Kirjoittaja Aihe: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut  (Luettu 1074485 kertaa)

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 939
 • Liked: 7928
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5700 : 18.11.2020, 15:00:18 »
Turun terroristi Abderrahman Bouananea epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta eli vanginvartijan puremisesta lokakuun lopussa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turun-terroristi-puri-vartijaa-vankilassa-epaillaan-virkamiehen-vakivaltaisesta-vastustamisesta/7987378 (18.11.2020)

Lainaus
Turun terroristi puri vartijaa vankilassa – epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Turun terrori-iskusta tuomittua Abderrahman Bouananea epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kyse on tilanteesta, jossa hän puri vartijaa Turun Saramäen vankilassa.

Teko tapahtui lokakuun lopussa. Rikospaikan tietojen mukaan Bouanane puri vartijaa käteen hoitotilanteessa.

Vankila teki asiasta rikosilmoituksen poliisille. Tapausta tutkii Turun poliisi. Vartija ei tiettävästi loukkaantunut pahemmin tilanteessa.

(...)

Bouanane on ollut terroriteon jälkeenkin väkivaltainen.

Alibi-lehti kertoi aikanaan, että hän yritti hyökätä oikeudenkäynnin aikana sellistään vartijoiden kimppuun.

(...)

Naurettavaa, että järjestelmä matelee näiden edessä, vaikka täysin humaanit ja kaikenmaailman amnestytkin tyydyttävät ratkaisut olisi kädenulottuvilla.

Nimittäin vanhaan hyvään aikaan tällaiset tapaukset pumpattiin vankimielisairaalassa niin täyteen rauhottavia, että ainoa kohde, jonka kimppuun ne pystyi "hyökkäämään" oli suupielessään roikkuva kuolatippa.

Ja kaikki oli tyytyväisiä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5701 : 12.06.2021, 10:44:16 »
Yle: Saako Suomi viimein tuomittua terroristiepäiltyjä muiden Pohjoismaiden tavoin? Supo iloitsee lakien tiukennuksesta 5.6.2021

Lainaus käyttäjältä: Yle
Lainsäädäntö ei ole ainoa syy sille, ettei syytteitä ole ollut enempää. Supo toivoo, ettei syytekynnys nouse uusien säädösten osalta liian korkeaksi. Syyttäjä muistuttaa, ettei se saa olla liian matalakaan.

Suomessa on tuomittu terrorismista vain yksi ihminen, Turun neljän vuoden takaisen puukkoiskun tekijä. Samaan aikaan muissa Pohjoismaissa tuomioita on langetettu useita.

Syytä eroon on etsitty Suomen terrorismilainsäädännöstä, jota on arvostellut riittämättömäksi muun muassa terrorismia seuraava suojelupoliisi.

Onko tilanne nyt muuttumassa, kun Suomen lainsäädäntö on uusiutumassa peräti kahdella uudella lailla?

Ihan mitä vaan, että tutkintoja, syytteitä ja tuomioita ei saataisi aikaiseksi. Eron huomaa esimerkiksi Suomen suhtautumisessa Al-Holin leiriltä palaaviin. On selvää, että palaajia ei aiota rangaista tai eristää millään lailla. Jo terroristijärjestöön kuuluvien äitien lasten huostaanotosta on tehty etukäteen täysin poissuljettua, vaikka avustettua paluuta on perusteltu lasten hyvinvoinnilla ja turvallisuudella.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Al-Holin pidätysleirillä Syyriassa olleita terroristijärjestö Isisin jäsenten vaimoja vastaan on nostettu oikeusjuttuja muissa Pohjoismaissa, mutta ei Suomessa.

Norjaan palannut nainen tuomittiin 3,5 vuoden vankeuteen osallisuudesta terroristiseen toimintaan sillä perusteella, että hän oli hoitanut lapsia ja kotia ja siten vapauttanut miehensä taisteluihin.

Ruotsissa nainen puolestaan sai kolmen vuoden vankeustuomion siitä, että hän oli vienyt lapsessa Isisin alueelle Syyriaan.

Tanska on ilmoittanut, että al-Holista palaavat naiset pidätetään heti saavuttuaan kuulusteluja varten ja saatetaan vastuuseen teoistaan.

Samoin muun muassa Hollannissa paluuta odottava Isis-äiti tuomittiin poissaolevana viiden vuoden vankeuteen. Suomessa paluuta varten valmistellaan sosiaalityöntekijöiden armeijaa ja siinä se.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suomessa on ollut neljä terrorismioikeudenkäyntiä 18 vuodessa. Terrorismi tuli käsitteenä rikoslakiin vuonna 2003.

Turun iskua lukuunottamatta kaikki syytteet ovat kaatuneet.

Terrorismirikoksesta tuomitseminen on Suomessa poikkeuksellisen suuren kynnyksen takana. Jopa Turun islamistiterroristia puolustettiin (Martin Scheinin) oikeudessa sillä, että hän ei täysin selvässä tapauksessaan muka syyllistynyt Suomen lakien mukaiseen terroristiseen rikokseen.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suomesta on lähtenyt vierastaistelijoiksi Syyriaan ja Irakiin Supon mukaan ainakin yli 80 ihmistä. Moni on kuollut, ja toistaiseksi parikymmentä on palannut. Palanneista ketään ei ole siis tuomittu.

Supo seuraa, onko palaajia tulossa ja minkälaisen roolin he mahdollisesti ottavat Suomen verkostoissa.

Keskusrikospoliisi kertoo Ylelle, että sillä on ollut vuodesta 2014 viime vuoteen asti tutkinnassa 30 rikosasiaa, joissa on ollut terroristinen yhteys. Syyteharkintaan niistä on edennyt kuusi. Tällä hetkellä käynnissä ei ole yhtään syyteharkintaa.

Vuoden 2018 jälkeen uusia syytteitä ei ole nostettu.

Karua, kun suojelupoliisi tietää, että Suomessa on ollut kaiken aikaa islamistista terrorismia varsin avoimesti kannattavia ryhmiä, jotka vain odottavat käskyä tai sytykettä. Nyt tänne on siis saatu myös ihmisiä rutiininomaisesti tappaneiden veteraaniterroristien verkosto.

Samaan aikaan kymmenien islamistitaistelijoiden paluun ja tilanteen pahenemisen edetessä uhaksi on päätetty nostaa julkisuudessa ns. äärioikeisto, eikä edes mitään tiettyjä ryhmiä vaan toisistaan riippumattomat nettisoturit, joilla on suojelupoliisin mukaan kyky tehdä terroristisia rikoksia. Suojelupoliisi ei suostu paljastamaan, onko näitä äärioikeistolaisia seurattavia yksi, kaksi vai peräti viisi, kun taas seurattavia islamisteja voi päätellä olevan lähemmäs kolmesataa.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Supon mielestä Suomen lainsäädännössä on tähän asti pitäydytty EU-direktiivin minimitasossa, sanoo Supon vt. apulaispäällikkö Jyri Rantala.

Rantalan mukaan muut Pohjoismaat, etenkin Norja ja Tanska, ovat puuttuneet Suomea aiemmin esimerkiksi kansalaistensa lähtemiseen vierastaistelijoiksi.

Sen sijaan maahanmuuttopolitiikassa tällainen turvallisuuteen suoraan vaikuttava minimitaso ei ole tullut Suomessa kuuloonkaan. Asioilla saattaa olla yhteys.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Uudessa lakiesityksessä rangaistavaksi säädetään monia terrorismiryhmän rikollista toimintaa edistäviä tekoja: julkinen kehottaminen terrorismiin, uskonnollinen tai ideologinen koulutus tai muu olennaisen tehtävän hoito.

Kotitöistä tuomioita ei kuitenkaan ole tulossa Norjan tapaan.

Hallitus nimenomaan rajasi lakiesityksestään pois sen, että lasten ruokkimista ja muita kotona tehtäviä töitä ei katsota aktiiviseksi osallistumiseksi terroristiryhmän toimintaan.

Esimerkiksi vasemmistolaisesta terroristiryhmä Baader-Mainhofista muistetaan lähinnä muutama johtohahmo, mutta toiminnan takana oli satojen tukijoiden taustaverkosto, joka mahdollisti itse teot toteuttavien terroristien toiminnan ja piileskelyn jatkamisen vuosikausia. Tuntuu siltä, että Suomessa ei yritetäkään puuttua tukitoimintaan.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suojelupoliisin mukaan syksyksi tähtäävä lakiuudistus on paras pitkään aikaan. Odotuksissa on, että terroristiryhmien toimintaa tukevia henkilöitä saadaan sen jälkeen paremmin rikosvastuuseen.

Supo on jopa siinä määrin tyytyväinen, ettei sillä ole Jyri Rantalan mukaan tällä haavaa muita suuria toiveita. Erityisen hyvänä Rantala pitää sitä, että terroristiryhmän toimintaan osallistuminen tehdään rangaistavaksi.

– Muutosten jälkeen olemme ehdottomasti lähempänä muiden Pohjoismaiden ja EU-maiden tasoa, hän sanoo.

Myös rikosoikeuden professori Minna Kimpimäki arvioi, että Suomen terrorismilainsäädäntö vastaa muutosten jälkeen pitkälti muiden Pohjoismaiden lakeja.

Ongelma ei Suomessa ole ollut vain vain laeissa vaan muista maista – jopa Ruotsista – suuresti poikkeavassa asenteessa.

En keksi tälle muuta syytä kuin islamin/toiseuden palvonnan (vrt. Suomen viimeisen kymmenen vuoden islamiin liittyvät länsimaissa poikkeukselliset sananvapaustuomiot), etenkin kun samaan aikaan äärioikeistolla ja maahanmuuttokriittisyydellä perusteltuja lakien ja lakien tulkintojen tiukentamisia kannatetaan näkyvästi lähes kaikissa puolueissa (vrt. koko maailmassa ainutlaatuinen totalitaristinen hanke "rasismin kriminalisoimiseksi").

Lainaus käyttäjältä: Yle
Pelkät lait eivät kuitenkaan takaa sitä, että terrorismiepäiltyjä tuomitaan jatkossa helpommin.

Iso ongelma on näytön hankkiminen – semminkin kun terrorismirikosten kohteet ovat useimmiten ulkomailla. Näin toteavat kaikki Ylen haastattelemat asiantuntijat: Supon Rantala, professorit Nuotio ja Kimpimäki sekä valtionsyyttäjä Tom Laitinen.

Suomen viranomaisilla on vain pienet mahdollisuudet tutkia esimerkiksi sitä, mihin rahaa päätyy.

Kädettömyyttä on käytetty tietoisesti hyväksi muun muassa Al-Holin naisten tapauksessa. Julkisuudessa mielellään korostetaan, että turvallisuusuhkaa ei muka ole, koska suojelupoliisi tutkii mahdolliset rikokset ja rikolliset lopulta tuomitaan.

Oikeasti tiedetään jo etukäteen, että vanhoilla tai uusillakaan laeilla ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta saada tarpeeksi näyttöä naisten ulkomailla tekemistä rikoksista. Näyttökynnys on valtavan korkealla ja keinot näytön saamiseksi olemattomat.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Lainsäädäntöpuutteiden ja näyttöongelmien lisäksi viranomaisilla on ehkä ollut näkemyseroja siitä, miten lakeja pitäisi soveltaa, Supon Rantala toteaa.

Hänen mukaansa Suomen terrorismirikostilanne ei eroa ratkaisevasti muista Pohjoismaista, eivätkä erilaiset lait selitä kaikkea.

– Suomessa on tullut yksi lainvoimainen tuomio, muissa Pohjoismaissa yhteensä kymmeniä. Esitutkinnalle pitää olla vankat perusteet, mutta Supon näkemys on, että kynnys esitutkintojen aloittamiseen on ollut Suomessa varsin korkea, Rantala sanoo.

Supo odottaa nyt, etteivät KRP ja valtakunnansyyttäjä nosta tutkinta- ja syytekynnystä liian korkealle sen suhteen, mikä katsotaan terroristiryhmän toimintaan osallistumiseksi.

Professori Nuotio haastaa sen, että terrorismituomioita olisi ollut muissa Pohjoismaissa kovin paljon.

– Minulla on semmoinen näppituntuma, että terroristinen skene on ollut meillä kuitenkin vähän pienempi.

Miksi professori Nuotio väittää tuollaista, kun tuomioiden määrän ero on jokaisen nähtävissä?

Muistetaan myös, että Suomesta lähti muslimien määrään suhteutettuna enemmän Isis-taistelijoita Syyriaan ja Irakiin kuin mistään muusta maasta. Tämä porukka ja tuhannet islamilaista kalifaattia hengessä kannattavat ovat Suomen "terroristista skeneä", puhuttiin siitä ääneen tai ei.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Valtionsyyttäjä Tom Laitinen sanoo, että syytekynnys pysyy vastedeskin korkealla. Hän käsittelee terrorismijuttuja valtakunnansyyttäjän toimistossa.

Ketään ei saa epäillä perusteettomasti niin vakavista rikoksista kuin terrorismirikoksista. Ne on tarkoitettu yhdeksi tutkinnan viimesijaisista rikosnimikkeistä, Laitinen huomauttaa.

– Kun puhutaan rikoskokonaisuudesta, johon jonkun ulkopuolisen silmissä liittyy terrorismia, se ei välttämättä sitä juridisesti ole, hän sanoo.

[...]

Laitinen ei niele sellaisenaan väitettä, että terrorismirikoksen arvioinnin kynnys olisi Norjassa alempi kuin Suomessa. Siellä lakien säätäjät ovat jättäneet niiden soveltajille enemmän liikkumavaraa ja tarkat käytännöt määritellään vasta oikeudessa, hän sanoo.

– Tämä voi johtaa siihen, että alemmissa tuomioistuimissa saadaan enemmän sellaisia päätöksiä, jotka muuttuvat ylemmissä oikeusasteissa, Laitinen sanoo.

Suomessa ei ole haluttu kriminalisoida esimerkiksi lastenhoitoa tai ruoan laittamista terroristille, koska asiaan liittyy ihmisoikeusongelmia. Joissakin kulttuureissa naisen omaa päätäntävaltaa rajoitetaan.

– Jos hän kieltäytyy keittämästä puuroa, pahimmassa tapauksessa voidaan riistää henki, Laitinen sanoo.

Valtionsyyttäjä Laitinen sekä kiistää, että Suomen terrorismikäytännöissä olisi eroja muihin maihin, että puolustelee eroja. Epätoivoista, kuten myös ihmisoikeuskortti.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Yksi ero Suomen ja verrokkimaiden välillä on, että meillä perustuslakivaliokunta valvoo etukäteen, etteivät lait loukkaa perusoikeuksia. Useissa maissa asiaa arvioidaan vasta jälkikäteen: tuomioistuin voi myöhemmin todeta, ettei laki ollutkaan perustuslain mukainen, professori Kimpimäki sanoo.

Etukäteiskontrolli on käytössä myös muissa Pohjoismaissa, mutta vahvimmin Suomessa, professori Nuotio sanoo.

Käsien heiluttelua, sillä tämäkään ei selitä Suomen poikkeuksellisuutta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Professoreiden mukaan perus- ja ihmisoikeuspohdinta on jäänyt maailmalla monesti tehokkuuden jalkoihin terrorismilakeja säädettäessä.

– On pidetty liiankin selvänä, että EU-maissa noudatetaan ihmisoikeuksia, mikä on jossain määrin osoittautunut kyseenalaiseksi olettamukseksi, Kimpimäki sanoo.

[...]

Nuotion mukaan hiljattain on alettu ymmärtää, että mitään ei voiteta terrorismin vastaisessa sodassa tinkimällä ylenmääräisesti perus- ja ihmisoikeuksista.

– Suomi on tuonut tähän kansainväliseen kuvioon vähän rauhallisempaa tempoa. Olemme muistuttaneet, että liian jyrkkiä toimia ei voida hyväksyä, Nuotio sanoo.

Jos tavoitellaan pikavoittoja ja rikollisuutta vastaan hyökätään epätavallisin keinoin, ei synny Nuotion mukaan kuin katkeruutta.

Velvollisuus Suomen poikkeuksellisen linjan perustelemiseksi käännetään tarkentamattomaksi vihjaukseksi, että Suomea tiukemman linjan maat – eli kaikki muut maat – rikkovat terroristeja tuomitessaan perus- ja ihmisoikeuksia ja aiheuttavat vain pahaa verta (vastuun kääntävä ns. grievances-puolustelu islamistiselle terrorismille).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 7 898
 • Liked: 6404
 • A spherical bastard
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5702 : 10.08.2021, 12:01:00 »
Jahas, monikulttuurisuustoteemi on noussut jälleen pintaan.

Aika jännä juttu kaikkineen, todellistakin tekemistä ja kärsimystä olisi ollut enemmän kuin monella muulla, mutta silti oli kaunisteltava asioita. Liekö kyseessä tämä kuuluisa tarinankerrontaperinne vai mikä, en tiedä.
Mutta itsekin selkäongelmaisena tiedän, että kaveri tuskin olostana nauttii.

Pitänee katsoa dokkari jos muistaa.

Hassan Zubier auttoi Turun terrori-iskun uhria, haavoittui ja nousi sankariksi – Miehen taustalta selviää karu tarina, joka sai hänet valehtelemaan 

Edit: poistetaas lainaus kun Roopen juttu on parempi :)
« Viimeksi muokattu: 10.08.2021, 12:06:08 kirjoittanut kgb »
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5703 : 10.08.2021, 12:01:42 »
Missä ovat Ali Qassim ja Hassan Zubier? Ja ketä kaikkia niitä olikaan?

Hassanilta on tulossa Ylen avustuksella iso maineenpuhdistusoperaatio eli kolmeosainen tv-sarja, jossa Hassan kertoo "koko totuuden elämästään". Petoksesta tuomittu Hassan ehkä aiemmin hiukan valehteli, mutta hyvästä syystä, kun elämä on ollut niin karu.

Lainaus
HASSAN ZUBIERIN TOTUUS – TURUN PUUKKOISKUN SANKARIN TARINA

Kertomus yhden ihmisen valheen ja mielikuvituksen rajoista

Arthur Franck on ohjannut Ylelle kolmeosaisen dokumenttisarjan Hassan Zubierin totuus (Sanningen enligt Hassan Zubier).

Turun torilla tapahtui Suomen ensimmäinen terrori-isku 18.8.2017. Hassan Zubier auttoi uhreja ja joutui itsekin iskun kohteeksi. Matilda Gyllenberg oli yksi niistä toimittajista, jotka olivat mukana luomassa mediailmiö Hassan Zubieria. Sankaruus jää lyhyeksi, sillä Hassanilla oli suuria vaikeuksia pysyä totuudessa ja Gyllenberg tunsi tulleensa huijatuksi. Hassan Zubier muuttui yhdessä yössä kansallissankarista halpamaiseksi valehtelijaksi.

Dokumenttisarjassa, Hassan Zubierin totuus, Hassan ottaa yhteyttä toimittaja ja kirjailija Matilda Gyllenbergiin saadakseen vihdoin kertoa koko totuuden elämästään. Gyllenberg tekee laajamittaista salapoliisityötä varmistaakseen, että häntä ei huijata toista kertaa. Dokumenttisarja seuraa Hassanin tarinaa ja yhteistyötä Gyllenbergin kanssa.

HAASTATTELUT
Elokuvan ohjaaja Arthur Franck, Hassan Zubier, journalisti ja kirjailija Matilda Gyllenberg sekä tuottaja Oskar Forstén antavat haastatteluita sarjan tiimoilta. TV-sarjan osat ovat toimittajien katsottavissa Venetsia-palvelussa. Muita katselutapoja voi tiedustella. Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: manna.katajisto@mannapr.fi 

TAPAUS HASSAN ZUBIER
Turun puukkoiskusta muukalaisvihamieliset saivat vettä myllyynsä, sillä iskun tekijä osoittautui ulkomaalaistaustaiseksi ja iskun motiivi oli jihadistinen. Vihan vastavoimalle oli tilaus ja olikin vastustamatonta, kun ulkomaalaistaustainen Hassan Zubier kuului niihin harvoihin, jotka terrori-iskun aikana auttoivat uhreja. Muutaman kuukauden ajan Hassan Zubier sai olla ihailtu ja arvostettu. Hän sai urhoollisuusmitalin presidentti Sauli Niinistöltä ja Englannin kuningattarelta ja oli esillä mediassa ympäri maailman. Haastatteluissa hän kertoi mielenkiintoisesta elämästään rauhanturvaajana kriisialueilla, opinnoistaan Sorbonnessa ja urastaan hoitoalalla. Sitten kupla puhkesi ja Hassan muuttui yhdessä yössä sankarista valehtelijaksi.

Hassan Zubierin totuus (Sanningen enligt Hassan Zubier) on kolmiosainen dokumenttisarja, ja ohjaaja Arthur Franck on tunnettu muun muassa Jussi-ehdokas dokumenttielokuvasta Olliver Hawk. Sarjan on tuottanut Oskar Forstén tuotantoyhtiö Parad Medialle. Svenska Yle esittää ensimmäisen osan 16.8 kello 20.00 Yle Fem -kanavalla ja Yle Areenassa koko sarja on katsottavissa 16.8. alkaen.

Helsingin Sanomat: Hassan Zubier auttoi Turun terrori-iskun uhria, haavoittui ja nousi sankariksi – Miehen taustalta selviää karu tarina, joka sai hänet valehtelemaan 10.8.2021  (maksumuuri)

Lainaus
Hassan Zubierin totuus (SWE)

Turun terrori-iskun sankarin puheet puntarissa
Turun torin terrori-iskun sankari, Hassan Zubier, muuttui yhdessä yössä kansallissankarista yksinkertaisesti valehtelijaksi. Dokumenttisarjassa nähdään, kuinka Hassan Zubier etsi käsiinsä toimittaja-kirjailija Matilda Gyllenbergin, koska halusi lopulta kertoa koko totuuden elämästään. Välttyäkseen uudelta huijausyritykseltä Matilda teki mittavan salapoliisityön ja yritti vahvistaa Zubierin puheet. Yle Areenassa 16.8.2021.
Yle Areena

Lainaus
Om att gömma sig bakom en alternativ verklighet när den riktiga är för mörk och tung att bära.

Hjälten från Åbo torg, Hassan Zubier förvandlades över en natt från nationens hjälte till simpel lögnare. I dokumentärserien "Sanningen enligt Hassan" söker han upp redaktören och författaren Matilda Gyllenberg för att äntligen berätta hela sanningen om sitt liv. För att inte bli lurad igen bedriver Matilda ett stort detektivarbete för att försöka verifiera det han säger. Regi Arthur Franck. Produktion: Parad Media, 2021.

Lainaus
Under de mest osannolika omständigheter, i samband med Finlands första terrordåd, blev Hassan Zubier en hjälte. Men denna hjälte blev inte långlivad eftersom han hade så svårt att hålla sig till sanningen. Nu vill han ha upprättelse och bestämmer sig för berätta allt för författaren Matilda Gyllenberg som planerar en bok om honom. Regi: Arthur Franck. Produktion: Parad Media, 2021.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5704 : 11.08.2021, 13:30:24 »
Miten mulle tulee sellainen mielikuva, että toimittelija ratsastaa tällä terrori-iskun hevosella.

Kaikki kunnioitus Hassanille teron uhrien auttamisesta, sitä en kiistä.

Toimittelija kiillottaa kilpeään tekemällä humaania näköisdokumenttia, löysi sopivan aiheen ja toteemin keulille.

Hassan teki ihan hyvää työtä, nyt toimittelija ratsastaa hänellä. Ja joka sivulauseessa varmaankin mainitaan maahanmuuttajataustausuus, niin kuin sillä olisi mitään merkitystä.

Meillä kaikilla on velvollisuus auttaa kykyjemme mukaan ihan kaikkia. Jos Pertti pohjanmaalta olisi ollut tilanteessa, niin olisiko tullut dokkaria? Ei.
Slava Ukraini.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24148
 • Blues for Allah
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5705 : 11.08.2021, 13:54:37 »
Mielestäni Hassan oli alhaisin saasta, yrittäessään esittää liikuntarajoitteista/vammautunutta, saadakseen huijattua yhteiskunnan rahaa! >:(

Normaali ihminen pyrkii auttamaan, mahdollisuuksiensa mukaan lähimmäistään vastaavassa tilanteessa, mutta käytäpä feikki "urotekoasi" rankkaan yhteiskunnan hyväksikäyttöön.. kyllä se kertoo jotain ihmisestä ja yhteisönsä mukanaan tuomasta arvomaailmasta.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Kauhea Ihmismäinen Otus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 041
 • Liked: 2032
 • VKKHM eli Paheksuttavuuden Kuningasvärisuora
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5706 : 11.08.2021, 15:23:24 »
Mielestäni Hassan oli alhaisin saasta, yrittäessään esittää liikuntarajoitteista/vammautunutta, saadakseen huijattua yhteiskunnan rahaa! >:(

Normaali ihminen pyrkii auttamaan, mahdollisuuksiensa mukaan lähimmäistään vastaavassa tilanteessa, mutta käytäpä feikki "urotekoasi" rankkaan yhteiskunnan hyväksikäyttöön.. kyllä se kertoo jotain ihmisestä ja yhteisönsä mukanaan tuomasta arvomaailmasta.

Miten tämä Hassanin tarina nyt menikään: Mikä oli faktaa ja mikä fiktiota ?
Pienetureiällinen lesbotransnainen

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5707 : 11.08.2021, 15:36:52 »
Mielestäni Hassan oli alhaisin saasta, yrittäessään esittää liikuntarajoitteista/vammautunutta, saadakseen huijattua yhteiskunnan rahaa! >:(

Normaali ihminen pyrkii auttamaan, mahdollisuuksiensa mukaan lähimmäistään vastaavassa tilanteessa, mutta käytäpä feikki "urotekoasi" rankkaan yhteiskunnan hyväksikäyttöön.. kyllä se kertoo jotain ihmisestä ja yhteisönsä mukanaan tuomasta arvomaailmasta.

Miten tämä Hassanin tarina nyt menikään: Mikä oli faktaa ja mikä fiktiota ?

Näin asiaa seuranneena, varmaa on se, että Hassan oli Turussa terrori-iskun aikana.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5708 : 11.08.2021, 15:41:24 »
Miten mulle tulee sellainen mielikuva, että toimittelija ratsastaa tällä terrori-iskun hevosella.

Kaikki kunnioitus Hassanille teron uhrien auttamisesta, sitä en kiistä.

Toimittelija kiillottaa kilpeään tekemällä humaania näköisdokumenttia, löysi sopivan aiheen ja toteemin keulille.

Hassan teki ihan hyvää työtä, nyt toimittelija ratsastaa hänellä.

Tuo sama toimittaja siis yksi niistä, jotka panivat rasistisuomalaisille jauhot suuhun nostamalla Hassanin sankariksi (Åbohjälten Hassan Zubiers uppmaning: Sluta filma och ingrip!). Kun Hassan osoittautui huijariksi ja mokuttajatoimittaja huijatuksi, toimittaja rakentaa nyt haksahtamiselleen puolustuksen Hassanin "karun elämän" kautta.

Onhan tämä, että jopa törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja rahankeräysrikoksesta tuomittu patologinen valehtelija saa ulkomaalaistaustansa vuoksi esittää ikioman totuutensa (Sanningen enligt Hassan Zubier) Ylen tilaamassa kolmiosaisessa nyyhkysarjassa, mutta Turun terrori-iskusta ei edelleenkään näy eikä kuulu minkäänlaista jälkianalyysiä.

Turun iskusta on vaiettu ikuisiksi ajoiksi, kun taas Norjan iskujen vuosipäivää vietetään Suomen valtamediassa äärioikeiston suuren uhkan taivastelupäivänä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 968
 • Liked: 10506
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5709 : 11.08.2021, 16:11:55 »

Onhan tämä, että jopa törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja rahankeräysrikoksesta tuomittu patologinen valehtelija saa ulkomaalaistaustansa vuoksi esittää ikioman totuutensa (Sanningen enligt Hassan Zubier) Ylen tilaamassa kolmiosaisessa nyyhkysarjassa, mutta Turun terrori-iskusta ei edelleenkään näy eikä kuulu minkäänlaista jälkianalyysiä.

Saikohan Hassan edes kunnon palkkaa dokumenttiohjelman päätähtenä?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 414
 • Liked: 14245
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5710 : 11.08.2021, 18:31:30 »
Mielestäni Hassan oli alhaisin saasta, yrittäessään esittää liikuntarajoitteista/vammautunutta, saadakseen huijattua yhteiskunnan rahaa! >:(

Se vammautuminenhan on kai niitä harvoja asioita, jotka tässä saagassa on totta. Oleellista on, että tässä maassa pelkästä vammautumisesta maksettavat korvaukset sinänsä (oli sitten maksajana tekijä tai valtionkonttori) ovat kovin vähäisiä. Se mistä korvaukset voivat olla oikeasti suuria, ovat ansionmenetykset. Zubier ei ilmeisesti(*) valehdellut vammoistaan (tai jos niissä jotain "epätarkkuutta" olisi ollut, se oli sivuseikka lopulta), vaan hän valehteli siitä että olisi ollut ennen hyökkäystä työkykyinen ja ensihoitajan duunissa. Todellisuudessa hän oli työtön, ainakin omien sanojensa mukaan (kun alkuperäinen valhe oli paljastunut) MS-taudin takia(*), vaikka toki ne Ruotsissa ansaitut 8+ vuotta vankeutta lukuisista rikoksista, pahimpina törkeät tuhopoltot sairaalassa, olisivat myös saattaneet haitata työllistymistä.

(*) Merkitty kohdat, joita tietääkseni ei ole osoitettu vääräksi, ja olisin taipuvainen uskomaan ne todeksi, mutta tapaus huomioiden ymmärrän näkökannan, missä jokaisen asian uskoo vasta nähtyään verfioidun kirjallisen dokumentaation.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5711 : 16.08.2021, 14:31:17 »
Lainaus
Hassan Zubierin totuus

Jakso 1: Sankari ja kirjailija
Jakso 2: Sepitetty elämä
Jakso 3: Syytetty ja tuomittu
Yle Areena

Lainaus
Hassan Zubier on ollut sekä sankari että roisto

Dokumenttisarja Turun terroriteon jälkipuinnista etenee lopulta filosofiseksi pohdinnaksi todellisuuden luonteesta.

Perjantaina 18. elokuuta 2017 Turun kauppatorin ympäristössä tapahtui yhden miehen toteuttama puukotusten sarja, jonka uhreiksi joutui 10 ihmistä. Kaksi uhreista kuoli.

Yksi harvoista puukotuksiin puuttuneista oli perheensä kanssa Tukholmasta Turussa lomamatkalla ollut Hassan Zubier. Hän loukkaantui itsekin vakavasti kyseisessä jihadistisessa terrori-iskussa, ja miehestä tuli nopeasti median sankari ja kansainvälinen kuuluisuus.

Lopulta Zubier kuitenkin joutui luopumaan sankarin maineesta. Kävi ilmi, että hän oli kertonut valheita menneisyydestään ja tämän perusteella muun muassa hakenut perusteettomia vahingonkorvauksia Suomen valtiolta.

Tämän seurauksena Zubier joutui julkiseen häpeään, median kyseenalaistamaksi ja hänestä kirjoitettiin lukemattomia vihakommentteja verkkoon. Villeimmissä spekulaatioissa Zubierin väitettiin olleen mukana suunnittelemassa Turun iskua.


[...]

Kirjaprojektin laajuuden lisäksi ongelmia tuotti se, ettei Zubier meinannut vieläkään pysyä totuudessa. Hän jäi valheista kiinni Gyllenbergille.

– Oli myös sellaisia juttuja, joista hän ei tiennyt tai jotka hän oli unohtanut, sekä asioita, joista hän ei pystynyt kertomaan rehellisesti. Sen takia tämä prosessi on ollut emotionaalinen vuoristorata, Gyllenberg tunnustaa.

Gyllenbergissä projekti on ennen kaikkea herättänyt kysymyksen totuuden käsitteestä ja konseptista.

– Onko todella olemassa yksi ja ainoa totuus? Ja onko sen vastakohta oikeasti valhe?, Gyllenberg pohtii.

– Elämämme kertomusten ja tulkintojen maailmassa. Toki me esimerkiksi toimittajina perustamme työmme pyrkimykseen totuudesta. Mutta voimmeko me silti olla koskaan varmoja, että oma tulkintamme kokemuksista ja todellisuudesta täsmää muiden kanssa?
Katso 16.8.2021

Iltalehti: Turun terrori-iskun sankari suostui dokumenttiin: Paljastaa nyt, miksi valehteli ja huijasi 16.8.2021

Åbo Underrättelser: Från och med idag kan du se dokumentären om Hassan Zubier på Arenan 16.8.2021

Hbl: En fallen hjältes återupprättelse 16.8.2021

Turun Sanomat: Arthur Franck ohjasi dokumentin Hassan Zubierista, jonka maine Turun terrori-iskun sankarina mureni valheisiin – miksi näin kävi? 14.8.2021

Edit:
Lainaus
Turun terrori-iskujen sankari Hassan Zubier muuttui yhdessä yössä valehtelijaksi – avautuu nyt Ylen dokumentissa: "Ihmiset ovat unohtaneet, mitä tein sinä päivänä"

Turun torilla tapahtui Suomen ensimmäinen terrori-isku 18.8.2017. Ruotsissa asuva maahanmuuttaja Hassan Zubier auttoi uhreja ja joutui itsekin iskun kohteeksi. Ylen tuoreessa dokumentissa esitellään tapahtumien kulkua Zubierin ja tämän läheisten näkökulmasta.

Hassan Zubier muuttui yhdessä yössä kansallissankarista halpamaiseksi valehtelijaksi.

– On selvää, että olen kaivanut omaa hautaani, mutta ihmiset ovat unohtaneet mitä tein sinä päivänä, Zubier sanoo Hassan Zubierin totuus -dokumentissa.

Zubierin mukaan hänestä luotu julkisuuskuva ei ole totuudenmukainen.

– Pitäähän minunkin tarinani kertoa, hän toteaa painokkaasti.

[...]

Zubier joutuu yhä käyttämään vahvoja lääkkeitä ja terrori-isku on kirjaimellisesti painunut hänen selkärankaansa. Terroristin veitsenisku vahingoitti Zubierin selkäydintä niin pahoin, ettei suolisto toiminut enää normaalisti ja hänelle piti tehdä avanneleikkaus.

Toisinaan Zubier keinuttaa itseään istuessaan voidakseen keskittyä johonkin muuhun kuin kipuun.

– Joskus tuntuu kuin luun sisällä olisi jokin, mikä veistelee luita. Tämä jatkuva kipu on psyykkisesti hirveän uuvuttavaa.

– En hae tällä ihmisten sääliä, mutta näin asiat ovat nyt.

[...]

– Ensin emme halunneet mediaan, mutta koimme kuitenkin tärkeäksi, että otimme kantaa hirveää terroritekoa vastaan, Zubierin vaimo kertoo.

– Ulkopuoliset eivät nähneet miten huonosti hän voi. Ei hän sitä näyttänytkään. Vain me kotona näimme sen, hän jatkaa.

Journalisti ja kirjailija Matilda Gyllenberg aikoo kirjoittaa Zubierista elämäkerrallisen kirjan. Kirjoittaminen tapahtuu tiiviissä yhteistyössä Zubierin kanssa.

[...]

– Tartun härkää sarvista ja kerron oman tarinani Zubier kuvailee.

Hassan Zubierin totuus (Sanningen enligt Hassan Zubier) on kolmiosainen dokumenttisarja jonka ohjaaja Arthur Franck on tunnettu muun muassa Jussi-ehdokas dokumenttielokuvasta Olliver Hawk.
MTV 16.8.2021
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021, 14:52:16 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4162
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5712 : 16.08.2021, 14:53:46 »
"– Onko todella olemassa yksi ja ainoa totuus? Ja onko sen vastakohta oikeasti valhe?, Gyllenberg pohtii.

– Elämämme kertomusten ja tulkintojen maailmassa. Toki me esimerkiksi toimittajina perustamme työmme pyrkimykseen totuudesta. Mutta voimmeko me silti olla koskaan varmoja, että oma tulkintamme kokemuksista ja todellisuudesta täsmää muiden kanssa?"

Pseudofilosofistista sontaa valheiden peittelyksi, kuten tyypillistä.

Mistä tosiaan tietää mikä on totuus?

Siitä, että Yle on sitä vastaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 654
 • Liked: 62186
 • Takaisinviskaaja
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5713 : 16.08.2021, 14:57:00 »
Lainaus
Dokumenttisarja Turun terroriteon jälkipuinnista etenee lopulta filosofiseksi pohdinnaksi todellisuuden luonteesta.

Elääkö valehteleva muslimi todellisuudessa, jos hän itsekin uskoo valheisiinsa? Tottai kai elää! Muslimin rinnakkaistodellisuudessa valehtelu vääräuskoisille on hänen velvollisuutensa, ja täten muslimin ainoaa oikeaa totuudellista todellisuutta. Länsimaisen toimittajan on tätä vaikea ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021, 14:59:44 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5714 : 17.08.2021, 08:53:54 »
Mitä ihmettä Gyllenberg pohtii?

Turun tapahtumat olivat terrori-isku. Täysin turhaa väkivaltaa. Väkivalta on yksiselitteisesti väärä tapa ratkaista asioita.

Kenellä nousee päähän ajatus, että minä lähden puukottamaan ihmisiä, koska en saanut haluamaani? Helluntalaiset, ortodoksit, juutalaiset, hindut, buddhalaiset?

Jos se kävelee kuin ankka, ääntelee kuin ankka, se on todennäköisesti ankka.

Se, että aletaan pohtimaan tällaisten asioiden kohdalla kunkin kokemaa todellisuutta, on pelkkää p@skanjauhantaa. Stanan valkopesua ja loputtomiin ymmärtämistä.

Odotan mielenkiinnolla herra Gyllenbergin pohdintoja Afganistanin tilanteesta. Kai siihenkin löytyy jokin filosofinen kulma.

Ja ei, en todellakaan väitä, että jokainen muslimi on potentiaalinen pahantekijä.

Kummasti vain tilastot kallistuvat. Niitä on aika hankala Gyllenberginkin selittää filosoifian pohjalta.
Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5715 : 18.08.2021, 15:05:55 »
Tänään on Turun terrori-iskun vuosipäivä. Ei yllätys, että valtamediaa ei kiinnosta pätkän vertaa. Ei kiinnostanut edellisenäkään vuonna.

Edes iskun taustalla vaikuttaneen islamismin viimeaikainen rynnistys Afganistanissa ei ole tehnyt vuosipäivästä ajankohtaista toimittajien silmissä. Toisin kuin kuukausi sitten, kun suomalaisissa lehdissä ja televisiossa julkaistiin viikon aikana kymmeniä juttuja Norjan vuoden 2011 terrori-iskusta ja kommentaareja sen taustoista ja yhteyksistä koko maailman äärioikeistoon. Kuten edellisenäkin vuonna.

No, ei voi sanoa, että ei yhtään mitään.

Ylellä oli itse tekoa käsittelemätön turkulaisen poliisin haastattelu, jossa rauhoiteltiin, että poliisi on nykyään varautunut terrori-iskuihin lisäämällä kameravalvontaa ja pitämällä yhteyttä "esimerkiksi etnisiin ryhmiin".

Yle: Turun terrori-iskusta on opittu – poliisi ei enää hämmästy, jos vastaava hälytys tulee 18.8.2021

Turun seudun Aamuset-lehdessä oli lähinnä sankariksi nostettuun Hassan Zubieriin keskittyvä pääkirjoitus, jonka lopuksi vakuuteltiin, ettei kaupungin kielteinen suhtautuminen terrori-iskun muistomerkkiin tarkoita teon ja uhrien unohtamista. Mitä se ja kaikesta muistelemisesta kieltäytyminen sitten tarkoittaa?

Lainaus
Pääkirjoitus: Sankarin musta viitta

[...]

Virallista muistomerkkiä iskun uhreille ei milloinkaan pystytetty, ellei sellaiseksi lasketa iskupaikalla paria kuukautta seissyttä koristeomenapuuta, joka siirrettiin lokakuussa 2017 Henrikin kirkon viereiseen Tähkäpuistoon. Tarpeeksi kauas tapahtumapaikasta, jotta satunnainen ohikulkija edes osaisi yhdistää puuta tragediaan. Kuntalaisaloitteet muistomerkin pystyttämiseksi eivät ole saaneet sen kummemmin tuulta alleen.

Mutta erillisen muistomerkin puute ei tarkoita teon ja uhrien unohtamista.
Aamuset 18.8.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28898
 • Polonia restituta
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5716 : 18.08.2021, 16:48:42 »
Ei se nyt varsinaisesti yllätä, että tämä terrori-isku tahdotaan vaieta kuoliaaksi. Tekijä ja hänen ideologiansa on näet liian jyrkässä ristiriidassa monikulttuurisuusideologian kanssa.

Sen sijaan äskeistä Utøyan iskun vuosipäivää muisteltiin myös suomalaisessa mediassa hyvin näkyvästi, ja samalla varoiteltiin kaikkialla vaanivista natseista, jotka uhkaavat länsimaista yhteiskuntajärjestelmää.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 787
 • Liked: 44534
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5717 : 28.12.2021, 23:51:32 »
Ei se nyt varsinaisesti yllätä, että tämä terrori-isku tahdotaan vaieta kuoliaaksi.

Parhaillaan televisiossa MTV3 missä olit kun -sarjassa:

Missä olit, kun terrori iski Turkuun?

Ainakin otsikossa mainitaan sana terrori ja asiaa muistellaan eikä vaieta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 991
 • Liked: 22450
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5718 : 19.01.2022, 14:08:41 »
Muslimiterroristin jihad jatkuu sormiin puremisella:

Turun terrori-iskun tekijää syytetään vanginvartijoihin kohdistuneista rikoksista – epäillään potkaisseen vartijaa ja purreen toista sormeen
https://yle.fi/uutiset/3-12276815

Lainaus
Turun terrori-iskusta elinkautiseen vankeuteen tuomittu marokkolainen Abderrahman Bouanane joutuu vastaamaan uusiin rikossyytteisiin. Häntä syytetään Turun vankilassa tapahtuneista vartijoihin kohdistuneista väkivallanteoista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen on tammikuussa tullut vireille kolme Bouananea vastaan nostettua syytettä. Hänen epäillään syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen 13.10.2020 sekä kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen 15.10. ja 31.10.2020.

Molemmat rikosnimikkeet ovat virkamiehiin kohdistuvia väkivaltarikoksia. Ylen tietojen mukaan Bouananen epäillään hangoitelleen vartijoita vastaan, potkaisseen yhtä vartijaa ja purreen toista sormeen.

Asian käsittelylle ei ole vielä määrätty päivää. Bouanane on sittemmin siirretty Turun vankilasta toiseen vankilaan.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 356
 • Liked: 9746
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5719 : 29.01.2022, 00:23:48 »

Minun mielestäni Suomi ja koko länsimaailma on sodankäynnin kohteena, ja avoin sodanjulistus on selkokielisenä vihollisen omassa julkaisussa.

• Why We Hate You & Why We Fight You. DABIQ, 1437 (islamilaisen ajanlaskun mukaan), nro 15, s. 30–33. Artikkelin verkkoversio (PDF).

Miten suomalaiset ja eurooppalaiset poliitikot ja ylipäätään maailmalla suhtautuvat tuohon, on vielä kysymys sinänsä. Ymmärtävätkö he, että jos ja kun vihollinen on julistanut meille sodan, olemme sitten sodassa, halusimmepa sitä tai emme. Normaali ja ensisijainen toimenpide olisi pyrkiä pitämään huolta rajoista, ettei vihollisia päästettäisi vapaasti kulkemaan maahan meidän keskuuteemme. Puolustusministeri Jussi Niinistö voisi sanoa, pitääkö tämä logiikka kutinsa.


Tuossa samassa Dabiq numerossa on myös suomalaisen Isis-vaimon selitys miten hän päätyi islamiin, ja mukana ilmeistä rikokseen yllytystä.

https://therinjfoundation.files.wordpress.com/2015/01/the-rinj-foundation-islamic-state-publication-al-hayat-media-centre-dabiq-15.pdf

Artikkeli "How I Came to Islam" on sivuilla 36–39.

Sivulla 37:
Lainaus

At that point, I really wanted to learn about Islam, and because of the blessed events of September 11th, I would always see Islam mocked in the media, but I was still curious and wanted to find out more about this religion.


Sivulla 39:
Lainaus

As for those people who cannot perform hijrah, I advise you to attack the Crusaders and their allies wherever you are, as that is something that you are able to do.


Kun nuo samassa artikkelissa esitetyt lainaukset yhdistetään, voidaan helposti päätellä että hän ei tarkoittanut hyökkäämisellä mitään verbaalista hyökkäystä, kasvoille sylkemistä tai tukistamista vaan todellista terrorismia, josta hän otti esimerkiksi syyskuun 11. vuonna 2001 Yhdysvalloissa tehdyt terrori-iskut.

Minun nähdäkseni tuossa täyttyvät rikokseen yllyttämisen tunnusmerkit, ja jos tuo henkilö on yksi niistä Pekka Haaviston Suomeen lennättämistä Isis-vaimoista, näkisin mieluusti valtakunnansyyttäjän ryhtyvän toimenpiteisiin ja puuhaamaan esitutkintaa aiheesta rikokseen yllyttäminen.
Kansalaisaloite: Energiaitsenäisyys – irti roistovaltioiden energiakahleista!

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5720 : 14.04.2022, 12:50:23 »
Lainaus
Rehellinen dokumentti seuraa epätoivoisia marokkolais­­nuoria, jotka eivät ole tervetulleita mihinkään – Ystävä istuu nyt vankilassa Turun puukotuksista

Kaisu Tervonen

Jossakin on maa. Ohjaus Khalid Laboudi ja Hannu-Pekka Vitikainen. 72 min.

DOKUMENTTIELOKUVA Jossakin on maan päähenkilöt Ilyas ja Mohamed ovat köyhiä ja traumatisoituneita marokkolaisnuorukaisia. Molemmat ovat aktiivisesti pyrkineet kohti parempaa, mikä heidän kohdallaan on tarkoittanut Eurooppaa.

Elokuvan alkaessa Ilyas on ollut kolme vuotta Suomessa ja Mohamed asuu taas Marokossa. Kaksikko on tutustunut Turun lähellä.

NUORUKAISET ystävystyivät täkäläisessä vastaanottokeskuksessa myös kolmannen marokkolaisnuoren, Abderrahman Bouananen, kanssa. Nyt radikalisoitunut mies istuu vankilassa Turun keskustan puukotuksista. Myös Ilyas ja Mohamed pidätettiin tapauksen jälkeen, mutta heidät vapautettiin rikosepäilyistä.

Abderahmanin tapaus jää elokuvassa ohueksi alkukaneetiksi. Se lienee mukana selittämässä nuorukaisten ylle kasautuvaa pahaa oloa ja toisaalta näyttämässä, kuinka osattomuus ja ulkopuolisuus johtavat pahimmillaan silmittömään vihaan.

Nuoret miehet ovat olleet tuuliajolla teinivuosista saakka. Mohamed on karannut Espanjaan 16-vuotiaana, Ilyas on jättänyt Marokon ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Jälkimmäinen sanoo asuneensa lapsena välillä myös kaduilla.

NYT Ilyas majailee välillä vastaanottokeskuksessa, välillä seitsenkymppisen naisystävänsä luona. Hänen mielenterveytensä järkkyy niin pahasti, että ääniraidalla kuullaan toisen ohjaajista pyytävän tälle psykiatrista apua.

Nuorukaisten unelmat paremmasta elämästä pohjoisessa ovat karisseet, eikä kotimaassakaan olla vastassa avoimin sylin. Kun miehet ovat Euroopassa, vanhemmat odottavat rahalähetyksiä. Kun he ovat kotimaassaan, vanhemmat sättivät saamattomuudesta tai ajavat ulos kodista.

[...]

Käsikirjoitus Khalid Laboudi ja Hannu-Pekka Vitikainen. Tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen.
Helsingin Sanomat 14.3.2022

Lainaus
Jossakin on maa

Dokumenttielokuva on kahden ohjaajan taidonnäyte vaikeasta aiheesta. Miten kertoa tarina ihmisistä, jotka eivät saa omaa ääntään kuuluville ja joilla ei ole paikkaa maailmassa?

Lähtiessään kotimaastaan kohti Eurooppaa elokuvan päähenkilöt olivat vielä lapsia. He unelmoivat elämästä ilman huolia: vapaina ja rikkaina. Matkatessaan kohti parempaa elämää kolme marokkolaista nuorta ystävystyi. Paremman elämän etsintä muuttui painajaiseksi, kun yksi ystävyksistä teki Turussa puukkoiskun, jossa kuoli kaksi naista.

Elokuva seuraa läheltä kahta veritekoon liittymätöntä nuorta: Ilyasta ja Mohamedia. JOSSAKIN ON MAA -elokuva avaa nuoren sukupolven tuntemuksia ja psyykettä, sekä näyttää heidän kotinsa ja perheensä Marokossa. Seuraamalla iskuntekijän ystäviä elokuva avaa maailman uutisotsikoiden takana. Se näyttää kuinka päähenkilömme tuntevat painetta lähteä Eurooppaan tienaamaan. Ja kuinka Eurooppa puolestaan painostaa heitä palaamaan takaisin kotimaahansa. He ovat lopulta ilman kotia, kieltä ja isänmaata eivätkä tunne kuuluvansa mihinkään.
Finnkino

Trailerin perusteella toisella mielenterveysongelmaisella marokkolaisnuorukaisella on Suomesta 70-vuotias avioliittoehdokas, jonka tappamisesta hän puhuu kameran edessä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5721 : 14.04.2022, 13:08:27 »
^ Sinänsä rehellinen dokumentti, että myönnetään suoraan rahan lähettämisestä lähtömaahan.

Toivottavasti rouvalla on sen verran tajua, että sulkee tilinsä ja jos menee naimisiin, niin avioehto ennen suhteen virallistamista.

Avioehto on ihan välttis, vaikka menisi kimppaan kantis-kantis- sydeemillä.
Slava Ukraini.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5722 : 14.04.2022, 13:42:51 »
Johan on apologiaa "rehellisessä dokumentissa"... :facepalm:


"Paremman elämän etsintä muuttui painajaiseksi, kun yksi ystävyksistä teki Turussa puukkoiskun, jossa kuoli kaksi naista."


Siis selkokielellä : "Teki terrori-iskun, jossa tappoi kaksi naista ja  yritti tappaa vielä useampia, mutta onnistui vain haavoittamaan heitä. Osaa vakavasti."
« Viimeksi muokattu: 14.04.2022, 13:48:12 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 787
 • Liked: 44534
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5723 : 14.04.2022, 14:34:42 »
Johan on apologiaa "rehellisessä dokumentissa"... :facepalm:


"Paremman elämän etsintä muuttui painajaiseksi, kun yksi ystävyksistä teki Turussa puukkoiskun, jossa kuoli kaksi naista."


Siis selkokielellä : "Teki terrori-iskun, jossa tappoi kaksi naista ja  yritti tappaa vielä useampia, mutta onnistui vain haavoittamaan heitä. Osaa vakavasti."


Samaan kiinnitin huomiota. Vähän niin kuin olisi yrittänyt kolmoisvolttia trapetsilla torin yläpuolella ja pudonnut naisten niskaan, josta kaksi epäonneksi kuoli.

-suoritti ampumavälikohtauksen jonka seurauksena sivullisia menehtyi
-detonoi itsetehdyn räjähteen, missä jotkut menettivät henkensä kehossaan oleviin nauloihin
-ajoi autolla sivukadulle, missä paraatissa marssineita lapsia kuoli

Uusi homman kirjoituskilpailu. Miten saan terrori-iskun kuulostamaan onnettomalta sattumukselta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 7689
 • Hummeriälykkö
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5724 : 14.04.2022, 19:40:13 »
Lainaus
Nuoret miehet ovat olleet tuuliajolla teinivuosista saakka. Mohamed on karannut Espanjaan 16-vuotiaana, Ilyas on jättänyt Marokon ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Jälkimmäinen sanoo asuneensa lapsena välillä myös kaduilla.

 :facepalm:

Olen huono arvioimaan ihmisten ikää, mutta lienevät noin 25-30 -vuotiaita eli ovat seilanneet pitkin maailmaa reilun kymmenen vuotta ja paras, mihin ovat päätyneet, on 70 -kymppinen röökiä polttava ämmä, jonka tappamista pohtivat silloin ja tällöin.

Ei ziizus!

 :facepalm:

Sitten kun muistelee, miten tuo Turussa ihmisiä kuoliaaksi puukotellut heppu oli kovin ylimielinen oikeudessa ja muutenkin, niin en veikkaa näiden kavereiden asenteen olevan kovinkaan erilainen. Saman tien potku persuuksiin ja tuota leffaa voi mielestäni käyttää todisteena, ettei kyse ole mistään geriatrikkoon kohdistuvasta rakkaudentunteesta vaan ainoastaan hänen hyväksikäyttämisestään oleskeluluvan saamiseen.

Tuli jo trailerista paha olo...  :o
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5725 : 14.04.2022, 20:01:24 »
"Paremman elämän etsintä muuttui painajaiseksi, kun yksi ystävyksistä teki Turussa puukkoiskun, jossa kuoli kaksi naista."

Ystävysporukat jakavat yleisesti saman ajatusmaailman. Joku napsahtaa ennen muita.
Slava Ukraini.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 823
 • Liked: 6475
 • Minä olen kaapumies!
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5726 : 14.04.2022, 20:36:57 »
Ei helvetti, jos myötähäpeään vois kuolla niin se olisi menoa. Toivottavasti maahanmuuttovirastossa on porukka sen verran hereilllä, että tajuavat tuon oleskelulupa-avioliitoksi.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5727 : 14.04.2022, 21:12:13 »
Ei helvetti, jos myötähäpeään vois kuolla niin se olisi menoa. Toivottavasti maahanmuuttovirastossa on porukka sen verran hereilllä, että tajuavat tuon oleskelulupa-avioliitoksi.

Vaikka tajuaisivatkin, niin mitä sitten?

Kunhan oleskelulupa on saatu, niin jyrkät portaat tai sitten vaan jantteri yksinkertaisesti häipyy diskopallojen loisteeseen. Asumusero ja kela hoitaa vuokran.
Slava Ukraini.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5728 : 15.04.2022, 01:23:31 »
Ei helvetti, jos myötähäpeään vois kuolla niin se olisi menoa. Toivottavasti maahanmuuttovirastossa on porukka sen verran hereilllä, että tajuavat tuon oleskelulupa-avioliitoksi.

Vaikka tajuaisivatkin, niin mitä sitten?

Kunhan oleskelulupa on saatu, niin jyrkät portaat tai sitten vaan jantteri yksinkertaisesti häipyy diskopallojen loisteeseen. Asumusero ja kela hoitaa vuokran.

Jep. En usko, että jää vaihtamaan vaippoja.  :roll:  Jos tilanne olisi toisinpäin, nuori mamunainen ja vanha +70 v. ukko...
Mitenkä tuo uutisoitaisiin? "Ihmiskauppana"? "Orjuuttamisena"?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 823
 • Liked: 6475
 • Minä olen kaapumies!
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5729 : 15.04.2022, 11:22:12 »
Ei helvetti, jos myötähäpeään vois kuolla niin se olisi menoa. Toivottavasti maahanmuuttovirastossa on porukka sen verran hereilllä, että tajuavat tuon oleskelulupa-avioliitoksi.

Vaikka tajuaisivatkin, niin mitä sitten?

Kunhan oleskelulupa on saatu, niin jyrkät portaat tai sitten vaan jantteri yksinkertaisesti häipyy diskopallojen loisteeseen. Asumusero ja kela hoitaa vuokran.

Refugee Hospitality Clubissa ne joskus itki, että mamujen kanssa naimisiin aikovilta naisilta tivataan henkilökohtaisia kysymyksiä kuten minkälaisia alusvaatteita puoliso käyttää jne. Kuulemma epäreilua. En tiedä miten tuo toimii, voiko ne evätä oleskeluluvan jos epäilevät oleskelulupa-avioliittoa.