Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 637897 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #60 : 11.10.2017, 13:49:11 »

Suomi Nousuun:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005404251.html?ref=rss


Kela tiedottaa, että työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa maksetaan ennätysmäärälle työttömiä.
Vastaavasti menot ansiopäivärahoissa kääntyivät laskuun vuonna 2016.

Työttömyyskassat ja Kela maksoivat työttömyysturvaetuuksia vuonna 2016 yhteensä 4 974 miljoonaa euroa. Osuudesta työttömyyskassojen maksaman ansioturvan osuus oli 2 805 miljoonaa euroa.

Kela kertoo tiedotteessaan, että vuonna 2016 maksetun perusturvan osuus 2619 miljoonaa euroa on neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.Yhä useampi työtön on perusturvan varassa.

Vuoden 2016 lopussa Kela maksoi työttömyysetuuksia 242800 henkilölle. Luku on uusi ennätys.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #61 : 11.10.2017, 14:22:26 »
Ennätysmäärä ihmisiä ajetaan köyhyys- ja velkaloukkuun. Työssäkäyvät uuvutetaan irtisanomisuhkilla. Samaan aikaan maahan ehdoin tahdoin imuroidaan luku- ja kirjoitustaidotonta roskasakkia ylistäen heitä maasta taivaaseen rikkautena ja voimavarana. Pikavippiyhteiskunnasta eivät rahat lopu. Sosiaalimenot kaikkineen oli viime vuonna 66 miljardia. Aivan. Luit oikein. Paljonko Suomen vuosibudjetti olikaan? Valtion ensi vuoden budjetti on 55,2 miljardia. Valtionvelka on n. 107 miljardia. Yksittäismiljardit ovat nykyään niitä kuulusia lillukanvarsia samaan aikaan kun sairastuneilta hoitoon toimitetuilta vanhuksilta vouti kuittaa asunnot ja muunkin omaisuuden.

Suomi lähtee rakettimaiseen lobbausnousuun↑.

Kilpailukykymittauksissa Suomi on sijalla 10. Tästä on hyvä kikyttää kun korruptiotakaan ei tunnusteta. Ja Suomeen on rakenteilla valtava lobbauskone MustRead. Kertoo Matias Turkkila tämän päivän suomenuutisissa.

http://reports.weforum.org/global-competitiveness-index-2017-2018/countryeconomy-profiles/#economy=FIN
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #62 : 11.10.2017, 23:33:41 »
Huomattavaa on Sveitsin pysyminen listaykkösenä. Jos lista on tehty vakavalla mielellä ihannejärjestystä noudattaen niin voimme yhtä vakavalla mielellä kysyä miksi kaikki yhteiskunnat eivät pyri aktiivisesti olemaan ihannevaltio #1:n kaltaisia? Sellaiseksi pääsee aika nopeassakin aikataulussa jos tahtoa löytyisi.

USA on sijalla 2 järjettömästä väkivallasta ja korruptiostaan huolimatta. Miksiköhän?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8029
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #63 : 12.10.2017, 01:29:42 »
Vuoden 2016 lopussa Kela maksoi työttömyysetuuksia 242800 henkilölle. Luku on uusi ennätys.

Ja elämämme keskellä nousukautta! Maailma nousi finanssikriisistä noin 2010, mutta köyhän ja syrjäisen Suomen talouskasvu alkoi vasta 2017. Maailmalla suhdanteet kääntyvät aivan varmasti joskus lähitulevaisuudessa taas laskuun. Toki laskun jyrkkyys ja taloudellisen alamäen kesto on vielä epäselvä.

Nyt pitäisi ihan oikeasti tehdä suunnitelma siitä, että miten työttömät työllistetään? Toki on niin, että ketään yrittäjää ei voi pakottaa työllistämään eikä julkiselle sektorille ole tärkeää kantasuomalaisten työllisyys, mutta tilanne on hälyttävä.

Paljon puhutaan siitä, että syrjäytyminen on suuri riski, mutta mitä sen estämiseksi tehdään mitään muuta kuin että:

-poistetaan työvoiman tarveharkinta, jotta ulkomailta saadaan entistä enemmän työvoimaa
-tuotetaan maahan ulkomailta ihmisiä turvapaikanhakija, pakolais- yms. statuksilla, vaikka heille ei tule todennäköisesti olemaan töitä tarjolla
-pyöritetään työttömiä päiväkotimaisissa piirileikeissä, jolloin he eivät ole tilastoissa työttömiä
-teetetään työttömillä ilmaistöitä, joista maksetaan palkkaa työttömyyskorvauksen verran; eikö tämä ole orjuuden yksi muoto, jota tukee myös "työläisten ystävä" SDP?

Edes 1990-luvun lama ei ollut näin syvä kuin tämä nykyinen! Saa nähdä miten Suomi tästä nousee, mutta epäilen suuresti sitä, että politiikassa saataisiin läpi sellainen ohjelma, joka nostaisi Suomen työpaikkojen lukumäärää. Työvoimapolitiikka tuntuu näpertelyltä, MB:n kokoonpanon alkaminen Uudessakaupungissa tapahtui vain ja ainoastaan sen vuoksi, että Saksan tehtaiden kapasiteetti oli täynnä ja Suomessa oli tyhjillään hyvää laatua aiemmin tuottanut autotehdas. Jos nyt jostain syystä tulee lama, niin lakkautetaanko tehdas a) Saksassa vai b) Suomessa? Arvauksia. Julkisuudessa ei ole myöskään ollut paljon kirjoituksia siitä, että suomalainen autokoriteollisuus työllisti esimerkiksi 1970-luvun aikana hyvin paljon ihmisiä. Nyt työpaikkoja on jäljellä noihin aikoihin verrattuna vain "kourallinen".


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 710
 • Liked: 42785
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #64 : 12.10.2017, 11:05:48 »
Ovatko Soile Syrjäläisen somalialaiset koneinsinöörit pistäneet niin hösseliksi että työvoima loppuu Lieksasta?

Lainaus
Itävaltalainen Binderholz- puuteollisuuskonserni investoi omistamalleen Nurmeksen sahalle parhaillaan uuden lämpövoimalaitoksen ja kuivaamokapasiteettia. Lämpövoimalan on määrä valmistua tämän vuoden aikana ja kuivaamoinvestoinnin ensi vuoden alkupuolella, kertoo Binderholz Nordic Oy:n toimitusjohtaja Juha Kohonen.

Hänen mukaansa molempien Binderholzin suomalaissahojen, Nurmeksen ja Lieksan, tuotanto pyörii täysillä ja sama tilanne on tämän vuoden alussa Anaika Wood Groupilta ostetuilla höyläämöllä ja liimapalkkitehtaalla Lieksassa.

"Tuotantoa kasvatetaan ja tehostetaan. Ensi vuonna investoidaan lisää."

Yhtiön pienenä murheena on työvoimapula. Tämä on ollut itävaltalaisomistajille ihmetyksen aihe, Kohonen kertoo. Vaikka työttömyyttä on Suomessa paljon, työntekijöiden rekrytointi ei ole helppoa.

Binderholz teki syyskuun lopussa merkittävän yrityskaupan Keski-Euroopassa, kun se sopi ostavansa saksalaisen Klenk Holz -yhtiön Carlyle Groupilta. Kohosen mukaan kaupalla ei ole suoranaista vaikutusta Suomen tehtaille.

"Binderholzin tulo Suomeen perustuu laadukkaaseen puuraaka-aineeseen, jonka avulla Kaukoidän markkinat ovat helpommin saavutettavissa."

Yhtiön suomalaisten sahojen tuotteita toimitetaan osittain omille keskieurooppalaisille tehtaille jatkojalostukseen ja osa menee suoraan asiakkaille Keski-Eurooppaan ja Kaukoitään.

Kohosen mukaan Suomen tehtaat käyttävät valtaosin kotimaista puuta, vaikka Venäjältäkin raaka-ainetta tuodaan hieman.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.209227

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 383
 • Liked: 9675
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #65 : 12.10.2017, 11:18:14 »
Lainaus
Vaikka työttömyyttä on Suomessa paljon, työntekijöiden rekrytointi ei ole helppoa.

Kelagoldin ehtymätön saldo saattaa omalta osaltaan aiheuttaa puutumista aivan terävimmän rekrytoitumisinnon ollessa kuumimmillaan.

Uusiolieksalaiskoneinsinöörit ja aivokirurgit/avaruuslentäjät taitavat olla liian sivistynyttä ja koulua käynyttä väkeä koneenkäyttäjiksi meluisaan halliin.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #66 : 12.10.2017, 11:27:37 »
Täytyy sanoa, että vaikka itsekin on tullut monesti naureskeltua koko tälle työvoimapulan konseptille, niin nyt on tullut ihan lyhyen ajan sisään pari kohtaamista, jotka kyllä antavat ymmärtää, että paikka paikoin yritysten näkökulmasta kyllä ON työvoimapula. Niin uskomattomalta kuin se puolen miljoonan työttömän maassa kuulostaakin.

Olin kesällä yhden alihankkijan luona työstämässä erästä prototyyppiä parisen viikkoa. Kun prototyyppi oli valmis, nosteltiin tavaroita auton kyytiin, niin firman toimari siinä kertoili, että jos olet joskus jättämässä nykyisen työpaikkasi, niin tule heille töihin. Ovat/olivat silloinkin värväämässä uutta väkeä töihin, ja valitteli kovasti työvoiman saatavuutta.

Eilen kävin sitten erään toisen alihankkijan luona, joka kertoili miten vaikeaa yli 10000 työttömän kaupungista on saada porukkaa palkkatöihin. Aika simppeliä hommaa vieläpä, sisätyö, kaupunkialueella. Ja tätä rekryongelmaa on kuulemma jatkunut jo vuosia.

Tiedossa toki on, että nollaksihan työttömyys ei mene ikinä. Aina on se tietty porukka, jotka eivät töihin edes kykene. Mutta kyllä silti kaksinumeroisista työttömyysprosenteista kärsivältä alueelta luulisi löytyvän porukkaa töihin -mutta ei sitten näköjään kuitenkaan.

Noh, yhtä kaikki, on työvoimapula sitten todellinen tai ei, niin missään tapauksessa siihen ei ole ratkaisuna ikityöttömäksi jäävien, ammatti-, kieli-, luku-, ja kirjoitustaidottomien, työhaluttomien villien maahan rahtaaminen.

e:typo, ei nyt sentään sadantuhannen työttömän, vaan kymmenen tuhannen.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 20:31:49 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #67 : 12.10.2017, 11:40:06 »
Eilen kävin sitten erään toisen alihankkijan luona, joka kertoili miten vaikeaa yli 100000 työttömän kaupungista on saada porukkaa palkkatöihin. Aika simppeliä hommaa vieläpä, sisätyö, kaupunkialueella. Ja tätä rekryongelmaa on kuulemma jatkunut jo vuosia.
Toki autat ikävässä tilanteessa olevaa yritystä kertomalla sen nimen tänne tai työvoimatoimistoon?
Lainaus
Tiedossa toki on, että nollaksihan työttömyys ei mene ikinä. Aina on se tietty porukka, jotka eivät töihin edes kykene. Mutta kyllä silti kaksinumeroisista työttömyysluvuista kärsivältä alueelta luulisi löytyvän porukkaa töihin -mutta ei sitten näköjään kuitenkaan.
Ketkä ei kykene, ovat eläkkeellä. Suuri osa kykenevistäkin on eläkkeellä koska ovat hakeneet sen etteivät joutuisi orjatöihin palkatta eli karenssille.

Ei sillä etteikö työttömyys voisi olla hyvinkin jopa (ei tilastoissa mutta muutoin) miinusmerkkinen, jolloin tarvittaisiin töihin väkeä ulkomailta. Ei tietenkään nykypolitiikalla ole eikä tule olemaan.
MB:n kokoonpanon alkaminen Uudessakaupungissa tapahtui vain ja ainoastaan sen vuoksi, että Saksan tehtaiden kapasiteetti oli täynnä ja Suomessa oli tyhjillään hyvää laatua aiemmin tuottanut autotehdas. Jos nyt jostain syystä tulee lama, niin lakkautetaanko tehdas a) Saksassa vai b) Suomessa? Arvauksia.
Riippuu siitä mistä saavat parhaat tukiaiset, veikkaisin. Paljonkohan uusikaupunkilainen tehdas on niitä saanut, palkatakseen palkoilla joilla ei maassa elä, väkeä?

Saksassakin olen muuten, toki kauan sitten, kuullut paikallisten parempiosaisten käsityksiä siitä kuinka paikalliset on laiskoja. Oisikohan ne vaikuttaneet Merkelin toimiin? Olen myös paikallisten työttömien hieman eroavia käsityksiä kuullut. Englannissa myös, lienevät nuo haukut Suomessa ihan ulkomaisten eliittien kopioimista.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 200
 • Liked: 9486
 • Hummeriälykkö
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #68 : 12.10.2017, 12:11:12 »
Eilen kävin sitten erään toisen alihankkijan luona, joka kertoili miten vaikeaa yli 100000 työttömän kaupungista on saada porukkaa palkkatöihin. Aika simppeliä hommaa vieläpä, sisätyö, kaupunkialueella. Ja tätä rekryongelmaa on kuulemma jatkunut jo vuosia.

Laittele yksityisviestiä.

Olen akateemisesti koulutettu entinen yrittäjä (mahdollisesti kohtapuoleen taas uudelleen, jos töitä ei ennen ensi vuotta löydy). Kokemusta on niin rakennuttamisesta, myyntityöstä kuin ihan matkakodin pyörittämisestäkin. Olen suunnitellut logoja ja mainontaa ja vähän kaikkea muutakin.

Jostain syystä vaikka olen hakenut työpaikkoja, niitä ei vaan löydy. Jos palkkaus on keskiluokkaa eli bruttona minimissään 2400 euroa/kk, niin olen kiinnostunut ihan mistä tahansa sisätyöstä. Kunto ei enää kestä raskaita hommia, mutta asiakaspalvelu sujuu.

Minusta on todella ihmeellistä, että näitä piilopaikkoja on jossain mutta ne eivät kohtaa 500000 työttömän arkea missään vaiheessa.

Laita vaikka tämä viesti kaverillesi, joka valittaa ettei löydä työntekijää. Normaalilla palkalla luulisi löytyvän.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #69 : 12.10.2017, 12:23:13 »
Eilen kävin sitten erään toisen alihankkijan luona, joka kertoili miten vaikeaa yli 100000 työttömän kaupungista on saada porukkaa palkkatöihin. Aika simppeliä hommaa vieläpä, sisätyö, kaupunkialueella. Ja tätä rekryongelmaa on kuulemma jatkunut jo vuosia.
Toki autat ikävässä tilanteessa olevaa yritystä kertomalla sen nimen tänne tai työvoimatoimistoon?

En postaa tänne julkiselle puolelle mitään yksityiskohtaisia tietoja, koska:

A) en itse omista kyseistä yritystä/kumpaakaan esimerkkitapauksien yrityksistä
B) koska Suomi on tällainen vihervasemmistolainen DDR, niin yrityksen nimen mainitseminen Hommaforumilla ei ole välttämättä ns. suuren yleisön mieleen (riippumatta siitä missä yhteydessä ja kenen toimesta mainitaan)
C) koska en ole varma yrityksen omistajan/omistajien poliittisesta suuntautumisesta ja/tai suuntautumattomuudesta ja suhtautumisesta Hommaforumiin.

Paikallista työvoimatoimistoa on käytetty työnhaussa aiemmin, huonolla menetyksellä. Oletan silloin, että joko ko. yritys ei enää tarkoituksella halua käyttää työvoimatoimiston palveluita, tai sitten tieto työpaikoista on tälläkin hetkellä paikallisen työvoimatoimiston tiedossa.

e:pikku muoks
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 13:57:24 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 4398
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #70 : 12.10.2017, 12:46:21 »
Näyttää vähän käänteiseltä ei-ne-tule-kotiovelta-hakemaan -tapaukselta, eli kyseinen yrittäjä ei tarpeestaan huolimatta etsi työntekijää, vaan odottaa sopivan osuvan kohdalle. Mitä en tietysti ymmärrä, miksei yrittäjä aktiivisesti hakisi työntekijää, jos oikeasti tarvetta on? Vaikuttaa niin perisuomalaiselta ajattelulta, tämäkin.

Olen huomannut, että osa yrittäjistä on niin fakkiutunut siihen omaan työhönsä ja firmaansa, ettei yksinkertaisesti näe enää ulospäin. Tekemättömien töiden varjostamana istutaan sorvin äärellä, odotetaan ja maristaan, ettei kukaan edes kysele töitä. No perhana, jos se puolen miljoonan työttömän armeija alkaa kiertämään jokaisen 300 000:n pk-yrityksen tiloja kyselläkseen sopivaa työtä, niin kenelläkään ei ole aikaa tehdä yhtään mitään muuta.

Yrittäjä itse on paras asiantuntija siihen, löytyykö häneltä työtä ja millaiselle tekijälle. Tulkaa esiin, markkinoikaa yritystänne. Mutta ei mitään lässynläätä, olen kerran ollut rekrytilaisuudessa, jossa yritys oli koko edellisen vuoden potkinut väkeä pihalle. Kysyttäessä olivat tilaisuudessa vain "markkinoimassa" itseään.

Ongelmaksi tietysti tulee kohtaanto, kun kärjistetysti vaatimukset yrittäjän puolelta ovat halpa, koulutettu, työkokemusta enemmän kuin ikää, kaikessa joustava työntekijä. Työntekijäpuolen vaatimus on, ettei työ saa haitata vapaa-aikaa ja harrastuksia, työn pitää olla leppoisaa ja mukavaa, ja yksinkertaisestakin työstä pitää maksaa kuin astronautille.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 200
 • Liked: 9486
 • Hummeriälykkö
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #71 : 12.10.2017, 12:50:19 »
Odottelen sitten tietoa palkasta ja työn luonteesta. Saa ihan vapaasti lähetellä viestejä.

Jos mitään ei kuulu oletan, että olet taas yksi niistä joiden mielestä maa on täynnä työpaikkoja ja niihin nyt vaan ei löydy ketään.

Suurimmat syyt työvoiman löytämättömyyteen kun ovat:

1. Riittämätön palkka. Suomessa mikä tahansa alle 2000 euroa/kk ei riitä elämiseen, jos on perhettä. KELA muistaakseni pitää toimeentulorajana esimerkiksi perheenyhdistäjällä (ei suomalainen) seuraavia:

Jos perheessä on esimerkiksi kaksi aikuista ja kaksi alaikäistä lasta, toimeentuloon vaaditaan yhteensä 2 600 euroa kuukaudessa (1 000€+700€+500€+400€).

Jos perheessä on esimerkiksi yksinhuoltaja ja 4 alaikäistä lasta, toimeentuloon vaaditaan yhteensä 2 400 euroa kuukaudessa (1 000€+500€+400€+300€+200€).

http://www.migri.fi/perheenjasenen_luokse_suomeen/toimeentuloedellytys

2. Työolosuhteet tai -vaatimukset. Kohtuuttomiin vaatimuksiin voi olla vaikea suostua.

3. Paska työpaikka. Kuka itseään viitsii kiusata? (minä olen joskus ja jälkeenpäin jäi paska maku suuhun, vaikka työ itsessään oli ihan ookoo)

KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #72 : 12.10.2017, 13:41:54 »

Työttömän statuksella työtä hakeva voi käytännössä ottaa vastaan ainoastaan kuukausipalkkaan tai säännölliseen jaksottaiseen tuloon perustuvia töitä joita tulee säännöllisesti vähintään 9kk ajan ja niistä tehdään työsopimus. Satunnaisten työtehtävien tekeminen on työttömälle  käytännössä mahdotonta.

Eihän ne oikeasti työntekijöitä ole hakemassa, mutta jos olisivat, niin aivan helppoa esim. helsinkiläisen yrityksen edelleenkin olisi vuokrata asunto joka työntekijän käyttöön tulisi läheltä työpaikkaa. Eiköhän hakijoita löytyisi mikäli valmiina olisi asunto. Jos taasen se asunto merkittävästi kauempana niin työsuhdeautonkin aivan vaikka soittamalla saisivat työntekijälle vietyä, ihan siihen kotiin ettei tarvisi pitemmälle lähteä. Helsinkiläisistähän ollut juttua etteivät edes korttia ajaisi.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #73 : 12.10.2017, 13:49:04 »
Älkää nyt ampuko viestintuojaa. Minä en ole itse kumpikaan näiden esimerkkitapausten yrittäjistä. Minä vain kerroin, minkälaisia kohtaamisia aiheen tiimoilta on tullut viime aikoina eteen. Jokainen voi sitten miettiä omassa päässään mitä ne tarkoittavat tai eivät tarkoita. Mutta koska en ole itse aktiivisesti etsimässä työpaikkaa, niin en esim. tiedustellut minkälaista palkkaa ko. yritykset tarjosivat. Enkä voi luonnollisesti sitä tietoa kenellekään välittää.

