Kirjoittaja Aihe: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)  (Luettu 371630 kertaa)

Jaksuhali

 • Vieras
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1770 : 15.03.2018, 09:27:44 »
Nurmen kirjassa kiinnostavinta oli Halla-ahon haastattelusta selvinnyt tieto, että Soini itse pyysi Halliksen aikanaan mukaan puolueeseen. Soini ei asiaa kommentoinut haastattelussaan, taitaa vähän harmittaa. Ei sovi kaappausnarratiiviin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 084
 • Liked: 132145
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1771 : 10.09.2018, 16:20:47 »
Lainaus
Hjallis Harkimo tunnustaa: Ero kokoomuksesta pelotti – "Mietin, millainen vastaisku sieltä tulee"

Sinisen tulevaisuuden loikka oli Harry Harkimon mukaan hallitukselta suunniteltu manööveri, joka kansanedustajilta salattiin – vahvistuksen hän kertoo saaneensa perussuomalaiskonkari Raimo Vistbackalta.

Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry Harkimo (Liike Nyt) jatkaa kokoomuksen ja Suomen poliittisen kulttuurin ryöpyttämistä tänään julkaistussa kirjassa Suoraan sanottuna.

Harkimon mielestä Suomessa valta on keskittynyt niin pienelle piirille, että kansanedustaja Elina Lepomäen aikaisempi arvio kokoomuksen tilataksista kalpenee.

– Suomen päätöksentekijät mahtuvat tilataksiin, Harkimo kirjoittaa.

Harkimon mukaan ei vaan kokoomuksen, vaan koko maan vallankäyttäjät mahtuvat yhteen tilataksiin: tämä viisikko on Harkimon mukaan presidentti Sauli Niinistö sekä pää- ja valtiovarainministerit Juha Sipilä (kesk.) ja Petteri Orpo (kok.) avustajineen. Edes eurooppaministeri Sampo Terho ei tähän ydinporukkaan mahdu, vaan matkustaa takapuskurilla.

[...]

Harkimo: Sinisten loikka masinoitiin hallituksen kanssa

Harkimo kertoo lopettaneensa kokoomuksen ryhmäkokouksissa käymisen kesän 2017 hallituskriisin jälkeen. Tuoreen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon perussuomalaiset erotettiin hallituksesta, ja puolueesta omaan ryhmäänsä loikanneet siniset saivat pitää ministerinsalkkunsa.

Kansanedustajat pidettiin kuitenkin hallituksen suunnitelmasta ja toteutuksesta tietämättöminä.

– Sitä ei käsitelty ryhmäkokouksessa, eikä siitä edes kerrottu siellä, Harkimo sanoo.


Lännen media uutisoi hallituspuolueiden suunnitelmista kesäkuussa 2017.

Hallituspuolueista on kiistetty jyrkästi, että perussuomalaisten kahtiajako ja sinisen eduskuntaryhmän muodostamisen sekä ministerinsalkkujen säilyttäminen olisi ollut suunniteltu tapahtumakulku.

Harkimo on eri mieltä.

– Tietysti tämä oli hallituksen ja kokoomuksen tiedossa ja etukäteen suunniteltu ja sovittu manööveri.

Harkimo on varma, että myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tiesi asiasta.

– Kuulin sen myöhemmin Veikkauksen hallituksen kokouksessakin, kun Raimo Vistbacka, joka silloin oli perussuomalaisten säätiön johdossa, kertoi mulle, että kaikki oli sovittu etukäteen kokoomuksen ja loikkaavien perussuomalaisten kanssa.
Yle 10.9.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 521
 • Liked: 15755
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1772 : 28.10.2018, 16:52:04 »

Kuinka loikkarit olisivat voineet olla varmoja hallituksessa jatkamisestaan jo ennen Perussuomalaisten puoluekokousta ellei asiasta olisi jo alustavasti sovittu hallituksen sisällä?


Eivät olisi olleet varmoja, eivätkä olisi muuten uskaltaneet loikata. Harkimon todistus tukee tätä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 084
 • Liked: 132145
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1773 : 30.01.2019, 11:46:02 »
Kokoomuksen ajatushautomon julkaisu:

Lainaus
Jukka Helttula: Ei elämää voi käsikirjoittaa

Vuoden kovimmaksi skuupiksi kuvailtu lehtijuttu ilmestyi Lännen Median lehdissä kesäkuun 3. päivä. Toimittaja Lauri Nurmi kirjoitti salaisiin lähteisiinsä nojautuen, että perussuomalaisten johdossa varauduttiin seuraavan viikonlopun puoluekokoukseen toimintasuunnitelmalla, joka pantaisiin toimeen, mikäli Jussi Halla-aho valittaisiin puolueen puheenjohtajaksi.

Suunnitelman A-mallissa Nurmen soinilais-terholaisiksi nimeämä ryhmittymä erottaisi halla-aholaiset kansanedustajat eduskuntaryhmästä ja puoluehallituksen avulla koko puolueesta. B-mallissa tämä ryhmittymä eroaisi itse ja perustaisi oman eduskuntaryhmän.

Uutiseen suhtauduttiin kaksijakoisesti. Toiset uskoivat sen sanomaan ja toiset, mm. varsin monet Lännen Median ulkopuoliset tiedotusvälineet, suhtautuivat siihen epäilevästi. Niiden epäilylle antoi puhtia väistyvän puheenjohtajan Timo Soinin blogikirjoitus, jossa tämä kiistää ajatuksen loikkaamisestaan perustamastaan puolueesta mielettömänä:  ”Juudas meni ja hirtti itsensä”

Nurmi sai pontta, kun B-malli sattui toteutumaan. Hän otti vapaata työstään ja kirjoitti kirjan ”Perussuomalaisten hajoamisen historia”. Kirjassaan Nurmi väittää perussuomalaisten 20 kansanedustajan loikkauksen olleen etukäteen käsikirjoitetun. Lisäksi hän antaa ymmärtää pääministeri Juha Sipilän valehdelleen, kun tämä kiisti, että hallituksessa olisi tehty toimintasuunnitelma perussuomalaisten puoluekokouksen mahdollisen lopputuloksen varalta.

Nurmen mukaan myös Sipilän matka Kultarantaan esittämään hallituksensa eronpyyntö oli pelkkää poliittista teatteria, koska pääministeri tiesi jo Helsingistä lähtiessään perussuomalaisista irtaantuneesta ryhmästä ja sen halusta jatkaa hallituksessa.

Nurmi esittää, että perussuomalaisten hajoaminen ja hallituksen jatkaminen eronneitten tuella oli insinöörimäisen tarkasti etukäteen suunniteltu. Kieltämättä Nurmi saa sen siltä näyttämään. Moni myös uskoo asioiden tapahtuneen juuri kirjassa kuvaillulla tavalla. Uskon huipennuksena voi pitää Nurmen Suomen Kuvalehdeltä saamaa journalistipalkintoa.

Tapahtumakuvauksessa on kuitenkin vakava ongelma.

Vaikka Nurmi kirjansa alkusanoissa toteaa politiikan olevan ihmisten välistä toimintaa – ei insinööritiedettä, niin hän esittää asiat ikään kuin ihmisten tekojen ja seurausten yhteys olisi tiukan kausaalinen, ja että ihmisten teot perustuisivat aina tietoisiin, rationaalisiin syihin; kun tapahtuu jotain erityistä, niin sen on ilman muuta oltava jonkun tai joidenkin etukäteen suunnittelemaa.

Näin ei asia kuitenkaan inhimillisessä toiminnassa ole. Meillä voi olla ajatuksia siitä, miten asiat kulkevat. Me voimme myös tehdä suunnitelmia erilaisten vaihtoehtojen varalta. Emme kuitenkaan ole täällä yksin. Lukemattomien muiden toiveet, ajatukset ja teot vaikuttavat siihen, mitä lopulta tapahtuu.

[...]

Istuva hallituksemme syntyi keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen parlamentaarisen enemmistön varaan. On ymmärrettävää, että keskusta ja kokoomus olivat huolestuneita perussuomalaisten kaikkien nähtävissä olleesta hajaannuksesta. Kumpikin puolueista myös suhtautui varauksella ajatukseen yhteistyöstä Jussi Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Tämä ei kuitenkaan todista, että keskusta ja kokoomus olisivat rakentaneet etukäteen yhdessä soinilais-terholaisten kanssa suunnitelman näiden irtautumisesta perussuomalaisista ja oman eduskuntaryhmän muodostamisesta. Nimettömiin lähteisiin ja omiin oletuksiinsa nojautuen Nurmi esittää, että suunnitelma oli olemassa. Esitys on asetettavissa kyseenalaiseksi tarkasteltaessa tapahtumia huomioiden sattuman merkitys.

[...]

Maanantaina Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo tapasivat Halla-ahon ja totesivat, että edellytyksiä jatkaa hallitustyöskentelyä tämän johtaman puolueen kanssa ei ole. Hallituksen oli erottava. Eroilmoitus oli tarkoitus esittää tasavallan presidentille seuraavana päivänä, tiistaina klo 15.00.

Pääministeri Sipilä varasi presidentiltä tapaamisajan Kultarantaan Naantaliin. Lauri Nurmi väittää matkan Kultarantaan olleen pelkkää teatteria, koska Sipilä tiesi jo siinä vaiheessa, että perussuomalaisista eronnut ryhmä oli perustettu, ja että siinä oli riittävästi edustajia, jotta hallitus voi jatkaa toimintaansa parlamentaarisen enemmistön turvin.

Väitteeltä vie kuitenkin pohjaa Timo Soinin valtiosihteerin Samuli Virtasen Iltasanomille antama haastattelu, josta käy ilmi, että vielä sunnuntai-iltana oli ajatuksena, että eduskuntaryhmän enemmistö erottaa halla-aholaiset ja jäljelle jäävät jatkavat hallituksen tukemista. Tällaisesta suunnitelmasta informoitiin myös Sipilää. Tämä piti sitä epärealistisena ja ilmoitti, että hänen on mietittävä muitakin vaihtoehtoja.

Vaihtoehto realisoitui sittemmin matkaksi jättämään hallituksen eronpyyntö. Teatterista ei siis ollut kyse, vaan ainoaksi mahdollisuudeksi jääneestä ratkaisusta tilanteessa, jossa hallitus oli menettämässä parlamentaarisen enemmistönsä.

[...]

Lauri Nurmi väittää pääministerin paitsi järjestäneen näytösluonteisen eronpyyntömatkan, myös valehdelleen eduskunnassa kieltäessään perussuomalaisten hajoamisen olleen ennalta käsikirjoitettu. Sipilä sanoi, että hän ei ollut ollut mukana hallituksessa missään sellaisissa keskusteluissa, joissa tällaista suunnitelmaa [perussuomalaisten ryhmän hajottaminen, uuden ryhmän perustaminen ja ministerien jatkaminen tehtävissään] olisi tehty.

Lauri Nurmi ei esitä kirjassaan yhtään todistetta siitä, etteikö asia olisi siten kuin Sipilä sanoo.  Nurmen rakentama kuvaus tapahtumista perustuu ilmeiseen oletukseen, että perussuomalaisten hajoamisen ja sen jälkeisten tapahtumien kaltaisia asioita ei yksinkertaisesti voi tapahtua ilman käsikirjoitusta.

Nurmi ilmaisee kirjassaan harminsa siitä, että jotkut tiedotusvälineet epäilevät hänen tapahtumakuvauksensa oikeellisuutta. Hän kirjoittaa: ”[-) ollakseen vallan vahtikoira suomalaisen median on pystyttävä vaikeissa ja tärkeissä uutistilanteissa kriittiseen politiikan journalismiin kollektiivisesti.” Vaatimus on pelottava, sillä kollektiivisuuden toteutuminen johtaisi kritiikittömään yhden totuuden julistamiseen.

Avoimen yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että on toimittajia, jotka ymmärtävät asioiden olevan moniulotteisimpia kuin populistit – olivat he sitten poliitikkoja tai toimittajakollegoita – yrittävät selittää. Politiikka on elämää. Sitä ei todellakaan voi käsikirjoittaa.
https://toivoajatuspaja.fi/ei-elamaa-voi-kasikirjoittaa/ 3.1.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 526
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1774 : 16.05.2019, 11:10:27 »
No niin, olen lähipäivinä lukenut tätä kirjaa korjaten näin ns. aukkoa yleissivistyksessä, kun en aiemmin PS:ää seurannut enkä siis tiennyt tästä koko tapauksesta juuri mitään.

Tapauksen tosiasiat on varmaan tässä jo puitu, joten ei niistä nyt sen enempää, mutta minua ihmetytti varsinkin tämä yksi kohta kirjassa:

Lainaus käyttäjältä: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
Hotellin aulassa kohtaan humalaisen Halla-ahon kannattajan, joka äkkää kaulalle jääneen mediapassini. Hän alkaa kertoa tarinaa siitä, miten kiittämättömät maahanmuuttajat rohmuavat sosiaalituet ja miten hänen iäkkäälle äidilleen - Suomea rakentaneelle ja päivätyönsä tehneelle naiselle - ei jää tarpeeksi rahaa elämiseen. Ennakkoluulot istuvat syvässä. Sekin on totta, että jos turvapaikanhakijoille ei annettaisi julkista tukea euroakaan, takuueläkkeitä ja muita minimietuuksia voitaisiin teoriassa korottaa melko tuntuvasti. Mutta suomalaisia sitovat kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja länsimaiseen humanismiin kuuluva moraalinen auttamisvelvoite - ja miten meitä itseämme kohdeltaisiin, jos joskus joutuisimme etsimään turvaa muista maista? Vaikeisiin asioihin ei ole helppoja ratkaisuja. ---  Toisaalta on hyvä, että ihmiset tuntevat pahimmista ennakkoluuloistaan pientä häpeää. Silloin he käyttäytyvät kunnioittavasti muita kohtaan.

Siis se, että maahanmuuttajat saavat paljon sosiaalitukia, on pelkkä "ennakkoluulo"?  ??? Ja tuo "länsimaiseen humanismiin kuuluva moraalinen auttamisvelvoite" on tässä kyllä venytetty aika pitkälle... Noista nk. ennakkoluuloistahan jaksetaan jauhaa, mutta ihmetyttää vain sitäkin enemmän, kun tällaisen kirjan kirjoittaja tuskin on mikään ihan ns. tavan "suvakkitoimittaja", niin miksi sitten menee kirjoittamaan tuollaisia?
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019, 11:13:01 kirjoittanut Rosalia »
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 528
 • Liked: 6743
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1775 : 16.05.2019, 12:10:36 »
Lainaus käyttäjältä: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
miten meitä itseämme kohdeltaisiin, jos joskus joutuisimme etsimään turvaa muista maista?

Olen vuosia sitten kirjoittanut tämän vasta-argumentin tänne Hommalle, mutta minusta se ansaitsee tulla kirjoitetuksi uudestaan. Jos se vaikka leviäisi useamman nuivan argumenttiarsenaaliin.

Länsimaissa otetaan avosylin vastaan somaleita, irakilaisia ja afgaaneja, jotka eivät missään historian vaiheessa ole tarjonneet turvaa kenellekään. Miksi emme sano heille: ette ole aiemmilla toimillanne ansainneet muun maailman hyväntahtoisuutta, ansaitkaa se ensin ja tulkaa sitten anomaan apua uudestaan! Suomi on tällä hetkellä hyysännyt haittamaahanmuuttajia noin kolmekymmentä vuotta. Jos nyt lopetamme sen, miksi se lopettaisi auttamishalun suomalaisia kohtaan? Olemmehan me jo noin kolmekymmentä vuotta kerryttäneet hyväntahtoisuustiliämme, toisin kuin somalit, irakilaiset ja afgaanit, jotka nauttivat hyväntahtoisuudesta ilmankin.

Lisäksi voisi esittää toisenlaisen näkökulman. Suomalaiset ovat korkeasti koulutettuja, työhaluisia ja lainkuuliaisia ihmisiä. Jos me jostain syystä joutuisimme lähtemään pakoon kotimaastamme, meistä olisi oikeasti hyötyä vastaanottavalle yhteiskunnalle, toisin kuin kehitysmaalaisista. Meidän vastaanottajamme ei tarvitsisi punnita mitään hyväntahtoisuusnäkökulmia, oma etu riittäisi vakuuttamaan heidät siitä, että meidät kannattaa toivottaa tervetulleiksi.
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 526
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1776 : 16.05.2019, 12:51:27 »
^ Totta, ja olisin itse vastannut ko. kysymykseen että "tuskin kovin hyvin" ;), mutta jätin sen pois kommentistani kun mielestäni se ei ollut tuossa lainaamassani kohdassa se olennaisin seikka, vaan tuo käsite "ennakkoluulot", jota jäin ihmettelemään... Se vain on niin usein käytetty lyömäase, että sille olisi myös hyvä olla enemmän argumenttiarsenaalia (kuin ainakaan itselläni tällä hetkellä on).
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 084
 • Liked: 132145
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1777 : 16.05.2019, 18:05:25 »
Lainaus käyttäjältä: Lauri Nurmi
Hotellin aulassa kohtaan humalaisen Halla-ahon kannattajan, joka äkkää kaulalle jääneen mediapassini. Hän alkaa kertoa tarinaa siitä, miten kiittämättömät maahanmuuttajat rohmuavat sosiaalituet ja miten hänen iäkkäälle äidilleen - Suomea rakentaneelle ja päivätyönsä tehneelle naiselle - ei jää tarpeeksi rahaa elämiseen. Ennakkoluulot istuvat syvässä. Sekin on totta, että jos turvapaikanhakijoille ei annettaisi julkista tukea euroakaan, takuueläkkeitä ja muita minimietuuksia voitaisiin teoriassa korottaa melko tuntuvasti. Mutta suomalaisia sitovat kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja länsimaiseen humanismiin kuuluva moraalinen auttamisvelvoite - ja miten meitä itseämme kohdeltaisiin, jos joskus joutuisimme etsimään turvaa muista maista? Vaikeisiin asioihin ei ole helppoja ratkaisuja. ---  Toisaalta on hyvä, että ihmiset tuntevat pahimmista ennakkoluuloistaan pientä häpeää. Silloin he käyttäytyvät kunnioittavasti muita kohtaan.

Nurmena en puhuisi mitään ennakkoluuloista, kun toimittaja ei selvästikään ole perehtynyt maahanmuuttoaiheeseen edes alkeiden verran.

Haitallisen maahanmuuton rajoittamiseen on olemassa yllättävän helppoja ja tehokkaita ratkaisuja, mutta Nurmi ei näköjään tunne edes kansainvälisten sopimusten todellisia velvoitteita. YK:n pakolaissopimus ei edellytä esimerkiksi turvapaikanhakumaahan asuttamista. Suojaa voidaan tarjota muuallakin kuin Suomessa ja Euroopassa.

Eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä on maailmassa harvinainen poikkeus ja Suomi on siinä vielä aivan poikkeuksellisen antelias, joten järjestelmää ei voi perustella ainakaan vastavuoroisuusperiaatteella. Se on muutenkin erittäin kallis ja tehoton auttamisen muoto. Tehokkaampaa ja ja eettisestikin perustellumpaa olisi auttaa moninkertaisesti suurempaa määrää ihmisiä mutta vain Euroopan ulkopuolella. Se myös vähentäisi turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä, kun suurin osa Välimeren ylittävistä ja turvapaikkaa hakevista on pelkkiä elintasopakolaisia, joista ei päästä eroon, vaikka he eivät turvapaikkaa saisikaan.

On varsin helppoa laatia turvapaikanhakuun sellaiset uudet pelisäännöt, jotka lopettavat nykyisenlaisen turvapaikkaturismin, mutta joiden kautta useammat maailman oikeasti vainotuista - tarvittaessa myös suomalaiset - saisivat helpommin ja parempaa suojaa lähempänä kotimaataan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1778 : 16.05.2019, 18:41:07 »
Mä luin just tällaiselta sivustolta kuin hs.fi, että Suomen somalit ovat kunnostautuneet rikollisuudessa ja narkkaamisessa. Se on varmaan joku halla-aholaisien kuunatsien valeuutistuutti jos Nurmelta kysytään.

Tätähän tää äärioikeiston uhka onkin tavannut olla ja sen takia sillä ei enää olekaan uskottavuutta.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 152
 • Liked: 7003
 • Sus siunatkoon
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1779 : 16.05.2019, 19:22:54 »
Kokoomuksen ajatushautomon julkaisu:

Minä jo mietin, mikä Kokoomuksessa saa heidät vielä inttämään ettei Kokoomuksella ja Keskustalla mukamas olisi ollut käsikirjoitusta PS:n puoluekokousta varten. No tuo olikin on jo 1 vuoden ja 5 kk vanha kirjoitus.

Nyt Kokoomus on samalla ylimielisyyden ja näppäryyden linjalla ajanut itsensä vallattomaksi ja opposition partaalle. Toivottavasti Kokoomuksen rahoittajat (ruotsinkieliset säätiöt, lobbarit, EK...) muistuttavat, kun ei ole valtaakaan, ei ole rahaakaan tulossa. (Jos tämä olisi fakta, voisin tuntea pientä vahingoniloa, tyydyn mielikuvituksen tuottamaan mielihyvään, näin voisi olla.)
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 526
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1780 : 16.05.2019, 20:06:19 »
Hyvin argumentoitu, Roope ja törö; ihme vain miten suurempi osa ihmisistä ei asiaa ymmärrä, vaan se "ennakkoluuloista" puhuminen istuu ihmeen sitkeässä (vähintään yhtä sitkeässä kuin ne mainostetut ennakkoluulot)... 
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1781 : 08.09.2020, 10:21:09 »
Perussuomalaiset jakautui kahtia, koska sen sen aikainen johto ei vastannut sitä mitä äänestäjille oli luvattu.

Ja, toisaalta puolueen sisällä oli iso porukka, jolla oli valmiudet vastata omaan huutoonsa, ja olivat sen valmiita tekemään.

Soinilla oli aina vain oma lehmä ojassa, ei ketään muuta. Kaikki olivat hänelle vain välineitä joilla päästä valtaan ja ministeriksi asti, hän hyväksikäytti loppuun asti hännystelijöitään, sampo terhoa, simon eloa, pihviä ja muita, jotka sitten jäivätkin kaikki aivan heitteille kun putosivat eduskunnasta, ne pöljät kuvitteli loppuun asti että soini pitää heistä huolta niinkuin suurelta esikuvalta olis voinut odottaa, soinia ei vaan tippaakaan kiinnostaneet muut, vain itsellä oli merkitystä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 084
 • Liked: 132145
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1782 : 08.09.2020, 12:36:44 »
^^Tämäkin tulossa lähiviikkoina:

Lainaus
Lauri Nurmi: Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta kertoo Halla­-ahon tarinan Tampereen Peltolammin lähiöstä 2020­-lu­vun kiistellyimmäksi suomalaiseksi poliitikoksi.

Halla-­ahon nousu perussuomalaisten puheenjohta­jaksi ei ole sattumaa, mutta hänen elämässään ja urassaan on paljon asioita, jotka ovat tähän asti olleet suurelle ylei­sölle tuntemattomia.

Halla­-ahon lapsuutta varjostivat rankka koulu­kiusaaminen ja isän alkoholinkäyttö. Vanhemmat ero­sivat hänen ollessaan kaksitoistavuotias. Halla-­aho sai päättötodistuksen Tammerkosken peruskoulusta ja luki­on ovet avautuivat kymppiluokan kautta. Lukiossa hän kutsui itseään arjalaiseksi ja puhui neekereistä. Siviilipal­velusaikana Halla­-aho pohti pornokaupan perustamista Joensuuhun. Tunnetuksi hän nousi vuonna 2003 aloitta­mansa Scripta­-blogin teksteillä.

Teoksessa pääsevät ääneen Halla­-ahon lapsuuden ja nuoruuden opettajat ja hänen kanssaan politiikassa vai­kuttaneet ihmiset. Kirja paljastaa kuinka Halla­-ahon kannattajat ottivat haltuunsa perussuomalaisen puolueen. Suunnitelma vallan ja puolueen kaappaamisesta Timo Soinilta alkoi hahmottua Hommaforum-keskustelu­palstalla jo ennen ensimmäistä jytkyä.

Elämäntarinan rinnalla kirjassa kulkee analyysi Halla­-ahon yhteiskunnallisesta ajattelusta ja sen kehittymisestä.
Into-kustannus
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 213
 • Liked: 91678
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1783 : 08.09.2020, 12:56:04 »
Lainaus
Lauri Nurmi: Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta

Kirja paljastaa kuinka Halla­-ahon kannattajat ottivat haltuunsa perussuomalaisen puolueen. Suunnitelma vallan ja puolueen kaappaamisesta Timo Soinilta alkoi hahmottua Hommaforum-keskustelu­palstalla jo ennen ensimmäistä jytkyä.
Into-kustannus

Tuo haltuunotto on vähän lähempänä totuutta. Mutta pakkohan se oli tehdä, koska puheenjohtaja oli myynyt itsensä globalismin pirulle, keskiyöllä tienristeyksessä, allekirjoittaen sopimuksen omalla verellään. Siis noin niinkuin vertauskuvallisesti. Luulisin.

Sehän oli siis perkeleen Soini, joka itse yritti kaapata oman puolueensa!

PS:n uskolliset jäsenet sen sijaan pysyivät siellä missä olivat aina olleet, kansallismielisissä arvoissa!

Salaliitto-Soini sitten lähti maantielle ihmettelemään, notta "miksi, oi miksi Jumalani, poltin oman taloni, 30 hopearahasta? Täällä maantiellä on niin anketa."
« Viimeksi muokattu: 08.09.2020, 13:00:39 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Catalpa

 • Vieras
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1784 : 08.09.2020, 12:57:41 »
Vähän huvittavaa, että Nurmen kirjan esittelyyn on pitänyt nostaa sekin, että lukioaikoinaan Halla-aho puhui neekereistä. Muistaakseni H-a on syntynyt 70-luvun alkupuolella. Tuonikäisen lukiovuosina oli vielä ns. normaalia käyttää neekeri-sanaa, korrektiuden aika koitti vasta myöhemmin.

Milloin Halla-aho mahtaa kirjoittaa omaelämäkertansa?

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 349
 • Liked: 13022
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1785 : 08.09.2020, 13:11:58 »
Vähän huvittavaa, että Nurmen kirjan esittelyyn on pitänyt nostaa sekin, että lukioaikoinaan Halla-aho puhui neekereistä. Muistaakseni H-a on syntynyt 70-luvun alkupuolella. Tuonikäisen lukiovuosina oli vielä ns. normaalia käyttää neekeri-sanaa, korrektiuden aika koitti vasta myöhemmin.

Minusta 80-luvun puolivälistä alkaen neekeri alkoi käydä yhä sopimattomammaksi, vaikkei ihan pahuuden sana vielä ollutkaan.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 368
 • Liked: 1132
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1786 : 08.09.2020, 13:17:01 »
Vähän huvittavaa, että Nurmen kirjan esittelyyn on pitänyt nostaa sekin, että lukioaikoinaan Halla-aho puhui neekereistä. Muistaakseni H-a on syntynyt 70-luvun alkupuolella. Tuonikäisen lukiovuosina oli vielä ns. normaalia käyttää neekeri-sanaa, korrektiuden aika koitti vasta myöhemmin.

Milloin Halla-aho mahtaa kirjoittaa omaelämäkertansa?
Millaisessa yhteydessä tämä nostettiin esiin? Oliko kyseessä se bändihaastattelu?

Catalpa

 • Vieras
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1787 : 08.09.2020, 13:31:37 »
Vähän huvittavaa, että Nurmen kirjan esittelyyn on pitänyt nostaa sekin, että lukioaikoinaan Halla-aho puhui neekereistä. Muistaakseni H-a on syntynyt 70-luvun alkupuolella. Tuonikäisen lukiovuosina oli vielä ns. normaalia käyttää neekeri-sanaa, korrektiuden aika koitti vasta myöhemmin.

Milloin Halla-aho mahtaa kirjoittaa omaelämäkertansa?
Millaisessa yhteydessä tämä nostettiin esiin? Oliko kyseessä se bändihaastattelu?

Tarkoitin kustantajan lyhyttä esittelyä kirjasta. Se on kokonaisuudessaan Roopen viestissä ylempänä. Itse kirja ilmestyy tässä kuussa ja on kustantajan (Into) mukaan nyt ennakkotilattavissa.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 594
 • Liked: 27663
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1788 : 08.09.2020, 13:45:07 »
Tuon kaappaamisen hokemisen tarkoituksena on pelkästään kyseenalaistaa nykyään puoluetta johtavien oikeutta paikkaansa ja luoda sellaista mielikuvaa, että positiot on vääryydellä anastettu joiltain sellaisilta jolla olisi niihin suurempi oikeus.
Tämä mielikuva koitetaan luoda sellaisten ihmisten mieliin jotka eivät tiedä asiasta tarpeeksi eivätkä ymmärrä ettei jäsenäänestyksellä kaapata yhtään mitään.

Ainoa joka edes yritti mitään kaappausta oli väistymään joutunut entinen johto.

Kyse on samasta paskanheiton jatkumosta joka alkoi 2017 ja jolle ei näytä loppua löytyvän.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 213
 • Liked: 91678
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1789 : 08.09.2020, 13:53:05 »
Ainoa joka edes yritti mitään kaappausta oli väistymään joutunut entinen johto.

Kyse on samasta paskanheiton jatkumosta joka alkoi 2017 ja jolle ei näytä loppua löytyvän.

Paskanheitto Trumppia vastaan on jatkunut kohta 4 vuotta, ja jatkuu täältä ikuisuuteen. Siinä sitä vertailukohtaa. Mutta koirat räksyttää, ja karavaani kulkee.
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1790 : 08.09.2020, 14:10:43 »
Ainoa joka edes yritti mitään kaappausta oli väistymään joutunut entinen johto.

Kyse on samasta paskanheiton jatkumosta joka alkoi 2017 ja jolle ei näytä loppua löytyvän.

Paskanheitto Trumppia vastaan on jatkunut kohta 4 vuotta, ja jatkuu täältä ikuisuuteen. Siinä sitä vertailukohtaa. Mutta koirat räksyttää, ja karavaani kulkee.

Sama juttu muuten Putinin kohdalla. Paskaa on heitetty niin kauan kuin Vladimir on ollut Venäjällä johdossa. Mutta koirat räksyttää ja karavaani kulkee  ;)


justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1791 : 08.09.2020, 14:44:32 »
Joku voisi kysyä Lauri Nurmelta & co miksi he käyttävät lähteenään ainoastaan eduskunnasta pudonneita uuvatteja eikä ollenkaan eduskunnassa edelleen olevia perussuomalaisia? Voisiko eduskunnasta pudonneiden ja nollakannatukseen vajonneiden uuvattien mielipiteisiin yhtään vaikuttaa katkeruus? Entä mistä lähtien objektiivista informaatiota on saatu haastattelemalla vain kiistan toista osapuolta? Näin yksipuoliselle journalismille on muuten ihan oma nimikin.

 

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 12189
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia (kirja)
« Vastaus #1792 : 08.09.2020, 14:50:22 »
Sisulaiset kaappasi, puolue jakaantui, puolue hajosi...

Mitä sitten oikeasti tapahtui, niin puolueesta irtaantui uuteen puheenjohtajaan tyytymätön pieni mutta kovin äänekäs joukkio, jonka kannatukseksi mitattiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 0,97%:a annetuista äänistä.

Perussuomalaisen puolueen kannatukseen tuon pienen joukkion irtaantumisella ei ollut luultavasti mitään merkitystä, 2019 vaalitulos 17.5%:a oli ainoastaan 0,2%-yksikköä heikompi kuin vuoden 2015 vaaleissa, itseasiassa Perussuomalaiset saivat yhden lisäedustajan verrattuna vuoden 2015 tulokseen, Sinisen Tuhnun Tulevaisuuden tuloksen ja kansanedustajapaikat varmaan kaikki muistavatkin..
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-