Kirjoittaja Aihe: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?  (Luettu 142564 kertaa)

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 148
 • Liked: 2630
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #780 : 11.04.2024, 21:51:24 »
Väestönvaihto on siis ylhäältä ohjattu ja tarkemmin ottaen Brysselistä. EU ajaa asiaa ihan avoimesti mm. Johanssonin suulla, mutta hän on tuskin ainoa tämän agendan takana. Todennäköisesti hän on vain se puhuva pää, jolle on annettu tehtäväksi petaa väestönvaihtoa EU:ssa ja kauppaa sitä paikallispoliitikoille myös Suomessa.

Jokainen vähemmän kuin kaksi lasta saava suomalainen on mukana väestönvaihdossa, jotkut tietoisesti ja vapaaehtoisesti, jotkut tarkoittamatta ja luonnollisista syistä.

Linkki tällaiseen mielipiteeseen löytyi sattumalta eräästä tällä foorumilla käydystä keskustelusta:

Taloustieteilijä Garett Jones:

"I would emphasize a different conclusion: That the low-IQ immigrants will tend to worsen the institutions of the higher-IQ countries they move to. Low IQ immigrants will, to some degree, tend to make the country they move to more like the country they came from."

Älykkyyttä voidaan mitata, joten se nostetaan usein ominaisuudeksi, joka määrittelee ihmisen suorituskykyä. On paljon muitakin ominaisuuksia, jotka määrittelevät ihmistä ja luovat puitteet sille, millaisen kansakunnan ihmiset rakentavat. Osa ominaisuuksista on kulttuuripohjaisia ja osa ainakin jossakin määrin perinnöllisiä.

Länsimaiden menestys perustuu ainakin osittain siihen, että länsimaissa on ollut vallalla kahden vanhemman ydinperhe. Se on osoittautunut hyväksi tavaksi huolehtia jälkeläisten edistymisestä ja menestymisestä. Kun ydinperheen malli länsimaissa horjuu ja korvautuu vaihtuvilla kumppanuuksilla, se näkyy syntyvyyden alentumisena ja kenties myös lisääntyneinä ongelmina kouluissa.

Afrikkalaisten asuttamissa maissa yksi edistystä hidastava tekijä on todennäköisesti "afrikkalainen" perhemalli eli isän poistuminen lasten elämästä uusien naissuhteiden tai muiden syiden takia. Lapset jäävät äitinsä hoidettaviksi, eikä äiti köyhänä työssä käyvänä yksinhuoltajavanhempana pysty huolehtimaan täysipainoisesti lastensa koulutuksesta. Jos ylimääräisenä ongelmana on vielä lasten hieman muita lapsia alhaisempi älykkyysosamäärä ja kenties vaatimattomampi pitkän tähtäimen kärsivällisyys, eväät menestykselle ovat huonot. Katujengielämä koetaan palkitsevammaksi, koska sieltä saa arvostusta ja voittoja heti eikä vasta kymmenen vuoden yliopistopuurtamisen jälkeen. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, koska ovathan yksilöt erilaisia etnisestä taustastaan riippumatta. Tilastollisella väestöjen tasolla tällaiset asiat kuitenkin ovat merkittäviä.

Edellä mainittu Garett Jones on todennut, että älykkyydellä on vähemmän merkitystä yksilön kohdalla kuin suuren ihmisjoukon kohdalla:

"Knowing someone's IQ doesn't tell you a lot about how much money he earns. Yet nations with very high test scores are far more prosperous than those with low test scores. 1 IQ point appears to cause about 1% higher wages for individuals but 6% higher GDP for nations."

Muidenkin ominaisuuksien kohdalla on luultavasti noin, eli yksilötasolla niillä on pienempi merkitys kuin väestöjen tasolla.

https://www.institutostrom.org/2018/09/09/hive-mind-how-your-nations-iq-matters-so-much-more-than-your-own-interview-with-garett-jones/

https://openborders.info/blog/garett-jones-responds-to-my-intelligence-post/

Konttausta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 42
 • Liked: 89
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #781 : 12.04.2024, 00:47:26 »
Pientalolähiöt ja muut väistöalueet saattavat olla tarpeellisia. Niiden tulevaisuuteen liittyy joitain ongelmia.

Jos rakennusfirma havaitsee jossain viihtyisän pientalolähiön, välittömästi alkaa laskeskelu, voisiko sinne rakentaa myös betonikuutioita, sillä tulijoita varmaankin olisi.

Jos rakennusfirma havaitsee jossain pientalolähiön, jonka reunoille on noussut betonikuutioita, välittömästi alkaa laskeskelu, voisiko sinne rakentaa ratikkakiskot, sillä betonikuutioiden asukkaat saattaisivat mielellään hyödyntää ratikkaa.

Tähän voi olla ratkaisu, mutta se edellyttää kaukonäköistä etukäteissuunnittelua ja taloudellista panosta alueen asukkailta.

Ensiksi pitää etsiä riittävän suuri maa-alue, joka vaikuttaa pientalolähiön rakentamiseen kaikin puolin sopivalta. Kyseisen maa-alueen täytyy olla laajempi kuin se alue, joka tarvitaan pientalojen ja muiden alueelle haluttujen rakennusten tontteja varten. Pientaloja ympäröivän alueen omistus tarvitaan estämään rakennusyhtiöiden betonikuutiohankkeet pientalojen välittömään läheisyyteen. Kyseinen maa-alue täytyy ottaa haltuun ostamalla. Todennäköisesti kukaan tuleva pientaloalueen asukas ei yksin kykene suurta maa-aluetta ostamaan, joten asukkaiden täytyy luoda jonkinlainen yhdistys, säätiö, osuuskunta tai yhtiö, joka ostaa alueen ja hallitsee sen käyttöä ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Jos tontit myydään pientalojen omistajille, siitäkin voi myöhemmin aiheutua pulmia, sillä myöhemmin joku rakennusyhtiö saattaa betonikuutiohaaveissaan tehdä tonteista hyviä tarjouksia.

Onneksi on aina Lappi (Rovaniemi jopa saanut muuttovoittoa muista Suomen kunnista koko 2000-luvun ja sitä ennenkin), kylmälle napapiirille saapuneista ulkomaan tulijoista vain harva pysyy paria vuotta kauempaa ennen muuttoa etelään, veikkaan että fundamentaalisesti rukouksen/paastoamisen aikatauluihin suhtautuvista ei yksikään kun pimeimpään vuodenaikaan on vain tosiaan se pari tuntia valoa napapiirillä (ja siitä vähenee pohjoiseen nopeaa).
Ja kesällä puolestaan yöt ovat hyvinkin valoisia syksyyn asti.

"Thank God we will always have Paris" - Captain Jean Luc Picard, Star Trek

E: täsmennyksiä
« Viimeksi muokattu: 12.04.2024, 00:51:34 kirjoittanut Konttausta »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 433
 • Liked: 11650
 • Mullaki o kissa
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #782 : 12.04.2024, 08:32:32 »
Onneksi on aina Lappi (Rovaniemi jopa saanut muuttovoittoa muista Suomen kunnista koko 2000-luvun ja sitä ennenkin), kylmälle napapiirille saapuneista ulkomaan tulijoista vain harva pysyy paria vuotta kauempaa ennen muuttoa etelään, veikkaan että fundamentaalisesti rukouksen/paastoamisen aikatauluihin suhtautuvista ei yksikään kun pimeimpään vuodenaikaan on vain tosiaan se pari tuntia valoa napapiirillä (ja siitä vähenee pohjoiseen nopeaa).

Ei, kun se valoisa kesäaika olisi ongelmallinen rauhanuskonnon harjoittajille, koska paastoa ei periaatteessa voisi katkaista ramadanin osuessa kesäkuukausiin.
Kirjoitin olisi, koska eihän tosiuskovaisetkaan voi olla neljää viikkoa syömättä, joten Rovaniemelläkin he noudattavat Mekan kellonaikaa, mitä tulee paaston katkaisuun kerran vuorokaudessa. Allah ei ilmeisesti näe niin pohjoiseen silloin, kun valkoinen lanka ei enää erotu mustasta langasta Mekan yössä.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

AJIH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 565
 • Liked: 866
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #783 : 12.04.2024, 19:30:09 »

Jokainen vähemmän kuin kaksi lasta saava suomalainen on mukana väestönvaihdossa, jotkut tietoisesti ja vapaaehtoisesti, jotkut tarkoittamatta ja luonnollisista syistä.
...

Tämä ei ole totta. Mikään ei pakota väestön vähetessäkään harjoittamaan massamaahanmuuton politiikkaa.
Apud judicem imperatoremque historiae.
Kaikessa: määrä ja laatu
Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020: https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.

Äpyli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 729
 • Liked: 2889
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #784 : 12.04.2024, 22:49:34 »
Afrikkalaisten asuttamissa maissa yksi edistystä hidastava tekijä on todennäköisesti "afrikkalainen" perhemalli eli isän poistuminen lasten elämästä uusien naissuhteiden tai muiden syiden takia. Lapset jäävät äitinsä hoidettaviksi, eikä äiti köyhänä työssä käyvänä yksinhuoltajavanhempana pysty huolehtimaan täysipainoisesti lastensa koulutuksesta. Jos ylimääräisenä ongelmana on vielä lasten hieman muita lapsia alhaisempi älykkyysosamäärä ja kenties vaatimattomampi pitkän tähtäimen kärsivällisyys, eväät menestykselle ovat huonot.

Heh. Muistan kun joskus aikoinaan, jokunen vuosikymmen sitten, lukion psykologian tunnille tuli joku suomalainen täti tomera kehumaan afrikkalaista "koko kylä kasvattaa" -mallia. Se oli kuulemma ylivoimaisesti paras tapa kasvattaa jälkikasvu, kun vastuu kasvatuksesta ei ollut niin perhe- ja koulukeskeinen kuin meillä. Kun oli kysymysten aika, niin nostin käteni ylös ja kysyin, että mitenkäs tämä kasvatusmalli kuvautuu yhteiskunnallisella tasolla, kun minusta näyttää siltä, että afrikan maat ovat monilla tavoin heikommin menestyviä kuin verrokit. Täti tomera meni ensin punaiseksi ja sitten kalpeaksi, ja psykologian opettaja (joka oli huipputyyppi ja tunsimme toisemme hyvin) naurahti. En kysynyt tätä vittuillakseni, mutta siksi se tulkittiin ja sain siitä kieltämättä taas kuulla jälkeenpäin.

Perhe- ja kasvatusmalleista lisääntymisstrategioista puhumattakaan löytyy nykyään paljon tutkimustietoa, mutta oikeastaan paras mittari kasvatussysteemeille on mielestäni se, mitä yhteiskuntana voidaan saavuttaa ja miten saavutuksia saadaan ylläpidettyä ja edistettyä pitkällä tähtäimellä. Toki yleensä ottaen on niin, että menestyvimmät yhteiskunnat ovat onnistuneet hyödyntämään parhaiten ihmisten potentiaalin, mikä näkyy myös taloudellisena menestyksenä. Mutta tässäkin asiassa yhteiskunnissa ja kulttuureissa on eroja, ja osa niistä pohjautuu perintötekijöihin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 664
 • Liked: 93202
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #785 : 16.04.2024, 16:04:12 »
Projekti etenee.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 724
 • Liked: 1181
 • Kaamea muumio .
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #786 : 16.04.2024, 21:50:09 »
Kalliokosket koittaa tsempata , siitä bojot mutta ei tätä kehitystä pysäytä enää mikään muu kuin joku ennalta arvaamaton katastrofi , asteroidi , tappava kulkutauti tai sota .
Lasten lapsemme kiittävät  :roll:
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 613
 • Liked: 66251
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #787 : 16.04.2024, 22:10:04 »
Tahtotilaa originelli-väestön syrjäyttämisen estämiseksi ei näytä tässä maassa riittävän. Pidemmmän aikajatkumon seurauksena olemme kuin pohjoiset amerikan intiaanit- joiden tulevaisuus on määritelty omiin reservaatteihin- omassa maassaan. Monikulttuurisuus näyttää olevan sitä- että todellinen monikulttuurisuus tuhotaan siellä- missä sitä nähdään ikinä olevan- ja tilalle istutetaan monietninen- juureton etnohelvetti, yhteisöllitön hollitupa- jossa jokainen on oman onnensa vartija.

Olemme matkalla kohti suurta- mahtavaa- ja uljasta yhden mallin palloa- jossa määrä korjaa laadun. Mikä voisikaan mennä pieleen. Tulevaisuuden suomalialaiset joko jäätyvät aloillensa- tai toteavat 'paskat'- ja kiipeävät takaisin puuhun. Tarzan ei tule enää pelastamaan- sillä Tarzanin sukulinja on ajettu sukupuuttoon. Sen pituinen se.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 655
 • Liked: 12219
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #788 : 17.04.2024, 06:39:55 »
Tahtotilaa originelli-väestön syrjäyttämisen estämiseksi ei näytä tässä maassa riittävän. Pidemmmän aikajatkumon seurauksena olemme kuin pohjoiset amerikan intiaanit- joiden tulevaisuus on määritelty omiin reservaatteihin- omassa maassaan. Monikulttuurisuus näyttää olevan sitä- että todellinen monikulttuurisuus tuhotaan siellä- missä sitä nähdään ikinä olevan- ja tilalle istutetaan monietninen- juureton etnohelvetti, yhteisöllitön hollitupa- jossa jokainen on oman onnensa vartija.

Olemme matkalla kohti suurta- mahtavaa- ja uljasta yhden mallin palloa- jossa määrä korjaa laadun. Mikä voisikaan mennä pieleen. Tulevaisuuden suomalialaiset joko jäätyvät aloillensa- tai toteavat 'paskat'- ja kiipeävät takaisin puuhun. Tarzan ei tule enää pelastamaan- sillä Tarzanin sukulinja on ajettu sukupuuttoon. Sen pituinen se.
Ei toki. Vain länsimaille käy kuten kuvailit. Vai uskotko pääseväsi siementämään vielä joukon puoliafrikkalaisia tai rikastamaan geeniperimään serkusliittojen arabimaihin? (voit toki päästäkin mutta hain tässä laajempaa kuvaa)
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 148
 • Liked: 2630
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #789 : 17.04.2024, 10:32:30 »
Monikulttuurisuus näyttää olevan sitä- että todellinen monikulttuurisuus tuhotaan siellä- missä sitä nähdään ikinä olevan- ja tilalle istutetaan monietninen- juureton etnohelvetti, yhteisöllitön hollitupa- jossa jokainen on oman onnensa vartija.

Maailman väestöjen sekoittumiseen menee aikansa, ja se tapahtuu eri puolilla maailmaa erilaisella nopeudella. Jos teknologia ja taloudelliset olosuhteet säilyvät ennallaan, eli ei palata purjelaivojen ja hevosrattaiden aikakaudelle, mikä estäisi ihmisten täydellisen sekoittumisen. Nykyinen maailma on kuin entisajan lääni, jossa parissa päivässä ehtii siirtyä mistä tahansa mihin tahansa. Samassa ajassa, missä entisajan ihminen käveli kymmenen kilometriä, lennetään nyt toiseen maahan.

Oman pienen hidasteensa ihmisten sekoittumiseen tekevät erilaiset uskonnot ja kulttuurit, joiden piirissä vierastetaan suhteita "vääräuskoisten" tai eri etnisyyttä edustavien kanssa. Suomalaisille tunnetuimpia ovat romanit, jotka pientä sekoittumista lukuun ottamatta ovat pysyneet aika hyvin omana joukkonaan vuosisatojen ajan. Islamin usko on myös jonkin verran sekoittumista rajoittava tekijä, samoin juutalaisuus ehkä myös kristinuskoon liittyvät lahkot. Lestadiolaisen ja muslimin avioliitto ei ole kovin todennäköinen.

Monikulttuurisuudella tarkoitetaan virallisesti (Wikipedia) "eri kulttuureja edustavien väestöryhmien rinnakkaiseloa". Todellisuudessa monikulttuurisuus näyttää olevan joillekin koodisana, jolla ei tarkoiteta niinkään kulttuuria vaan ihmisiä, joilla on ei-valkoihoinen etnisyys. Afrikkalaisia geenejä omaava henkilö voi toimia monikulttuurisuuden edustajana pelkän ihonvärinsä ansiosta, vaikka hänellä olisi pelkästään suomalaiset kulttuuriset juuret - eli esimerkiksi suomalainen äiti ja tuntemattomaksi jäänyt afrikkalainen isä jossakin maailmalla.

Väestönvaihto voi tapahtua monella eri tasolla. Yleisimmin sen ajatellaan tapahtuvan niin, että entinen väestö vähenee, ja tilalle tulee uusia ihmisiä, jotka vähitellen korvaavat katoavan entisen väestön. Tällöin vaihtuvat sekä ihmiset että heidän kulttuurinsa. Läheisin esimerkki on luovutettu Karjala, josta suomalaiset lähtivät, ja heidän tilalleen tuli venäläisiä. Väestönvaihto oli nopea ja täydellinen.

Väestö voi vaihtua myös piilevämmin eli siten, että alkuperäinen kantaväestö häviää etnisessä mielessä sekoittumalla joidenkin muiden ihmisryhmien kanssa. Tällaista on tapahtumassa Euroopassa, ja joskus tuntuu, että siihen suorastaan pyritään. Vaikka yrittäisi todistella itselleen, että mitään tällaista pyrkimystä ei ole, koska kuka tällaista haluaisi, ja kuka siitä hyötyisi, päinvastaisia todisteita näkyy joka puolella.

Mustan miehen ja valkoisen naisen muodostamasta perheestä on tullut uusi normi ja ihanne. Se esiintyy mainoksissa ja mediassa. Viimeksi tänään Helsingin Sanomissa esiteltiin puolen sivun kuvan kanssa valkoihoinen suomalainen nainen mustaihoisen lapsensa kanssa. Tällainen on nykyajan “perussuomalainen”. En tarkoita puoluetta vaan normikansalaista. Lapsia ei synny, mutta jos niitä on syntyäkseen, niin mieluummin mustaihoisia.

Joissakin maissa, kuten Etelä-Afikassa, pieni valkoinen vähemmistö on säilynyt valkoisena vähemmistönä aikaisemmasta rotuerottelupolitiikasta johtuen. Vaikka sitä ei virallisesti enää ole, se ei ole hävinnyt henkisellä tasolla. Se on niin vahvasti ihmisten mielissä, että väestöryhmät eivät ainakaan suuressa määrin sekoitu.

Suomen käytäntö on päinvastainen rotuerottelupolitiikkaa harjoittaneiden maihin verrattuna. Täällä ihmisiä suorastaan opetetaan katkaisemaan valkoihoinen “rasistinen” perimä ja ottamaan musta puoliso, jonka kanssa hankitaan tummia lapsia. Valkoihoisia ihmisiä ei ole henkisessä mielessä “rokotettu” etnisten ryhmien sekoittumista vastaan, kuten Etelä-Afrikassa, vaan päinvastoin ihmisiä on lääkitty propagandalla, joka edistää sekoittumista ja valkoisen perimän häviämistä.

Näihin asioihin on kiinnitetty huomiota ympäri Eurooppaa ja laajemminkin, eli tämä ei ole minun mielikuvitustani.

Quora -sivulta löytyy tämän tyyppisiä kysymyksiä kuten “Why are there so many black people on U.K. adverts? Almost every advert now, yet no Asians or Chinese?” ja ”Do black people feel great now that they’re in every advert on TV?” ja “Why do the majority of American commercials show black men and white women as being married?”

Saksassa ihmetellään samoja asioita. Vaikka Saksan asukkaista varsin pieni osa on toistaiseksi mustaihoisia, ostoskeskuksissa olevista mainoksista voisi saada käsityksen, että 95 prosenttia saksalaisista on afrikkalaisia. Kyse ei ole lievästä mustien ihmisten yliedustavuudesta mainoksissa vaan suorastaan käänteisestä.

Tietenkin tätä asiaa on myös saksalaisessa keskustelussa ihmetelty ja mietitty sen syytä. Tämän tyyppisiä kysymyksiä löytyy.

“Warum sind in deutschen Werbespots so viele Afrikaner zu sehen?”

Mainokset ovat usein irrallaan todellisuudesta. Berliiniläinen näkee mustan miehen todennäköisimmin huumekauppiaana puistossa, mutta mainoksissa heidät esitetään menestyneinä liikemiehinä hienoissa muotivaatteissa.

Olen siinä mielessä fatalisti, että en usko, että meneillään oleva kehitys katkeaisi. Afrikkalaisia tulee ennusteiden mukaan olemaan useita miljardeja samaan aikaan, kun valkoihoisten eurooppalaisten määrä romahtaa. Sadan vuoden päästä valkoihoisia on enää muutama prosentti yhteenlasketusta Afrikan ja Euroopan väkiluvusta. Ja ne viimeiset muutama prosenttikin katoavat.

Olisi mielenkiintoista - tosin ehkä surullista - katsella jostakin “pilven reunalta”, millainen tulee olemaan viimeisten valkoihoisten kohtalo. Kohteleeko musta enemmistö näitä ihmisiä hienotunteisesti, eikä käänteistä rasismia esiinny. Vai nähdäänkö jotain muuta. Voisiko se muu olla “Ruanda 2” eli pogromi, jossa raivostuneet mustien joukot hävittävät valkoihoisten rippeet viidakkoveitsillä niin kuin rikkaruoho hävitetään. Sen jälkeen maailma on lopullisesti vapaa rasismista. Samalla ihmiskunta palaa teknisessä kehityksessä 10000 vuotta ajassa taaksepäin, mikä on tietysti luonnon kannalta hyvä asia. Pandemiat hoitavat hetken ajan vallinneen liikakansoituksen, joten tässäkin suhteessa asiat menevät niin kuin pitää. Valkoihoiset olivat tämän planeetan kirous. Kun heidät on poistettu, kaikki on hyvin.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2024, 10:35:49 kirjoittanut Jack »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 258
 • Liked: 133565
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #790 : 22.04.2024, 11:31:29 »
Kanava-lehdessä 1/2024 (ei nettisivuja) Simo Grönroosin valaiseva artikkeli väestönvaihdosta ja väestönvaihtoteoriasta salaliittoteoriana. Suosittelen lukaisemaan kirjastossa tai Helmet-palvelun kautta netissä.

Opin, että edes ns. väestönvaihtoteorian isäksi mainittu (näköjään minunkin virheellisesti mainitsemani, kun en ole kirjojaan lukenut) Renaud Camus ei itse asiassa usko väestönvaihtoon salaliittoteoriana.

Uusimmassa Kanava-lehdessä (3/2024) filosofian tohtori Antti Nissinen kumoaa vaivattomasti Simo Grönroosin kirjoituksen toteamalla, että hän ei itsekään katsonut puhuvansa väestönvaihdosta vaan väestön vaihtumisesta, sillä väestönvaihto viittaa "johonkin aktiiviseen, päämäärähakuiseen toimintaan". Grönroos ei kylläkään kiistänyt harjoitetun maahanmuuttopolitiikan päämäärähakuisuutta vaan totesi vain, että "väestönvaihdosta puhuvat eivät lähtökohtaisesti ota kantaa avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa kannattavien tahojen motiiveihin", mikä on eri asia. Suomen maahanmuuttopolitiikka on mitä suurimmassa määrin päämäärähakuista, mutta sen takana ei ole erityistä salaliittoa vaan erilaisia intressejä.

Väestönvaihdosta puhuminen on Nissisen mukaan harhaanjohtavaa, koska "me nykysuomalaisetkaan emme ole tämän maankolkan alkuasukkaita", sillä "esi-isämme tulivat tälle niemelle jääkauden jälkeen siirtolaisina". Väestönvaihdon vastustaminen on muutenkin turhaa puhetta, sillä "on mahdotonta kuvitella, että maapallon väkimäärän kasvettua nykyisiin mittoihin muuttoliike voitaisiin pysäyttää". Sitä paitsi "kylmä tosiasia on, että ilman maahanmuuttoa Suomea kohtaa väestökato", mikä merkitsisi "yhteiskunnan kurjistumista ja kansan häviämistä maailmankartalta".

Epäonnistuneen googlaamisen perusteella epäilen keijotusta, mutta kuka näistä tietää. Yhtä hyvin nyrjähtänyt argumentointi voisi olla Hesarin pääkirjoituksesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 670
 • Liked: 27915
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #791 : 22.04.2024, 12:09:49 »

Väestönvaihdosta puhuminen on Nissisen mukaan harhaanjohtavaa, koska "me nykysuomalaisetkaan emme ole tämän maankolkan alkuasukkaita", sillä "esi-isämme tulivat tälle niemelle jääkauden jälkeen siirtolaisina".

Ja jääkaudella täällä asui alkuperäisiä ihmisiä igluissa ja pitivät itseään hengissä syömällä lunta ?
Nissisen teorian mukaan kaikki ihmiset African ulkopuolella ovat siirtolaisia, ja toisaalta sitä Africcaakin pitää huolellisemmin ajatella jos vaikka ihmiset olisivatkin kehittyneet jossain ulkoavaruudessa.
Wanhan sanonnan mukaan tarvitaan vain yxi Nissinen kyselemään eicä cymmenen wiisasta ehdi wastaamaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 258
 • Liked: 133565
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #792 : 22.04.2024, 12:42:14 »
Väestönvaihdosta puhuminen on Nissisen mukaan harhaanjohtavaa, koska "me nykysuomalaisetkaan emme ole tämän maankolkan alkuasukkaita", sillä "esi-isämme tulivat tälle niemelle jääkauden jälkeen siirtolaisina".

Ja jääkaudella täällä asui alkuperäisiä ihmisiä igluissa ja pitivät itseään hengissä syömällä lunta ?

Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille". Jostain syystä nykyisistä tulijoista ei kuitenkaan saisi puhua suomalaisten syrjäyttäjinä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Joutselkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 320
 • Liked: 355
 • Joutselän taistelu oli mottisodan esimerkki
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #793 : 22.04.2024, 12:48:22 »
Väestönvaihdosta puhuminen on Nissisen mukaan harhaanjohtavaa, koska "me nykysuomalaisetkaan emme ole tämän maankolkan alkuasukkaita", sillä "esi-isämme tulivat tälle niemelle jääkauden jälkeen siirtolaisina".

Ja jääkaudella täällä asui alkuperäisiä ihmisiä igluissa ja pitivät itseään hengissä syömällä lunta ?

Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille". Jostain syystä nykyisistä tulijoista ei kuitenkaan saisi puhua suomalaisten syrjäyttäjinä.

Onko väestönvaihto sitä että maahanmuuttajat syrjäyttävät suomalaisia vuokralähiöissä?
Tšeka (zeka) oli bolševikkijohtaja Vladimir Leninin aloitteesta joulukuussa 1917 perustettu Neuvosto-Venäjän salainen poliisi.

Nato on poliittinen ja sotilaallinen liittouma, jossa on yhteensä 32 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata.

Missä on Valeri Gerasimov?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 801
 • Liked: 13006
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #794 : 22.04.2024, 12:57:35 »
Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille". Jostain syystä nykyisistä tulijoista ei kuitenkaan saisi puhua suomalaisten syrjäyttäjinä.

Toisin kuin silloin ennen, nykyiset tulijat ovat täällä alkuasukkaiden (tai heidän edustajiensa) luvalla.  Jos suomalaiset syrjäytyvät tulijoiden tieltä, se tulee olemaan itseaiheutettua. Kehityksestä marmattaville voi aina sanoa: "Mitäs tilasit?"

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 181
 • Liked: 50939
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #795 : 22.04.2024, 13:05:02 »
Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille". Jostain syystä nykyisistä tulijoista ei kuitenkaan saisi puhua suomalaisten syrjäyttäjinä.
Toisin kuin silloin ennen, nykyiset tulijat ovat täällä alkuasukkaiden (tai heidän edustajiensa) luvalla.  Jos suomalaiset syrjäytyvät tulijoiden tieltä, se tulee olemaan itseaiheutettua. Kehityksestä marmattaville voi aina sanoa: "Mitäs tilasit?"

Näin. Paitsi että omasta näkökulmastani nytkin on meneillään minulta lupaa kysymätön väestönvaihto, en ole äänestyskopissa tätä tilannut, ellei minua sitten ole vaalilupauksissa kustu silmään.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 807
 • Liked: 5154
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #796 : 22.04.2024, 13:08:14 »
^demografinen muutos, jossa kansa jää vähemmistöksi omalla alueellaan johtaa nimenomaan kansan katoamiseen.
Kadonneita kansoja on käytännössä ihan nämä itämeren suomalaiset kansat, kuten liiviläiset, vepsäläiset, inkeriläiset... näitä on niin vähän että kansasta ei käytännössä enää ole kyse, saatikka omasta kulttuurista, kun kielikin on käytännössä kadonnut. (liivi taitaa olla dead?)
Liiviläiset jäivät latvialaisten jalkoihin, inkeriläiset, vepsäläiset venäläisten.
Maailmalla on  paljon esimerkkejä. Demografinen muutos on niin nopeaa, että vertailu on germaanien kansainvaellukset joka "hävitti" kelttikansoja, ilmeisesti muutos on nyt paljon nopeampaa. Niin anglo-saksit taisivat syrjäyttää kelttiläiset britit todella nopeasti englannista. Maan nimikin vaihtui englanniksi.
Ei tällä menolla suomalaiset kansana säily eikä etenkäännopean maahanmuuton avulla. Maan nimikin vaihtuu lopulta tällä kehityksellä.
Liian nopea massamaahanmuutto siis todellakin vaihtaa väestön, koska tulijat eivät ehdi suomalaistua vaan suomalaiset vähenevät väistyvät ja sulautetaan tulijoihin. Ja tulos ei ole suomalainen eikä Suomi.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 807
 • Liked: 5154
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #797 : 22.04.2024, 13:14:37 »
Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille". Jostain syystä nykyisistä tulijoista ei kuitenkaan saisi puhua suomalaisten syrjäyttäjinä.
Toisin kuin silloin ennen, nykyiset tulijat ovat täällä alkuasukkaiden (tai heidän edustajiensa) luvalla.  Jos suomalaiset syrjäytyvät tulijoiden tieltä, se tulee olemaan itseaiheutettua. Kehityksestä marmattaville voi aina sanoa: "Mitäs tilasit?"

Näin. Paitsi että omasta näkökulmastani nytkin on meneillään minulta lupaa kysymätön väestönvaihto, en ole äänestyskopissa tätä tilannut, ellei minua sitten ole vaalilupauksissa kustu silmään.
Niin enemmistön diktatuuria, turha tässä on persuja syyttää. He yrittävät kuitenkin hillitä maahanmuuttoa ja etenkin sitä väkeä joka ei koskaan tule suomalaistumaan.
Mikäli voimasuhteet eduskunnassa olisi parempi persuille niin toimetkin olisivat tiukempia. Emonkin pitäisi siis käännyttää ihmisiä kansallismielisiksi.
Tehkää kaikki suomalaiset suomalaisiksi! Siinä lähetyskäsky kaikille!

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 181
 • Liked: 50939
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #798 : 22.04.2024, 13:18:36 »
^ Silti vaadin persuille näillä nykyisilläkin kannatusluvuilla jämäkämpää otetta matumokuwoketuksen vähentämiseen, vaikka enemmistön diktatuurissa elämmekin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 664
 • Liked: 93202
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #799 : 22.04.2024, 13:37:03 »
... Suomen maahanmuuttopolitiikka on mitä suurimmassa määrin päämäärähakuista, mutta sen takana ei ole erityistä salaliittoa vaan erilaisia intressejä.

Määritelmät tarkentuvat:

Väestönvaihto: päämäärähakuisen, monitavoitteellisen avoimen intressiliiton toiminnan seuraus.

Väestönvaihtaja: päämäärähakuinen intressiliittoutuja, jonka tavoitteet voivat olla toiset kuin muiden liittoutujien.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2024, 13:41:35 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 807
 • Liked: 5154
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #800 : 22.04.2024, 13:49:07 »
^ Silti vaadin persuille näillä nykyisilläkin kannatusluvuilla jämäkämpää otetta matumokuwoketuksen vähentämiseen, vaikka enemmistön diktatuurissa elämmekin.
Kutakuinkin näin. Periaatteessa pitäisi vaatia hallituksessa enemmän, mutta jos kaatuu niin sitten voidaan mennä allikkoon jos tulee vaikka sinipuna tilalle ja mamutus kiihtyy.
SUURIN YKSITTÄINEN SYYLLINEN ON SAARIKKO JA KEPU. Ilman Vvm Saarikkoa joka suostui kaikkeen ei taloustilanne olisi nyt näin  huono. Ilman kipuilua ei koko vassarihallitusta olisi ollut. Ja Ilman Saarikon vassarikepua ei nyt tarvitsisi olla vassariRKPn kiristettävissä.
Viime kesän natsisyytöskampanjakin olisi ehkä jopa jäänyt pois, sillähän pyrittiin vaikuttamaan RKPhen ja onnistuttiinkin.
Ja KEPUn kanssa olisi mamupolitiikka nyt vähän tiukempaa, se on selvää.
Että syyttäkää oikeaa osoitetta.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 652
 • Liked: 16147
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #801 : 22.04.2024, 13:53:13 »
Väestönvaihtaja ei vastusta väestön vaihtumista. Mitä enemmän heitä on eduskunnassa, sitä varmemmin väestö vaihtuu.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 670
 • Liked: 27915
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #802 : 22.04.2024, 14:15:14 »
Väestönvaihdosta puhuminen on Nissisen mukaan harhaanjohtavaa, koska "me nykysuomalaisetkaan emme ole tämän maankolkan alkuasukkaita", sillä "esi-isämme tulivat tälle niemelle jääkauden jälkeen siirtolaisina".

Ja jääkaudella täällä asui alkuperäisiä ihmisiä igluissa ja pitivät itseään hengissä syömällä lunta ?

Nissinen syyllistää kirjoituksessaan "meidän esi-isämme", jotka "syrjäyttivät maan alkuasukkaat työntäen heidät pohjan perukoille".

Nissisellä taitaa olla pelkästään todistusvoimainen mielikuvituksensa tämän teorian takana.
Nuo "meidän esi-isämme" eivät välttämättä syrjäyttäneet ketään, ja jos syrjäyttivätkin niin saattoivat syrjäyttää syrjäyttäjät.
Noista ajoista kun ei ole kirjauksia niin niistä voidaan rapealla mielikuvituksella sepittää mitä tahansa.
En ota näitä nissisiä vakavasti enkä tosissani.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 724
 • Liked: 1181
 • Kaamea muumio .
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #803 : 23.04.2024, 01:19:08 »
^ Silti vaadin persuille näillä nykyisilläkin kannatusluvuilla jämäkämpää otetta matumokuwoketuksen vähentämiseen, vaikka enemmistön diktatuurissa elämmekin.

Aina vaatia soppii , eri asja kuunnellaanko .  :roll:
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 535
 • Liked: 64757
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #804 : 23.04.2024, 10:07:57 »
Kanava-lehdessä 1/2024 (ei nettisivuja) Simo Grönroosin valaiseva artikkeli väestönvaihdosta ja väestönvaihtoteoriasta salaliittoteoriana. Suosittelen lukaisemaan kirjastossa tai Helmet-palvelun kautta netissä.

Opin, että edes ns. väestönvaihtoteorian isäksi mainittu (näköjään minunkin virheellisesti mainitsemani, kun en ole kirjojaan lukenut) Renaud Camus ei itse asiassa usko väestönvaihtoon salaliittoteoriana.

Uusimmassa Kanava-lehdessä (3/2024) filosofian tohtori Antti Nissinen kumoaa vaivattomasti Simo Grönroosin kirjoituksen toteamalla, että hän ei itsekään katsonut puhuvansa väestönvaihdosta vaan väestön vaihtumisesta, sillä väestönvaihto viittaa "johonkin aktiiviseen, päämäärähakuiseen toimintaan". Grönroos ei kylläkään kiistänyt harjoitetun maahanmuuttopolitiikan päämäärähakuisuutta vaan totesi vain, että "väestönvaihdosta puhuvat eivät lähtökohtaisesti ota kantaa avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa kannattavien tahojen motiiveihin", mikä on eri asia. Suomen maahanmuuttopolitiikka on mitä suurimmassa määrin päämäärähakuista, mutta sen takana ei ole erityistä salaliittoa vaan erilaisia intressejä.

En jaksa kaivaa, mutta muistelen myös termiä pohtineeni samasta näkökulmasta. Väestön vaihto = väestön vaihtaminen, vaihtaminen = transitiiviverbi, aktiivista toimintaa, jolla on tekijä.
Väestön vaihtuminen, vaihtuminen = intransitiiviverbi, tapahtuma, jolla voi olla vaikuttajia, mutta ei aktiivista tekijää.

Vrt. Ikkuna avataan, joku avaa ikkunan. Ikkuna aukeaa: tapahtuma, jolla voi olla vaikutin, ulkopuolinen näkee sen tapahtuvan, joku voi avata sen tai se aukeaa tuulesta, vinojen saranoiden vuoksi raolleen jätetty ikkuna jostain herätteestä "valuu auki".

Moni myöntää väestörakenteen muuttumisen ja sitä kautta ehkä pitkällä aikavälillä väestön vaihtumisen muuttoliikkeen tai luonnollisen poistuman kautta. Vaihtaminen, mistä siis johdos "väestönvaihto", tarkoittaisi sananmukaisesti jonkun aktiivista toimintaa, johon liittyisi suomalaisten aktiivinen tappaminen tai ajaminen maasta pois. Ehkä myös aktiivinen painostus tai mielipidemuokkaus olemaan lisääntymättä? Ja tässä ollaan lähellä salaliittoteorioita: LGBT, sukupuolenvaihdot, lapset ovat ilmastokuorma jne... Kun näitä lausuvat rajat auki -ihmiset, niin mikäli he eivät toimi aktiivisesti väestöä vaihtaakseen, sen mielikuvan he toiminnastaan ja sen seurauksista antavat.

Homman kielinatsi on jälleen lausunut. UGH.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 821
 • Liked: 2430
 • Rotukapitalisti
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #805 : 23.04.2024, 11:00:43 »
^Keskustelu pyörii kehää mutta todetaan taas: poliittisilla päätöksiä kolmannen maailman ihmisiä houkutellaan maahan, useiden poliittisten toimijoiden toimesta. Suomalaisia ei tapeta, mutta kun suomalaisten syntyvyys on pienempi kuin kuolevuus, niin joidenkin kuolevien suomalaisten tilalle tulee kuukeri/arabi/afgaani, koska noihin saappaisiin ei löydy kantista.

Itse kutsun tätä väestönvaihtamiseksi, juurikin siksi että sen pontimena ovat poliittiset päätökset. Sekin on poliittinen päätös, että rajat vuotavat kuin seula eikä asialle tehdä mitään. Sekin on poliittinen päätös, että ulkomaalaispolitiikka on niin löysää, että kerran tänne päästyään täältä ei ole pakko lähteä jos ei halua.

Väestön vaihtaminen ei tapahtu kertalaakista, mutta esim. Ruotsi hyvä esimerkki mitä parissa vuosikymmennessä aktiivisella väestönvaihtopolitiikalla on mahdollisuus saavuttaa.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 258
 • Liked: 133565
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #806 : 23.04.2024, 11:30:32 »
Lainaus
KHO: Fasistisen ja rasistisen sinimustan liikkeen puoluerekisteröinti on purettu

[...]

Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin tutkijatohtori Gwenaelle Bauvois arvioi maaliskuussa STT:lle, että SML:ssä on useita fasismiin viittaavia ominaispiirteitä lähtien puolueen nimestä ja graafisesta ulkoasusta. Myös liikkeen helmikuussa julkistamassa eurovaaliohjelmassa on fasistiselle ajattelulle ominaisia elementtejä, kuten esimerkiksi voimakas etnonationalismi ja poissulkevuus, kun puolue haluaa rajata Suomen työmarkkinat avoimiksi vain suomalaisille.

[...]

Puolueen etnonationalismi käy hänen mukaansa ilmi myös tavasta, jolla puolue puhuu vaaliohjelmassa Euroopassa käynnissä olevasta väestönvaihdosta, joka on yksi etnonationalistisen ajattelun kulmakivistä.

Väestönvaihtoteoria on äärioikeistolainen salaliittoteoria, jonka mukaan Euroopan valkoinen väestö oltaisiin korvaamassa ei-valkoisella. Suojelupoliisi on luonnehtinut väestönvaihtoteoriaa yhdeksi huomionarvoisista äärioikeistolaisten terroristien aatteellisista vaikuttimista.
Yle/STT 25.4.2024

Ja salaliittoteorian osuus tuossa oli...?

Onhan se koomista, kun Kanava-lehden yleisönosastokirjoituksessakin dosentti Nissinen ensin vakuutteli ja saivarteli, että Suomessa ei voi sanoa olevan menossa päämäärähakuista väestönvaihtoa, mutta päätyi lopulta selittämään, miksi kyseinen päämäärä on väistämätön, välttämätön ja itse asiassa omaksi parhaaksemme.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 115
 • Liked: 44045
 • Ego sum Spartacus
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #807 : 23.04.2024, 12:01:29 »
Tätäkin ______ elätetään verorahoilla.

Lainaus

Description of research and teaching
Gwenaëlle Bauvois (PhD, Sociology).

  Gwenaëlle Bauvois currently works in the Horizon research consortium 'Analysis and Responses to Extremist Narratives' (ARENAS). This four-year project aims to characterise, measure, and understand the role of extremist narratives that have an impact on the political and social spheres. The project is based at the Faculty of Arts, Aleksanteri Institute (Finnish Centre for Russian, Eurasian and Eastern European Studies), at the Faculty of Arts (Humanistinen tiedekunta), University of Helsinki.

  She is also affiliated at the Centre for Research on Ethnic Relations and Nationalism (CEREN) based at the Swedish School of Social Sciences (Soc&kom, 2015 →) and at INEQ - the Helsinki Inequality Initiative, University of Helsinki (2020→).  She's also an active member of the Helsinki Research Hub on Emotions, Populism and Polarisation HEPP.

She has been a visiting researcher at the Stanford Center on Poverty and Inequality, Stanford Institute for Research in the Social Science (2023) and at the Australian National University School of Sociology (2016).

  Her research topics include right-wing populism and far right; conspiracies; countermedia; post-truth politics; anti immigration and conspirational movements.

  She has been working in several national and EU research projects:

⏵The Vaccine Fighters. Mediatisation of the anti-vaxx movement in Swedish-speaking Finland (2022 → 2023)

⏵Post-Truth Politics, Nationalism and the (De)Legitimation of European Integration (2019 → 2023)

⏵The Yellowsphere: Glocalisation of the Yellow Vests in Finland (2019 → 2022)

⏵Border Crises in Two Languages - Mediatized Politics and Solidarity Activism in the Wake of the 2015 Asylum Migration (2019 → 2022)

⏵The Power of Narratives: Media and Democracy in Political Turmoil (2018 → 2019)

⏵Mobilizing 'the Disenfranchised' in Finland, France and the United states. Post-truth public stories in the transnational hybrid media space (2016 → 2019)

  She has been actively teaching at the university level since 2009 and at the university of Helsinki since 2016, mostly on Master's level. She holds an International Professional Teacher Education Degree (2016) in addition to University Pedagogy studies at the University of Helsinki. Among other teacher positions, she worked as a University lecturer in ethnic relations at the Swedish School of Social Science, University of Helsinki (2015→2019, Master programme in Ethnic Relations, Cultural Diversity and Integration).

Courses since 2015 include: Diversity? Narrating Migration in Populist Mobilization; Current research in ethnic relations; Introduction to Migration and Ethnic Relations; Glocal Challenges for Social Policy; and Populism, polarization and the Media. She has been guest lecturing in diverse faculties and universities in courses such as: Political Communication; Methods in social sciences and Current Trends in European Politics. She also has experience in conducting Master thesis seminars and in supervising on the Master and Doctoral level.

  She is holding several positions of trust in diverse associations:

⏵Board member, The Society for the Study of Ethnic Relations and International Migration (ETMU) (2017→2024). Vice-chairperson (2017→2018) secretary (2018→2019).

⏵Member of the editorial team of Likkeessä ylirajojen (ETMU blog), (2019→2024).

⏵Full Board member, Helsinki University Researchers and Teachers Association, HUART (Helsingin yliopiston tieteentekijät – Forskarföreningen vid Helsingfors universitet ry), (2022→2024).

⏵Deputy Board member, Helsinki University Researchers and Teachers Association, HUART (Helsingin yliopiston tieteentekijät – Forskarföreningen vid Helsingfors universitet ry), (2018→2022).

⏵Expert, Migration Research Hub, IMISCOE (International Migration, Integration and Social Cohesion in Europe), (2018 →).

⏵Member, Radicalisation Awareness Network (RAN), European Commission, Migration and Home affairs (2017→).

⏵Member, NordEthics, Nordic Network for Media and communication Ethics (2021→).

⏵Board member IWWOF (International Working Women of Finland Association), (2020→2021). Academic Liaison (2021→2023)

⏵Board member, European Sociological Association Research Network 15 - Global, transnational and cosmopolitan sociology (2019-2020)

  She holds several research affiliations:

⏵CEREN - The Centre for Research on Ethnic Relations and Nationalism, Swedish Scool of Social Sciences, University of Helsinki (2015→).

⏵INEQ - Helsinki Inequality Initiative, University of Helsinki (2020→).

⏵HEPP - Helsinki Research Hub on Emotions, Populism and Polarisation (2020→)

Education information
PhD in social sciences (sociology), University of Eastern Finland, 2007. Eximia Cum Laude Approbatur.

Licentiate of sociology, University of Eastern Finland, 2005.

Master of sociology, University of Lille 1, 2003.


https://researchportal.helsinki.fi/en/persons/gwena%C3%ABlle-bauvois

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 664
 • Liked: 93202
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #808 : 23.04.2024, 12:11:59 »
^You can judge a book by the cover!
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 624
 • Liked: 1213
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #809 : 23.04.2024, 17:33:49 »
Mitä tarkoittaa vaihto?
Esim. Kentällä viilettivät Ayuub Ahmed-Nur, Laith Azhar ja vaihdosta kentälle tullut Mascuud Hassan. (Vaihtoon: Lahtinen, Kiiski ja Mäki)
EPSin päävalmentajan Sven Pierre Rodriguez Aumaitren mietteet olivat Azharin mukaan positiiviset: “Hieno fiilis! Tärkeä voitto, ESP voitti 2-0)
Vaihtaminen voi olla . Vaihdan vaaleat sukat, tummiin.

Väestönvaihto terminä on huono(käännös?), kun vaatisi aktiivisen vaihtajan.
Moni taho sensijaan epäsuorasti vaikuttaa, edistää sitä. Ministeri tahtoo 1,4 miljoonaa mamua työvoimapulaan tai Etla 44000 vuodessa.
Vieraskirjassa ja Hommaforumilla esitettiin lista toimenpiteistä, joilla pyrkiä rajoittamaan kehitystä jo yli 15 vuotta sitten. (Lähinnä haittamaahanmuuttoa)

On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.