Kirjoittaja Aihe: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?  (Luettu 73807 kertaa)

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 082
 • Liked: 2392
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #360 : 07.02.2023, 19:58:23 »
Väestönvaihto VOIDAAN vielä estää, jos...

Mitä tahansa voidaan, jos...

Väestökysymyksiä paljon käsitellyt tilastotieteilijä Osmo Soininvaara kirjoitti kolme ja puoli vuotta sitten Twitterissä seuraavaa:

"Kun kantasuomalaisten syntyvyys on laskenut jo 1,20:een, tarkoittaa se väkiluvun laskemista viidesosaan sadassa vuodessa."

Soininvaaran kirjoitus oli vastaus toiselle henkilölle, joka oli vaatinut maahanmuuton rajoittamista. Soininvaara jatkoi vastaustaan kysymällä:

"Ajattelitko, että Suomi pitää jättää luontoreservaatiksi."

Väestön vaihtumisessa ei ole kyse pelkästään siitä, että jollekin alueelle muuttaa ihmisiä. Vaihtumiseen kuuluu myös se, että alueella asuvat entiset ihmiset poistuvat. Sitähän vaihtumisella tarkoitetaan: entiset pois, uusia tilalle.

Jos tänne muuttaisi ulkonäöltään ja kulttuuriltaan samanlaisia ihmisiä kuin millaisia täällä on asunut, väestö voisi vaihtua ikään kuin huomaamatta. Näinhän on tapahtunut pienessä mitassa Ruotsissa, jonne muuttaneista suomalaisista on tullut sukupolvien vaihtuessa ruotsalaisia. Suomalaisuus näkyy heissä enää nimissä ja perhealbumeissa, jos enää niissäkään. Tällainenkaan väestön korvautuminen uusilla ihmisillä ei ole aivan kitkatonta, kuten ruotsinsuomalaistenkin kohdalla on nähty. Erilaisia ongelmia ilmenee, mutta ne saadaan useimmiten ratkaistua. Ja aina on mahdollista palata entiseen kotimaahan, jos ongelmat ovat ylipääsemättömiä. Sopeutuvaisimmat jäävät, muut lähtevät.

Ellei Venäjällä tapahdu mullistusta, joka saa ihmiset lähtemään joukoittain pois maasta, Suomeen ei ole odotettavissa merkittävää muuttoa länsimaisen kulttuuripiirin alueilta, joissa ihmiset ovat saman näköisiä kuin suomalaiset. Muuallakin Suomen kaltaisissa maissa kärsitään alhaisesta syntyvyydestä.

Ukrainasta on tullut Suomeen jonkin verran ihmisiä, mutta heistä ei ole pitkään jatkuvaa väestökatoa paikkaamaan. Venäjältä tapahtuva suurimittainen maahanmuutto taas ei olisi kovin hyvä vaihtoehto syistä, jotka jokainen ymmärtää. Jopa ukrainalaisten kohdalla on olemassa riski siitä, että jonakin päivänä he ovat Venäjän vallanpitäjien näkökulmasta venäläisiä, joita pitää tulla suojelemaan.

Ei siis oikeastaan jää kuin kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on se, että suljetaan rajat ja näivetytään alhaisen syntyvyyden ansiosta olemattomiin, jonka jälkeen tyhjentyneelle Suomen alueelle tulevat muut.

Toinen vaihtoehto on se, että annetaan maahanmuuttajien korvata väestön poistuma.

Kummassakin tapauksessa väestö tulee vaihtumaan mutta eri tavalla.

Jos poliittista tahtoa olisi, jälkimmäisessä tapauksessa voitaisiin maahanmuuttajia valikoimalla edes jonkin verran vaikuttaa Suomen väestön tulevaan rakenteeseen. Jos sen sijaan annetaan asioiden edetä omalla painollaan, Suomen tuleva väestö tulee koostumaan sen mukaisesti, mistä päin maailmaa tänne on luontaisesti eniten tulijoita. Todennäköisesti paikka on se, missä ilmastonmuutoksen ja syntyvyyden aiheuttama väestöpaine on suurinta, eli Afrikka.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 382
 • Liked: 5333
 • Missä neon vaihtuu puuhun
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #361 : 07.02.2023, 20:33:31 »
Point of no return on jo ohitettu, eikä kelloa voi enää kääntää taaksepäin. Toisaalta, lieneekö tuolla isompaa väliä, eihän täällä kukaan tule ikuisesti elämään.

Tarvittaisiin täyskäännös maahanmuuttoon JA kulttuurillisiin arvostuksiin (perhearvot, lapset, sukupolvet kunniaan). Tuo jälkimmäinen on vaikeampi toteuttaa, mikä johtaa suomalaisten loppumiseen ja korvaamiseen muilla.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 114
 • Liked: 11590
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #362 : 07.02.2023, 22:19:08 »

Soininvaaran kirjoitus oli vastaus toiselle henkilölle, joka oli vaatinut maahanmuuton rajoittamista. Soininvaara jatkoi vastaustaan kysymällä:

"Ajattelitko, että Suomi pitää jättää luontoreservaatiksi."


Hyvä kysymys sinänsä, mutta ajatusta sopii jatkaa. Nämä eräät toivottavat kaikki maahanmuuttajat tervetulleiksi. Perusteluna juuri tuo mitä Soininvaara kysäisi. Vaihtoehtona olisi tutkia, miksi suomalaiset eivät tee tähän maahan riittävästi lapsia. Kun syyt olisi saatu selville, ryhdyttäisiin korjaamaan jo vuosikymmeniä jatkunutta tilannetta kohdistamalla korjaava toiminta niihin syihin jotka saatiin selville.

Tämä ei ole Hommallakaan aivan uutta juttua. Suomen osalta lapsettomuuden syyt on palasteltu, eritelty ja analysoitu.

Lisäksi tällainen tiivistys:


Maassa vallitsee suurtyöttömyys.
⇒ Suuri määrä suomalaisia miehiä on työttöminä.
⇒ Työttömät miehet eivät kelpaa suomalaisille naisille puolisoiksi.
⇒ Ei seksiä.
⇒ Ei lapsia.


Lainaan omia sanojani vähän enemmänkin, kun se on niin helppoa, eikä näkemykseni ole muuttunut:


Minun näkemykseni on että työttömyys edustaa taloudellista turvattomuutta ja todennäköisesti siirtää lasten hankkimista myöhemmäksi. Tosin tässä voi olla suurikin ero sukupuolten välillä. Miehellä ei yleensä ole vaihtoehtoja ellei kunnon töitä löydy. Joko hän on potentiaalinen perheenisä ja tulevan perheensä elättäjä tai sitten ei ole.

Naisen tilanne on hieman erilainen: Jos oma talous ei rohkaise lasten hankkimiseen, ehkä jostain löytyy vakavarainen mies joka korjaa tilanteen.

Olisi syytä kiinnittää huomiota niihin syihin, jotka johtavat miehen työllisyyteen tai käänteisesti työttömyyteen: Miksi herra A on hyvissä töissä ja vakavarainen siinä missä herra B tekee satunnaisesti pätkätöitä ja herra C on edelleen työtön. Siinäpä neiti X joutuu punnitsemaan tarkkaan.

Verotuksen, yritysten kilpailukyvyn ja työllisyyden välisistä suhteista olen kirjoittanut muissa ketjuissa.

« Viimeksi muokattu: 07.02.2023, 22:24:50 kirjoittanut Nikolas »
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 529
 • Liked: 12673
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #363 : 07.02.2023, 23:51:56 »
Vuosi 2015 jää surullisella tavalla historiaa. Ei sen takia mistä me tällä palstalla vuoden 2015 muistamme vaan sen takia että on hyvin todennäköistä että se oli viimeinen vuosi jolloin Suomessa ihmisiä syntyi enemmän kuin kuoli.

Ainakaan lähivuosina tuo tilanne ei muutu koska suuret ikäluokat alkavat olla siinä iässä että joka vuosi ainakin seuraavat 15 vuotta kuolleita on enemmän kuin edellisenä vuonna. Viime vuonna oli 63000. Jossain vaiheessa tulee olemaan 80000.

Samaan aikaan syntyvyden alentuessa pian kuolleita on kaksinkertaisesti syntyneisiin nähden.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 322
 • Liked: 20551
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #364 : 07.02.2023, 23:52:38 »
^ ^ Hyvin sanottu.

Tähän ketjuun myös jäsen Aallokko kirjoitti kirjoitti hyviä pointteja, mutta yksi hänen lääkkeensä oli aika erikoinen. Varsinkin jos sitä verrataan jäsen Nikolaksen tai vaikkapa A-Studiossa eilen olleen Leena Meren huomioihin.

Miten Suomen paskamaahanmuutto pienenee sillä että työttömille kantaväestön edustajille määrätään vastikkeellinen työttömyysturva? Huomioiko jäsen A. montako sataa tuhatta yli nelikymppistä suomalaistyötöntä ja -vajaatyöllistä nyt on? Mihin he menevät palkkatöihin? Kuka maksaa palkat? Ovatko he itse maksaneet kauheita työttömyys- ja eläkemaksuprosentteja aiemmista palkoistaan? Moniko heistä toimii käytännössä omien sukulaistensa omaishoitajina, koska Suomi on ajanut alas vanhusten hoidon? Olisiko vastikkeellisuus esim ilmaistyötä? Siis sellaista jota teettämällä viedään muilta palkkatyötä?
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

H..ra

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 42
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #365 : 08.02.2023, 11:03:14 »
Point of no return on jo ohitettu, eikä kelloa voi enää kääntää taaksepäin. Toisaalta, lieneekö tuolla isompaa väliä, eihän täällä kukaan tule ikuisesti elämään.
Toisaalta jos houkuttelevuustekijöitä vähennettäisiin , eli asumistuen poisto/merkittävä pienennys työikäisiltä; Hidastaisi muuttohalukkuutta pimeään pohjolaan ja motivoisi kantaporukan miehiä pätemään työnteolla ja liksansaamisella. Samalla voitaisiin ottaa perheverotus takaisin käyttöön lapsivähennyksineen jolloin valkoinen lihaa syövä mies saisi kunnioitusta takaisin maksavana osapuolena.

 Oikeusministeriksi pitäisi päästä erittäin ankara PS:n luottomies :
 Heikoimpiin , eli lapsiin kohdistuvat törkeät rikokset "silmä silmästä , hammas hampaasta" tuomioon.
 Silpomiset , myös poikien,  koviin tuomioihin ; pitkät vankeusrangsaistukset ja maasta häädöt. Tuomiot koskisivat kaikkia aikuisia osapuolia, äitejä , isiä, tätejä yms jotka ovat olleet tietoisia prutaaleista toimenpiteistä pieneen lapseen. Eipä olisi luullut 80-luvulla että Oikeusvaltio Suomessa lapsien silpomiset ovat arkipäivää.

"Toisaalta, lieneekö tuolla isompaa väliä, eihän täällä kukaan tule ikuisesti elämään." 
-Niinpä . Olen itse päätynyt jo vuosia sitten , että en halua olla mahdollistamassa tätä Isänmaan tuhoa maksamalla Suvakkien Unelmaa. Downshittiä mahdollisimman paljon .

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 275
 • Liked: 6319
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #366 : 08.02.2023, 23:00:34 »
Yhteiskunnan kannaltahan suurinta tuhlausta on pitää omaa väkeä työttömänä ja ottaa samalla heikosti työllistyvää väkeä epämääräisistä kulttuureista. Ei tuo malli voi toimia.  Vesterbackat ja Kokoomus ovat väärässä tuossa. Afrikka ja lähi-itä eivät kehitä Suomea.

Nuo vieläkin jättävät sanomatta, missä on runsaudensarvi, josta Suomi saa hyvinkoulutettuja siirtolaisia. Sellaista ei ole olemassa. Maailmassa on ylitarjontaa vain ihmisistä, joilla ei ole Suomea hyödyttävää osaamista.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 517
 • Liked: 24166
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #367 : 09.02.2023, 09:45:09 »
Kohta 5 ja sillä on kiire muutenkin kuin pelkän maahanmuuton vuoksi.

Ottakaa tämä YK:n agenda 21/2030 vakavasti.

Kestävän kehityksen toimikunta hyväksyi Agenda2030 tiekartan - Kestävä kehitys
https://kestavakehitys.fi/-/kestavan-kehityksen-toimikunta-hyvaksyi-agenda2030-tiekartan

Lainaus
Kestävän kehityksen toimikunta hyväksyi kansallisen Agenda2030 tiekartan puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinin johdolla maanantaina 7. helmikuuta. Tiekartta on suunnitelma siitä, millaisilla toimilla Suomi ja suomalainen yhteiskunta etenee kohti kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:n tavoitteita. Tiekartan sisältämät kuusi muutosaluetta tulevat jatkossa antamaan sisällön toimikunnan työlle ja ohjaamaan yhteiskunnan osallistumista kestävän kehityksen edistämiseen.

Sivulta löytyy seuraava PDF-dokumentti:

Kestävän kehityksen toimikunnan Agenda2030 -tiekartta
https://kestavakehitys.fi/documents/2167391/109172057/Agenda2030+tiekartta,+FINAL+2022.pdf/75abd43f-abb2-9c45-2881-041d9736ad3a/Agenda2030+tiekartta,+FINAL+2022.pdf?t=1644589535363

Ja sieltä sivulla 177 kuvakaappaus maahanmuuttajien radikaalista lisäämisestä:

PS, mielenkiintoinen on tuo korostettu kohta, missä väestökehityksen kannalta ilmoitetaan keskeiseksi rikkoa heteronormatiivinen perhekäsitys.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 09:47:28 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 800
 • Liked: 71501
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #368 : 09.02.2023, 13:12:44 »
Nuo vieläkin jättävät sanomatta, missä on runsaudensarvi, josta Suomi saa hyvinkoulutettuja siirtolaisia.

Vastasit jo omaan kysymykseesi, Afrikan sarvesta, tietenkin! Sieltä löytyy paitsi
a) zairenleveähuulisarvikuonoja, myös
b) hyötymamuja
c) siroja valkoisia yksisarvisia hevosia.

Valitettavasti vain
a) on kuolemassa sukupuuttoon,
b) löytyy vain Jyrki Kaitaisen fantastisesta mielikuvitusmaasta, ja
c) kaikki tähän asti löydetyt yksisarviset ovat olleet huijausta.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 15:16:25 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 800
 • Liked: 71501
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #369 : 09.02.2023, 13:16:48 »
PS, mielenkiintoinen on tuo korostettu kohta, missä väestökehityksen kannalta ilmoitetaan keskeiseksi rikkoa heteronormatiivinen perhekäsitys.

Loistava löytö!
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 526
 • Liked: 6066
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #370 : 09.02.2023, 14:37:15 »
^ ^ Hyvin sanottu.

Tähän ketjuun myös jäsen Aallokko kirjoitti kirjoitti hyviä pointteja, mutta yksi hänen lääkkeensä oli aika erikoinen. Varsinkin jos sitä verrataan jäsen Nikolaksen tai vaikkapa A-Studiossa eilen olleen Leena Meren huomioihin.

Miten Suomen paskamaahanmuutto pienenee sillä että työttömille kantaväestön edustajille määrätään vastikkeellinen työttömyysturva? Huomioiko jäsen A. montako sataa tuhatta yli nelikymppistä suomalaistyötöntä ja -vajaatyöllistä nyt on? Mihin he menevät palkkatöihin? Kuka maksaa palkat? Ovatko he itse maksaneet kauheita työttömyys- ja eläkemaksuprosentteja aiemmista palkoistaan? Moniko heistä toimii käytännössä omien sukulaistensa omaishoitajina, koska Suomi on ajanut alas vanhusten hoidon? Olisiko vastikkeellisuus esim ilmaistyötä? Siis sellaista jota teettämällä viedään muilta palkkatyötä?

Hyviä pointteja nämä.

Tarkoitin yksinkertaisesti sitä, että kansalaisuuden jo saaneiden haittamaahanmuuttajien kohdalla eräs keino tuottaa maastapoistumispainetta olisi sitoa työttömyyspäiväraha velvollisuuteen tehdä jotain osoitettua tilapäistyötä. Risusavottaan, siivoamaan maanteiden laitoja tai puistoja roskista, lakasemaan toreja jne. Mallia voisi ottaa menneiden vuosikymmenien hätäaputöiden järjestelystä, sillä ei sentään Suomessakaan ole aina jaeltu vastikkeetonta työttömyyspäivärahaa.

On maailmanhistoriassa aivan uutta, että laajoille joukoille työikäisiä ja -kuntoisia maksetaan elatus vastikkeetta. Maapallon valtioiden joukossa tällainen on myös varsin harvinaista ja siksi juuri vetovoimatekijä ei-toivotun aineksen maahanmuutolle.

Ehdotusta ei siis sinällään ollut suunnattu suomalaisille, vaan "suomalaisille". Suomalaisten parissa työttömyys ei ole yleensä ihailtu ja haluttu peruselämäntapa, johon koko suku kannustaa ja näyttää mallia. Käytännössä vastikkeellisuuden vaatimus voisi napsahtaa vaikka vasta kun työttömyyttä on 12 kk takana.

Parempi olisi toki, jos sosiaalietuudet olisi sidottu kansalaisuuteen ja kansalaisuuksia peruttaisiin integraation puuttumisen perusteella.

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 526
 • Liked: 6066
Vs: Voidaanko Suomen väestönvaihto vielä estää?
« Vastaus #371 : 09.02.2023, 14:52:19 »
Tuo Kestävän kehityksen toimikunnan Agenda2030-tiekarttahan on kuin suoraan kaaoksen rakentajan käsikirjasta. Vai miltähän kannalta on "kestävää kehitystä" lisätä radikaalisti maahanmuuttajien määrää ja rikkoa heteronormatiivinen perhekäsitys?

Globalisti-Sannahan se tietenkin on huseerannut toimikunnan puheenjohtajana  :facepalm:

https://kestavakehitys.fi/toimikunta/kokoonpano

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 474
 • Liked: 10591
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vihreä ehdokas: kansanvaihto on totta
« Vastaus #372 : 10.03.2023, 13:36:30 »
Vihreät onkivat nyt syvissä vesissä. Epätoivo valtaa ja nuivien ääniä kalastellaan?

Kalevan ehdokaskirjoitukset 10.3.2023.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2023, 13:49:27 kirjoittanut Shemeikka »
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 114
 • Liked: 11590
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Vihreä ehdokas: kansanvaihto on totta
« Vastaus #373 : 10.03.2023, 15:07:08 »

Vihreät onkivat nyt syvissä vesissä. Epätoivo valtaa ja nuivien ääniä kalastellaan?


Huomasit varmaan että vaikka Sakari Kouti lateli pitkät pätkät tarkistettavia faktoja, hän ei silti maininnut ilmiön tiivistävää sanaa: väestönvaihto. Näin siksi että tilastofaktoista voi kyllä puhua ummet ja lammet, mutta hyväksytyssä diskurssissa väestönvaihto on salaliittoteoria. Näin Sakari Kouti on tämän asian kanssa puun ja kuoren välissä, ja se ahdas tila on Vihreä liitto.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen