UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-03-08 Ahvenanmaa rikkoi EU-lakia - Suomi EU-oikeuteen  (Luettu 1615 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8893
Lainaus
Komissio vie Suomen oikeuteen luonnonvaraisten lintujen kevätmetsästyksen vuoksi
Bryssel 8. maaliskuuta 2018
Lainaus
Euroopan komissio on päättänyt viedä Suomen Euroopan unionin tuomioistuimeen Ahvenanmaan maakunnassa harjoitetun uroshaahkojen laittoman kevätmetsästyksen vuoksi. Lintudirektiivissä (direktiivi 2009/147/EY) kielletään luonnonvaraisten lintujen tappaminen. Joitakin lajeja, kuten haahkoja (Somateria mollissima), voidaan kuitenkin metsästää, kunhan metsästys ei tapahdu pesimä- ja kevätmuuttokausien aikana tai perusteet poikkeuksen myöntämiselle metsästyskiellosta täyttyvät.

Toimivaltaiset viranomaiset sallivat edelleen Ahvenanmaan maakunnassa harjoitettavan uroshaahkojen kevätmetsästyksen. Lintudirektiivissä kielletään muuttolintujen metsästys pesimisaikana ja lisääntymis- ja poikastenkasvatusvaiheissa. Tästä säännöstä voidaan myöntää poikkeuksia, mikäli tietyt perusteet täyttyvät. Nämä perusteet eivät kuitenkaan täyty Suomessa. Haahkapopulaatio ei ole tyydyttävällä tasolla. Tuoreimpien populaatioarviointien mukaan populaatio pienenee jatkuvasti sekä EU:ssa että Suomessa. Lisäksi metsästyskiintiö ylittää sallitun määrän, joka vastaa prosenttia haahkojen vuosittaisesta kuolleisuudesta Ahvenanmaan maakunnassa.

Joulukuussa 2005 tuomioistuin päätti antamassaan tuomiossa (C-344/03), että Suomi ei noudattanut lintudirektiivin mukaisia velvoitteitaan uroshaahkojen kevätmetsästyksen vuoksi. Tämä koski myös Ahvenanmaalla esiintyviä lajeja.

Tuomitut käytännöt lopetettiin mutta ne aloitettiin Ahvenanmaalla uudestaan vuonna 2011. Tämän vuoksi komissio käynnisti tätä koskevat rikkomusmenettelyt marraskuussa 2012. Joulukuussa 2016 komissio lähetti perustellun lausunnon, jossa se kehotti Suomea lopettamaan Ahvenanmaan maakunnassa harjoitettavan uroshaahkojen kevätmetsästyksen. Ahvenanmaan maakunnan toimivaltaiset viranomaiset päättivät huhtikuussa 2017 kuitenkin käynnistää uuden kevätmetsästyskauden uroshaahkoille.

Tausta

Lintudirektiivissä (direktiivi 2009/147/EY) luodaan yleinen suojelujärjestelmä kaikkia EU:ssa luonnonvaraisina esiintyviä lintulajeja varten. Siinä säädetään periaatteista lintujen suojelua, hoitamista ja sääntelyä varten ja vahvistetaan säännöt niiden hyödyntämisestä. Siinä tunnustetaan metsästys lailliseksi toiminnaksi, mutta sitä on harjoitettava tiettyjen edellytysten mukaisesti, jotta varmistetaan sen kestävyys. Lintuja saa metsästää eri lisääntymis- ja poikastenkasvatusvaiheissa tai niiden palatessa pesimisalueilleen ainoastaan tietyin perustein, esimerkiksi jos metsästykselle ei ole vaihtoehtoa tai sitä harjoitetaan viljelmille koituvan vakavan vahingon estämiseksi, tutkimustarkoituksessa tai valikoivasti tiettyjen lintujen pienien määrien pyydystämiseen.
Ketjun arvoinen siksi että Suomi on syytettynä Ahvenanmaalaisten sooloilusta. Ensmmäinen tällainen tapaus? Eivät halunneet toimia maan, eivätkä edes EU:n lakien mukaan. Joten loogista että sivullinen taho joutuu syytetyn penkille. Sakkomaksut varmaan 100% mannermaan asukkaiden piikkiin. Eihän nyt itsehallintoaluetta voi laskuttaa - kun eivät ole syytettynäkään!

mossad

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 555
 • Liked: 122
 • Kaikki tänne , ketään ei käännytetä!
Vs: 2018-03-08 Ahvenanmaa rikkoi EU-lakia - Suomi EU-oikeuteen
« Vastaus #1 : 09.03.2018, 01:12:56 »
 
 Seurantaan
 
Lxoxvxe axnxd dxexmxoxcxraxcxy wxixlxl pxrxexvxaxixl !  - Ei vihaviesti, vaan vitutusviesti -

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 841
 • Liked: 606
Vs: 2018-03-08 Ahvenanmaa rikkoi EU-lakia - Suomi EU-oikeuteen
« Vastaus #2 : 09.03.2018, 04:47:46 »
Tuonkin turhan saaren voisi ensin muuttaa avovankilaksi tai vokiksi ja sen jälkeen muuttaa itsenäiseksi valtioksi, tai lahjoittaa halukkaalle vastaanottajamaalle. En ole tähän päivään mennessä ymmärtänyt, miksi Ahvenanmaa on osa Suomea. Historian tunnen, mutta juuri siksi ihmettelen.
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 303
 • Liked: 3517
Vs: 2018-03-08 Ahvenanmaa rikkoi EU-lakia - Suomi EU-oikeuteen
« Vastaus #3 : 09.03.2018, 05:08:23 »
Miten se vanha sanonta menikään: Istuu toisen perseellä nuotiossa.

Tagit: