Kirjoittaja Aihe: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut  (Luettu 735108 kertaa)

Pekka Kemppainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1720
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5070 : 20.06.2018, 07:54:48 »

Lainaus
Osaksi säädös hallituksen esityksen mukaan perustuu kansainväliseen terrorismin rahoituksen vastaiseen Yhdistyneiden Kansakuntien piirissä vuonna 1999 tehtyyn yleissopimukseen. Tuon yleissopimuksen 2 artiklan 1 kappaleen b kohdassa kielletään rahoitus sellaista tekoa varten, jonka tarkoituksena on aiheuttaa kuolema tai vakava ruumiillinen vamma sopimuksessa tarkemmin määritellylle henkilölle, kun teko on luonteeltaan tai asiayhteydeltään sellainen, että sen päämääränä on aiheuttaa pelkoa väestön keskuudessa.


Kas, Suomi on mukana muissakin *kansainvälisissä sopimuksissa*, kuin erään tietyn pyykkiämmän allekirjoittamat maanpuolustuksen yms. kieltävät liirumlaarumit. Suomen maaperältä käsin kuitenkin sallitaan muslimien #Hawala-rahansiirtosysteemin toiminta. Nyttemmin on jopa rekisteröityjä firmoja siirtämässä rahaa mm. Somaliaan.

Eikös #rahanpesukin ollut kielletty?

Hawala-systeemissä toimija ottaa vastaan esm. Suomessa oleskelevalta somalilta rahasumman, ja toisesta kassasta maksetaan hänen Somaliassa olevalle sukulaiselleen vastaava summa saman toimijan yhteistyökumppanin kautta.

Terrorismin rahoitus perustuu kahteen asiaan:
 • Euroopassa on muutama miljoona kehitysmaa-muslimia, ja heillä on runsaasti käteistä. (Huumekauppa, avustuspetokset)
 • Euroopan ja kv-pankkijärjestelmän ulkopuolella on terroristijärjestöjen käteistä rahaa. (Saudi-miljardööreiltä ja pakistanilaisilta, yms.)


Hawala-liikemies ottaa vastaan rahaa asiakkaalta Suomessa, ja rahalähetyksen saajalle maksetaan saudirahalla. Suomen-somalin raha jää EU:n sisälle.

Tempun tuloksena terroristirahaa on tuotu Eurooppaan ilman että mihinkään länsimaiden tuntemaan systeemiin on jäänyt jälkeä rahansiirrosta. Sille on vakiintunut sana: Rahanpesu.

Hawala-systeemin jäljille pääsi mm. toisen Afganistanin-sodan aikana CIA:n agentti Haig Melkessetian. Hänen virkauransa päättyikin sitten siihen.

Lainaus
Amerikkalaisen vakoojan löydöt olisivat jopa voineet pysäyttää terroristit, mutta kukaan ei kuunnellut häntä. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat saaneet kovaa kritiikkiä kykenemättömyydestään estää syyskuun 11. päivän terrori-iskuja. Yhden näkökulman tiedustelutoiminnan epäonnistumiseen antaa Mail on Sunday -lehdessä julkaistun entisen vakoojan haastattelu.

”Seurasin tapahtumia televisiosta. Tiesin heti, että kyseessä on terrori-isku”, Haig Melkessetian muistelee. ”Ja seuraava ajatukseni oli, että tätä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua.”

Melkessetian puhui menneisyydestään nyt ensimmäistä kertaa. Kahtena iskuja edeltävänä vuonna hän oli osallistunut Lähi-idässä tutkimuksiin, jotka olisivat jopa voineet pysäyttää terroristit. Hän oli paljastanut salaisen hawala-menettelyn, jolla Al-Qaida siirsi rahaa ulkomaisille terroristisoluille ja samalla toimiston, jota kaksi 9/11-terroristia käytti. Hän myös välitti esimiehilleen keinot, joilla taliban olisi voitu nujertaa ja jotka olisivat voineet johtaa Osama bin Ladenin kiinniottoon.

Hawala, -kuinka terrorismi rahoitetaan.

Suuri joukko Suomessakin asuvia ihmisiä on siinä tilanteessa, että heillä on omaisia sellaisessa maassa, jossa ei ole toimivaa pankkijärjestelmää tai kansainväliset rahansiirtosysteemit eivät pidä sitä riittävän vakaana jotta voitaisiin pitää normaaleja kontakteja. Kun omaisten jättäminen ilman säännöllisiä avustuksia on ”haraam” elikkä siis syntinen teko, jolla menettää kasvonsa synnyinyhteisössään ikiajoiksi, on heidän pakko turvautua mihin tahansa tapaan saada rahaa vaikkapa isöäidilleen. Ratkaisu on keskiaikainen Hawala-järjestelmä, jota Lähi-Idän ja muslimimaiden asukkaat ovat käyttäneet menestyksellä jopa sotien aikana. Hawala toimii näin:

1. Suomessa asuva syntyperältään vailla vakinaista valtiokoneistoa olevassa maassa juurensa l. taustansa omaava saa kuulla, että hänen isoäitinsä vuohi on varastettu/tapettu. Isoäiti tarvitsee vuohen elääkseen. Pojanpoika on Suomessa sosiaalielättinä, ja koko maailma tietää että kaikki jotka ovat Suomessa ovat rikkaita. Jos rikas ei auta sukulaistaan, hän on hylkiö. hänet kirotaan ja häneen katkaistaan kaikki yhteydet. Muillekin klaaneille kerrotaan, että hylkiö on kelvoton eikä ansaitse kunnioitusta. Tämä voi jopa käydä hengen päälle.

2. Siispä esimerkkihenkilömme hankkii rahat. Nyt on ongelma, miten siirtää ne kotimaahan.

3. Henkilö kuulee, että Helsingissä on eräässä asunnossa kaveri, joka auttaa. Henkilö menee tämän luokse. Hän saa kuulla, Mitkä ovat esim. 1000 euron siirtokulut kotimaahan. Hän antaa välittäjälle 1000+kulut, ja isoäitinsä nimen ja osoitteen. Siinä se.

4. Kun asiakas on ovesta ulkona, välittäjä ottaa kännykkänsä ja soittaa yhden puhelun. Hän kertoo henkilön ja summan, joka hänelle pitää maksaa. Sitten hän ottaa sängyn alta matkalaukun johon laittaa äsken saamansa setelit.

5. Kaukana Suomesta itähelsinkiläisen maahanmuuttajan isoäidin luokse tulee vieras mies, joka ensin selvittää saajan henkilöllisyyden ja sitten jättää rahat. Sitten hän sanoo ”Saalam aleikum” ja poistuu.

6. Mitään rahaa EI ole siirtynyt Suomesta vastaanottaja maahan. Ei ole tarpeenkaan. Saudi-Arabiassa on rikas mies, oikeastaan useita. Eri syistä he haluavat antaa rahaa vaikkapa ”Al-Skeidalle” tämän Euroopassa oleville terroristisoluille. Mutta suorista rahansiirroista jää jälkiä, ja sitten tulee predator-lennokki ja sitten hyvää yötä…?

7. Ei mitään huolta! On ”Hawala”: Saudi-liikemiehen antamat dollarin setelit on salakuljetettu meidän maahanmuuttajamme kotimaahan, huolimatta merirosvo-vaarasta.

8. Maahanmuuttajan kotimaassa on siis tämä kaveri, jonka sängyn alla on myös seteleillä täytetty matkalaukku. Hänpä maksaa saudi-rahalla kaikki Suomeen muuttaneiden maamiestensä rahasuoritukset suvuilleen ja klaaneilleen.

9. Mummo sai rahat, Suomessa asuva pelasti kasvonsa ja auttoi sukulaistaan. Kuka pelissä hävisi jos kukaan?

10. Kuka pelissä voitti? Al-Skeida tms.. Suurinpiirtein saudi-miljardöörin antamia rahoja vastaava summa on saatu EU:n rajojen sisälle ilman mitään jälkiä missään tiedostoissa. Ne setelit, jotka itä-helsinkiläisemme antoi välittäjälle, hakee kerran vuodessa tai useamminkin vaikkapa Birminghamista Suomeen ”rukouksia johtamaan” lentävä sporttinen ja nuorekkaan sotilaallinen imaami. Tai joku muu.


Suomessa asuvan suvustaan huolehtivan maahanmuuttajan sukulaiselleen lähettämillä seteleillä siis ostetaan aseita, räjähteitä, myrkkyjä, bioaseita, ja vaikkapa lentokoulutus-tunteja Muhammed Attan Hampurin solun jäsenille. Näin se käy.

Edellä olevan tarkastelun jälkeen hawala-rahansiirtojärjestelmä on virallistunut Suomessakin. Sitä harjoittavat rahoitusyhtiöinä rekisteröidyt yritykset, mutta periaate on yhä sama: Kriisialueille tai roistovaltioihin tuleva terroristiraha pestään ja siirretään EU:n ja Pohjois-Amerikan alueelle ilman että rahansiirtoja pystytään tarkkailemaan. Pariisin marraskuisen 2015 ja Brysselin keväisen terroriteon uhrit eräässä mielessä kuolivat siksi että pankkijärjestelmän ulkopuolisen rahansiirtojärjestelmän annetaan toimia.

https://www.nykysuomi.com/2016/08/25/terroristien-rahansiirtojarjestelma-loydettiin-ja-hukattiin/

Terot ovat siis voineet 1990-luvulta alkaen siirtää rahojaan Eurooppaan ihan vapaasti, eikä heidän ole tarvinnut turvautua mafian yms. käyttämiin kömpelöihin keinoihin salakuljettaa käteistä. Minkään terroriteon yhteydessä ei näytetä kärsineen rahapulaa, ja varmaan jotain on jäänyt lahjuksiinkin?

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5071 : 20.06.2018, 08:15:17 »
Raivostuttavaa tälläinen verovaroilla mässäily kun kyseessä on tälläinen keissi, sanotaan ettei oikeudella ole hintaa niin se pätee vain osittain. Jos minä joutuisin tilanteeseen missä pitäisi hakea oikeutta en voisi sitä tehdä koska oikeudenkäynti kulut ovat niin suuri riski.Suomi on sellainen maa että jos sinulla on jotain omaisuutta olet pulassa, sitten kun ei ole enää mitään menetettävää on helpompi olla. Oikeudella todella on hintansa.
Eihän se ihan noin yksinkertaista ole. Mikäli sinulla on itse maksettu sianajaja, kyllä se toimii ihan eri tavalla kuin jos olisi valtion maksama, myös tuomion osalta. Käytännössä tuomio on siltikin, jollet suhteita omaa tai varaa ole riittämiin, jo ennen sinne oikeussaliin astumistasi päätetty eli nämä nimenomaan "valmistelevat" sitä jo etukäteen. Pääasiassa näytösoikeudenkäyntejä ovat siis.

Pekka Kemppainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1720
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5072 : 20.06.2018, 13:54:12 »

Terot ovat siis voineet 1990-luvulta alkaen siirtää rahojaan Eurooppaan ihan vapaasti,

Epäilys herää, että meritaksitoimintaan on myös mennyt terorahaa?

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 267
 • Liked: 17340
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5073 : 22.06.2018, 00:14:58 »
Jostain luin, että Bouananeasianajaja valittaa hoviin. Tekoja ei kiistetä, mutta Bouanane on yhtäkkiä tullut siihen tulokseen, että ei olekaan aikonut julkisella paikalla kauloja auki viillellessään aiheuttaa pelkoa kansassa.

Aikajana siis näin oikeudenkäynnin alusta:
Bouanane: Olen terroristi olen terroristi
Asianajaja: Et ole, et ole. Laissa on painovirhe.
Bouanane: Olen terroristi olen terroristi
Asianajaja: Et ole, et ole. Usko nyt
Bouanane: Olen terroristi olen terroristi
Tuomari: Elinkautinen terroristisista murhista ja niiden yrityksistä.

Asianajaja Bouananelle: Valitetaan hoviin. Murhia ei voida kiistää, mutta terrorismi kyllä
Bouanane: Vaikuttaako se tuomioon?
Asianajaja: Ei, mutta kaikkia vituttaa ja mun valtion maksamat liksat on niin perseestä - tästäkin nettosin vaan vähän reilut 50 donaa - että saan käärittyä parikyt donaa lisää hilloa ja saadaan sulle lisää näkyvyyttä.
Bouanane: Tee se.

Asianajaja: Päämieheni haluaa valittaa hoviin. Murhat hän myöntää, mutta terrorismia ei.


Jeppe on vakuutellut olevansa terroristi ja yhtäkkiä hoviin valituksen syy on, että päämies ei olekaan mielestään terroristi.
Joku halventaa systeemiä ja kuppaa verorahoja nyt oikein urakalla.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 189
 • Liked: 6365
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5074 : 23.06.2018, 14:49:30 »
Sanoin jotain. Mitä sanoinkaan?

Arvelen että asianajaja Kaarle Gummerus käyttää kaikki osaamansa loitsut ja seireenilaulut saadakseen tuomitun valittamaan käräjäoikeuden tuomiosta.

Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 899
 • Liked: 17112
 • antikomintern
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5075 : 26.06.2018, 12:52:36 »
Turun jihadistiterroristi Bouanane on nyt muuttunut maahanmuuttopoliittisesta ongelmasta juridiseksi ja sen jälkeen rikosseuraamusongelmaksi. Eli 7 vrk:n määräajassa tuomion julistamisesta on ilmoitettu KäO:n päätökseen tyytymättömyyttä tuomitun ja yhden asianomistajan (Hassan Zubierin) puolesta.

Nyt on sitten menossa 30 vrk:n määräaika toimittaa varsinainen valituskirjelmä käräjäoikeuteen, osoitettuna hovioikeudelle. Koska tuomio rikosasiassa oli yli kahdeksan kuukautta vankeutta, ei valituslupaa HO:sta tarvita, vaan asia otetaan käsiteltäväksi ilman sitä. Valituksen saavuttua on vastapuolella, syyttäjällä, vastavalitusoikeus, johon on sitten aikaa 14 vrk.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Turun puukottaja on esittänyt tyytymättömyytensä tuomioon (26.6.2018)

Tyytymättömyytensä oikeudenkäyntikulujen osalta ovat esittäneet myös puukotuksissa loukkaantuneet Hassan Zubier ja hänen puolisonsa.

(...)

Muut tyytyvät Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomioon.

Tyytymättömyytensä esittäneillä on hieman alle kolme viikkoa aikaa valittaa tuomiosta. Valitusaika umpeutuu 16. heinäkuuta.


https://yle.fi/uutiset/3-10274175
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 305
 • Liked: 1801
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5076 : 27.06.2018, 08:51:39 »
Voiko tätä enää selvemmin sanoa. Suoraan lehtijutusta Zubierin hengenpelastusmitalli tilaisuudesta. Kaikki viittasi siihen, että hän EI tule istumaan pyörätuolissa lopun ikäänsä. Tuo on tietenkin kiva heitto agendan kannalta, mutta oli selvästi nähtävissä liioitteluksi "...tosin mitallinjakotilaisuuteen hän tuli kainalosauvojen kanssa".
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 291
 • Liked: 57446
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5077 : 30.06.2018, 13:48:49 »
Seikkailin muutaman vuoden takaisessa ketjussa, joka todistaa, että suomalaisessa mediassa uskalletaan puhua kiertelemättä terrorismista ilman turhia pidäkkeitä ja määritelmäsaivarteluja tai lainvoimaisen päätöksen odottelua.

Panu Raatikainen: Terrorismi hiipi Suomeen
...
Uusi Suomi 12.12.2015

Miksi hyökkäyksiä turvapaikanhakijoita vastaan ei kutsuta terrorismiksi?
...
Vihreä Lanka 17.12.2015

Lainaus
Riikka Suominen (päätoimittaja): Maahanmuuttovastaisuus ruumiillistuu
...
Nyt Suomessa tutkitaan toistakymmentä attentaattia turvapaikanhakijoita vastaan. Polttopullot, kivet ja savupommit lentelevät. Kangasalalla tutkitaan kahta turvapaikanhakijan pahoinpitelyä.

Tämä on ilmiselvää terrorismia. (Terrorismi on väkivaltaa poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja levottomuuden tai pelon aiheuttamiseksi, sanoo esimerkiksi sisäministeriö.)

Miksi tästä väkivallasta ei puhuta? Miksi Supo ei pidä tiedotustilaisuuksia tai hallitus kriisikokouksia?
Toistaiseksi selkeintä arvojohtajuutta on osoittanut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen, joka puhuu teoista niiden oikealla nimellä terrorina.
Vihreä Lanka 14.12.2015

Lainaus
Heikki Valkama (päätoimittaja): Irti talvisodasta: räyhänationalistien terrori pitää ottaa vakavasti
...
Meillä on meneillään laaja terrorin aalto. Hyökkäyksen kohteena eivät ole vanhukset vaan turvapaikanhakijat, lapset ja aikuiset.

Ideologiana on rasisminsekainen räyhänationalismi. Vastaanottokeskuksiin on isketty polttopulloilla, savukranaateilla, tiiliskivillä. Hyökkäyksiä on tehty puukoin ja nyrkein.
Image 16.12.2015

Lainaus
Pääkirjoitus: Rasistit muuttavat Suomea
...
Suomesta on tullut myös poliittisen väkivallan maa. Kuka olisi vuosi sitten uskonut, että täällä ollaan valmiita terroristisiin tekoihin maahanmuuttajia vastaan. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kuitenkin rinnasti polttopulloiskut terrorismiin kirjoituksessaan 9.12.
Kansan Uutiset 18.12.2015

Lainaus
Polttopulloiskut ovat terrorismia

Suomessa on tänä syksynä tapahtunut jo yli kymmenen vastaanottokeskuksiin kohdistunutta tuhopolttoyritystä ja lukuisia muita iskuja.

Mediassa näitä iskuja on käsitelty ääriajatuksia omaavien ihmisten tekoina ja yksittäistapauksina.

Sanoja ”järjestelmällinen” tai ”terrorismi” ei ole käytetty, vaikka teot täyttävätkin vaadittavat terrorismin määreet: väkivallan käyttämisen poliittisen agendan eteenpäin viemiseksi.
...
Matias Uusisilta
vastaanottokeskuksen työntekijä, Vantaa
Helsingin Sanomat, mielipide 18.12.2015

Tässä muuten se silloisen valtakunnansyyttäjä Nissisen rinnastus terrorismiin:

Lainaus
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen: Rasistit vastaan suvakit – kenen joukoissa seisot?

Viime kuukausien maahanmuutto alkaa vähitellen näkyä myös syyttäjien työpöydällä. Sen myötä tutkinnassa olevat ja jo harkittavaksi saapuneet jutut voidaan jakaa viiteen eri ryhmään.
...
Neljännessä ryhmässä tekijöinä ovat suomalaiset. Rikokset kohdistuvat silloin joko suoraan turvapaikanhakijoihin tai heidän käytössään olevaan tai heille sellaiseksi aiottuun omaisuuteen, kuten vastanottokeskuksiin. Vakavimmasta päästä tässä ryhmässä ovat toistaiseksi olleet polttopulloiskut eri kohteisiin.

Pahimmillaan tällainen toiminta voi johtaa moniin kuolonuhreihin. Kyse on erittäin vakavasta teosta, jonka silloin voin seurauksiltaan rinnastaa terrori-iskuun.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 829
 • Liked: 8794
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5078 : 17.07.2018, 19:37:20 »
Tutkintaryhmän suositukset olisivat voineet olla huomattavasti tehokkaampia, mutta oli niissä hyviäkin linjauksia. Tein Olli Immosen kanssa aiheesta tänään kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi.

https://www.suomenuutiset.fi/savio-immonen-hallitus-ryhtyy-kansalaisten-turvallisuutta-edistaviin-toimiin/
Lainaus
KK 268/2018 vp  Kirjallinen kysymys Turussa terroristisessa tarkoituksessa tehtyä joukkopuukotusta selvittäneen tutkintaryhmän antamien suositusten toimeenpanosta

Aikooko hallitus ryhtyä pikaisiin toimiin Turussa elokuussa 2017 terroristisessa tarkoituksessa tehtyä joukkopuukotusta selvittäneen tutkintaryhmän antamien suositusten toimeenpanemiseksi?
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Hallitus suhtautuu vakavasti Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselostuksessa esille tuotuihin johtopäätöksiin sekä selostuksessa esitettyihin turvallisuussuosituksiin, jotka ovat tarpeen yleisen turvallisuuden lisäämiseksi, uusien tapausten ehkäisemiseksi, vahinkojen torjumiseksi sekä pelastus- ja muiden viranomaisten toiminnan tehostamiseksi. Kirjallisen kysymyksen perusteluissa esille oli nostettu erityisesti toimenpidesuositukset, jotka koskevat turvapaikkahakemusten käsittelyaikoja sekä turvapaikanhakijan henkilöllisyyden ja iän selvittämistä.

Vuoden 2015 poikkeuksellisen suuresta turvapaikkahakemusten määrästä johtunut ruuhka on saatu purettua Maahanmuuttovirastossa. Ennennäkemättömän suuret hakemusmäärät vaikuttivat luonnollisesti hakemusten käsittelyn keskimääräiseen käsittelyaikaan. Ruuhkan purkuun palkattu henkilöstö on saanut jatkuvasti koulutusta ja karttuneen kokemuksen myötä Maahanmuuttovirastossa työskentelee tänä päivänä hyvin kokenutta ja osaavaa henkilöstöä, mikä edesauttaa hakemusten sujuvaa käsittelemistä. Tämän vuoden heinäkuun lopusta tulee voimaan ulkomaalaislain uusi säännös koskien turvapaikkahakemusten enimmäiskäsittelyaikaa. Lakimuutoksen myötä kansainvälistä suojelua koskevaan hakemukseen on pääsääntöisesti tehtävä päätös kuuden kuukauden kuluessa. Käsittelyaikasäännös lisää osaltaan tarvetta varmistaa, että hakemuksiin tehdään päätökset mahdollisimman nopeasti.

Sisäministeriö tulosohjaa Maahanmuuttovirastoa, eli sopii viraston kanssa budjettivuoden tulostavoitteista ja tavoitteiden edellyttämistä resursseista. Maahanmuuttovirasto pyrkii edelleen lyhentämään turvapaikkahakemusten käsittelyaikoja. Maahanmuuttovirasto arvioi säännöllisesti sille asetettujen tavoiteaikojen toteutumista ja tavoiteaikojen ylittymiseen ja jonojen ruuhkautumiseen reagoidaan.

Oikeusministeriö on tutkintaselostusluonnokseen antamassaan lausunnossa todennut, että hallinto-oikeuksiin tehtyjen valitusten ruuhka saadaan purettua vuoden 2018 loppuun mennessä ja että tehtyjen muutosten myötä resurssit turvapaikka-asioiden käsittelyyn ovat vahvat.

Tutkintaselostuksessa on osana turvapaikkahakemusten joutuisampaa käsittelyä koskevaa toimenpidesuositusta ehdotettu, että turvapaikkahakemusten nopeutettua menettelyä tulee lain salliessa käyttää. Nopeutettu menettely on jo lainsäädännössä ja sitä käytetään aina, kun se on mahdollista.

Kaikkien turvapaikanhakijoiden henkilöllisyys pyritään aina selvittämään niin tarkasti kuin on mahdollista. Suomessa henkilöllisyyden varmistaa lähtökohtaisesti passi, mutta myös muunlaiset henkilöllisyysasiakirjat voivat varmistaa henkilöllisyyden, mikäli niistä löytyy henkilöllisyyden varmistamiseksi riittävät tiedot, kuten esimerkiksi hakijan kansalaisuus, valokuva ja syntymäpaikka. Edellytyksenä kaikille henkilöllisyyden varmistamiseen riittäville asiakirjoille on, että niistä löytyy riittävät turvatekijät asiakirjan aitouden varmistamiseksi.

On tilanteita, jolloin turvapaikanhakijalla ei ole esittää mitään henkilöllisyysasiakirjoja henkilöllisyytensä varmistamiseksi, eikä hakijan henkilöllisyyttä voida varmistaa myöskään sormenjälkien perusteella toisesta EU-maasta. Tällöin Maahanmuuttoviraston keinona on selvittää hakijan henkilöllisyyttä kuulemalla hakijaa suullisesti puhuttelussa. Maahanmuuttovirasto voi käyttää esimerkiksi maatietoa ja kielianalyysia apunaan selvittäessään sitä, onko hakija kotoisin sieltä mistä kertoo olevansa.

Maahanmuuttovirasto voi pyytää hakijan suostumusta ikäarviotutkimuksen, mikäli viranomainen epäilee hakijan ilmoittaman iän todenmukaisuutta esimerkiksi hakijan ulkoisen olemuksen perusteella. Hakija voi kieltäytyä tutkimuksesta, mutta hakijaa kohdellaan täysi-ikäisenä, mikäli kieltäytymiselle ei ole hyväksyttävää syytä. Oikeuslääketieteellinen ikäarviotutkimus on puolueeton asiantuntijalausunto, joka perustuu kansainvälisiin tutkimusmenetelmiin.

Maahanmuuttoviraston osalta tutkintaselostuksessa ehdotetaan lisäksi, että Maahanmuuttovirastoon tai johonkin kolmannen sektorin toimijaan perustetaan neuvontapalvelu, jonne voi ottaa yhteyttä erilaisista turvapaikanhakijoihin liittyvistä kysymyksistä ja huolista. Toiminnan järjestäminen vaatisi huomattavia resursseja, minkä lisäksi muun muassa Maahanmuuttoviraston asiakaspalvelu toimii jo sellaisenaan olemassa olevana palaute- ja kyselykanavana viraston toimintaa koskevissa asioissa. Radikalisoitumiseen liittyvät konkreettiset huolet pitäisi puolestaan ohjata suoraan poliisille. Lisäksi Maahanmuuttovirasto tekee tiivistä yhteistyötä poliisiviranomaisten kanssa turvapaikkaprosessin eri vaiheissa radikalisoitumiseen viittaavien huolien esiin tuomiseksi.

Välittömästi Turun puukotusten jälkeen sisäministeriö käynnisti terrorismia ja väkivaltaa koskevien vihjeiden käsittelyprosessin arvioinnin. Vihjeiden käsittely on yksi osa viranomaistoimenpiteiden ketjussa ja toiminnan kannalta on olennaista löytää ne vihjeet, joiden perusteella viranomaisten tulee ryhtyä toimenpiteisiin. Poliisihallinnon sisällä on vihjeiden käsittelyprosessia yhdenmukaistettu, jotta erityisesti vakavia ja vaarallisia uhkia koskevia vihjeitä pystyttäisiin tunnistamaan paremmin ja reagoimaan nopeammin. Viranomaisten tilannekuvan muodostumista ja vastuunjakoa on selkiytetty. Poliisihallitus, Suojelupoliisi, Keskusrikospoliisi ja paikallispoliisi ovat vahvistaneet yhdessä tekemistä, rakenteita on yhtenäistetty ja varmistettu työskentelyprosessien yhtenäisyys. Terrorismiin ja väkivaltauhkien torjuntaan liittyviä parhaita käytäntöjä on levitetty ja koulutusta sekä viestintää on lisätty. Sisäministeriö seuraa ja arvioi edelleen toimenpiteiden toteutusta.

Sisäministeriö käynnisti keväällä Rajapintahankkeen, jossa selvitetään nykytila, parhaat kansainväliset käytännöt ja laaditaan suositukset toimintamalliksi, jonka avulla radikalisoitunut tai radikalisoitumisvaarassa oleva henkilö saatetaan tarvittavien palvelujen piiriin. Tämän mukaisesti henkilö, johon poliisi ei voi kohdistaa toimenpiteitä, otetaan ensin poliisilaitosten yhteydessä toimivan moniammatillisen Ankkurin toiminnan piiriin, josta hänet sitten ohjataan tarvittaessa joko kunnan tai järjestöjen palvelujen piiriin. Hankkeessa kehitetään myös toimintamallit yhteistyön lisäämiseksi uskonnollisten yhteisöjen kanssa tehtävän yhteistyön kehittämiseksi.

Lisäksi Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa suositeltiin muun ohella toimenpiteitä moniviranomaistilanteiden johtamis- ja viestintätapojen yhdenmukaistamiseen sekä kehittämistoimenpiteitä väestön nopeaan varoittamiseen. Sisäministeriö selvittää näitä kysymyksiä erikseen yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön ja Hätäkeskuslaitoksen kanssa.

Helsingissä 10.7.2018
Sisäministeri Kai Mykkänen
Askel 1/12: Olen altis mieleni muokkaukselle ja myönnän että minua on aivopesty vastoin omaa tahtoani

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 115
 • Liked: 2817
 • ihminen
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5079 : 18.07.2018, 11:49:28 »
US blogi perussuomalaisten 1. varavaltuutetulta Henna Kajavalta Espoossa jossa referoi ja kommentoi HS:n kuukausiliitteen juttua terroristi Bouananesta.

HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta
http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258338-hs-jopa-marokkolaisille-kiertolaisille-myonnetty-turvapaikkoja-suomesta

En lainaa koska tuolle voi antaa klikkejäkin, pysyypä hetken luetuimmissa näkyvillä.

Varsinaista HS:n juttua en löytänyt.

Lainaus
HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta

Hesarin tuore kuukausiliite kertoo, että Turun terroristin mukana tullut toinen marokkolaismies sai turvapaikan Suomesta. Se, että tämä Munir -niminen marokkolaismies sai turvapaikan ja paljastui perusteettomaksi turvapaikkaturistiksi vain terrori-iskun seurauksena kertoo siitä, miten järjettömästi ja löysästi Suomessa on myönnetty turvapaikkoja. Hesarin kk-liite 7/2018: “Bouanane oli 22-vuotias ja Munir 21. Nuorukaiset ovat lähtöisin Casablancasta. Lokakuussa 2015 he olivat lähteneet yhdessä Marokosta ja matkustaneet läpi Euroopan. Suomi oli myöntänyt Munirille oleskeluluvan. Hän oli aloittamassa uutta elämää.

Abderrahman Bouananen asuinalueelta Hay Mohammadista moni nuori oli lähtenyt Eurooppaan ja hakenut turvapaikkaa. Jotkut olivat tulleet karkotetuiksi mutta lähteneet taas uudestaan. Kun joku onnistui, sana levisi. Bouanane alkoi puuhata matkaa yhdessä kaverinsa Munirin kanssa. Eri puolilla Eurooppaa oli jo marokkolaisia tuttavia ja sukulaisia. Heiltä sai vinkkejä. Bouananen casablancalainen koulukaveri Jassin kertoo: “Hän lähti, koska halusi parempaa elämää. Hän ei ollut hyvä koulussa.”

...

Marokkolaismies Munir nauttisi edelleen loppuelämän kestävää vieraanvaraisuutta Suomessa, ellei kaveri olisi tehnyt terrori-iskua. “Parhaan ystävän terroriteko sotki hänen aikeensa. Poliisikuulusteluissa paljastui, että Munir oli kertonut turvapaikkahakemuksessaan väärän nimen ja iän. Hänet karkotettiin.”

Paljonko vastaavia tarinankertojia on Suomessa elätettävinä ja paljonko on tulossa lisää? He eivät paljastu kuin terroriteon kaltaisten sattumien kautta.

...


Lainaus lisätty joka tapauksessa.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2018, 11:52:25 kirjoittanut Alaric »
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 736
 • Liked: 13859
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5080 : 18.07.2018, 12:06:17 »
Lainaus
Bouanane väitti olevansa Marokossa vaarassa, koska oli kuulunut väkivaltaisiin ultra-jalkapallohuligaaneihin, mutta ei pääsisi jengistä pois ilman vakavia seurauksia. Hauskana yksityiskohtana kerrotaan, että näiden turvapaikkaturistien kantapaikaksi sukeutui Turussa Höveli -niminen baari.

Vaikka tuo ei mennytkään läpi, on se yksi osoitus siitä kuinka päättömiä turvisten tarinat ovat. Pampuloitten mielestä tuokin olisi tietysti pitänyt hyväksyä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 291
 • Liked: 57446
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5081 : 18.07.2018, 12:38:54 »
Marokkolaismies Munir nauttisi edelleen loppuelämän kestävää vieraanvaraisuutta Suomessa, ellei kaveri olisi tehnyt terrori-iskua. “Parhaan ystävän terroriteko sotki hänen aikeensa. Poliisikuulusteluissa paljastui, että Munir oli kertonut turvapaikkahakemuksessaan väärän nimen ja iän. Hänet karkotettiin.

Taustalla on jotain muutakin, sillä pelkkä väärän nimen ja iän kertominen ei ole Suomessa peruste hylätä turvapaikkahakemusta tai perua myönnettyä oleskelulupaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

korpisoturi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 619
 • Liked: 373
 • Suopursu kukkii.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5082 : 18.07.2018, 12:45:07 »
Tuli mies Marokosta, lempeä musta mies... Meni Turkkuseen ja pani puukon kurkkuseen.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 745
 • Liked: 12530
 • PS Lohja #jytky19
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5083 : 18.07.2018, 13:05:58 »
US blogi perussuomalaisten 1. varavaltuutetulta Henna Kajavalta Espoossa jossa referoi ja kommentoi HS:n kuukausiliitteen juttua terroristi Bouananesta.

HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta
http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258338-hs-jopa-marokkolaisille-kiertolaisille-myonnetty-turvapaikkoja-suomesta

En lainaa koska tuolle voi antaa klikkejäkin, pysyypä hetken luetuimmissa näkyvillä.

Varsinaista HS:n juttua en löytänyt.

Lainaus
HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta

Hesarin tuore kuukausiliite kertoo, että Turun terroristin mukana tullut toinen marokkolaismies sai turvapaikan Suomesta. Se, että tämä Munir -niminen marokkolaismies sai turvapaikan ja paljastui perusteettomaksi turvapaikkaturistiksi vain terrori-iskun seurauksena kertoo siitä, miten järjettömästi ja löysästi Suomessa on myönnetty turvapaikkoja. Hesarin kk-liite 7/2018: “Bouanane oli 22-vuotias ja Munir 21. Nuorukaiset ovat lähtöisin Casablancasta. Lokakuussa 2015 he olivat lähteneet yhdessä Marokosta ja matkustaneet läpi Euroopan. Suomi oli myöntänyt Munirille oleskeluluvan. Hän oli aloittamassa uutta elämää.

Abderrahman Bouananen asuinalueelta Hay Mohammadista moni nuori oli lähtenyt Eurooppaan ja hakenut turvapaikkaa. Jotkut olivat tulleet karkotetuiksi mutta lähteneet taas uudestaan. Kun joku onnistui, sana levisi. Bouanane alkoi puuhata matkaa yhdessä kaverinsa Munirin kanssa. Eri puolilla Eurooppaa oli jo marokkolaisia tuttavia ja sukulaisia. Heiltä sai vinkkejä. Bouananen casablancalainen koulukaveri Jassin kertoo: “Hän lähti, koska halusi parempaa elämää. Hän ei ollut hyvä koulussa.”

...

Marokkolaismies Munir nauttisi edelleen loppuelämän kestävää vieraanvaraisuutta Suomessa, ellei kaveri olisi tehnyt terrori-iskua. “Parhaan ystävän terroriteko sotki hänen aikeensa. Poliisikuulusteluissa paljastui, että Munir oli kertonut turvapaikkahakemuksessaan väärän nimen ja iän. Hänet karkotettiin.”

Paljonko vastaavia tarinankertojia on Suomessa elätettävinä ja paljonko on tulossa lisää? He eivät paljastu kuin terroriteon kaltaisten sattumien kautta.

...


Lainaus lisätty joka tapauksessa.
Kyseinen jamppa oli siis teron lapsuudenkaveri. Hänestä on ollut juttua aikaisemminkin, mutta kerrataan nyt vielä.

Hän siis tunsi teron jo lähtömaassa Marokossa ja tunsi myös hänen perheensä. Kyseinen jamppa siis oli ollut katulapsena Sverigestaniassa, vuodesta 2013. Siellähän Tukholmabadin T-Centralenissa eli "plattanilla" katulapset elää ryöstellen, varastaen ja huimausaineita käyttäen. Hän oli hakenut sieltä maleskelulupaa useita kertoja ja sai aina hylsyn. Jossakin vaiheessa jopa sverigestanialaiset sitten kyllästyivät ja lemppasivat hänet maasta pihalle. He lensivät Turkkiin, josta lähtivät lonnimaan Saksaan. Siellä he rötöstelivät paljonkin. Koska Sverigestaniaan ei kannattanut mennä maahantulokiellon vuoksi, niin tulivat sitten Puolan ja Baltian läpi Suomeen. Valehtelivat tietenkin nimensä ja ikänsä.

Turussa tämä teron kaveri sitten oli muka lapsi ja asui alaikäisten vokissa. Hänet tuomittiin seksuaalirikoksesta muka alaikäisenä, kun työnsi sormensa bussipysäkillä kehitysvammaisen tytön pilluun. Tästä huolimatta hän sai veronmaksajien kustantaman asunnon Kaarinasta, useita satoja euroja rahaa sen kalustamiseen (joilla oli ostettu myös ne kaksi iskussa käytettyä veistä). Ja oli lapsien seassa koulussa, aikuinen seksuaalirikollinen siis muistaakseni Puropellon koulussa (jonka vihkoon oli laadittu se manifesti).

Hän oli jostakin saanut uuden passin ja reissasi sillä sitten Saksaan, jossa hän tietysti "kadotti" senkin passin ja palasi konsulikyydillä Turkuun, hieman ennen iskua.

Asia ei olisi todellakaan tullut ilmi, jos ei tero olisi tehnyt iskua. Hänellä oli kusettamalla saatu maleskelulupa, kusettamalla saatu asunto, kusettamalla saadut kalusteet, kusettamalla saadut rahat, kusettamalla saatu veronmaksajien kustantama ylläpito. Toisessa kuulustelussa hän myönsi sitten sen, että käyttää pikkuveljensä nimeä ja ikää. Luulisin, että tämä johtuu siitä kun poliisi alkoi selvittää tämän porukan oleilua Saksassa, jossa tosin olivat antaneet myös väärät tiedot.

Iskusta hän kuuli "ohjaajaltaan" joka soitti hänelle, että kämppiksensä on tehnyt terrori-iskun. Sen jälkeen hän meni kaverinsa kanssa pelaamaan pleikkaria, vaikka hän ei itse tykkää siitä.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 664
 • Liked: 16959
 • No ei todellakaan nousta... Niin.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5084 : 18.07.2018, 13:32:55 »
Hädänalainen, ei mulla muuta.

Paitsi, että meillä on velvollisuus auttaa noita.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 115
 • Liked: 2817
 • ihminen
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5085 : 18.07.2018, 14:00:34 »
US blogi perussuomalaisten 1. varavaltuutetulta Henna Kajavalta Espoossa jossa referoi ja kommentoi HS:n kuukausiliitteen juttua terroristi Bouananesta.

HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta
http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258338-hs-jopa-marokkolaisille-kiertolaisille-myonnetty-turvapaikkoja-suomesta

En lainaa koska tuolle voi antaa klikkejäkin, pysyypä hetken luetuimmissa näkyvillä.
(...)
(...)

Hän siis tunsi teron jo lähtömaassa Marokossa ja tunsi myös hänen perheensä.(...)

Turussa tämä teron kaveri sitten oli muka lapsi ja asui alaikäisten vokissa. Hänet tuomittiin seksuaalirikoksesta muka alaikäisenä, kun työnsi sormensa bussipysäkillä kehitysvammaisen tytön pilluun. Tästä huolimatta hän sai veronmaksajien kustantaman asunnon Kaarinasta, useita satoja euroja rahaa sen kalustamiseen (joilla oli ostettu myös ne kaksi iskussa käytettyä veistä). Ja oli lapsien seassa koulussa, aikuinen seksuaalirikollinen siis muistaakseni Puropellon koulussa (jonka vihkoon oli laadittu se manifesti).

Hän oli jostakin saanut uuden passin ja reissasi sillä sitten Saksaan, jossa hän tietysti "kadotti" senkin passin ja palasi konsulikyydillä Turkuun, hieman ennen iskua.

Asia ei olisi todellakaan tullut ilmi, jos ei tero olisi tehnyt iskua. Hänellä oli kusettamalla saatu maleskelulupa, kusettamalla saatu asunto, kusettamalla saadut kalusteet, kusettamalla saadut rahat, kusettamalla saatu veronmaksajien kustantama ylläpito.(...)

Tämän kun saisi HS:n artikkeliin lisättyä mutta taitaa olla liian hapokasta kansalaisille kerrottavaksi. Tällaisia tietoja tulisi hieroa suomalaisten naamaan jotta todella tajuaisivat missä mennään vikaan. Kajavan bloggauksenkin kommentteihin tuon tiedon voisi lisätä.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2018, 14:02:09 kirjoittanut nutsy »
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 291
 • Liked: 9019
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5086 : 19.07.2018, 16:32:12 »
Lainaus
Turun puukotusiskussa uhria auttamaan mennyt ja itse loukkaantunut Hassan Zubierille saa kuningatar Elisabetin myöntämän urhoollisuusmitalin.

Ison-Britannian kuningatar Elisabet myöntää Turun puukotuksessa uhria auttaneelle ja itse loukkaantuneelle Hassan Zubierille urhoollisuusmitalin, kertoo BBC.

Kuningas Yrjön mukaan nimetty palkinto annetaan siviilille rohkeasta urotyöstä.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kuningatar-elisabet-myontaa-urhollisuusmitalin-turun-puukotuksen-auttajalle-hassan-zubier-loukkaantui-itse-puolustaessaan-uhria/6999728#gs.UohxsAg
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Lue ja loukkaannu!

http://bit.ly/2SooPZV (EPUB)
http://bit.ly/2HeZOuR (PDF)

Typistetty versio niille, jotka jotka ovat kiinnostuneita vain Suomen muinaishistoriasta.

http://bit.ly/2CVRQ6c

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 278
 • Liked: 2578
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5087 : 19.07.2018, 16:40:27 »
Lainaus
Turun puukotusiskussa uhria auttamaan mennyt ja itse loukkaantunut Hassan Zubierille saa kuningatar Elisabetin myöntämän urhoollisuusmitalin.

Ison-Britannian kuningatar Elisabet myöntää Turun puukotuksessa uhria auttaneelle ja itse loukkaantuneelle Hassan Zubierille urhoollisuusmitalin, kertoo BBC.

Kuningas Yrjön mukaan nimetty palkinto annetaan siviilille rohkeasta urotyöstä.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kuningatar-elisabet-myontaa-urhollisuusmitalin-turun-puukotuksen-auttajalle-hassan-zubier-loukkaantui-itse-puolustaessaan-uhria/6999728#gs.UohxsAg

Hyvä että saa mitalin kun on sen ansainnut. Tulee mieleen autokoulun opettajan sanat: "se ei ole hyvä kuski joka on taitava vaaratilanteessa vaan se joka välttää sen vaaratilanteen kokonaan eikä edes joudu siihen."
Viittaan vaan siihen että tämä "sattumus" olisi ollut vältettävissä.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 494
 • Liked: 7388
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5088 : 19.07.2018, 16:43:47 »
Kai siellä suomalaisiakin oli auttamassa, mutta media kirjoittaa vain Linssilude-Hassanista ja terroristia jahdanneista matuista.

Hassan teki hyvän työn, mutta tämäkin tapaus todistaa sen, että sankarit tehdään poliittisin perustein omaa aatetta tukemaan.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 949
 • Liked: 1577
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5089 : 19.07.2018, 16:45:00 »

Hassan teki hyvän työn, mutta tämäkin tapaus todistaa sen, että sankarit tehdään poliittisin perustein omaa aatetta tukemaan.
"Väärin sammutettu"?

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 494
 • Liked: 7388
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5090 : 19.07.2018, 16:52:59 »
Auttamisessa ei ole vikaa, auttoi kuka tahansa. Mutta uskon, että Turussa oli myös suomalaisia auttamassa. Ellei ollut, se olisi mediassa mainittu. Mutta yhtäkään suomalaista ei ole sankariksi nostettu, avustaan palkittu tai kiitetty.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2018, 16:55:43 kirjoittanut Shemeikka »
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 745
 • Liked: 12530
 • PS Lohja #jytky19
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5091 : 19.07.2018, 21:12:22 »
Hassan teki hyvän työn, mutta tämäkin tapaus todistaa sen, että sankarit tehdään poliittisin perustein omaa aatetta tukemaan.
"Väärin sammutettu"?
Voin nyt kertoa tämän kohun laannuttua, mitä en ole ennen kertonut. Hassanin kanssa teloitettua jehovantodistajanaista auttamassa oli suomalainen nainen, joka oli tulossa pyörällä töistä. Ensin hänkin antoi ensiapua, mutta pian hän huomasi sen olevan hyödytöntä ja totesi hänet kuolleeksi. Ja totesi kuolleeksi siinä mielessä, että tämä nainen oli ammatiltaan ensihoidon lääkäri. Kun apua oli muille uhreille tullut riittävästi paikalle, hän antoi yhteystietonsa poliisille ja lähti pyörällä polkemaan kohti työpaikkaansa eli TYKS:in ensiapua, koska ajatteli heti että siellä tarvitaan lääkäreitä.

Hän ei varmaan halunnut julkisuutta eikä haastattelupyyntöjä, niin jätin tämän kertomatta kun mediamyllytys kävi kuumimmillaan.

Medialla on samat esitutkintapöytäkirjat kuin minullakin, mutta eivät tällaista seikkaa ole viitsineet kertoa, kun ovat poliittisin perustein hehkuttaneet pelkästään kehitysmaalaisia.

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5092 : 19.07.2018, 23:06:08 »
Hän ei varmaan halunnut julkisuutta eikä haastattelupyyntöjä, niin jätin tämän kertomatta kun mediamyllytys kävi kuumimmillaan.
Ihan järkevä valinta varmaankin, olisi jokainen mahdollinen kotimainen ja muutama ulkomainenkin media tahtonut haastattelua, kukapa semmoisista välittäisi.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 291
 • Liked: 57446
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5093 : 21.07.2018, 05:16:00 »
Lainaus
Supon kriisistä nostanut Ilkka Salmi panee nyt kuntoon koko Suomen poliisin johtamista – Aarniosta lähtenyt vyyhti käydään läpi ”tarkalla kammalla”

SISÄMINISTERIÖN uusi kansliapäällikkö Ilkka Salmi, 49, huokaisee ja katsoo lehtiotsikoita: Jari Aarnio epäiltynä henkirikoksesta, Jari Aarnio on otettu kiinni – syynä vanha palkkamurha.

Salmi on johtanut tiedustelu- ja turvallisuustyötä kovissa paikoissa Suomessa ja Euroopassa: päällikkönä suojelupoliisissa ja Euroopan siviilitiedustelussa sekä EU:n komission turvallisuusjohtajana Brysselissä. Jos jossakin, niin näissä töissä pitää luottaa siihen, että alaiset noudattavat tinkimättä lakeja ja määräyksiä.

NYT Salmi on palannut töihin hieman toisenlaiseen Suomeen kuin mistä hän lähti yli kahdeksan vuotta sitten.

[...]

Vaikka luottamus viranomaisten toimintaa horjuu, suojelupoliisi ja Puolustusvoimat haluavat merkittävästi lisää toimivaltuuksia. Eduskunnan käsittelyssä olevat tiedustelulait antaisivat suojelupoliisille ja Puolustusvoimien tiedustelulle oikeuden puuttua Suomessa asuvien yksityisyyteen syvästi ilman rikosepäilyä.

Samalla terrorismi on tullut lähelle: Ilkka Salmen kotikaupungissa Turussa tapahtui vuosi sitten Suomen ensimmäinen terroristinen teko, jossa tekijä sai käräjäoikeudessa tuomion terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä kahdesta murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä.

Poliisi tarvitsee uusia tiedustelulakeja juuri terrorismin torjuntaan. Salmella on nyt työsarkaa sen vakuuttamiseksi, että koko poliisi on luottamuksen arvoinen.

[...]

Supon maine on rakentunut erityisesti laittoman tiedustelun torjunnan ja analyysin varaan. ”Vähitellen Supo on saanut mainetta myös terrorismin torjunnan juurisyiden ymmärtämisessä.”

SALMELLE Turun puukkoisku ”oli ja ei ollut yllätys”.

”Mahdollisuudet, että terroristinen isku tapahtuu, ovat kasvaneet. Tämän tyyppisen iskun estäminen vain on äärimmäisen vaikeaa, koska ihmisen pään sisään ei voi mennä.”
Helsingin Sanomat 21.7.2018

Toimittaja Tuomo Pietiläisen tai lakiuudistusta lobbaavan sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmen olisi ollut aiheellista mainita, että toisenlaisilla tiedustelulaeillakaan ei tiettävästi olisi estetty Turun terrori-iskua.

Iskun jälkeen kävi ilmi, että eri maiden viranomaisilla oli tarjolla runsaastikin tietoa iskun tekijästä ja hänen kavereistaan, mutta senkään Suomeen saaminen ei luultavasti olisi johtanut tekijän käännyttämiseen tai muuhun iskun estävään toimintaan. Vaikka terroriteon tehnyt Abderrahman Bouanane olisi tietojen myötä paljastunut kaikin puolin täydeksi turvapaikkahuijariksi, hän olisi halutessaan jäänyt Suomeen, koska terroristin kotimaa Marokko ei ole myöntynyt palautussopimukseen Suomen tai EU:n kanssa.

Perimmäinen ongelma ei siis ole esimerkiksi puhelimien urkkimisen vaikeus vaan ne turvallisuusuhan luovat tuhannet ihmiset, jotka tunkevat ja jäävät tänne Suomen ja EU:n maahanmuuttopolitiikan kädettömyyden vuoksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 189
 • Liked: 6365
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5094 : 21.07.2018, 18:52:15 »
Lainaus

terrorismi on tullut lähelle: Ilkka Salmen kotikaupungissa Turussa tapahtui vuosi sitten Suomen ensimmäinen terroristinen teko

...

Poliisi tarvitsee uusia tiedustelulakeja juuri terrorismin torjuntaan.


Jotain muuta tarvitaan jotta terroristit eivät edes pääsisi Suomeen. Saman ministeriön vastuulla sekin on.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5095 : 21.07.2018, 19:15:00 »
Toimittaja Tuomo Pietiläisen tai lakiuudistusta lobbaavan sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmen olisi ollut aiheellista mainita, että toisenlaisilla tiedustelulaeillakaan ei tiettävästi olisi estetty Turun terrori-iskua.

Perimmäinen ongelma ei siis ole esimerkiksi puhelimien urkkimisen vaikeus vaan ne turvallisuusuhan luovat tuhannet ihmiset, jotka tunkevat ja jäävät tänne Suomen ja EU:n maahanmuuttopolitiikan kädettömyyden vuoksi.
Eipä nuo lait teroja vastaan olekaan.
Jotain muuta tarvitaan jotta terroristit eivät edes pääsisi Suomeen. Saman ministeriön vastuulla sekin on.
Koska mitään ei ole tapahtunut vaan edelleen läpsyttelevät kaikki maahan ketkä tahtovat, on ilmeistä että ministeriö nimenomaan kannattaa läpsyttelijöitten tulemista. Noin merkittävässä asiassa olisi voitu toimia minuuteissa, nyt mennyt useampi vuosi.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 291
 • Liked: 57446
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5096 : 21.07.2018, 19:19:48 »
Jotain muuta tarvitaan jotta terroristit eivät edes pääsisi Suomeen. Saman ministeriön vastuulla sekin on.

Samasta jutusta:

Lainaus käyttäjältä: HS 21.7.2018
Nyt Supon väen määrä on paisunut kaksinkertaiseksi, mikä on ennennäkemätön kasvu sisäministeriön hallinnonalalla. Työntekijämäärän kasvu on kohdistunut erityisesti terrorismin torjuntaan.

Eli terrorismi katsotaan Suomessa niin vakavaksi uhkaksi, että muistaakseni 150 supolaista keskittyy (käytännössä pelkästään islamistisen) terrorismin torjuntaan. Ei kuitenkaan niin vakavaksi uhkaksi, että ryhdyttäisiin määrätietoisesti muuttamaan maahanmuuttopolitiikkaa, millä pystyttäisiin vähentämään uhkaa moninkertaisesti verrattuna noiden 150 supolaisen työpanokseen.

Sama älyttömyys sitten EU-tasolla satakertaisena.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset


Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 736
 • Liked: 13859
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5098 : 21.07.2018, 20:02:44 »
Auttamisessa ei ole vikaa, auttoi kuka tahansa. Mutta uskon, että Turussa oli myös suomalaisia auttamassa. Ellei ollut, se olisi mediassa mainittu. Mutta yhtäkään suomalaista ei ole sankariksi nostettu, avustaan palkittu tai kiitetty.

Muistelen, että paljon kuvissa näkynyttä Thor Steinar -kaveria, joka auttoi viimeistä tai toiseksi viimeistä puukotettua Puutorin kulmalla haluttiin haastatella ja varmasti nostaa sankariksi. Edelleen muistelen, että hän olisi kieltäytynyt kaikesta julkisuudesta. Niin minäkin olisin.

On paljon helpompi olla sankari Suomessa jos asuu ulkomailla. Tavalliselle ihmiselle liiallinen julkisuus saattaa käydä kiusalliseksi, vaikka kuinka olisi positiivista julkisuutta.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 226
 • Liked: 606
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5099 : 21.07.2018, 20:07:55 »
Hassan teki hyvän työn, mutta tämäkin tapaus todistaa sen, että sankarit tehdään poliittisin perustein omaa aatetta tukemaan.
"Väärin sammutettu"?
Voin nyt kertoa tämän kohun laannuttua, mitä en ole ennen kertonut. Hassanin kanssa teloitettua jehovantodistajanaista auttamassa oli suomalainen nainen, joka oli tulossa pyörällä töistä. Ensin hänkin antoi ensiapua, mutta pian hän huomasi sen olevan hyödytöntä ja totesi hänet kuolleeksi. Ja totesi kuolleeksi siinä mielessä, että tämä nainen oli ammatiltaan ensihoidon lääkäri. Kun apua oli muille uhreille tullut riittävästi paikalle, hän antoi yhteystietonsa poliisille ja lähti pyörällä polkemaan kohti työpaikkaansa eli TYKS:in ensiapua, koska ajatteli heti että siellä tarvitaan lääkäreitä.

Hän ei varmaan halunnut julkisuutta eikä haastattelupyyntöjä, niin jätin tämän kertomatta kun mediamyllytys kävi kuumimmillaan.

Medialla on samat esitutkintapöytäkirjat kuin minullakin, mutta eivät tällaista seikkaa ole viitsineet kertoa, kun ovat poliittisin perustein hehkuttaneet pelkästään kehitysmaalaisia.

Lääkäri mainittiin Onnettomuustutkintakeskuksen raportissa.  Eli hän yritti elvyttää, kun ambulansissa istuvat ensihoidon lääkärikollegat odottivat poliisin lupaa saapua paikalle.

Jos törmäät kaupungilla näihin Jehovan todistajiin, niin he nykyjään seisovat paikoissa, jossa on seinä tai vastaava selän takana.