Kirjoittaja Aihe: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut  (Luettu 1115462 kertaa)

Circus Hypno

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 96
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5730 : 06.07.2022, 21:19:34 »
Hui, hui, elinkautisen päälle viisi kuukautta ehdotonta vankeutta kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Puistattaa jo ajatus, että tämäkin ek-vanki on jonakin kauniina päivänä avovankilassa totuttelemassa siviiliin paluuta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d732262-96af-423d-a242-5e8b1e193eaa

Lainaus
...

Puremista ja potkimista

Ensimmäisen syytekohdan mukaan Bouanane uhkasi käyttää väkivaltaa vanginvartijana toiminutta miestä kohtaan 13. lokakuuta. Bouanane oli kuljetettaessa ulkoilupihalle kääntynyt yllättäen taakse ja sivulle tehden vanginvartijaa kohtaan hyökkäävän eleen. Tästä johtuen vartijat ovat tarttuneet Bouananea käsistä ja hänet on kuljetettu takaisin selliin.

Vakavampi tapaus sattui 15. lokakuuta. Bouananelle oli tehty lääketieteellistä toimenpidettä. Tilanteessa oli mukana myös vanginvartija, joka piteli Bouananea päästä kiinni. Toimenpiteen aikana Bouanane onnistui kuitenkin kääntämään päätään ja puri vanginvartijaa voimakkaasti etusormeen.

Bouanane kertoi oikeudessa pelänneensä injektiota ja tästä syystä vastustelleensa sen antamista. Hän kertoi olleensa epätoivoisessa tilanteessa. Purema tapahtui, kun vartijat olivat painaneet Bouananen maahan, jolloin häntä päästä painaneen vartijan sormi oli ollut hänen lähellään. Puremasta aiheutui vertavuotava, pistemäinen haava.

Viimeinen syytteenalainen tapaus sattui 31. lokakuuta 2020. Bouanane oli tuolloin kuljetettaessa ulkoilusta takaisin selliin rappusten ylätasanteelle päästyään potkaissut jalallaan häntä saattanutta vanginvartijaa sisäreiteen/nivusalueelle. Bouanane on tämän jälkeen kaadettu lattialle ja kuljetettu kantaen selliinsä.

...

Bouanane kertoi potkaisseensa vartijaa, koska oli vihainen, koska häntä oli ulkoilun aikana kosketeltu.

5 kuukautta vankeutta

Käräjäoikeus hylkäsi ensimmäisen syytteen, koska asiassa esitetyn näytön perusteella ei voitu osoittaa, että mies olisi uhannut vartijaa väkivallalla. Todistajana kuullun vanginvartijan mukaan he tiesivät, että kyseisen vangin kanssa kuuluu olla erityisen varovainen, mutta tilanteessa hän ei nähnyt erityistä aggressiota.

Kaksi muuta syytekohtaa kuitenkin hyväksyttiin. Käräjäoikeus tuomitsi Bouananen kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta 5 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
...

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 5442
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5731 : 07.07.2022, 07:15:43 »
Rapiat 200 e/vrk viideksi kuukaudeksi lisää.

Kuinka monta veronmaksajaa tarvitaan yhden Bouananen ylläpitämiseksi päivässä?

Aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala. Tv ja kirjasto. Suihku ja wc. Ulkoilua tunnin verran päivässä.

Kaikkein parasta tässä on se, että karkoitusta ei voida toimeenpanna ennen kuin tuomio on kärsitty loppuun. Paitsi erillisen sopimuksen myötä. Ja sitä odotellessa en pidätä hengitystäni.

Jos joskus sellin ovi aukeaa, niin sieltä tulee ulos entistä älyttömämpi olento, joka tekee kaikkensa päästäkseen takaisin tuttuihin oloihin.Slava Ukraini.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 933
 • Liked: 48353
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5732 : 07.07.2022, 08:07:25 »
Suomen dialogipoliisi ei lähettänyt terroristia neitsyiden luo vaan laittoi vankilaan injektoitavaksi, ulkoilutettavaksi, kosketeltavaksi.

Ulos päästyään voi ottaa uuden yrityksen martyroitua tavalla, jolla pääsee neitsyidensä huomaan ihan ilman poliisin apua.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 5442
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5733 : 07.07.2022, 16:16:06 »
Jammu- setäkin vietiin suoraan suljetulle, kun kakku oli syöty.

Mitäköhän tälle sankarille keksitään, lähihoitajan koulutus, kenties?
Slava Ukraini.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 18862
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5734 : 31.10.2022, 10:26:17 »
Suomen kansalaisuuden jollakin ihme punavihreällä perusteella saanut Turun terroristin oppi-isä Zuhriddin Rashidov saattaa olla paennut Suomesta Afganistaniin. Onkohan tärähtäneistö huolissaan hänen turvallisuudestaan, Suomen kansalainen sentään.

Lainaus
BOUANANE ja Turun iskut ovat nousseet esille viiden vuoden aikana tasaisin väliajoin. Miten turvapaikanhakijana Suomeen tulleesta, silloin 23-vuotiaasta Bouananesta tuli terroristi, joka halusi marttyyrikuoleman?

Hiljattain tapausta ovat käsitelleet rikos- ja oikeustoimittaja Vera Miettinen, joka etsi kysymykseen vastausta Yle Areenassa esitettävässä Rikollisen profiili -podcastissa.

Tapaus tuli esille myös rikosylikonstaapeli Niko Rantsin tuoreessa kirjassa Rikospoliisin silmin. Rantsi toimi Turun terrori-iskun päätutkijana.

Podcastissa ääneen pääsee rikostutkija, joka kuulusteli Bouananea Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastolla. Podcastissa tutkija esiintyy nimettömänä, mutta Rantsi paljastaa kirjassaan, että kuulustelut hoiti rikosylikonstaapeli Juhani Korvela.

Bouananea kuulusteltiin yhteensä seitsemän kertaa. Ensimmäinen kuulustelu tehtiin 20. elokuuta, kaksi päivää puukotuksien jälkeen.

– Ensimmäisen tapaamisen jälkeen minulla ei ollut luottoa siihen, että asiaan saisi minkäänlaista selvitystä. Hän käänsi päätään poispäin, eikä kertaakaan katsottu toisiamme silmiin ekassa kuulustelussa. Hän oli ylimielinen ja välinpitämätön. Hän vastasi 1–2 sanalla eikä katsonut päin, tutkija muistelee.

Niinpä yllätys oli suuri, kun toisella kuulustelukerralla Bouanane alkoi puhua. Hän jutteli tutkijan kanssa tuntitolkulla.

– Hän vastasi kaikkeen. Kävimme läpi hänen lapsuuttaan läpi ja kotiolojaan. Hän kertoi aika vilpittömästi asioita ja hymyili niitä kertoessaan. En tiedä, tapahtuiko se huomaamatta, mutta hän kertoi koko elämäntarinansa seikkaperäisesti.Tutkija huomasi Bouananen rentoutuvan jokaisessa kuulustelussa enemmän. Silti tämä ei osoittanut inhimillisiä tunteita.

– Minulle jäi kuva, että hän ei kadu tekoaan. Hän tietää, mitä on tehnyt, mutta edes oikeuskäsittely ei viitannut siihen, että hän katuisi. Kerroin, että ihmisiä on kuollut. Hän ei reagoinut mitenkään. Täysin tunteeton ukkeli, tutkija toteaa.Lähipiirin mukaan vaikutti siltä, että Bouanane inhosi suomalaisia. Ramadanin aikaan käytös muuttui radikaalisti. Bouanane tapasi rukoushuoneen läheisyydessä uskonnollisen miehen, jolta hän sai myöhemmin vastakaikua Isis-myönteisille ajatuksilleen.BOUANANEA tavannut mies on vuonna 1994 syntynyt uzbekistanilaistaustainen Zuhriddin Rashidov, joka sai Suomen kansalaisuuden 2015 ja jonka radikalisoituminen oli poliisin tiedossa.

Poliisi teki kotietsinnän hänen vanhempiensa luokse, jossa hän tuolloin asui ja löysi sieltä useita puhelimia ja liittymiä sekä pommin valmistamisyritykseen mahdollisesti liittyviä esineitä kuten naulapyssyn nauloja. Rashidov oli ilmoittanut lähteneensä Dubaihin, mutta todellisuudessa hän oli matkustanut Turusta Tukholmaan ja lentänyt sieltä Iranin pääkaupunkiin Teheraniin.

Kolme päivää terrori-iskun jälkeen hän oli lähettänyt äidilleen viestin, jossa hän kertoi ”päässeensä opiskelemaan islamin oppeja”. Se tuli liittymästä, joka maakoodin perusteella oli afganistanilainen. Kun äiti kysyi, missä Rashidov oli, tämä ei vastannut.

Poliisi kohdisti televalvontaa yhteensä 17 liittymään, joiden poliisi epäili olleen Rashidovin käytössä. Osa numeroista oli suomalaisia, osa ulkomaalaisia. Joukossa oli irlantilaisia, maltalaisia ja luxemburgilaisia suuntanumeroita. Poliisi kohdisti televalvontaa takautuvasti myös terrori-iskua edeltäneeseen aikaan.

Rashidovista tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus.

Lännen media uutisoi Rashidovin ottaneen itse yhteyttä poliisiin keväällä 2018.

– Meillä on sellainen näkemys, että hän itsekin haluaisi tulla Suomeen ja selvittää asiat, rikoskomisario Susanna Arppe Keskusrikospoliisista kertoi tuolloin.

– Kyllä hänet kuulusteltavaksi pitää saada, ja asia pitää tutkia.

KRP voi jatkaa Rashidovin etsintäkuulutusta loputtomiin, sillä terrorismirikos ei vanhene. Rashidovin nimi ei ole kuitenkaan ollut esillä suomalaisessa mediassa kolmeen vuoteen. Myös tutkintalinjan tutkinnanjohtaja on ehtinyt vaihtua sinä aikana.
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000009163572.html
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 42 580
 • Liked: 67997
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Bloomeri.
Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Vastaus #5735 : 31.10.2022, 11:27:45 »
Lainaus
BOUANANE ja Turun iskut ...

Sikäli kuin muistan, niin joku import-islamisti sanoi suomalaisen naisen tapon tai tappoyrityksen syyksi sen, että nämä suomalaiset naiset kiihottavat häntä, siis ilmeisesti pukeutumalla säädyttömästi. Sen vuoksi ne ovat parempia kuolleina. Olisikohan se ollut tämä Bouanane?
« Viimeksi muokattu: 31.10.2022, 11:29:49 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen on perusoikeus joka menee kaiken muun edelle.”
— Sisäministeri Ohisalo, Vihreät

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Sisäministeri Krista Mikkonen, Vihreät