Kirjoittaja Aihe: Työvoimapulan paluu ja kosto  (Luettu 554049 kertaa)

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 1425
 • "Sanna Suuri sulle, senkin rasisti!"
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3210 : 18.03.2023, 15:00:50 »
Hesari on valikoivasti huolissaan halpatyöperäisestä maahanmuutosta, kun ongelmilla voidaan leimata vihollispuoluetta.

Lainaus
[...]

Keradur on Mikko Kumpulaisen ja Jussi Rautavirran 15 vuotta sitten perustama siivousyhtiö, jonka toimintamalli perustuu siivoojien rekrytointiin suoraan Filippiineiltä.

Liikeidea lähti Kumpulaisen perheen yhteyksistä Filippiineille.

Kumpulainen on paitsi siivousyrittäjä, myös teollisuusperheen vesa ja aloitteleva perussuomalaisten poliitikko, joka oli viime keväänä ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon ja sai 256 ääntä.

Kumpulaisen puoluevalintaa voi pitää sikäli erikoisena, että perussuomalaiset vastustaa EU:n ulkopuolelta tulevaa työperäistä maahanmuuttoa matalapalkka-aloille, mihin taas hänen liikeideansa perustuu.

[...]

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 206
 • Liked: 13437
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3211 : 18.03.2023, 15:49:41 »
^Jos Mikko olisikin liittynyt Demareihin, olisi hesari vähemmän hanakka kirjoittamaan firmasta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 631
 • Liked: 9312
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3212 : 18.03.2023, 19:45:27 »
Puoluekanta pois, paskiaiset ovat paskiaisia  >:(

Minäkin tiedän, että Viron pojat tekevät raksalla 16 tunnin työpäivää, leimaavat työaikansa 8 tuntiin. Palkkaus on TESsin mukaista, kirjanpidossa, mutta vain 50% TESsin palkasta de facto. Tai siis alle 50%, koska ylityökorvaukset jäävät myös saamatta.

Nuo vinosilmäsiivoojat toimivat ihan samalla tavalla. Tai siis heitä riistävä työnantaja, oli se sitten kuinka persu tahansa, rosvo mikä rosvo >:(

Sitten se toinen laita. EU:n työvoiman vapaa liikkuvuus.

Minut, asiantuntijana, kutsuttiin v. 2018 paperikoneen starttiin Ranskaan, koska firmamme toimittaman laitteen käyttöönottoon ei ollut osaamista Ranskassa. Olin kolme päivää tehtaalla, 12h per päivä, totesin Ranskan konttorimme miesten tehneen asiat oikein ja saimme koneet käyntiin ongelmitta. Samalla myös koulutin paikallisia ja niin asiakas kuin oma firma olivat tyytyväisiä käyntiini.

Viikon kuluttua tuli firmaan (Suomeen) selvityspyyntö, mitä ja miksi olin tehnyt Ranskassa, 15000 euron uhkasakon kera. Selvisi, että Ranskassa ei ulkomaalainen olisi saanut tehdä kuin max. 10h per päivä. Lähetimme Ranskan viranomaisille feikki-tuntilappuni 10h/päivä, ja selvitys työni tärkeydestä. Sakot vältettiin.

Virhe tehtiin siinä, että ei ollut tehty asianmukaisia lähetetyn työntekijän selvityksiä eikä tiedetty paikallisesta työaikasäännöistä. Ei tiennyt asiakaskaan  :o

Seuraavaksi olen lähdössä Espanjaan työreissulle. Jotta pääsen sinne lähetettynä työntekijänä, minun tarvitsee lähettää lääkärin todistus siitä, että kykenen työhöni. Sen lisäksi KELAn A1-todistus siitä, että Suomi maksaa mun sairauskuluni, jos satun sairastumaan tai telomaan itseäni. Etten jää "Espanjan KELAn" vastuulle  :facepalm:
Asiakas on iso toimija omalla alallaan ja minä edustan maailman johtavaa yritystä alallaan, ja nykyään EU määrää näistä, mistä ennen ei tarvinnut välittää vähääkään. Asiakas tietää, että tarvitsee asiantuntijan ottamaan käyttöön tilaamansa laitteet, koska muuten laitteille ei saa mitään takuita. Plus käyttäjien kouluttaminen.

Kaksi vuotta, kaksi vuotta vielä ja eläkkeelle  8)  Työnantajanikin alkaa jo keventämään mun reissukuormaa, hyvä niin, koska en jaksa tämmöistä paskaa byrokratiaa. Henkisesti.

Nämä filippiinot ym. alempiarvoiset ihmiset tulevat Eurooppaan töihin, ja heidän takiaan minäkin joudun kuppatestiin, jotta "pääsen" Espanjaan, jotta asiakas saa isolla rahalla ostetun laitteensa toimimaan oikein ja tehokkaasti.

EU on niin mätä että kukaan ei usko, mutta joka sana yllä on totta! Edes sisarukseni, HS:n tilaajat, eivät usko, että mun suomalaisena asiantuntijana pitää todistaa, että en jää loisimaan Espanjaan sikäläisen huippu-sosiaaliturvan elätiksi, vaan että Suomi maksaa, jos sairastun siellä tms.

Ennen tällaista ei tarvittu, vaan jollei minun, asiantuntijan, matkavakuutus ei jostain syystä olisi korvannut sairaanhoitokulujani vieraassa maassa, asiakkaani olisi maksanut, kunnia-asia kaikkialla maailmassa. Enää ei ole mitään luottamusta yhtään kehenkään, koska EU ei anna sijaa luottamukselle. Ei kai rosvo voi kuvitella kenestäkään muustakaan muuta, kuin että kaikki ovat samanlaisia rosvoja. Onneksi asiakkaan ihmiset ovat aina ihmisiä, luottamus on molemmin puolista päivittäisissä kanssakäymisissä.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2023, 19:48:10 kirjoittanut JoKaGO »
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3213 : 18.03.2023, 19:57:11 »
Nämä filippiinot ym. alempiarvoiset ihmiset tulevat Eurooppaan töihin
Millä tavoin he ovat alempiarvoisia? Ovatko he alempiarvoisia kuin virolaiset ja venäläiset? Filippiiniläiset mamut muuten tekee vähemmän rikoksia kuin virolaiset ja venäläiset, mikä ei varmaan ketään yllätä.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 500
 • Liked: 4818
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3214 : 19.03.2023, 01:30:38 »
Olisiko mitenkään valtion turvonneen ja kalliin työkkärin tehtävänä valvoa näiden halppisorjien ihmisoikeuksia? Hyvä työntekijä, joka elää palkallaan ilman tukia on kullanarvoinen ja meidän hyvinvoinnillemme hyväksi. Jos työnantaja noudattaa lakia, saattaa myös työntekijä olla tyytyväinen, kunhan ei vertaile käteenjäävää palkkaansa Norjan, Ruotsin, Tanskan, Saksan jne. palkkoihin. Kun meillä on vielä tätä rasismia ja fasismiakin vaivoinamme.
Sosialismissamme kun ei oikein toimi mikään, niin voisivatko yritykset hoitaa oman rekrytointinsa ihan itse ja valde valvoisi huijarit pois markkinoilta?
Omasta puolestani ihminen saa olla ihonväriltään vaikka kirjava, albiino olisi varmaan se optimi joillekkin. Onhan tässä mulkkujen pottunokkien paratiisissakin elämisessä paljon ollut kestämistä.

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 737
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3215 : 19.03.2023, 09:17:44 »
Filippiiniläisiin siivoojiin liittyen harmi että Hesarin juttu on maksumuurin takana, kommentit sentään näkyy.

Kuka siivoaisi, ajaisi busseja tai takseja jos maahanmuuttajia ei olisi? Niin. Ettei tarinan taustalla ole halpuuttaminen eli yhdellä työllä ei suomalainen näe ko. töitä työolosuhteineen houkuttelevina.
 
Siivousalalla valtio laittoi pyörän pyörimään jo 1990-luvulla irtisanomalla rakennushallituksen siivoojat ja antoivat mahdollisuuden hakea vastaavaa työtä Engelistä huomattavasti pienemmällä palkalla.
Järjestely todettiin myöhemmin KO:ssa liikkeenluovutukseksi eli siinä valtio tietoisesti rikkoi lakia. Ei kiinnostanut tuolloin demareitakaan.
Tapahtuneesta on tehty elokuva Eila. (Linkki laatuaviisi Kansan Uutisiin)
https://www.ku.fi/artikkeli/4038619-kun-arkistosta-tyolaisnainen-nousee-kapinaan-tove-idstromin-kirjoittamassa-elokuvassa

Kahden työn tekeminen ei ole Suomessa kielletty eli tuossa HS jutun kuvioissa ei taida olla mitään laitonta. (Voi vielä olla että työnantaja tarjoaa edullista kimppa-asumista, mutta se on eri juttu se eikä myöskään laitonta.)
Moraalisesti mennään ehkä harmaalla alueella mutta yli 3000€/kk ansiot kelpaavat varmasti filippiiniläiselle eikä kukaan lie pakota tekemään häntä kahta duunia, oma halu tienata on se juttu. Ja mikäli jonkun pitäisi maksaa tuosta toisen firman tunneista ylityökorvauksia niin ne työt loppuisivat ko. työntekijältä ja siihen pitäisi hankkia uusi työntekijä ulkomailta.

Itse näen yhtäläisyyksiä siivoajien ym. työntekijöiden värväämisessä Filippiineiltä sekä Vietnamilaisen kasvihuonetyöntekijöiden hommaamisessa Närpiöön. Oletan siinä hyödynnettävän työntekijöiden verkostoja eli näppärälle sukulaisille hommataan töitä. Tämä toki asettaa mahdollisuuden välistä vetämiseen, mutta nämä tapaukset ovat toivottavasti poikkeuksia.

Tätä se huutava työvoimapula on.

Ennen oli suomalaiset siivoojat ja bussikuskit. Tiesivät kyllä olevansa pienipalkkaisia duunareita mutta oli ainakin duunarin status ja perheitäkin perustettiin.
Nyt porukkaa makuutetaan kortistossa ja kela maksaa. Perhe jää tällöin monesti perustamatta.
Ratkaisuna tuotetaan halpatyövoimaa ulkomailta ja päättäjät toivovat heidän korjaavan samalla syntyvyyskäyrää ylospäin.
Onko kustannustehokasta yhteiskunnalle? Puhumattakaan lieveilmiöistä.


« Viimeksi muokattu: 19.03.2023, 09:21:30 kirjoittanut sutki »

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3216 : 19.03.2023, 11:39:59 »
Nämä filippiinot ym. alempiarvoiset ihmiset tulevat Eurooppaan töihin
Millä tavoin he ovat alempiarvoisia? Ovatko he alempiarvoisia kuin virolaiset ja venäläiset? Filippiiniläiset mamut muuten tekee vähemmän rikoksia kuin virolaiset ja venäläiset, mikä ei varmaan ketään yllätä.
@JoKaGO ei näytä tähän vastaavan, joten tähän voi vastata myös joku Jokagon viestistä tykännyt.

Näin sitä rakennetaan mainetta persuista rasisteina, eikä se ole tuulesta temmattua.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3217 : 19.03.2023, 11:57:03 »
Nämä filippiinot ym. alempiarvoiset ihmiset tulevat Eurooppaan töihin
Millä tavoin he ovat alempiarvoisia? Ovatko he alempiarvoisia kuin virolaiset ja venäläiset? Filippiiniläiset mamut muuten tekee vähemmän rikoksia kuin virolaiset ja venäläiset, mikä ei varmaan ketään yllätä.
@JoKaGO ei näytä tähän vastaavan, joten tähän voi vastata myös joku Jokagon viestistä tykännyt.

Näin sitä rakennetaan mainetta persuista rasisteina, eikä se ole tuulesta temmattua.

Sinä rakennat persuille mainetta rasisteina. Fakta on, että suvakkipunavihermädäkit pitävät aasialaisia ja afrikkalaisia alempiarvoisina, vai montako virolaista tai venäläistä olet nähnyt hanttihommissa wolt- ja foodorakuskeina tai mopin varressa siivoojina, etenkään virolaista tai venäläistä miestä?

Käytä silmiäsi ja aivojasi @Hae-won   Tuolla ulkona on ihan selkeästi näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 631
 • Liked: 9312
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3218 : 19.03.2023, 12:14:19 »
@JoKaGO ei näytä tähän vastaavan, joten tähän voi vastata myös joku Jokagon viestistä tykännyt.

Näin sitä rakennetaan mainetta persuista rasisteina, eikä se ole tuulesta temmattua.

En pidä siitä, että mun sanomisiani käytetään jotain toista henkilöä tai tahoa vastaan  >:(  Itse syön soppani, minkä keitän, ei tarvitse loata muita. Toki voit mielessäsi toimia niinkuin haluat, mielipiteen vapaus, mutta en ole edes PS:n jäsen saati ehdokas!

Tuohon arvoasiaan, siivoajia (vai siistijöitä?) löytyisi kyllä Suomestakin, mutta toimialani asiantuntijoita taas esim. Espanjasta ei. Myönnän että moponi vähän keuli, kun kirjoittaessani tajusin tämän hirveyden, EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus vs. tarveharkinta. Eu-kansalainen lähetettynä työntekijänä joutuu tarveharkinnan piiriin, oli sitten kyseessä kuinka tärkeä asiantuntija tahansa. Vaikka jokaisen mielestä asiantuntija on arvokkaampi kuin siistijä. Jos lukee kuin piru Raamattua, niin kuulostaahan tuo rasistiselta.

En kiistä, että toivoisin siistijöidenkin olevan Suomessa mieluummin kantiksia, palkkaus pitää korjata sellaiseksi, että tämä toteutuu. Mutta en vähättele vaikkapa filippiino-siivoojan tekemää työtä, mikäli hän tekee työnsä hyvin. Jos isossa toimistossa, vaikkapa, siivous lopetettaisiin kokonaan, niin parin päivän päästä ei siinä paskan seassa mahtuisi enää liikkumaan. Silloin huomattaisiin siistijän työn tärkeys.

Lisäys: Sekin asia riipii mua, että sinikantisten passien aikaan, kun se piti esittää joka valtion rajalla Euroopassakin, ei tarvittu mitään byrokratiaa siihen, että pääsi asiakkaan laitokseen tekemään työnsä, auttamaan asiakasta saamaan kalliilla ostamansa laitteistonsa toimimaan, ja vielä parhaalla mahdollisella tavalla heti, kun se on valmis käynnistettäväksi. EU ja vapaa liikkuvuus, joo ...
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023, 12:20:39 kirjoittanut JoKaGO »
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3219 : 19.03.2023, 12:30:44 »
Taannoin kun lojuin veronmaksajan piikkiin sairaalassa niin yksi hoitajistani oli filippiiniläinen tai sieltäpäin kuitenkin, riittävän hyvä suomenkieli aksentilla ja niin ihana hoitaja ja myöskin ammattitaitoinen, että aina hymyilytti kun hän oli vuorossa.
Hänellä muunmuassa oli hyvin äidillinen asenne minuun potilaaseensa, hän kävi aina ovelta huikkaamassa ja tarkistamassa että olen hoitanut potilaan velvollisuuteni.
Hän ilmestyi oviaukkoon ja kysyi: ”Mikä aika nyt on?” Totesin: ”Astmalääkkeiden aika.” Hän jatkoi:”Oletko muistanut ottaa?” Minä usein siihen: ”En.” Sitten seurasi tarkka litania mitä lääkkeitä nyt pitää ottaa ja montako annosta 🙂
Hän oli reipas ja ihana, eikä mielestäni ollenkaan alempi- tai ylempiarvoinen kuin kukaan muukaan siellä tai täällä.
@Hae-won

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3220 : 19.03.2023, 12:34:54 »
Sinä rakennat persuille mainetta rasisteina. Fakta on, että suvakkipunavihermädäkit pitävät aasialaisia ja afrikkalaisia alempiarvoisina, vai montako virolaista tai venäläistä olet nähnyt hanttihommissa wolt- ja foodorakuskeina tai mopin varressa siivoojina, etenkään virolaista tai venäläistä miestä?

Käytä silmiäsi ja aivojasi @Hae-won   Tuolla ulkona on ihan selkeästi näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko.
Virolaisia työskentelee jonkin verran siivoojina enkä yllättyisi jos venäläisiäkin työskentelisi. Virolaisia työskentelee myös raksahommissa ja venäläisiä työskentelee maataloudessa. En pidä raksaduuneja tai maataloustöitä mitenkään hohdokkaina.

Filippiiniläiset =/= aasialaiset. Filippiiniläisiä työskentelee paljon siivojiina, mutta tämä ei päde kaikkiin aasialaisiin. Kts. esim: https://hommaforum.org/index.php/topic,133672.msg3473480.html#msg3473480

Eikä siivoojan työ tee ihmisestä mitenkään alempiarvoista.

En pidä siitä, että mun sanomisiani käytetään jotain toista henkilöä tai tahoa vastaan  >:(  Itse syön soppani, minkä keitän, ei tarvitse loata muita. Toki voit mielessäsi toimia niinkuin haluat, mielipiteen vapaus, mutta en ole edes PS:n jäsen saati ehdokas!
Persujen maineeseen vaikuttaa myös persukannattajien käytös. 

Kyllä se on niin, että jos henkilö, joka puhuu "vinosilmäsiivoojista", kirjoittaa filippiinoista alempiarvoisempina, niin sen moni tulkitsee rasismina.

Hän oli reipas ja ihana, eikä mielestäni ollenkaan alempi- tai ylempiarvoinen kuin kukaan muukaan siellä tai täällä.
Minulla ei ole mitään mielenkiintoa Filippiinejä tai filippiiniläisiä kohtaan, mutta heillä on paikkansa Suomessa muun muassa siivous- ja hoitoalalla. Miksei toki muillakin aloilla, mutta nämä alat työllistävät heitä paljon Suomessa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3221 : 19.03.2023, 13:27:15 »
Virolaisia työskentelee jonkin verran siivoojina enkä yllättyisi jos venäläisiäkin työskentelisi. Virolaisia työskentelee myös raksahommissa ja venäläisiä työskentelee maataloudessa. En pidä raksaduuneja tai maataloustöitä mitenkään hohdokkaina.

No, sinä vaikutat olevan jonkun sortin rasisti niin rotujen kuin töidenkin suhteen.
Minä pidän raksahommia ja maataloustöitä yhtä hohdokkaina, kuin muitakin ammatteja. Normijärki kertoo ihmiselle, joka ei ole rasisti, että raksat ja maatalous ja siivoaminen ovat yhteiskunnalle elintärkeää työtä, ilman niitä ei sivistysvaltiota ole olemassa.
Sen sijaan pizzat voi jokainen hakea pizzeriasta itse, tai tilata pakastepizzaa marketista kotiinkuljetuksella.
Mustia tai arabipizzalähettejä ei kukaan tarvitse, mahtavat monet heistä olla laittomasti Suomessakin.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3222 : 19.03.2023, 13:28:35 »
...
Minulla ei ole mitään mielenkiintoa Filippiinejä tai filippiiniläisiä kohtaan,...
Taas nähtiin suvaitsevaisten suvaitsevaisuus. Tyyppi joka hehkuttaa liki joka postauksessaan eurooppalaisten näköisiä kevyesti värittyneitä korealaisia ja kiinalaisia, ei välitä SEA-ihmisistä.

Vinkki kaikille homman poikamiehille. Noista tännetulleista saattaa saada hyvän puolison.
Heh. Nyt kyllä tarkoituksella ymmärrät väärin.  :)

Varmasti tiedät, että suhtaudun positiivisesti filippiiniläisiin mamuihin. Olet lukenut tähänkin aiheeseen kirjoittamani viestit. Välitän myös filippiiniläisistä, enhän muuten olisi tarttunut JokaGon heittoon filippiiniläisistä alempiarvoisina. Eli kyllä, välitän filippiiniläisistä mamuista, vaikka en koe mitään suurempaa mielenkiintoa Filippiineihin maana tai filippiiniläisiin ihmisiin. Filippiiniläiset mamut, joita olen puolustanut, myös konkreettisesti auttavat Filippiinejä. Ulkomailla työskentelevät filippiiniläiset mamut nimittäin lähettävät kotimaahansa merkittäviä summia rahoja. Vuosittain kotimaahan lähetetty summa taisi olla noin 10% Filippiinien bkt:sta.

Maailmassa on 193 maata. En aijo esittää olevani kaikista niistä erityisen kiinnostunut. Maailmassa on vain tusinan verran maita joita pidän kiinnostavina. Mutta jos sinä väität olevasi aivan yhtä kiinnostunut jokaisesta maailman 193 maasta, niin ihan vapaasti - takaan kuitenkin, että olet poikkeus.

Kyllä, pidän esimerkiksi Japania kiinnostavampana maana kuin Filippiinejä, aivan kuten pidän esimerkiksi USAa kiinnostavampana maana kuin Norjaa. Ei minulla silti ole ongelmia filippiiniläisten tai norjalaisten mamujen kanssa, vaikka Japani ja USA ovatkin Filippiinejä ja Norjaa kiinnostavampia maita.

Jos taas tuo oli viittaus ulkonäköpreferensseihin, niin juu, pidän esimerkiksi korealaisia paremman näköisinä kuin kaakkoisaasialaisia (SEA), muttei seksuaaliset preferenssit ole sama asia kuin välittäminen. Vanhemmat välittävät lapsistaan vaikka aika harva vanhempi näkee lapsensa seksuaalisessa valossa. Pidän myös kantasuomalaisia naisia viehättävämpinä kuin monia maahanmuuttajanaisia, muttei se tarkoita, ettenkö välittäisi maahanmuuttajista.

Kaakkoisaasialaisista vietnamilaisten ulkonäkö miellyttää silmääni. Suomessa on asunut vietnamilaisia useiden vuosikymmenien ajan. Heitä työskentelee niin duunarihommissa kuin korkeakoulutusta vaativissa töissä.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3223 : 19.03.2023, 13:32:19 »
Virolaisia työskentelee jonkin verran siivoojina enkä yllättyisi jos venäläisiäkin työskentelisi. Virolaisia työskentelee myös raksahommissa ja venäläisiä työskentelee maataloudessa. En pidä raksaduuneja tai maataloustöitä mitenkään hohdokkaina.

No, sinä vaikutat olevan jonkun sortin rasisti niin rotujen kuin töidenkin suhteen.
Perustele kuinka olen rasisti rotujen suhteen.

Töiden hohdokkuus ei ole sama asia kuin töiden tärkeys.

Ja mitä tulee töihin, niin se olit sinä, joka alkoi puhumaan ihmisistä alempiarvoisina heidän töiden takia. Projisoit tämän näkemyksesi "suvakkipunavihermädäkkeihin". Kerroit kuinka mielestäsi ulkona on näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko. Minusta tälläistä arvoasteikkoa ei ole.

Fakta on, että suvakkipunavihermädäkit pitävät aasialaisia ja afrikkalaisia alempiarvoisina, vai montako virolaista tai venäläistä olet nähnyt hanttihommissa wolt- ja foodorakuskeina tai mopin varressa siivoojina, etenkään virolaista tai venäläistä miestä?

Käytä silmiäsi ja aivojasi @Hae-won   Tuolla ulkona on ihan selkeästi näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3224 : 19.03.2023, 13:43:28 »
Virolaisia työskentelee jonkin verran siivoojina enkä yllättyisi jos venäläisiäkin työskentelisi. Virolaisia työskentelee myös raksahommissa ja venäläisiä työskentelee maataloudessa. En pidä raksaduuneja tai maataloustöitä mitenkään hohdokkaina.

No, sinä vaikutat olevan jonkun sortin rasisti niin rotujen kuin töidenkin suhteen.
Perustele kuinka olen rasisti rotujen suhteen.

Töiden hohdokkuus ei ole sama asia kuin töiden tärkeys.

Ja mitä tulee töihin, niin se olit sinä, joka alkoi puhumaan ihmisistä alempiarvoisina heidän töiden takia. Projisoit tämän näkemyksesi "suvakkipunavihermädäkkeihin". Kerroit kuinka mielestäsi ulkona on näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko. Minusta tälläistä arvoasteikkoa ei ole.

Fakta on, että suvakkipunavihermädäkit pitävät aasialaisia ja afrikkalaisia alempiarvoisina, vai montako virolaista tai venäläistä olet nähnyt hanttihommissa wolt- ja foodorakuskeina tai mopin varressa siivoojina, etenkään virolaista tai venäläistä miestä?

Käytä silmiäsi ja aivojasi @Hae-won   Tuolla ulkona on ihan selkeästi näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko.

Onhan siellä ilmeisesti sinun mielestäsi arvoasteikko, kun aloit JoKaGolta tiukata, mitä tarkoittaa alempiarvoisella.
Jos ei arvoasteikkoa ole, niin mitä tuota kyselet. Samaa mieltä töiden tärkeydestä, mutta eri mieltä hohdokkuudesta, sinun mielestä ilmeisesti vain työt joissa ollaan pikkutakki päällä ovat hohdokkaita. Minun mielestä raksatyöt ja maajussin hommat ovat hohdokkaita, en käsitä miten ei olisi. Jos ihminen tykkää työstään, se näyttää hohdokkaalta muidenkin silmissä. Vain kommarit rutisee kaikesta ja kaikkien pitää olla tyyliin roskakuskeja (amk).

Oli ihan ymmärrettävissä JoKaGon kirjoituksesta mitä hän sillä tarkoitti tai ei tarkoittanut.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3225 : 19.03.2023, 13:53:45 »
Onhan siellä ilmeisesti sinun mielestäsi arvoasteikko, kun aloit JoKaGolta tiukata, mitä tarkoittaa alempiarvoisella.
Jos ei arvoasteikkoa ole, niin mitä tuota kyselet. Samaa mieltä töiden tärkeydestä, mutta eri mieltä hohdokkuudesta, sinun mielestä ilmeisesti vain työt joissa ollaan pikkutakki päällä ovat hohdokkaita. Minun mielestä raksatyöt ja maajussin hommat ovat hohdokkaita, en käsitä miten ei olisi. Jos ihminen tykkää työstään, se näyttää hohdokkaalta muidenkin silmissä. Vain kommarit rutisee kaikesta ja kaikkien pitää olla tyyliin roskakuskeja (amk).
Minusta ei ole ihmisrotujen arvoasteikkoja. Rasistien mielestä on. Siksi kysyin mitä Jokago, joka käyttää rasistista kieltä aasialaisista (Jokago kutsui filippiiniläisiä siivoojia "vinosilmäsiivoojiksi"), tarkoitti filippiiniläisten alempiarvoisuudella.

Vrt. Minusta jumalia ei ole olemassa, mutta jos joku uskovainen selittäisi jumalan mukaan miesten ja naisten olevan eriarvoisia, niin kyllä minä voisin asiasta kysyä, vaikka pidän jumalien olemassaoloa huuhaana.

Miettikääs nyt. :)

Jos kerta mielestäsi kaikki työt ovat yhtä hohdokkaita, niin miksi selitit aasialaisten ja afrikkalaisten olevan alempiarvoisia ja ulkona selvästi olevan näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko, joka käy ilmi heidän tekemistä töistä? Selvästi mielestäsi siivojan työ on jotenkin vähemmän hohdokasta kuin moni muu työ.

Mainittakoon muuten persujen Mikko Kumpulaisen perustaneen yhtiön, jonka toimintamalli perustuu filippiiniläisten siivojien rekrytointiin.

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 737
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3226 : 19.03.2023, 13:54:27 »
Jopas meni rasismiin tämäkin keskustelu. Samalla puhutaan alempiarvoisista ihmisistä ja heitellään tilastotietoa venäläisten sekä virolaisten rikollisuudesta.

Tilastoja googlaamatta oletan ruotsalaisten olevan rikostilastoissa filippiiniläisiä edellä noin määrällisesti, mutta en siitä vedä suoria johtopäätöksiä siillä taustalla lienee jotakin syitä mm. matkailijamäärät ja Viron EU-jäsenyys sekä naapuruus.Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3227 : 19.03.2023, 14:12:40 »
Onhan siellä ilmeisesti sinun mielestäsi arvoasteikko, kun aloit JoKaGolta tiukata, mitä tarkoittaa alempiarvoisella.
Jos ei arvoasteikkoa ole, niin mitä tuota kyselet. Samaa mieltä töiden tärkeydestä, mutta eri mieltä hohdokkuudesta, sinun mielestä ilmeisesti vain työt joissa ollaan pikkutakki päällä ovat hohdokkaita. Minun mielestä raksatyöt ja maajussin hommat ovat hohdokkaita, en käsitä miten ei olisi. Jos ihminen tykkää työstään, se näyttää hohdokkaalta muidenkin silmissä. Vain kommarit rutisee kaikesta ja kaikkien pitää olla tyyliin roskakuskeja (amk).
Minusta ei ole ihmisrotujen arvoasteikkoja. Rasistien mielestä on. Siksi kysyin mitä Jokago, joka käyttää rasistista kieltä aasialaisista (Jokago kutsui filippiiniläisiä siivoojia "vinosilmäsiivoojiksi"), tarkoitti filippiiniläisten alempiarvoisuudella.

Vrt. Minusta jumalia ei ole olemassa, mutta jos joku uskovainen selittäisi jumalan mukaan miesten ja naisten olevan eriarvoisia, niin kyllä minä voisin asiasta kysyä, vaikka pidän jumalien olemassaoloa huuhaana.

Miettikääs nyt. :)

Jos kerta mielestäsi kaikki työt ovat yhtä hohdokkaita, niin miksi selitit aasialaisten ja afrikkalaisten olevan alempiarvoisia ja ulkona selvästi olevan näkösällä ihmisrotujen arvoasteikko, joka käy ilmi heidän tekemistä töistä? Selvästi mielestäsi siivojan työ on jotenkin vähemmän hohdokasta kuin moni muu työ.

Vinosilmäsiivooja tarkoittaa siivoojaa, joka on aasialainen. Neekeri on afrikkalainen musta, saattaa olla jenkkikin.
Mustilla on omat spermanaamanimityksensä valkoisille, hommalaiset puhuu pottunokista. Juutalaisista riittää nimityksiä.

Minun mielestä työt ovat hohdokkaita (ei kaikki, ei esim. pornotyöt), useimmat ovat tärkeitäkin (ei esim. pizzankantaminen kotioville pilkkahinnalla), ja yhteiskunnan arvoasteikko ei ole sama kuin minun arvoasteikkoni.
Minulle kelpaa vähemmänkin koulutettu roskakuski kuin roskakuski (amk), punikit ovat olleet etunenässä tekemässä siivoojista siistijöitä ja pilanneet koululaitoksen koska alemmuuskomplekseissaan haluavat joka helvetin työntekijän olevan vähintään (amk).

Sinä nillität täällä turhasta, jiten sinulla on herkkyyksiä rotuihin ja töiden arvottamiseen liittyen.
Ja vielä kerran; kyllähän se noissa pizzakuskeissa näkyy ketkä ovathyvinvointiyhteiskunnan pohjasakkaa.
Se näkyy, ja siitä on turha yrittää syyttää minua, että muka minä en rasistisesti pidäniitä ihmisinä tai niiden työtä minään. Työ onkin turhaa pizzalätyn kuljettelua, tyyppejen etnisyys ja oikeus ja tarpeellisuus olla täällä on taas oma juttunsa. Niitä ei täällä tarvita, kuten ei ukrainalaisia tai thaimaalaisia marjanpoimijoitakaan, Suomessa on yli puoli miljoonaa työtöntä, siinä on Suomen reservi työmarkkinoille ja voimavara. On rasistista tuoda suurtyöttömyydestä kärsivään maahan muista maista ”parempia työntekijöitä”, yleensä siis pienempään palkkaan tyytymään pakotettuja orjia.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3228 : 19.03.2023, 14:20:55 »
Vinosilmäsiivooja tarkoittaa siivoojaa, joka on aasialainen. Neekeri on afrikkalainen musta, saattaa olla jenkkikin.
Nuo on rasistisia ilmaisuja.


Sinä nillität täällä turhasta, jiten sinulla on herkkyyksiä rotuihin ja töiden arvottamiseen liittyen.
Epätoivoista spinnailua.

Minulle esimerkiksi filippiiiniläiset siivojaat ei ole mikään ongelma. Minulle filippiiniläisten työskentely siivoojina ei ole merkki heidän alempiarvoisuudestaan.

Mitä mieltä olet siitä, että perussuomalaisten Mikko Kumpulainen on perustanut yhtiön, jonka toimintamalli perustuu filippiiniläisten siivoajien rekrytoimiseen? Aijemmin kerroit "suvakkipunavihermädäkkien" pitävät aasialaisia alempiarvoisina, koska heille aasialaiset mamut siivoojina ei ole ongelma.

Linkin takana pidempi lainaus  HS:n pitkästä jutusta, jossa asiaa avataan. Tässä viestissä lyhyt ote jutusta.

https://hommaforum.org/index.php/topic,133672.msg3475209/topicseen.html#msg3475209

Lainaus
Keradur on Mikko Kumpulaisen ja Jussi Rautavirran 15 vuotta sitten perustama siivousyhtiö, jonka toimintamalli perustuu siivoojien rekrytointiin suoraan Filippiineiltä.

Liikeidea lähti Kumpulaisen perheen yhteyksistä Filippiineille.

Kumpulainen on paitsi siivousyrittäjä, myös teollisuusperheen vesa ja aloitteleva perussuomalaisten poliitikko, joka oli viime keväänä ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon ja sai 256 ääntä.

Noin 250 henkeä työllistävä yritys on perustajiensa mukaan tuonut vuosittain noin 30 työntekijää Filippiineiltä. Yritys hakee työntekijöille oleskeluluvat, jotka myönnetään aluksi vuoden määräajaksi.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 695
 • Liked: 41485
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3229 : 19.03.2023, 14:51:45 »
Vinosilmäsiivooja tarkoittaa siivoojaa, joka on aasialainen. Neekeri on afrikkalainen musta, saattaa olla jenkkikin.
Nuo on rasistisia ilmaisuja.
Sinä nillität täällä turhasta, jiten sinulla on herkkyyksiä rotuihin ja töiden arvottamiseen liittyen.
Epätoivoista spinnailua.

Minulle esimerkiksi filippiiiniläiset siivojaat ei ole mikään ongelma. Minulle filippiiniläisten työskentely siivoojina ei ole merkki heidän alempiarvoisuudestaan.

Mitä mieltä olet siitä, että perussuomalaisten Mikko Kumpulainen on perustanut yhtiön, jonka toimintamalli perustuu filippiiniläisten siivoajien rekrytoimiseen? Aijemmin kerroit "suvakkipunavihermädäkkien" pitävät aasialaisia alempiarvoisina, koska heille aasialaiset mamut siivoojina ei ole ongelma.

Linkin takana pidempi lainaus  HS:n pitkästä jutusta, jossa asiaa avataan. Tässä viestissä lyhyt ote jutusta.

https://hommaforum.org/index.php/topic,133672.msg3475209/topicseen.html#msg3475209

Keradur on Mikko Kumpulaisen ja Jussi Rautavirran 15 vuotta sitten perustama siivousyhtiö, jonka toimintamalli perustuu siivoojien rekrytointiin suoraan Filippiineiltä.
Liikeidea lähti Kumpulaisen perheen yhteyksistä Filippiineille.
Kumpulainen on paitsi siivousyrittäjä, myös …

Mikäpä nykyään ei olisi rasistista suvakin mielestä, jos puhutaan kenestä tahansa muusta kuin valkoisesta heterosta.

Vinosilmä kertoo, että silmä ovat vinot. Minä en koe ilmaisua rasistiseksi vaan kuvailevaksi, samoin kuin hörökorva tai läskiperse. Se on jokaisen oma kokemus nykyään jopa sukupuolen suhteen, mikä merkitsee ja muu ei merkitse mitään, eli voin kokea halutessani itseni mieheksikin tai joksikin muuksi, joten älä käy selittämään ettäkö kokemukseni vinosilmä-sanasta olisi väärä.
Ettet vaan olisi naisvihaaja kun käyt kimppuuni?
Ja sama pätee sanaan ”neekeri”. Olen 1960- luvulla syntynyt ja pitäydyn siinä mitä 1970-luvulla peruskoulussa opin. Neekeri ei ole rasistinen sana eikä intiaani eikä mustalainen eikä lappalainen. Voin myös käyttää neljäntuulenlakkia tai inkkaripäähinettä tai vetää hiukset pikkuleteille. Kukaan ei voi minua tuomita, voin kokea itseni afroinkkarisaamelaiseksi, tähän on tultu 👍🏻 Rasismi on kuollut✌🏻✌🏾

Vastustan ehdottomasti tuon feikkipersumiehen bisneksiä, työllistäköön suomalaisia työttömiä sellaisella palkalla, että sillä tässä maassa elää ilman tukia.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023, 14:55:35 kirjoittanut Emo »

Muhmutti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 373
 • Liked: 675
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3230 : 19.03.2023, 15:17:58 »
Mä olen sitä mieltä, että itä-aasiasta tulevat ovat yhtä hyviä kuin länsimaiset. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että sieltä suunnalta saapuu naisia Suomeen. Liikaa ei pidä ottaa vaan sen verran kuin on tarvis kulloisenkin tilanteen mukaan. Halpatyövoimaa ei pidä sallia missään oloissa tai kohta koko Suomi on kuin rakennusala.

Tässä Hannu Karpon video suomalaisesta rakennusalasta

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 381
 • Liked: 33417
 • Auton jarrut toimivat-olen terve enkä itsetuhoinen
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3231 : 19.03.2023, 16:01:52 »
Halpatyövoimaa ei tosiaan tänne kaivata tuhoamaan infraa.

Kun nämä kehitysmaalaiset ja puolikehitysmaalaiset ovat täällä rakentaneet taloja, mikä on tulos? Putoilevia parvekelaseja, kattoja, jotka eivät pidä vettä, irtoavia seinäelementtejä kymmenien metrien korkeuksissa, päin helvettiä tehtyjä eristyksiä, viemäröintejä ja ties mitä kaikkea, vain helvetti on rajana.

Me emme tätä paskaa laatua kaipaa ja mitä enemmän otamme tänne ihmisiä alikehittyneistä maista, sitä enemmän paskaa ne täällä saavat aikaan, olivat sitten töissä tai työttöminä.

Poikkeuksina toki älykkäät ja pitkälle koulutetut, lahjakkaat yksilöt, jotka ovat rajatuin määrin tervetulleita. Mutta muut: häipykää!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 114
 • Liked: 11592
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3232 : 19.03.2023, 18:40:46 »
Jos täällä olisi työvoimapula, vaikka oikeasti onkin suurtyöttömyys, olisi viisasta tarkkaan katsoa minkälaisia ihmisiä tänne haalitaan ja mistä.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 676
 • Liked: 4713
 • Puolinuiva
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3233 : 19.03.2023, 21:57:31 »
https://yle.fi/a/74-20022925

Lainaus
Asiantuntija lyö tilastot pöytään: Työllisyysasteen noususta pitää kiittää maahanmuuttajia

Koko 2000-luvun työpaikkojen määrän kasvu on ollut pelkästään maahan­muuttajien ja heidän jälkeläistensä varassa, tilastotieteilijä sanoo.

Vaalikeskusteluissa väitellään työperäisestä maahanmuutosta. Tilastot kertovat asiantuntijan mukaan sen tarpeesta selvää kieltä: maahanmuuttajat paikkaavat Suomen työllisyysvajetta.

– Koko 2000-luvun työpaikkojen määrän kasvu on ollut pelkästään maahan­muuttajien ja heidän jälkeläistensä varassa, tilastotieteilijä Pekka Myrskylä tulkitsee Ylelle.

Myös Sanna Marinin (sd.) hallitus saa kiittää työllisyysasteen noususta suureksi osaksi maahanmuuttajia. Ilman heitä aste voisi olla jopa 10 prosenttiyksikköä nykyistä alempi, Myrskylä arvioi.

Työllisyysaste oli viime vuonna Tilastokeskuksen mukaan vajaat 74 prosenttia, 1,6 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuonna 2021.

Myrskylä on kirjoittanut Suomen työllisen väestön kehityksestä Tilastokeskuksen nettisivuille. Hän on Tilasto­keskuksesta eläköitynyt väestötilastojen asiantuntija.

Tilastotieteilijän mukaan Suomi olisi pahassa pulassa ilman maahanmuuttajien työpanosta.

Pekka Myrskylä kysyy, kuka pääkaupunkiseudulla esimerkiksi siivoaisi, ajaisi busseja ja toimittaisi ihmisille aterioita wolt-kuskeina, jos maahanmuuttajia ei olisi. Suomalaiset eivät näitä töitä enää juuri tee.

– On loukkaavaa, jos sanotaan, että heidän työnsä on Suomelle enemmän haitaksi kuin hyödyksi, Myrskylä sanoo.
[...]
Myrskylän mukaan Suomi tarvitsee joka vuosi ainakin 35 000 henkeä nettomuuttoa täyttääkseen tulevien vuosien työvoimatarpeensa.

Hän uskoo Suomen saavan nopeaa apua ukrainalaisista, joita tuli Suomeen viime vuonna 48 000. Vielä ei toki tiedetä, kuinka moni heistä tänne jää.

– He ovat työteliästä väkeä ja nostavat maahanmuuttajien työllisten määrää selvästi.
[...]
Myrskylä sanoo, että eri maahanmuuttajaryhmien työllistymisessä on toki eroja. Esimerkiksi Afrikasta tulevien työttömyys on keskimääräistä korkeampi.

Osa maahanmuuttajista taas tekee enemmän töitä kuin suomalaiset.

– Virolaiset, thaimaalaiset ja nepalilaiset ovat enemmän töissä kuin suomalaiset, Myrskylä sanoo.
[...]
Halla-aho: "Venäjä ei usko puhetta, sota voidaan lopettaa vain tappamalla venäläisiä.
Ostin itsekin yhden allekirjoitetun tykistöammuksen osoitteesta https://signmyrocket.com/. Kehotan kaikkia niitä, jotka vihaavat sotaa ja haluavat rauhaa, tekemään samoin."

MannaSariini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 376
 • Liked: 1388
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3234 : 19.03.2023, 23:37:07 »
https://yle.fi/a/74-20022925

Lainaus
Asiantuntija lyö tilastot pöytään: Työllisyysasteen noususta pitää kiittää maahanmuuttajia


(...)

Tilastotieteilijän mukaan Suomi olisi pahassa pulassa ilman maahanmuuttajien työpanosta.

Pekka Myrskylä kysyy, kuka pääkaupunkiseudulla esimerkiksi siivoaisi, ajaisi busseja ja toimittaisi ihmisille aterioita wolt-kuskeina, jos maahanmuuttajia ei olisi. Suomalaiset eivät näitä töitä enää juuri tee.

– On loukkaavaa, jos sanotaan, että heidän työnsä on Suomelle enemmän haitaksi kuin hyödyksi, Myrskylä sanoo.


Kuinka moneen Wolt-kuskina toimivaan matuun ei päde taloudellinen nettohaitallisuus jo pelkkien suorien veromenojen, verotulojen ja työn itsensä kautta?

Kommentti varmaan liittyy toimittajien ja muiden typerysten vastaukseen persujen linjauksesta EU:n ulkopuolelta tulevaa halpatyövoimaa vastaan. Typerysten kysymys persuille menee jotakuinkin näin: "Onko sitten taloudelle huono jos suomalainen työskentelee matalapalkka-alalla?". Eivätkö toimittajat ym. hölmöläiset oikeasti näe eroa seuraavassa kahdessa eri tilanteessa?

1) Suomessa joka tapauksessa oleva työskentelee matapalkka-alalla sen sijaan, että olisi työtön. Palkalla ei yksinään tule toimeen mutta työntekijä saa edes osan elannostaan palkasta kokonaan tulonsiirtojen varassa olemisen sijaan.

2) Ulkomailta tulee mamu Suomeen matalapalkkatyöhön. Hän ei tule toimeen yksinään palkalla vaan saa toimeentulonsa osin tulonsiirroista. Jos hän ei tulisi Suomeen hänellä ei olisi taloudellista vaikutusta Suomeen suuntaan eikä toiseen. Mamu lopettaa työt kokonaan kun on oikeutettu asumisperusteiseen sosiaaliturvaan Suomen kansalaisten kanssa samalla tavalla. Uusi mamu ulkomailta tulee tekemään aiemman mamun lopettaman työn. Uusi mamu saa elantonsa samalla lailla osittain tulonsiirroista.

Onko osa-aikatyön suhteen toimittajienkaan mahdotonta ymmärtää eroa maassa jo asuvan osa-aikatyön teon ja osa-aikatyöllisten maahantuonnin välillä. Jos Suomessa jo olevan on suorien kansantaloudellisten vaikutusten puolesta parempi tehdä työtä vaikka edes 10% täydestä työajasta kuin olla työtön, niin onko hyvää kansantalouden hoitoa tuoda kehitysmaalaisia tänne tekemään 10% täydestä työajasta olevaa osa-aikatyötä esim. Wolt-kuskeina?

Lisäys: Miten Pekka Myrskylä selittäisi juuri Pääkaupunkiseudun siivoajien ja linja-autokuskien runsasmamuisuuden? On toki siellä mamuja eniten muutenkin mutta erityisesti matalapalkkatöihin on varmaan mamujen takia vaikeampi saada suomalaisia töihin. Ainakin haittamatujen Kelan maksama asuminen Pääkaupunkiseudulla osaltaan pitää asumiskuluja pilvissä, mikä heikentää taloudellisia kannustimia muuttaa muualta Suomesta sinne töihin. Voi myös työpaikan runsasmamuisuus huonontaa ilmapiiriä.

Mitä linja-autokuskimamuihin tulee, onko ihan HSL:n tietoinen valinta ollut rekrytoida kehitysmaakuskeja? Ja kehitysmaakuskit sitten kääntyvät risteyksissä pois reiteiltä ym.? Muistaakseni jäsen @Lalli IsoTalo on kirjoittanut näistä kehitysmaakuskeista aiemmin. Omat kokemukseni HSL:stä ovat hyvin vähäisiä. Yhdellä harvoista Helsingin reissuistani kohdalle sattui somalin näköinen linja-autokuski, joka kääntyi ainakin risteyksessä väärälle tielle.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023, 23:49:43 kirjoittanut MannaSariini »

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 854
 • Liked: 2250
 • Tolkun ihminen.
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3235 : 20.03.2023, 00:38:09 »
Vinosilmä kertoo, että silmä ovat vinot. Minä en koe ilmaisua rasistiseksi vaan kuvailevaksi, samoin kuin hörökorva tai läskiperse. Se on jokaisen oma kokemus nykyään jopa sukupuolen suhteen, mikä merkitsee ja muu ei merkitse mitään, eli voin kokea halutessani itseni mieheksikin tai joksikin muuksi, joten älä käy selittämään ettäkö kokemukseni vinosilmä-sanasta olisi väärä.
Valtaväestö tiedostaa noiden ilmaisujen rasistisuuden ja täten tulkitsee ne rasistisena kielenkäyttönä. On epäuskottavaa valittaa maahanmuuttajien käytöksestä jos samalla itse ei osata käyttäytyä. Rasistisella käytöksellä ei järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa edistetä.

Sinimustille annan pisteet siitä, että he sentään uskaltavat rehellisesti myöntää rasistisuutensa. Osalla persujen kannattajista ei näytä olevan samanlaista kykyä myöntää ikäviä tosiasioita.

Ettet vaan olisi naisvihaaja kun käyt kimppuuni?
Tälläset jutut voi tuntua nokkelilta hompanssien mielestä, mutta ei ne kyllä missään muissa piireissä ole mikään osoitus nokkeluudesta. :)

Mutta kun sä Emo rankkaat siivojat alemman kastin ihmisiksi (kts. aikaisempi viestisi jossa puhut ulkosalla näkösällä olevasta ihmisrotujen arvoasteikosta, joka perustuu siihen mitä töitä ihmiset tekevät), niin päteekö tämä sama rankkaus myös kantasuomalaisiin siivojiin?


Mä olen sitä mieltä, että itä-aasiasta tulevat ovat yhtä hyviä kuin länsimaiset.
Filippiiniläiset ovat kaakkoisaasialaisia.

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 737
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3236 : 20.03.2023, 09:06:45 »
Kun puhutaan siivousalasta niin en usko että siivoojaa, siistijää, kerrosemäntää, lokalvårdarea jne.  amnattinimikkeellä työskentelevää henkilöä itsessään pidetään alempiarvoisena, oli ihonväri tai silmäluomet sitten minkälaiset vaan.
Halpatyövoima-alaksi leimautuminen on aiheuttanut sen että moni pitää mm. siivousta paskaduunina ja se näkyy ihmisten arvostuksessa sekä käytöksessä.

Minulla on siivoustyöstä omakohtaista kokemusta parin vuosikymmenen takaa länsinaapurista eli nykytermein voisin kutsua itseäni siivousalan kokemusasiantuntijaksi.
Teollisuuspuolella työ oli välillä jopa viihtyisää ja urakalla sekä ylitöitä tehden tienestit olivat hyviä jopa näin suomalaisittain. Asiakkailta sai tehdystä työstä palautetta, usein jopa positiivista sellaista. Mutta heti jos joutui paikkaamaan muiden firman työntekijöiden sairastumisten takia konttoripuolelle niin siitä oli viihtyisyys kaukana.
Siellä sen usein aisti että mitä tuokin täällä häiritsee meidän "työntekoa" eli konttoripuolella ei arvostusta eikä kiitosta tullut koskaan kohdattua. Finjävel mikä finjävel.

Konttoripuolen näppiin jäävä palkka ei myöskään ollut samaa tasoa kuin teollisuuspuolella. Hintakilpailu tyyliin matalin tarjous voittaa (ilman laadunvalvontaa) näkyi työssä. Työlista / työhön varattu aika oli mahdotonta toteuttaa eli sieltä mentiin missä aita oli matalin eli yli puolet hommista jäi tekemättä. Ja tuo jos joku nyppi ainakin itseäni kun on tottunut hoitamaan duuninsa hyvällä tasolla.
Niin se työvoimapula syntyy kun työstä viedään arvostus ja palkka poljetaan minimiin.

Muinoin monessa firmassa oli omat siivoojat ja tällöin arvostus oli toisenlaista. Olivat samanlaisia firman työntekijöitä, ainoastaan eri osastolta.
Vanhemmiten tietysti sairaspoissaolot lisääntyivät ja ehkä osin tuon vuoksi ulkoistukset on tehty. Vuokrausfirmasta tulee työkuntoinen siivooja ja sitten kun työkunto loppuu niin heitetään pois kuin vanha rukkanen.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2023, 09:18:43 kirjoittanut sutki »

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 737
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3237 : 20.03.2023, 11:25:41 »
"Ukrainalaiset eivät haluakaan tulla Virosta Suomeen "

"Ihmiset pikemminkin kertovat tulleensa Viroon, koska heillä on täällä läheisiä, ystäviä tai tuttuja. Viime aikoina meille on kerrottu myös, että ihmisillä on työpaikka odottamassa, Paloots sanoo."

Työvoimapulan paikkaajat jäävät Viroon, koska suomalainen kotiutus on maailman huippua?

Loput iltalehdessä (ao. linkistä):

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a505a1ac-7e4e-4a2a-85ed-f4f83c5e9da6

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3238 : 20.03.2023, 11:43:22 »
"Ukrainalaiset eivät haluakaan tulla Virosta Suomeen "

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a505a1ac-7e4e-4a2a-85ed-f4f83c5e9da6

Lainaus
Viron sosiaalivakuutuslautakunnan maahanmuuttopalvelun johtaja Liis Paloots sanoo, että syynä ukrainalaispakolaisten haluttomuuteen muuttaa Suomeen voi olla se, että Suomessa pakolaiset sijoitetaan vastaanottokeskuksiin.

– Henkilö sidottaisiin vastaanottokeskukseen 12 kuukaudeksi. Viro sen sijaan on asettanut etusijalle sen, että ihmiset itsenäistyvät mahdollisimman pian. Tämä sisältää oikeuden erilaisiin etuuksiin pysyvän asuinpaikan etsimisen helpottamiseksi, kun henkilö on saanut oleskeluluvan sen sijaan, että hän asuisi vastaanottokeskuksissa tai muissa valtion tarjoamissa paikoissa, Paloots sanoo yleisradioyhtiö ERR:lle.

Suomessa niin päin, että vastaanottokeskuksia tyhjennettiin järjestämällä vuosia maassa olleille turvapaikkasurffaajille omat vuokrakämpät, jotta ukrainalaisille saatiin tilaa.

Lainaus
Ihmiset pikemminkin kertovat tulleensa Viroon, koska heillä on täällä läheisiä, ystäviä tai tuttuja. Viime aikoina meille on kerrottu myös, että ihmisillä on työpaikka odottamassa, Paloots sanoo.

Ja vaikka sitä ei jutussa erikseen mainita, tärkeä syy on, että Virossa pärjää helposti venäjän kielellä, jota ukrainalaiset osaavat. Siksi Virosta järjestyy helpommin töitä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 647
 • Liked: 47836
 • Bring'em on...
Vs: Työvoimapulan paluu ja kosto
« Vastaus #3239 : 20.03.2023, 12:49:09 »
Eli jälleen kerran huomataan, että Hölmölään haluavat vain ne ulkomaalaiset, joiden houkuttimena toimii Kela.