HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2009-01-15 SS: Ruotsi ei aio pyytää Suomelta mitään anteeksi

(1/2) > >>

ihminen:
Ruotsi ei aio pyytää Suomelta mitään anteeksi
17:27 (Päivitetty 19:36) STT

Ruotsin valtiojohto ei aio pyytää Suomelta anteeksi historian epäoikeudenmukaisuuksia Ruotsissa heränneistä vaatimuksista huolimatta.

Ajatus nousi esille samalla, kun Suomen ja Ruotsin monisatavuotisen yhteiselon päättymisen juhlavuosi avattiin Tukholmassa. Vuoden 1809 muistelu on herättänyt myös kriittistä keskustelua.

Ruotsin ympäristöpuolueen toinen puheenjohtaja Maria Wetterstrand kirjoitti Dagens Nyheterissä, että Ruotsin pitäisi pyytää Suomelta julkisesti anteeksi Ruotsin vähäistä kunnioitusta suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria kohtaan.

Wetterstrand viittaa artikkelissaan lähinnä Ruotsin epäonnistuneeseen kielipolitiikkaan 1900-luvulla ja asenteissa elävään suomalaisvähemmistön alhaisempaan luokkastatukseen.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kertoi pitävänsä kirjoituksia osin asiallisina, mutta hän ei näe julkista anteeksipyyntöä tarpeellisena.

– Mikäli alkaisimme pyytää anteeksi kaikkea, mitä historian saatossa on sattunut, meillä olisi esimerkiksi paljon asiaa Tanskan kanssa, Bildt heitti.

Samoilla linjoilla oli pääministeri Fredrik Reinfeldt.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/ruotsi-ei-aio-pyyt%C3%A4%C3%A4-suomelta-mit%C3%A4%C3%A4n-anteeksi/334225

En minä Ruotsilta anteeksipyyntöä kaipaa, RKP:stä en ole ihan varma  :-\

stubing:
Maassa maan tavalla, vai miten se meni?

Kami:
Se Ruotsin prinsessa Madeline voisi kyllä tulla minulta pyytämään anteeksi. Saattasin antaa. Anteeksi.Ruotsin prinsessojen pisteyttäminen jatkuu Uunipankolla.

LW:
Nykyeurooppailaisten kriteerien mukaan pitäsi kyllä pyytää anteeksi, ainakin sataanyhteentoista kertaan.

Minun kriteerieni mukaan voisivat unohtaa koko jutun.

karhu:
Kiinnittikö kukaan huomiota Vanhasen kommentteihin uutisissa? Hänen mielestään poliitikon ei tarvitse pyytää anteeksi asioista, joista ei itse ole vastuussa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta