UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-11-18: Vartiainen (kok): Työttömistä vain 40 000 pystyy työllistymään  (Luettu 21446 kertaa)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 906
 • Liked: 4219
Kansanedustaja Juhana Vartiaisen (kok) mielestä Suomen 400000 työttömästä (TEM työllisyyskatsaus 9/2017) vain 40 000 on "työllistämiskelpoisia". Loput ovat tietenkin työllistämiskelvottomia.
Vartiaisen mielestä Suomessa onkin työvoimapula, jonka vuoksi täytyy hankkia työvoimapulan paikkaajia ulkomailta mm. poistamalla työvoiman tarveharkinta.

Tätä mieltä Vartiainen on suomalaisista työttömistä, joista kaikilla on erinomainen suomen kielen taito ja useimmilla 2.- tai korkea-asteen koulutus: Heidät on laitettava sivuun ja tilalle on haalittava työvoimapulan paikkaajia EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta.
Palautteeni Vartiaiselle on painokelvotonta.

Lainaus käyttäjältä: HS 18.11.2017
Ilmeisin kasvun rajoite on työvoimapula, josta Vartiaiselle tulee viestejä työnantajilta eri puolilta Suomea. Se alkaa rajoittaa yritysten kasvua – ja on hämmentävää, koska maassa on samaan aikaan yhä yli 270 000 työtöntä työnhakijaa.

Osa tästä joukosta ei työllisty koskaan. Suomessa on noin seitsemän prosentin rakenteellinen työttömyys, johon meneillään oleva talouden hyvä vetokaan ei pure. Tämä johtuu muun muassa osaamisen puutteista, kannustinongelmista ja siitä, että ihmiset asuvat työllistymisen kannalta väärissä paikoissa.

Mutta osa haluaa ja voi työllistyä, ja sen eteen pitäisi nyt tehdä kaikki voitava. Vartiainen arvioi, että todellinen työvoimareservi on noin 40 000 suomalaista.

”Se on ihan eri kokoluokka kuin nämä sadattuhannet, joista on tapana puhua"


[...]

Vartiainen sydämistyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n perhevapaita koskevasta raportista, jonka viestinä oli, että kotihoidontuen lyhentäminen tai poistaminen ei parantaisi naisten työllisyyttä. Perusteluna oli, että osalla naisista ei ole työpaikkaa, johon palata.

Väite saa ekonomisti-Vartiaisen liki pois tolaltaan, koska hänen mukaansa taustalla on virheellinen ajatus siitä, että työpaikkojen määrä olisi vakio.

”Työllisyys määräytyy suunnilleen sen mukaan, miten työvoiman määrä kehittyy. Työmarkkinoilla katoaa ja syntyy satojatuhansia työpaikkoja vuodessa, kyllä sinne muutama tuhat äitiäkin mahtuu mukaan.”

Toinen nopea tapa lisätä työvoiman tarjontaa olisi poistaa EU- ja Eta-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinta. Vartiainen on yksi kansanedustajista, joka pani liikkeelle tätä koskevan lakialoitteen.

Saatavuusharkinta tarkoittaa, että työ- ja elinkeinotoimisto selvittää ennen oleskeluluvan myöntämistä, onko työmarkkinoilla tarjolla sopivaa työvoimaa – tarkoituksena on siis antaa etusija kotimaisille työnhakijoille.« Viimeksi muokattu: 18.11.2017, 06:39:17 kirjoittanut kivimies »

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 582
 • Liked: 4778
Lainaus
Vartiainen arvioi, että todellinen työvoimareservi on noin 40 000 suomalaista.

Eli maamme todelliseen työvoimareserviin ei kuulu yksikään tänne haalituista kymmenistä tuhansista moniosaajista. Hyvä, että tämä vihdoin uskalletaan sanoa ääneen arvovaltaiselta taholta.

Michael in memoriam

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 954
 • Liked: 1456
 • Kissavideofani
Lainaus käyttäjältä: Hesari
Vartiaisen mukaan uudistusryhmä ja tuleva hallitus voivat valita kahden toimintalinjan väliltä. Toinen on Tanskan linja, jossa sosiaaliturvan taso on hyvä, mutta johon kuuluu ”kova byrokraattinen patistus” – terveen ja työkykyisen ei haluta olevan sosiaaliturvan varassa, vaan töissä.

Toinen on perustulolinja, jossa sosiaaliturvaa saa suuremmitta ehdoitta, mutta sen taso on nykyistä heikompi.

”Minusta tuntuu, että missään puolueessa ei ole vielä selvillä, millaista yhdistelmää tässä ollaan hakemassa. Patistuslinja varmaan miellyttäisi sekä nykyistä että entistä puoluettani”, Vartiainen sanoo viitaten kokoomukseen ja Sdp:hen.

Vartiaisen mukaan ”iso elefantti huoneessa” on se, mitä sosiaaliturvan uudistus merkitsee ansiosidonnaisen työttömyysturvan kannalta. Se ei voi pysyä täysin ennallaan, jos kaikki muu ympärillä muuttuu – ja siksi sosiaaliturvan uudistusta ei voi tehdä ilman työmarkkinajärjestöjä.

On mielenkiintoista, että samassa haastattelussa todetaan että vain noin kymmenen prosenttia työttömistä voi ikinä työllistyä, ja samalla pohditaan pitäisikö näitä työkyvyttömiä kurmuuttaa vielä pahemmin jollain byrokratiaviidakolla vaiko vain kylmästi antaa vähemmän rahaa. Eikö kokoomus voisi vaan ihan rehellisesti sanoa, että puolueen mielestä osa kansasta pitää eutanisoida kun ei heistä ole elinkeinoelämälle mitään hyötyä? Ja sitten samalla valitetaan miten hankalaa on saada lisää lukutaidottomia kavereita paikkaamaan tätä ongelmaa  :roll:
"Tullessaan hallituksen jäseneksi suomalainen muuttuu automaattisesti heti 50% tyhmemmäksi." - Juho Kusti Paasikivi

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 630
 • Liked: 9377
Lainaus
Vartiainen arvioi, että todellinen työvoimareservi on noin 40 000 suomalaista.

Eli maamme todelliseen työvoimareserviin ei kuulu yksikään tänne haalituista kymmenistä tuhansista moniosaajista. Hyvä, että tämä vihdoin uskalletaan sanoa ääneen arvovaltaiselta taholta.

Tässä selvästi yritetään istuttaa Suomeen erillinen talousjärjestelmä, jota verottamalla voitaisiin elättää oma talousjärjestelmä, jota ei osata johtaa ollenkaan. Mamut myisivät toisilleen pizzaa ja kebabia ja suomalaiset jotenkin vetäisivät siitä miljardeja välistä.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle!
https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Sananen valeuutisista (toivoton raakile)
https://yadi.sk/i/o2E7kro15m-Hhg

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17530
 • covfefe
Tuo Vartiaisen (korp.komm.kok) mielipuolinen hulluus saa pelottavasti Aimo Rikan (vanhan liiton kommunisti) ennustuksen tuntumaan todelliselta. Joskus 1980-luvulla Aimo ennusti että ennenpitkää ihmisille maksetaan olemisesta että tuotantokoneiston hyödyttömille tuottajille olisi tilausta. Itse vastustin kiivaasti vastikkeettoman rahan jakeluajatusta pidin sitä mahdottomana. Olin ilmeisesti väärässä ja vanha kommari oikeassa.

No...itse ennustan sotaa joka tulee muuttamaan taloudellisesti ja kestämättömästi hallitun euroopan elämän takaisin vastikkeellisen työn ja sosiaaliturvattomuuden malliin.

Vartiaisen ja korporaatiokommunistien persereijät kuvittelevat että satojentuhansien tai miljoonien työttömien ihmisten toiminta voidaan lamauttaa ilmaisella rahalla ja lääkehuumeiden levityksellä. Etenkin kun maassa on jatkuva nuoten miesten alistamiseen ja tuhoon tähtäävä feministipoliittinen linja. Elämme inhimillisen tulivuoren päällä ja lopulta se räjähtää.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2017, 09:51:05 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 398
 • Liked: 7377
Työvoimapula ei sinänsä sanana tarkoita mitään, ennen kuin sen syyt määritellään.
Kuinka multikulttuuri toimii: ensin työnantaja laitttaa työtä tarjolle euron tunti. Juuri ketään ei tule. Sitten työnantaja "viestii", että maassa on työvoimapula. Puolueet kuulevat työnantajan "viestin". Missään prosessin vaiheessa vasemmisto ei näe touhussa mitään väärää, koska sekin haluaa maan täyteen matuja. Eri syistä kylläkin, mutta silti. Kantatyöväestön puolustaminen on nykyään täysin vastoin vasemmiston päämäärää, koska puolustamatta jättäminen tarkoittaa että tavoite multikulttuurista saavutetaan.

Jos asiat ovat noin kun Vartiainen sanoo, niin sitten puolueiden tulisi laittaa rahat sinne missä suu on, eli lakata patistelemasta ihmisiä jotka on virallisesti todettu tarpeettomiksi. Suuremmassa kuvassa tämä puhetapa on toki seurausta siitä, että Suomi on tähän asti päässyt aina helpolla tarpeettoman väestönsä suhteen. Väestö on harventunut sodissa, ja viimeiseksi massamuutossa Ruotsiin. Nyt Suomella on ensimmäistä kertaa historiassaan tarpeeton väestö, joka ei ole kaatumassa eikä lähdössä minnekään.

On ristiriitainen tilanne, että työnantajilla ei ole velvoitetta työllistää ainoastaan oman maan kansalaisia, mutta maan kansalaisilla koetaan olevan yhä vastuu siitä että he elävät maan tulonsiirroilla. Tarpeettomien vastuuta elätyksestään ei pidetä globaalina. Työnantajat elävät globaalin tarjonnan kanssa, mutta maan tarpeettomille tarjotaan kansallista vastuuta. Ristiriitaista. On kantapotulla mahdoton kilpailutilanne, kun matun työvelvoitteeksi riittää multikulttuurin kannattajan mielestä se, että hän on olemassa. Kantapottu ei pelkällä olemassaolollaan tyydytä nykypuolueiden päämääriä.
He continued, "that these institutions have been able to transform this greatest virtue of humanity—which is this desire to interact and to connect and to cooperate and to share—to transform all of that into a weakness."
Edward Snowden 2019

paukuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 621
 • Liked: 802
Mistä ihmeestä tuo Vartiainen on saanut päähänsä että työvoiman lisääminen lisää kysyntää? Sitä se on toitottanut ennenkin.
F.U.B.A.R

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 695
 • Liked: 1399
Loppuisi vartiaiseltakin selittelyt työvoimapulasta, kun pistettäisiin se tekemään pätkätöitä kympin tuntipalkalla. Siinäpä sitten pähkisi että kannattaako jäädä kotiin kun sen saman rahan saa pyytämälläkin.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 534
 • Liked: 622
”Missään prosessin vaiheessa vasemmisto ei näe touhussa mitään väärää, koska sekin haluaa maan täyteen matuja. Eri syistä kylläkin, mutta silti.”

Vasemmisto on ainoa puolue joka systemaattisesti vastustaa 1€/h matalapalkka maailman syntyä. Ota faktat haltuun ennenkuin alat avautumaan. PS ei kiinnosta pätkääkään duunarit koska matut.

Edit: Aamun lehdessä on Halla-ahon haastattelu mikä alleviivaan mun pointin:
Lainaus
”Me teimme selväksi, että olemme valmiita tukemaan keskustan ja kokoomuksen kärkihankkeita, jos me saamme tukea meidän kärkihankkeillemme, mutta tämä ei sopinut muille”, hän kertoo tapahtumista Kesärannassa.

Eli Sote, Kiky, maakuntahallintohimmeli ja muut tavat kyykyttää kansalaisia on ihan on koska matut. Halla-aho on siis valmis antamaan täyden tuen Vartiaisen kaltaisille. Oppositiossa ”vastustaa” sotea, mutta hallituksessa kannattaisi sitä  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 18.11.2017, 09:25:04 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17530
 • covfefe
Lainaus
Suomi on tähän asti päässyt aina helpolla tarpeettoman väestönsä suhteen. Väestö on harventunut sodissa

Muuten ansiokkaassa kirjoituksessa tämä kohta särähtää korviin. On sotia ja on "sotia". Teknisesti sodat ovat jopa toimineet väestönkasvua lisäävästi -> suuret ikäluokat, joita ei pitäisi olla olemassa jos sota väestömäärään vaikuttaisi. Populaation kannalta sodat ovat harventaneet ennenkaikkea laatua. Menee nuoria agressiivisia miehiä ja samaan aikaan hurja määrä vanhuksia joita ei pysty hoitamaan koska sotakulut.

Kun ajatellaan mm nuorten lähiöongelmanuorten elämää, huume- ja seksikauppa räjähtää käsiin ja siitä tulee massiivinen urakka. Vastaavasti poliisin ja oikeuslaitoksen puuhastelu muuttuu mielipuoliurakoinniksi kuten usa:ssa jossa 1% koko väestöstä istuu vankilassa...ilman että tällä olisi edes mitään vaikutusta käytävään huumekauppaan. Käytännössä edessä on jonkinlainen huumeiden pakkovapautus vaikka itse kannatan viihdehuumeiden jakelua apteekkitavarana verotettuna tuotteena. Nyt ihmisiä kuolee käsittämätön määrä ja tilanne on muka poliisin ja oikeuslaitoksen valvonnassa...joopa joo ja vankilan(?!) huumeton osasto päälle.

Sinällään Vartiaisen väite järjettömän työvoiman lisäämisen psta käy pirtaan kun jos pelaamme joukkotuhon varaan. Imuroidaan kaikki mitä lähtee, ylitetään valtion kestokyky ja mennään kriisiin, mennään sotaan ja tolkuttomaan tappamiseen. Koska sodan jälkeen hengissä olevan työvoiman neuvotteluasema on hurjasti parempi. Sama ilmiö tapahtui mm mustan surman tapettua 1/3 Euroopan väestöstä. Ennen mustaa surmaa mm työväellä ei ollut mitään oikeuksia tai arvoa. Mustan surman tapettua kokonaiset kaupungit, henkiin jäänyt aateli joutui tekemään merkittäviä myönnytyksiä kun työläiset alkoivat huomaamaannoman arvonsa eikä epätervettä kilpailua halpatyövoimasta jäänyt jäljelle.

-> Vartiainen haluaa halpatyövoimaa, ei työvoimaa. Hä än kannattaa työvoiman epätervettä kilpailua mm sellaista tilannetta kuten mm Helsingissä rakennettava valmiiksi lahoa puukerrostaloa. Tilastohenkilön kannalta on täysin yhdentekevää vaikka maahan valmistuu laho puukerrostalo. Se on tilastollisesti ihan yhtä hyvä talo kuin kuiva ja terve talo.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 158
 • Liked: 13899
Mistä ihmeestä tuo Vartiainen on saanut päähänsä että työvoiman lisääminen lisää kysyntää? Sitä se on toitottanut ennenkin.

Vartiainen ei ole koskaan kuullut sanaa ylituotanto, hänen mukaansa tuottaminen luo markkinat ja suurempi tuottaminen luo suuremmat markkinat eikä ylärajaa ole.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17530
 • covfefe
Mistä ihmeestä tuo Vartiainen on saanut päähänsä että työvoiman lisääminen lisää kysyntää? Sitä se on toitottanut ennenkin.

Vartiainen ei ole koskaan kuullut sanaa ylituotanto, hänen mukaansa tuottaminen luo markkinat ja suurempi tuottaminen luo suuremmat markkinat eikä ylärajaa ole.

Aika sitten tarkkaan näin. Syitä näin tyhmään käytökseen on monia, itse veikkaisin vahvaa tilastotieteilijän taustaansa. Tilastotieteilijälle moinen ilmiö voi jäädä kokonaisuudessaan ymmärtämättä kun tilaston valossa asiat voivat näyttää miltä niiden itse haluaa näyttävän. Etenkin kun tehnyt päivätyötä valheellisia tilastoja vaativien poliitikkojen ja ministeriövirkahenkilöiden tilauksesta. Tuloksena on niin hyvä tilastovalhe että tekijänsä alkaa itsekin uskomaan siihen ja kylmästi ohittaa kaikki muut haluttuun tulokseen negatiivisesti vaikuttavat tekijät.

Aika harva meistä kykenee pokkana sanomaan esim 200 000€ maksavan monikulttuuripaskaa tilaavan ministeriöön kansliapäällikölle että tilaamanne tilastot on täyttä paskaa mutta toki väännämme ne sellaisiksi kuin haluatte. Vartiainen ei ainakaan.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 374
 • Liked: 2223
 • Vihtaasi on kustu!
Mistä ihmeestä tuo Vartiainen on saanut päähänsä että työvoiman lisääminen lisää kysyntää? Sitä se on toitottanut ennenkin.

Kansantaloustiedettä en tunne, mutta voisin kuvitella:
a. Pienellä palkalla kituutteleva, lapseton sinkku kanta-asukas, terve ja vaatimaton.
b. Soskutuilla asuva, isompaa asuntoa vaativa, kanta-asukkaita kalliisiin hoitoihin telova, poliisia ja tulkkia työllistävä, useamman naisen raskaaksi saanut.

Vaihtoehto b. tuottaisi enemmän bkt:tä ja sitä kautta kysyntää?

Joku tietää paremmin? Anyone?
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 361
 • Liked: 42528
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Kekkonen aikoinaan tokaisi: " Jos päästättte Kokoomuksen valtaan, se tuhoaa Suomen".

Kyllähän Kokoomuksen agenda on varsin läpinäkyvää. Sääli, että kansalaiset ovat ilmeisen sokeita suhteensa. Vartiainen kuulostaa jatkuvine höpötyksineen lähinnä seinähullulta. Mikä koomisinta, myös torkkupeittoineen näyttää siltä.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 630
 • Liked: 9377
Lainaus
Suomi on tähän asti päässyt aina helpolla tarpeettoman väestönsä suhteen. Väestö on harventunut sodissa

Muuten ansiokkaassa kirjoituksessa tämä kohta särähtää korviin. On sotia ja on "sotia". Teknisesti sodat ovat jopa toimineet väestönkasvua lisäävästi -> suuret ikäluokat, joita ei pitäisi olla olemassa jos sota väestömäärään vaikuttaisi. Populaation kannalta sodat ovat harventaneet ennenkaikkea laatua. Menee nuoria agressiivisia miehiä ja samaan aikaan hurja määrä vanhuksia joita ei pysty hoitamaan koska sotakulut.

Suomen talous kasvoi silloin kun ylimääräinen porukka muutti Ruotsiin rikollisia ja mustalaisia myöten ja Neuvostoliittoa kehitettiin velaksi niin innokkaasti, että Suomenkin vientiteollisuus joutui tekemään ympäripyöreää päivää.

Tää selitettiin suomalaisien oman osaamisen tulokseksi ja nyt vedetään kaikki vituiksi siinä uskossa, että se osaminen löytyy taas joskus, vaikka talous kaatui heti kun tilanne muuttui ja siitä syntynyt suurtyöttömyys pyörii edelleen nurkissa.

Jos tää maa jotain tarvii, niin vähemmän Heil Hitler -mentaliteettia ja enemmän järjenkäyttöä. Suomi ei ole koskaan ollut edes oikea teollisuusmaa vaan se on pelkkää ulkoisista syistä aiheutuneina hyvinä aikoina keksittyä paskapuhetta, mutta nyt on muka varaa luopua siitä vähästäkin, että voitaisiin muuttua ulkomaisien huumehörhöjen keksimäksi jälkiteollistuneeksi maaksi, jonka toimeentulosuunnitelma muistuttaa lähinnä jotain ikilikkujaa, joka ei koskaan lähde edes käyntiin.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle!
https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Sananen valeuutisista (toivoton raakile)
https://yadi.sk/i/o2E7kro15m-Hhg

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 323
 • Liked: 3019
Sattumoisin avoimia työpaikkoja on Suomessa myös noin 34 000, eli hieman vähemmän kuin työllistymiskykyisiä, eli mitään ongelmaa ei ole ja uutta työvoimaa ei tarvita.

https://tilastokeskus.fi/til/atp/

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 906
 • Liked: 4219
Vartiainen haluaa lisätä työvoiman tarjontaa, jotta palkkoja voitaisiin laskea nykyisestä.
Hän kehui Ruotsissa käyttöön otettavaa kokeilua, jossa turvapaikanhakijat tekevät työtä 800€/kk palkalla ja loput elämiseen tarvittavat rahat tulevat paikallisesta Kelasta.

Juhana Vartiainen kirjoittelee:
Lainaus
Ruotsin Metalliliitto ja Teknologiateollisuus ovat sopineet 8000 kruunun (n 850 euron) alkupalkasta maahanmuuttajille ja pitkäaikaistyöttömille, toimeentuloa täydennetään tulonsiirrolla. Lupaava kokeilu.
https://twitter.com/filsdeproust/status/929295879638568960


Saturoitunut

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 989
 • Liked: 2329
 • Ilmeisesti
Tätä mieltä Vartiainen on suomalaisista työttömistä, joista kaikilla on erinomainen suomen kielen taito ja useimmilla 2.- tai korkea-asteen koulutus: Heidät on laitettava sivuun ja tilalle on haalittava työvoimapulan paikkaajia EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta.
Palautteeni Vartiaiselle on painokelvotonta.

Olen itse asiassa periaatteessa Vartiaisen kanssa samoilla linjoilla. Iso osa työttömyydestämme johtuu siitä, että työ on joko karannut ulkomaille tai automatisoitu pois. Vain pieni osa työttömistämme on sellaista porukkaa, joka voi työllistyä sellaisiin vaativampiin hommiin, joita on vielä tarjolla. Pohjattoman rimanlaskun takia edes korkea-asteen koulutuskaan ei takaa sitä, että tyypin korvien välissä oikeasti liikkuisi mikään. Isoissa firmoissa riittää tyhjänpäiväisiä tehtäviä näillekin höntsäilijöille, mutta jos pienet ja keskisuuret yritykset alkavat dominoida työmarkkinoita, höntsäilijöille ei enää löydykään yhtä helposti päivähoitopaikkaa.

Vartiainen varmaan ajattelee, että työmarkkinat vapauttamalla tänne ryntää vähään tyytyviä ulkomaalaisia tekemään ne hommat, joiden palkkaus on laskenut alle suomalaisen sietotason (jonka määrittää työttömälle maksettavien tukien kokonaissumma). Se sitten synnyttäisi lisää työtä. En vain ole oikein varma, minkälaista työtä nuo minimipalkkalaiset kykenevät synnyttämään. Voi olla, että syntyy vain lisää minimipalkkaista työtä ulkomaalaisille.

Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Muistakaa seuraavissa vaaleissa painaa kynää lujemmin äänestyslippuun. Kyllä se eliitti sitten teitä kunnioittaa.
"Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2558
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Tilanteeseen olisi sangen helppo ratkaisu. Muutetaan työttömiä koskevia säädöksiä niin että satunnaisten töiden vastaanottaminen tai pienimuotoinen yrittäminen on mahdollista ilman riskiä menettää tukea. Työttömyysturvan voisi muuttaa tarveharkintaiseksi jolloin kaikki ansaittu olisi lisää tuen päälle tiettyyn rajaan asti. Työt voisi laskuttaa osuuskunnan kautta ilman riskiä yrittäjästatuksesta.

Suurin ongelma on toimimattomat sisämarkkinat. Ihmisillä ei ole rahaa ostaa palveluja ja kuluttaa. Ja mitä enemmän ihmisiä tiputetaan työvoiman tarjoajiksi Vartiaisen teorian mukaan sen vähemmän rahaa liikkuu sisämarkkinoilla.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2017, 11:30:40 kirjoittanut Ulvokki »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 991
 • Liked: 18375
 • Ego sum Spartacus
Jos minä saisin päättää niin puliukko Juhana Vartiainen erotettaisiin loisimasta eduskunnassa ja se pakotettaisiin kuntouttavaan työtoimintaan tai mikä se orjatyö nyt olikaan.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 630
 • Liked: 9377
Vartiainen haluaa lisätä työvoiman tarjontaa, jotta palkkoja voitaisiin laskea nykyisestä.
Hän kehui Ruotsissa käyttöön otettavaa kokeilua, jossa turvapaikanhakijat tekevät työtä 800€/kk palkalla ja loput elämiseen tarvittavat rahat tulevat paikallisesta Kelasta.

Ryhtymällä halpatyövoiman maaksi saadaan lisää työpaikkoja ja julkinen sektori jotenkin pelastuu kun valtion maksettavaksi tulee kaiken nykyisen lisäksi myös osa työntekijöiden elämiseen tarvitsemasta rahasta.

Olisi fiksumpaa laskea julkisen sektorin palkatkin jonnekin 800 egeen kuukaudessa ja tukea työntekijöitä prikulleen sen aikaa, että hintataso ehtii sopeutua palkkatasoon, koska ei tää muuten toimi käytännössä ollenkaan. Tulee vain turhia levottomuuksia kun yritetään ihan mahdottomuuksia.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle!
https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Sananen valeuutisista (toivoton raakile)
https://yadi.sk/i/o2E7kro15m-Hhg

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4501
 • I will stand my ground
Vartiainen on yksi vitun väsynyt kommunisti. En ymmärrä, mitä hän tekee Kokoomuksessa.

Joka helvetin idea perustuu siihen, että valtio organisoi jotakin. Hyvin tiedetään, että valtio on ehkä paskin organisaattori organisoimaan yhtään mitään.

Ja aina vain näitä koodareita... Voi vittu sentään. EU:ssa on jo vapaat työmarkkinat. Mikseivät firmat hae niitä koodareita Euroopasta? Eivät saa, koska eivät pirut suostu tulemaan, kun kommunistit vievät palkan ja antavat vastineeksi Neuvostoliiton julkiset palvelut.

Saksassa elää tehdasduunarin nettopalkalla leveämmin kuin suomalainen normitoimitusjohtaja - koodareista puhumattakaan.

Työvoiman vapaa liikkuvuus tarkoittaa Suomelle sitä, että kaikki maailman tyhjätaskut voivat tulla Suomeen elätettäviksi, ja Suomesta puolestaan kaikki kynnelle kykenevät pääsevät pois paremman elintason maihin töihin - heti kun vain tajuavat Suuren Kusetuksen.

Maahan jää näsäviisaiden kommareiden eliitti lakeijoineen riitelemään viimeisistä velaksi otetuista roposista. Loput elävät apatiassaan Yleisradion propandatuutin suojeluksessa uskoen kaikenmaailman onnellisuus- ja kilpailukykytutkimuksia. Ihmettelevät ehkä joskus homeisia kämppiään, ruosteisia autojaan, II-laadun elintarvikkeita sekä joka nurkassa viliseviä discoläpsyttelijöitä.

Ai niin. Kai kaikilla oli aamulla herätyskello soimassa, kun länsimetro avattiin livelähetyksessä?

Randy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 601
 • Liked: 1744
Toimisiko näissä Vartiaisen kuningasideoissa myös vähän muokattuna sellainen versio, jossa maahanmuuttajat saisivat palkata esim. kebabkiskoihinsa kantasuomalaisia 800e/kk ja loput pari tonnia palkasta maksaisi sitten valtio?

 

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 630
 • Liked: 9377
Vartiainen on yksi vitun väsynyt kommunisti. En ymmärrä, mitä hän tekee Kokoomuksessa.

Kokoomuksesta tuli työväenpuolue sen jälkeen kun demarit pääsivät julkiselle sektorille ja kusi nousi tukkaan. Tässä maassa se tarkoittaa sitä, että puolueesta tulee marxilaisen suunnitelmatalouden kannattaja. Alkkikset puhuvat sekavia ja kansa uskoo siihen asti, että jonottaminen alkaa vituttaa tosissaan.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle!
https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Sananen valeuutisista (toivoton raakile)
https://yadi.sk/i/o2E7kro15m-Hhg

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 383
 • Liked: 6620
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus käyttäjältä: HS 18.11.2017
Väite saa ekonomisti-Vartiaisen liki pois tolaltaan, koska hänen mukaansa taustalla on virheellinen ajatus siitä, että työpaikkojen määrä olisi vakio.

”Työllisyys määräytyy suunnilleen sen mukaan, miten työvoiman määrä kehittyy. Työmarkkinoilla katoaa ja syntyy satojatuhansia työpaikkoja vuodessa, kyllä sinne muutama tuhat äitiäkin mahtuu mukaan.”

Häh, työmarkkinoilla syntyy ja katoaa satojatuhansia työpaikkoja joka vuosi? :roll: Onko siirrytty alkoholista hallusinogeeneihin? En pysty keksimään mitään selitystä millä tämän väitteen ja todellisuuden välinen ero voitaisiin kuroa umpeen. Saako nykyään lakialoitteita perustella ihan millä tahansa hatusta vedetyllä vaihtoehtoisella faktalla?

Joissakin puhelinmyyntihommissa kuulemma jokaikinen työpäivä on oma työsuhteensa, kahdeksan tunnin työsuhde ja huomenna sama uudestaan. Mutta ei niitäkään työpaikkoja ole tuhansia, että saataisiin "sadat tuhannet työpaikat vuodessa" täyteen.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 363
 • Liked: 8576
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Vartiaisen logiikalla painon lisääntyminen tukee painon pudotusta. Lohduttavaa tietoa monille painonsa kanssa tuskaileville. Mitä enemmän lihot sitä laihemmaksi tulet. Loogista!
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Töitä on, mutta ei halukkaita maksajia. Toisaalta, jos ei olisi rajoja, olisi vain sisämarkkinat ja työpaikat eivät katoaisi ulkomaille.
"Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 906
 • Liked: 4219
Vokeissa olevat turvikset (>10 000) ainakin lasketaan työvoimareserviin:

Lainaus käyttäjältä: Vartiaisen blogi 8.4.2017
Helpotetaan työperäistä maahanmuuttoa. Pääkaupunkiseudun yritykset niin korkean osaamisen aloilla kuin matalapalkkaisilla palvelualoilla kärsivät työperäisen maahanmuuton rajoituksista. Teknologisesti innovatiivinen yritys ei voi jäädä odottelemaan aasialaisen avainhenkilön työlupaa puoleksi vuodeksi. Pääkaupungin kiinteistö-, ja ravintola-alat kärsivät jatkuvasta työvoimapulasta. Otetaan oppia Ruotsista, jossa työperäinen maahanmuutto on vapaata ja yritykset löytävät jo vastaanottokeskusten jonoista halukasta ja osaavaa työvoimaa. Vapaa maahanmuutto on luonut Tukholmaan uskomattoman kasvuimun. Tehdään sama meilläkin.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 904
 • Liked: 21823
Mistä ihmeestä tuo Vartiainen on saanut päähänsä että työvoiman lisääminen lisää kysyntää? Sitä se on toitottanut ennenkin.

Vartiainen on ilmeisesti omassa päässään nimittänyt humpuukiperusteilla maahan lampsineet matut työvoimaksi, jolloin "työvoima lisääntyy".

Koska kunnon satsi tätä "työvoimaa" työllistää suunnatonta määrää ihmisiä uusissa matubisnestehtävissä, sekä jo olemassa olevissa poliisin ja muiden alojen tehtävissä, niin työpaikkojen määrä ei ilmiselvästi ole vakio, vaan "työvoiman" lisääminen selkeästi lisää työvoiman kysyntää. mot.

Jokainen voi sitten itse miettiä missä Vartiaisen ajatusvirhe on. Tosin hän tietänee sen jo itsekin, mutta kun ...

Vartiaisen jallituksia oleellisempaa on miten kokonaisuus kehittyy ja sen osalta on jo OECD-tutkimuksia myöten saatu selville, että kehitysmaamaahanmuutto köyhdyttää maata ja lisää köyhien kansalaisten määrää. Välistävetäjille ja muille keinottelijoille tuo toki avaisi huimia näkymiä omien taskujen täyttämiseksi yhteiskunnan varoilla, mutta sitä ei tule sallia.

Viimeksi maahanmuuton köyhdyttävästä vaikutuksesta on raportoitu Norjasta:

2017-11-14 Norjan tilastokeskus tutki - Maahanmuutto köyhdyttää maata

Tagit: