Kirjoittaja Aihe: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)  (Luettu 21099 kertaa)

guest15036

 • Vieras
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005398781.html

Lainaus
Suomalaiset jakaantuvat kymmeniin geneettisiin alaryhmiin – perimän erot noudattelevat murrerajoja

Tutkijat tekivät tähän asti tarkimman geenikartan suomalaisista.

Suomalaiset jakaantuvat geeneiltään selkeisiin ryhmiin, jotka myötäilevät yllättävän tarkasti murrerajoja.

Helsingin yliopiston johdolla tehdyssä tutkimuksessa suomalaiset voi jakaa jopa 52 eri ryhmään.

Geneettinen pääjako kulkee idän ja lännen välillä keskiaikaista Pähkinäsaaren rauhanrajaa pitkin. Jakolinja on havaittu ennenkin, mutta vasta nyt se pystyttiin hahmottamaan kaikista tarkimmin kartalle.

Aiempaa suurempi tarkkuus johtuu akatemiatukija Matti Pirisen mukaan siitä, että geeninäytteet kattoivat tasaisesti koko maan.

”Aiemmin yksittäisiä näytteitä on otettu Kainuussa ja Lounais-Suomessa. Niitä vertaamalla on voitu nähdä, että ne ovat melko erilaisia”, uutta tutkimusta johtanut Pirinen sanoo.

Tutkijoiden uusilla kartoilla näkee tarkasti, mihin idän ja lännen geneettinen ero sijoittuu.

Pirisen mukaan geneettiset erot idän ja lännen välillä heijastelevat hyvin sekä Suomen maantieteellistä sijaintia että asutushistoriaa.

”Ensinnäkin erilaista geneettistä ainesta on tullut Suomeen sekä idästä että lännestä. Toisekseen historian kirjoituksen mukaan Itä- ja Pohjois-Suomea on pysyvästi asutettu vasta 1500-luvulta lähtien Etelä-Savosta. Itäsuomalaiset voisivat olla näiden Etelä-Savosta lähteneiden jälkeläisiä”, Helsingin yliopistossa työskentelevä Pirinen sanoo.

Työssään tutkijat ryhmittelivät yli tuhat eri puolelta Suomea kerättyä dna-näytettä geeniperimältään mahdollisimman samankaltaisiin ryhmiin.

Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää Suomen geneettistä rakennetta ennen 1900-luvun jälkipuoliskon muuttoliikkeitä. Siksi mukaan valittiin ennen 1970-lukua syntyneitä suomalaisia, joiden vanhempien synnyinpaikat sijaitsivat korkeintaan 80 kilometrin etäisyydellä toisistaan.

Näin saatiin mahdollisimman selkeitä geneettisiä ryhmiä.

Geneettisesti samankaltaiset yksilöt muodostivat kartalla yllättävän selviä keskittymiä. Pääjaon lisäksi suomalaisten geenit jakaantuvat myös saarekkeisiin, jotka monelta osin noudattivat tarkoin Suomen vanhoja murrealueita.

Suomalaiset ovat geenien perusteella eläneet ennen 1950-lukua omissa ”taskuissaan”. Esimerkiksi 1800-luvun Britanniasta on tehty samoilla menetelmillä tutkimus, ja sen mukaan englantilaisissa oli hyvin vähän geneettisiä eroja keskenään. He olivat siis paljon sekoittuneempi kuin suomalaiset.

(...)


Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 356
 • Liked: 8594
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #1 : 06.10.2017, 19:17:04 »
Onko tutkija huomannut, että Suomeen on saapunut uusia geneettisiä ryhmiä, joiden kyvyt toimia jo olemassa olevien geneettisten ryhmien kanssa ovat olemattomia. Nämä geneettiset tutkimukset vievät keskustelua vaarallisesti älykkyyden suuntaan. Voiko tutkijat tutkia sitäkin erilaisten geneettisten ryhmien välillä?

Vastaan tutkijoiden puolesta: "Ei voi, ei missään nimessä voi!"
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Martin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 499
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #2 : 06.10.2017, 23:05:07 »
Milloin kantasuomalainen geneettinen ryhmä on niin pieni että sitä voi syrjiä laittomasti? Tai jopa kohdistaa vihapuhetta kansanryhmää vastaan.
”Mä koin, että kokoomukselle koti on Euroopassa ja Raamattu roskissa ja isänmaallisuudesta on tehty rasismia.” - Laura Huhtasaari SK 8.6.2017

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 199
 • Liked: 9474
 • Hummeriälykkö
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #3 : 06.10.2017, 23:24:01 »
Eli agraarikulttuurissa on naitu lähelle maaomaisuuden pysyessä perheessä?

Ja nyt sitten vaikka oma sukuni, jossa on niin venäläistä kuin saksalaistakin geeniperimää ei sitten ilmeisesti ole kovin tavallinen?

Mikä on tutkimuksen laajempi pointti? Vihjataanko, että olemme sukurutsaisia impivaaralaisia ja täytyisi levittäytyä laajemmalle?  8)
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 365
 • Liked: 9608
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #4 : 06.10.2017, 23:40:27 »
Nyt on joku informaatio-operaatio meneillään. Vastahan he meidät pari päivää sitten jakoivat kuuteen jonoon.

Sitten vielä muistutetaan ainalin yhden kerran se että todennäköisesti sen savonserkun dna on omastamme kauempana kuin Kabulin sykkeestä otettu satunnainen dna niin taas on uutinen ajanut asiansa. :flowerhat:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

S.O.Mali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 156
 • Liked: 3148
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #5 : 07.10.2017, 10:43:34 »
Mihin geneettisiin alaryhmiin muslimimaahantunkeutujat jakautuvat?

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 877
 • Liked: 727
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #6 : 07.10.2017, 12:57:40 »
Toistaan serkumpia ovat kaikki.

Jännää tosiaan, kun puhutaan ihmisroduista, ettei geneettisiä eroja ole, vaan olemme kaikkia yhtä suurta iloista perhettä, mutta kun puhutaan suomalaisista, yhtäkkiä geneettisiä eroja löytyykin enemmän, kuin koirarotujen väliltä.
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 044
 • Liked: 8911
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #7 : 07.10.2017, 16:17:16 »
Toistaan serkumpia ovat kaikki.

Jännää tosiaan, kun puhutaan ihmisroduista, ettei geneettisiä eroja ole, vaan olemme kaikkia yhtä suurta iloista perhettä, mutta kun puhutaan suomalaisista, yhtäkkiä geneettisiä eroja löytyykin enemmän, kuin koirarotujen väliltä.

Kas kummaa. Tähän saakka olemme saaneet kuulla pakollisesta ja kiireellisestä geeniterapian tarpeesta ummehtuneeseen geenipooliin nimeltä "suomalaiset".
Nyt onkin geenieroja enemmän kuin maalikaupan värikartassa sävyjä.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 260
 • Liked: 2756
 • beep/bop/boop
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #8 : 03.03.2018, 09:25:21 »
Mielelläni kuulisin hommalaisten kommentointeja artikkelista.

Lainaus käyttäjältä: HS
Ennen ajateltiin, että suomalaiset ovat tulleet Volgan mutkasta.

Uusien dna-tutkimusten mukaan tämä on tarua.

Suomalaiset eivät ole vanha kansa. Suomi ei ole vanha kieli.

Suomeen on tullut ihmisiä tuhansien vuosien aikana.

Etelästä. Lännestä. Idästä.

Geneettisesti me olemme sekoitus.

Keitä me olemme?

Lainaus käyttäjältä: HS
Ikivanhassa hämäläisessä haudassa makaa vainaja. Luuranko on hyvässä kunnossa. Siitä saadaan talteen kaksi poskihammasta. Niiden sisältä porataan jauhetta, ja siitä onnistutaan eristämään vainajan dna. Näin saamme tietää, keitä me suomalaiset oikeastaan olemme.

Lainaus käyttäjältä: HS
Suomessa eli pitkään omalaatuinen käsitys suomalaisten esihistoriasta. Sen mukaan suomalaiset saapuivat tänne yhtenä joukkona Volgan mutkasta. Tarina syntyi 1800-luvulla, jolloin ajateltiin, että suomalaiset ovat vanha kansa. Se sopi romanttiseen kansallisvaltioihanteeseen.

Pitkään on tiedetty, että tuo käsitys ei ole totta. Muinais-dna:n avulla voidaan saada selville, mistä suomalaisten geenit ja ehkä myös kieli oikeasti ovat peräisin.

Alkupiste on jääkausi. Kun se loppui lähes 12 000 vuotta sitten, pari kilometriä paksun jäämassan painama maa alkoi nousta merestä. Muutamien tuhansien vuosien aikana nykyisen Suomen alueelle saapui pieniä metsästäjä-keräilijöiden ryhmiä.

Tämä on päätelty arkeologisten löytöjen perusteella. Tuon porukan jäljiltä on jäänyt kaikenlaista: kivisiä nuolenkärkiä, kvartsista hakattuja työkaluja ja jopa kalaverkko. Tämä niin sanottu Antrean verkko säilyi ällistyttävät 10 000 vuotta Karjalan kannaksella.

Ensimmäiset ihmiset saapuivat Suomeen luultavimmin kaakosta ja idästä. He puhuivat jotain tuntematonta kieltä, joka ei ole sukua enää millekään tiedetylle kielelle.

Aluksi Suomeen tehtiin kesäisiä kalamatkoja, sitten jäätiin myös talveksi. Avannoista sai hylkeitä harppuunalla, ja kevättalvella metsästettiin hirviä, kun metsissä hohtava hanki kantoi hiihtäjää.

Vielä viisituhatta vuotta sitten Suomessa oli autiota. Ihmisiä oli enimmillään ehkä parikymmentätuhatta. Kaikille riitti riistaa ja hienoja hiekkapoukamia, joille leiriytyä. Ensimmäiset talotkin rakennettiin, osittain maan sisään.

Arkeologi Kati Salo tutkii Toppolanmäen vainajan pääkallon palaa.

Kaski- ja peltoviljely alkoi eteläisestä Suomesta noin 4 000 vuotta sitten. Arkeologisten löytöjen perusteella vaikutteita on tullut jatkuvasti monesta suunnasta, ehkä uutta väkeäkin.

Linkki lisätty: Linkki.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 12:58:11 kirjoittanut Lady Deadpool »
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 363
 • Liked: 7370
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #9 : 03.03.2018, 09:35:30 »
Suomalaiset ovat vanha kansa-> sukurutsa, impivaara ja tarvitsemme maahanmuuttoa geenien takia
Suomalaiset ovat nuori kansa-> olemme itsekin maahanmuuttajia, ei siis tarvetta rajoittaa maahanmuuttoa tai oikeastaan velvollisuutemme on ottaa lisää.

Valitkaa toinen, sama lopputulos.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #10 : 03.03.2018, 09:37:15 »
Tärkeintä on ymmärtää että kun Hesarin toimittaja saa geenitestinsä tulokseksi "88-prosenttisesti suomalainen", se tarkoittaa että suomalaiset eivät ole suomalaisia, ja että meidän on kumarrettava syvään somalien edessä. Missään tapauksessa suomalaisuudestaan ei saa olla ylpeä, vaan sitä on hävettävä ja pidettävä suurena valheena. Lisäksi on kaivettava esiin juuri ne vanhentuneet teoriat jotka tekevät suomalaisuudesta kaikista naurettavimpia, mutta turha kuvitella että yhtäkään ihmisen ideaaliksi valittujen uussuomalaisten näkemystä kritisoitaisiin, tai edes tuotaisiin esiin. Hesarissa lienee turha edes muistuttaa esim. somalien ja bantujen yhteiskunnallisesta suhteesta, jonka bantuosuuden Hesarin toimittajat varmasti haluaisivat toteuttaa kanssaan rotuopeista eri mieltä olevien osalta suomalaisten kanssa.

Hesari tekee kaikkensa valemedioiden menestymiseksi. Kannattaa muistaa kuinka ko. julkaisu juhlisti muutama päivä sitten Kalevalan päivää syyttämällä Kalevalaa parisuhdeväkivallan lietsomisesta suomalaisten keskuudessa. Lienee selvää ettei moista juttua rauhanuskonnon osalta lehteen päätyisi vaikka toimituskunta saisikin jihadin päivän suomalaiseen juhlapäiväkalenteriin. Silloin muisteltaisiin suomalaisista juhlapyhistä poiketen vain sitä miten aito, tosi ja maailmanrauhaa ylläpitävä voima islam on.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 09:45:00 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 819
 • Liked: 1983
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #11 : 03.03.2018, 09:42:18 »
Suoraan sanoen en jaksa lukea Hesarin toimittajan ulinaa. Huomasin kyllä otsikon, oletan että tässä on taustalla jotain "olemme kaikki afrikkalaisia" -meemi.

Dick Ursby

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1527
 • Etnonationalisti
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #12 : 03.03.2018, 09:50:16 »
Ihan sama mistä tulemme. Helsingissä kulkiessa näkee minne menemme. Puoliverisiä yh-perheitä ja huputettuja somppumammoja. Neekerikylä tulee eikä kukaan voi sille yhtikäs mitään. Hesari kirjoittelee mitä kirjoittelee että ihmiset hyväksyisivät väistämättömän.

Me olemme kaikkien niiden jälkeläisiä jotka ovat tänne vaeltaneet ja maata rakentaneet. Afrot ja afgaanit ovat tunkeilijoita. Hesari luulee että tieteellisen tutkimuksen perusteella voi tehdä moraalisia johtopäätöksiä. Ei voi.
Olisit profiloinut etnisesti!

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #13 : 03.03.2018, 09:57:08 »
Hesari ja koululaitos tapansa mukaan valehtelevat alistaakseen rauhallista alkuperäiskansaa.
(Linkki ylilaudan langasta https://ylilauta.org/satunnainen/79692106 )
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maanviljely-levisi-suomeen-7000-vuotta-sitten-1.32392
Lainaus
Viljely alkoi 2000 vuotta oletettua aikaisemmin

Tulokset osoittavat viljelyn alkaneen Suomessa yli 2000 vuotta oletettua aikaisemmin, eli samaan aikaan kuin maanviljely levisi Keski-Eurooppaan.

Aiemmin viljelytaidon on uskottu levinneen Suomeen Keski-Euroopasta vasta 2900 eaa

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 365
 • Liked: 9608
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #14 : 03.03.2018, 09:57:34 »
Valhemedia yrittää kiivaasti saada lisää kannattajia totuudelleen ryhmä-ajattelulle; populaatioissa ei yksilöitä ole, vain harmaata massaa.

Poliittinen vakaumus on "oikein ajattelevien" mielissä ajanut yli historian, maantieteen ja biologian.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 692
 • Liked: 42745
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #15 : 03.03.2018, 10:02:21 »
Helsingin Sanomat @Pravda toimittelija Anu Nousiainen on tyypillinen viherpunikki joka haluaa suomalaisten kansanmurhaa hallitsemattoman maahanmuuton avulla, tuollaiset iljetykset pitäisi karkottaa Afrikkaan.

https://twitter.com/anunou?lang=fi

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #16 : 03.03.2018, 10:03:04 »
Valhemedia yrittää kiivaasti saada lisää kannattajia totuudelleen ryhmä-ajattelulle; populaatioissa ei yksilöitä ole, vain harmaata massaa.

Poliittinen vakaumus on "oikein ajattelevien" mielissä ajanut yli historian, maantieteen ja biologian.

Tulee jostain syystä Neuvostoliitto mieleen. Sielläkin ideologian hegemonia realiteettien yli oli uskomaton menestystarina, vai miten se meni. Kaikilla oli ainakin mukavaa, ainakin jos oli oikeaa mieltä ja sattumalta yhteiskunnassa sopivassa paikassa.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 199
 • Liked: 9474
 • Hummeriälykkö
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #17 : 03.03.2018, 10:11:20 »
Lainaus
Suomalaiset eivät ole vanha kansa. Suomi ei ole vanha kieli.

Ikävästi kumminkin hyysärin toimittelija joutuu myöntämään pitkin hampain, että suomalaiset ovat kansa - vaikkakaan eivät vanha sellainen (mikä muuten on vanha? yli 10000 vuotta?).

Ja samalla myöntämään, että suomi on kieli, vaikkakaan ei vanha sellainen. Tähän tosin huomauttaisin, että kieliä opiskelleena en välttämättä ymmärtäisi Shakespearen englantia kovinkaan hyvin. Aikaa ainakin menisi sanoja tavatessa. Vaikka siitä on vain muutama sata vuotta, on kieli muuttunut rajusti tuossakin ajassa. Saati sitten, jos olisi kulunut tuhat vuotta tai enemmän.

Englannin kielessä on valtava määrä lainasanoja. Se on sekoitus muinaisenglannista, normannien ranskankielestä ja oliko nyt Walesin murteesta. En jaksa tarkistaa, mutta pointti on se, että jokainen kieli kehittyy hyvinkin lyhyessä ajassa.

Käviköhän toimittelija aamulla ottamassa ryöpyn tai peräti temperoidun ryöpyn? Joskus 1930 -luvulla ensimmäinen tarkoitti kylmää suihkua ja jälkimmäinen sitä, että oli myös kuumaa vettä tarjolla.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Kauhea Ihmismäinen Otus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 066
 • Liked: 2126
 • VKKHM eli Paheksuttavuuden Kuningasvärisuora
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #18 : 03.03.2018, 10:12:22 »
On se jännä miten joku henkilö Y:n 100 % :ti pään sisäinen interpanhomonegroidiseksuaalisuus on täyttä totta (vaikka kromosomit sanoisivat mitä) -jopa niin totta että sen kritisoiminen on kriminalisoitavaa!

Meanwhile in the real worl, Tieteen Pyhässä Graalissa (Naturessa) julkaistaan geenitutkimus, missä suomalaiset ovat niin normaalista poikkeava ryhmä, että heidät luokitellaan (kvantitatiivisen menetelmin) erikseen sekä aasialaisista että eurooppalaisista!  :flowerhat: :flowerhat:

On se niin karua kun ei voi itseään kutsua edes West Mongolialaiseksi :'(

 
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 10:15:49 kirjoittanut Kauhea Ihmismäinen Otus »
Pienetureiällinen lesbotransnainen

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #19 : 03.03.2018, 10:13:13 »
Sitä mää ihmettelen, että jos suomalaisuus on sosiaalinen konstruktio, niin miten ihmeessä geenitestillä voidaan sanoa jonkun olevan vaikka "88-prosenttisesti suomalainen"? Näkyykö se sosiaalinen konstruointi sittenkin perimässä?

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 315
 • Liked: 12941
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #20 : 03.03.2018, 10:26:45 »
Sitä mää ihmettelen, että jos suomalaisuus on sosiaalinen konstruktio, niin miten ihmeessä geenitestillä voidaan sanoa jonkun olevan vaikka "88-prosenttisesti suomalainen"? Näkyykö se sosiaalinen konstruointi sittenkin perimässä?

Mitähän Lamarckin ja Lysenkon kirjoituksissa asiasta selviäisi?. Mitä Wikipediasta olin lukevinani, ei nykygenetiikassa ehkä ehdottoman yksimielisesti kiistetä hankittujen ominaisuuksien periytymistä.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 19:11:06 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 590
 • Liked: 15119
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #21 : 03.03.2018, 10:34:22 »
Lievästi petyin. Oletin Hesarin vihdoin kertovan keitä Lasitalon sisään on suljettu.

edit:

En tuossa lainatussa osuudessa kyllä mitään ihmeellistä nähnyt. Kouvolaan maanviljelys tuli paljon aikaisemmin, mutta virhe ei liene dramaattinen. Itse juttua en uskalla klikata ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 10:40:39 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #22 : 03.03.2018, 10:37:24 »
Sitä mää ihmettelen, että jos suomalaisuus on sosiaalinen konstruktio, niin miten ihmeessä geenitestillä voidaan sanoa jonkun olevan vaikka "88-prosenttisesti suomalainen"? Näkyykö se sosiaalinen konstruointi sittenkin perimässä?

Tää liittyy jotenkin siihen, ettei rotuja ole, vaikka niitä pitää ihmetellä koko ajan ja itäsuomalaiset ovat ihan varmasti eri rotua kuin länsisuomalaiset.

Suomalaisien rodulle on selvästi suunnilleen mahdotonta ajatella loogisesti, koska tällaisien sekavien juttujen vatvominen on julkisessa keskustelussa standardi, josta ei saa poiketa. Eri mieltä saa olla jos jutut ovat samalla tasolla ja puolustaa näkemyksiään samanlaisella kinaamisella, mutta kaikki ovat heti kimpussa jos alkaa yrittää ymmärtää muiden juttuja.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018, 10:41:36 kirjoittanut törö »

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 507
 • Liked: 2026
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #23 : 03.03.2018, 10:41:29 »
Miten määritellään kielen ikä? Eikö periaatteessa kaikki luonnolliset kielet ole yhtä vanhoja, toiset ovat kielet muuttuneet nopeammin kuin toiset.
Suomen kieli on ollut tunnettu siitä että se on hyvin vanhakantainen eli hitaasti muuttunut. Tämä on päätelty esim. vanhoista lainasanoista jotka suomessa ovat alkuperäisemmässä muodossa kuin lainanantajakielessä nykyään.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

guest15313

 • Vieras
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #24 : 03.03.2018, 10:44:37 »
Miksi Hesarin juttuja jaetaan ja pitäisi kommentoida? Kuka enää kyseistä valemediaa lukee?
Fennomaanien perustaman lehden linja on linja on viimeiset 10-15 vuotta ollut järjestelmällinen Suomen
ja suomalaisuuden vähätteleminen. Siltä osin toki komppaan, että suomalainen journalismi on myytti.

Jos Jussi Halla-ahoa jostain kritisoin, niin juuri siitä että käyttää aikaansa Helsingin Sanomien lukemiseen,
linkittämiseen ja kommentoimiseen. Europarlamentaarikko ja eduskuntapuolueen puheenjohtaja!

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #25 : 03.03.2018, 10:53:31 »
Lievästi petyin. Oletin Hesarin vihdoin kertovan keitä Lasitalon sisään on suljettu.

edit:

En tuossa lainatussa osuudessa kyllä mitään ihmeellistä nähnyt. Kouvolaan maanviljelys tuli paljon aikaisemmin, mutta virhe ei liene dramaattinen. Itse juttua en uskalla klikata ollenkaan.
Ehkei ihan dramaattinen koska ei ole ainutlaatuinen eikä uusikaan, mutta tarkoituksellinen vääristely, jolla väitetään ikiaikaista suomalaista alkuperäiskansaa ja huippukorkean sivistyksen kulttuuria ihan muuksi.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #26 : 03.03.2018, 10:55:35 »
Miten määritellään kielen ikä?

Ei mitenkään, kun ei edes kielen määrittely ole mitenkään yksiselitteistä. Esimerkkejä löytyy maailmasta vaikka kuinka paljon.

guest14935

 • Vieras
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #27 : 03.03.2018, 10:56:46 »
Miten määritellään kielen ikä? Eikö periaatteessa kaikki luonnolliset kielet ole yhtä vanhoja, toiset ovat kielet muuttuneet nopeammin kuin toiset.
Suomen kieli on ollut tunnettu siitä että se on hyvin vanhakantainen eli hitaasti muuttunut. Tämä on päätelty esim. vanhoista lainasanoista jotka suomessa ovat alkuperäisemmässä muodossa kuin lainanantajakielessä nykyään.
Muotihöpösten kielet vaihtelevat sanojaan miten sattuu, sivistyskansat tahtovat puhua ymmärrettävästi myös tuleville sukupolville vaikkeivat heitä koskaan tulisikaan näkemään.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #28 : 03.03.2018, 11:01:26 »
Wallah wallah, jihad, allahu akbar on joka tapauksessa kielistä jaloin ja täydellisin. Jos toimittajat olisivat henkisesti riittävän vanhoja he muistaisivat kuinka venäjää pidettiin sosialistimaissa virallisen doktriinin mukaan erityisen arvokkaana kielenä koska se oli (neuvosto)vallankumouksen "aidoin" kieli. Jostain syystä samanlaisiin kokonaisia kulttuureja tuhoaviin kuoppiin halutaan ajaa yhä uudelleen, nyt vain ollaan islamin asialla jo ennen kuin veristä vallankumousta ja hirmuvaltaa on saatettu edes Euroopassa tämän tiimoilta voimaan.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 915
 • Liked: 3946
Vs: 2017-10-06 Suomalaisten geneettinen perimä (yhdistetty)
« Vastaus #29 : 03.03.2018, 11:07:47 »
Hesari jatkaa hyökkäystä kanssallisvaltiota vastaan laajalla rintamalla. Emme ole oikea kansakunta, kielessämme on jotain vikaa. suomalaista kulttuuria ei oikeastaan ole olemassa jne. Näissä hesarin jutuissa pyritään aina samaan: suomalaiset ei ole oikea kansakunta jolla olisi joku erityinen oikeus tähän maahan.

Hyvin tendenssimäisesti jutussa mainitaan "Lähi-Itä" useita kertoja geneettisen ja kulttuurisen rikkauden lähteenä, josta olemme menneisyydessä saaneet nauttia. Ja vihjeenä toki että tätä rikkautta olisi syytä runsaasti nauttia nytkin.


Tagit: geenit