Kirjoittaja Aihe: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa  (Luettu 9754 kertaa)

Pentti Pylkönmäki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 64
 • Liked: 61
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005455252.html

Japanissa tehdään niin vähän rikoksia että pikkuhousuvarkauskin saa rikostutkijat liikkeelle – poikkeuksena 70-vuotias sarjamurhaaja ”Musta leski”

JAPANIN vakava rikollisuus on jälleen viime viikkoina saanut jonkin verran kansainvälistä julkisuutta, koska Japanissa on melko lyhyen ajan kuluessa jäänyt kiinni kaksi sarjamurhaajaa. Tapaukset eivät kuitenkaan kerro koko kuvaa Japanin rikollisuudesta.

Lokakuun lopussa poliisi löysi yhdeksän vainajaa asunnosta Zaman kaupungista, joka sijaitsee Tokion lounaispuolella Kanagawan prefektuurissa. Heidän surmaamisensa on tunnustanut 27-vuotias mies.

Paloitellut ruumiit löytyivät, kun poliisi oli etsimässä kadonneeksi ilmoitettua 23-vuotiasta naista. Uhreista kahdeksan on naisia tai tyttöjä ja yksi mies. Uhreista kolme oli vasta lukioikäisiä, nuorin 15-vuotias, kertoo Japan Times -lehti.

VAIN noin viikkoa myöhemmin marraskuussa annettiin tuomio aiemmasta sarjamurhasta. Kioton käräjäoikeus tuomitsi 70-vuotiaan Chisako Kakehin kuolemaan tämän entisen aviomiehen ja kahden muun miehen murhista sekä neljännen miehen murhan yrityksestä.

Liikanimen Musta leski saanut nainen myrkytti miehiä syanidilla. Hän kuittasi kuolemantapauksista miljoonien eurojen arvosta henkivakuutus- ja perintörahoja. Japanilaismedian mukaan toisena motiivina oli viha.

Monella saattaa olla mielessä myös runsaan vuoden takainen tapaus, jossa puukottaja surmasi 19 nukkuvaa ihmistä vammaisten hoitokodissa.

PÖYRISTYTTÄVISTÄ väkivaltarikoksista ja pahamaineisista yakuza-rikollisjengeistään huolimatta Japani on kuitenkin rikosten suhteen todellisuudessa lähes lintukoto. Tilastojen perusteella rikollisuus on Japanissa harvinaista verrattuna useimpiin muihin maihin.

YK:n rikoksentorjuntatoimiston Unodcin keräämistä tuoreimpien tilastojen mukaan Japanissa tehtiin vuonna 2014 vain noin 0,3 tahallista henkirikosta sataatuhatta asukasta kohti.

Suomessa luku oli noin 1,6. Japanin naapurimaassa, kulttuurisesti hieman samankaltaisessa Etelä-Koreassakin surmataan yli kaksi kertaa niin paljon ihmisiä kuin Japanissa. Etelä-Korean henkirikosaste oli runsaat 0,7 vuonna 2014.

Aseiden runsaudesta tunnetussa Yhdysvalloissa luku oli runsaat 4,4.

JAPANI kuuluu harvoihin maihin, joissa henkirikoksen uhriksi joutuu useammin nainen kuin mies. Maailmassa keskimäärin 21 prosenttia henkirikosten uhreista on naisia, todetaan Unodcin kansainvälisessä tutkimuksessa vuodelta 2013. Japanissa sen sijaan naisten osuus on 53 prosenttia.

Ilmiö noudattelee lainalaisuutta, jonka suomalainen kriminologi Veli Verkko huomasi jo 1930-luvulla.

Pienen henkirikollisuuden maissa on naisten suhteellinen osuus henkirikosten uhrien joukossa tuntuvasti suurempi kuin suuren henkirikollisuuden maissa, kuuluu niin sanottu Verkon toinen laki. Asiasta kerrotaan esimerkiksi Tilastokeskuksen Tietoaika-lehdessä. Verkon ensimmäisen lain mukaan vastaavasti suuren henkirikollisuuden maissa naisten osuus uhreista on pieni.

Naisia surmataan miehiä enemmän myös Etelä-Koreassa, Hongkongissa, Latviassa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa. Naisen surmaaja on yleensä kumppani tai muu perheenjäsen.

HENKIRIKOKSET eivät ole suinkaan ainoita rikoksia, jotka ovat Japanissa harvinaisia. Japanilaiset tekevät ylipäätään vähemmän rikoksia kuin useimpien muiden maiden asukkaat.

Rikosten määrä on vuosi vuodelta laskenut, ja vuonna 2015 rikoksia oli vähemmän kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen, kertoi uutistoimisto Kyodo.

Murtovarkauksia Japanissa oli vuonna 2014 vajaat 74 sataatuhatta asukasta kohti, kun Suomessa suhdeluku oli 503. Raiskauksissa luku oli 0,99 kun Suomen luku oli 18. Pahoinpitelyjen suhdeluku oli Japanissa 21 ja Suomessa 30.

Japanissa tehdään rikoksia jopa niin vähän, että poliiseilla näyttää käyvän aika pitkäksi. Heidän pitää aktiivisesti keksiä tekemistä.

Kyushun saaren eteläkärjessä sijaitsevassa suunnilleen Helsingin kokoisessa Kagoshimassa poliisit vahtivat lukitsematonta autoa yötä päivää, kertoi The Economist -lehti viime toukokuussa. Auto oli pysäköity valintamyymälän eteen ja siinä oli laatikollinen olutta.

Kesti viikon, ennen kuin ohi kulkenut mies yritti mennä autoon, lehti kertoo. Viisi poliisia otti hänet saman tien kiinni.

VALVONNAN määrä onkin yksi todennäköisistä syistä japanilaisten lainkuuliaisuuteen. Japanissa on verrattain paljon poliiseja suhteessa väkilukuun. Resursseja riittää tutkia myös sellaisia rikoksia, jotka monessa muussa maassa jäävät melko vähäisinä rikoksina usein tutkimatta.

The Economistin mukaan esimerkiksi punaisia valoja päin pyöräilystä voi tietyillä alueilla joutua syytteeseen. Lehti myös mainitsee tapauksesta, jossa viisi poliisia saapui paikalle, kun nainen ilmoitti, että häneltä oli varastettu alushousut pyykkinarulta.

Toinen rikosten vähyyteen vaikuttava seikka on se, että Japanissa useimmat ihmiset eivät suvaitse huumeiden käyttöä, ja huumeiden käyttö on melko vähäistä. Huumeongelmat yleensä lisäävät esimerkiksi omaisuusrikoksia.

Henkirikosten vähyyteen vaikuttaa ainakin se, että Japanissa on hyvin tiukat ampuma-aselait. Tutkimusten mukaan henkirikoksia on sitä vähemmän, mitä vähemmän on ampuma-aseita.

Rikosten vähäisyyttä on selitetty myös kulttuurisilla syillä. Japanissa kasvojen menettäminen on vakava asia, ja monet katsovat, että rikoksesta epäillyksi tai peräti vankilaan joutuminen merkitsee kasvojen menetystä.

ON myös arveltu, etteivät Japanin rikostilastot ole välttämättä täysin totta, ainakaan henkirikosten osalta. Poliisien on väitetty luokittelevan väkivaltatapauksia itsemurhiksi, sairauksiksi tai onnettomuuksiksi. Japani on tunnettu korkeista itsemurhamääristään.

Esimerkiksi sanomalehti Los Angeles Times kertoi kymmenen vuotta sitten tapauksesta, jossa poliisi löysi haavaisen ja mustelmaisen ruumiin ja totesi kuolinsyyksi sydänkohtauksen. Syynä väkivaltakuolemien pimentoon jäämiseen on pidetty sitä, että Japanissa tehdään harvoin kuolinsyytutkimuksia.

Japani on kuitenkin vuonna 2013 muuttanut lakia niin, että ruumiinavausten tekeminen on entistä helpompaa ja onnistuu myös ilman vainajan omaisten suostumusta. Nykyään tehdään ruumiinavauksia myös tapauksissa, joissa poliisi ei katso olevan vahvoja syitä epäillä rikosta, kertoi Japan Times -lehti syyskuussa.

JAPANISSA on myös väestörakenne, joka ei suosi rikollisuutta. Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Pääministeri Shinzo Abe on jopa perustellut maahanmuuton rajoituksia rikosten ehkäisyllä, kertoo The Diplomat.

Seksuaalirikoksia puolestaan jätetään usein ilmoittamatta poliisille, vaikka seksuaalinen ahdistelu on yleistä esimerkiksi liikennevälineissä. Esimerkiksi raiskauksista jopa 95 prosenttia jää ilmoittamatta kertoo Japan Times.

Ilmoittamatta jättäminen on osin johtunut vanhentuneesta lainsäädännöstä, kertoo Tokyo Weekender -aikakauslehti. Lakia on hiljattain muutettu. Muutokset tulivat voimaan viime heinäkuussa.Itse toistakymmentä kertaa käyneenä sanon hienoksi maaksi.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2017, 00:54:18 kirjoittanut Deputy M »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8029
Suomea sanottiin joskus 1980-luvulla Pohjolan Japaniksi. Nykyiset päättäjämme eivät varmasti halua toteuttaa yhtään sellaista muutosta, joiden toteuttamisen jälkeen Suomea voisi kutsua aiempaa japanilaisemmaksi.

Japanilaisten älykkyysosamäärä on keskimääräisesti korkea ja maassa asuu ylivoimaisesti suurin osa maailman kaikkein vanhimmista tällä hetkellä elossa olevista ihmisistä.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7734
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
On se kumma kuinka Japani voi olla maailman kehittynein maa ilman mitään tämänhetkistä länsimaista "kehitys"käsitystä.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 779
 • Liked: 22685
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Ovatko ne sellaiset https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yakuza jo lopettaneet toimintansa?
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14720
Lainaus
Aseiden runsaudesta tunnetussa Yhdysvalloissa luku oli runsaat 4,4.

Myös monimuotoisuudestaan tunnetussa USA:ssa.

Bordercollide

 • Vieras
Sitä se työnarkomania teettää. Japanissa tehdään pahimmillaan jopa 100 tuntisia työviikkoja. Niin väsyneitä ettei edes rikoksia jakseta tehdä.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 977
 • Liked: 14226
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Jutussa ei juurikaan käsitelty Japanin väestön demografista koostumusta ja sen erityispiirteitä, vaikka ehkä olisi ollut syytä. Sen verran pikkuisen annettiin vihjettä että Etelä-Koreassa on lähes yhtä hyvin asiat rikollisuuden suhteen.

Niin, olihan siinä tämäkin vihje:
Lainaus

Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Pääministeri Shinzo Abe on jopa perustellut maahanmuuton rajoituksia rikosten ehkäisyllä, kertoo The Diplomat.

« Viimeksi muokattu: 19.11.2017, 01:23:56 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 785
 • Liked: 7194
 • The sloganist
Toinen sarjamurhaaja ajatteli käyttää aikansa siihen, että tappaa 20+ henkisesti vajaavaista jossain hoitokodissa. Mikä se toinen oli? En lukenut juttua, mutta tuli tuo tapaus mieleen. Kyseessä oli joku reilu 20v+ päästä sekaisin oleva muka-samurai, joka miekallaan (+ muilla välineillä?) seivästi ja silpoi mielestään vammaisia.
Iudex illius ero

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 919
 • Liked: 18567
 • Kuka jos en minä
Toinen sarjamurhaaja ajatteli käyttää aikansa siihen, että tappaa 20+ henkisesti vajaavaista jossain hoitokodissa. Mikä se toinen oli? En lukenut juttua, mutta tuli tuo tapaus mieleen. Kyseessä oli joku reilu 20v+ päästä sekaisin oleva muka-samurai, joka miekallaan (+ muilla välineillä?) seivästi ja silpoi mielestään vammaisia.

Mutsuo Toi? https://en.wikipedia.org/wiki/Tsuyama_massacre

Mutta viimeisen sadan vuoden ajalta löytyi kaksitoista massamurhaa joista kolmesta vastaa yksi henkilö. Se on kiitettävän vähän 120 miljoonan henkilön kanssa saarella. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacres_in_Japan vrt kohtuullisen turvallisena pidetyn suomen huomattavasti suurempi luku, vaikka laskee pois sota-ajan: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacres_in_Finland
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Pentti Pylkönmäki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 64
 • Liked: 61
Harvoin käytän sanaa rakastanut, käykää joskus kyseisessä maassa.

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 536
 • Liked: 2005
Japani on kyllä todella kiinnostava maa moneltakin kannalta. Itse en ole koskaan käynyt, enkä varmaan aiokaan käydä (jo Helsinki ahdistaa väenpaljoutensa takia, ja Japaniin verrattuna se on vielä pientä). Kavereita on kyllä käynyt, ja heillä vain hyvää sanottavaa.

Mutta vaikka en itse ole menossa käymään, seuraan mielenkiinnolla erilaisia ilmiöitä sieltä, toisinaan myös rikoksiin liittyviä. Muutama sen aihepiirin dokumenttikin on tullut katsottua: Waseda-yliopistossa toiminut Super Free club (ns. rape club), ja puuttumattomuus naisten stalkkaamiseen, jotka joissain tapauksissa johtavat murhiin. Muistaakseni siellä on paikallisjunissa joitakin "vain naisille" vaunuja ruuhkassa kopeloimisen ja ahdistelun välttämiseksi.

Viimeisimpänä katsoin dokumentin perheen äidistä, jota syytettiin tyttären murhapoltosta, pakotettiin tunnustamaan ja sai elinkautisen. Vuosien kuluttua naisen saaman lakiavun ansiosta tyttären kuolemaan johtanut tulipalo tutkittiin uudelleen mm. rekonstruktiona. Se todettiin sähkölaitteesta lähteneeksi tavalla, jota äiti ei olisi voinut sytyttää, ja äiti vapautettiin elinkautisesta. Dokumentissa annettiin ymmärtää, että syyllinen on löydettävä nopeasti, ja kun henkilö viedään oikeuteen, niin syyttäjä ei saa epäonnistua, vaan tuomio on tultava.

Sada Abe on omalla karmaisevalla tavallaan erikoislaatuinen murhaaja. Samoin kannibaali Issei Sagawa. Aokigaharan metsästä (itsemurhametsä) löytyy myös dokumenttia. Japani on vähän kuin kaksiteräinen katana: paljon hyvää, ja pinnan alla joskus myös ei niin hyvää. Mutta näin on monessa muussakin valtiossa/yhteiskunnassa/kulttuurissa. Toisissa ne ei hyvät asiat vaan tulevat helpommin esille jokapäiväisessä elämässä.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Pentti Pylkönmäki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 64
 • Liked: 61
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 536
 • Liked: 2005
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.
Hai hai, wakatta yo. Arigato gozaimasu. :D En väittänyt Japania vaaralliseksi, mutta jotkut ikävämmätkin ilmiöt kiinnostaa. Hyvätkin jutut tietenkin. Tällä hetkellä eniten butai (teatterinäytelmät), joita olen ostanut DVD:nä jo aika monia. Kallista huvia, mutta sen arvoista.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 632
 • Liked: 7179
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.
Monikulttuurinen Japani voisi olla toki turvallisempi, kysykää vaikka Nergiltä.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 927
 • Liked: 16052
 • junior koodari
"VALVONNAN määrä onkin yksi todennäköisistä syistä japanilaisten lainkuuliaisuuteen. Japanissa on verrattain paljon poliiseja suhteessa väkilukuun. Resursseja riittää tutkia myös sellaisia rikoksia, jotka monessa muussa maassa jäävät melko vähäisinä rikoksina usein tutkimatta".

Eräs toinenkin tekijä voi selittää lainkuuliaisuutta, vanha, vuosisatoja  yli tuhat vuotta kestänyt melko askeettinen omia traditioita kunnioittava elämäntapa.

Mielestäni merkittävin tekijä vähäisessä rikollisuudessa on pelko kasvojen menettämisestä ja kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan, ei vain omia vanhempiaan, vaan muitakin,,olen käynyt Japanissa kaksikertaa,en aina tiennyt,että oliko kohteliaisuudet vieraskoreutta vai aitoja, mutta mahtavia ihmisiä ja upea maa.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 035
 • Liked: 2672
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6427
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Onpas kulttuuriltaan köyhä ja ilmapiiriltään ummehtunut maa >:(
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Ari Ojala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 55
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.

Kerroppa se syy, ei rivinvälit avaudu. Vaikka Lontoon pormestarin mukaan islamilainen terrorismi kuuluu suurkaupunkeihin niin sitä ei Japanista löydy, kun ei ole musulmaanejakaan.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10571
Tuonne tarvittaisiin ehdottomasti kultamunia oppimaan kantaväestöltä puskaraiskauksia ja allahu akbaria. Apeat virhot ja näköalaton tulevaisuus paljastaisivat karun totuuden japanilaisestakin yhteiskunnasta.

Miten ne edes luulevat saavansa talouden kasvamaan ilman kebab-pizzerioita ja pitkäaikaistyöttömiä somaleja?

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10571
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.

Suomikin on niin turvallinen maa, että puolustautumiseen riittää henkilökohtainen turvahälytin, jonka ujellusta kaikki juoksevat peloissaan karkuun.

Vain poliitikot ja rasismin uhrit joutuvat kohtaamaan todellisia vaaroja.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 016
 • Liked: 37686
 • The Buddha of Kerava
Rikosten puutteessa Japanissa on niin tylsää, että ne ressukat ovat joutessaan ja ajankulukseen joutuneet kehittelemään kaikenmoista puuhastelua, kuten kukkien asettelua, teeseremonioita ja paperin hassua taittelua.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 350
 • Liked: 64551
 • 'Hvis lyset tar os'
Japanissa on poikkeuksena "pari" sarjamurhaajaa. Monikulttuuriseen Suomeen ja Eurooppaan on tilaustyönä tuotettu useita murhaajia sarjoina, eikä suuntaukselle ole loppua näköpiirissä.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 063
 • Liked: 10341
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Japanissa on kuitenkin työkulttuurin ja no, kulttuurin takia muutenkin, aika kovat itsemurhaluvut. Mutta siitä huolimatta esimerkki siitä kuinka maa toimii hyvin ilman multikulttuureja.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 943
 • Liked: 6134
 • Hamster supremacy
Japani tarvitsee ranskan karibialaisia työvoimapulaa korjaamaan ja puhdistamaan geenipankkia. Mikseipä myös 300 miljoonaa somalia.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2017, 12:34:29 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 675
 • Liked: 2223
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.
Mitäs tuossa nyt jätettiin muka mainitsematta?

guest14935

 • Vieras
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.

Suomikin on niin turvallinen maa, että puolustautumiseen riittää henkilökohtainen turvahälytin, jonka ujellusta kaikki juoksevat peloissaan karkuun.

Vain poliitikot ja rasismin uhrit joutuvat kohtaamaan todellisia vaaroja.
Itsehän en iltasaikaan paljoa välittäisi kaupungilla liikkua. Olen asunut tilastoissa turvattomammissa maissa joissa oli oman havainnon mukaan rauhallisempaa. Usein täällä höpistään että kännisten keskinäisiä tms. olisi jotkin juttuset, vaan eiköhän ne ole muuallakin. Oman seuransa voi valita, usein toki kaupunginkin, mutta jos nyt vaikka töitä on tiedossa vain yhdessä tietyssä kaupungissa niin mites sen sitten valitset. Olen kyllä turvattomuuden vuoksi muuttanutkin. Japaniin ei varaa ole kun ei varaa Helsinkiinkään, voi tietty olla halvempi edellinen.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 675
 • Liked: 2223
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 919
 • Liked: 18567
 • Kuka jos en minä
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.

Kevät toi kevät toi puukkoahmedin, kevät toi kevät toi tuontiromanin, ja rannoille raiskurin. Ehkäpä voimme suomessa siirtyä pelkkään talviaikaan?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 919
 • Liked: 18567
 • Kuka jos en minä
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.

Kevät toi kevät toi puukkoahmedin, kevät toi kevät toi tuontiromanin, ja rannoille raiskurin. Ehkäpä voimme suomessa siirtyä pelkkään talviaikaan?
Kevään tulon huomaa ensimmäisenä siitä, kun sekakäyttäjien ja alkoholistien ringit kömpivät jostain torille.

Niin, onhan noita seinänkannattelijoita joka vuosi entistä enemmän. Ja asunnottomia suomalaisia. Toisille asiayhteys ei vaan uppoa edes rautalangasta vääntäen.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 815
 • Liked: 5513
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Japanissa on myös väestörakenne, joka ei suosi rikollisuutta. Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Helsingin Sanomiin on lipsahtanut kaksi monikulttuurisuusagendalle haitallista lausetta.  ???

Tarkkuutta siellä toimituksessa!  :flowerhat:
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Tagit: japani