UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 155501 kertaa)

Alligaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 919
 • Liked: 1980
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1170 : 08.11.2018, 10:44:52 »
^^
Jännää yleistystä.
Yleensä (jokaisessa esilletulleessa jota joku viitsinyt selvittää) näissä takana jotain muuta, yritys saa tukia matujen palkkaamisesta, matut saa tukia joitten myötä "kannattaa" mennä  tms.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 821
 • Liked: 2208
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1171 : 08.11.2018, 11:00:08 »
Lainaus
Kun töitä ei edes vaivauduta hakemaan, vaikka meillä on niitä tarjolla useammalla paikkakunnalla

Eräs tuttu on hoitajana eri sairaaloissa ja hoitolaitoksissa ja joutuu autoilemaan eri kaupunkien välillä. Monesti siivoojan homma ilman omaa autoa on aika vaikeaa, kun ne lafkat saattavat sijaita vaikkapa hankalien kulkuyhteyksien tehdasalueilla ja niin edelleen. Yöllä jos siivoaa konttoreita, niin vielä vähemmän yleensä on kulkuyhteyksiä tarjolla paitsi tietysti MetropolissaTM.

Lisäksi ei ketään päästetä siivoamaan noin vaan vaan siihen kuuluu olla siivoojan koulutus, kemikaalipassi, hygieniapassi ja kaikesta huolimatta palkka on paska ja työ raskasta.

Eri nimikkeitä ja vaatimuksia on monenlaisia:

Lainaus
hotellisiivooja
hyttiemäntä
hyttisiivooja
laitoshuoltaja
laitossiivooja
makuuvaununhoitaja
metrosiivooja
porrassiivooja
siistijä
siivooja
rakennussiivooja
tehdassiivooja
teollisuussiivooja
toimistosiivooja
toimitilahuoltaja
vaunusiivooja


Lainaus
TOIMITILAHUOLTAJA, PUHTAUS- JA KIINTEISTÖPALVELUALAN PERUSTUTKINTO
Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, noin 1,5 vuotta. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.
https://www.amiedu.fi/henkiloasiakkaat/opiskeltavat-ammattialat/kiinteistopalvelut/toimitilahuoltaja-laitoshuoltaja-siivooja/

Eli siinä nyt ihan muutama syy, miksei kenties tulvi hakemuksia. Jos on niin hirmuinen tarve, niin palkkaa varmaan voidaan nostaa ja vakinaista virkaa tarjota?

Ai, ei vai?
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 649
 • Liked: 1135
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1172 : 08.11.2018, 11:02:13 »
Tuo siivousalan "työvoimapula" on aivan täyttä sumutusta ja paskapuhetta suorastaan. Pääkaupunkiseudun siivoustyöpaikat ovat pääosin "yrittäjävetoisia". Työpaikka on yrittäjäksi ryhtymistä ja rekrytoiva firma onkin töiden jakelija näille "yrittäjille"eikä mikään työnantaja sanan varsinaisessa merkityksessä.
Työpalkka per kohde on naurettavan pieni, koska "koordinaattorin" on saatava suomalaistasoinen korvaus palveluksistaan joka niistetään "yrittäjän" pussista ennen ulosmaksatusta. Luonnollisesti näin toimien kierretään irtisanomislait, sairaslomat ym inhottavuudet jotka sitovat suomalaisia työnantajia.
Oma työnantajani lähti tällaiseen kuvioon työn tilaajana vastustuksestani huolimatta.
Muistan kyllä maininnan siivousfirman edustajalta tutustumiskäynnillä kuinka nämä työt eivät enää suomalaisille kelpaa joten he käyttävät maahanmuuttajia. Valkoisia itäeuroopan poikia näkyvät olevan.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 821
 • Liked: 2208
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1173 : 08.11.2018, 11:09:19 »
Kun netti on niin laitetaan tänne:

Lainaus
N-Clean Oy palkat

Palveluesimies
2018   Helsinki, nainen, 3 vuoden työkokemus   3 000 €

Toimitilahuoltaja
2014   Kuusamo, nainen 45v, 2 vuoden työkokemus   1 450 €

Esimies 2013   Kuopio, nainen 43v, 20 vuoden työkokemus   2 300 €

Pesulatyöntekijä 2012   Pieksamaki, nainen 37v, alle 5 vuoden työkokemus   1 525 €

Palveluesimies ( siivous )
2012   Turku, nainen 43v, 9 vuoden työkokemus, Koulutus: merkonomi, siivoustyönohjaaja, kohta siivousteknikko eat   2 160 €

Kommentteja ko. puljun työnjohdosta ja työolosuhteista:

Lainaus
Työntekijää ei arvosteta laisinkaan!!

-

Töitä tehnyt 4.5 v.ko.puljussa. Positiivista se että ravintolanpuolelta sai hakea limua ilmaiseksi niinpaljon kun jaksoi juoda.miinuksia siitä miten alaisia kohdellaan piiskataan nöyryytetään virheistä ja hitaudesta potkittiin armotta pihalle! Sai pitää puolensa ettei tallottu alle.työvälineet huonokuntoisia vaihtuvuus suuri monet teki itkussapäin töitä niin iloinen paikka tämä N-Clean on!!

-

pomottava yritys ja ei arvosta työntekijöitä pomo ei tervehdi aamuisin

-

Todella surkea ja vanhanaikainen pomottava yritys. Työntekijät on pahin riesa vaikka hehän sen tuloksen tekevät ja lihottavat omistajia. Televisio-ohjelma paljasti julkisesti, miten työntekijöistä puhutaan ja miten arvostetaan. Ei tule olemaan kauan markkinoilla!

-

Ei mitään arvostusta työntekijöitä kohtaan (ei pikkujouluja eikä mitään virkistäytymisiltoja _koskaan_). Huono perehdytys ja rahat revitään työntekijän selkänahasta.

https://palkkavertailu.com/arvostelut/n-clean+oy

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5


 :roll: :roll: :roll:
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 559
 • Liked: 27856
 • Orange man good
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1174 : 08.11.2018, 15:54:58 »
^^
Jännää yleistystä.
Yleensä (jokaisessa esilletulleessa jota joku viitsinyt selvittää) näissä takana jotain muuta, yritys saa tukia matujen palkkaamisesta, matut saa tukia joitten myötä "kannattaa" mennä  tms.

Kauanko matukaan sitten viitsii noissa paskaduuneissa notkua, kun Kela Gold myönnetään saman tien, jää nähtäväksi.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 419
 • Liked: 15409
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1175 : 09.11.2018, 09:27:47 »
Lainaus
.....................Siivousala kasvaa kovaa, ja alan yritykset kamppailevat työvoimasta. Siivousyhtiö N-Cleanin toimitusjohtaja Rauno Nurmi ihmetteli keskiviikkona Kauppalehdessä, että töitä olisi, mutta kantasuomalaisia se ei kiinnosta.

”Kun töitä ei edes vaivauduta hakemaan, vaikka meillä on niitä tarjolla useammalla paikkakunnalla. Olemme tarjonneet avoimia työpaikkoja, joihin on tehty tasan nolla hakemusta”, Nurmi kertoi.

Myös siivousalan töitä välittävä Freska kertoi, että ainoastaan jatkuva ulkomaisen työvoiman saatavuus Suomessa takaa kasvun.

Vaasalainen siivousyritys Kiffel ja tamperelainen Koti Puhtaaksi eivät vahvista suomalaisten haluttomuutta siivoustyöhön.

”Ihan ensimmäisenä yrittäjien pitäisi mennä peilin eteen ja miettiä, mitä pitäisi muuttaa, jos hakemuksia ei tule”, sanoo Kiffelin perustaja Jenni Parpala.

Tänä syksynä vuoden nuori yrittäjä -kisassa palkittu Parpala on julkisuudessa profiloitunut sillä, että hänen yrityksensä maksaa alan keskiarvoa korkeampaa palkkaa.

”Ihan turha ruveta työntekijöitä syyttämään, jos maksat 8-9 euroa palkkaa. Kuka pystyy Helsingin päässä sillä lähtemään töihin? Jokaisella työntekijällä pitäisi olla mahdollisuus tienata omalla työllä leipä pöytään. Nyky-Suomessa se ei vain yhdeksällä eurolla onnistu”, Parpala lataa.

Vuonna 2013 yrityksen perustanut Parpala kertoo, että alkuun hän maksoi työntekijöilleen työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta hänellä oli vaikeuksia löytää hyviä työntekijöitä.

”Myös vaihtuvuus rupesi turhauttamaan. Nostin palkkoja. Meillä ne alkavat nyt 12 eurosta, ja täyspäiväiset pystyvät pääsemään 15 euroon tunnilta”, Parpala sanoo.

”Palkka on tärkein keino osoittaa arvostus työntekijöitä kohtaan, ja jos maksat parempaa palkkaa, pystyt vaatimaan parempaa työpanosta.”

Parpalan mukaan tärkeimpiä rekrytointivaltteja siivousalalla ovat myös työn aikataulutus ja perehdyttäminen.

”Kyllähän työntekijöiden pitää saada tehdä työnsä hyvin. Jos on neljän tunnin kohde, ei voi sanoa, että on kaksi tuntia aikaa. Eikä näitä töitä kukaan opi päivässä. Meillä on kuukauden perehdytysohjelma”, Parpala sanoo.

Sittemmin Kiffelillä ei ole rekrytointiongelmia ollut. Vuosi sitten Parpalalla oli kolme työntekijää, nyt yhteensä parikymmentä.

Tamperelainen Koti Puhtaaksi on palkannut tänä vuonna kymmeniä ihmisiä. Ensi vuonna tavoitteena on palkata sata lisää.

”Meille on tullut vuoden sisään yli tuhat hakemusta suomalaisilta siivoustyöhön. Pääkaupunkiseudulla rekrytoinnissa on haastetta, mutta kunhan sen eteen tekee töitä, se ei ole ongelma”, Koti Puhtaaksi Oy:n Henri Haho kertoo.

Tällä hetkellä Tampereella ja Helsingissä toimivalla yhtiöllä on yli 50 työntekijää. Haho kertoo, että Koti Puhtaaksi maksaa alan keskivertoa parempaa palkkaa, joka on noin 11–13 euroa tunnilta. Palkan ohella hän korostaa työoloja ja muita etuja, joilla työnantajakuvaan voi vaikuttaa......................

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saako-suomalaisia-siivoamaan-vai-ei-palkka-on-tarkein-keino-osoittaa-arvostus-tyontekijoita-kohtaan/63892b95-005f-3557-b4cc-772764b152a9?fbclid=IwAR1b8LwT4-mI9VfMpMdehdx2iRuHOVdGRo5SN7bYqeBOtKV6TFxU1O0Twu0

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 192
 • Liked: 7419
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1176 : 09.11.2018, 09:48:10 »
Lainaus
Maahanmuuttohallinnolle tulossa uusi nykyaikainen henkilötietolaki

Maahanmuuttohallinnon henkilötietojen käsittelyä koskeva sääntely on tarkoitus koota uuteen lakiin. Uusi laki korvaisi yli 20 vuotta vanhan ulkomaalaisrekisterilain ja täydentäisi Euroopan unionin tietosuoja-asetusta ja tietosuojalakia.
Hallituksen esitys maahanmuuttohallinnon henkilötietolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi annettiin eduskunnalle 8.11.

– Muutoksilla mahdollistetaan uudet, nykyaikaiset toimintatavat, kuten automatisoitu päätöksenteko. Lisäksi ulkomaisen työvoiman lupabyrokratiaa vähennetään, kun Maahanmuuttovirasto voi jatkossa saada toisilta viranomaisilta tietoja keskitetysti yhdellä pyynnöllä. Nämä ovat tärkeitä askeleita lupaprosessien nopeuttamiseksi, jossa työ vielä jatkuu, sisäministeri Kai Mykkänen kertoo.

Hankkeen tarkoituksena on päivittää vanhentunut lainsäädäntö nykyaikaan. Henkilötietolaki ei olisi enää sidottu rekistereihin tai tietojärjestelmiin, vaan niihin tarkoituksiin, joissa henkilötietoja käsitellään.

Uutta on myös se, että sääntelyä kohdistettaisiin riskiperusteisesti tarkempaa sääntelyä edellyttäviin tilanteisiin (esimerkiksi arkaluonteiset tiedot) ja sääntelyä puolestaan purettaisiin tilanteissa, joissa yksityiskohtainen sääntely ei ole välttämätöntä.

Laki mahdollistaisi Maahanmuuttovirastolle automaattisen päätöksenteon tietyin edellytyksin. Automaattisia päätöksiä tehtäisiin vain silloin, kun asian laatu tai laajuus, yhdenmukainen kohtelu, lapsen etu tai muu erityinen syy ei sitä estä. Esimerkiksi työntekijän oleskelulupien kohdalla automaattinen päätöksenteko voisi joissain tilanteissa nopeuttaa lupien myöntämistä ja mahdollisesti myös laskea lupien hintoja, edellyttäen, että lupaprosessi on pantu vireille sähköisesti.

Uusi laki ottaisi myös ensimmäisen askeleen kohti velvoitteidenhoitoselvityksen käyttöönottoa Maahanmuuttovirastossa. Velvoitteidenhoitoselvitys on Verohallinnon palvelu, josta selviää onko työnantaja hoitanut velvoitteensa, kuten verot ja lakisääteiset vakuutusmaksut. Tätä tietoa voidaan hyödyntää työntekijän oleskelulupien käsittelyssä. Näin työnantajan ei tarvitsisi toimittaa samoja tietoja useille viranomaisille erikseen.

Lausuntokierroksella useat lausunnonantajat pitivät maahanmuuttohallinnon henkilötietosääntelyn keskittämistä kannatettavana ratkaisuna sääntelyn selkeyden ja rekisteröidyn oikeusturvan kannalta.
https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maahanmuuttohallinnolle-tulossa-uusi-nykyaikainen-henkilotietolaki
Koska me saimme niin hyvän maan

Alligaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 919
 • Liked: 1980
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1177 : 09.11.2018, 11:04:31 »
Työvoimapula näivettää teollisuuden  :flowerhat:
https://www.iltalehti.fi/talous/e233e955-f83b-496d-92fe-2df6ab90e47f_ta.shtml
Lainaus
Huolestuttava huomio Suomen teollisuudesta: ”Näyttää siltä, että vuoden 2008 huippua ei koskaan saavuteta”
Tänään klo 10:04
Tilastokeskuksen yliaktuaari Kari Rautio: ”Olemme noin 11 prosenttia vuoden 2008 tason alapuolella.”
Tai sitten koulutuksen kehnontaminen alkaa näkyä.
Lainaus
Teollisuustuotanto tosin on vain yksi osa bruttokansantuotteesta.
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 611
 • Liked: 5202
 • KOHTA PELTI KOLISEE
  • Kirjoitelmia
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1178 : 09.11.2018, 11:57:31 »
Tässähän se työvoimapulan todellisuus on tiivistettynä.

Lainaus

Tamperelainen Koti Puhtaaksi on palkannut tänä vuonna kymmeniä ihmisiä. Ensi vuonna tavoitteena on palkata sata lisää.

”Meille on tullut vuoden sisään yli tuhat hakemusta suomalaisilta siivoustyöhön. Pääkaupunkiseudulla rekrytoinnissa on haastetta, mutta kunhan sen eteen tekee töitä, se ei ole ongelma”, Koti Puhtaaksi Oy:n Henri Haho kertoo.

Tällä hetkellä Tampereella ja Helsingissä toimivalla yhtiöllä on yli 50 työntekijää. Haho kertoo, että Koti Puhtaaksi maksaa alan keskivertoa parempaa palkkaa, joka on noin 11–13 euroa tunnilta.


• Pietarila, Päivikki: Saako suomalaisia siivoamaan vai ei? "Palkka on tärkein keino osoittaa arvostus työntekijöitä kohtaan" Kauppalehti, 2018-11-08.

Firma maksaa siis "parempaa palkkaa". Ok. Tuollaisella 13 € tuntipalkalla saa noin 2000 € kuussa bruttona, mikäli työntekijä tekee täyttä työpäivää ja työviikkoa.

Äkkiä laskettuna: Yli tuhat hakemusta suomalaisilta, ja firma aikoo palkata sata työntekijää. Se tarkoittaa että jokaista ilmoitettavaa työpaikkaa kohden tulee noin kymmenen hakemusta. Tätäkö on paljon puhuttu työvoimapula?
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 624
 • Setämies
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1179 : 09.11.2018, 12:04:11 »
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!
Verotus! Älä unohda verotusta! Verottamalla Suomi kuntoon!
Tämä tullaan vielä seuraavan demarivetoisen hallituksen toimesta toteuttamaan. Kaikkea demarikivaa ilmaiseksi kaikille ja vielä kyytipojaksi ilmastopopulismin lasku lankeaa maksettavaksi. On siinä keskituloinen duunaripirulainen ihmeissään.
Sujuvaa suomea puhuva rehellinen työtä tekevä mies ja mukavakin vielä.

Alligaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 919
 • Liked: 1980
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1180 : 09.11.2018, 13:12:36 »
Vokeilla ja lisälainalla suomi nousuun!
Verotus! Älä unohda verotusta! Verottamalla Suomi kuntoon!
Ei parane väheksyä vokkeja, lisäävät myös verotusta ja uusin teollisuuden ala tyällistääkin hyvin:
https://www.kansalainen.fi/saksassa-vastaanottokeskuksen-rikokset-ovat-teollisissa-mittakaavoissa/
Lainaus
Saksassa vastaanottokeskuksen rikokset ovat teollisissa mittakaavoissa
9.11.2018 09:44
Juha Hämäläinen
Hamburger Strassen vastaanottokeskus on ollut jo pitkään keskustelun keskipisteenä siellä tapahtuneiden häiriöiden takia. AfD-poliitikko André Wendtin tekemä ”pieni kysymys” (kleine Frage) paljasti lukujen karmivuuden. Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöllerin vastauksesta käy ilmi, että poliisille on tehty vuoden 2018 tammikuusta syyskuun loppuun mennessä 1 265 rikosilmoitusta, joihin keskuksen 642 asukasta ovat syyllistyneet.
Mitenhän täällä :roll:

Horn Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 395
 • sika, äärivoimavara
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1181 : 09.11.2018, 18:34:37 »
Tätä olen ennustanut jo jonkin aikaa 8):

Poikkeuksellinen työnhakuilmoitus hämmentää: sopii niille, jotka eivät halua töitä

Ruokakauppoihin työntekijöitä vuokraava Extraajat Oy hämmästyttää työnhakuilmoituksellaan.

https://www.iltalehti.fi/talous/e3d68e3a-fc45-449e-ba9d-ef1bf5887832_ta.shtml
Vihaista puhetta.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 346
 • Liked: 3853
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #1182 : 09.11.2018, 19:42:56 »

Poikkeuksellinen työnhakuilmoitus hämmentää: sopii niille, jotka eivät halua töitä

Ruokakauppoihin työntekijöitä vuokraava Extraajat Oy hämmästyttää työnhakuilmoituksellaan.

Itse jutussa sanoivat ettei niitä työkkärin pakottamina hakemuksia niin paljon tullut, että niillä jotain merkitystä olisi. Markkinointijippo Iltalehden ainavalmiilla avulla: ”Työnantajat, meiltä saatte aina reipasta ja altista työvoimaa”. Työttömien mollaus siinä sivussa.
And madness and despair are a force.