Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 178869 kertaa)

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1170 : 08.11.2018, 10:44:52 »
^^
Jännää yleistystä.
Yleensä (jokaisessa esilletulleessa jota joku viitsinyt selvittää) näissä takana jotain muuta, yritys saa tukia matujen palkkaamisesta, matut saa tukia joitten myötä "kannattaa" mennä  tms.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 960
 • Liked: 2681
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1171 : 08.11.2018, 11:00:08 »
Lainaus
Kun töitä ei edes vaivauduta hakemaan, vaikka meillä on niitä tarjolla useammalla paikkakunnalla

Eräs tuttu on hoitajana eri sairaaloissa ja hoitolaitoksissa ja joutuu autoilemaan eri kaupunkien välillä. Monesti siivoojan homma ilman omaa autoa on aika vaikeaa, kun ne lafkat saattavat sijaita vaikkapa hankalien kulkuyhteyksien tehdasalueilla ja niin edelleen. Yöllä jos siivoaa konttoreita, niin vielä vähemmän yleensä on kulkuyhteyksiä tarjolla paitsi tietysti MetropolissaTM.

Lisäksi ei ketään päästetä siivoamaan noin vaan vaan siihen kuuluu olla siivoojan koulutus, kemikaalipassi, hygieniapassi ja kaikesta huolimatta palkka on paska ja työ raskasta.

Eri nimikkeitä ja vaatimuksia on monenlaisia:

Lainaus
hotellisiivooja
hyttiemäntä
hyttisiivooja
laitoshuoltaja
laitossiivooja
makuuvaununhoitaja
metrosiivooja
porrassiivooja
siistijä
siivooja
rakennussiivooja
tehdassiivooja
teollisuussiivooja
toimistosiivooja
toimitilahuoltaja
vaunusiivooja


Lainaus
TOIMITILAHUOLTAJA, PUHTAUS- JA KIINTEISTÖPALVELUALAN PERUSTUTKINTO
Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, noin 1,5 vuotta. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.
https://www.amiedu.fi/henkiloasiakkaat/opiskeltavat-ammattialat/kiinteistopalvelut/toimitilahuoltaja-laitoshuoltaja-siivooja/

Eli siinä nyt ihan muutama syy, miksei kenties tulvi hakemuksia. Jos on niin hirmuinen tarve, niin palkkaa varmaan voidaan nostaa ja vakinaista virkaa tarjota?

Ai, ei vai?
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 688
 • Liked: 1384
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1172 : 08.11.2018, 11:02:13 »
Tuo siivousalan "työvoimapula" on aivan täyttä sumutusta ja paskapuhetta suorastaan. Pääkaupunkiseudun siivoustyöpaikat ovat pääosin "yrittäjävetoisia". Työpaikka on yrittäjäksi ryhtymistä ja rekrytoiva firma onkin töiden jakelija näille "yrittäjille"eikä mikään työnantaja sanan varsinaisessa merkityksessä.
Työpalkka per kohde on naurettavan pieni, koska "koordinaattorin" on saatava suomalaistasoinen korvaus palveluksistaan joka niistetään "yrittäjän" pussista ennen ulosmaksatusta. Luonnollisesti näin toimien kierretään irtisanomislait, sairaslomat ym inhottavuudet jotka sitovat suomalaisia työnantajia.
Oma työnantajani lähti tällaiseen kuvioon työn tilaajana vastustuksestani huolimatta.
Muistan kyllä maininnan siivousfirman edustajalta tutustumiskäynnillä kuinka nämä työt eivät enää suomalaisille kelpaa joten he käyttävät maahanmuuttajia. Valkoisia itäeuroopan poikia näkyvät olevan.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 960
 • Liked: 2681
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1173 : 08.11.2018, 11:09:19 »
Kun netti on niin laitetaan tänne:

Lainaus
N-Clean Oy palkat

Palveluesimies
2018   Helsinki, nainen, 3 vuoden työkokemus   3 000 €

Toimitilahuoltaja
2014   Kuusamo, nainen 45v, 2 vuoden työkokemus   1 450 €

Esimies 2013   Kuopio, nainen 43v, 20 vuoden työkokemus   2 300 €

Pesulatyöntekijä 2012   Pieksamaki, nainen 37v, alle 5 vuoden työkokemus   1 525 €

Palveluesimies ( siivous )
2012   Turku, nainen 43v, 9 vuoden työkokemus, Koulutus: merkonomi, siivoustyönohjaaja, kohta siivousteknikko eat   2 160 €

Kommentteja ko. puljun työnjohdosta ja työolosuhteista:

Lainaus
Työntekijää ei arvosteta laisinkaan!!

-

Töitä tehnyt 4.5 v.ko.puljussa. Positiivista se että ravintolanpuolelta sai hakea limua ilmaiseksi niinpaljon kun jaksoi juoda.miinuksia siitä miten alaisia kohdellaan piiskataan nöyryytetään virheistä ja hitaudesta potkittiin armotta pihalle! Sai pitää puolensa ettei tallottu alle.työvälineet huonokuntoisia vaihtuvuus suuri monet teki itkussapäin töitä niin iloinen paikka tämä N-Clean on!!

-

pomottava yritys ja ei arvosta työntekijöitä pomo ei tervehdi aamuisin

-

Todella surkea ja vanhanaikainen pomottava yritys. Työntekijät on pahin riesa vaikka hehän sen tuloksen tekevät ja lihottavat omistajia. Televisio-ohjelma paljasti julkisesti, miten työntekijöistä puhutaan ja miten arvostetaan. Ei tule olemaan kauan markkinoilla!

-

Ei mitään arvostusta työntekijöitä kohtaan (ei pikkujouluja eikä mitään virkistäytymisiltoja _koskaan_). Huono perehdytys ja rahat revitään työntekijän selkänahasta.

https://palkkavertailu.com/arvostelut/n-clean+oy

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5


 :roll: :roll: :roll:
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 294
 • Liked: 30087
 • The Age of Men is over. Time of the Orc has come.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1174 : 08.11.2018, 15:54:58 »
^^
Jännää yleistystä.
Yleensä (jokaisessa esilletulleessa jota joku viitsinyt selvittää) näissä takana jotain muuta, yritys saa tukia matujen palkkaamisesta, matut saa tukia joitten myötä "kannattaa" mennä  tms.

Kauanko matukaan sitten viitsii noissa paskaduuneissa notkua, kun Kela Gold myönnetään saman tien, jää nähtäväksi.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 312
 • Liked: 17039
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1175 : 09.11.2018, 09:27:47 »
Lainaus
.....................Siivousala kasvaa kovaa, ja alan yritykset kamppailevat työvoimasta. Siivousyhtiö N-Cleanin toimitusjohtaja Rauno Nurmi ihmetteli keskiviikkona Kauppalehdessä, että töitä olisi, mutta kantasuomalaisia se ei kiinnosta.

”Kun töitä ei edes vaivauduta hakemaan, vaikka meillä on niitä tarjolla useammalla paikkakunnalla. Olemme tarjonneet avoimia työpaikkoja, joihin on tehty tasan nolla hakemusta”, Nurmi kertoi.

Myös siivousalan töitä välittävä Freska kertoi, että ainoastaan jatkuva ulkomaisen työvoiman saatavuus Suomessa takaa kasvun.

Vaasalainen siivousyritys Kiffel ja tamperelainen Koti Puhtaaksi eivät vahvista suomalaisten haluttomuutta siivoustyöhön.

”Ihan ensimmäisenä yrittäjien pitäisi mennä peilin eteen ja miettiä, mitä pitäisi muuttaa, jos hakemuksia ei tule”, sanoo Kiffelin perustaja Jenni Parpala.

Tänä syksynä vuoden nuori yrittäjä -kisassa palkittu Parpala on julkisuudessa profiloitunut sillä, että hänen yrityksensä maksaa alan keskiarvoa korkeampaa palkkaa.

”Ihan turha ruveta työntekijöitä syyttämään, jos maksat 8-9 euroa palkkaa. Kuka pystyy Helsingin päässä sillä lähtemään töihin? Jokaisella työntekijällä pitäisi olla mahdollisuus tienata omalla työllä leipä pöytään. Nyky-Suomessa se ei vain yhdeksällä eurolla onnistu”, Parpala lataa.

Vuonna 2013 yrityksen perustanut Parpala kertoo, että alkuun hän maksoi työntekijöilleen työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta hänellä oli vaikeuksia löytää hyviä työntekijöitä.

”Myös vaihtuvuus rupesi turhauttamaan. Nostin palkkoja. Meillä ne alkavat nyt 12 eurosta, ja täyspäiväiset pystyvät pääsemään 15 euroon tunnilta”, Parpala sanoo.

”Palkka on tärkein keino osoittaa arvostus työntekijöitä kohtaan, ja jos maksat parempaa palkkaa, pystyt vaatimaan parempaa työpanosta.”

Parpalan mukaan tärkeimpiä rekrytointivaltteja siivousalalla ovat myös työn aikataulutus ja perehdyttäminen.

”Kyllähän työntekijöiden pitää saada tehdä työnsä hyvin. Jos on neljän tunnin kohde, ei voi sanoa, että on kaksi tuntia aikaa. Eikä näitä töitä kukaan opi päivässä. Meillä on kuukauden perehdytysohjelma”, Parpala sanoo.

Sittemmin Kiffelillä ei ole rekrytointiongelmia ollut. Vuosi sitten Parpalalla oli kolme työntekijää, nyt yhteensä parikymmentä.

Tamperelainen Koti Puhtaaksi on palkannut tänä vuonna kymmeniä ihmisiä. Ensi vuonna tavoitteena on palkata sata lisää.

”Meille on tullut vuoden sisään yli tuhat hakemusta suomalaisilta siivoustyöhön. Pääkaupunkiseudulla rekrytoinnissa on haastetta, mutta kunhan sen eteen tekee töitä, se ei ole ongelma”, Koti Puhtaaksi Oy:n Henri Haho kertoo.

Tällä hetkellä Tampereella ja Helsingissä toimivalla yhtiöllä on yli 50 työntekijää. Haho kertoo, että Koti Puhtaaksi maksaa alan keskivertoa parempaa palkkaa, joka on noin 11–13 euroa tunnilta. Palkan ohella hän korostaa työoloja ja muita etuja, joilla työnantajakuvaan voi vaikuttaa......................

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saako-suomalaisia-siivoamaan-vai-ei-palkka-on-tarkein-keino-osoittaa-arvostus-tyontekijoita-kohtaan/63892b95-005f-3557-b4cc-772764b152a9?fbclid=IwAR1b8LwT4-mI9VfMpMdehdx2iRuHOVdGRo5SN7bYqeBOtKV6TFxU1O0Twu0

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 573
 • Liked: 10745
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1176 : 09.11.2018, 09:48:10 »
Lainaus
Maahanmuuttohallinnolle tulossa uusi nykyaikainen henkilötietolaki

Maahanmuuttohallinnon henkilötietojen käsittelyä koskeva sääntely on tarkoitus koota uuteen lakiin. Uusi laki korvaisi yli 20 vuotta vanhan ulkomaalaisrekisterilain ja täydentäisi Euroopan unionin tietosuoja-asetusta ja tietosuojalakia.
Hallituksen esitys maahanmuuttohallinnon henkilötietolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi annettiin eduskunnalle 8.11.

– Muutoksilla mahdollistetaan uudet, nykyaikaiset toimintatavat, kuten automatisoitu päätöksenteko. Lisäksi ulkomaisen työvoiman lupabyrokratiaa vähennetään, kun Maahanmuuttovirasto voi jatkossa saada toisilta viranomaisilta tietoja keskitetysti yhdellä pyynnöllä. Nämä ovat tärkeitä askeleita lupaprosessien nopeuttamiseksi, jossa työ vielä jatkuu, sisäministeri Kai Mykkänen kertoo.

Hankkeen tarkoituksena on päivittää vanhentunut lainsäädäntö nykyaikaan. Henkilötietolaki ei olisi enää sidottu rekistereihin tai tietojärjestelmiin, vaan niihin tarkoituksiin, joissa henkilötietoja käsitellään.

Uutta on myös se, että sääntelyä kohdistettaisiin riskiperusteisesti tarkempaa sääntelyä edellyttäviin tilanteisiin (esimerkiksi arkaluonteiset tiedot) ja sääntelyä puolestaan purettaisiin tilanteissa, joissa yksityiskohtainen sääntely ei ole välttämätöntä.

Laki mahdollistaisi Maahanmuuttovirastolle automaattisen päätöksenteon tietyin edellytyksin. Automaattisia päätöksiä tehtäisiin vain silloin, kun asian laatu tai laajuus, yhdenmukainen kohtelu, lapsen etu tai muu erityinen syy ei sitä estä. Esimerkiksi työntekijän oleskelulupien kohdalla automaattinen päätöksenteko voisi joissain tilanteissa nopeuttaa lupien myöntämistä ja mahdollisesti myös laskea lupien hintoja, edellyttäen, että lupaprosessi on pantu vireille sähköisesti.

Uusi laki ottaisi myös ensimmäisen askeleen kohti velvoitteidenhoitoselvityksen käyttöönottoa Maahanmuuttovirastossa. Velvoitteidenhoitoselvitys on Verohallinnon palvelu, josta selviää onko työnantaja hoitanut velvoitteensa, kuten verot ja lakisääteiset vakuutusmaksut. Tätä tietoa voidaan hyödyntää työntekijän oleskelulupien käsittelyssä. Näin työnantajan ei tarvitsisi toimittaa samoja tietoja useille viranomaisille erikseen.

Lausuntokierroksella useat lausunnonantajat pitivät maahanmuuttohallinnon henkilötietosääntelyn keskittämistä kannatettavana ratkaisuna sääntelyn selkeyden ja rekisteröidyn oikeusturvan kannalta.
https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maahanmuuttohallinnolle-tulossa-uusi-nykyaikainen-henkilotietolaki

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1177 : 09.11.2018, 11:04:31 »
Työvoimapula näivettää teollisuuden  :flowerhat:
https://www.iltalehti.fi/talous/e233e955-f83b-496d-92fe-2df6ab90e47f_ta.shtml
Lainaus
Huolestuttava huomio Suomen teollisuudesta: ”Näyttää siltä, että vuoden 2008 huippua ei koskaan saavuteta”
Tänään klo 10:04
Tilastokeskuksen yliaktuaari Kari Rautio: ”Olemme noin 11 prosenttia vuoden 2008 tason alapuolella.”
Tai sitten koulutuksen kehnontaminen alkaa näkyä.
Lainaus
Teollisuustuotanto tosin on vain yksi osa bruttokansantuotteesta.
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 053
 • Liked: 6096
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1178 : 09.11.2018, 11:57:31 »
Tässähän se työvoimapulan todellisuus on tiivistettynä.

Lainaus

Tamperelainen Koti Puhtaaksi on palkannut tänä vuonna kymmeniä ihmisiä. Ensi vuonna tavoitteena on palkata sata lisää.

”Meille on tullut vuoden sisään yli tuhat hakemusta suomalaisilta siivoustyöhön. Pääkaupunkiseudulla rekrytoinnissa on haastetta, mutta kunhan sen eteen tekee töitä, se ei ole ongelma”, Koti Puhtaaksi Oy:n Henri Haho kertoo.

Tällä hetkellä Tampereella ja Helsingissä toimivalla yhtiöllä on yli 50 työntekijää. Haho kertoo, että Koti Puhtaaksi maksaa alan keskivertoa parempaa palkkaa, joka on noin 11–13 euroa tunnilta.


• Pietarila, Päivikki: Saako suomalaisia siivoamaan vai ei? "Palkka on tärkein keino osoittaa arvostus työntekijöitä kohtaan" Kauppalehti, 2018-11-08.

Firma maksaa siis "parempaa palkkaa". Ok. Tuollaisella 13 € tuntipalkalla saa noin 2000 € kuussa bruttona, mikäli työntekijä tekee täyttä työpäivää ja työviikkoa.

Äkkiä laskettuna: Yli tuhat hakemusta suomalaisilta, ja firma aikoo palkata sata työntekijää. Se tarkoittaa että jokaista ilmoitettavaa työpaikkaa kohden tulee noin kymmenen hakemusta. Tätäkö on paljon puhuttu työvoimapula?
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 310
 • Liked: 1033
 • Rage against Hate!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1179 : 09.11.2018, 12:04:11 »
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!
Verotus! Älä unohda verotusta! Verottamalla Suomi kuntoon!
Tämä tullaan vielä seuraavan demarivetoisen hallituksen toimesta toteuttamaan. Kaikkea demarikivaa ilmaiseksi kaikille ja vielä kyytipojaksi ilmastopopulismin lasku lankeaa maksettavaksi. On siinä keskituloinen duunaripirulainen ihmeissään.
Yleishaitallinen puhuja. Muiden vihapuhe on tuomittavampaa.

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1180 : 09.11.2018, 13:12:36 »
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!
Verotus! Älä unohda verotusta! Verottamalla Suomi kuntoon!
Ei parane väheksyä vokkeja, lisäävät myös verotusta ja uusin teollisuuden ala tyällistääkin hyvin:
https://www.kansalainen.fi/saksassa-vastaanottokeskuksen-rikokset-ovat-teollisissa-mittakaavoissa/
Lainaus
Saksassa vastaanottokeskuksen rikokset ovat teollisissa mittakaavoissa
9.11.2018 09:44
Juha Hämäläinen
Hamburger Strassen vastaanottokeskus on ollut jo pitkään keskustelun keskipisteenä siellä tapahtuneiden häiriöiden takia. AfD-poliitikko André Wendtin tekemä ”pieni kysymys” (kleine Frage) paljasti lukujen karmivuuden. Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöllerin vastauksesta käy ilmi, että poliisille on tehty vuoden 2018 tammikuusta syyskuun loppuun mennessä 1 265 rikosilmoitusta, joihin keskuksen 642 asukasta ovat syyllistyneet.
Mitenhän täällä :roll:

Horn Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 809
 • Liked: 525
 • sika, äärivoimavara
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1181 : 09.11.2018, 18:34:37 »
Tätä olen ennustanut jo jonkin aikaa 8):

Poikkeuksellinen työnhakuilmoitus hämmentää: sopii niille, jotka eivät halua töitä

Ruokakauppoihin työntekijöitä vuokraava Extraajat Oy hämmästyttää työnhakuilmoituksellaan.

https://www.iltalehti.fi/talous/e3d68e3a-fc45-449e-ba9d-ef1bf5887832_ta.shtml
Vihaista puhetta.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 309
 • Liked: 4857
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1182 : 09.11.2018, 19:42:56 »

Poikkeuksellinen työnhakuilmoitus hämmentää: sopii niille, jotka eivät halua töitä

Ruokakauppoihin työntekijöitä vuokraava Extraajat Oy hämmästyttää työnhakuilmoituksellaan.

Itse jutussa sanoivat ettei niitä työkkärin pakottamina hakemuksia niin paljon tullut, että niillä jotain merkitystä olisi. Markkinointijippo Iltalehden ainavalmiilla avulla: ”Työnantajat, meiltä saatte aina reipasta ja altista työvoimaa”. Työttömien mollaus siinä sivussa.
And madness and despair are a force.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 573
 • Liked: 10745
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1183 : 19.11.2018, 11:40:56 »

Emmi Venäläinen on vahva Mykkäsen ja Orpon komppaaja. Twitter-profiili:

Lainaus
Kok. eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri. Gradua kv-ilmastoneuvotteluista @HelsinkiUni. Höntsäjuoksija, feministi ja etelähaagalainen.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 888
 • Liked: 3224
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1184 : 20.11.2018, 13:45:15 »
Jaa. Kyllä EK kantaa kortensa kekoon saadakseen suomilaivan pinnan alle. "Hii-o-hoi, kokka kohti pohjaa", huutaa Häkämies:
https://www.iltalehti.fi/talous/a/27eab112-9ef0-4908-b489-9dc487e0658c

EK:ssa on ymmärretty väärin jos suomi uppoaa niin ei rikas eliitti jää korkkina kellumaan, vaan vajoavat yhdessä muiden suomalaisten mukana. Ei muut maat, tai muiden maiden eliitti ota suomalaista eliittiä siipiensä suojaan, jos suomi tuhoutuu. Se seurapiireissä selkään taputtelu ja yhteiskuviin pyytäminen ei tarkoita muidenmaiden eliitille, kuin tavoitetta saada toinen uskomaan hyväntahtoisuuteen. Suomieliitti on hämmästyttävän sinisilmäistä, oikeita lampaita maailmalla.
Ooh lalaa...

guest14935

 • Vieras
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1185 : 20.11.2018, 14:07:07 »
Jaa. Kyllä EK kantaa kortensa kekoon saadakseen suomilaivan pinnan alle. "Hii-o-hoi, kokka kohti pohjaa", huutaa Häkämies:
https://www.iltalehti.fi/talous/a/27eab112-9ef0-4908-b489-9dc487e0658c

EK:ssa on ymmärretty väärin jos suomi uppoaa niin ei rikas eliitti jää korkkina kellumaan, vaan vajoavat yhdessä muiden suomalaisten mukana. Ei muut maat, tai muiden maiden eliitti ota suomalaista eliittiä siipiensä suojaan, jos suomi tuhoutuu. Se seurapiireissä selkään taputtelu ja yhteiskuviin pyytäminen ei tarkoita muidenmaiden eliitille, kuin tavoitetta saada toinen uskomaan hyväntahtoisuuteen. Suomieliitti on hämmästyttävän sinisilmäistä, oikeita lampaita maailmalla.
Onhan noilla johtajilla varaa muuttaa, vokkirahat taskuissaan. Verotetut sekä lainatut.
Lainaus
– Esitämme myös, että maahanmuuttajien kotouttamiseksi otetaan käyttöön jopa 70 prosentin palkkatuki yritykselle, jos se työllistää turvapaikan saaneen, Häkämies sanoo.
Moniosaajille entistäkin suurempaa palkkatukea jotta saadaan suomalaisista entistäkin useampi pois töistä syrjäytymään.
Tai nuoremmat pysymään pois töistä.

Rauno Murju

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 706
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1186 : 20.11.2018, 15:30:46 »
Eipä yllätä uusmarxilaiselta kokoomukselta.

Aina on pula veronmaksajan kustantamista työläisistä vaikka eivät osaisi nimeään kirjoittaa.

Milloinkohan itsenäisenä yrittäjänä tai parempaan väkeen itsensä kuvittelevat työläisenä toimivat rivikokkarit tajuavat sahaavansa omaa sekä jälkikasvunsa oksaa.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 294
 • Liked: 30087
 • The Age of Men is over. Time of the Orc has come.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1187 : 20.11.2018, 20:55:07 »
Milloinkohan itsenäisenä yrittäjänä tai parempaan väkeen itsensä kuvittelevat työläisenä toimivat rivikokkarit tajuavat sahaavansa omaa sekä jälkikasvunsa oksaa.

Hommalaisista varsin moni on entisiä Kokoomuksen kannattajia, jotka ovat tuon tajunneet.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 29 900
 • Liked: 23072
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1188 : 20.11.2018, 23:47:09 »

Emmi Venäläinen on vahva Mykkäsen ja Orpon komppaaja. Twitter-profiili:

Lainaus
Kok. eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri. Gradua kv-ilmastoneuvotteluista @HelsinkiUni. Höntsäjuoksija, feministi ja etelähaagalainen.

Tästä voidaan vielä panna paremmaksikin. Kuka kerkeää ensin ehdottamaan poliittisiin virkoihin ulkomaalaiskiintiöt ja ohituskaista ulkomaalaisille. Kielitaitovaatimuksia ei ole. Emmi saa mennä pyykille siksi aikaa kunnes ulkomaalainen vie pyykkärin paikan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 989
 • Liked: 5994
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1189 : 20.11.2018, 23:58:30 »
^
Ihan kokkareisessa tunnetussa linjassa. Vastavalmistuneen Leonovin saa halvalla tekemään ruutiinia copy-pastea kohtalaisen edullisesti.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 397
 • Liked: 6788
 • köyhää valkoista paskasakkia
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1190 : 22.11.2018, 18:26:00 »

Emmi Venäläinen on vahva Mykkäsen ja Orpon komppaaja. Twitter-profiili:

Lainaus
Kok. eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri. Gradua kv-ilmastoneuvotteluista @HelsinkiUni. Höntsäjuoksija, feministi ja etelähaagalainen.
Kok. eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri. Gradua kv-ilmastoneuvotteluista @HelsinkiUni. Höntsäjuoksija, feministi ja etelähaagalainen ja superlahtari. Juon työttömien verta.
Timo Soini: "Jos itsensä pettää, kuka jää jäljelle? // sitä saat mitä tilaat  // persut ei myy persettään // pidän loikkareita luusereina"

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 312
 • Liked: 17039
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1191 : 22.11.2018, 18:40:30 »
Cuckoomuksen politrukki on blokannut minut Twitterissä, ei yllätä yhtään koska niiden Führer @PetteriOrpo blokkasi minut myös.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 187
 • Liked: 880
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1192 : 24.11.2018, 06:58:56 »
Liitteenä työvoimapulaan liittyvä käyrä. Kannattaa kiinnittää huomiota tuohon 1980-luvun lukuun ja verrata sitä viimeiseen 10 vuoden jaksoon Euvostoliitossa. Siihen kun lisätään, että v. 1980 valtion velka oli n. 10 % bkt:sta (nyt jotain 50 %), niin onhan se ollut aivan hirveää aikaa, jolta euro meidät pelasti (jos uskoo Korkman & kumpp.).
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 071
 • Liked: 6390
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1193 : 24.11.2018, 08:02:47 »
^
Ihan kokkareisessa tunnetussa linjassa. Vastavalmistuneen Leonovin saa halvalla tekemään ruutiinia copy-pastea kohtalaisen edullisesti.
Keskustelin takavuosina erään tuttavani kanssa joka on johtavassa asemassa eräässä suomalaisessa, nyttemmin ulkomaalaisomisteisessa, elintavikealaa sivuavassa yrityksessä. Hän kertoi suoraan että kun kemistiä tarvitaan he soittavat Pietarilaiseen yliopistoon kontaktille josta saadaan juurikin siihen projektiin sopiva, siis juuri siihen erikoistunut, "leonov", laborantin palkalla. "Leonov" tulee todella mielellään, ei sen takia että pääsee suomalaiseen saunaan tai että voi ostaa vanhan Golfin kun syö vain puuroa ja lenkkimakkaraa sen vuoden vaan siksi että tälläinen onnistunut projekti länsimaassa näyttää erinomaiselta CVeessä kun "leonov" hakee työpaikkaa USAsta. Sitten ei tarvi enää ajaa vanhalla Golffilla..

Tuntemistani suomalaisista kemisteistä ja heidän asenteistaan voisin sanasen sanoa mutta ehkä jätän sanomatta.. kun ei ne kaikki (varmaan) samanlaisia ole..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 557
 • Liked: 1931
 • Sus siunatkoon
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1194 : 02.12.2018, 11:35:45 »
Eipä yllätä uusmarxilaiselta kokoomukselta.

Vaan kylläpä vapaan markkinatalouden airueena tunnettu kokoomus onnistuu yllättämään tämän nettikirjoittajan ainakin vielä tämän kerran...

https://www.suomenuutiset.fi/eipa-yllattanyt-koodaripulaa-iltalehdessa-valittaneen-rekryfirman-johtaja-toimii-kokoomuksessa/

Lainaus
joulukuu 1, 201817:26
Eipä yllättänyt: Koodaripulaa Iltalehdessä valittaneen rekryfirman johtaja toimii kokoomuksessa

Iltalehti ryhtyi tukemaan kokoomusta ja EK:ta niiden pyrkimyksessä avata väylä halpatyövoiman tuonnille Suomeen.

Iltalehti julkaisi tiistaina artikkelin, jossa kerrottiin epäonniseksi kuvatun turkkilaisen koodarin Goran Jawdatin tarina: Suomesta hyväpalkkaisen työtarjouksen saaneen nuoren turkkilaismiehen matka tyssäsi työlupaprosessin hitauteen.
...


Koko juttu linkistä, muutamat nostot kommentointia varten jutusta ja lopuksi helmi jutun kommenteista.

Lainaus
Rekrytointipalveluyritys aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari valittelee Iltalehdelle, että samanlaisiin tapauksiin törmätään jatkuvasti, kun työntekijöitä palkataan EU:n ulkopuolelta.
...

– Se haittaa suomalaisten yritysten liiketoimintaa ja tekee muutenkin paljon hallaa suomalaiselle yhteiskunnalle. Firmat jäävät kasvamatta ja suomalaisilta verotulot saamatta, Huotari harmittelee.

Twitterissä Huotari sanoo valtion toiminnan olevan idioottimaista.

Vaikka meillä on Kokoomuksen ja Keskustan, sekä jääköön tässä yhteydessä mainitsematta poliitttisten huorien yhteenliittymä, enemmistö hallitus vallassa. Mikä muu kuin äänestäjän pelko estää Kokoomusta ja Keskustaa viemästä saatavuusharkinnasta luopumisen, GCM:n ja EK toiveet laieiksi ja käytäntöön jo tällä vaalikaudella? Se on jo käytännössä nähty, mitä kyseisten puolueiden eduskuntaryhmät ovat.

Lainaus
Iltalehden jutussa ei kuitenkaan kerrota, että aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Huotari on kokoomuslainen ja toiminut muun muassa kokoomusnuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän johdossa.

aTalent Recruitingilla on muutenkin siteitä kokoomukseen. Yrityksen advisory board –ryhmään kuuluu muiden muassa Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja, entinen kokoomuksen europarlamentaarikko Pia-Noora Kauppi.

Nämä verkostot eivät enää yllätä. Ja lopulta kommenteissa helmeen, joka avasi silmät ja on todettava, että Kokoomus onnistui yllättämään - toivottavasti viimeisen kerran.

Lainaus käyttäjältä: Kommentti #53, nimimerkki REHELLISYYS ENSIN - SIKSI PS

Itse olen OSAKAS kovasti kasvavassa ohjelmointiyrityksessä, joka vielä 5 vuotta sitten oli pieni ja alansa altavastaaja segmentissään.

Nyt olemme Suomen pienen pienillä markkinoilla markkinajohtaja.

Se mitä nämä poliitikot selittävät eivät vaikuttaneet hyttysen pierun verran siihen, että olimme pieni 4 vuotta sitten, eikä siihen että emme ole enää.

Tosin.

Nykyään ongelmamme on, että kun kasvoimme paremman tuotteemme takia liian isoksi, niin KILPAILEMMEKIN isojen kanssa yhtäkkiä.

Ongelma on se, että valtio tukee verorahoilla näitä uusia kilpailijoitamme.

EI MEITÄ.

Samaan aikaan tämä aariaryhmä möykkää äänestäjille kasvuoodiaan.

Maksamalla EI fiksusti toimiville ja vanhaa höttöä tarjoaville hyvien sauna buddyjensa tai mistä sitä tietää vaikka petikavereilleen miljardeja tukia.

YKSIKÄÄN HYVÄ YRITYS EI TARVITSE TUKIA!

Meillä on HYVÄ tuote. HYVÄ tiimi. EMME TARVITSE TUKIA.

2000- luvulle ei kuulu yritys- tai maataloustuet!!!!!!!

(lainauksen korostukset minulta)

Kokoomuslainen 90-luvulla aloitettu pankkitukikorruptio voi ja elää vahvana Suomessa vuonna 2018. Keskusta ja SDP ovat ihan samaa sarjaa. Mietikää näitä. Näiden puolueiden äänestäminen ei ole suomalaisen yrittäjän eikä palkansaajan ("nettoveronmaksaja") etu vaan haitta. Tämän tietävät enemmistö aktiviisista hommalaisista. Nämä sanat eivät ole heille vaan Hommaa vilkuileville epätietoisille, joita todellisuuden ja valtamedian sekä valtapuolueiden tarjoilemien mielikuvien ristiriita kalvaa mieltä yhä enemmän.

On pakko purkaa...voi s*tana! >:(
"Tätäkö suomalaiset haluavat? Vai olisiko aika äänestyspäätöksellä seuraavissa vaaleissa laittaa muutos vauhtiin meilläkin?" -- jäsen Vellamo

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 312
 • Liked: 17039
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1195 : 05.12.2018, 19:36:26 »
Lainaus
Kouluttaudu ja työllisty Turun telakalla
Rekrykoulutukset ovat työelämälähtöisiä, työvoimapoliittisia koulutuksia, jotka antavat opiskelijoille pätevyyden tiettyyn työtehtävään tai ammattiin. Rekrykoulutukseen hakeutuvan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen (esim. lomautus tai YT-neuvottelut). Koulutuksen kesto on pääsääntöisesti 4–6 kuukautta ja siihen sisältyy ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua sekä tietopohjaista opetusta. Kutsumme hakijat haastatteluihin hakemusten perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolella ja kerrothan siinä myös miksi haluat koulutukseen.

https://rekry.meyerturku.fi/koulutukset/rekrykoulutukset/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 312
 • Liked: 17039
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1196 : 28.12.2018, 16:16:45 »
Lainaus
...............Etsimme meriteollisuuden suunnittelutehtävistä kiinnostuneita, teknisen pohjakoulutuksen saaneita henkilöitä töihin Turun telakalle ja sen verkostoyrityksiin, suunnittelemaan loistoristeilijöitä. Hakijoilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta meriteollisuudesta. Laivasuunnittelijat tulevat työskentelemään Meyer Turun ja sen verkostoyritysten palveluksessa. Haku päättyy 14.1.2019. Valittujen henkilöiden työsuhde alkaa 4 kuukauden mittaisella koulutuksella 18.3.2019.

Olet etsimämme henkilö, mikäli sinulla on

tekninen koulutus (teknikko, insinööri, DI, muotoilija, tekninen piirtäjä)
intohimo kasvattaa osaamista
halu rakentaa uraa meriteollisuudessa..................

https://rekry.meyerturku.fi/avoimet-tehtavat/muuntokoulutus-alanvaihtajille/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 057
 • Liked: 56162
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1197 : 07.01.2019, 18:30:25 »
Lainaus
Kuntatyönantajat pidentäisi isyysvapaita

Työvoimapulan estämiseksi esitetään perhevapaiden uudistamista ja työperäistä maahanmuuttoa.

Isien osuutta perhevapaista pitää nostaa noin kahdella kuukaudella, esittää Kuntatyönantaja KT. Seuraavan hallituksen tulee saattaa perhevapaauudistus valmiiksi, järjestö vaatii.

Isät pitävät pääsääntöisesti isyysvapaan, mutta vanhempainvapaasta vain murto-osan. Tähän pitää Kuntatyönantajien mukaan saada muutos mieluiten kustannusneutraalisti, ellei valtiolla ole osoittaa muutokseen erillistä rahapanosta.

Kuntatyönantajat esitteli maanantaina valtuuskuntansa laatimia tavoitteita seuraavalle hallitukselle.

Kunnista ja tulevista maakunnista poistuu seuraavalla hallituskaudella noin 16 000–17 000 henkilöä eläkkeelle vuosittain. Uhkaavan työvoimapulan takia seuraavan hallituksen tulee Kuntatyönantajien mielestä laatia ohjelma työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi siten, että tulijoiden ja jo Suomeen asettautuneiden kielitaidosta ja kotoutumisesta huolehditaan.

– Meillä on maakuntia, joissa terveydenhuollon työntekijät ovat pääosin muualta tulleita. Monilla paikkakunnilla ollaan riippuvaisia maahanmuutosta. Lääkäripula on hoidettu ulkomaisen työvoiman turvin, totesi neuvottelupäällikkö Jorma Palola.
Kansan Uutiset 7.1.2019

Lainaus
KT:n hallitusohjelmatavoite: Työllisyysaste pitää nostaa ainakin 75 prosenttiin

KT Kuntatyönantajat pitää välttämättömänä, että työllisyysaste nostetaan tulevalla hallituskaudella ainakin 75 prosenttiin.

KT:n mukaan ikääntyvän väestön hyvinvointipalveluiden, eläkkeiden ja muun sosiaaliturvan rahoittaminen edellyttää laajaa toimenpidekokonaisuutta seuraavaan hallitusohjelmaan. KT julkisti hallitusohjelmatavoitteensa maanantaina.

Työnantajien työllistämiskynnystä on KT:n mukaan edelleen alennettava tarvittaessa työlainsäädäntöä muuttamalla. Osatyökykyisten työllistymistä puolestaan tulee edistää yksilöllisillä ja työnantajan rekrytointikynnystä alentavilla toimilla, ja työttömyysturvaa on porrastettava kannustamaan työn vastaanottamiseen.

Seuraavan hallituskauden aikana on suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä KT:n mukaan vaiheittain uudistettava, ja punaisena lankana on oltava yksilöiden aktiivisuuden edistäminen ja työllisyyden kohentaminen.

KT:n toimenpide-ehdotuksiin kuuluu myös muun muassa palkkatuen käytön tehostaminen ja mahdollistaminen kunta- ja maakuntatyönantajille. KT tukee myös työperäisen maahanmuuton lisäämistä.
Kuntatyönantajat 7.1.2019

Lainaus
Kuntatyönantajien hallitusohjelmatavoitteet 2019–2022

KT on asettanut tavoitteensa hallitusohjelmakaudelle 2019–2022. Tavoitteet on rakennettu seuraavien teemojen ympärille: 1) työmarkkinajärjestelmän kehittäminen, 2) työllisyyden parantaminen ja sosiaaliturvan uudistaminen, 3) julkisen sektorin rakenneuudistusten jatkaminen ja 4) uuteen työhön varautuminen ja osaamisen varmistaminen.
...
Lisätään työperäistä maahanmuuttoa ja samalla tehostetaan maahanmuuttajien koulutusta ja kotouttamista.
KT:n hallitusohjelmatavoitteet

Lainaus
Osaavan työvoiman saatavuus edellyttää myös työvoiman maahanmuuton suunnitelmallista lisäämistä kunnallisten ja tulevien maakunnallisten palvelutehtävien tarpeet huomioon ottaen.
KT: Kunta-alan työvoima- ja osaamistarpeet otettava huomioon budjettiriihessä 27.8.2018

Lainaus
Suomea uhkaa vakava työvoimapula, mutta käytännön toimet työperusteisen maahanmuuton lisäämiseksi ovat jääneet laihoiksi.

– Meidän huoltosuhteemme paikkaamiseen mikään maahanmuutto ei riitäisi.

Helsingin kaupungin erikoistutkija Pasi Saukkosen näkemys väestön ikääntymiseen ja työperäiseen maahanmuuttoon on karu mutta tosi. Hän kuitenkin kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, muuten monet työt ovat vailla tekijöitä.
KT: Suomi ei houkuttele osaajia 24.10.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 062
 • Liked: 5268
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1198 : 07.01.2019, 18:39:59 »
Lainaus
Monilla paikkakunnilla ollaan riippuvaisia maahanmuutosta.

Ja ei muuta kuin lista esille. 10 pahiten riippuvaista riittää näin aluksi.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 833
 • Liked: 5451
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1199 : 07.01.2019, 19:29:33 »
Lainaus käyttäjältä: KT
– Meillä on maakuntia, joissa terveydenhuollon työntekijät ovat pääosin muualta tulleita. Monilla paikkakunnilla ollaan riippuvaisia maahanmuutosta. Lääkäripula on hoidettu ulkomaisen työvoiman turvin, totesi neuvottelupäällikkö Jorma Palola.

Lainaus
Kunta-alan ammatteja
42 900 sairaanhoitajaa
35 700 lähihoitajaa

https://www.kt.fi/hallitusohjelmatavoitteet-2019-22

Hmm, palttiarallaa 80 000 hoitajaa pelkästään kunnilla. Tekee hoitaja per 68 suomalaista. Ei tuo kauhealta työvoimapulalta vaikuta.