UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-09-21 Maahanmuuttovirasto päivittää Irakin ja Somalian turvallisuusarviot (yhdistetty)  (Luettu 183916 kertaa)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 370
 • Liked: 14497
Kyyninen minäni pitää selviönä epäilee, ettei kyse ole vain viattomasta kiinnostuksen ja tietoisuuden lisääntymisestä, vaan että toimittajakunnassa halutaan tarkoituksella vahvistaa mielikuvia Afganistanin vaarallisuudesta turvapaikkavaatimusten tueksi.

Olen havainnut saman. Otsikointi ja jutun ydin alkaa olla tätä tasoa:

Papattimatto räjähti päiväkodissa
-kolmelle lapselle palovammoja
(Eero Mäntymaa, Kabul)
“Do you hate people?”
“I don't hate them...I just feel better when they're not around.”

― Charles Bukowski, Barfly

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 291
 • Liked: 50855
Miksi näiden pakolaisapulaisten ja pakolaisneuvontalaisten pitää aina valehdella? Jos työ vaatii sitä, niin vaihtaa rehellisiin töihin.

Lainaus
Pakolaisneuvonta tiukkana: Ketään ei pitäisi palauttaa Afganistaniin – "Ei kolkkaa, missä aseellinen selkkaus ei vaikuttaisi"

Maahanmuuttovirasto ilmoitti eilen, että lapsiperheiden kohdalla ei enää harkita mahdollisuutta paeta maan sisäisesti Kabuliin. Sisäistä pakoa Kabuliin voidaan harkita tapauskohtaisesti ainoastaan terveiden ja työkykyisten, naimattomien miesten sekä työikäisten, terveiden ja lapsettomien avioparien tapauksissa.

Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Pia Lindforsin mukaan uusi linjaus on parannus aiempaan verrattuna, mutta tällä hetkellä ketään ei pitäisi palauttaa Kabuliin.

Suomen linja kiristynyt

Lindforsin mukaan Suomen linja Afganistanin turvapaikkapoliitikassa on ollut keskimäärin EU:n linjaa tiukempi.
MTV 13.9.2018

Suomen linja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden suhteen on todella selvästi EU:n keskimääräistä linjaa löysempi.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä afganistanilaisten tekemien turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentti oli Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan 72. EU-alueella se oli Eurostatin tilastojen mukaan keskimäärin 43 ja esimerkiksi Ruotsissa ja Itävallassa 29.

Maahanmuuttoviraston uusi Afganistan-linjaus nostanee hyväksymisprosentin jo yli 80:n, mutta ainakin yli vuoden 2015 tason, joka oli 74.

Edit:
Pia Lindfors:
"Suomen linja kiristyi huomattavasti 2016. Sitä ennen kolme neljäsosaa päätöksistä afganistanilaisille oli myönteisiä. Sen jälkeen nelisenkymmentä prosenttia. Suomen linja on ylipäätään ollut tiukempi tässä kuin EU-linja keskimäärin."

Linja kyllä kiristyi vuonna 2016, mutta on sittemmin palannut takaisin aiempaan. Hyväksymisprosentti ei ole Linforsin väittämä "nelisenkymmentä" vaan tänä vuonna 72, mikä on selvästi löysempi kuin "EU-linja keskimäärin".
« Viimeksi muokattu: 19.09.2018, 01:50:22 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 208
 • Liked: 14657
 • antikomintern
Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi paikallisen Migrin linjauksesta Kabulin suhteen.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kabul-anses-sakert-for-internflyktingar

Lainaus käyttäjältä: SVT/konekäännös
Kabul is considered safe for internally displaced persons (17.9.2018)

The situation in Afghanistan's capital, Kabul, is safe enough for certain groups to seek shelter there, according to the Migration Board, which has come up with a new legal comment.

The Swedish Migration Board refers to UNHCR's new guidelines from August, which means that Kabul is not considered to be safe enough for internally displaced persons, but nevertheless states that it is still possible to travel internally to Kabul for certain groups.

The Swedish Migration Board supports its assessment of a report by the European Asylum Agency EASO in June of this year. According to it, there is no reason to assume that a civilian runs a real risk of being injured and suffering only by staying in Kabul.

Therefore, the Migration Board thinks there is no general barrier to expelling people there. On the other hand, individual assessments will be made.

The Finnish Migration Board stopped all expulsion to Kabul when the UNHCR guidelines came. However, they resumed last week.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 159
 • Liked: 2000
Amnesty piti mielenosoituksen sisäministeriön edessä Afganistanin palautuksia vastaan ja luovutti Kai Mykkäselle niitä vastustavan adressin.

Lainaus
Amnesty luovutti sisäministerille vetoomuksen keskeyttää Afganistaniin kohdistuvat palautukset

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) vastaanotti Afganistaniin palauttamista vastustavan vetoomuksen tiistaiaamuna Helsingissä. Amnesty Internationalin Suomen osasto kertoo, että vetoomuksen oli allekirjoittanut lähes 18 000 suomalaista.

Ennen vetoomuksen luovuttamista Amnesty järjesti sisäministeriön edustalla mielenosoituksen. Poliisin mukaan mielenosoitukseen osallistui noin 50–60 ihmistä ja se sujui rauhallisesti.

Mielenosoituksella vaadittiin Afganistaniin suuntautuvien palautusten keskeyttämistä, kunnes maahan voi palauttaa ihmisiä turvallisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen.

Amnestyn mukaan Euroopasta Afganistaniin palautetut ihmiset ovat vaarassa sekä maassa vallitsevan konfliktin että vakavien ihmisoikeusloukkausten takia.

Yle.fi (9.10.2018)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 291
 • Liked: 50855
^Protestoivat, koska "lähetämme ihmisiä melkein suoraan kuolemaan":

Hbl: Protester mot Migrationsverket: "Vi skickar människor nästan direkt i döden" 9.10.2018

Lainaus
– Vi ber inte om mycket, bara om värdighet och ett liv i lugn och ro, säger medborgaraktivisten Mohammad Javid under Amnestys protest mot Migrationsverkets riktlinje om Afghanistan.

Vaaditte kylläkin automaattisia oleskelulupia ja kaikkea sen kautta tulevaa kaikille afganistanilaisille.

Lainaus
– Jag kunde inte låta bli att dyka upp. Det gör mig illa till mods att den finska regeringen och Migrationsverket skickar människor och små barn nästan direkt i döden utan att bry sig om deras lidande. Var finns de mänskliga rättigheterna då, det är en fråga jag ställer. Vi har undertecknat FN:s konvention om mänskliga rättigheter och vi borde också följa den, säger Matti Mäkelä.

Melkein suoraan kuolemaan, melkein suoraan kuolemaan vai ehkä sittenkin oikeasti jotain ihan muuta?

Matti Mäkelä saa tulkita ihmisoikeussopimuksia haluamallaan tavallaan, mutta se ei velvoita Maahanmuuttovirastoa, hallinto-oikeuksia tai Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta olemaan samaa mieltä. Lähettääkö EIT:kin ihmisiä "melkein suoraan kuolemaan"?

Lainaus
– Många som väntar på sitt beslut är rädda, en del lider av psykiska problem och andra åkommor. Vi kräver att inrikesministeriet ska ta statistiken och informationen om läget i Afghanistan seriöst och inte spela politiska spel med våra liv. Vi har flytt tortyr, död och utpressning och vi vill inte vara offer för EU:s politiska antiflyktingpolicy, säger Mohammad Javid, en medborgaraktivist.

Aktivisti Mohammed Javid mainitsi tilastot, mutta juuri mielenosoituksen järjestänyt Amnesty on ne sivuuttanut. Amnesty nimittäin kieltäytyy myöntämästä, että Afganistanin eri alueiden turvallisuudessa on merkittäviä eroja. Vetoomuksen oheen ei ollut liitetty tilastoja vaan viittaus Amnestyn puolentoista vuoden takaiseen raporttiin, jossa oli eri provinssien perusteltujen turvallisuusanalyysien sijaan tarinoita.

Javid haukkui samaan syssyyn myös "EU:n pakolaisvastaisen politiikan", mikä lienee lipsahdus. Amnesty on yrittänyt esittää Suomen turvapaikkapolitiikan erityisen tiukkana ja muista EU-maista poikkeavana, kun Afganistanin suhteen se on ollut selvästi Ruotsia löysempää.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: