Kirjoittaja Aihe: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut  (Luettu 753261 kertaa)

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 906
 • Liked: 17306
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4260 : 07.02.2018, 21:47:47 »
Puhutaan valtiollisesta damage control -toiminnasta. Tämä puukotuksesta uutisointi on sitä. Asioista ei tahdota millään puhua niiden oikeilla nimillä. Kansa pitää pitää rauhallisena keinolla millä hyvänsä. Poliittinen islam tai islamismi määritellään Wikipedian mukaan näin:
Lainaus
Islamismi tai poliittinen islam tarkoittaa islamin tulkintoja, jotka painottavat uskonnon poliittis-yhteiskunnallista luonnetta.
- -
***

Islam on kokonaisvaltainen systeemi, kehdosta hautaan. Se ei ole poliittinen tai uskonnollinen siinä mielessä kuin me ymmärrämme nuo määreet.

Se on maantierosvon possen käyttäytymiskoodisto. Ja sen mukainen.

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 472
 • Liked: 3340
 • Difficile est satiram non scribere.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4261 : 08.02.2018, 00:09:23 »
Islam on valloitushaluinen ja sotaisa uskonto joka on muodostunut, kun sotaisat arabiheimot yhdistyivät islamin kautta ja alkoivat alistaa naapurikansoja valtansa alle.

Islam on myös Abrahamin uskonto 3.0

Lainaus
Islamin Jumala, arabiaksi Allah, on Muhammadin saamien ilmoitusten mukaan sama Jumala kuin Raamatun ilmoittama Abrahamin Jumala. Jumala on ainoa, Yksi, eikä hänen rinnallaan ole muita. Ajatus toisista jumalista hänen rinnallaan on anteeksiantamaton synti. Hän on ikuinen, näkymätön, tutkimaton, kaikkitietävä ja kaikkivoipa. Jumala on aktiivinen, hän on luoja ja tuomari. Tuomioissaan Jumala on ehdottoman oikeudenmukainen, mutta myös armahtava ja anteeksiantava.

Lainaus
Islam yhdisti aikaisemmin sotaisat heimot ensimmäistä kertaa yhteiseen liittoon. Muhammadin valtiomiestaidot ja menestys arabialaisten heimojen yhdistäjänä jättivät pysyvän jäljen islamiin ja loivat pohjan islamin nopealle leviämiselle seuraavien parin vuosisadan aikana.

Lainaus
Kiellettyjä asioita ovat myös uhkapelit (Kor. 5:90-91), varastaminen, valehtelu, panettelu, petos ja huijaus sekä ennustaminen ja taikuus. Koraani määrää ankarat rangaistukset varkaudesta, sen mukaan tekijältä pitäisi leikata käsi (5:42). Myös koronkiskonta on Koraanin kieltämä asia (2:276).

Lainaus
Islamin mukaan seksi kuuluu vain avioliittoon. Ennen avioliittoa seksistä on pidättäydyttävä ja uskottomuutta pidetään vakavana syntinä.

Lainaus
Islam kieltää alkoholin. Koraanissa on viinin juomista koskeva kielto ja siitä on johdettu kielto koskemaan kaikkia alkoholijuomia (2:219/216, 5:90/92).

http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view.php?religionId=9

Noin yleensä ottaen vaikuttaa vahvasti siltä, että moni islamilaisista maista elintasoperusteisen kansainvaelluksen seurauksena Suomeen saapunut "hädänalainen 17-vuotias" on kovin valikoiva islaminsa uskonnollisen arvopohjan suhteen.  Joistakin tulee tai on alkujaan tullut islamilaisia uskon sotureita, tai tuttavallisemmin islamisti terroristeja.  Ja jotkut ovat kunniallisia pakolaisia/maahanmuuttajia.

Kuitenkin oli vakava virhe hallitukselta ja hölmöläisiltä päästää Suomeen kymmeniä tuhansia onnenonkijoita ja sen sellaisilta. Pakolaiset pitäisi valita tarkalla seulalla ja kulttuurisella ennakkokoulutuksella pakolaisleireiltä, kohdentaa apu pakolaisleireille ja sulkea raja onnenonkijoilta, elintasosiirtolaisilta ja muilta haitta maahantulijoilta.

Se, että hallitus ja eduskunta ei heivaa maasta pysyvästi ulos haittamaahanmuuttajia on jo muodostunut saamattomien puolueiden poliittiseksi perinteeksi, jolla he ylenkatsovat Suomen Kansaa joka koko hulluuden ja saamattomuuden maksaa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 692
 • Liked: 59910
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4262 : 08.02.2018, 19:58:09 »
Näiden röyhkeydellä ei ole mitään rajaa:

Lainaus
Ulkoasiankunnan varapuheenjohtaja: Turun puukotus olisi voitu estää uudella tiedustelulainsäädännöllä

Turun puukotustapaus olisi voinut olla estettävissä uudella tiedustelulainsäädännöllä, uskoo kokoomuksen kansanedustaja ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen.

Poliisi on saanut valmiiksi puukotuksen esitutkintamateriaalin, jonka mukaan epäillyn, marokkolaistaustaisen Abderrahman Bouananen puhelimesta löytyi valokuvia ja videoita Isis-terroristijärjestöstä.

- Esitutkinta vahvistaa käsityksen siitä, että uudella tiedustelulainsäädännöllä olisi saatettu estää tämäkin tragedia, Salolainen kertoo tiedotteessa.
...

Ei vahvista, eikä olisi estetty:

Lainaus
Tiedustelulaki ei auta terrorismia vastaan – sillä suojelupoliisi kyllä tiesi Turun puukottajasta

[...]

Väitettään Salolainen perustelee viittaamalla epäillyn puhelimesta löytyneisiin kuviin ja videoihin Isis-järjestöstä. On vaikea ymmärtää, kuinka ne olisivat saaneet viranomaiset liikkeelle, jos Isiksen jäsenhakemuksen perään kysely ei sitä tehnyt.

Salolainen ei ilmeisesti ole kuullut, että poliisi ja suojelupoliisi molemmat tiesivät terrori-iskun tehneestä Abderrahman Bouananesta. Vinkkejä hänestä oli tehty jo kuukausia ennen puukotuksia. Bouanane oli muun muassa puhunut suomalaisista vääräuskoisina, kertonut kuinka kristityt pitäisi tappaa, kuunnellut radikaaleja saarnoja ja kysellyt kuinka Isikseen liitytään.

Ei ole uskallettua olettaa, että poliisi ja suojelupoliisi tiesivät myös Bouananen käytöksestä, eivät pelkästään hänen olemassaolostaan. Tästä uutisoivat tuoreeltaan iskun jälkeen muun muassa Yle, Helsingin Sanomat ja Iltalehti. Kenties Salolainen ei seuraa kyseisiä medioita.

[...]

Myös 130 pariisilaisen hengen vuonna 2015 vaatineen terrori-iskun tekijät olivat sekä Ranskan että Belgian tiedusteluviranomaisten tiedossa. New York Timesin haastattelema ranskalainen terrorisminvastaisen toiminnan asiantuntija sanoi, että ”meidän tiedustelumme on oikeastaan aika hyvää, mutta kykyämme toimia rajoittaa tiedon valtava määrä”.

[...]

Kirsikkana kakun päällä Salolainen toteaa lopuksi, että ”tiedustelulainsäädännön lykkäämiselle ei ole nähtävissä olevia perusteita, ja lainsäädäntö on saatava valmiiksi jo tällä vaalikaudella. Turun tapaus osoittaa, että vastaavanlaiset tilanteet voisivat olla estettävissä uudella lainsäädännöllä, ja siksi jokainen päivä ilman uusia tiedustelulakeja luo periaatteessa uusia riskejä.”

Ensinnäkin on niin, että kiireellistä menettelyä sovelletaan, jos sille on perusteita – ei niin, että kiireellistä menettelyä sovelletaan, jos sitä vastaan ei ole perusteita. Toisekseen Turun tapaus ei osoita, että ”vastaavanlaiset tilanteet voisivat olla estettävissä uudella lainsäädännöllä”, mutta vaikka näin olisi, se ei vielä olisi mikään peruste. Salolaisen lausunnon logiikalla voitaisiin yhtä hyvin sanoa, että ”koska terrori-iskut olisivat estettävissä sulkemalla rajat, jokainen päivä rajojen säilyessä avoinna luo periaatteessa uusia riskejä”.

Kuten tarkkaavainen lukija huomaa, ammattipoliitikko Salolainen ei varsinaisesti valehtele. Hän käyttää ilmauksia kuten ”olisi voinut olla estettävissä”, ”olisi saatettu estää” ja ”periaatteessa”. Tuosta ”periaatteesta” on pitkä matka terrorisminvastaisen taistelun konkreettiseen todellisuuteen. Sitä ovat ne Turun kaksi kuollutta, kahdeksan loukkaantunutta ja lukemattomat turvallisuudentunteensa menettäneet suomalaiset. On vastenmielistä, että heidän kärsimyksellään ajetaan kansalaisten perusoikeuksien kaventamista, joka on vieläpä kaiken näytön valossa tyhjänpäiväistä.

Joka väittää, ettei näin ole: kuuntelen tarkkaan mahdollisia perusteluja – ja nimenomaan perusteluja. Vielä en ole kuullut mitään muuta kuin pelonlietsontaa ja puhdasta retoriikkaa.

Taneli Lassila

Kirjoittaja on vapaa toimittaja
Päivän lehti 8.2.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 174
 • Liked: 3900
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4263 : 08.02.2018, 22:15:56 »
Seuraava juttu ei ole Keijo Kaarisateen tekosia vaan ihan oikea "uutinen".

Otsikko vaikutti lupaavalta:
Vanhempi, osaatko puuttua nuoren radikalisoitumiseen? Ääriliikkeiden verkot hamuavat somessa
Tässä varmaankin varoitellaan juuri maahanmuuttajataustaisia vanhempia lastensa radikalisoitumisesta. No juu ei.

Lainaus
Ääriliikkeiden aiheuttamasta turvallisuusuhasta tulisi puhua nuorille avoimesti. Heille pitäisi opettaa medianlukutaitoa sekä ymmärrystä siitä, että some tarjoaa helpon mahdollisuuden ääriliikkeille kehittyä.

Ääriliikkeiden aiheuttama turvallisuusuhka ei kosketa niinkään Suomen katuja, vaan sosiaalista mediaa. Näin toteaa ääriliikkeitä tutkinut tohtori Tommi Kotonen Jyväskylän yliopistosta.
-----
Kaikki ääriliikkeet ovat Heinosen mielestä uhkia. Hänestä turvattomuus ja turvallisuusuhat tulevat Suomen sisältä, ei ulkoa.

Koko juttu olikin todistelua siitä, että äärioikeisto vaanii somessa ja yrittää radikalisoida nuorisoamme, vaikka samaan aikaan Abrerrahman Bouananesta kerrotaan, että:
Lainaus
Poliisi on löytänyt epäillyn puhelimesta valokuvia Isis-terroristijärjestöstä. Myös hänen tietokoneensa selaushistoria kertoo kiinnostuksesta Isisiin.

Poliisin tutkimuksien mukaan henkilön radikalisoituminen on tapahtunut noin kolme kuukautta ennen tapahtumia. Omissa kuulusteluissaan epäilty on kertonut, että hän aloitti Isisiin liittyvään materiaaliin tutustumisen kolme kuukautta ennen puukotuksia.

Yle: KRP: Turun puukottaja radikalisoitui noin kolme kuukautta ennen iskua – näki itsensä Isisin soturina


thorbjörn

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 102
 • Liked: 117
  • Kaiken maailman asioita
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4264 : 08.02.2018, 22:55:37 »
Mitä reittiä tämä terroristi saapui Suomeen? Suoraan Saksasta vai Ruotsin kautta? Avustiko joku henkilö tai kuljetusyritys häntä? Onko tästä tietoa vai onko se salattu? Terroristien tuloreitit pitää tukkia.
-- Ajankohtainen kappale kaikille Putinin tiedotusupseereille.  https://www.youtube.com/watch?v=j7MBOFGAb-M  "Njet Molotoff" --
-- Poliittinen tavoite: Suomi pois Lähi-idästä - Lähi-itä pois Suomesta. --
-- Kaksi erittäin vastenmielistä uskontoa: Islam ja Juutalaisuus. --

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 062
 • Liked: 3508
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4265 : 08.02.2018, 23:04:23 »
Ja oliko se Marokosta vai muusta paskastanista kotoisin?
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 152
 • Liked: 18004
 • antikomintern
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4266 : 08.02.2018, 23:42:47 »
Mitä reittiä tämä terroristi saapui Suomeen? Suoraan Saksasta vai Ruotsin kautta? Avustiko joku henkilö tai kuljetusyritys häntä? Onko tästä tietoa vai onko se salattu? Terroristien tuloreitit pitää tukkia.

Reitti on KRP:n mukaan selvitetty. Saksa ja Sveitsi mainittiin tiedotustilaisuudessa, mutta muuten tulee julki sitten oikeudenkäynnin myötä osana sitä 1400 sivun esitutkintapöytäkirjaa liitteineen. Tietysti aina on mahdollista, että osa käsittelystä ja materiaalista voidaan julistaa salaiseksi.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 692
 • Liked: 59910
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4267 : 09.02.2018, 19:55:14 »
Lainaus
Jälkiviisaat pe 9.2.2018

Viikon uutisaiheet paketoivat Maryan Abdulkarim, Jan Erola, Heidi Sabanadesan.
Yle Areena

Lainaus
(9.40-14.45)
Toimittaja
Otetaanko myöskin tämän viikon aihe: Turun terrori-iskun tutkinnasta tiedotettiin. Mitä tästä opimme?

Jan Erola
Ensireaktio ainakin oli, että se on suurta kansainvälistä salaliittoa. Se ei selvästikään pidä paikkaansa, vaan se oli yksittäinen häiriintynyt ihminen. Mutta olisiko siihen voitu puuttua, niin siihen mä en osaa...

Heidi Sabanadesan
Toi on kyllä aika paljon sanottu, että se ei olisi osa sitä...tai miten ne nyt koskaan erotetaan toisistaan. Siis sanotaan nyt näin, että yks Isisin strategiahan on provosoida mielellään jo valmiiksi häiriintyneitä heidän yksittäisiksi sotureiksi. Että kyllä se nyt on osa Isisin kansainvälistä strategiaa tietenkin ja salaliittoa.  Ihan avoimesti he ovat kertoneet, että heidän strategiansa on islamilainen kalifaatti, että se ei ole mitään tällaista salaliittoteoriaa, vaan se on ihan totta. Ja se sitten tietysti eri tyyppisiin ihmisiin vetoaa...

Jan Erola [keskeyttää]
Mutta että olisi ollut järjestelmällisesti suunniteltu asia, niin se ei pitänyt paikkaansa! Tää oli se väite aluksi ja se reaktio aluksi, että kansainvälinen organisaatio on suunnitellut iskua tänne, mikä ei ollut paikkansa pitävää. Ja se reaktio oli väärä.

Maryan Abdulkarim
Mitä me voitais oppii tästä, niin mä olin vähän hämmentynyt, kun mä luin. (..) Se lopputulema oli ikään kuin, että poliisi oli sitä mieltä, että me emme olisi voineet estää tätä mitenkään. Ja silloin herää huoli, että apua! (..) Ihmisissä oli herännyt niin suuri huoli, että he olivat ilmoittaneet poliisille, poliisi oli ilmoittanut Supolle. Että mua kiinnostais yhteiskunnan jäsenenä tietää, että onko poliisi haastatellut näitä ihmisiä lisää, onko poliisi katsonut, mihin se huoli perustuu, voidaanko jotenkin rakentaa joku järkevä malli siitä, miten puututaan huoliin, mitkä on aiheellisia huolia. Mä ymmärrän, että poliisilla on rajalliset resurssit, mutta miten niitä resursseja käytetään.
...
Maryan Abdulkarim
Musta tähän liittyy laajemminkin, jos miettii vaikka äärioikeistoa, josta on vähän aikaa sitten uutisoitu, että on yhä enemmän tai poliisin tietoon tulleet väkivaltatapaukset, niin iso osa äärioikeiston tekemiä.
...
Jan Erola
Ainoa mitä voi toivoa, että poliisin ymmärrys joka puolelta planeettaa tulevista ihmisistä syvenisi, eli heillä olisi mahdollisimman paljon ihmisiä ja silmiä ja korvia, niinkun olematta tämmönen "big brother vahtii sinua"-yhteisö. Niin, että olisi kulttuuriymmärrystä niin paljon kuin mahdollista.

Maryan Abdulkarim
Olisi, siis ihan kaikista. Sillä nythän oli Ylellä uutisointi siitä, miten nuorten radikalisoitumista voidaan estää. Tää liittyy vahvasti myös äärioikeistolaisiin liikkeisiin ja siihen, että on näitä ihmisiä, jotka aattelee, että kotimaan nimissä voidaan tehdä erinäisiä tekoja, jotka on vahingollisia.

Jan Erola
Breivik...
...
Heidi Sabanadesan
Toki pakottaakaan ei voi. Että joku Breivikhän on edelleen sitä mieltä, että hän on täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Hän on edelleen ylpeä teostaan.

Jan Erola
Pikapisto. Näin jonkun tilaston, jossa oli vasemmistolainen, ikään kuin äärivasemmistolainen väkivalta, yksi väkivallanteko. Ja sitten oli äärioikeistolainen, oli joku 54. Että kun joku sanoo, että onhan näitä puolelta ja toiselta, niin tässä kohtaa hyvä pitää mielessä, että missä puolella ne ongelmat ehkä ovat painottuneet.

Maryan Abdulkarim
Ne ei ole mitenkään tasapainossa, joo!

Toimittaja
Hei! Vielä tämmöinen vauvantuoksuinen juttu loppuun, että tulee hyvä mieli...
« Viimeksi muokattu: 10.02.2018, 11:58:30 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 631
 • Liked: 17936
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4268 : 09.02.2018, 20:13:11 »
Montako ihmistä se suomalainen äärioikeisto on puukottanut hengiltä?

Ai niin, ei anneta faktojen häiritä oikeassa olemista. Sillä tapaa se maailma ilmeisesti paranee. Tärkeintä on ettei asioista puhuta väärällä tapaa, ei vaikka väärin puhumisen välttely edellyttäisi aktiivista ja yhteiskunnallisen turvallisuuden vaarantavaa epärehellisyyttä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 890
 • Liked: 45852
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4269 : 09.02.2018, 20:30:13 »
Tämän keissin uusimmat käänteet pääsivät myös Breitbartiin.

http://www.breitbart.com/london/2018/02/09/finnish-police-terror-attacker-islamic-state-supporter/ (9.2.2018)

Lainaus
Finnish Police Confirm 2017 Terror Attacker Was Islamic State Supporter

Finnish investigators have confirmed that the 18-year-old Moroccan asylum seeker who killed two and injured seven others in the city of Turku last August was a supporter of Islamic State.

Police confirm that after careful examination of data from the terror suspect’s computer and mobile phone that the Moroccan was a supporter of the terror group. Police spokesman Olli Toyras said that while it was clear that 22-year-old Abderrahman Bouanane was a supporter of the group, investigators believe he acted on his own, Bayerischer Rundfunk reports.

Toyras also said that the data from his electronic devices shed some light on the personality of Bouanane. “He saw himself as a fighter, a soldier, an Islamic State man, and he would have loved it if ISIS had claimed the attack,” Toyras said.

Initially, many speculated that the motivation for the attack had to do with the fact that Bouanane had his asylum application rejected. Police now say they do not believe that was the main motive for the attack.

This week, the Finnish government put out a press release indicating that anyone caught engaging in terrorist activities with dual nationality could now see their Finnish citizenship stripped from them. Terrorist activities would include committing acts of terrorism, financing travel to areas to commit acts of terror, and actively participating in activities with recognised terrorist groups.

Last year’s attack shocked many in Finland as the country is not well-known for having a large Islamic extremist scene unlike its neighbour Sweden.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 489
 • Liked: 17991
 • Easter Worshipper
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4270 : 10.02.2018, 23:32:01 »
Lainaus
Jälkiviisaat pe 9.2.2018

Viikon uutisaiheet paketoivat Maryan Abdulkarim, Jan Erola, Heidi Sabanadesan.

Pankolla tästä kanssa kommentoin. Puhutaan Turun terrori-iskusta ja YLE:n jälkiviisaat kääntävät sujuvasti keskustelun äärioikeiston tekemiin iskuihin. Eivät kyllä mainitse ainoatakaan, mutta se on selkeästi suurempi ongelma kuin jihadistisesti vaikutetut iskut.

Häränpyllyä. Häränpyllyä, YLE. Niin sitä pitää.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 890
 • Liked: 45852
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4271 : 11.02.2018, 09:56:04 »
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3835421/Turun+puukottaja+suorittaa+tuomionsa+todennakoisesti+Turun+tai+Riihimaen+vankilassa++Suomen+vankiloissa+jo+yli+sata+radikalismihavaintoa (11.2.2018)

Lainaus
Turun puukottaja suorittaa tuomionsa todennäköisesti Turun tai Riihimäen vankilassa – Suomen vankiloissa jo yli sata radikalismihavaintoa

Rebekka Härkönen

Terrorismirikoksesta tuomitun vangin sijoittaminen haastaisi Suomen vankeinhoidon uudella tavalla. Toistaiseksi väkivaltaista ääriajattelua kannattavat vangit on voitu sijoittaa vankiloissa erilleen toisistaan, jotta aate ei pääse leviämään.

Turun puukottajan Abderahman Bouananen todennäköinen sijoituspaikka tuomion jälkeen on joko Turun tai Riihimäen vankila, Rikosseuraamuslaitoksesta arvioidaan Lännen Medialle. Näin siis, jos oikeus ei määrää Bouananea mielentilaselvityksen perusteella pakkohoitoon.

(...)

– Islamistisista terrorismirikoksista tuomitun sijoittaminen haastaisi koko suomalaisen vankeinhoidon monellakin tapaa, koska meillä ei ole mitään aiempaa kokemusta tällaisista vangeista, kommentoi apulaisjohtaja Jaakko Jokinen Vantaan vankilasta.

Risen keskushallinnosta muistutetaan, että Suomen vankiloissa on aiemminkin istunut eri tavoilla haasteellisia vankeja.

– Uskon, että tässäkin tapauksessa rangaistuksen täytäntöönpano tulisi olemaan turvallista niin henkilökunnalle kuin vangille, muille vangeille ja yhteiskunnalle, sanoo turvallisuusasioihin erikoistunut ylitarkasta Ari Juuti Risestä.

(...)

Radikalismihavaintojen kartoittamisessa mukana ollut Vantaan vankilan apulaisjohtaja Jaakko Jokisen mukaan väkivaltaista ääriajattelua kannattavien vankien sijoittelu on sujunut Suomessa toistaiseksi ongelmitta.

– Heitä on ollut yhtä aikaa vankiloissa vain muutamia kymmeniä, joten sijoittelu on voitu järjestää niin, ettei heidän välilleen ole päässyt muodostumaan klikkejä, Jokinen sanoo.

– Terrorismirikoksista tuomittuja meillä ei ole ollut vankiloissa, toisin kuin muualla Euroopassa, jossa vankilat ovat täynnä tällaisia vankeja. Siellä sijoittelu onkin järjestetty niin, että terrorismirikoksista tuomitut on sijoitettu yhteen, etteivät he pääse radikalisoimaan muita vankeja.

Turussa viime elokuussa kaksi tappanut ja kahdeksaa haavoittanut Bouanane on kertonut poliisikuulusteluissa iskunsa motiiviksi sen, että kokee länsivaltojen kohtelevan muslimeja väärin. Hän on myös kertonut kokeneensa itsensä terroristijärjestö Isiksen taistelijaksi ja valmistautuneensa kuolemaan marttyyrina järjestön hyväksi tekemänsä iskun yhteydessä.

– Tällaisesta teosta tuomitun vangin sijoittaminen melkein mihin tahansa ryhmään vaikuttaa mahdottomalta yhtälöltä, Turun vankilan johtaja Juhani Järvi pohtii.

– On taattava vangin oma turvallisuus ja suojattava häntä muilta vangeilta. Lisäksi on pystyttävä torjumaan riski siitä, että islamistisesta terroriteosta tuomittu vanki ei pääse levittämään ajatuksiaan eteenpäin ja radikalisoimaan muita, Järvi kuvailee.

Karuimmillaan ainoaksi vaihtoehdoksi saattaa jäädä tuomitun eristäminen.

– Tämä on viimeinen vaihtoehto. Se myös haastaisi lainsäädännön ja ihmisoikeudet, Vantaan vankilan apulaisjohtaja Jokinen muistuttaa.


Keskusrikospoliisin (Krp) tiedossa ei ole, että Bouananeen olisi kohdistettu uhkaa hänen tutkintavankeutensa aikana.

– Häntä pidetään vankilassa silmällä todella tarkasti oman turvallisuutensa ja muiden turvallisuuden tiimoilta, kertoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs Krp:stä Lännen Medialle.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 2594
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4272 : 11.02.2018, 10:17:43 »
Ihan tällaisen kainon toivomuksen esittäisin viranomaisille, että jos nyt edes tämän mukavan oloisen nuoren miehen saisitte karkoitettua maasta tuomion jälkeen. Toivottavasti en syyllistynyt nyt vihapuheeseen.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 489
 • Liked: 17991
 • Easter Worshipper
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4273 : 11.02.2018, 17:14:49 »
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3835421/Turun+puukottaja+suorittaa+tuomionsa+todennakoisesti+Turun+tai+Riihimaen+vankilassa++Suomen+vankiloissa+jo+yli+sata+radikalismihavaintoa (11.2.2018)

Lainaus
– Terrorismirikoksista tuomittuja meillä ei ole ollut vankiloissa, toisin kuin muualla Euroopassa, jossa vankilat ovat täynnä tällaisia vankeja.
(...)

Eurooppa tänään. Meidän Eurooppamme. Euroopan yhteisö. Se olemme me.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 522
 • Liked: 9258
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4274 : 11.02.2018, 17:27:57 »
Se on kyllä jo huomattu, että nykyaikainen vankila on paikka, joka tuottaa liivijengejä ja islamisteja. Turha sitä on enää tässä vaiheessa kauhistella.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Nyt jopa 50% vähemmän roskaa kuin aikaisemmin.

https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Suomen viikinkiaikoja käsittelevä luku laiskoille.
https://yadi.sk/i/ycZ-dw9gakWdfA

Lähikuvassa Suomen vaakuna.
https://yadi.sk/i/gDrAfJuN6GXL-Q

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 382
 • Liked: 4253
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4275 : 12.02.2018, 14:55:23 »
Lainaus
Lomailevan varusmiehen sotilaspuku oli maali Turun puukottajalle – Puolustusvoimat pitää silti kiinni varusmiesten asepukupakosta

KRP:n mukaan sotilaspuku edusti Isisiä ihailevalle puukottajalle Suomen valtiota. Puolustusvoimat perustelee asepukupakkoa sillä, ettei kasarmeilla ole tiloja varusmiesten siviilivaatteille.

Varusmiehen valikoituminen Turun puukkoiskun potentiaaliseksi kohteeksi ei muuta Puolustusvoimien pukeutumiskäytäntöjä. Varusmiesten on jatkossakin pakko matkustaa lomalle asepuvussa, kertoo Puolustusvoimat Lännen Medialle.

–Turun isku ei ole muuttanut Suojelupoliisin aiempaa uhka-arviota. Uhka-arvioissa tai Turun tutkinnan tuloksissa ei ole tullut esiin seikkoja, joiden perusteella harkitsisimme uusi toimia esimerkiksi pukeutumisen suhteen, sanoo turvallisuuspäällikkö Hannu Koivisto Puolustusvoimien pääesikunnasta.

Keskusrikospoliisi (KRP) julkisti viime viikolla Turun puukotuksiin liittyviä yksityiskohtia. KRP:n mukaan Abderahman Bouanane aikoi ensin puukottaa Turun linja-autoasemalla lomille lähdössä ollutta varusmiestä. Hän luopui ajatuksesta ympäristön häiriötekijöiden takia.

–Sotilaspuvussa ollut varusmies edusti hänelle valtiovaltaa. Kun Suomen valtio on mukana Syyrian kriisissä, hänen näkemyksensä mukaan varusmieheen eli sotilaaseen kohdistettu väkivalta olisi ollut oikeutettua, puukotusjutun tutkinnanjohtaja Olli Töyräs KRP:sta kuvaili puukottajan logiikkaa.

Asepuvuista luopuminen alistumista
Viranomaiset ovat olleet terroristisessa tarkoituksessa tehtyjen iskujen kohteina myös muualla Euroopassa. Koiviston mukaan Puolustusvoimissa on käyty asiakokonaisuudesta keskustelua jo pitkään.

–Varusmiesten ja koko henkilökuntamme turvallisuus on meille tärkeää, Koivisto sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että terroristisessa tarkoituksessa toimivat henkilöt pyrkivät länsimaisen yhteiskunnan romahduttamiseen. Sotilasasujen häviäminen katukuvasta saattaisi näyttäytyä vastapuolen silmissä voittona.

Joissakin maissa, kun tilanne on mennyt riittävän pitkälle, pukujen riisumisen sijaan sotilasasuisille onkin annettu aseet käteen, Koivisto toteaa.

Vastaavaa Suomessa ei ole harkinnassa.

Varusmiesten sotilaspuku tärkeä perinne
Puolustusvoimat ohjeisti varusmiehiä pian Turun iskun jälkeen valppauteen ja kehotti välttämään yksin liikkumista siviilissä asepuku päällä. Kantahenkilökunta sai samaan aikaan ohjeistuksen välttää virka-asun käyttämistä vapaa-ajalla tai matkustettaessa.

–Eri henkilöstöryhmille annetut ohjeet eroavat toisistaan paljolti käytännön syistä. Osa henkilökunnasta voi työskennellä samassa paikassa vuodesta toiseen, kun taas toisten työ on hyvin liikkuvaista, Koivisto kuvailee.

Puolustusvoimien mukaan varuskunnissa ei ole tiloja varusmiesten siviilivaatteiden turvalliseen säilyttämiseen.

–En kiistä, etteikö tämä asia olisi järjesteltävissä. Mutta on muitakin näkökohtia, kuten perinteet ja tasavertaisuus, Koivisto perustelee.

Asepalveluksen suorittaa yli 20 000 henkilöä vuosittain. Joukossa on varusmiehiä kaikista mahdollisista sosiaaliekonomisista taustoista ja uskontokunnista.

–Asepuvussa kaikki ovat yhdenvertaisia. Myös perinteenä sotilaspuvulla on tärkeä merkitys katuvassa, se luo turvallisuutta. Tämä tuli vahvasti esiin syksyn some-keskusteluissa, Koivisto sanoo.

Varusmiesliitto ei ymmärrä
Varusmiesliitolta ei heru ymmärrystä Puolustusvoimien joustamattomuudelle. Liitto vaati viime joulukuussa, että varusmiehet saisivat itse valita, missä asussa he lähtevät lomille tai palaavat siviilistä kasarmille.

–Linjamme on edelleen sama. Näemme, ettei varusmiesten turvallisuutta saa vaarantaa palveluksen suorittamisella, toteaa Varusmiesliiton puheenjohtaja Jaakko Kivistö.

–Puolustusvoimissakin on tunnustettu, että sotilasasuun liittyy turvallisuusuhka. Keskustelua pidemmälle asia ei ole edennyt.
Aamulehti
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 951
 • Liked: 7674
 • Tecumseh
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4276 : 12.02.2018, 16:48:27 »
Jakaako armeija kohta varusmiehille rynnäkkökiväärit mukaan lomille kuten Israelissa vai pelätäänkö aseita kantavia sotilaita enemmän kuin jihadisteja? Varusmies on sotilas, joka ei ole lomallaan siviilissä, vaikka Aamulehden toimittaja niin näköjään luulee:
Lainaus
- - he lähtevät lomille tai palaavat siviilistä kasarmille.

Tämä kuvaa hyvin, millaisen limboon yhteiskuntamme on mennyt. Euroopassa on meneillään matalan intensiteetin sotatila länsimaisen demokratiaan ja uskonnottomaan lakiin nojaavan yhteiskunnan ja sharialakiin, eli muslimien uskonnolliseen lakiin, nojaavan islamin välillä. Periaatteessa islamia edustaa tässä sodassa salafismi, vaikka käytännössä jokainen muslimi, joka noudattaa shariaa ennen maallista lakia asettaa itsensä salafistien rinnalle. Tämä seikka ei valkene ns. kulttuurimuslimeille, ennen kuin he ovat pakon edessä. Ei se näytä kyllä olevan muuta kuin rasismia täyttä hepreaa myös niille, joiden mielestä muslimi, kristitty, juutalainen, hindu, buddhalainen, sikhi, taolainen, konfutselainen, shintolainen, wicca, uuspakana, saatananpalvoja jne. jne. on jokainen joka itsensä sellaiseksi nimeää. Uskontieteellinen luokittelu on yhtä tyhjän kanssa.

Eurooppalaiset kuvittelevat nujerrettuaan talebanien afganistanilaisen kalifaatin valtion ja daesin (isis) syyrialaisen kalifaatin valtion tuhonneensa terroristit. Ei sinne päinkään! Sota jatkuu niin pitkään kuin muslimien virta Eurooppaan lasketaan miljoonissa vuodessa. Vasta kun puhutaan tuhannesta/vuosi voidaan länsimaiselle elämäntavalle antaa toivoa tulevaisuudesta. Nyt pelkästään Suomeen tulee vuosittain enemmän. Rynkyt ovat varusmiesten mukana lomilla tätä menoa, jos ei tahdota alistua. Jos alistuminen on vaihtoehto, niin ... mitä se muslimi suomeksi tarkoittikaan. Rauhanuskonto?  ??? prkl!
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4307
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4277 : 12.02.2018, 17:11:24 »
Jakaako armeija kohta varusmiehille rynnäkkökiväärit mukaan lomille kuten Israelissa vai pelätäänkö aseita kantavia sotilaita enemmän kuin jihadisteja?

LOL, Suomen Pulustusvoimat kyllä pakottaa varusmiehet pukeutumaan varusmiehiksi, mutta riisuu heidät samalla aseista ennen lomille lähtöä eli siinäpä sitting duck -tyyppinen positio tarjolla isänmaan Euvostovallan uhrautuville puolustajlle. Onko vapaaehtoisia piccolon tehtäviin Tornion rajalla - askel eteenpäin!

Itsehän en pelkää rynnäkkökiväärein varustautuneita poliiseja ja sotilaita, mutta eihän Suomi-neidon Eurojackpoteilla teurastettava vaalikarja saa antaa pelolle valtaa, vaan Puolueelle.

Vaikka Puolue on viimein pitkin hampain myöntänyt "allahuakbarin" puukkohippasilla jotenkin liittyvän johonkin, onpas huojentavaa, että hylättyyn turvapaikkahakemukseen ei niin mitenkään, naiset uhrina oli vain sattuma ja toistaiseksi karkumatkalla oleva toinen epäilty varmasti saadaan pian kiinni eli kotoutettavaksi PM Sipilän kainaloon - eipä muuta kuin kivapuhekomisarioiden kv. tuntosarvet hörölleen... :roll:

Vaikka siis Suomi ja Turku onkin sekä paperitta jääneiden turvattomien 17-vuotiaiden turvasatama että syrjäytyneiden jihadistien lintukoto, ei suomalaista äänestäjää huolet paina, rasitu polla. Onnea arvopohjalla vauvalle ja vaarille!

 :) :flowerhat:

Edit.
Lisätehtäviä Tornion puolessa
« Viimeksi muokattu: 12.02.2018, 17:20:45 kirjoittanut Uimakoulutettava »
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 382
 • Liked: 4253
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4278 : 12.02.2018, 17:18:12 »
Jos ei nyt ihan joka spadelle rynkkyä halua antaa niin ainakin voisi varustaa erikoisjoukkokoulutettavat mutkalla. Vaikka varusmiehet pukeutuisivatkin siviileihin vapaille lähtiessään niin uskon silti tunnistavani varusmiehen kadulla törmätessäni :D Tai sitten kyseessä on skini ;)
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 769
 • Liked: 33173
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4279 : 12.02.2018, 17:28:12 »
Rynkkyjen antaminen lomaileville voisi olla hyväkin ajatus, mutta panosten antamista harkitsisin useammankin kerran. Kumiluoteja, kenties?

Ei niitä ammuksia intissäkään annettu kuin hyvin valvotussa poikkeusolosuhteissa.
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4307
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4280 : 12.02.2018, 17:35:19 »
Rynkkyjen antaminen lomaileville voisi olla hyväkin ajatus, mutta panosten antamista harkitsisin useammankin kerran.

Ei, vaan kaikki sotilaat on riisuttava kaikista aseista myös sodan ajaksi, jotta se voidaan välttää. Peace & love.

Nykyaikaisessa Monikulttuurissa Suomen varusmiesten tulisi tosin pukeutua univormuihin, mutta siten, että housut riisutaan. Varsinkin alushousut. Ottakaa maan "hallituksesta" mallia.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 353
 • Liked: 6748
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4281 : 12.02.2018, 19:33:09 »
Lainaus

Joissakin maissa, kun tilanne on mennyt riittävän pitkälle, pukujen riisumisen sijaan sotilasasuisille onkin annettu aseet käteen, Koivisto toteaa.

Vastaavaa Suomessa ei ole harkinnassa.


Ymmärrän, että yksin liikkuvan lomailevan varusmiehen henkilökohtainen ase kiinnostaisi varkaita. Mutta miten olisi korkeakauluksinen suojaliivi ja jokin itsepuolustukseen soveltuva rynnäkkökivääriä huomattavasti pienempi ase?
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 3794
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4282 : 12.02.2018, 21:19:19 »
Pitäskö ehdottaa?  :roll:
Haussa Vuoden 2018 uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko
http://www.auranaallot.fi/uutiset/paikallinen/haussa-vuoden-2018-uusturkulainen-ja-monikulttuurisuusteko

Lainaus
Yhdenvertaisuus on nostettu Turun kaupungin vaikuttajaryhmien teemaksi vuodelle 2018. Yhdenvertaisuuden edistäjiä halutaan palkita myös Vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko -tunnustuksilla.

...

Vuoden uusturkulaiseksi nimetään Turun seudulla asuva maahanmuuttajataustainen henkilö, joka edistää integroitumista omassa arjessaan. Monikulttuurisuusteoksi taas etsitään monikulttuurisuuden puolesta toimivaa henkilöä, yritystä, yhdistystä tai muuta yhteisöä.

Kaupunkilaiset voivat ehdottaa Vuoden uusturkulaista ja monikulttuurisuustekoa Turun kaupungin nettisivuilla tai lomakkeella, joita on saatavilla Turun pääkirjastossa, Turku-Pisteessä sekä Skanssin yhteispalvelupiste Monitorilta. Ehdottaa voi sunnuntaihin 4.3.2018 saakka.

Viime vuonna uusturkulaiseksi nimettiin nuoriso-ohjaaja Paco Diop. Monikulttuurisuusteko-tunnustuksen puolestaan saivat jaetusti seudullisen joukkoliikennetoimija Fölin uusturkulaiset kuljettajat sekä Turun yliopiston ja Åbo Akademin laaja-alainen vapaaehtoistyö turvapaikanhakijoiden ja uusturkulaisten parissa.

Turun monikulttuurisuusneuvosto valitsee tunnustusten saajat kaupunkilaisten antamien ehdotusten pohjalta. Neuvosto toivoo saavansa ehdotuksia laajalti ja painottaa, että ehdokkaiden taustojen tulee olla kunnossa. Huomionosoitukset jaetaan Turun seudun uusien kansalaisten juhlassa huhtikuussa.

Lainaus puuttui.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 17:07:49 kirjoittanut Alaric »
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 382
 • Liked: 4253
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4283 : 12.02.2018, 21:56:07 »
Lainaus

Joissakin maissa, kun tilanne on mennyt riittävän pitkälle, pukujen riisumisen sijaan sotilasasuisille onkin annettu aseet käteen, Koivisto toteaa.

Vastaavaa Suomessa ei ole harkinnassa.


Ymmärrän, että yksin liikkuvan lomailevan varusmiehen henkilökohtainen ase kiinnostaisi varkaita. Mutta miten olisi korkeakauluksinen suojaliivi ja jokin itsepuolustukseen soveltuva rynnäkkökivääriä huomattavasti pienempi ase?

Tulevaisuutta ajatellen voisi olla parempi että varusmiehet alkavat partioimaan ryhminä kaupungilla ja ryhmänjohtajina toimii kantahenkilökuntaan kuuluvat henkilöt. Tämä olisi nykyisen katastrofin suunnan ajatellen se skenaario missä suomessakin sotilaita tarvitaan. Suojaliivit päälle ja vaikka sitten pumppuhaulikot ja niihin kumiluodit.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Dick Ursby

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1521
 • Etnonationalisti
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4284 : 13.02.2018, 09:26:21 »
Sotilasasuun kuuluu ase. Lakia pitää muuttaa niin että varusmiehen kuuluu kantaa maastopuvun tai talvella pakkastakin päällä miehistövyötä jossa roikkuu näkyvästi esillä kunnon kokoinen puukko.

Muuten tuollainen 18-vee varusveijari on ihan avuton, ja lapsiahan nuo ovat muutenkin.
Olisit profiloinut etnisesti!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 489
 • Liked: 17991
 • Easter Worshipper
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4285 : 13.02.2018, 11:06:57 »
Rynkkyjen antaminen lomaileville voisi olla hyväkin ajatus, mutta panosten antamista harkitsisin useammankin kerran. Kumiluoteja, kenties?

Ei niitä ammuksia intissäkään annettu kuin hyvin valvotussa poikkeusolosuhteissa.

Tyhjän rynkyn varastaminen lienee helpompaa ja kynnys siihen pienempi kuin ladattuun rynkkyyn kajoamiseen?

Ongelma on myös siinä, että lomailevalla varusmiehellä harvoin on kotonaan lukollista seinään propattua asekaappia.

En myöskään haluaisi lukea niistä kohtaloista, kun sotaleskellä on uusi siippa hihassaan, kun varusmiespoikaystävä tulee ladattu rynkky kourassaan lomille... Intti on aikaa, jolloin hormoonit hyrrää ja tunteet on pinnassa.

Israel on eri asia. Siellä on käytännössä sotatila tai ainakin sodan uhka päällä koko ajan. Sveitsi on samoin eri asia. Siellä on jokaisella reserviläisellä oma rynkky. Ei tarvetta varastaa, kun sängyn alla on omakin. Ja kun kaikilla on, niin mahdollinen asevarkauden uhri valikoituu isosta joukosta, eikä pienestä kohderyhmästä (lomailevat varusmiehet).

Olen jossain ketjussa maininnutkin, että 80-luvulla kun olin intissä, jengi salakuljetti maastopukuja intistä lomille, jotta pääsivät saapastelemaan maastopuvussa ja maihareissa lomillakin. Nykyään maastopuku on huono, koska siinä näyttää sotilaalta. Aika aikaa kutakin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 472
 • Liked: 3340
 • Difficile est satiram non scribere.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4286 : 14.02.2018, 01:12:56 »
Minun mielestäni tässä olisi Suomella paikka tehdä ostopalvelusopimus Venäjän kanssa. Kaikki terrorismi/henkirikoksiin syyllistyneet siirtolaiset venäjälle kärsimään rangaistuksensa. Tulisi halvemmaksi Suomelle ja sillä olisi todellinen ennaltaehkäisevä pelotevaikutus.

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 466
 • Liked: 3742
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4287 : 14.02.2018, 08:17:47 »
Nykyisessä maailmantilanteessa lomapuvun vaatiminen on täysin vastuutonta. Alokkaatkin pääsevät yleensä jo muutaman ensimmäisen viikon jälkeen viikonloppuvapaille. Ei sellaisella koulutuksella olla lähellekään sotilaita, vaan samoja nuoria miehiä ja naisia kuin samanikäiset kaverit siviilissä. Eikä sitä voi millään tavalla luovuttamiseksikaan puhua, koska tarkoituksena on ainoastaan suojella nuoria, joiden puolustautumiskyky tuollaisessa tilanteessa on täsmälleen sama kuin kenellä muulla samanikäisellä.

Peruste siviilivaatteiden säilytyksellekin on kehno, jokaisessa varuskunnassa missä itse aikaani vietin, oli tilaa lomakassille ja ylimääräisille vaatteille. Yksi vaatekerta ei niin paljoa tilaa vie, edes talvella.

Sitten kun tapahtuu isku jotain poloista nuorta varusmiestä kohtaan, kukaan ei tule ottamaan minkäänasteista vastuuta tapahtuneesta. Pykäliä kyllä löytyy, ja selitystä kierrätetään virkamieheltä toiselle, lopulta uhri ja omaiset saavat lämmintä kättä valtiolta - jos hyvin käy. Sitä se on suomalainen virkamies- ja valtionvastuu tällä hetkellä. Enemmän ovat huolissaan tekijän ihmisoikeuksista ja yksityisyydensuojasta.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 951
 • Liked: 7674
 • Tecumseh
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4288 : 19.02.2018, 12:11:48 »
- - Käräjätuomari ja lautamiehet lukekoot iltalukemisena vaikka teosta The Reliance of the Traveller. Linkistä aukeaa pdf-tiedostona ko. 1251 sivuinen teos. Ei islamin ymmärtäminen vaadi välttämättä klassisen arabian osaamista, vaikka hyötyä siitä on paljon. Englannin kielellä pärjää mainiosti perusasioiden suhteen.
Harmi, että Reliance of the Traveller ei ole enää vapaasti netistä luettavissa. Se on kuitenkin alkuperäislähde sharialain yhden koulukunnan tulkintaan ja paljon luotettavampi kuin yksittäisten imaamien julkisuuteen antamat lausunnot, joiden luonne on helposti taqiyyaa. Em. teos ei sitä ole. Jos joku tahtoo oppia tuntemaan islamin lakia ja sitä kautta muslimien etiikkaa pintaa syvemmältä, lukekoon em. teosta tai jotain vastaavaa toisen lakikoulukunnan,
Lainaus
Hanafilainen koulukunta, - - Malakilainen koulukunta, - - Shafi'lainen koulukunta, - - Hanbalilainen koulukunta, - - Ja'farilainen (tai šiialainen) koulukunta
teosta. Oma uskoni julkisuudessa esiintyvien suomalaisten asiantuntijoiden vilpittömyyteen on ainakin mennyt, mikä taitaa olla trendi Hommafotumilla. Se on surullista, koska uskonnoista on helppo sanoa pinnallisesti melkein mitä tahansa, mutta syvällinen asiantuntemus saavutetaan lähteitä lukemalla ja tutkimuskirjallisuuden avulla. Monille riittää, kun ajattelee uskontojen olevan perseestä tai ainakin islamin olevan sitä. Yleinen trendi yhteiskunnassamme on sen sijaan ajatella, että kaikki uskonnot ovat suunnilleen samanlaisia, harmittomia ja jokaisen ihmisen yksityisasia. Valitettavasti vain marginaalinen porukka muslimeja ajattelee niin. Heille uskonto on ensisijaisesti julkinen asia. Siksi he tahtovat kynsin hampain oitää kiinni islamin puhtoisesta kuvasta tiedotusvälineissä. Salafistit ehkä eivät välitä, ja heidän joukostaan näitä joukkomurhaajia allahin nimeen nousee.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 152
 • Liked: 18004
 • antikomintern
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #4289 : 27.02.2018, 13:36:34 »
Taitaa punakaarti silti kirjoitella sarja-/joukkopuukotuksista tms, eikä terroristisista murhista ja terrorististen murhien yrityksistä... No lukekoon manifestin ja katsokoon videot siitä, kun pääkäsittely alkaa. #ISIS #TurkuTerroristMassacre

Lisäys: Kummallista, ettei mielentilatutkimuksen lausuntoa ole annettu julkisuuteen. Tai johdonmukaista tapauksen tiedottamiseen nähden, toisaalta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Turun puukottajaa syytetään terrorismirikoksista (27.2.2018)

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Turun elokuisista puukotuksista.

Turun puukottajaa syytetään kahdesta terroristisesta tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Syyttäjä kertoi ratkaisustaan tiistaina.

Valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteen mukaan vastaajan epäillään toimineen terroristisessa tarkoituksessa siten, että hänen tarkoituksenaan on ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

Syytteen nostamisesta päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Hän johtaa syyttäjäryhmää, johon kuuluvat lisäksi kihlakunnansyyttäjä Hannu Koistinen Oulun syyttäjänvirastosta ja syyttäjänvaltuuksin toimiva ylitarkastaja Sampsa Hakala valtakunnansyyttäjänvirastosta.

Oikeudenkäynti käydään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kolmen tuomarin kokoonpanolla. Oikeuden puheenjohtajana toimii käräjätuomari Tapio Katajamäki.

Oikeudenkäynnin valmisteleva istunto käydään Turun oikeustalon istuntosalissa 20. maaliskuuta. Pääkäsittelyn tarkka ajankohta ja aikataulutus varmistuvat valmisteluistunnossa. Alustavan suunnitelman mukaan pääkäsittely aloitetaan 9. huhtikuuta. Alustavasti pääkäsittely on suunniteltu järjestettäväksi Turun vankilassa.

koko juttu: https://yle.fi/uutiset/3-10089073
« Viimeksi muokattu: 27.02.2018, 13:46:56 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...