Kirjoittaja Aihe: 2017-11-21 Helsinki järjestää terveyspalvelut ns. paperittomille, esitys läpi valtuustossa  (Luettu 186790 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 407
 • Liked: 41815
 • Ego sum Spartacus
Minä luulen että tämä "paperittomien" asuttaminen ja terveydenhuolto jne. ovat hyvä rahasampo kieroilijoille.

Lainaus
Pekka Tuomola Sininauhasäätiön ohjelmajohtajaksi ja ylilääkäriksi
Sininauhasäätiön asunnottomuuden vastaisen toiminnan ohjelmajohtajana ja Sininauhasäätiön ylilääkärinä on aloittanut lokakuun alussa lääkäri ja psykoterapeutti Pekka Tuomola. Hanke asunnottomuuden vastaiseen toimintaan on käynnistynyt tänä vuonna Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Tuomola on tehnyt pitkän työuran etenkin päihde- ja mielenterveysasiakkaiden auttajana. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Sininauhaliiton jäsenjärjestön Helsingin Diakonissalaitoksen Päihde- ja mielenterveyspalvelujen ylilääkärinä.

Pekka Tuomola on myös tunnettu ihmisoikeuksien puolestapuhuja. Hän on esiintynyt mediassa muun muassa HIV-positiivisten, korvaushoitoa tarvitsevien päihderiippuvaisten sekä niin sanottujen paperittomien maahanmuuttajien hoidon puolustajana.  Myös Sininauhasäätiössä hänen roolinsa liittyy erityisesti pitkäaikaisasunnottomien ihmisarvon puolustamiseen ja heidän palvelujensa kehittämiseen.

Pekka Tuomola toimii myös Barona Groupin lääketieteellisenä johtajana. Sininauhasäätiö ja Barona tekevät yhteistyötä asunnottomuuden ratkaisujen osalta.

http://www.sininauhaliitto.fi/pekka-tuomola-sininauhasaation-ohjelmajohtajaksi-ja-ylilaakariksi

http://www.helsinginvihreat.fi/pekka-tuomola/

https://www.google.fi/search?q=Pekka+Tuomola&oq=Pekka+Tuomola&aqs=chrome..69i57j69i59j69i60l2j0l2.1657j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.fi/search?ei=YtYWWqWYFOfa6ATNvrX4Cw&q=Pekka+Tuomola+paperittomat&oq=Pekka+Tuomola+paperittomat&gs_l=psy-ab.3...19907.22429.0.23013.7.7.0.0.0.0.81.481.7.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.FnLnEL2_AsI

Keskustelutilaisuus paperittomien terveydenhuollosta, 2/4: Pekka Tuomola
https://www.youtube.com/watch?v=0bvOut7LdnI


Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 38 527
 • Liked: 40069
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Minä luulen että tämä "paperittomien" asuttaminen ja terveydenhuolto jne. ovat hyvä rahasampo kieroilijoille.

Ei se enää tässä vaiheessa ole luulo vaan tieto. Rystysiään hierovat jo odotellessaan kotoutettavia, asiakkaita, orjia, vuokra-asuntokeinottelua, tulkkauspalveluiden ja myynnin kasvua. Kaikki on verokertymistä kähmintää ja lisää ulkomaanvelkaa. "Ilmainen" ja "ei ole keltään pois" tarkoittaa juuri sitä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17590
 • covfefe
"Suomi kuuluu kaikille" kirjattiin jo v. 2007 toveri Vanhasen jallitusohjelmaan.

...salaisessa lisäpöytäkirjassa maininta että kaikille muille paitsi suomalaisille. Heidän osansa on maksaa, kärsiä ja hävitä.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Sami Savio

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 130
 • Liked: 1007
 • Kinkkuvoileipä ei ole suosikkini.
  • Sami Savion kotisivut
Nostimme Helsingin kaupunginhallituksen käsittämättömän päätöksen esiin eduskunnan kyselytunnilla. Jokainen voi tehdä keskustelun perusteella omat tulkintansa eri puolueiden linjauksista. Valitettavasti en saanut puheenvuoroa, sillä olisin mielelläni kysynyt mm. sitä, eikö pääministeri Sipilän syksyllä 2015 laajaa kansainvälistä julkisuutta saaneesta asuntotarjouksesta ole opittu yhtään mitään.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_123+2017+2.2.aspx

16.27 Mika Raatikainen ps

Arvoisa herra puhemies! Helsingin kaupunginhallitus päätti tällä viikolla esittää valtuustolle, että laittomasti maassa oleskeleville taataan muun muassa välttämättömät lääkärin määräämät lääkkeet, ilmainen majoitus ja ruoka, oikeus kiireellisen sairaanhoidon lisäksi välttämättömään sairauksien hoitoon, seurantaan, rokotuksiin ja suun terveydenhuoltoon. Lisäksi Helsinki tulee mainostamaan näitä ilmaispalveluja internetissä muun muassa arabian, somalin ja romanian kielillä.

Kaupunginhallituksen esitys vie uskottavuuden turvapaikkamenettelystä. Perussuomalaisten mielestä on järjetöntä tarjota laittomasti maassa oleskeleville lakiin perustumattomia, laajennettuja sosiaali- ja terveyspalveluja kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Kysyisinkin asianosaiselta ministeriltä: Kannattaako hallitus tällaisia toimia? Jos ei, niin mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen sen, että Suomeen ei kohdistu vyöry hoitoon ja oleskelemaan saapuvia niin sanottuja paperittomia henkilöitä kuormittamaan jo äärirajoilla toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja veronmaksajien kustannuksella?
 
16.28 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Toimeentulotuen palvelut ja suomalaisen terveydenhuollon asiat ovat vastuullani, ja vastaan siksi tähän kysymykseen, jonka toki laajensitte koskemaan ehkä laajemminkin turvapaikanhakijoiden asiaa. 

Aivan sama kunnallisen itsehallinnon toimivaltakysymys on käsillämme nyt tämän kysymyksen äärellä kuin äskeisessä aiheessa. Suomalaisilla kunnilla on vapaus tehdä tuontyyppisiä ratkaisuja, mutta lainsäädännön nojalla me tarjoamme vain kiireellisen avun. Siis terveydenhuollon osalta velvoittavalla tavalla on väistämätöntä tarjota kiireellinen apu, ja alaikäisten ja raskaana olevien asia on myös asia erikseen. Eli viestini kuuluu: suomalainen laki ei velvoita tuohon toimintaan, mitä Helsingissä on tehty, mutta minun ymmärrykseni mukaan Helsingillä on omalla päätöksenteollaan mahdollisuus kaikkeen tuohon, mitä kysymyksessänne kuvailitte.

16.30 Arja Juvonen ps

Arvoisa herra puhemies! Meillä on tällä hetkellä eduskunnassa käsittelyssä sosiaalihuoltolain muutos, mihin liittyy se, että paperittomilla — niillä, jotka vastaanottokeskuksesta ovat joutuneet jo lähtemään, saaneet kielteisen päätöksen jopa valitusten jälkeen — on oikeus välttämättömiin ja kiireellisiin sosiaalipalveluihin, mikä tarkoittaa yösijaa, ateriaa ja lääkkeitä. Eli tämä esitys on tulossa, ja hieman yli 5 miljoonaa euroa sinne on hallitus budjetoinut. Nyt kysyisin: Mitä kaikkea tämä laki pitää sisällään ja mitä kaikkia palveluja? Lähinnä katson sinne terveydenhuoltoon myös, esimerkiksi lääkkeisiin. Eli kuinka suurta ikkunaa me olemme Suomessa avaamassa näille erilaisille palveluille? Mitä kaikkia sairauksia, mitä kaikkia lääkkeitä? Puhummeko esimerkiksi hepatiittilääkkeistä, jotka ovat hyvin arvokkaita? Samalla kysyn: Kuinka on muualla Euroopassa? Seurataanko tätä samaa lainsäädäntöä, mitä Suomessa ollaan kehittämässä? Esimerkiksi Unkari, Puola, onko siellä myös mahdollisuus saada vastaavat sosiaalipalvelut?

16.31 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko

Arvoisa puhemies! En tunne niin tarkkaan mainitsemienne maiden käytäntöjä, että osaisin tuohon osaan vastata, mutta osaan vastata kysymyksenne ensimmäiseen osaan: 
Viittaamanne esitys sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, jonka ministeriö on antanut, ei laajenna mitään oikeuksia laittomasti maassa oleskeleville sinällään vaan on ainoastaan korvaus valtiolta kunnille näistä toimenpiteistä, joita kunnat tekevät Suomen perustuslain nojalla ja sen velvoittamina näitä kiireellisiä ja välttämättömiä palveluita tarjoten.

Ja miten ministeriö on toiminut, jotta kunnat tietäisivät, mitä tehdä? Me olemme tehneet kunnille ohjeistuksen tästä ja lisäksi toimeentulotukioppaassa — siis suomalaisille kuntatason päätöksentekijöille, jotka käytännön ratkaisuja yleensä juuri sosiaalityön puitteissa tekevät — ohjeistamme lähiaikoina kertomaan tarkemmin, mitä ovat nuo asiat, joita ikään kuin laittomasti maassa oleskeleville tämän hätäavun [Puhemies koputtaa] puitteissa on velvoittavaa tai väistämätöntä tarjota ja mitä ei tarvitse tarjota.

16.32 Simon Elo sin

Arvoisa puhemies! On tärkeää huomata hallituksen selvä linja, että henkilö, joka on saanut kielteisen lainvoimaisen turvapaikkapäätöksen, on Suomessa laittomasti. Ihminen ei ole koskaan laiton mutta se tilanne on, ja hän on laittomasti maassa. Ministeri vastasi aivan oikein siinä, että perustuslaki vaatii välttämättömän huolenpidon tarjoamisen, ja omalta osaltaan kunnat siitä päättävät kunnallisen itsehallinnon puitteissa. Mutta me olemme myös hallituksessa julkaisseet ennakkovaikuttamispaperin muuttoliikkeeseen liittyen. Sen hillitsemiseksi ja hallitsemiseksi tärkeimpiä toimia ovat ulkorajojen valvonta, pakolaisten auttaminen lähempänä lähtömaita ja paluupolitiikan vahvistaminen, ja hallitusohjelman mukaisesti sisäinen turvapaikanhakijoiden siirto EU-maiden välillä pitää perustua vapaaehtoisuuteen, ja kaikkien jäsenvaltioiden on osallistuttava siihen. Kysynkin asianomaiselta ministeriltä: mikä on tämänhetkinen turvapaikanhakijatilanne, miltä hakijamäärät näyttävät nyt tämän hallituskauden aikana, ja miten ne ovat kehittyneet tämän hallituskauden aikana?

16.33 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Silloin 2015 meille tuli hyvin paljon turvapaikanhakijoita, ja jos ajattelee siitä tähän päivään, niin on tullut noin 41 000. Tällä hetkellä se on tasaantunut hyvinkin paljon, ja tällä hetkellä tulee varmasti alle 5 000 tämän vuoden aikana, eli ollaan palattu niin sanotusti normaaliin.

Mitä tulee tuohon äskeiseen kysymykseen, niin ei ole kenenkään etu siinä, että täällä maassa oltaisiin laittomasti. Siitä syystä hallitus on tehnyt työtä, että meillä olisi tällainen laittomasti maassa olemisen ehkäisemisen ohjelma, ja me olemme antaneet siitä hyvin paljon ohjeita myös kunnille. On totta, että tällainen välttämätön huolenpito ja toimeentulo pitää huolehtia, mutta se ei saa tulla vetovoimatekijäksi. Se on meille ehdoton tavoite. Ja meidän pitää tehdä kaikkemme, että täällä ei oltaisi laittomasti, koska se on myös tälle henkilölle erittäin vakava asia.

16.34 Anna Kontula vas

Arvoisa puhemies! Viime hallituskaudellahan käytiin aika laaja keskustelu paperittomien henkilöiden terveydenhuollosta, ja ilman teknistä ongelmaa tästä salista olisi lähtenyt sellainen laki, joka takaa välttämättömät terveyspalvelut myös paperittomille. Tuota esitystä kannattivat laajalti ihmisoikeusjärjestöt, lasten oikeuksien puolesta toimivat järjestöt ja terveysjärjestöt sen takia, että se on paitsi inhimillistä, niin myös sen takia, että se on taloudellisesti järkevää. On paljon järkevämpää antaa ennaltaehkäisevä diabeteslääke kuin tehdä akuuttiajalla amputointeja. On järkevämpää testata raskaana oleva nainen kuin hoitaa vastasyntynyttä hiv-positiivista. Monet kunnat, nyt kun se laki täällä kaatui, ovatkin omassa toiminnassaan toteuttaneet tämän muutoksen tai osia siitä. Emmekö voisi tuoda sitä myös tälläkin kaudella [Puhemies koputtaa] tähän saliin?

16.35 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko

Arvoisa puhemies! Aivan kuten, edustaja, kysymyksessänne totesitte, yksittäisiä kuntia, täällä mainittu Helsinki on päätynyt siihen ja päättänyt laajentaa lakisääteisiä oikeuksia laajemmaksi siten, että hoito koskee maassa laittomasti oleskelevia. Terminologia "paperittomat", "laittomasti maassa oleskelevat", ihmisryhmä on silloin ehkä rajautunut hieman eri tavalla myös keskusteluissa.

Totean lyhyesti tähän: Hallituksella ei ole aikeita tuoda esitystä tällaisesta. Asia on hallituksen sisällä aikanaan keskusteltu. [Välihuutoja]
Maahanmuuttokriittinen kansanedustaja (ps.)

Kotisivut

Facebook-sivut

Sami Savio Twitterissä

PS - Parasta Suomelle

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 67998
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Jeah, hyvää haastamista :) Tätä asiaa kannattaa pitää kyllä mahdollisimman paljon esillä eri yhteyksissä ja painaa päälle, koska se sotii niin monen oikeustajua vastaan.

Keskustelin sattumalta asiasta tänään erään naispuoleisen työkaverin kanssa, jota voisi luonnehtia maahanmuuttojutuissa hyvin varovaiseksi ja jopa semisuvaitsevaiseksi. Tästä kaupunginhallituksen päätöksestä hänellä ei ollut helsinkiläisenä kuitenkaan mitään hyvää sanottavaa ja jopa melko kriittistäkin tekstiä tuli "paperittomista". Koitin tätä tietenkin lietsoa vielä hieman lisää, toivottavasti jäi ajatuksia kytemään ;)

Tässä vielä Suomen Uutisten juttu:

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-kyselytunnilla-helsinki-kutsuu-laittomasti-suomeen-kannattaako-hallitus-tallaisia-toimia/ (23.11.2017)

Lainaus
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Helsinki kutsuu laittomasti Suomeen – ”Kannattaako hallitus tällaisia toimia?”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kysyi tänään suullisella kyselytunnilla Helsingin kaupunginhallituksen päätöksestä, jonka mukaan Helsinki tarjoaisi jatkossa laittomasti maassa oleskeleville laajoja sosiaali- ja terveyspalveluita ilmaiseksi.

Vie uskottavuuden turvapaikkamenettelystä

Tällä hetkellä laki määrää kiireellisen avun annettavaksi, mutta Helsingissä tuen piiriin kuuluisivat myös välttämättömät lääkärin määräämät lääkkeet, ilmainen majoitus ja ruoka, oikeus kiireellisen sairaanhoidon lisäksi välttämättömään sairauksien hoitoon, seurantaan, rokotuksiin ja suun terveydenhuoltoon.

Lisäksi Helsingin tulisi mainostaa näitä palveluita verkossa muun muassa arabian, somalin ja romanian kielillä.

– Kaupunginhallituksen esitys vie uskottavuuden turvapaikkamenettelystä. On järjetöntä tarjota laittomasti maassa oleskeleville lakiin perustumattomia, laajennettuja sosiaali- ja terveyspalveluja kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen hämmästeli.

Tieto leviää ja houkuttaa tulemaan

Perussuomalaiset ovat huolissaan, että laajojen maksuttomien palveluiden tarjoaminen laittomasti maassa oleskeleville houkuttelee muitakin tulemaan ja jäämään Suomeen. Tieto ilmaispalveluista leviää heidän mukaansa nopeasti ja lisää turvallisuusriskejä sekä kustannuksia Suomessa.

– Kannattaako hallitus tällaisia toimia? Jos ei, niin mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen sen, että Suomeen ei kohdistu vyöryä hoitoon saapuvia niin sanottuja paperittomia henkilöitä kuormittamaan jo äärirajoilla toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja veronmaksajien kustannuksella? Raatikainen kysyi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) korosti vastauksessaan, että Helsingillä on itsehallinnollinen, perustuslakiin perustuva oikeus tehdä tällainen päätös, mutta lakia ei olla muuttamassa.

Pääsi myös valtamediaan:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235921-helsingin-paatos-paperittomista-esilla-eduskunnassa-perussuomalaiset-mihin (23.11.2017)

Lainaus
Helsingin päätös paperittomista nousi esiin eduskunnassa – Perussuomalaiset: ”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä?”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti tänään kyselytunnilla esiin Helsingin kaupunginhallituksen päätöksen, joka toteutuessaan laajentaisi paperittomien palveluja. Mika Raatikainen (ps.) kysyi, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jos se ei kannata tällaisia toimia.

Jo aiemmin puheenjohtaja Jussi Halla-aho peräsi asiaan kantaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), jonka hallitus tavoittelee laittoman maassaolon vähentämistä Suomessa. Myös kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) on arvostellut päätöstä kovin sanoin julkisuudessa.

Kaupunginhallituksen päätös etenee vielä valtuuston käsittelyyn, joten se ei ole vielä lopullinen. Päätöksessä on kyse ennen kaikkea paperittomille laajennettavista terveyspalveluista, joista myös kerrottaisiin netissä muun muassa arabian, somalin ja romanian kielillä.

–Kaupunginhallituksen esitys vie uskottavuuden turvapaikkamenettelystä. Perussuomalaisten mielestä on järjetöntä tarjota laittomasti maassa oleskeleville lakiin perustumattomia, laajennettuja sosiaali- ja terveyspalveluja kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, Raatikainen sanoi kyselytunnilla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä lähetti myös tiedotteen kyselytunnin pohjalta. Puolue on huolissaan siitä, että palveluiden laajentaminen laittomasti maassa oleskeleville houkuttelisi muitakin tulemaan ja jäämään Suomeen.

– Kannattaako hallitus tällaisia toimia? Jos ei, niin mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen sen, että Suomeen ei kohdistu vyöry hoitoon ja oleskelemaan saapuvia niin sanottuja paperittomia henkilöitä kuormittamaan jo äärirajoilla toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja veronmaksajien kustannuksella, Raatikainen sanoi eduskunnassa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) korosti vastauksessaan, että Helsingillä on itsehallinnollinen, perustuslakiin perustuva oikeus tehdä tällainen päätös.

–Suomalainen laki ei velvoita tuohon toimintaan, mitä Helsingissä on tehty, mutta minun ymmärrykseni mukaan Helsingillä on omalla päätöksenteollaan mahdollisuus kaikkeen tuohon, mitä kysymyksessänne kuvailitte, Saarikko sanoi.

Arja Juvonen (ps.) nosti esiin sosiaalihuoltolain muutoksen, joka on eduskunnan käsittelyssä. Saarikko huomautti, että esitys ei laajenna mitään oikeuksia laittomasti maassa oleskeleville sinällään, vaan on ainoastaan korvaus valtiolta kunnille toimenpiteistä, joita kunnat tekevät Suomen perustuslain nojalla ja sen velvoittamina tarjoten kiireellisiä ja välttämättömiä palveluita paperitomille.

(...)
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017, 20:51:40 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 394
 • Liked: 6083
Sinänsä yllätän itseni olemalla kerrankin Anna Kontulan kanssa samaa mieltä jostain.

Siinä, että on todellakin järkevämpää sekä taloudellisempaa (Kontula käytti tarkoituksellisesti taloudellisuus-aspektia kalastaakseen tiettyjen piirien ääniä) hoitaa ongelma etukäteen, eikä vasta sitten kun kakat on pöksyissä.

Vaikka Anna Kontulalle olisi annettu rajaton aika puhua eduskunnassa, niin tuskin olisi hän päässyt ajatuksissaan sinne asti, että "niin tosiaan, mikä on se ohutjalkainen hevonen, jonka kyydissä tänne ratsasti paskasta riisistä valittavia nuoria miehiä? Yksi kuva todellisessa turvan tapeessa olevasta lapsesta, avasiko se oven sepposen selälleen nuorille miehille tulla itkemään?"

Kyllä minä autan, olkoot vaikka sysimmän mustan yön Timo, jos sillä on pää kainalossa. Mutta en minä sen kavereita tänne kutsu nurkkiini loisimaan sillä perusteella, että sysimmän mustan yön Timolla oli pää kainalossa Iisalmen diskossa vuonna -86

Siinä on vissi ero.

Rajat kiinni. Turvallisten maiden kautta tänne on turha tulla. Sori siitä.

 
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Minä luulen että tämä "paperittomien" asuttaminen ja terveydenhuolto jne. ovat hyvä rahasampo kieroilijoille.

Tiedä sitten, mutta ainaki nämä nykyiset paperittomien klinikat toimii vapaaehtoisvoimin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Global_Clinic

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 378
 • Liked: 5767
^ Ja paskat toimii, Global clinik saa sekä kaupungilta että veronmaksajien varoilla toimivilta järjestöiltä rahoitusta!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Kukkahatuton täti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 053
 • Liked: 2474
Mihinkäs muuten Global Clinic:in palveluita enää tarvitaan jos luvatta maassa oleskelevat saavat kaikki terveyspalvelut muutenkin?

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
^ Ja paskat toimii, Global clinik saa sekä kaupungilta että veronmaksajien varoilla toimivilta järjestöiltä rahoitusta!

Mutta kukaan ei nosta palkkaa tai muuta korvausta, ts. lahjoituksin pyöritettävää vapaaehtoistoimintaa.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 724
 • Liked: 4881
 • Puolinuiva
^ Ja paskat toimii, Global clinik saa sekä kaupungilta että veronmaksajien varoilla toimivilta järjestöiltä rahoitusta!

Mutta kukaan ei nosta palkkaa tai muuta korvausta, ts. lahjoituksin pyöritettävää vapaaehtoistoimintaa.

Mistä kaupunki sitten "lahjoittaa" varoja lääkkeisiin ym toimintakustannuksiin? Veronmaksajien kukkarosta tietenkin. Samalla logiikalla voi sanoa, että kaupunki "lahjoittaa" rahaa kouluille opetusmateriaalien hankintaan.
Halla-aho: "Venäjä ei usko puhetta, sota voidaan lopettaa vain tappamalla venäläisiä.
Ostin itsekin yhden allekirjoitetun tykistöammuksen osoitteesta https://signmyrocket.com/. Kehotan kaikkia niitä, jotka vihaavat sotaa ja haluavat rauhaa, tekemään samoin."

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5199
Saarikko:
Lainaus
esitys ei laajenna mitään oikeuksia laittomasti maassa oleskeleville sinällään vaan on ainoastaan korvaus valtiolta kunnille näistä toimenpiteistä, joita kunnat tekevät Suomen perustuslain nojalla ja sen velvoittamina näitä kiireellisiä ja välttämättömiä palveluita tarjoten.

Eli tuleva esityskö varmistaa sen, että Helsingin kustantamat hoidot tullaan joka tapauksessa pumppaamaan koko veronmaksajakööristä? Eli Helsingin vastuu tekemistään päätöksistä jää olemattomaksi?
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 865
 • Liked: 1939
^No tottakai! Perustuslain löyhähkö (täysin nurinkurinen suom.) tulkinta vieläpä kruunaa seikan.Eihän viherpunaisella jengillä mitään vastuuta muiden rahoilla pelatessa ole;ainoastaan sekopäiset ideologiansa.

Pullervo

 • Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23915
 • antikomintern
Helsingin kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps) jatkaa aiheen ruotimista Suomen Uutisissa:"Kaupunki tuottaa omia turvapaikkoja." (lihavoinnit minun)

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Rantanen: Helsinkiläisiä uhkaa jättilasku – ”Jos enää ei tarvitse kuin päättää olevansa ”paperiton” ja palvelut pelaavat, mikä järki tässä touhussa on?”

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen ruotii blogissaan kovin sanoin Helsingin kaupunginhallituksen esitystä, joka tarjoaisi laajat ilmaispalvelut laittomasti maassa oleville ihmisille.

Kun helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen nosti kaupunginhallituksen esityksen tikun nokkaan, alkoi erityisesti vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien selittely välttämättömän hoidon ja huolenpidon tarjoamisesta laittomasti maassa oleville.

Nythän jo meillä perustuslaki ja terveydenhuoltolain 50 pykälä takaavat sen, että äkillisesti sairastuneet hoidetaan ja hätämajoituksesta sekä elämän perustarpeista kuten ruoasta huolehditaan. Tämä on linjaus, jonka STM on suosituksessaan tuonut esiin. Tämä on myös linjaus, jota ei kukaan vastusta, Rantanen painottaa.

– Lisäksi argumenttina käytetään vaarallisia infektiotauteja, joita pitää ehkäistä. Sekään ei ole kestävä argumentti, sillä tästäkin huolehtii jo tartuntatautilaki, joka velvoittaa estämään yleisvaarallisten tautien leviämisen väestöön.

Ei kuulu kaupungin tehtäviin

Helsingin kaupunginhallituksen esityksessä, jonka valtuusto käsittelee kokouksessaan ensi viikolla, ollaan laajentamassa palveluja myös pitkäaikaissairauksien hoitoon, majoitukseen ja sosiaaliturvaan.

– Näitä ajetaan nyt tavalla, joka ei ole asianmukainen, ei kuulu Helsingin kaupungin tehtäviin eikä ole helsinkiläisten veronmaksajien etu, Rantanen toteaa.

Houkuttelee sairaita lähialueilta

Esityksen taustalla on vuonna 2015 eduskunnassa kaatunut terveydenhuoltolain esitys paperittomien hoidon laajentamisesta, jota vastustettiin laajasti lääkärikunnassa.

– Kyseisessä laissahan riskinä koettiin muun muassa niin kutsuttu terveysturismi, joka voisi houkutella suuriakin määriä esimerkiksi tuberkuloosi- ja hiv-potilaita Suomeen lähialueilta. Lisäksi tarttuvia tauteja sairastavat voisivat pahimmassa tapauksessa tartuttaa myös suomalaisia tullessaan hoidattamaan tautiaan Helsinkiin, Rantanen varoittaa.

– Tämän lisäksi Helsingin esitys olisi omiaan romuttamaan turvapaikkajärjestelmää, jonka päätöksellä ei itse asiassa olisi merkitystä, kun huolenpidosta vastaisi joka tapauksessa Helsingin kaupunki.

Katastrofaaliset vaikutukset talouteen

Rantanen huomauttaa, ettei kyse ole vain kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista vaan käytännössä kaikista ihmisistä, jotka syystä tai toisesta tulevat Suomeen.

– Kun otetaan huomioon EU-maiden matalamman tulotason maat sekä lähialueemme, voivat vaikutukset olla merkittävät – ja esitykseen lisätyllä internetmainostamisella jopa katastrofaaliset.

Jos enää ei tarvitse kuin päättää olevansa ”paperiton” ja palvelut pelaavat, mikä järki tässä touhussa on? Miettikää Viron, Latvian, Liettuan, Venäjän hiv-potilaita tai Ruotsissa olevia paperittomia, joita arvioidaan olevan useita kymmeniä tuhansia, Rantanen listaa.

Perustuslakia tulkitaan erikoisesti

Puolueet, jotka ajavat palveluiden laajentamista, vetoavat perustuslain 19 pykälän kohtaan ”jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon”.

– Tämä lain vaatimus täytetään jo nyt kirkkaasti kun meillä kuitenkin on järjestelmä, jossa turvataan hätämajoitus sekä kiireellinen terveyden- ja sosiaalihuolto. On hyvä huomata, että perustuslain lähtökohta lienee se, että se koskettaa Suomessa asuvia, täällä laillisesti olevia. Laki myös lähtee siitä, että valta kuuluu kansalle ja tällä tavoin lakia voitanee tulkita lain myös koskettavan nimenomaan Suomen kansalaisia.

– Muutoinhan pian voidaan ajatella, että laittomasti maassa oleskelevilla pitää olla myös oikeus äänestää vaaleissa. Ei kai perustuslakia voi tulkita siten, että voi noukkia rusinoita pullasta ottamalla jonkin irrallisen kohdan ja käyttää sitä poliittisiin tarkoituksiin? Rantanen kysyy.

Saavatko suomalaiset lääkkeensä ilmaiseksi?

Rantanen huomauttaa, että perustuslaissa mainitaan myös ihmisten yhdenvertaisuus.

– Miten voi olla mahdollista, että suomalaisella on lääkekustannusten katto, terveydenhuollon asiakasmaksujen katto jne. riippumatta ihmisen tuloista? Eikö siis samalla tulisi esittää, että kaikki helsinkiläiset voivat tästä käyttää palveluja ilman maksuja? Saada lääkkeet ilman maksuja? Vai voidaanko vain todeta, että ei käy?

– Toinen lainsäädännöllinen seikka on sitten kuntalaki. Siellä todetaan, että kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla. Kuntalaki siis toteaa, että kunnan on järjestettävä asukkailleen palveluita. Onko esitys siis edes kuntalain mukainen ja kuuluuko laittomasti maassa olevien tai muutoin tänne saapuvien palvelut ylipäänsä kunnan tehtäviin? Rantanen kysyy.

Budjetti jo valmiiksi pakkasella

Rantanen sanoo olevansa erityisen huolestunut siitä, ettei esityksen kustannusvaikutuksia ole arvioitu missään eikä asiaan ole budjetoitu varoja.

– Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että Helsingin sosiaali- ja terveysviraston budjetista tämä otettaisiin sisältä. Budjetti oli jo ennen talousarvion hyväksyntää reilun 13 miljoonaa euroa pakkasella, johon saatiin korjausta budjettineuvotteluissa 21 miljoonaa euroa. Kun tuo säästötavoite poistetaan, jää jäljelle reilut 7 miljoonaa euroa, jotka tulee neuvottelutuloksen perusteella käyttää mm. ikäihmisten palveluihin, omaishoitoon ja vammaisten palveluihin.

Käytännössä kaikki tämä toiminta tulee säästää jostain muualta pois. Se, että emme tälläkään hetkellä tiedä mitä nämä palvelut maksavat, on jo huolestuttavaa. Mutta tämä päätös tekisi tilanteesta täysin arvaamattoman, enkä voi kuvitella kaupunginvaltuutettua, joka tekee päätöksen täysin ilman budjettia ja arviota kustannuksista. Se ei olisi kovinkaan vastuullista toimintaa.

Kaupunki tuottaa omia turvapaikkoja

Rantanen viittaa Iltalehden artikkeliin vuodelta 2015, jossa todetaan: ”Hallituksen paperittomien lakiesityksessä kokonaiskustannukseksi on arvioitu enimmillään 550 000-650 000 euroa vuodessa. Jo yhden XDR-tuberkuloosipotilaan hoito maksaa lähes saman verran.” Helsingin valtuusto päättää siis erittäin merkittävästä asiasta myös mahdollisilta kustannuksiltaan.

– Olisipa myös hyvä tietää, kuka näitä palveluja saa. Miten varmistetaan maassaolon status? Jos siis kuopiolainen Irma menee terveysasemalle Helsingissä näyttämättä papereitaan ja sanoo ”nietu papir”, saako hän palvelut ja lääkitykset ilmaiseksi? Vai millä tavoin tämä paperittomuus todetaan? Eihän kenenkään enää kannata sanoa kuka on ja mistä tulee. Tulee vain Helsinkiin, asuu sitten Kuopiossa tahi Kongossa, Rantanen ihmettelee.

Tilanteessa oudoksuttaa eritoten myös se, että Helsingin kaupunki ryhtyy ikään kuin tuottamaan omia turvapaikkoja Suomen valtiota vastaan. Vieläpä siten, että kaupunki pyrkii tarjoamaan oikeudellista neuvontaa etsimään väyliä pois paperittomuudesta. Oleellista on se, että laittomasti maassa oleskeleva poistuu maasta, kuten laki vaatii. Ei kaupunki voi ryhtyä tukemaan laittomuuden tilaa ja kannustaa jatkamaan sitä. Tilanne on käsittämätön. Järki käteen nyt, muutoin olemme todellinen Hölmölä.
https://www.suomenuutiset.fi/rantanen-heraa-helsinki-jos-enaa-ei-tarvitse-kuin-paattaa-olevansa-paperiton-ja-palvelut-pelaa-mika-jarki-tassa-touhussa-on/

Sami Savio

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 130
 • Liked: 1007
 • Kinkkuvoileipä ei ole suosikkini.
  • Sami Savion kotisivut
Maahanmuuton kustannukset paisuvat edelleen. Esitimme tänään eduskunnassa valtion tämän vuoden kolmannen lisätalousarvion käsittelyn yhteydessä turvapaikanhakijoille maksettaviin tukiin kohdennettujen lisämäärärahojen poistamista budjetista, mutta emme saaneet äänestyksessä tukea edes muilta oppositiopuolueilta.

https://www.suomenuutiset.fi/vastaanottokeskuksia-suljetaan-turvapaikanhakijoista-aiheutuvat-menot-eivat-laske-perussuomalaiset-leikkaisivat-hakijoiden-tukia/

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Vastaanottokeskuksia suljetaan, mutta turvapaikanhakijoista aiheutuvat menot eivät laske – perussuomalaiset leikkaisivat hakijoiden tukia

Perussuomalaiset pitävät epäjohdonmukaisena, että turvapaikkakriisistä aiheutuvien menojen taso jatkuu korkeana siitä huolimatta, että vastaanottotoiminnan piirissä olevien henkilöiden lukumäärä on laskenut. Perussuomalainen eduskuntaryhmä ehdotti yli 11 miljoonan euron leikkauksia vastaanottokeskusten asiakkaiden tukiin.

– Kun käyttäjien määrä on laskenut, kustannuksiltaan kalliimpia vastaanottokeskuksia olisi pitänyt sulkea ja siten yksikkökustannuksissa tulisi näkyä merkittävää laskua. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaan yksikkökustannukset ovat kasvaneet, kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) huomauttaa.

Perussuomalaiset katsovat, että turvapaikanhakijoille maksettavat tuet vetävät turvapaikanhakijoita puoleensa ja lisäävät siten varsinkin aiheettomia turvapaikkahakemuksia.

Perussuomalaiset esittivät, että hallituksen esittämä 11,2 miljoonan euron lisämääräraha vastaanottokeskusten asiakkaille maksettaviin tukiin poistetaan ja rahat käytettäisiin parempiin tarkoituksiin. Nämä muutosehdotukset kuitenkin kaatuivat eduskunnan äänestyksissä.

– Esitetty 11,2 miljoonan euron lisämääräraha osoittaa konkreettisesti, ettei hallituksen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen ole onnistunut. Tukien lisäämisen sijasta hallituksen tulee toteuttaa toimenpideohjelmansa täysimääräisenä ja ryhtyä tarvittaessa lisätoimenpiteisiin, jotta turvapaikanhakijamäärä sekä siten vastaanottotoiminnan asiakasmäärä saataisiin laskuun, kansanedustaja Sami Savio (ps.) vaatii.

Eduskunta äänesti tänään täysistunnossa valtion kolmannesta lisätalousarviosta kuluvalle vuodelle. Perussuomalaiset olivat jättäneet vastalauseen, jossa he ottivat kantaa maahanmuuttoon, sote-uudistukseen, ammattikorkeakoulujen tutkimusrahoitukseen ja liikenneverkon kehittämiseen.
Maahanmuuttokriittinen kansanedustaja (ps.)

Kotisivut

Facebook-sivut

Sami Savio Twitterissä

PS - Parasta Suomelle

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 141
 • Liked: 49704
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Juuri näin, on tehtävä selväksi, että PS on ainoa hulluutta vastustava puolue. Vaikka esitykset evät saa tukea, eivätkä mene läpi, niin kansa toivottavasti vaaliuurnilla muistaa kuka on heidän puolellaan.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 018
 • Liked: 25671
Suljetut palautuskeskukset ovat keino hillitä kustannuksia ja samalla suojata yhteiskuntaa että noita turhapaikan hakijoita ja hakemukseensa hylsyn saaneita.
Oma keskuksensa niille "alaikäisille".
Paluu kotiin avoinna kaiken aikaa, eli mistään vankilasta on turha puhua.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Griffinvaari

 • Vieras
jaa a, on tämä absurdi tilanne, välillisesti, lehmän kauppojen kera valittu kaupungin hallituksen jäsen enemmistö, käyttää laittomuutta perusteena vierasrikollisten positiiviselle syrjinnälle eli omien kansalaisten aidolle syrjinnälle, toimessa jonka lopulta maksaa, ei vain helsinkiläiset,  vaan koko verojamaksava kansa, näiden edustajienhan pitäisi olla hyvämaineisia kansalaisia, miten laittomuuden hyväksyjää ja sen tilan syventäjää, peräti vielä vieraskielisen kutsukirjeen kera, voi pitää hyvämaineisena.
Kyllä Sipilä näiden oppi-isänä mahtaa olla ylpeä saavutuksistaan.

Joka tapauksessa, ajellessani tänään Narvan lapsivihamieliseen kylään, kuuntelin samalla järviradiota, tuota paatunutta väärän totuuden julistajaa(varmaan kohta suljetaan) siellä puhui mies henkilö jonka nimi lipsahti ohi korvien, joka kertoi olleensa 20v helsingin kaupunginvaltuuston jäsen, ja hän vakuutti, hyvin uskottavasti, että vaikka kaupunginhallitus onkin täytetty mielipuolilla, valtuustossa istuu normaalilla älynlahjoilla varustetut valtuutetut, eikä kaupungin hallituksen tolkuttomalla esityksellä ole vähäisintäkään mahdollisuutta mennä läpi.

Toivon todella, kuka olikin, että hän on oikeassa.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 616
 • Liked: 7331
Lainaus
Keräydymme keskiviikkona 29.11 klo 16-19 Helsingin kaupunginvaltuuston eteen osoittamaan mieltä kaupunginhallituksen hyväksymään ja kaupunginvaltuustossa käsiteltävään esitykseen laajamittaisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tarjoamisesta Helsingissä laittomasti oleskelevalle väestölle.
https://www.facebook.com/events/1480225752094322/

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 252
 • Liked: 3355
 • ihminen
US,

Lainaus
Vastaus perussuomalaisten huoleen Helsingin paperittomista: Uusi linjaus ei lisää Suomen vetovoimaa

Helsingin kaupunginhallituksen kuohuttanut linjaus paperittomien laajenevista palveluista ei tosiasiassa ole kansainvälinen vetovoimatekijä Suomen kannalta, arvioi Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela Uudelle Suomelle. ....

Suurin muutos on Haahtelan mukaan terveydenhuollon laajentaminen paperittomille. ...

–Tarpeesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta linjaus lähtee pikemminkin lain tulkinnasta ja ihmisoikeuskysymyksistä, Haahtela sanoo Uudelle Suomelle. ...

Suomen sisällä linjaus voi Haahtelan arvion mukaan houkutella paperittomia nimenomaan Helsinkiin. Hän kuitenkin huomauttaa, että paperittomat ovat joka tapauksessa Suomessa nimenomaan pääkaupungin haaste, sillä tarjolla on enemmän vaihtoehtoja kuin muualla esimerkiksi kattavamman majoituksen sekä järjestöjen ja verkostojen takia.

–Se ei ole vielä valtavan laaja tai merkittävä ilmiö, mutta se on nimenomaan Helsingin haaste. Ei edes Espoon tai Vantaan, vaan nimenomaan Helsingin. ....

Haahtela huomauttaa, että paperittomat ovat hyvin haavoittuvassa asemassa, sillä he eivät voi tehdä Suomessa juuri mitään ja ovat rikollisten armoilla ja toisaalta vaarassa ajautua itse rikosten poluille.

–Lapset voivat käydä koulua, mutta aikuiset paperittomat eivät voi tehdä täällä juuri mitään. ....

Haahtelan mukaan kaupunki saa paperittomista lähinnä yksittäisiä havaintoja poliisin sekä hätämajoitusta ja akuuttia terveydenhoitoa tarjoavien kautta. Hänen mukaansa Helsingissä puhutaan toistaiseksi arviolta joistakin sadoista paperittomista, mutta odotettavissa on, että määrä kasvaa prosentuaalisesti paljon, kun turvapaikanhakuprosesseja alkaa tulla päätöksensä syksyn 2015 tulija-aallon jälkeen. Monelle päätös on kielteinen. ....

Haahtela ei allekirjoita perussuomalaisten esillä pitämää huolta siitä, että Helsingin tuore linjaus tekisi kaupungista kansainvälisessä vertailussa erityisen vetovoimaisen.

Tällä hetkellä Euroopan läpi ei ole todellakaan helppo kulkea Suomeen saakka. On tullut rajavalvontaa ja monenlaisia rajoitteita. ....

Koko pitkä valkopesu -> https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236025-vastaus-perussuomalaisten-huoleen-helsingin-paperittomista-uusi-linjaus-ei-lisaa#commentsMari Rantasen hyvä kommentti asiaan,

Lainaus
Ihan ensin suosittelen Haahtelan lukemaan kunnille lähetetyt suositukset laittomasti maassa oleskelevien (virallinen termi)kiireellisestä sosiaali- ja terveydenhuollosta. Jos minä kykenen ymmärtämään sisällön, sen kykenee ymmärtämään maahanmuuttoyksikön johtajakin.
http://stm.fi/documents/1271139/3899844/Kuntainfo_2-2017_verkkoon.pdf/2a...

Toisekseen, miksi Haahtela puhuu vain turvapaikanhakijoista? Nythän tämä koskee kaikkia, siis myös eu-alueelta tulevia ihmisiä, jotka kulkevat eu:ssa ilman tarkastuksia kuten schengen-sopimus edellyttää. Tämä puolestaan on selkeä vetovoimatekijä niille eu-maiden kansalaisille, joissa on matala tulotaso sekä huonot sosiaalietuudet. Eikä Haahtela myöskään mainitse sanallakaan sitä tosiseikkaa, että Helsinki on nyt ottamassa koko vastuun 2015 kaatuneen terveydenhuoltolain vaatimuksista. Siinähän nimenomaan lääkärit kritisoivat lakihanketta täysin vastuuttomaksi kustannusten osalta. Riskinä kun on esimerkiksi tuberkuloosi ja hiv-potilaiden tulo Suomeen hoidattamaan itseään.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_uu.shtml?_ga=2.99527961...

Helsinki valkopesee päätöstä minkä ehtii, jotta kaupunkilaiset eivät hermostuisi totaalisesti.


https://www.uusisuomi.fi/comment/763043#comment-763043
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 67998
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tämän virkamies Haahtelan jututhan ovat suoraan kuin joltain geneeriseltä refugees welcome -aktivistilta. Minkähän puolueen mandaatilla tämä hörhö on tehtäviinsä päässyt? Aivan uskomatonta sontaa.

Rantaselta mainio vastaus.

(Rantanen saattaisi olla ek-vaaleissa persuille hyvä ääniharava, jos mm. tätä sekä moskeija-asiaa pitää aktiivisesti esillä. Viimeksi ylsi varakansanedustajaksi: Raatikainen sai 3370 ääntä, Rantanen 3100.)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Lainaus käyttäjältä: Uusi Suomi 25.11.2017
Haahtela ei allekirjoita perussuomalaisten esillä pitämää huolta siitä, että Helsingin tuore linjaus tekisi kaupungista kansainvälisessä vertailussa erityisen vetovoimaisen.

–Tällä hetkellä Euroopan läpi ei ole todellakaan helppo kulkea Suomeen saakka. On tullut rajavalvontaa ja monenlaisia rajoitteita.

Haahtela muistuttaa, että tällä hetkellä Suomeen tullaan lähinnä Dublin-palautusten ja EU-maiden sopiman niin sanotun taakanjakomekanismin kautta, jossa Suomi on kantanut vastuunsa hyvin verrattuna moneen muuhun maahan.

–Näihin määriinhän Helsingin linjaus ei vaikuta. Lisäksi Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut parin vuoden takaisesta huimasti.

Ei ole kyse siitä, että juuri tuo linjaus "tekisi kaupungista kansainvälisessä vertailussa erityisen vetovoimaisen", vaan että se on kiistatta vetotekijä, joka etenkin yhdistettynä muihin samansuuntaisiin linjauksiin, muuhun laittoman siirtolaisuuden tukemiseen ja löysään turvapaikka- ja palautuspolitiikkaan tekee Suomesta laittomille siirtolaisille houkuttelevamman tulla ja jäädä.

Se, että Suomeen tultaisiin enää lähinnä Dublin-palautusten ja EU-maiden sopiman niin sanotun taakanjakomekanismin kautta on kummallista valehtelua. Turvapaikanhakijasiirrot ovat lähes loppuneet viimeisten muutamien kymmenien siirtoja odotellessa, ja Dublin-palautukset eivät näy uusina turvapaikkahakemuksina kuin joissain poikkeustapauksissa.

Edit:
Lainaus käyttäjältä: Uusi Suomi 25.11.2017
Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi torstaina eduskunnassa samaa ja totesi, että tulijoiden määrissä on palattu tavanomaiseen tilanteeseen. Hänen mukaansa Suomeen näyttää tulevan tänä vuonna yhteensä alle 5 000 turvapaikanhakijaa.

Ei tosiaankaan ole palattu tavanomaisiin määriin. Tämän vuoden hakemusmäärä olisi vuotta 2015 edeltävänä aikana toiseksi suurin, kun edellisenä ennätysvuonna 2009 tuli 5 988 turvapaikanhakijaa. Lisäksi perheenyhdistämisten määrässä tehdään tänä vuonna jälleen uusi ennätys.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2017, 13:42:14 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 252
 • Liked: 3355
 • ihminen
Tämän virkamies Haahtelan jututhan ovat suoraan kuin joltain geneeriseltä refugees welcome -aktivistilta. Minkähän puolueen mandaatilla tämä hörhö on tehtäviinsä päässyt? Aivan uskomatonta sontaa.

Rantaselta mainio vastaus.

(Rantanen saattaisi olla ek-vaaleissa persuille hyvä ääniharava, jos mm. tätä sekä moskeija-asiaa pitää aktiivisesti esillä. Viimeksi ylsi varakansanedustajaksi: Raatikainen sai 3370 ääntä, Rantanen 3100.)

Ainakin vasemmalla tykätään, kertoisikohan se jotain puoluesuuntautuneisuudesta...

Lainaus
KU: Mitä Suomen uudet kansalaiset juhlivat?
...
Mitä uudet suomalaiset juhlivat, Helsingin maahanmuuttoasioiden päällikkö Ilkka Haahtela?
...

– Yhteiskunnalle on etua, että saamme lisää suomalaisia. Uusille ihmisille taas on tärkeää, että he saavat Suomen kansalaisuuden ja pystyvät liikkumaan EU:ssa suomalaisina. ....

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3773376-mita-suomen-uudet-kansalaiset-juhlivat

Lisäksi käynyt useammassa SDP:n mamuhörhöilytilaisuudessa puhumassa.

Helsingin Demarinuorten maahanmuutto-seminaari
http://helsinki.sdp.fi/tapahtuma/helsingin-demarinuorten-maahanmuutto-seminaari/

Onnistuuko kotoutuminen? Suomen ja EU:n haaste
https://sdp.fi/tapahtuma/onnistuuko-kotoutuminen-suomen-ja-eun-haaste/

Pikaisella googlailulla ei puoluetausta kuitenkaan varmistunut  :roll:
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 407
 • Liked: 41815
 • Ego sum Spartacus
Ilmeisesti tämä ajatusten Mätäoja Ilkka Haahtela asuu Kauniaisissa, on mukavaa nostaa Johtajan palkaa matujen haalimisesta ja asua alueella jolla ei ole matuja.

Lainaus
Opiskeli oppilaitoksessa Uni. Tampere
Kävi koulua Salinkallion lukio
Asuu nyt paikkakunnalla Kauniainen
Paikkakunnalta Lahti

https://www.facebook.com/ilkka.haahtela

Lainaus
“Tulevaisuuden kaupunki on kansainvälinen, uusia kokeiluja mahdollistava ja yksilöllisiä elämäntapoja upeasti mahdollistava. Tulevaisuuden kaupungista löytyy yhä enemmän vaihtoehtoja yrittäjyyteen ja työmahdollisuuksiin, yhä enemmän mahdollisuuksia eri kielten ja kulttuurien hyödyntämiseen sekä yhä enemmän asioiden yhteisöllisen jakamisen mahdollisuuksia, toisaalta tulevaisuuden kaupungissa yksilöllinen kilpailu on voimakasta ja lisää myös näköalattomuutta.”

https://www.flowfestival.com/talk/ilkka-haahtela-maahanmuutto-ja-tyollisyysasioiden-paallikko-helsingin-kaupunki/

Lainaus
-Pitkäaikaistyöttömien joukossa on paljon ihmisiä, joille pätkätöiden tai osa-aikaisten töiden vastaanotto ei ole taloudellisesti kannattavaa. Osa heistä ei enää myöskään ole täysin työkykyisiä, pohdiskelee Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela.

https://kuntalehti.fi/uutiset/1000-paivan-tyottomat-kayvat-helsingin-kukkarolle/

https://twitter.com/search?q=Ilkka%20Haahtela&src=typd


https://fi.linkedin.com/in/ilkka-haahtela-88224a72

kivimies

 • Vieras
^ Haahtela sanoi tuossa samassa jutussa, että työttömyys johtuu työttömien työhaluttomuudesta ja että Helsingissä olisi huutava työvoimapula. Siksikö Haahtela kannattaa "työvoimapulan paikkaajien" houkuttelua Helsinkiin?

Lainaus käyttäjältä: Kuntalehti 22.8.2017
Helsinki on Suomen kallein paikkakunta asua. Meillä ovat kannustinloukut vielä suurempia kuin muualla maassa. Se on kuitenkin tosiasia, että meillä on kova työvoimapula tietyillä aloilla. Jos on valmis ottamaan työn kuin työn vastaan, niin on töissä jo huomenna, Haahtela lupaa.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2017, 18:15:12 kirjoittanut kivimies »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Ilmeisesti tämä ajatusten Mätäoja Ilkka Haahtela asuu Kauniaisissa, on mukavaa nostaa Johtajan palkaa matujen haalimisesta ja asua alueella jolla ei ole matuja.

Lainaus
Opiskeli oppilaitoksessa Uni. Tampere
Kävi koulua Salinkallion lukio
Asuu nyt paikkakunnalla Kauniainen
Paikkakunnalta Lahti

https://www.facebook.com/ilkka.haahtela

Lainaus
“Tulevaisuuden kaupunki on kansainvälinen, uusia kokeiluja mahdollistava ja yksilöllisiä elämäntapoja upeasti mahdollistava. Tulevaisuuden kaupungista löytyy yhä enemmän vaihtoehtoja yrittäjyyteen ja työmahdollisuuksiin, yhä enemmän mahdollisuuksia eri kielten ja kulttuurien hyödyntämiseen sekä yhä enemmän asioiden yhteisöllisen jakamisen mahdollisuuksia, toisaalta tulevaisuuden kaupungissa yksilöllinen kilpailu on voimakasta ja lisää myös näköalattomuutta.”

https://www.flowfestival.com/talk/ilkka-haahtela-maahanmuutto-ja-tyollisyysasioiden-paallikko-helsingin-kaupunki/

Lainaus
-Pitkäaikaistyöttömien joukossa on paljon ihmisiä, joille pätkätöiden tai osa-aikaisten töiden vastaanotto ei ole taloudellisesti kannattavaa. Osa heistä ei enää myöskään ole täysin työkykyisiä, pohdiskelee Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela.

https://kuntalehti.fi/uutiset/1000-paivan-tyottomat-kayvat-helsingin-kukkarolle/

https://twitter.com/search?q=Ilkka%20Haahtela&src=typd


https://fi.linkedin.com/in/ilkka-haahtela-88224a72

Kauniaissahan oli se 'yksinsaapuneiden alaikäisten juhlapaikanhakijoiden yksikkö'. Kuinkahan sille kävi?

Jalopeura

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 878
 • Tavallinen palleroinen, maan hiljainen
Minkäköhän palveluntuottajan kautta paperittomien terveydenhuolto järjestetään? Nimittäin että ihmiset osaavat kiertää ne paikat.

Olen kertonut aikaisemminkin, mutta silloin 2015 (tai 2016 alussa, en muista tarkkaa ajankohtaa) kun turvapaikanhakijoita oli tullut hirveä määrä, menin Turussa yksityiseen lääkäriasemaan verikokeisiin, ja talo oli käytännössä täynnä turviksia. Ala-aulassa oli ilmeisesti jo tutkimuksissa käynyt lössi odottamassa että heidät haetaan autolla. Labran aulassa oli toinen poppoo odottamassa verikokeisiin kutsua. Koko aika täysin liukuhihnalta: turvis sisään näytteenottohuoneeseen, seuraava sisään jne.

En tuntenut oloani oikein mukavaksi, kun tietää mitä kaikenlaisia veren välityksellä tarttuvia sairauksia näillä ihmisillä on, ja että minua ennen samassa huoneessa on ollut varmaan kymmeniä turvapaikanhakijoita.

Labra pyöri arviolta 100 % tehokkuudella, non stop. Ja vaikka kyse onkin ammattilaisista, niin näytteenottohuoneen pöytä ei ollut siisti, vaan verisiä tuppoja tai papereita oli pöydillä, samaten likaisia neuloja lähellä puhtaita neuloja. Ja kun vilkaisin pöydän alle, niin säiliö johon luullakseni laitetaan käytetyt neulat yms, oli aivan täynnä ja ulkopuolelta likainen.

Itse olen täysin maallikko, joten en tiedä onko edellä kuvaamassani tilanteessa todellista tartunnan riskiä, tai kuinka ammattimaista/epäammattimaista toiminta oli, mutta sitten kun Suomeen tulee taas seuraava iso aalto, niin ajoitan omat mahdolliset näytteenottoni siten, että ne eivät ole samaan aikaan kuin matujen massatestit. Tai ainakin valitsen paikan tarkoin.
"The board is set, the pieces are moving. We come to it at last, the great battle of our time"

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 407
 • Liked: 41815
 • Ego sum Spartacus

Kauniaissahan oli se 'yksinsaapuneiden alaikäisten juhlapaikanhakijoiden yksikkö'. Kuinkahan sille kävi?

Lainaus
Alaikäiset pakolaisnuoret saavat kodin Kauniaisista
Kauniaisten kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa antaa kuntapaikan 12:lle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle. Päätös oli lähes yksimielinen.

"Kuntapaikoista ei edes käyty juuri minkäänlaista keskustelua. Oli itsestään selvää, että pakolaisia autetaan", kertoo Kauniaisten sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Anna Lena Karlsson-Finne (r.). Palvelun kaupunki päätti ostaa Helsingin Diakonissalaitokselta.

Kauniaisten ryhmäperhekoti ollaan avaamassa joulukuun alussa ja sinne on muuttamassa yhdeksän alaikäistä, todennäköisesti Afganistanista kotoisin olevaa turvapaikanhakijaa. Paikaksi on löytynyt suuri omakotitalo Kauniaisten keskusta-alueen ulkopuolelta. Diakonissalaitoksen palvelualuejohtaja Tuija Åstedt painottaa, että kodinomaisuus on tärkeää yksin maahan tulleille lapsille ja nuorille.

”Meillä on aiempia hyviä kokemuksia Helsingin Karhusaaresta, jonne avasimme ryhmäkodin viime vuonna. Kaikki on mennyt siellä todella hyvin. Naapureista on tullut pojille jopa kummiperheitä. He kutsuvat poikia koteihinsa viikonlopuiksi osaksi perheidensä elämää.”

Kauniaisissa ryhmäperhekoti on aiheuttanut lähinaapureissa myös vastustusta. Anna Lena Karlsson-Finne arvelee reaktion taustalla olevan tietämättömyyden. “Suhtautuminen asiaan on kaupungissa pääsääntöisesti positiivista, ja virkamiehet ovat täysin tämän takana.”

Helsingin Diakonissalaitoksella on pitkä kokemus työstä pakolaisten kanssa. Maahanmuuttajien koulutus ja kotouttamista tukeva toiminta alkoivat jo 20 vuotta sitten. Tärkeässä roolissa on yhteistyö ja vuorovaikutus lähiympäristön kanssa. Tavoitteena on lisätä tietoa, ehkäistä ongelmatilanteiden syntyä ja puuttua välittömästi mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

”Järjestämme säännöllisesti tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia ja lähiympäristölle tärkeitä asioita. Näihin kutsutaan kaupunginosan yhdistyksiä ja asukasaktiiveja sekä alueellisia viranomaisia. Naapurustolle järjestettävissä tilaisuuksissa rohkaistaan ympäristön asukkaita osallistumaan yhteisön elämään”, Åstedt kertoo.

http://mvlehti.net/2016/10/25/kauniainen-asuttaa-afgaanipojat-miljoonataloon/

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/asunto-oy-yrjo-liipolantie-14/07765882/paattajat

https://es.linkedin.com/in/robert-vaenerberg-bb8a883

http://www2.kauniainen.fi/dynasty/fin/kokous/20152227-8.PDF

https://www.google.fi/search?q=Robert+Vaenerberg&oq=Robert+Vaenerberg&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.1524j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Eiköhän RKP:läinen Robert Vaenerberg kuitannut hyvät rahat tuosta.

Pullervo

 • Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23915
 • antikomintern
Hesari pohjustaa huomista Helsingin kaupunginvaltuuston kokousta. "Paperiton" on taas ymmärretty tahallaan Pakolaisneuvonnan, Amnestyn, Vihreiden ja Vasemmistoliiton propagoimalla tavalla. Ja koko juttu alkaa demonisoimalla Halla-ahoa ja esittämällä, että tämä olisi Veronika Honkasalon saaman palautteen takana. Lainaamatta jäänyt loppujuttu puolustelee esitystä ja nostaa esiin sitä puoltavia kantoja. "Tällä hetkellä Suomi asettuu paperittomien kohtelussa Euroopan mittakaavassa laajaan keskikastiin." Niin, ilmeisesti Suomi pitäisi nostaa siihen houkuttelevimpaan luokkaan Hesarin mielestä.

Jutun lopussa on "fakta"laatikko, jossa kerrotaan muun muassa, että:"Paperittomat ovat ihmisiä, jotka elävät maassa ilman oleskelulupaa tai joilla ei muusta syystä ole oikeutta terveyspalveluihin." Kun on kerran päätetty, ettei laittomasti maassa olevia ihmisiä kuvata mediassa rehellisesti ilmaisulla laittomasti maassa oleva, vaan heitä kutsutaan paperittomiksi, niin tätä toimittajat sitten toistelevat aivopesukeinonaan. Jotkut kirjoittavat jopa "uuspaperittomista". Sana "paperiton" esiintyy jutussa faktalaatikko mukaan lukien jossain muodossa 29 kertaa ja kuvituskuvan lehtileikkeissä vielä jonkun kerran lisää.

Jos balkanin mustalaiset eivät saa hoitoa kotimaissaan, kuten jutussa mainitaan, niin vähentääkö ilmainen hoito ja muut etuudet, kuten majoitus ja käteinen raha, näiden Suomeen matkustamista? Jutussa propagoidaan näiden saavan terveyspalvelut samaan hintaan kuin suomalaiset, mutta tosiasiallisesti maksut jäävät yhteiskunnan tappioksi, koska niitä ei saada näiltä "EU-turisteilta" koskaan perittyä. Synnytysturismi alkaa kukoistaa entisestään, varsinkin vaikeiden riskisynnytysten osalta. Ja näihin palveluihin ovat suomalaisia lukuunottamatta oikeutettuja kaikki maailman ihmiset suomalaisten kustannuksella, jos valtuusto niin päättää keskiviikkona.

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat
Paperittomien terveyden­huolto kasvoi Helsingissä valtavaksi ideologiseksi väännöksi – viher­vasemmisto ajaa rokotuksia ja lääkkeitä, kokoomus ja perus­suomalaiset pitävät viestiä vaarallisena

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää keskiviikkona siitä, pitäisikö kaupungin ottaa kantaakseen nykyistä enemmän paperittomien sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Kysymyksestä on syntymässä suuri ideologinen sota.

Te kymmenet miehet, jotka olette lähetelleet seksuaalisväritteisiä väkivaltafantasioitanne H-a:n innoittamina: Metodi ei toimi! En vaikene.

Näin kirjoitti vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo Twitterissä viime viikon tiistaina. Lyhenteellä ”H-a” Honkasalo viittasi perussuomalaisten puheenjohtajaan Jussi Halla-ahoon.

Helsingin kaupunginhallitus oli edellisenä päivänä käsitellyt Honkasalon tekemää aloitetta ja päätynyt tiukan äänestyksen jälkeen esittämään kaupunginvaltuustolle, että paperittomien ihmisten oikeuksia palveluihin laajennettaisiin merkittävästi. Siitä syntyi poliittinen myrsky.

Päätöstä olivat kannattaneet vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp. Kokoomus ja perussuomalaiset vastustivat. Sdp jakaantui kysymyksessä kahtia.

Yksi asiaan kantaa ottaneista oli Helsingin kaupunginvaltuutettunakin toimiva Halla-aho.

”Päätöksellään Helsingin kaupunginhallitus tuhoaa aktiivisesti ulkomaalaislainsäädännön ja turvapaikkamenettelyn uskottavuutta”, Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Viimeistään tiistaina alkoi olla selvää, että paperittomien terveydenhuoltokysymys oli kasvamassa Helsingissä suureksi ideologiseksi sodaksi.

Paperittomilla tarkoitetaan ihmisiä, jotka oleilevat maassa ilman oleskelulupaa tai joilla ei muusta syystä ole oikeutta terveyspalveluihin.

Paperittomien tarkkaa lukumäärää Suomessa ei tiedä kukaan, mutta sisäministeriön arvion mukaan mittaluokka on noin 1 000–2 000 henkeä. Suurimman osan uskotaan elävän pääkaupunkiseudulla.

Syitä paperittomuuteen on useita. Osa ihmisistä on jäänyt maahan kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, osa on esimerkiksi Itä-Euroopan maista tulleita romaneita, jotka eivät kuulu omassa maassaan sosiaalivakuutusten piiriin.

Tulevana keskiviikkona kaupunginvaltuusto päättää, minkälaisia oikeuksia Helsingin paperittomilla on kaupungin palveluihin.

Keskusteluun nousevat argumentit voidaan pelkistää neljään kategoriaan. Kaupunginhallituksen kaupunginvaltuustolle tekemää esitystä vastustetaan ennen kaikkea niin sanotulla vetovoimateorialla. Esitystä puolustetaan ainakin humaaniudella, pragmaattisuudella ja laintulkintaan nojaavalla retoriikalla.

Vetovoimateoria esiintyy monien kokoomuslaisten ja perussuomalaisten puheissa. Sen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentaminen houkuttelisi maahan lisää paperittomia, varsinkin kun uudistuksesta halutaan tiedottaa useilla kielillä.

Väite on vanha, mutta se sai lisää vettä myllyynsä vuonna 2015 alkaneen turvapaikanhakijakriisin vuoksi. Silloin kävi ilmi, että jotkut maahan tulleista irakilaisista olivat kuulleet median kautta pääministeri Juha Sipilän (kesk) tarjouksesta avata Kempeleen-talonsa ovet turvapaikanhakijoille.

Kaupunginhallituksen esityksessä ehdotetaan, että paperittomien ”välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon sisältyvät ainakin välttämättömät lääkärin määräämät lääkkeet, majoitus ja ruoka”. Tätä tulkitaan esityksen vastustajien leirissä niin, että ilman oleskelulupaa maahan jääneille tarjotaan Helsingissä ylläpito, vaikka oikeusjärjestelmä on katsonut, että he eivät ole suojelun tarpeessa.

”Olisi perusteltua, että rajalliset resurssit kohdistuisivat niihin, jotka kiistatta ovat heikoimmassa asemassa ja avuntarpeessa”, sanoo kokoomuksen Wille Rydman.

Viime hallituskaudella paperittomien palveluiden parantamiseksi oli vireillä lakihanke. Silloin myös jotkut lääkäreistä vastustivat hanketta vetovoimateoriaan vedoten. Lääkäriliitto asettui kuitenkin hankkeen taakse. Lopulta laki jäi säätämättä.

(...)
Koko juttu (maksumuurin takana): https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005466926.html (28.11.2017)

e: lisätty johdantoon toinen ja kolmas kappale
« Viimeksi muokattu: 28.11.2017, 02:45:57 kirjoittanut Pullervo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vetovoimateoria esiintyy monien kokoomuslaisten ja perussuomalaisten puheissa. Sen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentaminen houkuttelisi maahan lisää paperittomia, varsinkin kun uudistuksesta halutaan tiedottaa useilla kielillä.

Väite on vanha, mutta se sai lisää vettä myllyynsä vuonna 2015 alkaneen turvapaikanhakijakriisin vuoksi. Silloin kävi ilmi, että jotkut maahan tulleista irakilaisista olivat kuulleet median kautta pääministeri Juha Sipilän (kesk) tarjouksesta avata Kempeleen-talonsa ovet turvapaikanhakijoille.

Vetovoimateoria on "väite" tai "teoria" samassa mielessä kuin painovoimateoria. Vaikka liikkeelle lähdetään jonkinlaisten työntötekijöiden vuoksi, tuhansien kilometrien päähän Suomeen asti päädytään välttämättä vetotekijöiden vuoksi, ei sattumalta tai pakon edessä. Vuonna 2015 irakilaisten suusta kuultuja Suomen vetotekijöitä olivat muun muassa helpoksi tiedetty oleskeluluvan saanti ja nopeaksi oletettu perheenyhdistäminen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset