaille osaajia:

Lainaus
Nimike:  Markkinointi-, tulkkaus- ja kääntäjäkoordinaattori
Työnantaja: Tulkkaus- ja käännöskeskus Professional Oy
Sijainti: Helsinki
Työtehtävät: uusasiakashankinta, tulkkaus- ja käännöstöiden järjestely ja koordinointi, toimistotyöt
Palkka: 1800 euroa kuukaudessa kokoaikatyöstä neljän kuukauden koeajalla

Miksi paikka ansaitsi päästä tälle listalle: Tämä ilmoitus tulee molliin aina neljän kuukauden välein. Tämä oli viides tai kuudes kerta, kun näin samaisen ilmoituksen mollissa. Sen sijaan, että alkaisi saada kohtuullisempaa palkkaa koeajan jälkeen, saakin lähteä ja tilalle palkataan uusi koeaikalainen. Ilmoituksessa sanotaan myös:  ”Kiireellisyyden vuoksi emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin.” Hmm, kummaa, kun he ehtivät kuitenkin laittaa ilmoituksen neljän kuukauden välein molliin.

Nimike: Service Desk Technician
Työnantaja: CGI
Sijainti: Portugali
Työntekijältä vaaditaan: Fluency in Finnish, fluency in additional language(s) (English, Spanish or Portuguese), experience in user support (helpdesk or call center) , knowledge of PC’s Operating System and standard software (Preferential), knowledge of Hardware, Network Protocols, Microsoft Office, Anti-virus (Preferential), knowledge of Troubleshooting problems in PC’s, Printers, Windows OS, hardware, etc.
Palkka: 800 – 1000 euroa kuukaudessa kokoaikatyöstä
Bonus: Asumisesta ei tarvitse huolehtia, sillä pääset kimppakämppään jonkun kanssa.

Nimike: Transport logistics dispatcher
Työnantaja: EF-Express
Sijainti: Puola
Työtehtävät: Efficiently assign trips to comply with required pickup / delivery times; Professionally communicate with drivers through the day & night; Assigned & monitor trips, status update is to ensure the pickups / deliveries are being done on time; Professionally communicate with our clients; Coordinate work load with other team members.
Palkka: 2500 Puolan złotya (PLN) kuukaudessa kokoaikatyöstä (40 t), mikä tekee 580,01 euroa eli tuntipalkka on mielettömät 3,62 euroa! Varaudu siihen pettymykseen, ettet saa paikkaa, sillä tähän työhön on kovat kielivaatimukset; sinun tulee osata puolaa, englantia ja saksaa.

https://mielekasmiellekartta.wordpress.com/2014/12/30/mollin-huikeimmat-tyopaikat-tuntipalkka-362-euroa/

Kajaanissa on huutava pula henkilökohtaisista avustajista. Työnantaja voi olla kuka vain ja mitä vain. Osa-aikainen työ, alle 10€/h, osapäivärahaa voi hakea Kelasta palkan päälle. Kohtaanto-ongelma on tosiasia - palkka ja elämiskulut eivät kohtaa. Jos joutuu viemään korjaamolle auton, mikä välttämättämyys useille tulonhankintavälineenä, on tuntiveloitus likempänä sataa euroa kuin viittä kymmentä. Joutuu tekemään n.10 tuntia töitä henkilökohtaisena avustajana, että on varaa maksaa yhden tunnin veloitus autokorjaamolla. Plus varaosat siihen päälle. Ja sittenhän työ on kannattamatonta siltä osin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #40 : 21.09.2017, 07:54:27 »
Valemediastahan niistä onkin luettu. Taruolentoja taitavat olla 4 euron puolalaishitsarit ja kahden euron venäläisrekkakuskit. Samoin kuin alle 5 euron pitsat. Joku lienee teetättänyt työt maksuttakin, mutta myö ei uskota valemediaan.
Olennaista oli se jatko:
Tuonkin artikkelin alla joku kirjoitti vastauksen että oikeasti pula olisi alihankkijoista ja työvoimaa olisi riittämiin.

Etsin parin työttömyyskorvausta saavan henkilön (noh, kaveri ja vaimonsa) kanssa tuota toisen artikkelin mystistä ilmoitusta, eipä ollut heillä sellaista. Menee sivut, kirjautuu sisään, ilmoitusta ei ole.
Ehkä se vain osalla. Oisiko mahdollisesti jäänyt ilmoittamatta myös heille joita asia koskee ja sillä saaneet tiputettua korvauksilta väkeä, pois tilastoista. Ennen ovat kunnostautuneet sillä että "on lähetetty työhönosoitus" joita kuitenkaan ei ole perille asti mennyt. Sen verta monelta kuultu että eiköhän ole ollut tahallista sekin.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #41 : 21.09.2017, 09:24:32 »
Nyt on tullut kommentteja että "oma asioiti" palveluun ilmestyy työtehtäviä jotka olisi tehtävä määräaikaan mennessä ilman että työtön tietää siellä näitä olevan. Koska sivustot ovat aivan järkyttävän sekavat ja epäkäytännölliset sieltä tällaisen hakeminen on kohtalaisen vaikeaa. Varsinkin juuri työttömäksi joutuneita on saatu kampitettua näillä keinoin jo ennen ensimmäistä korvausta pois listoilta.

Lainaus
Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa
Lukuisat työttömät ovat viime kuukausina menettäneet tukia, koska heidän työnhakunsa on katkennut vain muutamassa päivässä.
Taloussanomiin otti elokuussa yhteyttä 55-vuotias opettaja, joka oli ilmoittautunut heinäkuun alussa työttömäksi työnhakijaksi te-palveluiden Oma asiointi -nimisessä nettipalvelussa.


Hän oli reilu viikko ilmoittautumisensa jälkeen saanut kirjeen, jossa kerrottiin hänen työnhakunsa katkenneen.

Opettaja ilmoittautui uudestaan työttömäksi, mutta työnhaku katkesi jälleen muutama päivä myöhemmin.

Samankaltaisen kohtalon oli kokenut sunnuntaina Helsingin Sanomien mielipidepalstalle kirjoittanut nimimerkki Lyhytaikaisesti työtön, jonka työnhaku oli katkennut vain päiviä työttömäksi ilmoittautumisen jälkeen. Kirjoittaja kertoi ”sappensa kiehuneen”.

Sappi puolestaan ”maistui suussa” Kymen Sanomien toimittajalla, joka kirjoitti tiistaina kolumnissaan joutuneensa vastaaviin ongelmiin määräaikaisen työsuhteensa päätyttyä.

Työnhaun katkeaminen vaikuttaa työnhakijan toimeentuloon, sillä työttömyystukea voi saada vain niiltä päiviltä, jolloin työnhaku on ollut voimassa.

Taloussanomiin yhteyttä ottanut opettaja laskee menettäneensä etuuksia noin 2 000 euron edestä.

Edellä kuvatut tarinat eivät ole yksittäistapauksia.
Työnhakuun tehtiin heinäkuun alussa uudistus, josta tiedotettiin yhdellä lyhyellä uutisella te-toimistojen kotisivuilla.

Huomiotta jäänyt muutos on aiheuttanut sekaannusta, jonka vuoksi lukemattomat työttömät ovat menettäneet ainakin osan tuistaan.

Työnhaku katkeaa, jos ei tee määrättyjä tehtäviä

Suomen hallitus haluaa uudistaa julkista työnvälitystä ohjaamalla työnhakupalveluita aiempaa enemmän verkkoon ja painottamalla työnhakijoiden omaa aktiivisuutta ja velvoitteita.

Osana uudistusten sarjaa te-palveluiden sähköistä Oma asiointi -palvelua muutettiin niin, että työttömäksi ilmoittautuvan henkilön työnhaku on voimassa vain muutaman päivän ajan.

Tämä pätee sellaisiin työnhakijoihin, joilla ei ole seuraavan kolmen kuukauden sisällä tiedossa esimerkiksi varmaa työpaikkaa.

Työnhakunsa jatkamiseksi näiden työnhakijoiden on joidenkin päivien sisällä tehtävä palvelussa niin sanottu palvelutarpeen arviointi, jossa heiltä kysytään kysymyksiä heidän osaamisestaan, toiveistaan ja muista työnhakuun vaikuttavista seikoista.

Samaten heidän on määräaikaan mennessä hyväksyttävä te-toimiston ehdotus tai tehtävä oma ehdotuksensa henkilökohtaisesta työllistymissuunnitelmasta.

Jokainen saa tiedon edellä kuvatuista tehtävistä heti ilmoittauduttuaan verkkopalvelussa työnhakijaksi, mutta kaikki eivät ole järjestelmää ymmärtäneet.

Noin kymmenen prosenttia käyttäjistä ei syystä tai toisesta ole pystynyt toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti, sanoo Kirsti Ukkonen ely-keskusten ja te-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta Kehasta.

Työnhakuja katkesi heinäkuussa ennätysmäärä – vastuu jäänee työttömälle

Heinäkuun alussa tehdyn uudistuksen aiheuttama sekaannus näkyy myös tilastoissa: työnvälitystilaston mukaan yli 14 000 työnhakua katkesi siihen, ettei henkilö uusinut työnhakuaan.

Edellisten vuosien heinäkuussa ja tämän vuoden aiempina kuukausina vastaava luku on liikkunut 6 000–9 000:n tienoilla.

Vaikka koko muutos ei välttämättä selity sähköisten palvelujen muuttumisella, Kehan Ukkonen vahvistaa, että lukuisten työnhakijoiden työnhaku on katkennut verkkopalvelussa annettujen tehtävien tekemättä jättämisen vuoksi.

Työnhakijat voivat jälkikäteen hakea oikaisua menettämistään työttömyyskorvauksista, mutta liikoja ei kannata toivoa – lain mukaan vastuu työnhaun uusimisesta on työnhakijalla itsellään.

Palveluun raportoitava myös työnhaun etenemisestä

Keha-keskus kertoo lisänneensä saadun palautteen perusteella asiakkaille annettavaa ohjeistusta. Oma asiointi -palvelun parantamista jatketaan edelleen.

Kirsti Ukkosen mukaan esimerkiksi lokakuun loppupuolella palvelua uudistetaan niin, että työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautunutta varoitetaan vielä palvelusta uloskirjautumisen yhteydessä tehtävien tekemättä jättämisen johtavan työnhaun keskeytymiseen.

Sähköinen asiointi ei rajoitu palvelutarpeen arviointiin ja työllistymissuunnitelman tekoon. Työnhakijoiden on myös päivitettävä palveluun tietoja työnhaun etenemisestä.

Te-toimistot voivat esimerkiksi velvoittaa työtöntä hakemaan johonkin avoimeen työpaikkaan, ja haun etenemisestä pitää raportoida sähköiseen palveluun.

Tieto haettavasta työpaikasta lähetetään kuitenkin työnhakijalle myös kirjeitse, joten Oma asiointi -sivua ei tarvitse kytätä jatkuvasti.
Teemu Muhonen

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005375520.html

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 383
 • Liked: 17136
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #42 : 21.09.2017, 13:53:29 »
Lisäksi työkkärillä ei ole mitään vastuuta kun tekniikka prakaa, eli kun sivut ei pelaa ei se poista työttömien velvoitteita. Ainoastaan työkkärin turhakevirkanilkki voi siihen vedoten jättää kertomatta mitään millä saisi asian ratkaistua. Useamman käyntikerran jälkeenkin selviää vain että käsittelyjono on yli kuukauden. Samalla työkkärit ovat levittäneet valhelappuja joiden mukaan työttömien ei pitäisi tehdä mitään vaan jäädä ainoastaan odottamaan.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 14272
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #43 : 21.09.2017, 14:05:40 »
voin kuvitella kuinka monelta matulta menee työkkärituet näiden haastatteluiden ja "aktivoitumisen puutteen" takia.

määrä on samaa suuruusluokkaa tänään bussilakon takia töistä myöhästyneiden somaleiden kanssa

 8)
Don't give me that do goody good bullshit

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #44 : 21.09.2017, 14:09:31 »
Lainaus
Työnhakijat voivat jälkikäteen hakea oikaisua menettämistään työttömyyskorvauksista, mutta liikoja ei kannata toivoa – lain mukaan vastuu työnhaun uusimisesta on työnhakijalla itsellään.

Virkanilkiltä melko vittumaisen ylimielinen lause. 'Voit kyllä hakea, ali-ihminen, mutta et saa mitään kuitenkaan. Lällällää!'
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 383
 • Liked: 17136
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #45 : 21.09.2017, 14:11:01 »
Lainaus
Työnhakijat voivat jälkikäteen hakea oikaisua menettämistään työttömyyskorvauksista, mutta liikoja ei kannata toivoa – lain mukaan vastuu työnhaun uusimisesta on työnhakijalla itsellään.

Virkanilkiltä melko vittumaisen ylimielinen lause. 'Voit kyllä hakea, ali-ihminen, mutta et saa mitään kuitenkaan. Lällällää!'

Sitähän se on ollut virkanilkkien kanssa jo vuosikymmeniä. Vittuilua ja jos provosoidut niin syy on sinussa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

veke_g

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 115
 • Liked: 26
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #46 : 21.09.2017, 19:10:53 »
Lainaus
Työnhakijat voivat jälkikäteen hakea oikaisua menettämistään työttömyyskorvauksista, mutta liikoja ei kannata toivoa – lain mukaan vastuu työnhaun uusimisesta on työnhakijalla itsellään.

Virkanilkiltä melko vittumaisen ylimielinen lause. 'Voit kyllä hakea, ali-ihminen, mutta et saa mitään kuitenkaan. Lällällää!'

Kunnon perustulo korjaa tämänkin. Mulla ei ole toistaseksi ollut tuollasia ongelmia ja en noita kyllä haluakaan. 1000 euroa perustuloa, niin loppuu nuo ylimieliset vittuilut.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 484
 • Liked: 16426
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #47 : 27.09.2017, 20:19:00 »

Sanoma Oy:n Iltiksen/Taloussanomien jutun mukaan "työttömyyden pienentyminen" perustuu enimmäkseen tilastohuijaukseen

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005384055.html

Sipilän hehkuttama työllisyysihme on harhaa – näin työttömiä katoaa tilastoista


 
Kommentti: Sipilän hehkuttama työllisyysihme on harhaa – näin työttömiä katoaa tilastoista
 

Työttömien työnhakijoiden määrä laskee vauhdilla, mutta työllisten määrä ei ota noustakseen. Mihin työttömät siis menevät? kysyy Taloussanomien toimittaja Teemu Muhonen.
– Mahdottomasta on tulossa mahdollinen, luonnehti pääministeri Juha Sipilä (kesk) kuukausi sitten työttömien työnhakijoiden määrän voimakasta laskua ja iloitsi työllisyystilanteen nopeaa parantumista.

Suomen te-toimistoihin oli elokuussa rekisteröityneenä noin 289 000 työtöntä, mikä on peräti 54 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Tiistaina Sipilän puoluetoveri Mauri Pekkarinen kuvasi muutosta parempaan dramaattiseksi ja painotti hallituksen toimien merkitystä.

Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) hehkutti työmarkkinoiden vahvaa vetoa:

– Positiivisia uutisia: Työllisyysaste 70,5 % ja kasvua 0,6 viime vuoteen. Hyvältä näyttää, mutta tyytyä ei saa, Orpo tviittasi.

Tilastoja tarkemmin silmäilevälle on kuitenkin selviää, että Orpon mainitsemien Tilastokeskuksen lukujen mukaan työllisiä oli elokuussa melko vaatimattomat 7 000 enemmän kuin vuosi sitten.

loput linkistä.


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #48 : 27.09.2017, 20:39:43 »
Työttömät huijataan karenssiin tai pakotetaan orjatöihin, kyllähän siinä tilasto kaunistuu.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 215
 • Liked: 34850
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #49 : 03.10.2017, 16:30:50 »
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka monta hakemusta kartanonhoitajan työpaikkaan tulee?

Lainaus
Kartanonhoitaja Lauttasaaren kartanoon
Haemme Koneen Säätiöön osaavaa ja oma-aloitteista kartanonhoitajaa vastaamaan säätiön Lauttasaaren kartanon kokonaisvaltaisesta ylläpidosta.

Koneen Säätiö muuttaa uusiin työtiloihinsa Lauttasaaren kartanoon kevään 2018 aikana. Muuttoon ja sen valmisteluihin liittyvien toimien vuoksi toivomme, että tehtävään valittu osaaja voisi aloittaa työt jo kuluvan syksyn aikana. Kyseessä on vakituinen ja kokoaikainen työsuhde, joka voi tarpeen mukaan alkaa myös osa-aikaisena.

Ensisijainen tehtäväsi on huolehtia, että kartanomme irtaimistoineen ja ympäristöineen pysyy kunnossa ja on kaunis ja käytettävä. Kartanonhoitajan tehtävässä vastaat kiinteistön yllä- ja kunnossapidon hallinnasta, suunnittelusta ja korjausten toteuttamisesta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Ylläpito käsittää teknisten huolto- ja korjaustoimien koordinoinnin lisäksi mm.  puistonhoidon, pihatöiden, siivouspalveluiden sekä jätehuollon koordinoinnin. Tilanteen vaatiessa tartut itsekin lumikolaan tai suoritat helppoja huoltotöitä. Tehtäviisi kuuluu myös AV- ja kokouslaitteistojen ja IT-infrastruktuurin toiminnasta huolehtiminen. Lisäksi toivomme kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön liittyvää ymmärrystä.

Tehtävään tarvittavan osaamisen lisäksi toivomme ihmisläheisyyttä, positiivisuutta ja yhteistyökykyistä asennetta. Arvostamme monipuolista työ- ja elämänkokemusta, kielitaitoa sekä kiinnostusta tieteen ja taiteen maailmaan.

Tarjoamme itsenäisen ja riippumattoman organisaation kilpailukykyiset edut ja kehittymismahdollisuudet sekä monipuoliset työtehtävät kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä.

Hakemusten läpikäynti aloitetaan ennen hakuajan päättymistä ja tehtävä täytetään heti oikean henkilön löydyttyä.

https://koneensaatio.fi/uutinen/kartanonhoitaja-lauttasaaren-kartanoon/

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 644
 • Liked: 5242
 • Sus siunatkoon
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #50 : 03.10.2017, 17:41:18 »
http://www.talouselama.fi/uutiset/patria-irtisanoo-101-6680647

Lainaus
Patria irtisanoo 101

Puolustusvälineyhtiö Patrian Suomessa toimivaa henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen taustalla olivat tuotannolliset, taloudelliset sekä toiminnan uudelleenjärjestelytarpeesta johtuvat syyt.

[...]
Alun perin Patria arvioi, että yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 130 henkilön vähentämiseen. Patria työllistää 2800 henkilöä.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #51 : 08.10.2017, 14:30:57 »
Lainaus
Näin lukijat kommentoivat kuntouttavaa työtoimintaa: Juodaan kahvia 4 tuntia päivässä – eikä voi kieltäytyä

 Taloussanomien juttu THL:n tuoreesta raportista ja kuntouttavan työtoiminnan käyttämisestä kunnissa tarpeettomasti keräsi lähes 900 lukijakommenttia.
Taloussanomissa perjantaina julkaistussa jutussa kerrotaan, että miltei joka neljännen työttömän kohdalla syy patistaa työtön kuntouttavaan työtoimintaan oli viime vuonna se, että ”henkilön tarpeen mukaista työtä tai julkisia työvoimapalveluja ei hänelle ollut tarjolla”.

– Toisin sanoen 10 000 työtöntä patistettiin osallistumaan palkattomaan työtoimintaan vain siksi, ettei muutakaan ollut tarjolla, jutussa todetaan.

Suuri osa juttua kommentoineista lukijoista suhtautuu kuntouttavan työtoiminnan käyttöön kielteisesti. Monet ovat sitä mieltä, että kuntouttavan työtoiminnan tarkoitus on vain kosmeettinen.

Esimerkiksi nimimerkki Työtön 62v kirjoittaa näin:

”Hallituksemme tavoite tällä hetkellä ei ole työllistää vaan putsata tilastoja, koska vaalit lähestyvät. Erilaisilla kikkailuilla aiheutetaan karensseja vain lakimääräisten työttömyyskulujen säästämiseksi. Hallitus ei mitenkään noteeraa Euroopan Neuvoston huomautuksia alimitoitetuista tuista. Olen tehnyt yli 40 vuotta palkallista työtä, orjatöihin en lähde, piste!”

Työkyvytön työtön puolestaan kertoo omasta kokemuksestaan.

”Vuoden kokemus kuntouttavasta eli ketjutettiin kolmen kuukauden jaksoja, juodaan kahvia neljä tuntia päivässä kerran viikossa. Ei auta työllistymiseen. Ei mahdollisuutta kieltäytyä, koska muuten olisi paukkunut karenssi päälle. Itsellä ei ole ongelmia arjessa, ongelmana ainoastaan työpaikan puuttuminen. Kunnat, kierrätyskeskukset ym. pyörivät palkattomalla työvoimalla eli kuntouttavalla vuosikausia. Ei puhettakaan palkkaamisesta, miksi maksettaisiin palkkaa kun palkatonta työvoimaa on tarjolla rajattomasti.” ...

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005398875.html


Lainaus
Kommentti: Jo 40 000 työtöntä palkattomassa ”työtoiminnassa” – huolestuttava syy selvisi

 Joka neljäs ohjataan kuntouttavaan työtoimintaan tarpeettomasti. Kuntien säästöpyrkimykset eivät voi olla syy patistaa työkykyisiä ihmisiä palkatta hommiin, Teemu Muhonen kirjoittaa.
Kuntouttava työtoiminta on tunteita herättävä aihe. Kunnat järjestävät pitkäaikaistyöttömille enemmän tai vähemmän työtä muistuttavaa toimintaa, johon osallistumisesta henkilö saa vastineeksi työttömyysetuutta.

Työtoiminta voi olla miltei mitä tahansa aina ristikoiden täyttämisestä kunnan kirjastossa työskentelyyn, ja kieltäytyminen siihen osallistumisesta voi johtaa karenssiin eli tukien väliaikaiseen menettämiseen.

Myös näkemykset palvelun mielekkyydestä vaihtelevat. Joidenkin mielestä se on tarpeellista pitkäaikaistyöttömien auttamista, toisten mielestä taas turhaa pompottelua tai suoranaista orjuuttamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuoreesta raportista selviää, että kiistelty kuntouttava työtoiminta on osa yhä useamman suomalaisen elämää.

Viime vuonna siihen osallistui jo lähes 42 000 työtöntä, kun vielä vuonna 2013 vastaava lukumäärä oli 24 000 ja vuonna 2002 vain 3 000.

Kunnat hakevat säästöjä
THL:n raportin mukaan kunnat ovat ohjanneet selvästi aiempaa useampia pitkäaikaistyöttömiä kuntouttavaan työtoimintaan osin taloudellisista syistä.

Kuntien rahoitusvastuu pitkäaikaistyöttömien tuista laajeni toissa vuoden alussa niin, että kunnat maksavat yli 300 päivää työmarkkinatuella olleiden henkilöiden työmarkkinatuesta puolet ja yli 1 000 päivää työmarkkinatuella olleiden tuesta 70 prosenttia.

Jos taas työtön osallistuu johonkin aktivointitoimenpiteeseen – kuten kuntouttavaan työtoimintaan – valtio maksaa koko työmarkkinatuen.

Kuntien rahoittama osuus tuista tuplaantui muutamassa vuodessa 425 miljoonaan euroon, minkä vuoksi kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen on houkuttanut kuntia aiempaa enemmän.

Tämä on voinut olla hyvä uutinen niiden pitkään työttömänä olleiden kannalta, jotka kokevat palvelun mielekkääksi ja jollain tavoin siitä hyötyvät.

Valitettavasti läheskään kaikki eivät kuulu tähän joukkoon.

Joka neljäs työtoiminnassa turhaan
THL:n selvityksen huolestuttavin löydös liittyy siihen, miksi työttömiä työnhakijoita ohjataan nimenomaan kuntouttavaan työtoimintaan.

Miltei joka neljännen työttömän kohdalla syy oli viime vuonna se, että ”henkilön tarpeen mukaista työtä tai julkisia työvoimapalveluja ei hänelle ollut tarjolla”.

Toisin sanoen 10 000 työtöntä patistettiin osallistumaan palkattomaan työtoimintaan vain siksi, ettei muutakaan ollut tarjolla.

Myös sosiaali- ja terveysministeriössä tiedostetaan ongelma. Hallitussihteeri Susanna Rahkonen sanoi haastattelussamme toukokuussa, että taloudellisten kannusteiden vuoksi kuntouttavaan työtoimintaan on ohjattu myös sellaisia täysin työkykyisiä henkilöitä, joille ”kyseinen palvelu ei välttämättä sovellu”.

Lain mukaan työtoimintaan voi osallistua kuka tahansa pitkään työttömänä ollut. Käytännössä tarkoituksena on kuitenkin ollut suunnata palvelu työkykynsä osittain menettäneille henkilöille, joiden on esimerkiksi opeteltava arjen rytmiin uudelleen.

Uusi palkaton kokeilu yrityksissä
Kuntouttava työtoiminta johtaa ani harvoin työllistymiseen. THL:n selvityksen perusteella muutaman kuukauden työtoimintajakso päättyy yleisimmin uuden samanlaisen alkamiseen. ...

On ilmeinen ongelma, että esimerkiksi kirjastossa, pesulassa tai hautausmaalla voi ketjutetusti joutua työskentelemään palkatta jopa vuosia. ...

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005396774.html

 :(   >:(
« Viimeksi muokattu: 08.10.2017, 14:50:03 kirjoittanut Uuno Nuivanen »
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 383
 • Liked: 17136
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #52 : 08.10.2017, 16:00:10 »
Niinpä niin. Vuosikymmen silppua ja palkatonta ''työtä'' jota työnantajat eivät työksi noteeraa koska ei ole palkkatyötä. Uskoo sitä vähemmälläkin että tarkoitus on rakentaa orjatyömarkkinat jossa virastonilkkien kaverit saavat ilmaista orjatyövoimaa ja sadististen halujensa tyydyttämiseksi raiskata henkisesti niitä joilla menee huonosti.

Jaksan vain nauraa koska itkemisestä ei ole mitään hyötyä niille tuhansille jotka kuvittelevat olevansa turvassa tältä koska on ''työpaikka''. Heillä on muutema vuosi aikaa kerätä enemmän rahaa ja valmistautua ennen kuin talous romahtaa velkamahdottomuuteensa. Se sitten ettei sillä rahalla tee mitään jos sitä ei sijoita fiksusti. Sellaiseen mitä tarvitsee. Ja kaikkein eniten tarvitaan niiden satojentuhansien ystävyys jotka talouden romahtaessa ovat tyhjän päällä valmiita epätoivoisiin tekoihin. Kun olet hyvissä väleissä satoihin jotka ovat hyvissä väleissä satoihin muihin niin olet todennäköisemmin voittavalla puolella kuin roikkumalla niissä jotka romahtavalla rahalla ostavat maita ja mantuja mutta joilla ei ole eikä tule olemaan riittävästi valtaa pitääkseen ne. Sadat miljoonat kurjistuneet paikalliset ympäri maailmaa pitävät siitä huolen.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 484
 • Liked: 16426
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #53 : 08.10.2017, 17:50:05 »

On siis niin että ihmisen kannattaa välttää sellaisia tarjouksia kuin "työkokeilu" ja "tutustuminen työelämään". Ja varsinkin jos olet vuosikymmeniä töissä käynyt niin kannattanee vastata että olen jo kokeillut työtä ja tutustunutkin siihen.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #54 : 08.10.2017, 17:57:16 »
^ Joo, mutta kun ne tuppaavat olemaan tarjouksia joista ei voi kieltäytyä. Ainakaan, jos haluaa pitää vaivaisen työttömyyskorvauksensa.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 484
 • Liked: 16426
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #55 : 08.10.2017, 18:03:05 »

joo näin on. Mut ensi ohjeeksi välttely. Ja toisaalta, moni voi yrittää estää vaikeita mielenterveysoireita sillä että ottaa ennemmin karenssin (ja sen ansiosta paremmat asumistuet jne) kuin tajuaa menneensä leikkimään pupuleikkejä 9 eurolla päivä.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #56 : 08.10.2017, 18:09:15 »
Minusta on vielä pahempaa tuo, että kunnat teettävät aivan järkevätkin työnsä orjilla, samat, joihin ennen palkattiin työläinen. Ja nyt Pihvin konttori haluaa laajentaa saman paskan yksityispuolellekin!   >:(

Kohta kaikki ovat ilmaisorjia, jolloin voidaan taas huutaa kaameaa työvoimapulaa ja lisää mamuja.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 484
 • Liked: 16426
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #57 : 08.10.2017, 18:19:57 »

Orjatyö. Sellainen on se herrojen vastaus työväen toiveisiin.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 801
 • Liked: 6346
 • Minä olen kaapumies!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #58 : 08.10.2017, 18:48:01 »
Sain pysyvän sairaseläkkeen vuosikymmenen kestäneen paniikkihäiriön takia pari kuukautta sitten, virkailija sanoi että mitä jos ottaisin suhun yhteyttä vaikkapa vuoden päästä ja katseltaisi löytyskö sulle jotain kuntouttavaa toimintaa. Oli todella vaikeaa sanoa sivistyneesti, että ei hirveästi kiinnosta.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #59 : 08.10.2017, 19:39:18 »
Ihan vaan tätä tavanomaista. Pulaa on hyvistä koulutetuista työntekijöistä ja kohtaanto-ongelma on käsin kosketeltavissa.

Lainaus
Kirvesmiehiä on Satakunnassa työttömänä samaan aikaan kun alueella on kirvesmiehistä työvoimapulaa – "Työnantajan pitäisi madaltaa kynnystä palkata"
Osassa ammateista riittää työntekijäpulaa, vaikka saman alan ihmisiä olisi alueella myös työttömänä.

Suomessa arvioidaan olevan työvoimapulaa seuraavan puolen vuoden aikana yleisimmin rakentamisen sekä terveydenhuollon ja sosiaalialan ammateissa.
Eri ammattien työvoimapulaa ja ylitarjontaa selvitettiin työ- ja elinkeinoministeriön elo-syyskuisessa ammattibarometrissa, jossa tarkasteltiin tilannetta noin 200 ammatin kohdalla.
Satakunnan ELY-keskukselta tiedotettiin, että juuri esimerkiksi rakennusinsinööreistä, rakennuslana työnjohtajista ja rakennussähköasentajista on pulaa. Samaten tekijöitä ei meinaa löytyä terveydenhuollon ja sosiaalialan puolella yleis- ja erikoislääkäreiksi, hammaslääkäreiksi, psykologeiksi ja sosiaalityöntekijöiksi.
Mielenkiintoista on, että Satakunnan kohdalla useimmissa ammateissa olisi työvoimaa periaatteessa hyvinkin tarjolla, mutta työnhakijoilta uupuu kokemusta, osaamista ja ammattitaitoa.
”Tilastoista käy ilmi, että työttömiä työnhakijoita on tietyissä ammateissa aika paljon. Mutta sitten työpaikat ja työntekijät eivät kohtaa”, kertoo työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi Satakunnan ELY-keskuksesta.
Esimerkiksi hän nostaa Satakunnan osalta kirvesmiehet, joita on työttöminä paljon, mutta samaan aikaan työnantajat katsovat, että kirvesmiehiä voi olla vaikea löytää työpaikkoihin.
Jos työntekijöitä kerta on tarjolla, ja työpaikkoja heidän alallaan tyhjillään, niin miten työnhakijoiden kokemus-, osaamis- tai ammattitaito-ongelmaa saisi sitten korjattua? Miten työnhakijat saadaan töihin?
Yksi mahdollisuus voisi olla se, että työttömiä työnhakijoita otetaan töihin ja koulutetaan töiden ohessa. Toisaalta taas TE-toimistoissakin voitaisiin tarjota enemmän kohdennettua koulutusta.
”Joissakin kohtaa työnantajien pitäisi pikkuisen madaltaa sitä kynnystä, jos heti valmiita työntekijöitä ei ole saatavilla”, Ahvenjärvi kertoo.
”Mutta sitten juuri työelämäkoulutuksen kautta työnhakijatkin voivat omaa osaamistaan parantaa.”
Ahvenjärvi nostaa esiin yleissihteerit, joista on ylitarjontaa koko Suomessa. Yleissihteerin hommissakaan ei enää perus merkonomin koulutus riitä.
”Kannattaa hakea lisää koulutusta esimerkiksi kirjanpitopuolelta, niin voi vähän paremmin ehkä työllistyä”, Ahvenjärvi antaa esimerkin.
Pitkään työttömänä olleen henkilön voi olla vaikea saada oman alan töitä, vaikka paikkoja olisikin auki.
”Työnantajilla voi olla siinä korkeampi kynnys palkata”, Ahvenjärvi sanoo.
”Mutta heti kun on jotain erikoisosaamista, paranevat työllistymismahdollisuudet.”

Koulutus vaikuttaa työllisyyteen
Koulutuksen määrä ei kosketa pelkästään työttömiä työnhakijoita, joiden omalla alalla on työntekijöitä haussa.
SAK:n keväällä 2016 julkistaman selvityksen mukaan työmarkkinoilla erityisen heikossa asemassa ovat ikääntyneiden ohella vähän koulutetut henkilöt.
Selvityksen mukaan korkea koulutustaso korreloi parempien työmahdollisuuksien kanssa. Itse asiassa koulutettu työnhakija on liki aina heikommin koulutettua paremmassa asemassa.
Tilastokeskuksen vuoden 2014 tietojen mukaan matalasti koulutetun työttömän työnhakijan työllistymisen todennäköisyys oli samana vuonna noin 10 prosenttia.
Rakennemuutos työmarkkinoilla tuo lisää haasteita, kun erilaisia työtehtäviä katoaa kokonaan. Erimerkiksi monet perinteiset toimistotehtävät katoavat ja tilalle tulee vaativampia keskitettyjä asiantuntijatehtäviä, kun vähemmän monimutkaisia tehtäviä voidaan pistää jo koneiden hoidettavaksi tai niiden avustuksella tehtäviksi.
Näin tapahtuessa tulee SAK:n mukaan perehtyä uusien urapolkujen löytymiseen, ja pohtia koulutuspolitiikan haasteita, ettei korkeasti ja matalasti koulutettujen välinen kuilu laajene entisestään.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2017, 20:30:24 kirjoittanut Ulvokki »