UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-11-21 Helsinki järjestää terveyspalvelut ns. paperittomille, esitys läpi valtuustossa  (Luettu 151887 kertaa)

Isä Joosef

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 23
Jos tästä jotain hyvää etsii niin voi olla mahdollista että muu maa alkaa hiukan puhdistumaan uusioasukkaista, sehän valuu alaspäin..https://www.suomenuutiset.fi/absurdi-paatos-helsingin-kaupunginhallitukselta-paperittomolle-taataan-toimeentulo-seka-ilmainen-majoitus-ruoka-laakkeet-ja-hammashoito/


HELSINKI | Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus teki shokkipäätöksen. Kaupunginhallitus päätti laajentaa huomattavasti laittomasti maassa oleskelevien oikeutta maksuttomiin palveluihin ja toimeentuloon.

Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen kertoo blogissaan päätöksestä.

Rantanen kirjoittaa: ”Helsingin kaupunginhallitus päätti äänestystuloksen jälkeen 20.11 lisätä laittomasti maassa oleskeleville oikeuden maksuttomiin:

– lääkkeisiin
– majoitukseen
– ruokaan
– sairauksien hoitoon ja seurantaan
– rokotuksiin
– hammashoitoon
– raskaana oleville ja pienten lasten perheille pidempikestoisen majoitukseen
– apuun löytämään väyliä pois paperittomuudesta
– oikeudelliseen neuvontaan
– mielenterveyspalveluihin
– toimeentulotuen lisäämiseen.
Kaupungin mainostettava ilmaispalveluja vierailla kielillä

– Lisäksi kaikessa viisaudessaan kaupunginhallitus esittää, että edellä mainittuja palveluja tulee mainostaa kaupungin internet-sivuilla monilla kielillä mm. arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi ja romaniaksi. Kaupungin henkilökunnan tulee myös tarjota palveluja aktiivisesti, Mari Rantanen jatkaa.

Hän kuvaa tilannetta täysin absurdiksi.

– Päätös on päätön ja täysin oikeudentajun vastainen. Puhumattakaan turvallisuudesta ja taloudellisuudesta. Lakia tai turvapaikkaprosessia ei tarvita? Mopo on lähtenyt täydellisesti käsistä.

– Samaan aikaan kun valtio pohtii (tai ainakin sanoo pohtivansa) miten laittomasti maassa oleskelua vähennetään tehokkaasti, kutsuu Helsinki kaikki kylään. Ilmaiseksi. Koko kalliissa turvapaikkaprosessissa ei ole enää mitään järkeä. Sen lisäksi että tällainen syö uskon lain noudattamiseen, on se täysin helsinkiläisen veronmaksajan harteilla. Ja kuten kaikki tietävät raha ei tule seinästä vaan se leikataan muilta avun tarvitsijoilta. Ilmankos oli omaishoitajilta leikattava. Kiireesti.

– Mistä suomalainen saa ilmaiset palvelut ja lääkkeet? Ei mistään. Voiko tämä edes olla lain mukaista, että toiset maksaa, toiset eivät. Siis ne maksaa, joilla on laillinen oikeus olla ja ne eivät, joilla ei ole. Onko hullumpaa kuultu? Melkein tekisi mieleni kehottaa pienituloista suomalaista menemään ilmaisten palvelujen piiriin sanomalla huonolla suomella olevansa paperiton. Paperiton, jollaisella termillä pyritään koko asiaa legitimoimaan, kun kyse on tosiasiallisesti laittomasti maassa olemisesta.

Rantanen painottaa kirjoituksessaan, että Helsingin kaupungin pitäisi etsiä mieluummin paperittomille keinoja poistua maasta.
Vihreiden ja vasemmistoliiton yhteishanke

Päätös syntyi erikoisella tavalla. Se lisättiin apulaispormestari Sanna Vesikansan (vihr.) esittämänä ja Paavo Arhinmäen (vas.) kannattamana kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalon (vas.) aloiteeseen, joka koski paperittomien tilanteen edistämisestä.

Paperittomien ilmaispalvelut menivät kaupunginhallituksessa läpi äänin 8-7.

Ilmaispalveluja vastaan äänestivät kaupunginhallituksessa Terhi Koulumies (kok.), Pia Pakarinen (kok.), Jaana Pelkonen (kok.), Mika Raatikainen (ps.), Wille Rydman (kok.), Tomi Sevander (sdp.) ja Jan Vapaavuori (kok.).

Ilmaispalveluiden puolesta äänestivät Paavo Arhinmäki (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Maria Ohisalo (vihr.), Marcus Rantala (rkp.), Nasima Razmyar (sdp.), Anni Sinnemäki (vihr.), Reetta Vanhanen (vihr.) ja Sanna Vesikansa (vihr.).
”Unelmointipäätös”

Perussuomalaisten toinen kaupunginvaltuutettu Pia Kopra moittii päätöstä. Hän kirjoittaa kaupunginhallituksen jäsenen Mika Raatikaisen tehneen asiassa vastaesityksen.

– Tätä Helsinki on tilannut ja tätä perussuomalaiset vastustavat, mutta näin nyt meni kaupunginhallituksessa tänään, Kopra kirjoittaa.

– Vihervasemmistolainen unelmointi on tuhon tie päällystettynä hyvillä aikomuksilla, Kopra jatkaa.

SUOMEN UUTISET
« Viimeksi muokattu: 21.11.2017, 09:18:37 kirjoittanut Isä Joosef »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 734
 • Liked: 19818
 • Blues for Allah
Tässä kyllä näkee loistavasti, mitä käy kun päästää vihervassarihyysärit johtamaan suomen suurinta kaupunkia. Mikään ei ole este, ei rajoja, vain ilmaista rahaa kaikille maailman ihmisille kunhan nyt vaan lomasurffailuiltaan kerkeävät tänne kylmään pohjoiseen.  :facepalm:

Ei kannata unohtaa Kokoomusta, se järjestää tulonsiirron varonmaksajilta yksityisille terveysalan firmoille.
Eihän partalapset voi jonottaa yleiselle puolelle, kun on niin kiire.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 703
 • Liked: 15468
Kyllä se nyt täällä maalla naurattaa vielä, mutta ei kannattaisi (kenenkään) hekotella: sitten kun Hell Sinks, niin valtion lompakollahan ne ovat ArvopohjineenTM. Ja mikä pahinta, niin tuo syöpä kyllä kerkiää leviämään joka niemeen ja notkoon ennen lopullista tuhoa: ei ole ensimmäinen kerta, kun Helsingissä keksitään jotain täysin älyvapaata, niin se on sitten nanosekunnissa kopioitu joka saatanan kaupunkiin ja kuntaan. Mitä pimeämpi villitys, niin sitä varmemmin ja nopeammin se kopioidaan. Vrt. Suomi ja maahanmuuttopolitiikan kopioiminen Ruotsilta, näin valtakunnan tasolla.

En nyt muista kuka kirjailija (jotenkin) näin on lausunut, saattoi olla Waltari, saattoi olla joku muu, mutta kuitenkin ajatustasolla näin:

"Kun kulttuuri alkaa tehdä kuolemaa, oman pesän paskominen alkaa."

-naps-

e:typo
« Viimeksi muokattu: 21.11.2017, 21:13:12 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Iku-routa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 550
Ihan oikeasti.

Olen kuitenkin aina luullut, ettei tuollaisille päättäville paikoille pääse tyhmiä ihmisiä. Vääriä (=omasta mielipiteestäni poikkeavia) ajatuksia heillä voi toki olla, mutta ei tyhmiä. Pyrkyreitä, k-päitä, väärän puolueen jäseniä... mutta ei tyhmiä.

Nyt taitaa olla se hetki kun kyseenalaistan systeemin joka päästää tällaisia ihmisiä valtaan. Kukaan ei ilmeisesti näe niitä mahdollisuuksia, mitkä aukeavat tällaisten päätösten myötä. Viesti, mikä leviää maailmalle on juuri niin houkutteleva kuin voi ikinä olla. Ei väliä, saatko turvapaikan tai et. Joka tapauksessa sinulle maksetaan kaikki kunhan et puhu liian hyvää suomea.

Onneksi olkoon, Helsinki! Älyn Mariaanien hauta-palkinnon ojentaa teille oma kaupunginhallituksenne.

Jos olisin helsinkiläinen, niin saattaisin soittaa muutaman puhelun kaupunginvaltuuston jäsenille ihan vain kysyäkseni muutaman jutun. En rasistisesti, vaan ihan puhtaasti talous- sekä tasa-arvoajattelun pohjalta.

Minusta tuo pohjaa tietyn persoonallisuustyypin omaavien ihmisten typeryyteen, jossa mikään ei voi olla ongelma, koska ongelmaa ei ole. Se tarkoittaa sitä, että omalla toiminnalla luodaan niitä ongelmia. Ko. ihmiset  oppivat lähinnä kantapään kautta, mutta ikäväähän se on silloin, kun he sotkevat kaikkien muidenkin asiat. Toisaalta, kun kyse on poliitikoista, kuten Arhinmäki ja Razmayar, voisivatko he uraansa ajatellen edes äänestää toisin, vaikka haluaisivat?

Heidät on äänestäneet sinne ihmiset, joiden oppirahoja tässä nyt Helsinkiläiset maksavat. Vähän syvemmällä kun mennään, siinä maksetaan myös niiden ihmisten oppirahoja, jotka eivät kuntavaaleissa äänestäneet.

Muistutus itselle: Äänestä kuntavaaleissa. Nyt ei enää näperretä pikkuasioista.
"Know what you're owed on this dark day road
 Temper burn hot
 And your heart stay cold"

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 051
 • Liked: 31575
Kantapään kautta oppiminen on sekä turhaa että epätodennäköistä silloin kun pelataan muiden rahoilla, vieläpä muiden kuin omien äänestäjien.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 716
 • Liked: 1485
Tämä(kin) absurdius finlandeses osuu sieluuni aivan sairaan kipeästi. Miten helvetissä joku voi olla noin sokea ja sekaisin että äänestää moisen moraalisäteilyn puolesta?!
Sukulaispappani asuu yksin yksiössä maalla metsurin töistään keräämällä "eläkkeellä".Jääkaappia ei ole, koska se on hajonnut eikä varaa uuteenkaan ole. Tosin se vie sähköä, joten senkään takia uutta ei ole. Pesukone samoilla linjoilla.
 Pappa vietiin sairaalaan, kun jalat lähtivät alta huimauksen takia. Hoonosoomilääkäri oli kertonut että kyllä niitä sydänlääkkeitä pitisi syödä joka päivä eikä vain silloin kuin heikottaa! Pappa vastasi ettei ole rahaa ostaa niitä lääkkeitä.
Autoa ei ole, eikä oikein muutakaan. Sukulaisten avulla edetään hautaa kohti eikä PUHETTAKAAN mistään sosiaaliavuista tai -palveluista.
Papalla on Solifer-mopo 70-luvulta- myy se - on ollut palaute.
Yhteiskunnan heikompia viedään kylmällä kyydillä.
Tämä maa on syvällä ja syvältä;ei voi muuta sanoa!

kivimies

 • Vieras
Laittomasti maassa olevien määrää voisi vähentää valtion tasolla tehostamalla palautuksia. Näin Helsingille jäisi vähemmän "paperittomia" hyysättäväksi.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 696
 • Liked: 9691
USA:ssa on laittomia siirtolaisia varten rakennettu suojajärjestelmä moniin osavaltioihin. Californiassa laiton siirtolainen voi suorittaa ajokortin. Tuo Helsingin päätös/ehdotus on askel kohti laittomien siirtolaisten työmarkkinaa. Tätä laitonta halpatyövoiman hankintaa ovat siis ajamassa vihreät ja vasemmistopuolueet Helsingissä.

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 666
 • Liked: 8644
Kantiksilta vaaditaan yhä tihenevän aktivointi-agilityradan läpijuoksua säilyttääkseen oikeutensa täyteen perusturvaan.
Sama täysi perusturva annetaan sitten ilman mitään vaatimuksia maassa laittomasti oleskeleville ulkomaalaisille, joidenka oikea paikka olisi putka.
Menee yhä absurdimmaksi.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

Iku-routa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 550
Kantapään kautta oppiminen on sekä turhaa että epätodennäköistä silloin kun pelataan muiden rahoilla, vieläpä muiden kuin omien äänestäjien.

Hoitokeinoksi on valittavissa myös se loputon valehtelun kierre, joka on käynnissä esim. Ruotsissa. Siellä ihan raakasti manipuloidaan tilastoja, jotka ovat mainitsemani typeryyden seurausta. Tai jos tilastoja ei saa häivytettyä mitenkään, ollaan sokeita syiden ja seurauksien suhteen, ja demonisoidaan niistä keskustelu.
"Know what you're owed on this dark day road
 Temper burn hot
 And your heart stay cold"

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 723
 • Liked: 4387
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Tästä kannattaisi painaa jotain flaijeria, jota liimailla pitkin hesaa. Saisi tavan kaduntallaaja vähän ihmeteltävää.
Sloganina vaikka, että sitä saat mitä tilaat kun äänestät punavihervasemmistoa  :roll:
Klamydia - Suomi on sun

kivimies

 • Vieras
USA:ssa on laittomia siirtolaisia varten rakennettu suojajärjestelmä moniin osavaltioihin. Californiassa laiton siirtolainen voi suorittaa ajokortin. Tuo Helsingin päätös/ehdotus on askel kohti laittomien siirtolaisten työmarkkinaa. Tätä laitonta halpatyövoiman hankintaa ovat siis ajamassa vihreät ja vasemmistopuolueet Helsingissä.
USA:ssa suojajärjestelmä toimii, koska paikalliset poliisilaitokset eivät suostu tekemään yhteistyötä liittovaltion viranomaisten kanssa. Suomessa ei ole vastaavaa ongelmaa.

Kantapään kautta oppiminen on sekä turhaa että epätodennäköistä silloin kun pelataan muiden rahoilla, vieläpä muiden kuin omien äänestäjien.
Rahaa ei ole loputtomasti. Näihin palveluihin käytetyt rahat leikataan muualta, luultavimmin kyseisten puolueiden äänestäjien käyttämistä palveluista:

Lainaus käyttäjältä: HS 25.8.2017
Helsingin kouluista julki tyrmäävä leikkauslista: isompia ryhmiä, ruokasalit opetustiloiksi ja vähemmän kursseja

Kari Kinnunen

 • Vieras
Sukulaisten avulla edetään hautaa kohti eikä PUHETTAKAAN mistään sosiaaliavuista tai -palveluista.

Tämähän se on nykyisen vasemmiston linja. Papat hautaan kuluttamasta, jotta voidaan harrastaa globaalia solidaarisuutta.
Ihan ymmärrettävää, jakkukalkkunat kun tykkäävät enemmän geelitukkaisista nappisilmistä.
Ja eihän ne papat osaa kuitenkaan keittää edes riisiä, ainkaan kovin hyvää.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 024
 • Liked: 2635
 • Intelligent blue eyes!
Oikeastaan tätä pitäisi mainostaa ankarasti manne- ja läpsymaissa. Tulkkaushan on jo tehty. Lisää jengiä niin kauan kuin laiva uppoaa. Helsingin vaakunassa on melko osuvasti vene.
100% fakta on, että hulluus jatkuu entista hurjempana niin kauan kuin kassassa on rahaa ts. velkapiikki on auki. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin mennä romahduksen kautta, näkyvissä ei ole poliittista ratkaisua. Vai uskooko joku, että PS saa Helsingin valtuustossa enää ikinä oikeaa vaikutusvaltaa? Vähäistäkin äänestyspotentiaalia menetetään koko ajan, kun väestön punavihersokeus tulee kroonisemmaksi ja mamujen määrä lisääntyy hurjasti kantiksiin nähden. Käy Itiksen kauppakeskuksessa jos et usko.
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20117
Jos joutuisi itse seisoskelemaan Myllypuron leipäjonossa, niin kovin, kovin synkät mietteet velloisivat päässäni tästäkin uutisesta. Jos olisin voimissani vailla mitään hävittävää, niin saattaisin punoa mietteitäni aktivismiksi.

Niin, vankilassahan saa vastaavat palvelut: kolme ateriaa päivässä, säännöllistä liikuntaa, työtoimintaa, pientä rahaa, majoituksen, terveydenhuollon, hammashoidon, vaatteet, peseytymismahdollisuuden ja lisäksi samoista asioista kiinnostuneiden seuraa.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Monet noista palveluista ovat työssäkäyvien helsinkiläisten saavuttamattomissa. Esim. hammashoitoon on sellaiset jonot, että ainoa vaihto on mennä yksityiselle. Ne, jotka nämä palvelut kustantavat, eivät ole itse niihin oikeutettuja.

Jos asiat menevät kuten Helsingin turvapaikanhakijoiden kanssa, terveydenhoito (hammashoito mukaan lukien) tullaan ostamaan yksityiseltä. Mahtaa olla hieno tunne veronmaksajalla, joka odottaa tonnin-pari maksavaa nastahammasta bulgarialaisen mustalaisleirin keskellä.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20117
Monet noista palveluista ovat työssäkäyvien helsinkiläisten saavuttamattomissa. Esim. hammashoitoon on sellaiset jonot, että ainoa vaihto on mennä yksityiselle. Ne, jotka nämä palvelut kustantavat, eivät ole itse niihin oikeutettuja.

Jos asiat menevät kuten Helsingin turvapaikanhakijoiden kanssa, terveydenhoito (hammashoito mukaan lukien) tullaan ostamaan yksityiseltä. Mahtaa olla hieno tunne veronmaksajalla, joka odottaa tonnin-pari maksavaa nastahammasta bulgarialaisen mustalaisleirin keskellä.

Jos ajattelemme positiivisesti, ja miksi emme niin tekisi, niin siinä odotellessa voi tehdä hyviä kauppoja ja muita afaarejä. 
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Isä Joosef

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 23
Monet noista palveluista ovat työssäkäyvien helsinkiläisten saavuttamattomissa. Esim. hammashoitoon on sellaiset jonot, että ainoa vaihto on mennä yksityiselle. Ne, jotka nämä palvelut kustantavat, eivät ole itse niihin oikeutettuja.

Jos asiat menevät kuten Helsingin turvapaikanhakijoiden kanssa, terveydenhoito (hammashoito mukaan lukien) tullaan ostamaan yksityiseltä. Mahtaa olla hieno tunne veronmaksajalla, joka odottaa tonnin-pari maksavaa nastahammasta bulgarialaisen mustalaisleirin keskellä.

Onhan tää hullua, valtiolla töissä eikä hampaita saa kirveelläkään kuntoon koska yksityiseen ei ole varaa. Mätänee sit suuhun ja varmaan saa aikaan sydänkohtauksen johon kuoloo, mut onneksi rikolliset ja afrikkalaiset saa kuitenkin hampaansa kuntoon minunkin maksamilla veroilla.

Tätä maata minä en juhli enkä puolusta, ihan vaan halveksun.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 296
 • Liked: 3542
 • Puolinuiva
Sitä valmistuvaa somalian, arabian ym kielistä käännöstä kannattaa levittää mahdollisimman laajasti ja samoihin uutistoimitoihin mihin Sipilän talotarjous arabimaailmassa levisi. Nuivistuu Helsigin politiikka kertalaakista.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 696
 • Liked: 9691
Alan Kurdi hukkui Välimereen, kun hänen Turkissa asuva isänsä oli kuullut Ruotsin antavan ilmaisen hammashoidon laittomalle maahantulijalle. On tämä irvokasta touhua tämä laittoman työvoiman houkuttelu.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 024
 • Liked: 2635
 • Intelligent blue eyes!
Jos joutuisi itse seisoskelemaan Myllypuron leipäjonossa, niin kovin, kovin synkät mietteet velloisivat päässäni tästäkin uutisesta. Jos olisin voimissani vailla mitään hävittävää, niin saattaisin punoa mietteitäni aktivismiksi.

Niin, vankilassahan saa vastaavat palvelut: kolme ateriaa päivässä, säännöllistä liikuntaa, työtoimintaa, pientä rahaa, majoituksen, terveydenhuollon, hammashoidon, vaatteet, peseytymismahdollisuuden ja lisäksi samoista asioista kiinnostuneiden seuraa.

Miksi oletat että hautoisin päässäni jotain rikollista? En ole mikään maitoautoja poltteleva anarkopelle.
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 341
 • Liked: 8835
Monet noista palveluista ovat työssäkäyvien helsinkiläisten saavuttamattomissa. Esim. hammashoitoon on sellaiset jonot, että ainoa vaihto on mennä yksityiselle. Ne, jotka nämä palvelut kustantavat, eivät ole itse niihin oikeutettuja.

Jos asiat menevät kuten Helsingin turvapaikanhakijoiden kanssa, terveydenhoito (hammashoito mukaan lukien) tullaan ostamaan yksityiseltä. Mahtaa olla hieno tunne veronmaksajalla, joka odottaa tonnin-pari maksavaa nastahammasta bulgarialaisen mustalaisleirin keskellä.

Kun hyvinvointipalvelujen kysyntää laajennetaan kovasti ilman merkittäviä lisäsatsauksia, heikkenee tarjonta automaattisesti.  Tämä pakottaa sitten entisen tasoista palvelua haluavat omakustanteisiin ratkaisuihin.  Kun polarisaatio etenee riittävästi, yleinen hyvinvointipalvelu on muuttunut köyhäinavuksi, jolloin into sen kehittämiseenkin vähenee, ainakin nettoveronmaksajien keskuudessa.

Saa nähdä, käykö näin lopulta koulutuksenkin kanssa.  Jos lisääntyvään "positiiviseen syrjintään" ei löydy riittävästi lisäresursseja, otetaan ne tietenkin "syrjimättömien" perusopetuksesta.  Tämä johtaa (Ruotsin tapaan) yksityiskoulujen lisääntymiseen, jolloin koulupuolellekin syntyy kahdet markkinat:  yskähtelevä kunnallinen ja toimiva, käyttäjälle maksullinen, (puoli)yksityinen koulutus.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2017, 10:37:15 kirjoittanut Siili »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 462
 • Liked: 19895
Siinä hyvä kysymys esitettäväksi äänestäjille, milloin omille kansalaisille tarjotaan samat ilmaiset palvelut kuin kutsumattomille vieraille ?
Aloitetaan vaikkapa ilmaisesta hammashoidosta, seuraavana ne asunnot...
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20117
Jos joutuisi itse seisoskelemaan Myllypuron leipäjonossa, niin kovin, kovin synkät mietteet velloisivat päässäni tästäkin uutisesta. Jos olisin voimissani vailla mitään hävittävää, niin saattaisin punoa mietteitäni aktivismiksi.

Niin, vankilassahan saa vastaavat palvelut: kolme ateriaa päivässä, säännöllistä liikuntaa, työtoimintaa, pientä rahaa, majoituksen, terveydenhuollon, hammashoidon, vaatteet, peseytymismahdollisuuden ja lisäksi samoista asioista kiinnostuneiden seuraa.

Miksi oletat että hautoisin päässäni jotain rikollista? En ole mikään maitoautoja poltteleva anarkopelle.

En minä Sinua erikseen ajatellut. Ajattelin sitä jonossa seisovien koko kirjoa ihmiskohtaloita. Siellä on (tiedän sen) myös sitä rikos- ja vankilaosaston ajattelua.

Nyt kun huomautit, huomaan itsekin, miten viestini ontui ja mahdollisesti loukkasi. Ei ollut tarkoitus.  :(

Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 277
 • Liked: 2375
Eli paperittomat saavat siinä palveluja, joita kukaan muu tässä maassa ei saa. Taas mennään jonoista ohi heittämällä.

Ja avainsana: ilmaiseksi. Juuh, saako täällä kukaan kantis ilmaisia lääkkeitä, hammashoitoa, majoitusta ja ruokaa? Ilmainen sairauksien hoito ja SEURANTA?

Hellsinki upottaa itsensä nopeutetussa tahdissa. Pitäisikö Helsingin jo aloittaa neuvottelut itsenäistyäkseen Suomesta? Kannattaisin lämpimästi.

Toimeentulotuella olevat saavat.

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 889
 • Liked: 3841
Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä että  esim Balkanin kerjäläisille järjestetään asunnot ja toimeentulotuki?  :o

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 748
 • Liked: 9514
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Lainaus
Kysymys maan hallitukselle ja ennen kaikkea pääministeri Sipilälle:

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 21.11., valtuutettu Veronika Honkasalon tekemää aloitetta käsitellessään, esittää valtuustolle, että kaupungin tulee tarjota kattavia maksuttomia terveys- ja majoituspalveluja kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneille ja siten laittomasti maassa oleville ihmisille. Lisäksi kaupungin tulisi aktiivisesti mainostaa näitä palveluja mm. arabian ja somalin kielellä.

Päätöksellään Helsingin kaupunginhallitus tuhoaa aktiivisesti ulkomaalaislainsäädännön ja turvapaikkamenettelyn uskottavuutta. Maahantulijalle taataan sama palvelutaso riippumatta siitä, saako hän myönteisen vai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Maksuttomat terveyspalvelut ovat maailmassa harvinaista herkkua. On ilmiselvää, että sellaisten tarjoaminen kaikille halukkaille ensinnäkin houkuttelee kielteisen päätöksen saaneita ihmisiä jäämään laittomasti Suomeen ja toiseksi houkuttelee maahan lisää ihmisiä, joilla ei ole laillisia edellytyksiä kansainväliseen suojeluun tai oleskelulupaan muilla perusteilla. Tieto tällaisten palvelujen saatavuudesta leviää reaaliajassa internetissä, etenkin, kun niistä tiedotetaan lähtömaiden omalla kielellä.

Terveys- ja majoituspalvelujen avaaminen laittomasti maassa oleville vahingoittaa ennen kaikkea niitä suomalaisia ja Suomessa laillisesti asuvia, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää yksityisiä terveyspalveluja tai varaa hankkia asuntoa vapailta markkinoilta. On irvokasta, että päätöstä kannattaneet sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät hurskastelevat puheissaan pienituloisen ihmisen puolustamisella.

Turvapaikkaturismi ja laittomasti maassa oleskelevat ovat valtava ja kasvava ongelma niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Sipilän hallitus on vakuuttanut puuttuvansa tähän ongelmaan ja rohkaisevansa laittomasti maassa olevia palaamaan kotiinsa. Jos Suomen suurin kaupunki ja maahanmuuttajien pääasiallinen kohdepaikkakunta päinvastoin kaikin keinoin houkuttelee heitä jäämään, maan hallituksen tavoitteilta katoaa pohja.

Aikooko maan hallitus lainsäädännöllisin tai muin keinoin puuttua siihen, että maan pääkaupunki houkuttelee kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneita ihmisiä jäämään maahan ja siten sabotoi hallituksen tavoitetta saada laittomasti maassa oleskelevat poistumaan maasta?

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1534487840004738
qui non est mecum adversum me est

Huolestunut Kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 931
 • Liked: 249
Tämä asia tulee käsittääkseni vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Nimenomaan. Mitään ei ole vielä päätetty, ja persujen aviisin "uutinen" on muutenkin täynnä mielipidettä ja puolitotuuksia.

Oli Saku Timosesta mitä mieltä hyvänsä, hän käsittelee asiaa blogissaan.

Lainaus käyttäjältä: Saku Timonen
Katsotaanpa sitten ne virheet ja puolitotuudet. Kyse on Veronika Honkasalon tekemästä valtuustoaloitteesta, joka menee valtuuston käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus ei ole päättänyt asiasta mitään muuta kuin esittää sen kaupunginvaltuustolle nyt hyväksytyssä muodossa. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Lehdeltä jäi myös huomaamatta yksi tärkeä sana. Kaupunginhallitus puhuu välttämättömästä huolenpidosta ja toimeentulosta, johon sisältyvät ainakin välttämättömät lääkärin määräämät lääkkeet, majoitus ja ruoka. Lisäksi kaupunginhallitus puhuu terveydenhuoltolain mukaisesta oikeudesta kiireelliseen sairaanhoitoon.

Ja vielä:
Lainaus
Perustuslain 19 §:n mukaan jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Perustuslaki puhuu koko ajan ihmisistä, ei Suomen kansalaisista. Terveydenhuoltolain 50 §:n mukaan kiireellistä sairaanhoitoa, mukaan lukien kiireellinen suun terveydenhuolto, mielenterveyshoito, päihdehoito ja psykososiaalinen tuki on annettava sitä tarvitsevalle potilaalle hänen asuinpaikastaan riippumatta. Kiireellisellä hoidolla tarkoitetaan äkillisen sairastumisen, vamman, pitkäaikaissairauden vaikeutumisen tai toimintakyvyn alenemisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa, jota ei voida siirtää ilman sairauden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Vaikuttaisi siis siltä että Suomen Uutisissa on tehtailtu tahallisesti harhaanjohtava propaganda"uutinen", jossa unohdetaan tärkeät sanamuodot sekä semmoinenkin juttu kuin perustuslaki.

Lähde: Saku Timosen blogi
Mursu: "Siis vertaatko ihan tosissasi sitä, että amerikkalaiset lopettivat toisen maailmansodan atomipommeilla säästäen siten satojen tuhansien elämän siihen, että natsit murhasivat miljoonia juutalaisia ja valloittivat noin kymmenen itsenäistä valtiota?"
Kekkeruusi: "Kyllä se on täysin oikeudenmukainen näkemys."

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 024
 • Liked: 2635
 • Intelligent blue eyes!
Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä että  esim Balkanin kerjäläisille järjestetään asunnot ja toimeentulotuki?  :o

Ei vielä, mutta ole hyvä ihminen hiljaa. Hommaa stalkkaavat suvikset voivat saada päähänpiston. Suomi kuuluu kaikille, Finlanda aparține tuturor, Finland waligaa iska leh, فنلندا تنتمي إلى الجميع, Финландия принадлежи на всички
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 467
 • Liked: 83613
Vaikuttaisi siis siltä että Suomen Uutisissa on tehtailtu tahallisesti harhaanjohtava propaganda"uutinen", jossa unohdetaan tärkeät sanamuodot sekä semmoinenkin juttu kuin perustuslaki.

Kyse on jälleen kerran nimenomaan perustuslain tulkinnasta, jota tällä tavalla halutaan laajentaa. Pelkkä perustuslakiin vetoaminen ei tarkoita, että perustuslaki tosiaan edellyttäisi tällaisia palveluja laittomille siirtolaisille ja vielä vaatisi mainostamaan niitä ympäri maailmaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset