Kirjoittaja Aihe: 2017-11-02 Saksa: Yksintulleet alaikäiset pakolaisterroristit  (Luettu 2050 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
Saksalaislehti kertoo ilmiöstä, josta täällä saatiin Turussa jo esimakua.

Lainaus
Saksa Alaikäiset pakolaiset

Nuori, yksintullut ja islamistien kohteena

Pidätetty syyrialainen Yamen A. saapui maahan yksintulleena alaikäisenä. Tällaiset pakolaiset ovat erityisen alttiita islamistien houkutuksille. Iän määrittäminen on ongelma viranomaisille.


Die Welt 2.11.2017 juttu saksaksi

Kun maassa juhlittiin 500 vuoden takaista uskonpuhdistuksen alkamista, niin GSG 9 ja erikoisjoukot hyökkäsivät Schwerinin Neu Zippendorfin kaupunginosassa erääseen elementtitaloon. Syyrialaisen 19-vuotiaan Yamen A:n epäillään "vahvoin perustein suunnitelleen islamilaisittain motivoitunutta iskua Saksaan vaarallisia räjähteitä käyttäen". Pidätysmääräys annettiin keskiviikkona.

Yamen A. on yksi sadoistatuhansista maahantulijoista, jotka saapuivat rajan yli syksyllä 2015 ilman lupaa ja tarkastuksia. Viimeksi hän oli asunut yksin asunnossaan sen jälkeen kun hänet oli ensin rekisteröity yksintulleeksi alaikäiseksi, kuten WELT sai tietää Mecklenburg-Vorpommernin sisäministeriöltä.

Hän ei ole ensimmäinen terrorimista epäilty ns. alaikäinen yksin maahantullut ulkomaalainen. Maassa on viimeisen puolentoista vuoden aikana ollut useita tällaisia tapauksia. Valtavasti vahvennetut valvontakoneistot ovat onnistuneet pysäyttämään joitakin ennen iskua, muut ovat toteuttaneet suunnitelmansa.

Viimeksi syyskuussa Hallen landgericht antoi pidätysmääräyksen syyrialaisesta, jonka ilmoitti iäkseen 16 vuotta. Häntä syytetään törkeän valtiota vaarantavan väkivaltaisen iskun valmistelusta. Syyrialainen oli saapunut yksintulleena Saksaan syksyllä 2015 ja hän oli maahan tultuaan tarjoutunut terrorijärjestö Islamilaiselle valtiolle "nukkuvaksi soluksi".

Lisäksi hän oli ladannut matkapuhelimeensa Kalashnikov-rynnäkkökiväärin rakennetta kuvaavan oppaan aikeenaan tehdä aseellinen isku Berliinissä. Syytetty oli yksintulleena alaikäisenä annettu evankelisen nuorisoavun hoidettavaksi Köthen lähellä Bobbessa sijaitsevalle maatilalle.

Toukokuun lopussa pidätettiin Gerswaldessa 17-vuotiaaksi oletettu syyrialainen alaikäisten hoitokodista terroriepäilyjen vuoksi. Kyseiseen poliisioperaatioon osallistui yli 100 poliisia. Potsdamin sisäministeriön mukaan usealta suunnalta oli saatu vihjeitä siitä, että mies halusi tehdä itsemurhaiskun Berliinissä.

Satoja kontaktiyrityksiä

Hän oli selittänyt WhatsApp-viestissään äidilleen, että hän haluaa liittyä "pyhään sotaan". Ministeriön mukaan myös syyrialaisen perhe tulkitsi viestin jäähyväisiksi. Alustava epäily törkeästä valtiota vaarantavasta rikoksesta ei osoittautunut pitäväksi, jonka johdosta 17-vuotias laskettiin taas vapaalle jalalle.

Heinäkuussa 2016 17-vuotiaaksi oletettu islamisti haavoitti vakavasti kirveellä neljää matkustajaa Treuchtlingenin ja Würzburgin välillä kulkeneessa paikallisjunassa. Junan hätäjarrutuksen jälkeen nuori mies pakeni ja haavoitti vielä yhtä naista lyömällä häntä kirveellä päähän. Poliisin erikoiskommandojoukot jäljittivät miestä ja ampuivat iskun tekijän, joka oli asunut yksintulleena pakolaisena perhehoidossa Ochsenfurtissa. Viranomaisille hän oli sanonut tulleensa Afganistanista, jonka väitteen asiantuntijat kyseenalaistivat myöhemmin. Eräässä tunnustusvideossa hän kertoo olevansa "Islamilaisen valtion sotilas".

Saksan sisäministeriön mukaan lokakuusta 2015 lähtien on tiedossa yli 340 tapausta, joissa islamistit ovat yrittäneet ottaa kontaktia pakolaisiin. Erityisen alttiita islamistien houkutteluille ovat yksintulleet alaikäiset.

Myös tunisialainen Anis Amri, joka tappoi viime vuoden joulukuussa 12 ihmistä iskussa Berliinin Breitscheidplatzilla radikalisoitui islamistimoskeijassa sen jälkeen kun hän oli laittomasti matkustanut Lampedusalle vuonna 2011 ja ilmoittautunut yksintulleeksi alaikäiseksi. Hänellä ei ollut mukana henkilöllisyyspapereita ja hän ilmoitti syntymäajakseen kaksi vuotta aiemman päivän (22.12.1994). Tämän johdosta hänet rekisteröitiin Italiassa 16-vuotiaaksi.

Iänmääritykseen liittyvä ongelma ilmeni myös vuosi sitten Freiburgissa raiskatun ja murhatun Maria L:n tapauksessa. Epäilty rikoksen tekijä Hussein K. oli ilmoittanut viranomaisille olevansa 17-vuotias pakolainen. Myöhemmin hän tunnusti olleensa jo Saksaan tullessaan (marraskuu 2015) täysi-ikäinen.

Nuorisoviranomaiset tekevät melkein aina vain pintapuolisen arvioinnin yksintulleiksi ilmoittautuvien iästä alustavan huostaanottopäätöksen yhteydessä.

Vuoden 2017 tammikuun ja elokuun välillä kaikista yksintulleista ulkomaalaisista turvapaikanhakijoista kirjattiin 82% 16-17 -vuotiaiksi. Kaikki nämä ikämerkinnät ovat kyseenalaisia, sillä etenkin Afganistanista, Syyriasta ja Eritreasta lähtöisin olevat ja 90 prosenttisesti miespuoliset uudet tulijat joutuvat vain harvoin lääketieteelliseen iänmääritykseen.

Nuorisoapulain piirissä nykyisin olevista noin 56.000 yksintulleesta ulkomaalaisesta yli kolmannes on virallisesti täysi-ikäisiä. He pysyvät nuorisoavun huomassa "nuorina aikuisina" myös 18 vuotta täytettyään, jos sosiaalityöntekijät ja nuorisoviranomaiset näkevät tälle olevan erityistä tarvetta - kaupunki- ja kuntaliiton mukaan heidän ylläpitonsa maksaa valtiolle yli 4 miljardia euroa tänä vuonna.

Ikäpetosongelma on tiedossa

Lisäksi monet nuoret turvapaikanhakijat onnistuvat rekisteröitymään nuorempina kuin mitä he ovat, koska suurimmalla osalla uusista tulijoista ei ole minkäänlaisia papereita, joilla he voisivat todistaa väitteensä henkilöllisyydestään tai iästään.

Vaikka kaikki ohjaajat ja nuorisoviraston työntekijät ovat perillä tästä ikäpetosongelmasta, niin vain harvoissa poikkeustapauksissa tehdään lääketieteellinen fyysistä kypsyyttä koskeva arvionti tai radiologinen tutkimus.

Saksan oikeuslääketieteellinen yhdistys on kyllä Forensische Altersdiagnostik -verkostonsa avulla kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen diagnosointistandardin, jolla voidaan määrittää alhaisin mahdollinen ikä. Tässä käytettävä röntgentutkimus on kuitenkin kiistelyn kohteena, sillä sen voidaan katsoa loukkaavan fyysistä koskemattomuutta.

Lihavoinnit mun.

Jos Saksassa havaitaan Portugalista tai Irlannista tullut yksin harhaileva alaikäinen, niin silloin tehdään mitä? Aletaan kouluttaa tästä työvoimapulan paikkajaa ja moniosaajaa, vai toimitaanko jotenkin toisin? Missä siis saksalaisten ajatusvirhe piilee?
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
Saksalaislehden juttu viime keväältä kertoo yksintulleiden aiheuttamista kustannuksista.

Lainaus
Saksa Nuoret maahanmuuttajat

Kunnat laskevat yksintulleisiin kuluvan 4 miljardia euroa

Yksintulleiden ulkomaisten alaikäisten kustannukset valtiolle voivat olla 4 - 4,8 miljardia euroa.
- Jos viime kuukausien trendi jatkuu, niin kustannukset voivat olla alhaisemmat.
- Baijerin finanssiministeri Markus Söder (CSU) vaatii: "Kustannukset on saatava laskemaan."


Die Welt 2.4.2017 juttu saksaksi

Saksan kaupunki- ja kuntaliitto (DStGB) ennakoi, että yksintulleiden ulkomaalaisten alaikäisten vastaanotto ja ylläpito maksaa valtiolle tänä vuonna 4 - 4,8 miljardia euroa.

"Welt am Sonntagin" hallussa oleva DStGB:n arvio perustuu kaikkeen heidän käytössään olevaan yksintulleita alaikäisiä pakolaisia koskevaan tietoon. Kaupunki- ja kuntaliiton tietojen mukaan 4,8 miljardin euron yläraja saavutetaan silloin jos yksintulleiden alaikäisten ja nuorten täysi-ikäisten määrä olisi ensi vuodenvaihteessa noin 64.000 henkeä, kuten tilanne oli joulukuun 2016 lopussa.

Jos viime kuukausien trendi jatkuu, niin kustannukset jäävät vähäisemmiksi ja olisivat silloin noin 4 miljardia euroa. Jo muutamien kuukausien ajan on alaikäisten yksintulleiden määrä ollut laskussa; sen sijaan nuorisoavun piiriin jäävien nuorten täysikäisten yli 18-vuotiaina määrä on kasvussa.

Ratkaisevin tekijä on paikkakustannus

Kaupunki- ja kuntaliiton arvion mukaan paikka laitoksessa maksaa kuukaudessa jopa 5.000 euroa. Jos nuori maahanmuuttaja asuu hoitovanhempien luona tai asukasryhmässä, niin kustannukset ovat silloin noin 1.000 euroa.

Arvio lähtee siitä, että kalliissa laitoksissa asuu 80% alaikäistä ja vain 20% asuu sopivissa asukasryhmissä tai hoitovanhempien luona. Lisäksi kaupunki- ja kuntaliitto arvioi, että nuorten täysikäisten keskuudessa suhde on aivan päinvastainen ja ainoastaan 20% asuu kalliissa majoituksessa ja muut 80% ovat vähäisempää hoitointensiteettiä vaativassa asukasryhmissä tai hoitoperheissä.

Ratkaisevin tekijä arviossa ovat ns. paikkakustannukset. Siihen kuuluvat majoitus, sekä hoitajien palkkakustannukset. Näiden arvioidaan nousevan 4,3 miljardiin euroon. Muita merkittäviä menoeriä arvioidaan olevan 228 miljoonaa euroa terveydenhoitokuluihin ja 314 miljoonaa euroa koulunkäyntiin.
 
"Kustannusten on laskettava"

Saksan perheministeriöstä vastattiin "Welt am Sonntagin" tiedusteluun, että ei ole mahdollista tehdä arviota keskimääräisistä kuluista per henkilö tai päivä, eikä myöskään koko vuoden kustannuksista. Mitään vastausta ei saatu kysymykseen, että voisiko miltä tahansa menneeltä kuukaudelta saada arvion kokonaiskustannuksista.
(...)
   
Saksalaisministeri vaatii kustannusten laskemista. Mikä kumma voisi saada sen aikaan?
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Jahas, saksalaiset siellä tienaa tulijoilla niin että lompakko repeää saumoista.

Kateellisina tuollaista täällä seuraan.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 445
 • Liked: 27404
Lainaus
Kaupunki- ja kuntaliiton arvion mukaan paikka laitoksessa maksaa kuukaudessa jopa 5.000 euroa. Jos nuori maahanmuuttaja asuu hoitovanhempien luona tai asukasryhmässä, niin kustannukset ovat silloin noin 1.000 euroa.

Halpaahan tuo on Suomeen verrattuna. Tuo jopa 5000 euron kuukausikustannus tekee vuodessa 60000 euroa. Suomessa taas muistaakseni tuollainen laitosasuttaminen voi maksaa suunnilleen jopa 100000 euroa vuodessa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 734
 • Liked: 6052
Lainaus
Pidätetty syyrialainen Yamen A. saapui maahan yksintulleena alaikäisenä. Tällaiset pakolaiset ovat erityisen alttiita islamistien houkutuksille.
Ja taas lähdetään siitä oletuksesta, että poloinen tulija on oikeasti turvapaikkaa tarvitseva viaton pakolainen eikä suinkaan jo valmiiksi pahat mielessä saapunut terroristi. Miksi nämä halutaan aina nähdä pikemminkin uhreina, jotka ulkopuolinen taho on viekotellut ja painostanut tekemään terrori-iskun. Terrosisti esitetään pohjimmiltaan hyvänä ihmisenä, joka vastentahtoisesti on pakotettu teroilemaan.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 184
 • Liked: 40517
Taas on "hädänalaisia" saatu Saksassa verekseltään kiinni terrori-iskun valmistelusta.

Lainaus
Baijeri Syyrialainen pidätetty

Oberfrankenin poliisi paljasti iskusuunnitelman

Nuori syyrialainen oli hankkinut pomminrakennusohjeet ja hän oli nauhoittanut tunnustusvideon. Sitten tuli poliisi. Tutkijat estivät ilmeisesti sattumalta iskun.


Die Welt 29.11.2017 juttu saksaksi

Oberfrankenin poliisi pidätti terrorismista epäillyn syyrialaisen ja esti samalla ilmeisesti iskun. Tutkijat löysivät 19-vuotiaan asunnosta Islamilaisen valtion terrorimiliisin symboleja, ohjeita pommin rakentamiseen ja vinkkejä siitä, kuinka voi hankkia käyttöönsä kuorma-auton. Lisäksi he löysivät miehen tunnustusvideon.

Tutkijat törmäsivät sattumalta terrorisuunnitelmiin: Syyrialainen oli heidän kohteena toisen rikoksen johdosta. Poliisi ei löytänyt vihjeitä konkreettisesta iskun kohteesta.

Vinkkejä kuorma-auton hankkimiseksi

Poliisit olivat pidättäneet 19-vuotiaan jo kesäkuussa asunnostaan Pegnitzissä (Bayreuthin alue), vahvistaa valtion pääsyyttäjä Georg Freutsmiedl "Süddeutsche Zeitungin" lehtiartikkelissa.

19-vuotias oli tullut Saksaan vuonna 2015 ja hän oli hakenut turvapaikkaa. Miehestä annettiin vangitsemismääräys heti pidätystä seuraavana päivänä. Syyte seurasi perässä marraskuussa - koska hän oli hankkinut käyttöönsä ohjeita törkeän valtion turvallisuutta vaarantavan väkivallanteon suorittamiseksi. Mies ei ole tähän mennessä kommentoinut millään tavalla syytöksiä, sanoi Freutsmiedl.

Kas, Saksan viranomaiset näemmä unohtaneet ilmoittaa tapauksesta ennen vaaleja. Ehkä kansalaiset olisivat voineet hermostua ja äänestää väärin. Voi myös olla, että heilläkin on sisäministeriöllä strategiana Suomen malliin olla maailman turvallisin maan. Best practices nääs. Se voittaa, joka eniten pimittää ...

Ruvenneet vielä näköjään antamaan vinkkejä siitä, miten helpoiten saa kuorma-auton käyttöönsä. Meillähän tämä onnistuu näppärästi, ihan omia kursseja järjestävät näille. Rattiin kelpaa kuka vaan.

Hyvälle, tehokkaalle ja räjähtävälle exit-strategialle on selkeää kysyntää. Kuka konsultti keksii parhaan? Arvelen, että joku Abdullah-niminen voisi olla Puttosia parempi ...
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Tagit: