Kirjoittaja Aihe: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 235387 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 270
 • Liked: 133677
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1110 : 08.05.2024, 21:57:49 »
Lainaus
Petteri Orpo raottaa ovea Euroopan laitaoikeistolle – Pääministeri himmaa nyt odotuksia Turun junasta

Kokoomuslainen pääministeri Petteri Orpo kehuu eurooppalaista laitaoikeistojohtajaa Uuden Suomen eurovaalihaastattelussa ja kertoo näkemyksensä yhteisvelasta, verokilpailusta ja turvapaikanhaun Ruandan mallista. Paikallisen tason – joskin myös EU:hun liittyvissä – asioissa hänen arvionsa Turun niin sanotusta tunnin junasta yllättää.
Uusi Suomi 8.4.2024  (maksumuuri)

Pääministeri Orpo tarkentaa kai vihdoinkin, miksi Ruanda-malli ei kelpaa, mutta maksumuurin takana.

Tunnin junan peruminen olisi vain plussaa, jos otsikko siihen viittaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 270
 • Liked: 133677
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1111 : 09.05.2024, 16:08:34 »
Amnestyn edustaja höpisi jotain kaksoisstandardista, joten piti katsoa tarkemmin Amnestyn tiedote ja raportti.

Tiedote: Amnestyn vuosiraportti 2023/24: Kansainvälinen järjestelmä vaarassa rapautua, Suomelle moitteita turvapaikkapolitiikan kaksoisstandardeista 24.4.2024

Lainaus käyttäjältä: Amnestyn tiedote
Suomi saa raportissa moitteita turvapaikkapolitiikkansa kaksoisstandardeista ja rajatoimistaan. Suomen hallitus vahvisti hallitusohjelmassaan laajan tuen Ukrainasta paenneille Suomeen tulleille ja tuleville ihmisille. Samalla hallitus kuitenkin esitti suunnitelmansa tiukentaa maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa muualta maailmasta tulevien turvaa hakevien ihmisten kohdalla.

Hallitus sulki marraskuussa asteittain kaikki itärajan rajanylityspaikat ja kertoi tämän olevan vastaus Venäjän väitettyyn yritykseen “välineellistää” muuttoliikkeitä. Rajasulku vaarantaa vakavasti oikeuden hakea turvapaikkaa ja luo riskin ehdottoman palautuskiellon loukkauksille.

Olen hämmästellyt Suomen Amnestyn pakonomaista tarvetta valehdella, enkä joutunut pettymään tälläkään kertaa.

Raportin lyhyessä Suomen osuudessa kyllä mainitaan hallituksen toimet Ukrainan pakolaisten tukemiseksi ja toisaalta maahanmuuttolakeihin suunnitellut tiukennukset, mutta niitä ei moitita kirjaimellisesti sanallakaan. Suomen yhteydessä ei myöskään käytetä tiedotteen sanaa "kaksoisstandardi". Rajasulku mainitaan, mutta sitäkään ei kommentoida hyvässä eikä pahassa.

Suomen Kuvalehdessä Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johanssonin haastattelu, jossa toimittaja toistaa tarkistamatta samat valheet.

Suomen Kuvalehti: Miksi olet pessimistinen, Frank Johansson? 4.5.2024  (maksumuuri)

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Huhtikuun lopussa Amnesty International julkaisi uuden vuosiraporttinsa. Siinä Suomi sai moitteita. Ilmastotoimet ovat riittämättömiä, sosiaaliturvaa leikataan, turvapaikkapolitiikassa vallitsevat kaksoisstandardit ja rajatoimet ovat kohtuuttomia.

”Jos hiukan vetää mutkat suoriksi, Petteri Orpon hallitus heikentää kaikkia ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta tärkeitä asioita Suomessa.”

Johansson vetää mutkia suoriksi enemmän kuin hiukan. Hän valehtelee.

Amnesty Internationalin vuosiraportin Suomi-osuus löytyy englanniksi täältä. Noista Johanssonin mainitsemista asioista todetaan vain sosiaaliturvan suhteen, että "lainlaatijoiden mukaan hallitus odottaa leikkausten lisäävän häätöjä ja ruokaepävarmuutta" ja että nykyisillä toimilla ei saavuteta vuoden 2035 hiilineutraalisuutta, mikä oli selvää jo Rinteen ja Marinin hallitustenkin aikaan.

Suomea ei moitita raportissa maahanmuuttopolitiikan suhteen mistään, eikä Suomen osuudessa mainita "kaksoisstandardeja".

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Hänen arvionsa Orpon hallituksesta on yksinkertainen: Meillä ei ole koskaan ollut hallitusta, joka ymmärtäisi ja piittaisi ihmisoikeuksista ja kansanvälisistä sopimuksista yhtä vähän.

"Luulin, että Sipilän, Soinin ja Stubbin kolmikko olisi ollut jonkinlainen pohjanoteeraus, mutta tämä nykyinen hallitus räjäyttää pankin", hän sanoo.

"Se on tavattoman surullista, mutta mun mielestä myös väärää politiikkaa. Se ei edistä Suomen ja suomalaisten etua millään lailla. Se on myös kaikin puolin hyvin lyhytnäköistä."

Johanssonin hampaissa ovat olleet etenkin rajalait ja rajan sulkeminen. Ihanko oikeasti ne eivät edistä Suomen ja suomalaisten etua millään lailla?

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Sodat ja konfliktit johtavat siihen, että ihmiset joutuvat lähtemään kodeistaan. Siksi olisi tärkeä ymmärtää, miksi pakolaisia tulee suojella, ei rangaista.

"Sitä ymmärrystä rapautetaan nyt kaikkialla. Suomi menee siinä touhussa aktiivisesti mukana. Luulen, että sellainen toiminta lähtee täällä jonkinlaisesta... impivaaralaisuudesta."

Pakolaisia voi suojella myös Suomen ja Euroopan ulkopuolella, missä kustannukset ovat luokkaa sadasosa. Jostain syystä tällainen ratkaisu ei kuitenkaan kelpaa, vaikka humanitaarisen maahanmuuton kustannukset ovat räjähtäneet Suomessakin miljardiluokkaan ja maahanmuutto muuttaa jo paikoin dramaattisesti demografiaa.

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Ilmastokriisi aiheuttaa ongelmia, jotka ylittävät valtioiden rajat, eikä kukaan voi asialle mitään.

"Olen kauhean pessimistinen tällä hetkellä", Johansson sanoo.

"Jos meno jatkuu samalla tavalla, ja todennäköisesti jatkuu, me mennään kovaa vauhtia kohti kolmen ja neljän asteen lämpötilan nousua esiteollisesta ajasta."

Tästäkin tunnistaa valehtelijan. 3-4 asteen lämpeneminen nimittäin liitetään varsin epätodennäköiseen ("Ember ennustaa vuoden 2023 jäävän historiaan energiantuotantosektorin päästöjen huippuvuotena, sillä ensi vuonna päästöt lähtevät laskuun.", Yle 8.5.2024) RCP 6 -skenaarioon, joka olettaa globaalien hiilipäästöjen kasvavan aina vuoteen 2080 asti.

Mutta jos Johansson oikeasti uskoo tällaiseen kehityskulkuun todennäköisenä, niin Suomen äärimmäisessä vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteessa on vieläkin vähemmän järkeä.

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Yksi viime aikojen trendeistä onkin ollut turvallisuuspuheen vahvistuminen. Kansallinen turvallisuus nähdään jonkinlaisena superarvona, joka ylittää kaiken.

"Koska itärajan mahdolliset turvapaikanhakijat ovat etupäässä islamilaisista maista ja koska Venäjä on suuri paha tällä hetkellä, niin suomalaiset haluavat lisää rautaa rajalle. Se on kallista ja lyhytnäköistä politiikkaa, jota Amnesty ei kannata".

Menee kylläkin niin, että Johansson itse näkee ihmisoikeudet omina tulkintoinaan ehdottomina superarvoina, joita ei saa suhteuttaa missään tilanteessa minkään kanssa. Johansson kieltäytyy kategorisesti näkökulmien ja seurauksien punninnasta, toisin kuin suomalaiset.

Minulle on samantekevää, vaikka itärajan turvapaikanhakijat tulisivat Intiasta (osa tuleekin), Kiinasta tai vaikka kristitystä Australiasta. He ovat itärajalle päätyessään joka tapauksessa eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjiä, joita Venäjä käyttää aseena Suomea ja Nato-Eurooppaa vastaan.

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Erityisen kummissaan Johansson on niin sanotusta käännytyslaista, jonka vuoksi oikeusvaltion keskeistä työvälinettä eli perustuslakia ollaan murentamassa.

"Kyseisen lain yhteydessä vedotaan jonkinlaiseen uhkaan. On hirveän vaikea tietää, millaisesta uhasta on kyse, kun kukaan ei kerro.

"Välillä joku sanoo, että siellä on satoja tuhansia ihmisiä odottamassa. Kukaan ei tiedä, mikä on totta."

Tyhmäksi heittäytyminen ei näytä sekään hyvältä.

Tiedetään melko hyvin, että lähinnä Pietarissa on jo satoja tai tuhansia ihmisiä odottamassa Suomen rajanylityspaikkojen aukaisemista. Sekin tiedetään, että he eivät ole edes jäävuoren huippu, vaan varsinainen uhka ovat ne Venäjällä oleskelevat miljoonat laittomat siirtolaiset, jotka viranomaiset voivat halutessaan ohjata rajalle, ja ne potentiaaliset sadat miljoonat ihmiset, jotka odottavat vielä lähtömaissa Venäjän propagandan ja maanmiestensä houkuttelua.

Lainaus käyttäjältä: Tero Alanko, SK
Johansson olettaa, että hallituksessa on tehty faustilainen sopimus. Puolueet luopuvat mistä tahansa saadakseen läpi itselleen tärkeimmät asiat.

"Sen perusteella kokoomus saa vietyä läpi omat talous- ja työmarkkinapoliittiset toimensa. Maahanmuutto- ja turvapaikkakysymyksissä mennään aika lailla perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman mukaan. Joka on suoraan sanottuna rasistinen."

Ja rasistista politiikassa on mikä?

Toisaalla samassa lehdessä on artikkeli somalimaahanmuuttajien hallitsemasta tukholmalaisesta Dödspatrullen-rikollisorganisaatiosta, joka on leviämässä sukulaissuhteiden (!) kautta Suomeenkin. Ihmisoikeuksilla perustellulla haittamaahanmuutolla on siis ollut seurauksensa, mutta Johansson tai kukaan muukaan valittaja ei ota niistä minkäänlaista vastuuta. Juuri siksi Johanssonin näkemyksiä voi luonnehtia fundamentalistiseksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1112 : 09.05.2024, 16:25:53 »
Lainaus
Hänen arvionsa Orpon hallituksesta on yksinkertainen: Meillä ei ole koskaan ollut hallitusta, joka ymmärtäisi ja piittaisi ihmisoikeuksista ja kansanvälisistä sopimuksista yhtä vähän.

Ihmisoikeustalibanien mielestä kaikilla muilla kansoilla on ihmisoikeuksia paitsi suomalaisilla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 126
 • Liked: 44073
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1113 : 09.05.2024, 19:48:08 »
Näitä änkeää Suomeen vaikka kuinka paljon jos tämä maahanmuuttopelleily saa jatkua!

MOVE TO FINLAND In 2024 !!! STEP BY STEP Process. Life in Finland//Ilona_ke
https://www.youtube.com/watch?v=D4Q7ZybWQSg

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 126
 • Liked: 44073
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1114 : 09.05.2024, 20:50:29 »
Että Topelius olisi halunnut Suomeen puoli Afrikkaa lorvimaan!

Lainaus
X

Suomen maahanmuuttopolitiikka vuoden 1995 perustuslain uudistuksen jälkeen on ollut monikulttuurista. Erikoistutkija Pasi Saukkosen mukaan se on samalla ollut epäsuorasti sulauttavaa painottaessaan myös osallistumista yhteiskuntaan ja työelämään.

X

Suomessa kulttuurinen monimuotoisuus on lisääntynyt 1900-luvun lopulla vilkastuneen maahanmuuton myötä. Erikoistutkija Pasi Saukkosen mukaan ulkomaalaisperäisen väestön kasvuvauhti on ollut Suomessa yksi Euroopan nopeimpia.[58]

Tutkija Miika Tervonen väittää, että myytti yksikulttuurisesta Suomesta ruokkii rasismia: "Siihen vetoamalla suomalaisuutta rakennetaan tavalla, joka sulkee ulos täällä sukupolvia, vuosisatoja tai jopa vuosituhansia asuneita ihmisiä, kuten vaikkapa saamelaisia”. Tervosen mukaan menneisyyttä suomalaistamalla historiankirjoitus loi perustan sille myyttipohjalle, jolle luotiin uudenlainen kansallisvaltio ja rakennettiin kansallinen itseymmärrys, suomalainen identiteetti. Samalla sivuutettiin esimerkiksi Zacharias Topeliuksen näkemys eri kansakuntien verenperimästä muodostuneesta kirjavasta suomalaisuudesta.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Monikulttuurisuus

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 126
 • Liked: 44073
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1115 : 19.05.2024, 16:13:23 »


Lainaus
X

Maailmassa on Kansainvälisen siirtolaisjärjestö IOM:n mukaan ennätysmäärä ihmisiä, joiden on ollut pakko jättää kotinsa. IOM:n tuore raportti kuitenkin kertoo myös, että siirtolaisten rahalähetykset kotimaahan edistävät kehitystä.

IOM arvioi, että maailmassa on tällä hetkellä 281 miljoonaa siirtolaista. Heidän lisäkseen 117 miljoonaa ihmistä on joutunut vasten tahtoaan jättämään kotinsa esimerkiksi luonnonkatastrofien, konfliktien ja väkivallan vuoksi.

X

Lisääntynyt muuttoliike on puolestaan ruokkinut rahalähetysten hämmästyttävää lisääntymistä: vuodesta 2000 vuoteen 2022 summat ovat kasvaneet 650 prosenttia.

X

2022 lähetysten arvo oli noin 773 miljardia euroa, joista noin 602 miljardia päätyi matala- tai keskituloisiin maihin. Raportissa huomautetaan, että rahalähetykset muodostavat merkittävän osan vastaanottajamaiden bruttokansantuotteesta ja ylittävät suorien kansainvälisten investointien arvon näihin maihin.

X

Siirtolaiset ovat maahanmuuttovastaisia mielialoja lietsovien populististen oikeistopuolueiden tähtäimessä, mutta IOM korostaa, että suurin osa muuttoliikkeestä on säänneltyä, turvallista ja suorassa yhteydessä elinkeinoihin ja mahdollisuuksiin. Asian politisointi ja valheellinen informaatio ovat hämärtäneet julkista keskustelua siirtolaisuudesta, joka ei nähtävissä olevassa tulevaisuudessa ole ainakaan vähenemässä.


https://www.ku.fi/artikkeli/5012141-ennatysmaiset-muuttoliikkeet-tarkoittavat-myos-ennatysmaisia-rahalahetyksia-kotimaahan

Lainaus

The International Organization for Migration (IOM) Country Office in Finland promotes safe, orderly and regular migration. Its activities touch upon the following five broad categories:

Safe and dignified movements for migrants
IOM Finland manages operations related to refugee resettlement and family reunification to Finland, Sweden and Iceland. In addition, it provides assistance to migrants who want to return to their country of origin from Finland, Sweden and Iceland. In many cases, IOM Finland also coordinates the provision of reintegration support to beneficiaries, such as cash or in-kind assistance, following their return. Read more about our work on Resettlement, Relocation and Family Reunification and Assisted Voluntary Return and Reintegration.

Supporting migrant integration
IOM Finland facilitates quota refugees’ integration into Finland, Iceland and Sweden by providing orientation courses before their departure. The courses give general information on the host country’s society and culture. IOM Finland has also organized trainings for professionals in municipalities and produced materials related to integration. Read more about our work on Migrant Integration.

Countering human trafficking
IOM Finland conducts work against trafficking in persons by assisting victims of trafficking to return to their country of origin. It has also raised awareness on the topic by organizing various trainings and producing materials for social workers and other professionals. Read more about our work on Counter-Trafficking.

Migration and development
IOM Finland coordinates the assignments of Somali diaspora professionals temporarily traveling back to their country of origin to help strengthen the education and health sectors. Read more about our work on Migration and Development

Sharing information on migration
Besides assistance to migrants, IOM Finland provides timely and reliable information on various migration related topics for the authorities and the public.


https://finland.iom.int/iom-finland


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 270
 • Liked: 133677
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1116 : 20.05.2024, 20:27:03 »
Yle: Kokoomus ja perussuomalaiset siirtäisivät turvapaikkahaun EU:n ulkopuolelle – RKP haraa vastaan 20.5.2024

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suuri osa puolueista hyväksyy turvapaikkamenettelyn siirtämisen EU:n ulkopuolelle. Tällä kannalla ovat hallituspuolueista kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit sekä oppositiopuolueista keskusta.

Hallituspuolue RKP sekä oppositiopuolueet SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja Liike Nyt vastustavat ajatusta.

Yle Uutiset kysyi asiasta eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
"Hyväksyykö puolueenne turvapaikkamenettelyn siirtämisen EU:n ulkopuolelle?"

Joku Ylen valopää keksi muotoilla sellaisen väitteen, johon "kyllä" vastaamalla voi tarkoittaa päinvastaisia asioita.

Kokoomuksen "kyllä" tarkoittaa EU:n ulkopuolisia turvapaikanhakukeskuksia, joista hyväksytyt haalitaan Suomeen ja EU-maihin.

Perussuomalaisten "kyllä" tarkoittaa Suomeen ja EU-alueelle tulleiden turvapaikanhakijoiden lähettämistä pysyvästi turvaan EU:n ulkopuolelle.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra odottaa, että turvapaikkahakemusten käsittely ja suojelun tarjoaminen kolmannessa maassa tulee osaksi seuraavan komission työohjelmaa.

– Eurooppa ei pysty taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti ottamaan vastaan nykyisiä määriä turvapaikanhakijoita, Purra sanoo.

Toivottavasti ei pidätä hengitystään odotellessa, sillä seuraavalla komissiolla ei ole pienintäkään aikomusta toimia Ruanda-mallin hyväksi vaan paremminkin painostaa jäsenmaat turvapaikanhakija- ja kiintiöpakolaiskiintiöihin.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mielestä nykyinen järjestelmä luo laittomat markkinat ihmissalakuljettajille eikä varmista, että turvapaikan suurimmassa tarpeessa olevat ihmiset pääsevät perille.

– Päätös siitä, kuka pääsee Eurooppaan ei voi olla ihmissalakuljettajien käsissä eikä rahalla tulisi voida ostaa turvapaikkaa Euroopassa. Turvapaikan hakemisen edellytyksenä ei voi olla hengissä selviäminen vaarallisesta Välimeren ylityksestä ja Euroopan halki matkustamisesta, Orpo sanoo.

Joten kokoomus perustaisi EU:n ulkopuolelle turvapaikanhakukeskuksia ("turvapaikan ja kansainvälisen suojelun hakeminen voisi tapahtua turvallisissa kolmansissa maissa"), joiden kautta moninkertaisesti nykyistä suurempi määrä halukkaita pääsisi turvallisesti Eurooppaan.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toteaa, että pakolaisleirien ja vastaanottokeskusten perustamiseen EU:n ulkorajoille liittyy monta ratkaistavaa kysymystä, kuten se mihin maihin tällaisia keskuksia perustetaan.

Lainaus
Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että EU:n turvapaikkapolitiikan perustana pitää olla EU:n ulkorajojen tehokas valvonta, turvapaikkahakemusten nopea ja oikeudenmukainen käsittely, palautusjärjestelmän toimivuus ja se, että suuren muuttoliikepaineen kohteeksi joutuvia jäsenmaita tuetaan.

Essayahin ja Saarikon kohdalla jää auki, millaista mallia he oikeastaan ajavat. En muista kummankaan esittäneen Ruandan mallia.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hallituspuolue RKP vastustaa turvapaikan haun siirtämistä EU:n ulkopuolisiin maihin eli on eri mieltä hallituksen yhteisesti sovitun linjan kanssa.

RKP vastustanee sitä samaa kuin Kokoomuskin, joten siinä mielessä molemmat ovat yhtä lailla "eri mieltä hallituksen yhteisesti sovitun linjan kanssa".

Vastoin uutisointia hallitus ei nimittäin aja Ruanda-mallia, joten toimittaja taitaa olla pihalla asioista.

Lainaus käyttäjältä: Yle
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson perustelee kantaa sillä, että EU:n maahanmuuttopolitiikan tulee perustua ihmisoikeuksien kunnioittamiseen ja kansainvälisiin sopimuksiin.

– RKP:n mielestä humanitaariset viisumit tulisi ottaa uudelleen käyttöön vaarallisen ja laittoman ihmisalakuljetuksen lopettamiseksi.

Ruanda-malli on linjassa sekä ihmisoikeuksien kunnioittamisen että kansainvälisten sopimusten kanssa. Kukaan ei ole edes yrittänyt argumentoida perustellen muuta.

Humanitaariset viisumit olisivat pähkähullu tapa avata rajat selälleen, sillä ihmissalakuljetuksen lopettamiseksi niitä olisi jaettava kaikille.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suurimman oppositiopuolue SDP:n mukaan turvapaikkamenettelyn siirtäminen EU:n ulkopuolelle vaarantaa turvapaikanhakijoiden oikeudet.

– Menettely, jossa sekä turvapaikanhakijoiden turvapaikkahakemukset että kansainvälisen suojelun tarjoaminen toteutetaan kolmannessa maassa, jonka kohdalla ei tosiasiassa kyetä varmistumaan turvapaikanhakijoiden oikeuksien kunnioittamisesta, on kestämätön, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vastaa.

Miksei kyettäisi? EU-maiden ulkopuolella, johon Lindtman "kolmannella maalla" viittaa, tarjotaan moninkertaisesti enemmän kansainvälistä suojelua kuin EU-maissa yhteensä. On röyhkeän ylimielistä vihjata, että esimerkiksi Libyasta pakolaisia evakuoinut Ruanda ei yhtäkkiä enää kykenisikään kansainvälisen suojelun tarjoamiseen.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa, että kansainvälinen oikeus, ihmisoikeusvelvoitteet ja EU-oikeus lähtevät siitä, että ihmisten oikeus hakea turvapaikkaa on turvattava ihmisen saapuessa valtion rajalle ja sen lainkäyttöpiiriin.

– Siksi on velvollisuus ottaa vastaan hakemukset ja käsitellä ne asiallisesti sekä viipymättä.

Pakolaisoikeutta yliopistossa lukenut Li Andersson tietää tarkkaan, että kansainväliset sopimukset vain velvoittavat valtiot tarjoamaan tarvittaessa suojelua, mutta eivät rajaa, että suojelu olisi tarjottava juuri siitä maasta, josta sitä haetaan. Siksi Andersson puhuu huolella itse asian vierestä viittaamalla velvollisuuteen ottaa hakemukset vastaan ja käsitellä ne. Muun muassa EU:n turvapaikanhakijasiirrot perustuvat vastuumaan vaihtamiseen.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta sanoo, että turvapaikkamenettelyn ulkoistaminen on tehoton ja kallis malli, ja se vaarantaa turvapaikanhakijoiden oikeudet.

Turvapaikkamenettelyn ulkoistaminen on missä mielessä "tehoton ja kallis malli", kun yhden Suomeen jäävän turvapaikanhakijan elinkaarikustannukset ovat lähes miljoona euroa?

Malli vaarantaa turvapaikanhakijan oikeudet tarkalleen ottaen miten? Koska afrikkalaiset eivät osaa pitää ihmisiä turvassa?

Lainaus käyttäjältä: Yle
Myös Liike Nyt vastustaa turvapaikan haun siirtämistä EU:n ulkopuolelle.

– Lainsäädännön ja pikakäsittelymallien tulee olla kunnossa, puheenjohtaja Harry Harkimo sanoo.

Lainsäädäntö ei tästä enää eurooppalaisilla lakitulkinnoilla juuri veny, mutta potentiaaliselle tulijamäärälle ei ole kattoa, jos kaikilla on Eurooppaan vapaa pääsy.

Edit:
Ylen tv-uutisissa kyselyn tulos uutisoitiin antaen ymmärtää, että muut hallituspuolueet paitsi Rkp muka kannattavat Ruanda-mallia. Oikeasti sitä kannattaa yksin Perussuomalaiset, kun sekä Kokoomus että KD (Essayah selitti juuri vaalitentissä) päinvastoin haluavat EU:n ulkopuolelle turvapaikanhakukeskuksia, joista turvapaikanhakijoita lähetetään EU-maihin.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2024, 22:05:24 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 270
 • Liked: 133677
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1117 : 20.05.2024, 22:37:24 »
Jatkojuttuna ^edelliseen Yle antaa pakolaisaktivistin esittää mielipiteitään asiantuntijan tittelillä ja auktoriteetilla, vaikka johtopäätökset eivät perustu tietoon ja faktoihin.

Lainaus
Tutkija: Turvapaikkaprosessin ulkoistaminen ei missään tapauksessa ole ihmisoikeuksien mukaista

Siirtolaisinstituutin erikoistutkija Erna Bodström ei usko, että EU:n ulkopuolisessa turvapaikkamenettelyssä voitaisiin aidosti taata pakolaisten turvallisuutta.
Yle 20.5.2024

Koska erikoistutkijalla on vahvasti tällainen fiilis, faktaperusteluja ei tarvita.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Eduskuntapuolueiden enemmistö olisi valmis siirtämään turvapaikkamenettelyn EU:n ulkopuolelle. Tällä kannalla ovat hallituspuolueista kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit sekä oppositiopuolueista keskusta.

Siirtolaisinstituutin erikoistutkija Erna Bodström pitää tulosta erikoisena, sillä YK:n pakolaiskiintiöjärjestelmässä turvapaikkaa haetaan jo EU:n ulkopuolelta.

– Se ei vaan tällä hetkellä toimi, koska me emme ota vastaan kiintiöpakolaisia niin paljon kuin tarvetta olisi. Kuulostaa vähän siltä, että tässä ollaan keksimässä pyörää uudestaan sen sijaan, että käytettäisiin olemassa olevaa järjestelmää hyväksi.

Bodström uskoo, että muutoksella pyritään oikeasti siihen, että turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät olisi jatkossa tervetulleita Eurooppaan. Hän pitää YK:n kanssa päällekkäisen järjestelmän rakentamista turhana.

Bodström on oikeilla jäljillä tässä asiassa, vahingossa.

Kuten kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi on todennut, kansainvälisten sopimusten velvoitteet täyttäisi jo se, että turvapaikanhakijat siirrettäisiin turvaan pakolaisleireille Euroopan ulkopuolelle. Pyörän uudelleen keksimistä on ollut se, että turvapaikanhakijat asutetaan Eurooppaan eikä jo olemassaoleville Euroopan rahoittamille YK:n pakolaisleireille lähemmäs lähtöalueita.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Bodströmin mukaan Suomi tai Euroopan maat eivät pysty takaamaan muissa maissa turvapaikanhakijoiden turvallisuutta. Periaatteellisia sopimuksia voidaan tehdä, mutta käytännön toteutus voi olla jotain aivan muuta.

– Esimerkiksi Australiassa on ollut tällainen järjestelmä käytössä. Näillä pakolaisleireillä, joille ihmiset on suljettu, on ollut todella suuria ihmisoikeusongelmia. Esimerkiksi seksuaalinen väkivalta on ollut hyvin yleistä.

Tietenkään toinen maa ei pysty takaamaan turvallisuutta muissa maissa kuin sopimusten kautta. Tämä pätee yhtä lailla EU-maiden välisissä turvapaikanhakijasiirroissa tai EU:n ja Turkin välisessä sopimuksessa.

Australian tai minkään muunkaan maan ongelmat toteutuksessa eivät osoita, etteikö kansainvälisen suojelun ulkoistamisen periaate toimisi.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Muun muassa pääministeri Petteri Orpo (kok.) perusteli kantaansa sillä, että nykyinen järjestelmä luo markkinoita vaaralliselle ihmissalakuljetukselle. Bodström tyrmää näkökannan, että muutoksella olisi pakolaisten turvallisuutta edistäviä vaikutuksia.

– Tällainen järjestelmä ei missään tapauksessa olisi turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksien mukainen tai niitä edistävä.

Bodström ei tainnut ymmärtää, että Orpo ei viitannut Ruanda-malliin vaan kokoomuksen malliin, jossa turvapaikkaa voisi hakea Euroopan ulkopuolelta ja hyväksytyt lennätettäisiin Eurooppaan. Siis ilmeisesti juuri sellaiseen malliin, jota Bodström itse peräänkuulutti.

Bodströmkään ei pysty perustelemaan, mikä Ruanda-mallissa estää turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksien toteutumisen. Periaatteessa ei mikään, vaan riippuu täysin toteutuksesta, aivan kuten eri EU-maissakin.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Bodström uskoo, että EU:n ulkopuolinen turvapaikkamenettely heijastuisi hyvin merkittävällä tavalla eurooppalaisten käsityksiin ihmisoikeuksista.

– Kun niitä ruvetaan rikkomaan, pikkuhiljaa muidenkin ryhmien ihmisoikeuksia ruvettaisiin rikkomaan ja ne rapautuisivat kokonaan.

Aina on tilaa kaltevan pinnan virheargumentille. Bodström ei saanut haastattelun aikana perusteltua, miten ja miksi EU:n/EU-maiden Ruanda-malli rikkoisi ihmisoikeuksia, mutta perustelematon mielipide tuli selväksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 579
 • Liked: 2636
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1118 : 22.05.2024, 17:30:18 »
Keskustelun pitäminen ns. Ruanda mallissa on mielestäni suurta valehtelua ja vastuun välttelyä. Ruanda malli ei yksinkertaisesti toimi. Jos matut päästetään Eurooppaan, niin he pystyvät pitkittämään siirtoa täältä minnekään, kiitos "ihmisoikeuksien" ja jos sinne Ruandaan saadaankin jotain tulijoita lähetettyä, niin kyseessä on vain murto-osa tänne saapuneista. Eli, määrät omitoimisesti tulevista turhapaikanhakijoista, eli valehtelijoita ja huijareista, jotka käyttävät löperöä järjestelmää hyväkseen vain kasvavat. Se, että puhutaan Ruandan mallista tai hakijoiden siirtämisestä sinne on minusta suoranaista huijausta.

Jos Eurooppa ei pysty valvomaan rajoja tai laittamaan laittomasti tänne tulevia säilöön, kunnes hakemukset on käsitelty, niin mitään ei ole tehtävissä. Eikä ilmeisesti haluta tehdä. Poliitikoille tuottaa erittäin suuria vaikeuksia saada edes olemassa olevia sääntöjä noudatetuksi ja vaatia, että näin ruvetaan tekemään. Jos joku sitten vielä kehtaa esittää, että laittomat matut pitäisi palauttaa takaisin, niin kyseessä on oltava laitaoikeistolainen äärioikeiston edustaja, jolta pitää viedä kyky edistää asiaansa, jottei meidän demokratia sorru!

Olen erittäin skeptinen, että mitään on enää tehtävissä asian suhteen. PS esittää ihan ok mielipiteitä, mutta ne eivät konkretisoidu politiikassa tavalla, joka pitäisi. Pienet korjausliikkeet eivät riitä tilkitsemään sitä mitä tapahtuu suuremmassa mittakaavassa ja mitä enemmän demografiset mittasuhteet muuttuvat, yhä vaikeampaa on tehdä poliittisia päätöksiä asian suhteen. Peli on niin-sanotusti pelattu.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2024, 17:32:18 kirjoittanut starsailor »
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1119 : 27.05.2024, 17:14:16 »
Osaajia pukkaa.  :(

Lainaus
Espoolaisen koulun seinällä on vessan käyttöohje – tästä se johtuu

Vieraskielisten määrän kasvu on huomioitu espoolaisen oppilaitoksen arjessa. Opiskelu on monelle maahanmuuttaneelle ensimmäinen kontakti suomalaiseen arkeen.
Kaakeiliseinälle on kiinnitetty ohje, jossa ihmishahmojen kuvilla näytetään, miten vessanpöntöllä kuuluu istua.
Espoon Tapiolassa Omnian oppilaitoksen vessoissa on kuvallinen ohje, miten wc-istuinta käytetään.

Kun näkee istumaohjeen Omnian Tapiolan oppilaitoksen vessan seinällä Espoossa, niin se voi hymyilyttää. Kukapa nyt ei osaisi vessanpöntölle istahtaa.

Hetken kuvaa katsottuaan tajuaa kuitenkin, että ohjeeseen kiteytyy jotain oleellista ajastamme.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa opiskelee ammatillisessa koulutuksessa vuosittain noin 10 000 opiskelijaa, joista yli 40 prosenttia on maahanmuuttaneita. Omnian Tapiolan toimipisteessä järjestetään muun muassa aikuisten perusopetusta.

Omnian toimialarehtori Anna-Maija Iskanius sanoo, että vessan kyltti on yksi esimerkki siitä, miten koulusta tehdään kaikille turvallinen tila.

– Kuvat ovat hyvää vuorovaikutusta. Osa aikuisten perusopetuksen opiskelijoista on luku- ja kirjoitustaidottomia, tai he ovat lukutaitoisia omalla äidinkielellään esimerkiksi arabiaksi, Iskanius kertoo.

Suomeen muuttaneita on viime vuosina tullut paljon Aasian maista, joista monessa on yleisesti käytössä kyykkyvessat, joissa on pieni reikä lattiassa. Vessanpönttö ei ole siis kaikille tuttu.

Viime vuonna Espoon väkiluku kasvoi toiseksi eniten suomalaisista kaupungeista, mikä on seurausta maahanmuutosta. Omniassa opiskelu on monelle vieraskieliselle ensimmäinen kontakti suomalaiseen yhteiskuntaan.

Viime vuoden lopussa Espoossa asui 74 000 vieraskielistä, joista esimerkiksi kiinaa puhui yli 4 000 espoolaista. ...

https://yle.fi/a/74-20088047