Kirjoittaja Aihe: 2017-09-18 Rohingya/Arsa-terroristit/Islamilainen valtio Myanmariin -ketju  (Luettu 21648 kertaa)

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 905
 • Liked: 7557
Yle pistää kierroksia koneeseen, että ihmisten sydämet sulaisi näille palleroille.
...

Lainaus
– Rohingyojen asuttaminen on ollut aiemminkin vaikeaa. Olemme toiveikkaita, että tämä humanitäärinen kriisi kiinnittää maailman huomion uudelleen siihen, että kukaan ei halua näitä ihmisiä. He ovat valtiottomia. He eivät ehkä pääse palaamaan Myanmariin. On vaikeaa asuttaa heitä kaikkia Bangladeshiin. Ehkä kansainvälisen yhteisön pitäisi ryhtyä toimeen ja sijoittaa heidät, miettii YK:n alaisen kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön tiedottaja Christopher Lom.
https://yle.fi/uutiset/3-9842992

Minä ihmettelen puolestani näiden siirtolaisuusjärjestöjen logiikkaa.  Kun jossain esiintyy kansallisuuksien välisiä kahnauksia, ratkaisuksi tarjotaan sitä, että häviölle jääneet asutetaan ympäri maailmaa ja sapiskaa annettaan niille, jotka eivät innostu tästä vastaanotosta.  Minusta sapiska pitäisi varata alkuperäisen konfliktin aloittajille ja jatkajille.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 924
 • Liked: 12710
Lainaus
– Rohingyojen asuttaminen on ollut aiemminkin vaikeaa. Olemme toiveikkaita, että tämä humanitäärinen kriisi kiinnittää maailman huomion uudelleen siihen, että kukaan ei halua näitä ihmisiä. He ovat valtiottomia. He eivät ehkä pääse palaamaan Myanmariin. On vaikeaa asuttaa heitä kaikkia Bangladeshiin. Ehkä kansainvälisen yhteisön pitäisi ryhtyä toimeen ja sijoittaa heidät, miettii YK:n alaisen kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön tiedottaja Christopher Lom.

Mikä vika siinä Bangladeshissa on? Maan väestöstä jo valmiiksi 90 prosenttia on muslimeita. Luulisi, että sopeutuvat sinne hyvin ja ovat kuin kala vedessä. Kielikin on sukua Bangladeshin pääkielelle, bengalille, mikä helpottanee kielen oppimista. Monien mielestä rohingyot ovat alunperinkin bengaleita, joten luulisi että etnisestikin olisi Bangladeshiin hyvin sulautuvasta ihmisryhmästä.

Bangladeshin väkiluku on 163 miljoonaa ja muutenkin nopeasti kasvava (kasvua reilu pari miljoonaa vuosittain). Myanmarissa on kaikenkaikkiaan vähän reilu miljoona rohingyaa, joten luulisi noin läheisesti uskonnollisesti, koulutuksellisesti ja kielellisesti sukua ryhmän sulautuvan ongelmitta. Suomeen jo yhdessä vuodessa tulleet 32000 turvapaikanhakijaa ovat noin 0,6 prosenttia väestön koosta (ja massamuutolla ei näytä olevan mitään loppua). Rohingyoiden maksimissaan noin 1,3 miljoonaa henkeä ovat korkeintaan 0,8 prosenttia Bangladeshin väestön koosta ja kyse on maksimimäärästä ja kertaluonteisesta tapahtumasta.
« Viimeksi muokattu: 21.09.2017, 11:31:16 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 510
 • Liked: 2037
Miksiköhän kukaan ei halua huonosti integroituneita muslimeja maahansa? Jos on asunut vuosisatoja maassa joka on budhalainen ja silti menee täydessä säkissä, niin ei hyvin mene. Myanmarin toimia puolustelematta taisivat tehdä sen mitä kokovat olevan väistämätöntä jossain vaiheessa ennemmin tai myöhemmin.

millla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 1319
Buddhalaisten ja muslimien kriisi on kiinnostava siksikin, että toinen osapuoli on kuuluisa rauhanomaisuudestaan toinen väkivaltaisuudestaan ja tässä näytelmässä roolit on kuitenkin esitetty toisinpäin.

Etsin Dalai Laman näkemystä, ohessa intialainen lähde, hänhän on maanpaossa Intiassa. Lamahan asettui eurooppalaisten puolelle 2015 kriisissä, toki korostaen pakolaisten kärsimystä ja myötätuntoa. Asian tekee vielä kiinnostavammaksi, että Myanamarissa on noussut esiin Ashan Wirithun ajama buddhalaisuus (Hesarissa ääribuddhalaisuudeksi mainittu), joka ei kaihda väkivallan käyttöä. En tiedä, missä määrin ja miten suosittu tämä suuntaus on muutenkuin poliittisessa mielessä.

Dalai Lama oli keskustellut Myanmarin Nobel palkitun johtajan kanssai, joka oli todennyt, että tilanne on monimutkainen, Lama sanoi lehden mukaan "ettei tiedä", muttei antanut missään määrin poliittista tukea buddhalaisille vaan korosti tilanteen rauhoittamista.   

http://indianexpress.com/article/world/world-news/dalai-lama-on-rohinya-muslims-if-buddha-happened-he-would-protect-those-brothers-and-sisters-2851596/
« Viimeksi muokattu: 21.09.2017, 12:44:53 kirjoittanut millla »

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2593
Ei jumalauta, taasko tulee uusi matuaalto Suomeen? Kun katsoo tuota googlen karttaa, niin ollaan melkein käytännössä ihan naapureita ja Suomihan on siten ensimmäinen turvallinen maa.
Samalla lailla kun ollaan Irakin ja Afghanistanin naapureita. Myanmaristahan on ihan vain muutama hassu tuhat kilometriä Afghanistaniin ja sitten ollaankin jo Helsingin keskustassa rakentamassa rintamamiestaloa vanhan tuhotun tilalle. Nyt tättähäärät siivousringit kuntoon ja kotimajoituspaikat kuosiin, että olette varautuneita.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 367
 • Liked: 960
 • Kollaa Kestää
Ei jumalauta, taasko tulee uusi matuaalto Suomeen?

Kyllä tämä roskasakki on pääasiassa pyrkinyt Austraaliaan loisimaan. Täyttä roskaa, että olisivat laillisesti Burmassa. Brittien tuomat intialaiset karkoitettiin Burmasta sen itsenäistyessä. Sen takia siellä on oikein kutsua näitä rikollisia bengaleiksi ei rohingjoiksi. Hyvin mahtuvat Bangladeshiin, jossa on heidän sukunsa. Burman armeijalla on kaikki oikeus turvata omia kansalaisiin näiltä keppostelijoilta.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 201
 • Liked: 2720
Tietopläjäys Kaakkois-Aasian islamista:

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/spahns-spitzwege/palaestinenser-rohingya-und-die-kurden-der-export-religioeser-konflikte/

Kaakkois-Aasian islamisoituminen
(käännös)

Intia ja entnisesti samankaltaiset naapurinsa Pakistan ja Bangladesh sekä Malesia ja Indonesia – kaikissa näissä maissa oli aiemmin oma aboriginaalinen uskonto. Etenevä islamisointi kohtasi ensimmäiseksi  Indus- ja Brahmaputra-jokien  indoeurooppalaiset kansat. Islamilaiset valtiot Pakistan ja Bangladesh ovat seurausta keskiajalla alkaneelle islamin valloitukselle.

Malesia ja Pohjois-Sumatra olivat ensimmäisiä islamin sillanpääasemia n. v. 1400. Hindulaisen niemimaan keskuksesta Singapurasta (“Leijonan kaupunki”) käsin Malakkan Sulttanaatti levitti islamia Kauko-Idän saarille. Seurasi sultanaattien perustamisia siihen asti hindulaisille ja buddhalaisille indonesialaisille saarille. Nykyään Bali on ainoa vanhan uskonnon  -buddhalaisuuden-  saari. Sen buddhalainen väestö on joutunut islamilaisen terrorin kohteeksi. Itä-Timorin kristitty vähemmistö on puolestaan sitä ympäröivän Indonesian suorittaman  jatkuvan ahdistelun kohteena.

Myös Filippiinien saaret ovat jo 1400-luvulta alkaen islamin tähtäimessä. 1475 eräs islamisoituneen Malakkan prinssi nai ei-islamilaisen alkuasukkaan ja perusti Maguindanaon sulttaanikunnan. Muslimimaahanmuuttajat jakoivat saaret aboriginaaliasukkaineen Pien-sulttaanikuntiin ja intialaista mallia seuraten asettivat islamilaisen hallitsevan eliitin alkuperäisväestön yläpuolelle. V. 1625 katolilaiset espanjalaiset kolonisoivat alueen ja arvioivat Mindanaon väestön olevan 12%:sesti islamilaisen. Tuolloinen katolisen kirkon vakavasti otettu asukkaiden kristillistäminen pelasti nämä joutumasta Sharia-lain alle. Kuitenkin läheisen Malesian eteläisillä saarilla islamilainen separatismi etenee askel askeleelta –mukaan luettuna  naiivien maailmanympäripurjehtijoiden kaappaamiset.

Näiden historiallisten faktojen valossa: Etelä-Aasian hindu- ja buddhalaiset kansat käyvät jo 500:n vuoden ajan jatkuvaa kamppailua islamisaatiota vastaan. Islam puolestaan instrumentalisoi –kuten viime päivinä Myanmarin esimerkistä voidaan nähdä- kannattajiensa massat uhrin rooliin. Uhriutumista tarvitaan auttajasyndrooman omaavien kristillisten eurooppalaisten pariksi taisteluun “alistajia” vastaan ja samalla voidaan askel askeleelta auttaa saavuttamaan Muhammedin tavoittelema islamilainen valtakunta.
He sahasivat poikki oksaa, jolla istuivat
ja huusivat toisilleen kokemuksistaan,
miten voisi sahata vieläkin nopeammin ja putosivat
ryminällä alas, ja ne jotka sitä katselivat,
pudistivat sahatessaan päätään ja
jatkoivat sahaamista.

-Bertolt Brecht

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 924
 • Liked: 12710
Intia käyttää paprikasumutetta ja tainnutuskranaatteja estääkseen rohingya-muslimien pääsyn rajan yli
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005379633.html

Lainaus
INTIA on ottanut käyttöön paprikasumutteen ja tainnutuskranaatit maan itärajalla, kertoivat maan viranomaiset perjantaina. Tarkoituksena on estää Myanmarista väkivaltaa pakenevien rohingya-muslimien saapuminen Bangladeshin kautta Intiaan. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

”Me emme halua aiheuttaa heille vakavia vammoja tai ottaa heitä kiinni, mutta emme suvaitse rohingyoja Intian maaperällä”, sanoi rajavalvonnan edustaja Delhissä.

Rajavartijoille on annettu lupa käyttää ”rajuja ja karkeita” toimenpiteitä, jotta rajanylitykset Intiaan pystytään estämään, kertoo Reuters.
...
Pakenijoiden vastaanottaminen ei ole Intian suunnitelmissa, sillä se haluaa karkottaa maasta noin 40 000 siellä jo olevaa rohingya-muslimia. Intian viranomaiset ovat perustelleet päätöstä turvallisuusrikeillä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 578
 • Liked: 9315
 • Anyone?
^Rasistit.  :'(
Uutisten lukijalle voi tulla hieman jakomielitautinen olo, kun konkkaronkka on ihquinta ikinä, mutta mikään naapurivaltio ei voimavaroja halua turvallisuusuhkien vuoksi. Hyvin ristiriitaista.

Jotain Palestiina kuviota siellä yritetään lämmitellä, josko konkkaronkka saisi oman alueen. Ongelmaksi muodostunee, ettei Myanmarilla ole Israelin resursseja pykätä muuria oman ja konkkaronkka-alueen välille, joten sama show jatkuisi, mistä on lähdettykin. Oman alueen antaminen muutenkin olisi voitto islamilaisen valtion pystyttäjille ja Arsat saisivat uutta puhtia elintilan valloittamiseen.

Ai niin, jotain täällä jo heittelin rakkaasta naapuristamme. Eivät petä.
Lainaus
Seitsemän valtiota vaatii perjantaina YK:n turvallisuusneuvostoa koolle Myanmarin väkivaltaisuuksien takia. Uutistoimisto AFP mukaan turvallisuusneuvoston kokoontumista ovat vaatineet muun muassa Senegal, Ruotsi, Egypti ja Kazakstan.
https://yle.fi/uutiset/3-9847991

Niin, kaipa se Ruotsikin on jo muslimimaa, kuten toiset turvallisuusneuvoston kokoontumista vaativat valtiot.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 931
 • Liked: 279
 • Why the lesser evil?
isis banglojen takana eli yhdysvallat tas vauhdissa sponsoroimassa terrorismia. Mikä taas kertoo että ovat menettäet kaiken vaikutusvallan aseanissa kun tollai ovat destabilisoimassa entisen liittolaisen thaikkulan länsirajaa. Sellainen se suurvallan kuoleminen, kaikkia koetetan tavalla tai toisella vahingoittaa kun kuolinkouristuksissa isketään jokaiseen suuntaan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 561
 • Liked: 44507
 • Kui on must, näita ust!
Rohingyojen pakolaisvirta Bangladeshiin on yhtäkkiä tyrehtynyt. Onko kaikki loput jo kansanmurhattu :flowerhat:

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3664936/Bangladesh+Rohingyapakolaisten+tulo+Burmasta+liki+loppunut (23.9.2017)

Lainaus
Bangladesh: Rohingya-pakolaisten tulo Burmasta liki loppunut

Bangladesh sanoo, että rohingya-muslimien tulo rajan yli Myanmarista vaikuttaa käytännössä loppuneen. Bangladeshin viranomaisten mukaan viime päivinä tulijoita ei ole havaittu.

– Rajavartijamme eivät ole nähneet yhtään rohingyaa viime päivinä, rajavartioston komentaja kertoi.

Hänen mukaansa pakolaisaalto on ohi.


Myös YK:n mukaan tulijoiden määrä on pudonnut selvästi. Syytä tähän ei tiedetä.

YK arvioi, että vajaan kuukauden aikana noin 430 000 rohingyaa on paennut Myanmarin pohjoisosista Bangladeshiin. Pako alkoi, kun Myanmarin joukot käynnistivät elokuun lopulla sotilasoperaation pohjoisessa Rakhinen osavaltiossa. Myanmarin asevoimien mukaan rohingya-taistelijat olivat ensin hyökänneet poliisien kimppuun.

YK on arvioinut, että Rakhinessa on käynnissä etninen puhdistus. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on käyttänyt jopa vahvempaa kieltä ja kuvaillut tilannetta joukkotuhoksi.

Buddhalaisenemmistöisessä Myanmarissa rohingya-muslimit ovat pitkään sorrettu vähemmistö. Maa ei esimerkiksi myönnä heille kansalaisuutta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kertoo saaneensa haltuunsa videoita, joilla näkyy, kuinka maan asevoimat polttaa rohingya-kyliä.

– Viranomaisille ei näytä riittävän, että he ovat ajaneet rohingyat kodeistaan. He vaikuttavat haluavan myös varmistaa, ettei rohingyoilla ole koteja, joihin palata, sanoi järjestön edustaja Tirana Hasan.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 561
 • Liked: 44507
 • Kui on must, näita ust!
Mukavan objektiivinen ja tasapainoinen pääkirjoitus Myanmarin tilanteesta.

:roll:

Eli ei siis sanaakaan muslimien perseilystä.

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/156406-rauhan-nobelistista-veriseksi-diktaattoriksi (24.9.2017)

Lainaus
Rauhan nobelistista veriseksi diktaattoriksi

Myanmarissa on käynnissä etninen puhdistus, kansanmurha. Siitä ei ole epäilystä kenelläkään muulla kuin Myanmarin tosiasiallisella johtajalla, rauhan nobelistilla Aung San Suu Kyillä. Aasian pakolaisongelma pahenee koko ajan, sillä Myanmarin joukot polttavat rohingya-kyliä. Tappaminen, raiskaaminen sekä sivullisuuteen ja köyhyyteen tuomitseminen ovat rohingya-kansalle jo sukupolvien kokemus.

Myanmarin hallituksen tämänkertainen suuroperaatio rohingya-muslimeita vastaan alkoi jo vuosi sitten, mutta se on kiihtynyt viime aikoina. Jo yli 400 000 ihmistä on paennut Bangladeshiin. Pakolaisleirit ovat siellä jo ennestään täynnä, ja nyt tulevat ovat monsuunisateiden armoilla ilman ruokaa, vaatteita ja kattoa päänsä päällä.

Rohingyat ovat Aasian itäosien kurdeja, valtioton kansa, joka asuu monen valtion alueella. Myanmarissakin he ovat asuneet satoja vuosia, mutta ilman kansalaisuutta. Bangladesh on ottanut heidät vastaan pakolaisina, koska he ovat muslimeita.

Vaino on saanut jatkua suhteellisen häiritsemättömänä, koska kansainväliselle yhteisölle on ollut ykkösasia maan sotilasvallan jälkeinen vakautuminen. Esimerkiksi UNHCR:n ja Amnesty Internationalin hätähuudot eivät ole juuri saaneet vastakaikua.

Myanmarin etninen puhdistus jatkuu nyt sen ihmisen siunauksella, joka palkittiin rauhan, vapauden ja demokratian edistämisestä. Suu Kyi on ollut suuri pettymys maailmalle.

Bangladesh ei pysty huolehtimaan miljoonaisesta rohingya-kansasta, vaikka tähän asti se onkin pitänyt rajat avoinna. Avustustyö on lähtenyt aivan huomattavan hitaasti käyntiin. Länsimaiden katse on liiaksi nauliintunut Syyriaan ja Länsi-Afrikkaan - valitettavasti maailma on epäoikeudenmukainen ja kauhea niin monessa kolkassa.

Myanmarin ja Bangladesin ongelmaan on tartuttava vihdoin. Apu on vietävä lähialueelle, niin kuin Suomessakin niin usein vaaditaan.

Pohjois-Korea ei ole ainoa maa, jonka politiikkaan on kiire vaikuttaa kansainvälisellä yhteistyöllä ja painostuksella. Järjestelmällinen yhden kansanosan tappaminen ja ajaminen pois asuinseuduiltaan on pysäytettävä.

Myanmarilla olisi paljon työtä todellisten ongelmien ratkaisemiseksi. Syntipukki kurjuudelle on kuitenkin sielläkin löydetty.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 561
 • Liked: 44507
 • Kui on must, näita ust!
Miten näillä nyt yhtäkkiä Hesarissakin on tätä pääkirjoituksessa :P

Uusi käsite on syntynyt: kiihkobuddhalainen.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005380494.html (24.9.2017)

Lainaus
Ashin Wirathu on yksi Aasian vaarallisimmista agitaattoreista: Kiihko­buddhalainen munkki lietsoo etnistä vainoa Myanmarissa

Kaius Niemi

(...)

BUDDHALAISUUTEEN usein liitettyä ihanteellista länsimaalaista käsitystä on viime vuosina rajuimmin ravistellut Kaakkois-Aasian kuuluisin buddhalainen munkki Ashin Wirathu.

Tummanpunaiseen kaapuun kääriytynyttä hymytöntä munkkia voi kuvailla yhdeksi Aasian vaarallisimmista agitaattoreista. Hän on vuosia saarnannut Myanmarin (entisen Burman) valtaväestölle kansallismielistä vihapuhetta rohingya-vähemmistöä vastaan. Erityisesti viime viikkoina sanat ovat muuttuneet todeksi hirvittävällä tavalla.

Wirathun radikaali Ma Ba Tha -liike on levittänyt johtajansa puheita tehokkaasti sosiaalisessa mediassa. Youtuben kautta Wirathun ilkeät sanat ovat uponneet moniin kansalaisiin, jotka elävät keskellä ulkomaailmaan avautuvan Myanmarin isoja muutoksia.

Wirathu on ottanut maalitaulukseen maan länsirannikolla asuvat yli miljoona rohingyaa, koska he tunnustavat islamia. Myanmarilla on synkkä historia vähemmistöjen rasistisesta kohtelusta erityisesti vuosikymmeniä hallinneen sotilasjuntan ajoilta. Buddhalaisen äärinationalismin nousu ja toisaalta juntan perintö turvallisuuselimissä ajavat maata samaan huonoon suuntaan.

MITÄ WIRATHU on sanonut?

Hän vertaa toistuvasti muslimi­väestöä eläimiin.

”Voit olla täynnä hyvyyttä ja rakkautta, mutta hullun koiran kanssa ei voi nukkua.”

”Eräät pedot vastustavat kaikkea ja väittävät olevansa alkuperäisiä kansalaisia.”


Nauravalle yleisölle Wirathu to­teaa, että myanmarilainen muslimi ”syö takapuolellaan”.

Tutseja kutsuttiin radiossa torakoiksi. Jatkuvan vihapuheen syöttöputki oli merkittävässä roolissa lähes miljoonan ihmisen verilöylyyn johtaneen painajaisen toteutumisessa, vaikka kanava käytti mieluummin kiertoilmaisuja suorien tappamiskäskyjen sijasta.

NOBELIN rauhanpalkinnon saanut Myanmarin siviilijohtaja Aung San Suu Kyi on jo menettänyt suurimman osan kansainvälisestä sädekehästään. Hän ei ole yrittänyt estää päättäväisesti etnisen väkivallan lisääntymistä. Suuri osa vähemmistöstä on yhä ilman kansalaisuutta.

Hallituksen nimittämä uskonnollinen neuvosto tosin kielsi Wirathun liikkeen toukokuussa. Munkkien vihapuheita kielto ei silti lopettanut.

ONNEKSI Myanmarissa on myös munkkeja ja luostareita, jotka vastustavat äänekkäästi Wirathun agitaatiota ja yrittävät rakentaa sopua ja ymmärrystä keskelle vihanpitoa. Väkivalta muslimien kotiseudulla on kuitenkin kasvanut jo kansainväliseksi humanitaariseksi kriisiksi. Kolmen viime viikon aikana naapurimaahan Bangladeshiin on paennut jo yli 400 000 rohingyaa.

Kesään mennessä serbijoukkojen etnistä väkivaltaa oli paennut naapurimaihin 848 000 albaania.

Rohingyat ovat albaaneja huonommassa asemassa, jos kansainvälinen yhteisö ei kykene lopettamaan väkivaltaa. Se vaatisi poikkeuksellisia ponnisteluja. Katse kun on nyt Pohjois-Koreassa ja Iranissa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 201
 • Liked: 2720
Vertaus kurdeihin ontuu. Kurdit olisivat perustamassa omaa valtiota jo valmiiksi islamilaiselle maaperälle, kun taas rohingya-kansan islamilainen valtio haukkaisi palan buddhalaisten maasta. Tätä islamin etenemisen vaarallisuutta ei lännen suvaitsevaisto halua ottaa kuuleviin korviinsa ja avustaa innokkaasti näitä "uhri-raukkoja". Muslimien tilanne on melkein yhtä ruusuinen kuin Putinin. Länsi aina toimillaan hyödyttämässä Putinia. Ja muslimeja. Omaksi tappiokseen, valitettavasti.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2017, 09:01:36 kirjoittanut Alabama »
He sahasivat poikki oksaa, jolla istuivat
ja huusivat toisilleen kokemuksistaan,
miten voisi sahata vieläkin nopeammin ja putosivat
ryminällä alas, ja ne jotka sitä katselivat,
pudistivat sahatessaan päätään ja
jatkoivat sahaamista.

-Bertolt Brecht

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17525
 • covfefe
Muualla tuota kutsuttaisiin valehteluksi, hesarissa sitä kutsutaan uutisen "toimittamiseksi".

Ympäri maailmaa islamisaatio leviää, etninen vaino ja suvaitsemattomuus ja kun seuraa vastareaktio, niin islamisaatiota edistävä ostettu valhemedia ryhtyy puolustamaan islamilaisen väkivallan tekijöitä seurauksiltaan. Tämä on ympäri maailmaa tapahtuva ilmiö jota yhdistää ns valhemedian omistus- ja toimituspolitiikka.

Onko koko kansan vaino hyväksyttävä seuraus etnistä vainoa harjoittaneelle vähemmistölle? No ei.

Jos vähemmistö alkaa turvautumaan terrorismiin, niin mitä siitä seuraa? Lainmukainen ja vain rikollisiin kohdistuva rangaistus? Ei edes Suomessa. Suomessa islamilaista uskontopolitiikkaa ajava palkitaan ja sitä vastustava rangaistaan.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 201
 • Liked: 2720
Ei jumalauta, taasko tulee uusi matuaalto Suomeen?

Puolet näistä voisi jäädä buddhalaiselle maaperälle perustamaan islamilaista valtiota ja toinen puoli sitten nätisti EU-maihin jaettuna perustamaan isl... eikun monikulttuurista eurooppalaista yhteiskuntaa.
He sahasivat poikki oksaa, jolla istuivat
ja huusivat toisilleen kokemuksistaan,
miten voisi sahata vieläkin nopeammin ja putosivat
ryminällä alas, ja ne jotka sitä katselivat,
pudistivat sahatessaan päätään ja
jatkoivat sahaamista.

-Bertolt Brecht

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17525
 • covfefe
Jotenkin kuvaavaa että viimeaikaiset islamilaispoliittiset liikkeet ovat käynnistäneet väkivaltaa ja etnistä vainoa yli kaiken järjen, mutta vasemmistovihreä valhemedian jatkuvasti uutisoi muslimit vain uhreina.

Missä ovat arabikevään jälkeen pohjois-afrikan juutalaiset? Syvä hiljaisuus.
Mitä on tapahtunut Egyptin kopti-kristityille? Syvä hiljaisuus.
Mitä tapahtui Syyrian ja Irakin vähemmistölle islamilaistaistelijoiden käsissä? Syvä hiljaisuus.

Mutta kun rohingat ryhtyvät majoittamaan paenneita ja ulkomaalaisrahoitteisia isis-daesh karkulaisia, jotka alkavat tekemään sitä minkä osaavat, eli etnistä väkivaltaa ja vastakkainasettelua niin jo alkaa hesarin valhekoneen teksiti tuottaja savuamaan.

Koko kansaan kohdistuva vaino on näköjään valhemediassa tuomittavaa vain jos koko vainottu kansa on muslimeja. Muuten ollaan hiljaa.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 296
 • Liked: 57466
Miten näillä nyt yhtäkkiä Hesarissakin on tätä pääkirjoituksessa :P

Uusi käsite on syntynyt: kiihkobuddhalainen.

Päätoimittaja Kaius Niemi ei ole jostain syystä katsonut koskaan tarpeelliseksi kirjoittaa kiihkomuslimeista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 201
 • Liked: 2720
Miten näillä nyt yhtäkkiä Hesarissakin on tätä pääkirjoituksessa :P

Uusi käsite on syntynyt: kiihkobuddhalainen.

Päätoimittaja Kaius Niemi ei ole jostain syystä katsonut koskaan tarpeelliseksi kirjoittaa kiihkomuslimeista.

Buddhalaiset eivät länsisuvaitsevaiston mielestä saisi puolustaa alueitaan islamisoitumiselta ja näitä uhkaavalta terrorilta, vaikka buddhalaiset elelevät ulkomaillakin rauhallisesti kuin mitkäkin. Missä ovat Euroopassa ja USA: buddhalaisten (ja kiinalaisten tao-laisten) tekemät kristittyjen murhat ja näihin kohdistuvat terroriteot? Ääh, tämä länsisuvakiston naiivius ja moralisoiminen on jotenkin niin luotaantyöntävää.
He sahasivat poikki oksaa, jolla istuivat
ja huusivat toisilleen kokemuksistaan,
miten voisi sahata vieläkin nopeammin ja putosivat
ryminällä alas, ja ne jotka sitä katselivat,
pudistivat sahatessaan päätään ja
jatkoivat sahaamista.

-Bertolt Brecht

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 899
 • Liked: 9475
 • On a mission from God
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 578
 • Liked: 9315
 • Anyone?
Ja kuinka tuo lakaistaan maton alle? Noita joukkohautoja löytynee lisää ja alkaa selviämään, miten buddhatkin saa raivoihinsa. Ikävää olla oikeassa, mutta valtamedian uutisten narratiivit olivat vaan liian mustavalkoisia alusta asti. Joku pakosalle ajaminen on pieni paha siihen, että hammurabia olisi sovellettu.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 924
 • Liked: 12710
#BREAKING Grave of 28 Hindus killed by Rohingya militants found: Myanmar army

Jos tämä pitää paikkansa, niin minkäköhänlaisissa oloissa tämä on oikein tapahtunut, jos on vaivauduttu hautaamaan? Useinhan tällaisissa selkkauksissa tyydytään vain tappamaan ja jättämään ruumiin paikalleen.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 299
 • Liked: 9024
Lainaus
Myanmar's army said Sunday it had discovered a mass grave containing the bodies of 28 Hindus, including women and children, in violence-wracked Rakhine state, blaming the killings on Muslim Rohingya militants.

Thousands of Hindus have fled villages where they once lived alongside Muslims, alleging that they were targeted by militants whose August 25 raids plunged Rakhine into communal violence.

The announcement could not be independently verified in an region where access has been tightly controlled by Myanmar's army.

"Security members found and dug up 28 dead bodies of Hindus who were cruelly and violently killed by ARSA extremist Bengali terrorists in Rakhine State," a statement posted on the army chief's website said.

The Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA) is the group whose attacks on police posts triggered an army backlash so brutal that the UN believes it amounts to ethnic cleansing of the Muslim minority.

More than 430,000 Rohingya have fled the region to Bangladesh in under a month, telling stories of Myanmar soldiers teaming up with vigilante mobs to slaughter civilians and burn entire villages to the ground.

http://www.deccanherald.com/content/634762/mass-grave-28-hindus-found.html
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Lue ja loukkaannu!

http://bit.ly/2SooPZV (EPUB)
http://bit.ly/2HeZOuR (PDF)

Typistetty versio niille, jotka jotka ovat kiinnostuneita vain Suomen muinaishistoriasta.

http://bit.ly/2CVRQ6c

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 299
 • Liked: 9024
Lainaus
Doctors treating some of the 429,000 Rohingya Muslims who have fled to Bangladesh from Myanmar in recent weeks have seen dozens of women with injuries consistent with violent sexual attacks, U.N. clinicians and other health workers said.

The medics' accounts, backed in some cases by medical notes reviewed by Reuters, lend weight to repeated allegations, ranging from molestation to gang rape, levelled by women from the stateless minority group against Myanmar's armed forces.

Myanmar officials have mostly dismissed such allegations as militant propaganda designed to defame its military, which they say is engaged in legitimate counterinsurgency operations and under orders to protect civilians.

http://www.thehindu.com/news/international/army-cleansing-campaign-shows-rohingya-muslims-were-raped-in-myanmar/article19747742.ece
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Lue ja loukkaannu!

http://bit.ly/2SooPZV (EPUB)
http://bit.ly/2HeZOuR (PDF)

Typistetty versio niille, jotka jotka ovat kiinnostuneita vain Suomen muinaishistoriasta.

http://bit.ly/2CVRQ6c

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4275
 • Je suis Teukan viinapää
Lainaus
Myanmar is today primarily a natural gas producer. As of 2015, Myanmar exports gas to Thailand and China.[3] Myanmar had proven gas reserves of 10 trillion cubic feet in 2012, with an annual production capacity of 416 BcF.[8] Oil reserves in 2013 numbered at 50 million barrels, with a production capacity of 21,000 bbl/d.[8] The Yenangyaung oil field continues to be in operation.

The country has classified 51 onshore blocks and 53 offshore blocks, including 26 deep water blocks, for oil and gas exploration.[6]

Kuinka monta kertaa on kuultu narratiivi "diktatuuri vainoaa kansanryhmää X, kansainvälisen yhteisön on toimittava." Yleensä narratiivin lähde on yhtä lähellä kuin lähin öljylähde. Ketä muuten kiinnostaisi puolisen miljoonaa hankalaksi tiedetyn vähemmistön jäsentä jossain jumalan selän takana.

Pippurisumute ja "tainnutuskranaatit" eivät ole kovin rajuja otteita. Niillä olisi 2015 estetty paljon pahaa tapahtumasta Euroopassakin.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 561
 • Liked: 44507
 • Kui on must, näita ust!
Suomen valtio (eli te ja minä) maksaa SPR:lle 380 000 euroa rohingya-muslimien auttamisesta.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005383161.html (26.9.2017)

Lainaus
Suomen valtio tukee rohingya-pakolaisia Punaisen Ristin kautta

Suomen valtio tulee Bangladeshiin saapuneita rohingya-pakolaisia Punaisen Ristin kautta.

Suomi myöntää 380 000 euroa SPR:n humanitaarisen apuun Myanmarin rajan tuntumassa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) toteaa, että rohingya-pakolaiset tarvitsevat kiireellisesti etenkin lääkeapua.

YK on arvioinut, että rohingya-muslimien kohtelu buddhalaisenemmistöisessä Myanmarissa täyttää etnisen puhdistuksen tunnusmerkit. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on vaatinut Myanmaria lopettamaan rohingyojen vastaiset sotilastoimet.

Rohingyat ovat pitkään sorrettu vähemmistö Myanmarissa. Maa ei esimerkiksi myönnä heille kansalaisuutta.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 414
 • Liked: 4956
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Kuinka monta kertaa on kuultu narratiivi "diktatuuri vainoaa kansanryhmää X, kansainvälisen yhteisön on toimittava." Yleensä narratiivin lähde on yhtä lähellä kuin lähin öljylähde. Ketä muuten kiinnostaisi puolisen miljoonaa hankalaksi tiedetyn vähemmistön jäsentä jossain jumalan selän takana.

Pippurisumute ja "tainnutuskranaatit" eivät ole kovin rajuja otteita. Niillä olisi 2015 estetty paljon pahaa tapahtumasta Euroopassakin.

Jotain neljännesvuosisata sitten SLORC/SLOC-sotilasjunttien aikaan Burman armeija kuritti Rohingoja. Suomen lehdissä vain jotain yhden palstan pikku juttuja, joissa kerrottiin miten sotilaat olivat vieneet kansainväliset tarkkailijat katsomaan näitä muslimeita ja upseerit olivat tarkkailijoiden edessä kysyneet muslimeilta että olihan kaikki hyvin. Kun muslimien vastaus ei ollut myönteinen, upseerit olivat hakanneet rohingoja järkyttyneiden kansainvälisten tarkkailijoiden edessä.
And madness and despair are a force.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 099
 • Liked: 10651
Guardianin juttu:

Lainaus
The voice crackles down the phone line. Hashem, a Rohingya Muslim fighter, is getting anxious.

“Nah, nah, nah, nah,” he says. His group does abduct informers, but it doesn’t kill them, he claims.

“Yes, it is right that sometimes we kidnap them and keep them with us for some days,” he says, from a refugee camp in Bangladesh. “We are motivating them.”

Hashem, who is 26, says he belongs to the Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa), a military organisation waging war in Myanmar’s Rakhine state.


The region is under lockdown, making access to reliable information extremely difficult. But interviews with a dozen analysts, aid workers and diplomats in Myanmar and Bangladesh, build a picture of a diaspora-led movement that over several years has penetrated the northern part of Rakhine state, harnessing the desperation of persecuted residents and using intimidation to sustain control.

On 25 August, the government said hundreds of fighters armed with guns, sticks and improvised explosives launched coordinated attacks on police posts across the north of the state, killing 12 members of the security forces. The death toll from the clashes has since risen to more than 100, mostly alleged Rohingya fighters.

Since then, tens of thousands of Rohingya have attempted to cross the border into Bangladesh, even as eyewitness reports show Myanmar troops have opened fire on them and hundreds have been turned back.

“Some militants won’t let the men go, they only let the women pass,” a Rohingya man in central Maungdaw Township told the NGO Fortify Rights. “They threaten people and say that if they try to cross the border, they will kill them.”

Rohingya refugees have described a brutal army response, accusing soldiers of burning villages and shooting indiscriminately.
Government officials insist they are fighting back legally. “For the security situation, there is not enough local police and border guard forces, that’s why the army has been helping them with security,” Win Myat Aye, the social welfare minister, told the Guardian.
Meanwhile, some Rohingya in Bangladeshi refugee camps have slipped across the border in the opposite direction to take up arms for Arsa, according to local news reports and a western official who spoke on condition of anonymity.
...

But Rohingya rebellions – which have a history dating back to the 1940s – have a history of factionalism and analysts believe Arsa [Arakan Rohingya Salvation Army] may have splintered or spawned offshoots. It is a viewpoint supported by Hashem, who talks of “many leaders” and multiple groups.

In recent months, the group has been accused by the government of murdering scores of Rohingya leaders suspected of informing to the authorities or opposing the violent struggle, and kidnapping others. The Guardian has seen video of masked men making death threats in the name of the group.
Another video shows a teenage boy being threatened with a long knife by men identified as being part of the armed group.

While Myanmar authorities portray them as Islamist radicals, there is little evidence that religion has served as a motivating factor for recruits.
But the campaign has had religious overtones. The Crisis Group report, which was based on interviews with members of the group as well as sources in the area and the diaspora, found Islamic clerics had blessed training camps and issued fatwas legitimising the group.

“Indonesian and Malaysian extremists have been chomping at the bit to go help their brothers in Myanmar,” says Sidney Jones, director of the Jakarta-based Institute for Policy Analysis of Conflict.


https://www.theguardian.com/world/2017/sep/03/we-die-or-they-die-rohingya-insurgency-sparks-fresh-violence-in-myanmar
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 277
 • Liked: 17354
 • Soon korkeemmas käres!
YLE uutisissa oli rohingyoista.

YK:ssa kansanmurha ja kansan vaino oli tuomittu. Näytettiin alipääsihteeri Adama Diengiä, joka julisti, että tuomitseminen ei riitä. YK:n pitää ryhtyä tekoihin myanmarilaisia kohtaan.

Yllättäen uutisissa puhuttiin ARSA-terroristeistakin. Ei ollut enää ihan ja ainoastaan yksipuolinen uutinen. ARSA:n hyökkäilyt Myanmarin sotilastukikohtiin mainittiin tämän episodin yhtenä alkusyynä. Kuitenkin haastateltu rohingya-nainen ei ollut ARSA:sta kuullutkaan. Halusi vain takaisin Myanmariin kotiinsa.

Adama Diengin hyvin yksipuolinen tuomitseminen pani kellot soimaan... Muutama nettihaku. Wikipediassa miehen taustasta ei juuri jupista, mutta aikanaan hän on ajanut tietyn väestön asioita...
Heppu on kuulunut YK:n konsultoivaan organisaatioon "International Commission of Jurists", jotka toimivat ihmisoikeuksien parissa.
Encyclopedia of Human Rights (löytyy googlen teoshausta) sanoo: The ICJ executive secretary and former legal officer for Africa, Adama Dieng, a Muslim lawyer from Senegal...
Nykyisin siis YK:n alipääsihteeri tämä lakimies.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

strazdas

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 22
En ole varma, onko tämä jo nostettu esiin, mutta itse en usko hetkeäkään Myanmarin armeijan polttaneen rohingya-kyliä. Ottaen huomioon muslimien taipumuksen valehdella "vääräuskoisille" on selvää, että rohingyat ovat itse sytyttäneet kylänsä tuleen, jotteivät jättäisi armeijalle mitään anastettavaa.
« Viimeksi muokattu: 27.09.2017, 23:55:46 kirjoittanut strazdas »

Tagit: