UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 365025 kertaa)

insinörtti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 2217
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2160 : 18.12.2020, 13:39:05 »
Ruotsissa on taatusti yritetty kotouttaa ja integroida; lopputulos on tämä (kurditaustainen kansanedustaja Hanif Bali):
Lainaus
Kansanedustaja Ruotsissa: 7000 turvapaikkaa hakeneesta 68 on löytänyt töitä
---

Hän huomauttaa, että opetusvelvollisuuden nojalla maahan jääneistä ja kielteisen oleskeluluvan saaneista 7 000 henkilöstä vain 68 on löytänyt pysyvän työpaikan.

– Ja viiden vuoden jälkeen 5 800 ei ole suorittanut lukio-opintojaan loppuun, Hanif Bali kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustaja hämmästelee monien poliitikkojen väitteitä siitä, että työllistymisongelmat voisi selittää vain koronaviruksen aiheuttamalla kriisillä. Hanif Balin mukaan ”kaoottisissa olosuhteissa” saapuneiden työllisyysasteeseen vaikuttavat erityisesti heikko kielitaito ja riittämätön koulutustaso.
----

https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustaja-ruotsissa-7000-turvapaikkaa-hakeneesta-68-on-loytanyt-toita/#ece83683

Huoltosuhde kohdallaan. Tiedossa ei liene, onko tuo alle yksi sadasta "löytänyt" työpaikan ihan itse, vai onko kyseessä jonkun, varoja säästelemättä tehdyn kotouttamiskampanjan tulos?

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 1380
 • Todesstoß
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2161 : 18.12.2020, 13:47:08 »
Joillekin se voi olla vaivatonta. Esim. irtisanominen on voinut johtua yrityksen surkeasta tilanteesta, johon 55-vuotias kokenut osaaja ei ole voinut määräänsä enempää vaikuttaa, mutta hänen ammattitaitoaan kuitenkin arvostetaan alalla.

Kenties iso osa on kuitenkin sellaisia, joita mitkään parin kuukauden koulutukset eivät hyödytä lainkaan. Jos työantaja voi valita kahdesta alalla yhtä  kokemattomasta osaajasta 59-vuotiaan tai 28-vuotiaan, niin moniko valitsee sen yli viisivitosen?

Eikä julkisuudessa mainittu irtisanomissakko myöskään vaikuta erityisen järkevältä. Kukaan ei irtisano vain huvin vuoksi, jos tekijälle on oikeasti kysyntää ja tekijän osaaminen kunnossa.
Jos irtisanomissakkoon säädetään jokin maaginen 55-vuoden ikäraja, niin tuossa on riski siihen, että yritykset varautuvat mahdolliseen tilanteen heikkenemiseen kenkimällä porukkaa pellolle ennen kuin ehtivät täyttää 55 vuotta.

Kuka maksava asiakas sitoutuisi ostamaan palvelua, mikä sisältää irtisanomissakon? Palvelun taso heikkenee tai asiakkaan tulotaso romahtaa, niin irti et pääse kuin maksamalla siitä sakkoa.

Hölmöt tekemässä hölmöläisten hommaa.

Onko tämä sakko koeaikaan liitännäinen myös? Joka tapauksessa, näen että sakon olemassa olo lisää huomattavasti yrityksen riskejä myös palkata yli 55-vuotiasta henkilöä, etenkin jos ei ole työkokemusta alalta. Kyseessä on ihan hyötysuhdeajattelu, jos työntekijä koeajan jälkeen (skarppaa sen koeajan) osoittautuukin täydeksi virherekryksi, hänen irtisanomisestaan tulee entistä hankalampaa. Tästä johtuen yritykset alkavat entistä enemmän välttelemään ns. riskisijoituksia varsinkin kun meillä ei ihan aikuisten oikeasti ole mitään järisyttävää työvoimapulaa, että yhdenkään yrityksen olisi pakko palkata seniori-ikäisiä kansalaisia ihan muutamaa erityisasiantuntija-alaa lukuunottamatta. Tilanne on vähän sama kuin maahanmuuttajien rekrytoimisessa, jos hatustaheitettynä huonon maahanmuuttopolitiikan vuoksi tiettyä demografiaa edustavista maahanmuuttajista vain 10% ovat oikeesti kullanarvoisia työntekijöitä, ei yritykset lähde vetämään riskisijoitusta, josko osuisi siihen 10%:n, jos vaihtoehtona on joku toista demografiaa edustava, josta tulevien vastaava osuus huitelee vaikka 80%:ssa. Sen verran olen henkilöstöpalvelupuolella tehnyt hommia, että syrjintää on edettäin vaikea todeta, jos rekrytoija on palkkansa väärti – aina pystytään keksiä relevantteja, laillisia syitä, miksi jotain henkilöä ei palkattu toisen sijaan.

Nähdäkseni sakkomenettely jopa saattaa siis johtaa siihen, että entistä harvempi yli 55-vuotias saa töitä, mistä seuraa taas se, että putken poistumisessa näiden köyhyys lisääntyy huomattavasti. En muutenkaan ymmärrä tätä puuhastelua aina näiden seniori-ikäisten kanssa, kun nyt jo meillä on suuri ongelma sen kanssa, ettei edes nuorille löydy koulutusta vastaavaa duunia, jos löytyy duunia alkuunkaan ja tällä hetkellä hallituksen touhut vain pahentavat tilannetta yritysten toimintaedellytysten heiketessä.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 665
 • Liked: 39375
 • Dieselsetä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2162 : 22.12.2020, 15:15:31 »
Ilmastohumppa alkaa toimimaan, Hölmölästä eniten.

Lainaus
Outokumpu vähentää 250 työpaikkaa Suomessa
Tänään klo 15:10
Yli tuhannen henkilön työsuhde Outokummulla päättyy ensi vuoden loppuun mennessä. Suomessa vähennetään 250 työpaikkaa.

Teräsyhtiö Outokumpu vähentää yhteistoimintaneuvottelujen päätteeksi Suomessa 250 työpaikkaa, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Yt-neuvottelut aloitettiin marraskuussa.

Euroopan maista Saksassa yhtiö vähentää 230 työpaikkaa ja Ruotsissa 170. Yhtiön muita maita koskevat vähennykset nostavat määrän yli tuhanteen henkilöön. Tuhannen ihmisen vähennys toteutuu Outokummun mukaan ensi vuoden loppuun mennessä. ...

https://www.iltalehti.fi/talous/a/0d98ad8a-012e-4134-a9ba-0c2f24b33589
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 951
 • Liked: 4083
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2163 : 24.12.2020, 12:11:34 »
Tässä selitys niille kymmenille tuhansille uusille työpaikoille joita hallitus on luvannut.
Juttua eläkeputken poistamisesta.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000007703376.html

"uusiksi työllisiksi lasketaan myös ne yli 55-vuotiaat, joiden arvioidaan säilyttävän putken poiston seurauksena nykyisen työpaikkansa, kun työnantajat eivät sysää heitä irtisanomisten yhteydessä eläkeputkeen"
 
Lisää arviointeja niin työpaikat lisääntyvät ja työttömyys poistuu samalla kuin eläkeputkikin?.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 625
 • Liked: 4431
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2164 : 26.12.2020, 02:00:52 »
Tässäpä se työpaikkailmoitus on, mihin Piffi on hakenut ja töitä saanut. On ollut julkisessa haussa, mm. Oikotiessä ja MOLlissa ilmoitus.


Onnea vaan Lindströmille työpaikasta. Tosin menivät toverit penteleet poistamaan sen eläkeputken, niin joutuu Piffi sätkyttelemään pätkätöissä 10 vuotta (Lindström on 1965 syntynyt)

---
Lainaus
Projektikoordinaattori Kuntaliitto

Haemme kuntakokeilujen toimeenpanon tueksi määräaikaista projektikoordinaattoria

ajalle 1.11.2020–​​​​​​​30.9.2023. Tehtävä on osa Kuntaliiton ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyötä, joten rekrytointi toteutetaan yhdessä ministeriön kanssa.

Projektikoordinaattorina tuet työllisyyden kuntakokeilujen alueellisia toimijoita työllisyyden ekosysteemien luomisessa, keskinäisessä verkostoitumisessa ja vertaisoppimisessa. Olet mukana myös tuottamassa valtakunnallista kokonaiskuvaa kokeilukuntien edistymisestä kokeilujen toimeenpanossa, organisoitumisessa, johtamisessa, osaamisen kehittymisessä ja toimialojen yhteistyömalleissa. Pääset tekemään tiivistä yhteistyötä Kuntaliiton, työ- ja elinkeinoministeriön, Keha-keskuksen ja kokeilualueiden toimijoiden kanssa.

Tehtävänäsi on:

    tiedon välittäminen kokeilujen välillä,
    raportointi Kuntaliitolle ja työ- ja elinkeinoministeriölle,
    kokemusten jakamisen edistäminen kaikkien kokeilukuntien kesken,
    tiedon välittäminen mm. palvelurakenteiden uudistumiseen, palveluiden yhteensovittamiseen ja alueellisiin
    yhteistyömalleihin liittyen sekä
    tilannekuvan tuottaminen kokeilujen toimeenpanon etenemisestä ja uudistuvien palvelumallien käyttöönotosta
    sekä vaikutuksista.

Tehtävässä edellytetään:

    kokemusta työllisyydenhoidon alalta,
    kuntakentän työ- ja elinkeinohallinnon tuntemusta,
    erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja,
    vahvaa raportointi- ja viestintäosaamista,
    kykyä itsenäiseen työskentelyyn,
    laajojen asiakokonaisuuksien hallintaa ja
    operatiivisen toiminnan kokonaiskuvan hahmottamiskykyä

Parhaat valmiudet tehtävään antaa ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi katsomme kokemuksen laajojen kokonaisuuksien kehittämistehtävistä sekä olemassa olevista verkostoista kuntien työllisyydenhoidossa osaamispalveluissa tai sotepalveluissa toimivien henkilöiden kanssa. Lisäksi katsomme eduksi aiemman kokemuksen tuloksekkaasta palveluiden yhteensovittamisesta, palvelumuotoilusta ja verkostojen johtamisesta. 

Pääset mukaan ainutlaatuiseen työskentely-ympäristöön asiantuntijaorganisaatiossa, jonka vahvuus on monialainen osaaminen sekä kuntien toiminnan ja toimintaedellytysten kokonaisnäkemys. Tulet tekemään merkityksellistä työtä ja vaikuttamaan. Tarjoamme myös kilpailukykyiset työsuhteen edut. 

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 19.10.2020 klo 16 mennessä osoitteeseen Suomen Kuntaliitto, Kirjaamo, Toinen linja 14, 00530 Helsinki tai kirjaamo@kuntaliitto.fi, sähköpostin aiheeksi projektikoordinaattori, alueet ja yhdyskunnat.
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 625
 • Liked: 4431
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2165 : 26.12.2020, 02:21:49 »
Kokenut projekti-inssi tienaa 5,5 ke kuukaudessa. Projektipäällikkö ehkä sen 6 ke

Infrarakentamisen liksoja?
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 603
 • Liked: 327
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2166 : 26.12.2020, 06:07:31 »
Kokenut projekti-inssi tienaa 5,5 ke kuukaudessa. Projektipäällikkö ehkä sen 6 ke

Infrarakentamisen liksoja?

Juurikin näin ja yksityisellä siis. Kunnalla palkat sitten selkeästi alemmat.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 684
 • Liked: 15102
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2167 : 26.12.2020, 08:01:50 »
Ruotsissa on taatusti yritetty kotouttaa ja integroida; lopputulos on tämä (kurditaustainen kansanedustaja Hanif Bali):
Lainaus
Kansanedustaja Ruotsissa: 7000 turvapaikkaa hakeneesta 68 on löytänyt töitä
---

Hän huomauttaa, että opetusvelvollisuuden nojalla maahan jääneistä ja kielteisen oleskeluluvan saaneista 7 000 henkilöstä vain 68 on löytänyt pysyvän työpaikan.

– Ja viiden vuoden jälkeen 5 800 ei ole suorittanut lukio-opintojaan loppuun, Hanif Bali kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustaja hämmästelee monien poliitikkojen väitteitä siitä, että työllistymisongelmat voisi selittää vain koronaviruksen aiheuttamalla kriisillä. Hanif Balin mukaan ”kaoottisissa olosuhteissa” saapuneiden työllisyysasteeseen vaikuttavat erityisesti heikko kielitaito ja riittämätön koulutustaso.
----

https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustaja-ruotsissa-7000-turvapaikkaa-hakeneesta-68-on-loytanyt-toita/#ece83683

Huoltosuhde kohdallaan. Tiedossa ei liene, onko tuo alle yksi sadasta "löytänyt" työpaikan ihan itse, vai onko kyseessä jonkun, varoja säästelemättä tehdyn kotouttamiskampanjan tulos?

Tod näköisesti on, kun tulokset ovat samaa tasoa kun pakolaisia kotoutettiin saksassa kovalla rahalla. Tulos oli että 54 työllistyneestä 50 oli saksan postin eli valtionyhtiön suojatyöpaikkaan palkkaamia: https://www.talouselama.fi/uutiset/saksan-suurimmat-yhtiot-palkkasivat-vain-54-pakolaista/147f0b4e-0ee3-3dd9-8b39-722ac104e8a6 665 000 työpaikkaa vapaana, pakolaisten työllistyminen on todella kiven alla.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 958
 • Liked: 13887
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2168 : 28.12.2020, 16:51:33 »

Havahduin tyhmänäni tällaiseen havaintoon.

Sellainen käsite kuin "työttömyysprosentti" on näköjään häivytetty mediassa ja tiedotteissa. Guuglekin näyttää tarjoavan käsitettä "työttömyysaste". Tilastokeskuksen mukaan Suomen "työttömyysasteen trendiluku" oli syyskuussa 2020 8.4

https://www.stat.fi/til/tyti/2020/09/tyti_2020_09_2020-10-20_tie_001_fi.html

Ja samalta sivulta löytyy syyskuulle 2 lukemaa työttömyysasteeksi: 8,4 sekä 7,6.

Eli siis 8,4 JA 7,6. Kuitenkin järki sanoo että työttömyysprosentin 9/2020 on oltava korkeampi. 

Jopa wikipedia toteaa "työttömyysasteesta" että "Työttömien osuus työvoimasta, ilmaistaan yleensä prosentteina; kuinka monta prosenttia työikäisestä (15-74-vuotiaat), työtä hakevasta työvoimasta on työttömänä.

Työttömyysaste -termi lienee luotu vääristämään todellisuutta päättäjien mieliksi ja sen vuoksi ei edes tilastokeskus käytä  (nähtävästi) työttömyysprosentti -termiä.Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 015
 • Liked: 1837
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2169 : 29.12.2020, 00:54:05 »
Niin, tuon siitä saa kun menee katsomaan nimenomaan niitä trendilukuja, eikä esim kuukausittaisia työttömyyslukuja. Siellä linkkaamallasi sivulla asia kyllä selitettiin pariinkin kertaan...

Sen sijaan samalta tilastokeskuksen sivustolta löytyy määritelmä:

Lainaus
Työttömyysaste on työttömien prosenttiosuus saman ikäisestä työvoimasta eli työllisistä ja työttömistä. Koko väestön työttömyysaste lasketaan 15-74-vuotiaiden työttömien prosenttiosuutena saman ikäisestä työvoimasta.

Lisäksi:

Lainaus
Työttömyysaste oli marraskuussa 6,9 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 5,9 prosenttia. Miesten työttömyysaste nousi viime vuoden marraskuusta 0,4 prosenttiyksikköä 7,0 prosenttiin. Naisten työttömyysaste nousi 1,6 prosenttiyksikköä 6,7 prosenttiin.
http://www.stat.fi/til/tyti/2020/11/tyti_2020_11_2020-12-22_tie_001_fi.html

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 958
 • Liked: 13887
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2170 : 29.12.2020, 01:52:04 »

tuo nyt ei tietenkään vastannut asiaan mitenkään. Ainekirjoituksessa tulee improbatur kun kirjoittaa otsikon vierestä.
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 684
 • Liked: 15102
 • Kuka jos en minä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2171 : 29.12.2020, 12:42:14 »
Reilu vääristely tulee jo siitä kun opiskelijat ja eläkeläiset eivät ole työttömiä vaan opiskelijoita ja eläkeläisiä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2172 : 05.01.2021, 15:31:58 »
Lainaus

Talovalmistaja Omatalo hakeutui konkurssiin – noin 75 ihmistä menettämässä työnsä
Omatalolla on tehdas Pohjois-Savossa Sonkajärvellä, missä työntekijöitä on noin 60.

X

Sonkajärveläinen puutalovalmistaja Omatalo Oy on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeudelle maanantaina.

Syynä on kassakriisi, joka johtuu muun muassa koronatilanteesta. Yhtiöllä on velkaa 1,95 miljoonaa euroa. Suurimmat velkojat ovat Omatalon aiempi omistaja Sinituote Oy, Verohallinto, työeläkeyhtiö Elo ja Ylä-Savon pääomarahasto.

X

Yhtiö on käynyt lisärahoitusneuvotteluja viime keväästä lähtien useiden tahojen kanssa ja hakenut myös valtiovallan yritystukia huonolla menestyksellä.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11724810

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 625
 • Liked: 4431
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2173 : 06.01.2021, 13:20:27 »
Lainaus

Talovalmistaja Omatalo hakeutui konkurssiin – noin 75 ihmistä menettämässä työnsä
Omatalolla on tehdas Pohjois-Savossa Sonkajärvellä, missä työntekijöitä on noin 60.

X

Sonkajärveläinen puutalovalmistaja Omatalo Oy on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeudelle maanantaina.

Syynä on kassakriisi, joka johtuu muun muassa koronatilanteesta. Yhtiöllä on velkaa 1,95 miljoonaa euroa. Suurimmat velkojat ovat Omatalon aiempi omistaja Sinituote Oy, Verohallinto, työeläkeyhtiö Elo ja Ylä-Savon pääomarahasto.

X

Yhtiö on käynyt lisärahoitusneuvotteluja viime keväästä lähtien useiden tahojen kanssa ja hakenut myös valtiovallan yritystukia huonolla menestyksellä.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11724810

No, kohta on työntekijää tarjolla työttömien ruokalaan.  Kuin myös asiakasta.
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18438
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2174 : 11.01.2021, 10:50:56 »
Nordea suunnittelee it-töiden ulkoistamista Intiaan – HS: Vaarassa lähes 370 työpaikkaa
https://www.tivi.fi/uutiset/tv/4bd0912a-1887-4fa0-9526-20b695f7263e

Lainaus
Nordea-pankki aikoo ulkoistaa it-työt Intiaan. Suomessa työt loppuisivat 32 henkilöltä ja koko konsernissa lähes 370 ihmiseltä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat perjantaina. Nordean pääluottamusmies Tarja Furuholm kommentoi lehdelle, että niin kutsutut vaikeutetut yhteistoimintaneuvottelut alkoivat 4. tammikuuta.

Nordea on ulkoistanut toimintojaan aiemmin esimerkiksi Intiaan, Puolaan ja Viroon.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 398
 • Liked: 7547
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2175 : 11.01.2021, 10:58:32 »
^No nyt se atk- tai it-alan kiljuva työvoimapula alkaa helpottaa. Ei mene kauaa kun muut firmat tulevat perässä.

Kirjanpito- ja taloushallinto on myös mahdollista siirtää rutiinien osalta tänä sähköisenä aikana, vaikkakin kielimuuri ehkä vielä hieman hidastaa tai vaikeuttaa.

Mitä enemmän firmojen sisäinen kieli on englanti, sitä enemmän työtä siirretään jatkossa halvempiin maihin.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 737
 • Liked: 15701
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2176 : 11.01.2021, 12:02:44 »
^No nyt se atk- tai it-alan kiljuva työvoimapula alkaa helpottaa. *SNIP*

Ei kai nyt sentään koodaribussia kutsuta kotiin Afrikasta? Ei kai se työvoimapula nyt vielä NIIN paljoa ole helpottunut...? :roll:
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 398
 • Liked: 7547
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2177 : 11.01.2021, 13:04:27 »

Ei kai nyt sentään koodaribussia kutsuta kotiin Afrikasta? Ei kai se työvoimapula nyt vielä NIIN paljoa ole helpottunut...? :roll:

Työvoimapula ei helpota koskaan. Ei silloinkaan, vaikka maassa on lähes puoli miljoonaa työtöntä. Valtamedia peittää todellisuutta todella onnistuneesti, koska työssäkäyvät eivät huomaa ympärillään olevaa valtavaa työttömyyttä.

Ero 90-luvun uutisointiin on huomattava, vaikka nyt tilanne taitaa olla osin jopa pahempi kuin silloin. Jää nähtäväksi kuinka kauan "päätä voidaan pitää pensaassa"?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 665
 • Liked: 39375
 • Dieselsetä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2178 : 13.01.2021, 12:57:13 »
50:lle ilmaistöissä vetelehtivälle matulle kapo.

Lainaus
Palvelupäällikkö, maahanmuuttajien työllistyminen
Helsingin kaupunki / Kaupunginkanslia

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2021

Tule mukaan johtamaan kuntakokeilun maahanmuuttajien työllisyyttä edistävien palveluiden palvelukokonaisuutta sekä kehittämään tulevaisuuden monialaisia ja vaikuttavia työllisyyspalveluita!

Oletko kokenut muutosjohtaja, jota motivoivat palvelun kehittäminen ja johtaminen? Kiehtooko sinua maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla etsimämme

 
Palvelupäällikkö maahanmuuttajien työllisyyttä edistäviin palveluihin

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki, jonka asukkaat ovat osaamistaan, koulutustaan ja kykyjään vastaavissa töissä. Hallitus on käynnistämässä maaliskuussa 2021 kesäkuulle 2023 ulottuvat työllisyyden kuntakokeilut. Helsingin tavoitteena työllisyyden kuntakokeilussa on tarjota asiakkaille nykyistä kohdennetumpia ja monialaisempia työllisyyspalveluita. Tämä tapahtuu yhdistämällä TE-toimiston tarjoamat palvelut suuren kaupungin laajaan palvelutarjontaan sekä tuomalla samalle palvelualustalle niin työllisyys- ja yrityspalvelut, kunnalliset peruspalvelut kuin seudun oppilaitosten ja palveluntuottajien tarjonnan.

Palvelupäällikkönä pääset keskelle laajaa ja organisaatiorajat ylittävää uudistusta. Ympärillesi rakentuu työllisyyskokeilun ajaksi noin 50 työntekijän palvelukokonaisuus. Toimit esihenkilönä kahdelle palveluesihenkilölle ja vastaat maahanmuuttajien työllisyyttä edistävien palveluiden osalta siitä, että kuntakokeilujen strategiset tavoitteet toteutuvat ja toimintaa kehitetään innovatiivisesti. Johdat omaa vastuualuettasi ja siihen liittyvää viranomaistoimintaa. Teet jatkuvaa ja tiivistä sidosryhmäyhteistyötä erityisesti maahanmuuttajien palveluiden, vieraskielisten neuvontapalveluiden, oppilaitosten, koulutusten järjestäjien sekä työnantajien kanssa. Osaavan työvoiman houkuttelussa yhteistyökumppaneitasi ovat Business Finland, Työ- ja elinkeinoministeriö ja muut kaupungit. Etsit ratkaisuja ja uusia malleja siihen, kuinka työllisyyttä voisi kehittää.

 

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme mahdollisuuden päästä keskeiseen rooliin hankkeessa, jolla on merkittävät vaikutukset paitsi asiakkaiden niin myös kaupungin strategian ja hallituksen työllisyystavoitteen kannalta. Lisäksi tarjoamme loistavan työyhteisön ja porukkahengen, mahdollisuuden monipuoliseen työssä oppimiseen sekä suuren työnantajan laajat henkilöstöedut. ...

https://tyopaikat.oikotie.fi/avoimet-tyopaikat/palvelupaallikko-maahanmuuttajien-tyollistyminen/1412188?sRef=HSAvainpaikat&keyJobId=193489&utm_source=hs.fi&utm_campaign=avainpaikka&utm_medium=keybox&utm_term=term_position_11
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2179 : 16.01.2021, 19:10:54 »
Lainaus

Ylitarkastaja toimii yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjintään puuttumiseen liittyvien asioiden valmistelijana ja esittelijänä. Tehtäviin kuuluu muun muassa syrjintää koskevien yhteydenottojen selvittäminen, valtuutetun kannanottojen valmistelu, aloitteiden ja selvitysten tekeminen, raporttien ja kertomusten kirjoittaminen ja koordinointi, työryhmiin osallistuminen, kouluttaminen sekä muut valtuutetun toimialallaan osoittamat tehtävät.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset
Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme
Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys syrjintään puuttumiseen ja yhdenvertaisuuden edistämiseen erityisesti vaikuttamistyön kautta sekä muu kokemus perus- ja ihmisoikeustyöstä.

Työssä tarvittava kielitaito
Tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Luemme eduksi
Erityisenä etuna pidämme kokemusta syrjintään puuttumisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä koulutuksessa sekä kokemusta alkuperäiskansojen oikeuksien edistämisestä. Lisäksi tehtävään valittavalta odotetaan aloite- ja yhteistyökykyä, itsenäistä työskentelyotetta, kykyä arvioida erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palkkaukseen liittyvät tiedot
Tehtävän palkkaus vahvistetaan virkaehtosopimuksen mukaisessa tehtävän vaativuuden arviointimenettelyssä ennen viran täyttämistä. Tehtävän palkkaus esitetään vahvistettavaksi vaativuustasoon 18 (3965,34 euroa/kk) tai 19 (4229,51 euroa/kk), minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkanosa enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Muut tehtävään liittyvät tiedot
Yhdenvertaisuusvaltuutettu korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman mukaisesti valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua monipuolisen henkilöstörakenteen edistämiseksi.


Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu
PL 24
00023
Valtioneuvosto


https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=25-1187-2020

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2180 : 17.01.2021, 13:52:43 »

https://twitter.com/maailmanet/status/1349288329813123072


https://twitter.com/pakolaisneuvo/status/1348927435778174977


https://twitter.com/pakolaisneuvo/status/1347072018567622657


https://twitter.com/pakolaisneuvo/status/1345694355382816769


https://twitter.com/pakolaisneuvo/status/1344578218817413120
Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 1312
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2181 : 18.01.2021, 20:50:27 »
Minä kun luulin naiivisti, että pakolaisneuvojan kuuluu ajatella myös Suomen etuja. Joka huomioi vain ja ainoastaan aukottomasti todistetut tosiasiat ja tekee päätökset faktojen ja Suomen etujen pohjalta.

Mitä silloin tehdään, kun pakolainen itse ei hyväksy muiden ihmisoikeuksia?
Jos virheistä viisastuu, niin minun pitäisi olla maailman viisain ihminen...

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 316
 • Liked: 3590
 • Puolinuiva
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2182 : 21.01.2021, 08:08:34 »
Mokukasvatuksen professori.  :facepalm:

https://yle.fi/uutiset/3-11732903
Lainaus
Ratkaisu filippiiniläishoitajien eettisempään rekrytointiin: kielitaito kuntoon ja koko perhe Suomeen isovanhempia myöten

Suomessa on alettu etsiä eettisesti ja taloudellisesti kestäviä tapoja palkata ulkomaisia työntekijöitä.
[...]
Filippiiniläishoitajien rekrytoinnin eettiset ja taloudelliset ongelmat ovat ratkaistavissa, jos Suomessa löydetään yhteinen, kestävä tapa toimia kansainvälisissä hoitajarekrytoinnissa. Filippiiniläishoitajien rekrytoinneista tehtyjä tutkimuksia johtaneen professori Pirkko Pitkäsen mielestä nyt olisi korkea aika saada hoitajien rekrytointi kestävämmälle linjalle.

Yle uutisoi toissa viikolla etenkin filippiiniläisten hoitajien rekrytointiin liittyvistä eettisistä ja taloudellisista ongelmista. Sairaanhoitajakoulutuksen kotimaassaan saaneet hoitajat työskentelevät Suomessa pääosin hoiva-avustajina tai heidät koulutetaan lähihoitajiksi.

Moni hoitaja ei jää pysyvästi Suomeen. Koulutushukan lisäksi hoitajien rekrytointi ei pidemmän päälle helpota työvoimapulaa, jos hoitajat eivät viihdy Suomessa.

Tampereen yliopiston koulutuspolitiikan ja monikulttuurisuuskasvatuksen emeritaprofessori Pirkko Pitkänen ei kuitenkaan tyrmää koulutettujen sairaanhoitajien rekrytoimista Filippiineiltä Suomeen. Filippiineillä sairaanhoitajia koulutetaan yli oman tarpeen ja maassa on noin 200 000 hoitajan reservi.
[...]
Toistaiseksi Suomeen on tullut enimmäkseen filippiiniläishoitajia, joilla ei ole puolisoa tai lapsia. Perheenyhdistäminen vaatii Suomessa tietyn tulotason ja hoiva-avustajan tai lähihoitajan palkka ei aina riitä edes yhden lapsen maahan tuomiseen.

Filippiiniläiset elävät professori Pirkko Pitkäsen mukaan säästeliäästi ja lähettävät rahaa sukulaisilleen. Ajatuksena on palata jonkin ajan kuluttua kotimaahan.

– Suomeen kannattaisi rekrytoida pikemminkin aviopareja tai perheellisiä, joilla on lapsia, sanoo Pitkänen.

Lapset sopeutuvat usein nopeasti yhteiskuntaan, saavat kavereita ja oppivat kieltä. Se juurruttaa myös vanhemmat Suomeen.

Aasialaiseen perheeseen kuuluvat myös isovanhemmat. Jos heidän lapsensa ovat ulkomailla töissä, isovanhemmat saattavat jäädä kotimaassa tyhjän päälle, sillä Suomen kaltaista sosiaaliturvajärjestelmää ei ole. Pitkäsen mukaan perheenyhdistämisen tulisi huomioida myös isovanhemmat.

– Jos tavoitteena on, että Filippiineiltä rekrytoidut hoitajat jäävät Suomeen, perheenyhdistämisohjelman perhekäsitystä tulisi laajentaa.Jos sillä saadaan kaksi työntekijää suomalaiseen yhteiskuntaan ja lapsia, jotka kasvavat työntekijöiksi Suomeen, saldo voisi jäädä plussan puolelle.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 26759
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2183 : 21.01.2021, 08:33:14 »
Hoitaja töihin ja suku Suomeen yhteiskunnan elätettäväksi.

Ehkäpä tulisi halvemmaksi korottaa niitä hoitajien palkkoja.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 120
 • Liked: 2637
 • Maanantaikappale
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2184 : 21.01.2021, 10:03:08 »
^ Mutku ei oo varaa. Eikä voi ottaa velkaa valtiolle, jotta ois varaa, koska se ois tyhmää. Ja näin. Sähköautot vaan koko kansalle kulutusluoton hengessä, niin kyllä hoitajat(kin) viihtyvät pienemmällä palkalla  :P
"I believe in the death of the emotions and the triumph of the imagination."   - JG Ballard

And I don't know what I'm scared of or what I even enjoy

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 722
 • Liked: 29635
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2185 : 28.01.2021, 01:31:04 »
Työvoimapula helpottaa ravintola-alalla.

Lainaus
Compass Group irtisanoo Suomessa satoja ja lomauttaa jopa tuhansia

Henkilöstöruokaravintoloista tunnettu Compass Group irtisanoo Suomessa satoja työntekijöitä. Lisäksi useampi tuhat lomautetaan.

Yhtiö kertoo saaneensa päätökseen ravintolahenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä noin 2 700 ihmistä.

Neuvottelujen tuloksena enintään 365 ihmistä irtisanotaan kuluvan vuoden aikana. Lisäksi enintään 550 ihmistä osa-aikaistetaan ja enintään 2 300 lomautetaan määräaikaisesti tai toistaiseksi.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007767145.html
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2186 : 29.01.2021, 12:07:44 »
Kansan Uutiset: Ralf Sund näkee perussuomalaisten voimakkaan maahanmuuton rajoittamislinjan makrotasolla erittäin ongelmalliseksi ja kansantaloudelle haitallisena 28.1.2021

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei säästele sanojaan hyökätessään keskustaa vastaan. Kuntavaaleissa puolueen tavoitteena on vallata kannatusta keskustalta.

– On erittäin ilmeistä – välillä jopa koomisuuteen asti, että perussuomalaiset kampeavat keskustaa irti hallituksesta. Strategiana ihan ok, mutta liian ilmeinen onnistuakseen, arvioi pitkän linjan ekonomisti Ralf Sund.

Jos Keskusta romahtaa kuntavaaleissa, niin sillä ei ole vaikutusta hallitukseen, koska hallituksen hajoaminen olisi liian ilmeistä? Keskusta ei romahda kuntavaaleissa, koska se olisi liian ilmeistä?

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Kansan Uutisten pyynnöstä Sund kommentoi muutamia puolueen omille kannattajilleen suuntaamia kuntavaaliviestejä. Perussuomalaiset kosiskelee ydinkannattajiaan vetoamalla ”haittamaahanmuuttoon” maanantaina julkaisemassaan kuntavaaliohjelmassa.

Maahanmuuttovastaisuutta nostattavat kommentit lipeävät todellisuudesta sivuun ellei nyt aivan valheiden, mutta kuitenkin tarkoitushakuisuuden kaidalle polulle.

Sund näkee perussuomalaisten voimakkaan maahanmuuton rajoittamisen linjan makrotasolla erittäin ongelmalliseksi.

– Vinoutunut ikäpyramidimme on kansantalouden yksi vakavimpia pulmia, josta koituvia ongelmia voidaan maahanmuutolla lievittää. Maahanmuutto on enemminkin osa ratkaisua, sanoo Sund.

Maahanmuutto voisi teoriassa olla pieni osa ratkaisua, mutta nykyisellään se on merkittävä ja kaiken aikaa kasvava osa kansantalouden miljardiluokan ongelmaa. Muiden puolueiden (Sdp, Kokoomus, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto, Rkp) maahanmuuttoa lisäävät ehdotukset lisäävät ennen kaikkea nettosaajien maahanmuuttoa, jonka kustannuksia koulutettujen nettomaksajien maahanmuuton symbolinen kasvattaminen ei kata alkuunkaan.

Missään ei ole kymmenien tuhansien nettomaksajien jonoa odottamassa helpompaa Suomeen pääsyä. Kansantalouden kannalta ylivoimaisesti nopein, helpoin ja tehokkain keino vaikuttaa maahanmuuttopolitiikan kautta myönteisesti kansantalouteen on nimenomaan rajoittaa voimakkaasti haittamaahanmuuttoa.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Halla-aholla puurot ja vellit sekaisin

Halla-ahon mukaan työperäisessä maahanmuutossa ongelmana on, etteivät Suomeen tulevat työlliset pysty elättämään itseään palkallaan ja yhteiskunta joutuu kompensoimaan pieniä palkkoja tulonsiirroilla.

– Tämähän on koko yhteiskunnan ongelma, ei maahanmuuton. Iät ajat meillä on ollut matalapalkka-aloilla tilanne, jossa tulonsiirroilla on tuettu pienipalkkaisia. Tyypillisin on palkan lisäksi maksettava asumistuki. On ollut ennen maahanmuuton kasvua ja on sen aikana myös. Tässä menee puurot ja vellit sekaisin, sanoo Sund.

Sundilla itsellään menee puurot ja vellit sekaisin, kun hän ei muka ymmärrä, että maahanmuutto pahentaa noita ongelmia ja luo uusia. Tietenkin se on maahanmuuton ongelma, että maahanmuuttopolitiikka on johtanut tulonsiirroista elävien määrän nopeaan kasvuun. Se myös ratkaistaan maahanmuuttopolitiikalla, ei odottelemalla yhteiskuntajärjestyksen perinpohjaista muuttumista.

Toinen talousnero Kokoomuksen Juhana Vartiainen on vasemmiston Ralf Sundin kanssa liikuttavan yksimielinen ongelmasta, mutta hänen ratkaisunsa on tukien raju leikkaaminen – ja maahanmuuton helpottaminen.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Halla-ahon mukaan työperäisen maahanmuuton seurauksena tulonsiirroilla elävien ihmisten määrää voitaisiin rajoittaa asettamalla vähimmäisansioraja Suomeen tuleville ihmisille esimerkiksi 3 000 euroon.

Mediaanipalkka on Suomessa reilu 3 000 euroa. Yli 60 prosenttia palkansaajista saa pienempää palkkaa kuin keskimääräinen kuukausiansio. Esimerkiksi kunnissa ja palvelualoilla tehdään työtä lähempänä kahdentuhannen kuin kolmentuhannen palkalla.

– Tällainen raja saisi aikaan sen, että esimerkiksi bussikuskeista saattaisi tulla äkkiä aikamoinen pula. Sosiaaliturvan – lähinnä toimeentulotuen – raja on todella alhainen. Merkittävin ”sosiaaliturva” on asumistuki, jonka maksu on kiinni asumiskuluista, perhekoosta ja tuloista, muistuttaa Sund.

Sund jauhaa edelleen tuota väsynyttä bussikuskipulaa, vaikka koulutusjonot ovat tälläkin alalla kantasuomalaisten täyttämiä.

Joka tapauksessa nykyinen järjestelmä perustuu matalapalkka-aloilla maahanmuuttajien subventoimiseen sosiaaliturvan ja jopa erityisten maahanmuuttajaohjelmien avulla ja sitä kautta kantasuomalaisten aseman heikentämiseen. Miten ikinä järjestelmää muuten muutetaankin vaikka sitten työntekoa subventoimalla, on suomalaisten veronmaksajien kannalta järkevintä minimoida ulkomaalaisten nettosaajien määrä mahdollisimman pieneksi.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Sund pitääkin perussuomalaisten ajattelussa kummallisena ajatusta, että yhteiskunnallinen ongelma työssäkäyvistä ”köyhistä” ja pääkaupunkiseudun lähinnä asumiskustannusten hurja noususta puetaan maahanmuuton ongelmaksi.

– Aikamoinen ajatusvirhe. Tendenssinä on suurennella mikroskooppisen kokoisia havaintoja, sanoo Sund.

Jos ja kun ongelma on tilastojen perusteella selkeästi maahanmuuton ja sitä kautta maahanmuuttopolitiikan ongelma, niin sitten se on. Esimerkiksi asumiskustannusten nousu ei ole mikään irrallinen ilmiö vaan sekin liittyy kiinteästi maahanmuuttoon.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos puolestaan väittää, että Suomeen tulevien työntekijöiden vuoksi matalapalkka-alojen palkkakehitys pysähtyy.

– Maahanmuuttajat työskentelevät paljon matalapalkka-aloilla. Väite siitä, että ne erikseen painaisivat palkkoja vielä alemmaksi ei ole totta ainakaan laajassa mitassa. Ravintola-, siivous- ja rakennusaloilla noudatetaan nykyään pääsääntöisesti tessejä. Näin on myös kuljetusalalla pois lukien taksit, sanoo Sund.

– Tämä on tyypillinen populistinen väite. Asiassa on siteeksi totta, mutta hyvin vähän, ja sitä suurennellaan.

Sundin mukaan väitteen ydin piilee ajatuksessa, että maahanmuuttajat aiheuttavat tai ylläpitävät matalapalkkaisuutta.

– Tämä on väite, jolla ei ole tutkimustukea. Loogisesti jossain määrin voisi näin olettaa, koska tiedämme, että maahanmuuttajien järjestäytyminen on alempaa kuin kotosuomalaisten, jolloin voidaan ajatella, että neuvotteluvoimaa on palkansaajilla vähemmän.

– Tällekään ei äkkiseltään katsottuna löydy tilastollista vahvistusta, sanoo Sund.

Vaikea uskoa, että Sund ei tietäisi, että kansainvälisten tutkimusten mukaan maahanmuutto joko laskee hieman matalapalkka-alojen palkkoja tai ainakin estää niiden normaalin nousun. Sund valitsee valehtelun, vaikka tietää jäävänsä välittömästi kiinni.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Perussuomalaiset vaativat tuloraja väittäen Suomessa olevan jo valmiiksi paljon ihmisiä työtä vailla, jotka tekisivät työtä nykyistä paremmalla palkalla.

– Tämä tulorajavaatimus on kummallinen. Palkkataso määritellään tesseillä. Siihen ei tietystikään maahanmuuttomääräyksillä voi puuttua. Jos olisi jokin tuloraja, jotkut matalapalkka-alat jäisivät vaille maahanmuuttajatyöntekijöitä. Tämänkaltaista rusinat pullasta -politiikkaa harjoitetaan muun muassa Sveitsissä, sanoo Sund.

Totta kai maahanmuuttomääräyksillä voidaan puuttua Euroopan ulkopuolelta tulevien työntekijöiden harkinnanvaraisten oleskelulupien ehtoihin.

Totta kai Suomen on järkevää valikoida rusinat pullasta eikä subventoida tappiokseen ulkomaalaisten maahanmuuttoa. Jos se tarkoittaa joidenkin matalapalkka-alan työpaikkojen katoamista, niin niin pitääkin, koska se tervehdyttää yritysten kilpailua ja lisää suomalaisten työllistämistä.

Herää kysymys, kenen puolella entinen Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sund oikein on ja miksi, sillä suomalaisten ja etenkään suomalaisten matalapalkkaisten puolella hän ei ainakaan ole. Samaa voi kysyä Sundin naurettavia väitteitä mitenkään kyseenalaistamatta julkaisevasta Kansan Uutisista (entisen Vasemmistoliiton puoluesihteerin, päätoimittaja Sirpa Puhakan juttu).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 958
 • Liked: 13887
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2187 : 02.02.2021, 01:51:16 »


Miellyttäviä uutisia, verenimijämedia ottaa jälleen pientä iskua

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007775658.html


Lainaus
Kaleva Media käynnistää yt-neuvottelut – aikoo irtisanoa jopa 27 työntekijää ... Yt-neuvottelut koskevat konserniin kuuluvia Kaleva365- ja Pro Ratas -yhtiöitä ... Kaleva365:ssa neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Pro Rataksessa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa.

loput linkistä
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 501
 • Liked: 4008
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2188 : 06.02.2021, 10:39:01 »
Otetaanpa tähän työpaikkaportaalin Monsterin mainos, joka ilmestyi puhelimen näytölle Etuovi.comin kautta.

Mietin tämänkin mainoksen sanomaa. Tulkintoja on monia:

1) olisiko Monsterissa nykyisin poikkeuksellisen paljon työpaikkoja matuille? En jaksanut alkaa tarkastamaan
2) kannustaako ja voimaannuttaako tuo mainos mustakaapuakkoja työnhakuun kotoa nyrkin ja hellan välistä? Vähän kuten ”we can - asenne”
3) hälventääkö tuo mainos ”rasistisia” ennakkoluuloja maahanmuuttajien työllistymiselle?
4) vai olemmeko todella näin rähmällään, että jokaiseen mainokseen pitää tunkea joku värillinen/rodullinen ja toki mielellään vielä muslimi?
5) viimeisen ajatukseni oli hieman syvällisempi eli ehkä tavoitteena onkin piiloviesti, että haeppa Sinä kantasuomalainen työtä ja maksappa Euroopan kovimpia veroja ettei nyt mustakaavun tarvitse vaivautua? Ainakin tilastot tukevat tätä...


Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 398
 • Liked: 7547
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #2189 : 06.02.2021, 10:56:22 »
^Mainostoimisto tai graafinen tms. suunnittelija yleensä päättää, millaisia kuvia käytetään. Lopulta firman ylin johto taitaa hyväksyä käytettävät kuvat, tai olla puuttumatta alemman portaan tekemiin valintoihin.

Yksi ajatus mikä tuosta ylemmän viestin listasta puuttuu on se, että: firmamme ei ole rasistinen, vaan se on maahanmuuttajaystävällinen.