Molemmat työt ovat kuitenkin teollisuustyötä. Sisätyötä, mutta melua, pölyä ja epämukavia työasentoja joutunee aika ajoin sietämään. Ainakin toinen on kolmivuorotyö. Toinen on ns. keskellä kaupunkia, toinen sen sijaan enemmän maaseudulla. Toinen yrittäjä ON hakenut työntekijöitä aktiivisesti, mutta sanoi myös, että jos haastatteluun saa kymmenen, mahdollisesti töitä tarjotaan kolmelle, joista yleensä maksimissaan yksi ottaa työn vastaan, jonka jälkeen on vielä sekin riski, että kahden viikon jälkeen tulee "ei tää ollukaan kivaa"-vaihe. Paljon on kuulemma ollut niitä "mä tulin tänne vain ja ainoastaan koska työkkäri lähetti"-tapauksia. Ymmärrän kyllä yrittäjän v1tutuksen, kun joutuu käyttämään omaa aikaansa tällaisten "haastattelemiseen." En silti ole myöskään missään kohtaa väittämässä, että KAIKKI työnhakijat olisivat sosiaalitapauksia ja luumuja. Eli vähän jäitä hattuun nyt, pyydän..

And with that said... kyllä ainakin omaan työhistoriaani kuuluu runsaastikin kaikenlaisia epämiellyttäviä duuneja. Melua, pölyä, epämukavuutta, kolmivuoroa, yötöitä, väkivallan uhkaa, kemikaalialtistusta, yli 40 lämpötiloja, palovammoja ja ties mitä. Työmatka on harvoin ollut alle 10 kilsaa suuntaansa. Mutta silti joka kerta kun sain työpaikan, niin se oli HYVÄ asia siinä kohtaa elämää. Mieluummin töissä, kuin työttömänä. Jokainen työ on toiminut ponnahduslautana seuraavan työhön tai opiskelupaikkaan. Jokaisesta on kertynyt suhteita ja työkokemusta. Jokaisesta on saanut parempaa palkkaa kuin kotona makailemisesta. Jos ei mitään muuta, niin huonoillakin duuneilla on saanut laskut maksettua ja on oppinut AINAKIN sen, että tämä ei ole välttämättä se duuni, jota haluan tehdä vielä X-vuoden päästä.

Ja kun palkoista tuli puhetta, niin urani nykyisen työnantajani palveluksessa aloitin palkattomalla työharjoittelulla. Otin paikan, joka ei kenellekään muulle kelvannut siinä kohtaa. En ole tähän päivään mennessä sitä päätöstä katunut. Ja ei, tämä ei tarkoita sitä, että hyväksyisin ketkufirmoja, jotka kierrättävät työharjoittelijoita orjatyövoimana ja väärinkäyttävät järjestelmää. Yritän vaan omalla esimerkilläni sanoa, että nykypäivänä työllistyminen ei todellakaan ole mikään yksioikoinen one-size-fits-all-prosessi. Ja se, että Suomi Byroslavia on tehnyt pätkätöiden tekemisestä mahdotonta tai ainakin kannattamatonta (työttömälle), on toki myöskin enemmän järjestelmän vika, kuin työnhakijan.

e:muoks
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 14:00:05 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #74 : 12.10.2017, 14:57:04 »
Älkää nyt ampuko viestintuojaa.
Forumin teloituskomppania on puhdistelemassa aseitaan. LOL.

Lainaus
Paljon on kuulemma ollut niitä "mä tulin tänne vain ja ainoastaan koska työkkäri lähetti"-tapauksia. Ymmärrän kyllä yrittäjän v1tutuksen, kun joutuu käyttämään omaa aikaansa tällaisten "haastattelemiseen."
Tuossa on kysymys siitä, että yritys käyttää mahdollisuuden palkkatuettuun työntekijään, jolloin TE-toimistosta lähetetään vain pitkäaikaistyöttömiä, joiden joukossa on erittäin paljon moniongelmaisia tapauksia. Ongelma ovat moniongelmaiset pitkäaikaistyöttömät. Heidät tulisi heivata omaan karsinaansa.

Moniongelmaiset ovat yleensä niitä, ketkä eivät innostu enää mistään työstä millään palkalla, mutta palkkatuettuun työhön osoitus on sekä vittuilua moniongelmaiselle että myös työnantajan resurssientuhlaamista. En ymmärrä miksi sellainen työnantaja enää edes haluaa käyttää mahdollisuuden palkkatuettuun työntekijään kun oikeitakin työttömiä halukkaita on kortisto piukkana. Ongelma on myös kortiston puolella, koska ei ole ymmärretty pitää kahta erillistä kortistoa. Toiseen he ketkä oikeasti haluavat ja kykenevät ja ammattitaito on olemassa. Ja toiseen he keitä ei liikuta mikään enää.

Lopuksi:
TE-palvelut ovat nyt lukemani mukaan muuttumassa loppuvuodesta. Käyttöön on tulossa uusi ja aivan tähtitieteellisiä summia maksanut ns. työtreffi tjsp -palvelu. Se palvelu hakee suoraan "match'it" sekä työttömälle että työnhakijalle. Toivon, että työnantajan mätsiin ei ole mahdollista lisätä työntekijän ikää, sukupuolta, etnisyyttä eikä muutakaan henkilökohtaista ominaisuutta, koska sitten se olisi syrjivä palvelu. Ja sellaistahan me forumilaisetkaan emme halua. Kohtaanto-ongelma vain muuttaisi muotoaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 028
 • Liked: 448
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #75 : 12.10.2017, 15:21:03 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #76 : 12.10.2017, 15:29:11 »

Tuossa on kysymys siitä, että yritys käyttää mahdollisuuden palkkatuettuun työntekijään, jolloin TE-toimistosta lähetetään vain pitkäaikaistyöttömiä, joiden joukossa on erittäin paljon moniongelmaisia tapauksia. Ongelma ovat moniongelmaiset pitkäaikaistyöttömät. Heidät tulisi heivata omaan karsinaansa.

Lopuksi:
TE-palvelut ovat nyt lukemani mukaan muuttumassa loppuvuodesta. Käyttöön on tulossa uusi ja aivan tähtitieteellisiä summia maksanut ns. työtreffi tjsp -palvelu.
Työtreffeistä lukee haulla vain demarien sivuilla, kestänee seuraavien vaalien yli sellainen.
Moniongelmaiset lienee jo kaikki laitettu pois kortistosta, jotta tilastot paranee, mutta työnantajat eivät tahdo maksaa palkkaa eli orjia vain tahtovat. Löytyy lisää moniongelmaisia helposti sillä keinolla.

TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....
Oikeaan osoitteeseen taisi mennä, toivon samaa myös työministerille:
Lainaus
Elämä on välillä aika hullunkurista! Näin sanoessani muistan kiitollisena, miten vuonna 1990 sain kunnian perustaa Porin työtorin, matalan kynnyksen palvelupisteen työnhakijoille ja koulutuksesta kiinnostuneille. Nyt istun kotona ja odottelen kiltisti sitä toista ja ainoaa puhelua
En toki tiedä minkälainen on ollut Porin työtori mutta eipä se kovin ystävälliselle kuulosta sekään kun kerran työkkäristä on kyse. Kovinkaan korkea kynnys kun ei tuohon aikaan ollut työnhakijalle ottaa yhteyttä suoraan työnantajiin, oliko orjatöitä jossain kokeilussa tms. jo silloin, en sitten tiedä, voihan se olla että oli jo silloin. Vammaisille ainakin oli jotain vastaavaa jo aiemmin. Mitä sitten milloinkin uutisoivat, harva sellaiseen joutunut tahtoo avautua omista kokemuksistaan koska samalla julistautuu vähintään kehitysvammaiseksi laiskaksi hulluksi narkkariksi.

Myös mtv3 uutisoinut samasta, heti ollaan nöyristelemässä kun kerran omia on. Vaan eivätpä silti ole itse asiaa muuttamassa, viestistä muunlainen mutta samalla tapaa sitten loppuu työnhaku?
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lenitaa-uhattiin-tyonhaun-katkeamiselle-jos-han-ei-vastaa-te-toimiston-seuraavaan-puheluun-te-toimisto-tama-oli-meille-erinomainen-opetus/6615596
Lainaus
Ukkonen ehdottaa, että viestit yksilöidään vastaisuudessa paremmin ja viesti muotoillaan niin selkeäksi, että se antaa asiakkaalle oikean kuvan toiminnasta.
Elikkäs tahallista touhua.

Laistakin puhutaan tuossa, ovatkohan muuttaneet lakia vaiko tulkinneet uusiksi kun kerran enää eivät kirjeitse voi yhteyttä ottaa vaan pitäisi jokaisella olla puhelin ja netti? Antavatko edes sitä puhelinta sieltä?

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #77 : 12.10.2017, 15:41:03 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....

LOL! Tämä on ollut käytössä maailmansivu. Jos duuniton on niin uuvatti, ettei osaa hoitaa omia asioitaan puhelimella niin menköön tuet. Puhelin rinkuttaa Ma-Pe ja 99,9% on puhelinmyyjiä joille ei vastailla. TE-virkailijan soitto näkyy nimellä, koska numero on tallennettuna muistiin. Tämän ovat viimeisillään työttömälle teroittaneet. Tekstiviesti on se varmin keino saada kontakti kohtuullisen ajan sisällä eli n. viikon sisällä. Mitään kiireellisiä hätäyhteydenottoja ei ole eikä tule. Jos luuri menee säpäleiksi tai liittymä suljetaan tulee asia viedä TE-virkailijan tietoon.

Vai luuleeko joku, että se on raha-automaatti?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #78 : 12.10.2017, 15:44:45 »
LOL! Tämä on ollut käytössä maailmansivu. Jos duuniton on niin uuvatti, ettei osaa hoitaa omia asioitaan puhelimella niin menköön tuet. Puhelin rinkuttaa Ma-Pe ja 99,9% on puhelinmyyjiä joille ei vastailla. TE-virkailijan soitto näkyy nimellä, koska numero on tallennettuna muistiin. Tämän ovat viimeisillään työttömälle teroittaneet. Tekstiviesti on se varmin keino saada kontakti kohtuullisen ajan sisällä eli n. viikon sisällä. Mitään kiireellisiä hätäyhteydenottoja ei ole eikä tule. Jos luuri menee säpäleiksi tai liittymä suljetaan tulee asia viedä TE-virkailijan tietoon.

Vai luuleeko joku, että se on raha-automaatti?
Onko juuri oma työvoimavirkailija sulla vai miksi siitä nimi näkyisi? On kyllä vihonviimeinen jolle vastaisin jokin työkkäri vaikka nimi näkyisikin. Syynä omat kokemukset.

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 028
 • Liked: 448
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #79 : 12.10.2017, 15:53:07 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....

LOL! Tämä on ollut käytössä maailmansivu. Jos duuniton on niin uuvatti, ettei osaa hoitaa omia asioitaan puhelimella niin menköön tuet.

Siis sinusta puhelin pitää olla matkassa mukana vaikka vessareissulla tai saunassa jotta varmasti kerkiää vastata yllätyksenä tulevaan puheluun tai työtön ei saa mennä gsm verkon katvealueelle?


Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #80 : 12.10.2017, 16:04:29 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....

LOL! Tämä on ollut käytössä maailmansivu. Jos duuniton on niin uuvatti, ettei osaa hoitaa omia asioitaan puhelimella niin menköön tuet.

Siis sinusta puhelin pitää olla matkassa mukana vaikka vessareissulla tai saunassa jotta varmasti kerkiää vastata yllätyksenä tulevaan puheluun tai työtön ei saa mennä gsm verkon katvealueelle?

Noinko minä sanoin? Minä?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 536
 • Liked: 51524
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #81 : 12.10.2017, 16:21:06 »
Ja työministerinä on.....

..Jari "Pihvi" Lindström, soin/uuv.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 352
 • Liked: 10964
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #82 : 12.10.2017, 16:33:48 »
Ideana on tehdä työttömänä olemisesta niin vittumaista (ikään kuin se ei olisi sitä muutenkin), että ihmiset alkavat tarttua mihin tahansa epätoivoiseenkin oljenkorteen vain päästäkseen pois TE-toimiston asiakkuudesta.  Samaan aikaan kielitaidottomille mamuille tarjotaan ohituskaistoja, joiden päässä on muutaman kuukauden koulutuksen jälkeen varma työpaikka säällisellä palkalla. 

Jos oltaisiin jossain muualla kuin Suomessa, pahimpaan jamaan ajetut kansalaiset alkaisivat jo räjäytellä TE-toimistoja ja muita virastoja.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 18:19:34 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 116
 • Liked: 42040
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #83 : 12.10.2017, 16:56:11 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/


Ja työministerinä on.....

LOL! Tämä on ollut käytössä maailmansivu. Jos duuniton on niin uuvatti, ettei osaa hoitaa omia asioitaan puhelimella niin menköön tuet.

Siis sinusta puhelin pitää olla matkassa mukana vaikka vessareissulla tai saunassa jotta varmasti kerkiää vastata yllätyksenä tulevaan puheluun tai työtön ei saa mennä gsm verkon katvealueelle?

Noinko minä sanoin? Minä?

Koska kukaan ei kerro mitä sanoin aiemmin niin vastaan sitten itse.

Kevätkesällä luurini oli ringunnut TE-virkailijan toimesta. Kun se sitten viimein rinkusi niin että luuri oli käsillä, minulta udeltiin ensimmäisenä miksi en vastannut aiemmin. Sitten kerroin sen ääneen virkailijalle:

- Luuriini soittelevat tuhannet puhelinmyyjät Ma-Pe. Niihin en reagoi millään lailla. Minulla on kotona parempaa tekemistä kuin istua valmistautumisasennossa jakkaralla. Olen välillä tikapuilla ulkoseinällä maalipurkki kädessä pensseli toisessa tai sitten leikkaan ruohoa koneella. Ja kun en ole siellä niin olen kellarissa ja/tai vinttikerroksessa. Välillä istun paskalla tai seison suihkussa ja silloin en vastaa kun en kuule soittoa.

Virkailija ymmärsi yskän jo kesken selostuksen. Asiat hoituvat kiireettä. Mitään hätähälytystä sieltä suunnalta ei tule eikä ole.

Kyse oli sähköpostiviestistä kolmannelta osapuolelta jostain hankkeesta. Minun tuli lähettää vastaus sähköpostiosoitteeseen, mikä oli kaupungin oma domaini. Niin tein. Sieltä en koskaan saanut mitään vastausta siihen viestiin. Seuraavaan TE-virkailijan soittoon ja kyselyyn siitä sähköpostista vastasin, että kaupungin sähköpostisuodatin on niin tiukilla, että gmailista lähetetyt viestit päätyvät roskikseen, mitä vastaanottajaksi merkityllä ei ole valtuuksia penkoa. Ottakaa yhteys ylläpitäjään.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 966
 • Liked: 18673
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #84 : 12.10.2017, 17:37:25 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/

Mikään laki tai asetushan ei vaadi omistamaan puhelinta. Työkkäriin voi sanoa ihan suoraan ettei omista sellaista, eikä hankikaan elleivät sitä maksa. Eivätkä varmasti maksa joten problem solved.

Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 352
 • Liked: 10964
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #85 : 12.10.2017, 17:50:21 »
TE-toimistot uhkailevat työttömiä jo tekstiviesteilläkin: ”Jos et vastaa puhelimeesi, katkaisemme tukesi”

http://www.como.fi/uutiset/te-toimistot-uhkailevat-tyottomia-jo-tekstiviesteillakin-jos-et-vastaa-puhelimeesi-katkaisemme-tukesi/

Mikään laki tai asetushan ei vaadi omistamaan puhelinta. Työkkäriin voi sanoa ihan suoraan ettei omista sellaista, eikä hankikaan elleivät sitä maksa. Eivätkä varmasti maksa joten problem solved.

Ehkäpä maksavatkin, kun mamuillekin lyödään melkein heti rajalla iPhone käteen ja puhelin- ja lehtimaksut saa joka tapauksessa viedä sossun maksettaviksi.   

"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 600
 • Liked: 10155
 • white trash
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #86 : 12.10.2017, 17:53:04 »
Ongelmaksi tietysti tulee kohtaanto, kun kärjistetysti vaatimukset yrittäjän puolelta ovat halpa, koulutettu, työkokemusta enemmän kuin ikää, kaikessa joustava työntekijä.

Tuosta jäi vielä mainitsematta se, että aukkoja työhistoriassa ei saa olla, vaikka kovinkaan moni ei lennosta pysty vaihtaan paikkaa.

Miehelläni oli oikein rumakin aukko historiassaan - ja ikääkin jo alkaa olla. CV siis ei ollut kaunein mahdollinen, minkä vuoksi ei työvoimapula-alaltakaan meinannut työtä löytyä sinänsä hyvinkin osaavalle.

Tarvittiin oikeastaan kolme erillistä onnenpotkua ensin: CV:n kirjoituskurssin kouluttaja mieltyi mieheen,  sattui myös olemaan tulevan esimiehen vaimo ja suosittelija sekä se, että firman ensimmäinen rekrytointiyritys oli epäonnistunut - ja päätettiinkin nuoruuden sijaan panostaa kypsyyteen. Siinä oli jo sattumaa kerrakseen, et työ löytyi.

Nythän sitä tarjoillaan useammastakin paikkaa - pyydellään pistämään yhteystiedot muistiin, että ottaa yhteyttä, kun sopimus on katkolla...

Samassa työpaikassa haettiin tehtaan puolelle väkeä. Kaikista hakijoista valikoitui tyyppi, joka viikon kestävän uransa aikana myöhästyi joka päivä vähintään kaksi tuntia. Voi vain arvailla, oliko otettu paperilla paras - vai oliko tyypillä vain lahjoja vaikutuksen tekoon.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 600
 • Liked: 10155
 • white trash
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #87 : 12.10.2017, 18:08:50 »
Lainaus
Lain mukaan työtoimintaan voi osallistua kuka tahansa pitkään työttömänä ollut. Käytännössä tarkoituksena on kuitenkin ollut suunnata palvelu työkykynsä osittain menettäneille henkilöille, joiden on esimerkiksi opeteltava arjen rytmiin uudelleen.

Mä aion käyttää tän palvelun hyödyksi. On tuo perusahdistus, mikä tekee alanvaihtosuunnitelmista ja kouluun palaamisesta aika jännää. Vaikkei ala ihan vieras olekaan, uskoisin työkokeilun tuottavan tiettyä varmuutta ja uskoa asiaan.

Taidan kuitenkin kuulua aika kapeaan tuosta työtoiminnasta hyötyvään segmenttiin.

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #88 : 12.10.2017, 18:09:25 »

Mikään laki tai asetushan ei vaadi omistamaan puhelinta. Työkkäriin voi sanoa ihan suoraan ettei omista sellaista, eikä hankikaan elleivät sitä maksa. Eivätkä varmasti maksa joten problem solved.
Ei se taida auttaa jos heillä on eri säännöt. Tunnen kyllä sellaisen työikäisen jolla on pelkkä lankapuhelin. Pitäisi varmaan vahdata vieressä kaikenaikaa. Joillain on periaatteet, itsellä lähinnä vain kalastamassa ollessa on puhelin pois päältä ollut. Eihän se kaloja häiritse vaan kun sinne menee juuri siksi että olisi hiljaista.

https://yle.fi/uutiset/3-9879463
Lainaus
Ukkonen kertoo, että TE-toimistossa aiotaan nyt nopeasti selvittää, voisiko yhteydenottoajan ilmoittaa päivän tarkkuudella.

– Uudenmaankin alueella on valtavasti yhteydenottoliikennettä, jota liittyy esimerkiksi määräaikaishaastatteluihin. Niitä aloitettaessa ei pystytty millään tunnin tai päivän tarkkuudella lupaamaan yhteydenottoa.

Töitähän siellä ei kuitenkaan ole tarjolla niin ainoa syy soitella on saada aikaan karensseja. Mieluummin sitä vaikka jonottelisi paikan päällä. Oisko sillä muutettu puhelimilla soitteluksi että tarpeeksi moni sanonut naamaa vasten takaisin heidän suorittamiinsa vittuiluihin? Vaiko sillä ettei väki huomaisi ettei ne niissä toimistoissaan itse mitään töitä tee?

Kahvia ja pullaa tai voileipiä, kosanderi ja kirves tai vesuri mukana jotta aika kuluu, kuin kyttäisi puhelinta koko hemmetin päivän. Joku vuosi sittenhän olikin uutista että joku niinkin innokas töihin oli että työväline oli mukana.
Ei tietty mieluista sellaisille joilla toimisto kaukana sekään.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 200
 • Liked: 9486
 • Hummeriälykkö
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #89 : 12.10.2017, 18:10:51 »
Mutta koska en ole itse aktiivisesti etsimässä työpaikkaa, niin en esim. tiedustellut minkälaista palkkaa ko. yritykset tarjosivat. Enkä voi luonnollisesti sitä tietoa kenellekään välittää.

Niinpä...  8)

Minkäänlaista aavistusta siis ei ole, maksaako ko. firma asianmukaista palkkaa. En puhu mistään isoista tuloista vaan siis normipalkasta kahden tonnin tuntumassa. Ja tosiaan, jos on joku nollasoppari että tule hommin sitten kun tarvitaan niin aika harva haluaa muuttaa paikkakuntaa sen takia, että mahdollisesti olisi jotain joskus...

Tuo, että sinne on juoksutettu TE-toimiston kavereita viestii vahvasti, että työtä olisi tarjolla muttei TESsin mukaisena eikä kokopäivätyönä.

Tätä et kenties kehdannut kirjoittaa, vaikka on kuulemme hyviä työpaikkoja.  :roll:

Kun edelleenkään vuokraa, ruokaa, autoa, bensoja ja vakuutuksia ei makseta nollasoppareilla. Tämän ymmärtäminen tuntuu olevan jotenkin erityisen vaikeaa työnantajille.

KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.