UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-11-20 KL: Ruotsi on monessa asiassa banaanivaltio Suomeen nähden  (Luettu 1520 kertaa)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 501
 • Liked: 15593
 • antikomintern
Vuosikymmeniä Suomessa on vallinnut keskusteluilmapiiri, jossa Ruotsia on kehuttu mallimaana, josta Suomen pitäisi ottaa esimerkkiä. Kauppalehden Tukholman kirjeenvaihtaja Antti Lehmusvirta ei ole ihan samaa mieltä. Tai ainakin monet esimerkit ovat varoittavia ja samoja virheitä pitäisi välttää tekemästä. Kolumnia eivät selvästikään ole sponsoroineet RKP ja ruotsinkieliset kulttuurisäätiöt.

Lainaus käyttäjältä: Antti Lehmusvirta/Kauppalehti
Suurin Ruotsi-kupla on muualla kuin asunnoissa

Virallisilla vuokramarkkinoilla pyörii laaja musta pörssi ja turvallisuus on retuperällä.

Kun muutin Ruotsiin pari vuotta sitten, itselläni oli kuva, että täällä on tehty kaikki paremmin kuin Suomessa. Tuo kuva oli syntynyt seuraamalla mediaa ja kuuntelemalla suomalaisia asiantuntijoita.

Kuva alkoi kuitenkin muuttua hyvin nopeasti. Vuokra-asuntoa oli lähes mahdotonta saada. Virallisilla vuokramarkkinoilla pyörii laaja musta pörssi, epärehellisyyden ja korruption kulttuuri, jossa kymppitonnit vaihtavat omistajaa pöytien alta.

Ruotsin virastoissa on erittäin hankala hoitaa asioitaan verrattuna Suomeen. Lääkäriaikoja saa vasta kuukausien päähän. Suomen terveydenhoito voittaa Ruotsin-mallin sata nolla.

Turvallisuus on retuperällä. Pelkästään Tukholmassa on tapettu tämän vuoden lokakuuhun mennessä 45 ihmistä ja nuppiluku kasvaa. Pakolaisia on otettu suuria määriä, mutta monella heistä on vaikeuksia päästä töihin tai edes sisään yhteiskuntaan. Se ei onnistu, jos poikkeaa normista.

Ruotsin talousihmeessäkin on paljon ilmaa. Keskuspankki on esimerkiksi painanut kruunua alas vuosia pönkittäen vientiä.

Vilunkikulttuuri rehottaa. Tukholman pörssissä sisäpiiririkoksia tehtaillaan kuin liukuhihnalta. Yksityisessä eläkejärjestelmässä huijarit ovat puhaltaneet eläkesäästäjien rahoja rikoksen tunnusmerkit täyttävissä bisneksissään.

Aina, kun Ruotsin järjestelmästä sanoo jotain kriittistä, niin Suomen Ruotsi-asiantuntijat älähtävät: ”Ei noin saa sanoa!”

Äänekkäimmät ovat jossain vaiheessa käyneet rakastumassa Ruotsiin. Rakastuneena ei tunnetusti näe kuin hyviä puolia.

Veikkaan, että nämä henkilöt eivät ole joutuneet jonottamaan virastoissa, kököttämään terveyskeskusjonoissa tavallisten tuulitakkisvenssoneiden kanssa tai pähkäilemään, mistä saisi katon päänsä päälle. Näkemykset ovat monesti niin yksisilmäisiä, että niiden on ollut pakko syntyä jossain hyvin korkealla sen todellisuuden yläpuolella, joka Ruotsissa vallitsee.

Suurin Ruotsi-kupla on se, että täällä olisi muka tehty kaikki asiat paremmin kuin Suomessa. Se ei pidä paikkaansa. Ruotsi on monessa asiassa banaanivaltio Suomeen nähden.
koko kolumni: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suurin-ruotsi-kupla-on-muualla-kuin-asunnoissa/3rgC7RwY
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4270
 • Je suis Teukan viinapää
Rakastuin Ruotsiin 80-90-luvulla. Nyt se rakastamani on kuollut ja sen vaatteissa kulkee hullu feminatsi, ählyrikollinen ja jihadisti. Nyt vihaan Ruotsia sen heikkouden ja tekopyhyyden vuoksi, ja sen suuren sandaalimuilutuksen -15 vuoksi.

Kyllä tämä on ollut surullista katseltavaa.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 322
 • Liked: 2554
Lainaus
Vuokra-asuntoa oli lähes mahdotonta saada. Virallisilla vuokramarkkinoilla pyörii laaja musta pörssi,
Kaupungin vuokra-asunnon saaminen on lähes mahdotonta pääkaupunkiseudulla, vaikka väestönkasvu on paljon hitaampaa kuin Tukholmassa.
Tukholman tilanne on varmasti paljon huonompi kuin Helsingissä.

Lainaus
Lääkäriaikoja saa vasta kuukausien päähän. Suomen terveydenhoito voittaa Ruotsin-mallin sata nolla.
Tätä hallitus haluaa myös Suomeen soten myötä, koska "Ruotsin malli on parempi".

Lainaus
Veikkaan, että nämä henkilöt eivät ole joutuneet jonottamaan virastoissa, kököttämään terveyskeskusjonoissa tavallisten tuulitakkisvenssoneiden kanssa tai pähkäilemään, mistä saisi katon päänsä päälle. Näkemykset ovat monesti niin yksisilmäisiä, että niiden on ollut pakko syntyä jossain hyvin korkealla sen todellisuuden yläpuolella, joka Ruotsissa vallitsee.
Olen tästä täysin samaa mieltä.


Tagit: