Kirjoittaja Aihe: 2017-09-24 Terrori-iskuiksi miellettäviä tekoja on tapahtunut Suomessa useita  (Luettu 13073 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Kotonen ei tarkenna eikä siten avaa keskustelulle, mitkä vastaanottokeskusiskut julkisen tiedon perusteella "epäilemättä" täyttäisivät akateemisessa tutkimuksessa käytetyt terrorismin kriteerit, mutta olen huomannut, että suomalaiset tutkijat ja muutkin keskustelijat sekoittavat huolettomasti terrori-iskut viharikoksiin. Kun känninen heitti vastaanottokeskusta muovisella Masinol-pullolla, kyseessä oli otsikoista huolimatta korkeintaan viharikos, ei terrorismi, ellei maalitolppia siirretä jonnekin todella kauas.

Myös terrorismin tutkija Leena Malkki on esittänyt, että vuoden 2015 vastaanottokeskusiskut eivät olisi pelkkiä viharikoksia vaan terroritekoja. Mikäs siinä, jos tämä perustuisi johonkin yksiselitteiseen terrorismin määritelmään, josta on laaja yksimielisyys ja samaa määritelmää sovelletaan tasapuolisesti kaikkiin tapauksiin. Mutta kun ei perustu.

Tänään Ylen aamu-tv:ssä Malkki esitti, että äskettäinen islamistinen puukkoisku Nizzan kirkossa ei välttämättä ollutkaan terrori-isku vaan vain viharikos, koska emme vielä tiedä allahu akbar -miehen ajatuksista, kontakteista ja internet-selailusta.

Näillä uusilla kriteereillä vuoden 2015 tapaukset olivat tietysti vieläkin kauempana terrori-iskuista, koska niiden tutkinnassa ei havaittu minkäänlaisia terrorismiyhteyksiä.

Lainaus
Nostaako jihadismi jälleen päätään Euroopassa?

Ranskassa ja Itävallassa on viimeisen kuukauden aikana sattunut yksittäisten hyökkääjien tappavia iskuja. Niiden taustalla arvioidaan olevan ääri-islamilaista ajattelua, mutta tarkoittaako tämä jihadismin uutta leviämistä Eurooppaan? Arvioimassa jihadismin tutkija Juha Saarinen sekä terrorismin tutkija Leena Malkki Helsingin yliopistosta.
Yle Areena 6.11.2020 (13 min)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Selaillut tätä:

Lainaus
Leena Malkki: Mitä tiedämme terrorismista

Terrorismista on väitetty paljon, mutta mitä siitä oikeasti tiedetään?

Terrorismia voidaan tutkia kuin mitä tahansa ihmisen toimintaa. Tulokset asettavat kyseenalaiseksi monia länsimaisia uskomuksia ja myyttejä terrorismista. Tutkimustieto auttaa myös ymmärtämään tätä väkivaltaista ilmiötä kohuotsikoita syvällisemmin sekä asettamaan terrorismista käytävän nykykeskustelun osaksi pidempää kehitystä. Teoksessa käsitellään niin terrorismin historiaa kuin nykytilaa ja tulevaisuuttakin. Kirjassa perehdytään myös moniin päivänpolttaviin aiheisiin, kuten Syyriaan ja Irakiin lähteneisiin ISIS-vapaaehtoisiin.

Kirjalla on ihan ansionsakin lähinnä terrorismin historian kertaamisessa, mutta huomio kiinnittyy väkisinkin terrorismiketjuissa jo esiin nostettuihin Malkin asenneongelmiin.

Malkki esimerkiksi antaa ymmärtää, että Suomessa on tapahtunut kantaväestön tekemiä terrori-iskuja ja toisaalta että muslimien Euroopassa tekemät terrori-iskut eivät ole ole olleet terrori-iskuja ollenkaan. Malkki myös syyllistää Trumpia rasistisuudesta ja terrorismin hyväksymisestä, kun hän ei tuominnut valkoihoisen Charlottesvillen väkijoukkoon ajamista terrorismiksi (kyseessä viharikos, ei terrorismi). Vihjaukset ja perustelut ovat niin helposti kumottavissa, että Malkki on varmasti tietoinen väitteidensä heiveröisyydestä. Malkki on esimerkiksi viitannut Suomeen ja Eurooppaan soveltaen tutkimukseen, jonka mukaan muslimien ja ei-muslimien tekemiin terrori-iskuihin suhtauduttiin ratkaisevasti eri tavalla yhdysvaltalaisessa mediassa, vaikka tutkimuksessa ei useimmissa ei-muslimien tapauksissa ollut kyse terrori-iskuista millään mielekkäällä määritelmällä.

Tähän liittyen Malkki syyttää, että vuoden 2015 vastaanottokeskusiskujen vakavuutta on Suomessa vähätelty (ei yhtään loukkaantunutta), mutta hän itse vähättelee satojen eurooppalaisten kuolemaan johtaneet islamistiset terrori-iskut mitättömiksi uhiksi laskemalla todennäköisyyksiä joutua sellaisen kohteeksi. Kyllä, se on pieni, mutta Malkki ei jostain syystä ole näkevinään, että terrori-iskuilla on muitakin vaikutuksia kuin välitön tuho.

Malkki sentään myöntää usein viitatun Marylandin yliopiston GTD-terrorismitietokannan olevan puutteellinen, mutta käsittelee sitä silti uskottavana lähteenä, vaikka jo Suomeen liittyvien tapausten selaaminen paljastaa tietokannan laadunvalvonnan täydellisen epäonnistumisen. Malkin mukaan tietokanta päivittyy nykyään automatisoidulla tiedonhaulla netin lehtiartikkeleista, jonka jälkeen tapaukset tarkastetaan manuaalisesti, mutta ainakaan Suomen tapausten kohdalla näin ei selvästikään ole tehty.

Sen sijaan Europolin terrorismitilastot Malkki maalaa äärioikeiston iskuja vähätteleviksi ja siksi epäluotettaviksi, mutta ei tarkenna, mitä äärioikeiston iskuja niistä sitten puuttuu ja kuinka tilastojen täydentäminen muuttaisi islamismin, separatismin ja äärivasemmiston hallitseman eurooppalaisen terrorismin kokonaiskuvaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1028
Hetkinen. Kun puhutaan terrorismistä, kansankiihottamisesta jne. jne... Voisiko Poliisi ja sisäministeriö käyttää voimavaransa arabiankielen opettamiseen/oppimiseen sekä valvoa, mitä moskeijoissa huudellaan ja opetetaan. Voisi löytyä aika ikävää materiaalia.

Jos yksi pököpää pukeutuu lakanaan, ei se ole kansakunnalle uhka. Luulisi enemmänkin kiinnostavan, mitä jo ne nyt (SUPO:n myöntämät) radikalisoituneet islamistit saattaisivat saada aikaan.

Ja heippa vaan sinne SUPO:oon, toimin pitkään virkamiehenä (naisoletettuna). Teillähän on minusta paperit.

Lähi-Idän komennuksella oli kylmäävää kuulla vastaus kysymykseeni, mitä minareetista huudettiin. Mieskollegani (arabi) vastasi: "You do not want to know."

edit: typot

Eihän nyt tuollaiseen voida ryhtyä tai ainakaan nykyinen sisäministerimme ei anna moiseen lupaa.

Rivipoliiseissa taatusti tiedetään, että suomessakin on lukuisia vihasaarnaajia ja jokuhan näitä isis-taistelijoitakin värväsi...

Ja ruotsissa jo vuosia sitten juutalaiset pelkäsivät turvallisuutensa puolesta = tosin eivät äärioikeiston vuoksi vaan muslien jonkin toisen ryhmän takia:




4.10.2018

(...)

Rabbin mukaan pelko on seurakunnassa arkipäivää. Antisemitismi ei ole jäänyt pelkästään uhkausten tasolle, sillä esimerkiksi juutalaisseurakunnan kappelin ulkopuolelta on löydetty palopommeja.

Malmön synagogassa ja muissa seurakunnan rakennuksissa on lisätty turvatoimia. Ajoesteet, valvontakamerat ja turvaovet suojaavat synagogan kaunista salia, jota koristavat lootuksenkukkakoristeet ja Daavidin tähdet ikkunoissa.

Uhan takia monet juutalaiset kokevat olonsa turvattomiksi, eivätkä siksi uskalla käyttää julkisesti uskonsa tunnuksia.

(...)

https://yle.fi/uutiset/3-10436778

Lainaus minun, loput linkin takaa.

Oisi tosiaan aiheellista perehtyä siihen, mitä suomenkin moskeijoissa puhutaan, mutta sitä tuskin tullaan tekemään, ihmetellään vain miten se ääriajattelu lisääntyy.....






nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 999
 • Liked: 4314
Jos joku pommin räjäytys yleisellä paikalla tarkoituksena saada mahdollisimman monta uhria ja paikka valittu sen mukaan ketä siellä kulkee on "viharikos" niin miten noi määrittelee terroristi-iskun?.

Feminismissä rationaalinen logiikka luetaan patriarkaaliseksi alistusvälineeksi, eli he määrittelevät asioita mielivaltaisesti omia dogmia mukaillen ja asioita maailmankuvaansa sovittaen.
Vuoden 2021 Suomessa otettiin käyttöön ulkomailta ohjattu ihmiskoe- ja tottelevaisuuspassi. Saadakseen oikeuden elää kuin vanhassa normaalissa oli kansalaisen annettava tökkiä itseään joko epäilyttävällä mikrokuituharjalla syvälle nenään lähelle aivoja tai antaa piikittää itseään suoraan suoneen.

Tagit: