Äänestys

Jos äänestät perussuomalaisia, kannatatko kannabiksen laillistamista?

Joo
120 (53.6%)
Ei
104 (46.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 216

Kirjoittaja Aihe: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 1220681 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 292
 • Liked: 26945
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5070 : 27.06.2023, 01:26:54 »
Ennen kuin mitään kovin radikaaleja muutoksia päihdepolitiikassa tehdään, näkisin mielellään maailmalta ensiksi esimerkkejä siitä, että aiottua ehdotusta olisi toteutettu jo pidempään ja saatu siitä kokemuksia useammasta eri näkökulmasta tarkasteltuna (esimerkiksi päihteidenkäyttäjien elinikä/terveys, huumeiden käytön mahdollinen yleistyminen, vaikutukset kansantaloudelle, rikollisuusvaikutukset, mielenterveysvaikutukset, yhteiskunnalliset vaikutukset jne). Ja mielellään vielä useammassa eri maassa.

En myöskään hirveästi luottaisi joidenkin huumehörhöjen yhdistyksen tms (punavihreätkin kuuluvat osittain samaan porukkaan) välittämiin ja todennäköisesti tarkoitushakuisesti poimittuihin kokemuksiin näistä asioista, koska heillä on oma lehmä ojassa esittää asiat huumeidenkäytön kannalta mahdollisimman suotuisassa valossa.

Itse myös arvelen, että monen ehdotetun muutoksen yksityiskohdista riippuu paljon se, että millaiset vaikutukset todellisuudessa ovat. Esimerkiksi mitä kaikkea esitetty ajatus huumeiden käyttöhuoneesta pitäisi sisällään - ja mitä se ei pitäisi sisällään? Esimerkiksi mitä palveluita käyttöhuoneissa olisi tarjolla ja mitä ei olisi tarjolla (antaisiko yhteiskunta narkomaaneille ilmeiseksi huumeita, sallittaisiinko laiton huumekauppa), olisiko jotain rajoituksia ketkä huumehuoneisiin saisivat tulla (saisivatko esimerkiksi alaikäiset henkilöt tulla, henkilöt joilla ei ole vielä addiktiota) jne?

Entä mihin käyttöhuoneet sijoitettaisiin? Tulisiko lähiympäristölle näistä paljonkin haittaa vai voitaisiinko kenties päihdehörhöjen ympäristölleen aiheuttamia haittoja vähentää nykyiseen verrattuna? Päihdehörhöillähän on rasittava taipumus mm. meluta, tapella ja muuten räyhätä tuntikausia, tuhota paikat alta aikayksikön (esimerkiksi nämä vihreät vessat on voitu tuhota varsin nopeasti), varastella jne.

Noista yhteiskunnallisista ja mielenterveydellisistä vaikutuksista tulee mieleen esimerkiksi kannabis. Vaikka se ei ehkä kovin usein suista ihmisiä samanlaiseen tuhoon kuin kovemmat huumeet, niin jos säännöllinen käyttö on yhteiskunnassa kovin yleistä, saattaa esimerkiksi yhteiskunnallinen tuottavuus kärsiä, kun kannabiksen käyttö voi tylsistyttää aivoja. Lisäksi yleinen käyttötapa on polttaminen, mihin liittynee jossain määrin samankaltaisia terveyshaittoja ja riskejä kuin tupakointiin (on myös syytä muistaa, että jo melko lähitulevaisuudessa on yhteiskunnallisena tavoitteena kokonaan tupakoimaton Suomi, joten olisi outoa samaan aikaan edistää kannabiskäryttelyä). Lisäksi kannabiksen käyttäminen voi ilmeisesti lisätä riskiä skitsofrenian puhkeamiseen ja skitsofreniahan on myös yhteiskunnalle varsin kallis sairaus.

Oma kantani päihteiden viihdekäyttöön (*) on aika kielteinen alkaen jo laillisista tupakasta ja alkoholista. Tupakkakin näyttää liittyvän ja ilmeisesti myös aiheuttavan monia mielenterveysongelmia, lisää huomattavasti riskejä moniin vakaviin sairauksiin jne. Alkoholi tuntuu aiheuttavan paljon väkivaltarikollisuutta, lisäävän riskejä mm. tapaturmiin, syöpiin, maksakirroosiin yms. Lisäksi alkoholi voi aiheuttaa vakavan riippuvuuden ja erittäin suurta tuhoa sekä itse alkoholistille että hänen perheelleen.

Minusta kannattaisi ihan periaatteen vuoksi olla antamatta alkoholia lahjaksi, olla tekemättä alkoholin käytöstä rutiininomaista ja olla ruokkimatta muutenkaan sellaista käytösmallia, joka houkuttelee muitakin käyttämään alkoholia. Vaikka useimmat meistä varmaan kykenevätkin käyttämään alkoholia ilman esimerkiksi riippuvuuden kehittymistä, niin osasta kuitenkin tulee tulee alkoholisteja. Osalle kehittyy helpommin riippuvuus ja mitä säännöllisempää alkoholin käyttäminen on, sitä useammalle myös kehittyy riippuvuus. En haluaisi olla se, jonka lahjaksi antama alkoholijuoma tai käytösmalli on se viimeinen malja alkoholistiksi kehittymisen tiellä tai aiheuttamassa mahdollisesti alkoholismin kanssa kamppailevan retkahtamisen uudelleen.

Enkä erityisemmin edes pidä alkoholin vaikutuksesta sen enempää itselläni kuin muillakaan. Eihän humalaisten ihmisten kanssa voi useinkaan edes keskustella järkevästi, vaan he vain jankkaavaat samoja hölmöyksiään, kuuntelematta argumentteja.

*) Sen sijaan lääketieteellinen ja tutkimuksellinen käyttö on kiinnostavampaa. Esimerkiksi on tullut vastaan jotain näyttöä siitä, että jotkut psykedeelit voisivat avata aikuisella aivojen "oppimisikkunoita", joka on normaalisti auki vain lapsuudessa. Voisiko tällaisilla menetelmillä auttaa esimerkiksi Suomeen vasta aikuisena muuttavia mamuja oppimaan suomen kieltä?

Psychedelics Unlock Learning Windows in the Brain
https://neurosciencenews.com/psychedelics-social-learning-23466/
Lainaus
Researchers discovered a unique property of psychedelic drugs: their ability to reopen “critical periods” in the brain, times when the brain is highly susceptible to environmental learning signals. These periods, usually associated with skills development like language learning, are reopened by psychedelics for different lengths of time.

This breakthrough in understanding psychedelic drug function may have therapeutic implications for conditions like stroke and deafness. Further, it uncovers novel molecular mechanisms influenced by psychedelics.
...
Critical periods have been demonstrated to perform such functions as help birds learn to sing and help humans learn a new language, relearn motor skills after a stroke and establish dominance of one eye over the other eye.

“There is a window of time when the mammalian brain is far more susceptible and open to learning from the environment,” says Gül Dölen, M.D., Ph.D., associate professor of neuroscience at the Johns Hopkins University School of Medicine.

“This window will close at some point, and then, the brain becomes much less open to new learning.”
« Viimeksi muokattu: 27.06.2023, 02:17:48 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16069
 • junior koodari
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5071 : 13.09.2023, 19:36:17 »
Vihervassarit todistelevat, että huumeiden käyttö vähenee,,jos Suomeen saadaan käyttöhuoneita, siis huumeiden käyttöön liittyviä tiloja.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009853231.html
Lainaus
Ohisalon mukaan käyttöhuoneiden kautta ihmisiä voitaisiin ohjata esimerkiksi päihdevieroitus- ja kuntoutuspalveluiden piiriin ja heitä voitaisiin tukea siirtymisessä rikoksettomaan elämään.

– Valvotuissa huoneissa voitaisiin ehkäistä vakavia infektioita, jotka synnyttävät perusterveydenhuollolle ja erikoissairaanhoidolle tarpeetonta kuormaa, yhteiskunnalle kustannuksia, ja jotka voivat pahimmassa tapauksessa koitua päihteitä käyttävän kuolemaksi. Käyttöhuoneella voitaisiin ehkäistä myös tartuntatautien leviämistä suonensisäisesti päihteitä käyttävien keskuudessa, Ohisalo sanoi.
Onkohan Ohisalon pieneen mieleen hiipinyt seuraava; Ei ne hihan alle piikitettävät rojut tule lähi-marketin hyllystä.
Pekonen toivottavasti kertoo, mistä nämä mahdollisissa käyttöhuoneissa käytettävät huumeet tulevat.
Lainaus
– Käyttöhuoneista on kansainvälistä kokemusta 1980-luvulta asti, eivätkä ne tutkitusti lisää huumeiden käyttöä, vaan vähentävät huumeiden haittoja. Käyttöhuoneet eivät yksin ratkaise mitään, mutta tiedämme jo asiantuntijatiedon pohjalta, että ne voivat olla myöskin pieni osa ratkaisua, Pekonen painotti.

– Konservatiivit ovat läpi historian vastustaneet kaikkea haittoja vähentävää politiikkaa juuri signaali­vaikutukseen vedoten, myös esimerkiksi neulojen vaihtamista, jota tänä päivänä uskoakseni me kaikki täällä kannatamme. Meidän tulee tässä talossa perustaa politiikka tutkimustietoon, eikä taikauskoa muistuttavien signaalien aistimiseen. Yksi syy Suomen huumekuolemien korkeaan määrään on se, että näin ei ole toimittu, Pekonen jatkoi.
Vihervassareiden unelmissa kai on, että sos.toimen maksusitoumuksella voisi ostaa diilerilta "potin" ja käydä sitten valvotusti piikillä käyttöhuoneessa. Luultavasti kumpikaan..Ohisalo eikä Pekonen ole tavannut ihan aitoa narkkia, voin olla väärässäkin,,, viitaten molempien puoluetaustaan.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2023, 19:48:43 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 140
 • Liked: 91467
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5072 : 13.09.2023, 20:01:43 »
Yhteiskunta yrittää vähentää tupakointia vähentämällä paikkoja joissa tupakointi on laillista.

Vihervasemmisto taas yrittää lisätä huumeiden käyttöä lisäämällä paikkoja joissa huumeiden käyttö on laillista.
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 864
 • Liked: 2388
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5073 : 13.09.2023, 20:54:41 »
Yhteiskunta yrittää vähentää tupakointia vähentämällä paikkoja joissa tupakointi on laillista.

Vihervasemmisto taas yrittää lisätä huumeiden käyttöä lisäämällä paikkoja joissa huumeiden käyttö on laillista.

No oikeastaan jos asiaa ajattelee siltä kannalta että tupakoijille- niille jotka eivät sitä oikeasti pysty lopettamaan, varattaisiin tilat jossa voi käydä röökillä. Muualla tupakointi olisi ankarasti kielletty ja rangaistavaa, mutta tupakkahuoneissa sitä addiktiotaan voisi tyydyttää koska tupakointi on täysin kielletty muuten. Siellä olisi turvallinen tila tupakoida, saisi yskänlääkkeitä ja mahdollisesti infoa vierottautumiseen. Niin noo...

Mielestäni on käsittämätöntä nikotiininarkomaanit saa pössytellä huumettaan ihan missä lystäävät ja jopa tuoda sitä ulkomailta tai ostaa diilereiltä.

Eli kannatan ehdottomasti tupakoinnin täyskiellon lisäksi sitä että siihen olisi superaddikteille käyttöhuoneet mihin voisivat matkustaa tupruttelemaan sensijaan että polttelevat missä sattuu. Natsatkin jäisivät pois kaduilta.

Toivottavasti nykyhallitus lopettaa ton narkkareiden kanssa lepsuilun ja saa aikaan kunnnon tupakkalain. Se säästäisi jäätävän summan kansantaloudessa, ja säästöjähän tässä haetaan, että tupakointi oikeasti kiellettäisiin.

Hyvä alku olisi se että yhteisissä tiloissa kuten kaduilla ja parvekkeilla tupakointikielto olisi täysin ehdoton. Omakotien pihoilla jos vaikka tontti ylittää tietyn neliömäärän se voisi olla vielä hetken sallittua, samaten kesämökeillä missä rajanaapuriin on vähintään 100m. Muuten se olisi huumerikos.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2023, 21:00:09 kirjoittanut Vesa Heimo »
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 905
 • Liked: 39671
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5074 : 13.09.2023, 20:57:33 »
Varmaan huumeiden käyttöhuoneet vähentävät haittoja. Silti vastustan niitä, miksi?

Ihan samalla perusteella voitaisiin laillistaa huumeet kokonaan ja ...
 

Ei se ole sama asia. Tässä on kyse nimeomaisesti tarkoitus suojella ihmisiä

Ihmisten loputon suojeleminen itseltään ei välttämättä ole lainkaan yhteiskunnan tai yksilön eduksi.

Moni päihderiippuvainen on päässyt kuiville vasta linnareissun jälkeen kun ollaan päädytty pakolla katkolle suojelun loputtua. Suojelu, jonka puitteissa loputtomiin yritetään hoitaa, ymmärtää ja hyväksyä destruktiivista käytöstä.

Ylipäätään huumeiden lopettajat tekevät sen lähes aina vasta sitten kun elämä huumeiden orjana muuttuu tarpeeksi epämukavaksi, eli koettu haitta huumeista on suurempi kun niistä saatu ilo.

Herääminen tulee kuitenkin yleensä hyvin myöhään kun jo ollaan todella pohjassa tai jopa kuollut. Syy on liiallinen ymmärrys, hyysääminen ja tukeminen, joka vaimentaa haittakokemusta niin ettei elämänmuutos tule kovin nopeasti ajankohtaiseksi. Eli sen sijaan, että yritetään tehdä narkin elämän mukavaksi se pitäisi kurjistaa mahdollisimman paljon. Huumepäissään eläminen ei pidä olla mukavaa vaan epämukavaa.

Punaisten mattojen levittäminen esim. käyttöhuoneiden puitteissa ei siis mitenkään voi olla huumekäyttäjille kokonaiseduksi koska se vain pitkittää riippuvuudessa pysymistä ja vähentää sitä epämukavaa, joka saisi heidät toisille ajatuksille. Käyttöhuoneet on käytännössä vain ongelmien laastaroimista yli. Ne ei ratkaise yhtään mitään vaan jumittaa narkkarit tuhoisaan elämäntyyliin veronmaksajille kalliiseen hintaan.

Puolueet puhuvat siitä, minkä he olettavat houkuttavan lisää äänestäjiä. Vihreät näkevät huumekäyttäjissä potentiaalisen äänestäjäjoukon ja haluavat sen takia kasvattaa sitä helpottamalla huumekäyttöä erinäisillä liberalisoinneilla. Tätä samaa logiikkaa noudattaa vasemmisto laajemminkin pyrkiessään luomaan kaikista sosiaalituista riippuvaisia.

Huumeliberalismi on kuitenkin niin ilmiselvän tuhoisa politiikka, että se on pakko paketoida hyviin aikomuksiin väittämällä, että se jotenkin pelastaisi narkit. Sitähän se ei kuitenkaan tee vaan ainoastaan pitkittää heidän huumetäytteisen elämän tekemällä siitä mukavampaa.

Tottakai joku yksittäinen narkki huumehuoneessa voi saada hepatiittitartuntansa lykättyä joksikin aikaa. Mutta jos huumeinen elämäntyyli on sellainen että HIV ja hepatiitti leviää, tartunta on joka tapauksessa tulossa.

Lainaus
Minua ei kiinnosta suojella ensisijaisesti käyttäjiä, minua kiinnostaa suojella heidän uhrejaan ja se, että mahdollisimman harva joutuu heidän uhreikseen.

Uhrien määrä kasvaa huumekäytön myötä eikä huumeiden käyttö vähene sillä, että siitä tehdään helpompaa.

Lainaus
En ole vielä nähnyt, että moralisoinilla saataisiin mitään näkyvää aikaiseksi, kun mopo on  jo alkanut keulimaan.

Moralisointi harvoin saa ihmiset muuttamaan mielensä. Huumeista pääsee irti vain oman heräämisen kautta ja se voi tapahtua joko hitaasti vajoamalla pohjaan kunnes on hukkumassa tai shokilla. Shokki voi olla esim. juuri linnatuomio tms. joka vie pois siitä yllyttävästä ympäristöstä, joka saa jengin jatkamaan itsetuhoista käytöstä.

En tunne Suomen vieroituspolitiikkaa kovin hyvin, mutta siinä pitäisi ilmeisesti käyttää kovempia otteita esim. niin, että aletaan langettamaan rangaistuksia käytöstä ja linnan sijaan vaihtoehtona on pitkäkestoinen vieroitushoito.

Maailmalla on kokeiltu erinäisiä huumeparantoloita, jotka on erillään muusta yhteiskunnasta ja jossa potilaat pistetään askartelemaan itseään kiinnostavilla asioilla. Jo se ettei ole yhteydessä yllyttävään kaveripiiriin on ratkaiseva tekijä raitistumisessa. Jos lisäksi löytää mielekästä tekemistä tai jopa ammatin niin lopullisen raitistumisen mahdollisuus on olennainen.

Ihan vähintään huumetrokareille pitäisi langettaa merkittäviä kakkuja. Vuosi linna huumegrammaa kohden olisi hyvä lähtökohta ja törkeistä huumerikoksista 20 vuotta ehdotonta kakkua saman tien. Eiköhän halut kaupustella huumeita ala siitä vähenemään.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16069
 • junior koodari
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5075 : 13.09.2023, 21:21:34 »
Lainaus
Mielestäni on käsittämätöntä nikotiininarkomaanit saa pössytellä huumettaan ihan missä lystäävät ja jopa tuoda sitä ulkomailta tai ostaa diilereiltä.

Eli kannatan ehdottomasti tupakoinnin täyskiellon lisäksi sitä että siihen olisi superaddikteille käyttöhuoneet mihin voisivat matkustaa tupruttelemaan sensijaan että polttelevat missä sattuu. Natsatkin jäisivät pois kaduilta.
(Vesa Heimo)
Eli mielestäsi on yksi..yhteen laitella, siis piikittää jotain ainetta suoneen verrattuna tupakointiin. Jopa minä voin ostaa tupakkiaskin kaupasta,vaikka en polta tupakkaa, mutta en voi ostaa mitään huumeeksi luokiteltua ainetta..tai voin ostaa, ymmärtäen mahdolliset sanktiot ostamisesta.
Sarkasmi on vaikea laji, nyt et onnistunut, ehkä seuraavalla kerralla menee paremmin.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 398
 • Liked: 11539
 • Mullaki o kissa
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5076 : 13.09.2023, 22:13:41 »
Ehdottomasti kyllä huumeiden käyttöhuoneille, ja ilmaiset kannabis-ruiskut kaikille halukkaille noissa huoneissa. Jokaiseen ruiskuun niin iso hasispaukku, että piikittäjä varmasti kuolee.
Muut narkkarit työntäkööt yliannostuksen ottaneet luiskaan.

Noin. Seuraava ongelma!
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

PolleaPoeka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 79
 • Liked: 34
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5077 : 13.09.2023, 23:12:32 »

Ihan vähintään huumetrokareille pitäisi langettaa merkittäviä kakkuja. Vuosi linna huumegrammaa kohden olisi hyvä lähtökohta ja törkeistä huumerikoksista 20 vuotta ehdotonta kakkua saman tien. Eiköhän halut kaupustella huumeita ala siitä vähenemään.

Hyvä idea muuten, paitsi alkurysäyksen takia pitäs löytää muutama vankila ynnä muuta lisää. Suomessa on todennäkösesti kymmeniä ellei satojatuhansia narkkareita ja diilereitä. Poliisille, tuomioistuimille ja vankiloille riittäisi töitä.

Jos vankilavuosi maksaa noin 82 500 euroa, niin 50 000 narkkarin ja diilerin vankilaan passitus maksaisi noin 4 125 000 000 euroa vuodessa. Halpaa eikö :D Suomessa on vankiloita 27 kpl ja kapasiteettia noin 3000 vangille. Toista kymmentä lisävankilaa toisi hienosti töitä rakennusalalle. 

Kuinka paljon tällä sitten säästäisi, jos vankilat pistetään täyteet? Onko esimerkiksi kymmenien tuhansien nuorien opiskelijoiden paikka virua vankisellissä vuosia muutaman kannabisgramman takia ja mitä yhteiskunta hyötyy tästä?

Itse uskoisin, että alkurysäyksen jälkeen nähtäisiin kaikenkaikkiaan valtava lasku huumausainerikollisuudessa. Varjopuolena olisi käyttäjien tilanteen heikkeneminen ja diilereiden vahvistuminen. Huumeet maksaisivat enemmän ja alaan kuuluva rikollisuus muuttuisi raaemmaksi. Käyttäjien uskallus hakea apua madaltuisi entisestään.   

Vankiloista sen verran, että usein voi käydä myös niin, että vankilassa pääsee pikinmiten käyttämään enemmän huumeita. Myyjä voi olla vaikka naapurisellissä ja sehän on fakta, että nyky-vankilanseinä ei huumeiden liikkumista estä (tähän pitäisi ehdottomasti saada muutos).
« Viimeksi muokattu: 13.09.2023, 23:37:28 kirjoittanut PolleaPoeka »

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 982
 • Liked: 3902
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5078 : 13.09.2023, 23:54:06 »
No miten se saataisiin estetyksi, että lapset eivät altistuisi leikkipuistoissa jne.. huumeneuloille?

Voisiko sellainen vaihtoehto toimia, että aina kun löytyy huumeneula lojumasta leikkipuistosta jne.., niin poliisi ottaa siitä
DNA-testin ja kun tekijä löydetään, niin kova rangaistus päälle.
Ehkä silloin tekijä haluaisi huolehtia siitä, että käytetty neula menee paikkaan, missä se ei vahingoita syyttömiä.

Viikko sitten täällä pienessä maalaiskunnassa missä asun, kävin keskustassa ja ostin kupin kahvia kaupasta ja menin kunnan puistoalueelle penkille istumaan ja siinä samalla huomasin, että penkin ympärillä oli käytettyjä verisiä neuloja.
otin valokuvan ja korjasin neulat roskiin. Poistuessani paikalta yksi kunnanvaltuutettu käveli vastaan, selitin tilanteen ja näytin valokuvan, ei kiinnostanut aihe häntä lainkaan.
Sanoi vain"Jaa" ja meni autoonsa.

Vankila varmasti herättää monet käyttäjät luopumaan huumeista, mutta samanaikaisesti vankilat myös pitää yllä huumeiden käyttöä ja jopa ehkä jopa lisää sitä joidenkin kohdalla.
kuvaava tilanne, jonka olen täällä hommalla joskus aikaisemmin kertonut kaveristani, joka joutui maksamattomasta sakostaan vankilaan. kaveri ei ollut juuri koskaan elämässään törmännyt huumeisiin, mutta ne viikot mitkä hän istui
huumeiden käyttöä sai seurata vierestä joka ainut päivä.
Ruotsissa useita kakkuja lusinut kaveri kertoi, että ei koskaan lähtenyt lomille vankilasta, koska silloin välttyi kovalta painostamiselta muiden vankien taholta, jotka vaativat tuomaan kamaa lomilta. Kun kuunnellut näitä juttuja vuosikymmenet, niin jäänyt kuva, että vankilat ovat varsinaisia rikollisten korkeakouluja, kovin väärässä en taida tässä olla?

Suonensisäisiä huumeita käyttävät jatkavat aivan varmasti piikittämistä, oli piikityshuoneita tai ei, sillä ei ole asiaan mitään vaikutusta. Ratkaisu pitää löytää siihen, miten käytetyt piikit ei vahingoita toisia ja hepatiiti jne.. eivät leviä. millä on jo taloudellisesti paljon merkitystä.

Mitä tulee rangaistusten korottamiseen, niin jo nyt huumerikoksista annetaan aina yläpäästä, kun taas väkivallasta annetaan alapäästä. Enkä usko, että asia millään rangaistuksilla suoraan paranee. Uhoilla voi aina, mutta ei tunnu sekään muuttavan lakia mihinkään suuntaan.

Itse olen usealle politiikolle ehdottanut, että huumeiden myynti velaksi olisi aina korotetun tuomion paikka, ei ole tästäkään kuulunut mitään.
Myös ehdottanut, että jos löytyy aseita samassa yhteydessä, niin taas kovempaa kakkua, oli aseita käytetty tai ei.
Ylipäätään politiikkoja ei tämä asia käytännössä kiinnosta kuin sen verran, että päästään uhoilemaan ja kalastamaan ääniä.(Miten saisi politiikot oikeesti etsimään ratkaisun?)
Tässäkin yhteydessä lasten oikeuden unohtuu täysin, mitä sillä niin väliä, jos saa hepatiitin tai hivin?

Näitä kovimpia ratkaisuja, joita ketjussa ehdotetaan(Kuolema+20 vuotta linnaa jne..)  ei tulla viemään läpi koskaan, mutta ongelma pitää kuitenkin saada ratkaistuksi ja silloin olisi hyvä keskittyä siihen, miten asiaan oikeesti saadaan edes jonkilainen hyvä ratkaisu.
Poliisi, Oikeuslaitos, Hoitoonohjaus jne.. meillä jo on, mutta onko se poistanut ongelman?
tai miten miten näiden toimintaa voisi tehostaa?
Siis tavalla, jolla olisi mahdollisuus toteutua myös käytännössä!
 

 
https://www.youtube.com/watch?v=hNWu4FFoUj4

 "Ei valheet mene ohi sillä et ne unohdetaan"
  -Dave Lindholm

"Voisitteko kertoa minulle missä ilmansuunnassa suomesta katsottuna on:Itämeri?"
-Swen

PolleaPoeka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 79
 • Liked: 34
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5079 : 14.09.2023, 00:08:58 »
Näitä kovimpia ratkaisuja, joita ketjussa ehdotetaan(Kuolema+20 vuotta linnaa jne..)  ei tulla viemään läpi koskaan, mutta ongelma pitää kuitenkin saada ratkaistuksi ja silloin olisi hyvä keskittyä siihen, miten asiaan oikeesti saadaan edes jonkilainen hyvä ratkaisu.
Poliisi, Oikeuslaitos, Hoitoonohjaus jne.. meillä jo on, mutta onko se poistanut ongelman?
tai miten miten näiden toimintaa voisi tehostaa?
Siis tavalla, jolla olisi mahdollisuus toteutua myös käytännössä!

Pitäisi pohtia myös onko ongelma edes täysin poistettavissa ja käyttää resurssit sen mukaan. Monesti tuntuu, että rahaa palaa täysin turhaan ilman merkittäviä hyötyjä.

Jos muita ideoita haetaan kovempien rangaistusten lisäksi, niin en ainakaan lähtisi säästämään lasten koulutuksesta ja hyvinvoinnista. Terve, turvallinen, iloinen ja sivistynyt lapsuus ehkäisee parhaiten rikollisuuden maailmaan astumista. Myös koko kansan terveydenhuolto pitäisi ottaa syyniin ja ihmisten pitää päästä helpommin hoitoon kaikenlaisten vaivojen takia. Harmi vaan, että juuri näistä tärkeimmistä yritetään leikata jatkuvasti...
« Viimeksi muokattu: 14.09.2023, 00:13:02 kirjoittanut PolleaPoeka »

Vidmar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 107
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5080 : 14.09.2023, 00:22:00 »
Saksa taitaa laillistaa kannabiksen 3,5 kk kuluttua vuodenvaihteessa. Ja Yhdysvaltojen liittovaltiotason laillistus roikkuu odottamassa, ovat juuri luokittelemassa ainetta vähäisempään luokkaan.

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 982
 • Liked: 3902
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5081 : 22.09.2023, 16:01:06 »
Näkökulma: Jari Sillanpäästä kertovassa dokumentissa nauretaan päin naamaa suomalaiselle oikeuskäsitykselle
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/f1ea95d5-3028-4171-ab8f-888fc498aecb

Lainaus
Alice Forsberg nosti esille tärkeän kulman: kaupunkilaiset ostavat vain huumeita, eivätkä välitä oloista, joissa huumeiden salakuljettajat elävät tai mitä heille tapahtuu.

Sillanpään kohdalla kyse ei ollut mistään kertakokeilusta, sillä Sillanpää on käyttänyt kymmeniä tuhansia euroja rahaa metamfetamiiniin.

Todella hyvä näkökulma jutussa.

Jos Sillanpää olisi ollut mukana terroristin uhrien muistotilaisuudessa turun kukkavirta tapahtumassa tai joskus sanonut sanan neekeri tai arvostellut monikulttuurisuutta jne..
mitkään katumiset ja anteeksi pyynnöt eivät olisi riittäneet ja eikä varmuudella olisi päässyt kirkkoon esiintymään hyväntekeväisyyskonserttiin, jolla syöpäyhdistys kerää rahaa toiminnalleen.

Ihmettelen ruotsinkielisen Johannes seurakunnan toimintaa kun sallii siltsun esiintymisen kirkossa. Sillanpää ei kadu lainkaan tekemisiään, lapsiporno, huumepäissään ajamista, kovien huumeiden osto ja käyttö jne... mutta kuitenkin anoo ymmärrystä ja anteeksiantoa, voiko enää pahempaa narsismia löytyä??? ja Kirkko katsoo, että tämä on hyvä päästää esiintymään kirkkoon, ei vittu sentään >:(
Tää on kyllä tekopyhyyden huippua!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hNWu4FFoUj4

 "Ei valheet mene ohi sillä et ne unohdetaan"
  -Dave Lindholm

"Voisitteko kertoa minulle missä ilmansuunnassa suomesta katsottuna on:Itämeri?"
-Swen

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 994
 • Liked: 13550
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5082 : 23.09.2023, 15:17:24 »
Olin eilen Kokkolassa ja ennen kuin lähdin junalla takaisin oli tarkoitus käydä ostamassa eväitä ml olutta.

Pohjanmaalla on halpahalli-niminen ketju jolla on myymälöitä maakunnassa.

Menin ko ketjun Kokkolan keskustan myymälään ja kävelin paikan läpi mutta olutta ei löytynyt mistään. Tai löytyi mutta 0.0%.

Sitten luovutin ja ennätin just käydä toisessa kaupassa josta olutta löytyi.

Myöhemmin katsoin netistä että halpahalli-konsernin johtaja on päättänyt että hänen myymälöissään ei alkoholia ja tupakkaa myydä. Jonkinlainen uskovainen tai muuten periaatteen mies luultavasti.

Tuli vaan mieleen että olisihan tuo pitänyt varmaan tietää.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 140
 • Liked: 91467
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5083 : 24.09.2023, 13:25:25 »
Lisää Sillanpäästä. OT:ksi tämä vähän menee. Menkää lukemaan Seiskasta varsinainen juttu.

Näkökulma: Jari Sillanpään dokumentti on häpeällinen valkopesu - seksileluksi joutunut lapsiuhri unohdettiin
Jari Sillanpäästä tehty hampaaton dokumentti valmistelee miehen uutta tulemista parrasvaloihin, kirjoittaa Seiskan erikoistoimittaja Leena Ylimutka.
...
Nyt dokumentti on julkaistu MTV3:lla. Jaksoissa Siltsu saa vaikertaa kritiikittömästi surkeaa kohtaloaan ja se on karmeaa katsottavaa.
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 693
 • Liked: 11142
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5084 : 06.11.2023, 19:12:40 »
Myös huumekartellit ovat ulkoistaneet toimintojaan ulkomaille.

Lainaus
”Kokaiinikokit” saapuvat Eurooppaan

Perinteisesti kokaiini valmistetaan Latinalaisessa Amerikassa, ja valmis tuote salakuljetetaan maailmalle, mutta viime vuosina Latinalaisen Amerikan huumekartellit ovat siirtäneet kokaiinitehtaitaan lähemmäs asiakkaitaan, lähinnä Eurooppaan. Kokaiinia valmistavien kemistien eli ”kokkien” kuljettaminen eri puolille maailmaan on halvempaa ja helpompaa, kuin kokaiinin salakuljettaminen.

Asiasta raportoivat Ruotsin televisio SVT sekä järjestäytynyttä rikollisuutta tarkkaileva järjestö OCCRP.

Hollannissa paljastetussa kokaiinitehtaassa pystyttiin valmistamaan jopa 200 kiloa kokaiinia päivässä, ja huumeen kuljettaminen Euroopan Unionin sisällä on suhteellisen helppoa ja riskitöntä.

OCCRP-järjestön haastatteleman kolumbialaisen huumekokin mukaan lapset Kolumbiassa oppivat valmistamaan kokaiinia nuorempina kuin lukemaan ja kirjoittamaan.

Haastateltu kemisti kertoo valmistaneensa kokaiinia kartellin laskuun Espanjassa, lähellä Madridia olleessa kokaiinitehtaassa. Kartelli piti hallussaan kemistin passia, huolehti matkajärjestelyistä ja muista käytännön asioista. Kemisti sai palkkioksi noin 500 euroa jokaisesta valmistetusta kokaiinikilosta.

Kyseinen kemisti sanoo olleensa kartellissa alhaisessa asemassa, huolimatta siitä että oli kuuden työntekijän esimies. Espanjaan tekemänsä keikan aikana tehtaan työntekijät asuivat työpaikallaan ja altistuivat haitallisille kemikaaleille. Kemistin mukaan hän pääsi ulkoilmaan kerran päivässä, aina keskiyöllä.

Hollannissa paljastetussa kokaiinitehtaassa työskenteli 13 ”kokaiinikokkia”. Tehtaita on perustettu useisiin eri läntisen Euroopan maihin.

Latinalaisen Amerikan huumekartellit eivät enää ole yksinvaltaisia kokaiinimarkkinoilla. Viime aikoina muun muassa Albanian ja Serbian järjestäytyneet rikollisryhmät ovat rantautuneet Latinalaiseen Amerikkaan. Kansainväliset rikollisten verkostot toimivat yhteistyössä valtionrajojen ylitse, ja luovat uusia väyliä huumeitten levittämiselle.

Latinalaisamerikkalaisten huumekartellien Eurooppaan ulkoistamat kokaiinitehtaat toimittavat huumeita myös Pohjoismaihin. Kuluvan vuoden 2023 aikana Ruotsin tulli on takavarikoinut yli 1000 kiloa kokaiinia.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/kokaiinikokit-saapuvat-eurooppaan/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 140
 • Liked: 91467
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5085 : 06.11.2023, 19:15:11 »
Myös huumekartellit ovat ulkoistaneet toimintojaan ulkomaille.

Valmistus Euroopassa, joo, mutta mistä saadaan raaka-aine, kokapensas? Eikös sekin pidä salakuljettaa Eurooppaan?
« Viimeksi muokattu: 06.11.2023, 19:29:04 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 082
 • Liked: 2243
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5086 : 06.11.2023, 21:08:56 »
Singaporessa ei ole juuri minkäänlaisia huumeongelma. Koettakaapa arvata miksi.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5087 : 06.11.2023, 21:33:21 »
Myös huumekartellit ovat ulkoistaneet toimintojaan ulkomaille.

Valmistus Euroopassa, joo, mutta mistä saadaan raaka-aine, kokapensas? Eikös sekin pidä salakuljettaa Eurooppaan?

kilo kokaa vaatii 100 kiloa lehtiä. joten noikin pitää salakuljettaa. Ehkäpä kokapensaan lehdet ei haise niin vahvasti tai jotain.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 693
 • Liked: 11142
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5088 : 06.11.2023, 22:21:59 »
Myös huumekartellit ovat ulkoistaneet toimintojaan ulkomaille.

Valmistus Euroopassa, joo, mutta mistä saadaan raaka-aine, kokapensas? Eikös sekin pidä salakuljettaa Eurooppaan?

kilo kokaa vaatii 100 kiloa lehtiä. joten noikin pitää salakuljettaa. Ehkäpä kokapensaan lehdet ei haise niin vahvasti tai jotain.

Kokaiini on laiton huume, joka on pakko salakuljettaa. Kokapensaan lehdet yms, josta kokaiini valmistetaan, on laillinen tuote, jolla on laillisia käyttötarkoituksia esim elintarviketeollisuudessa.

Eli kokaiinin materiaalin voi tuoda Eurooppaan avoimesti, esim elintarviketeollisuuden tarpeen varjolla ja Euroopassa huomaamatta lähettää osa tai kaikki lastista kokaiinitehtaan käyttöön.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5089 : 07.11.2023, 00:16:03 »
Singaporessa ei ole juuri minkäänlaisia huumeongelma. Koettakaapa arvata miksi.
iSlam on parasta huumetta.

Singapore ei ole islamistinen valtio. Tuolla rangaistukset ovat kovia, ja pähteissä sekoilua ei hyväksytä.

mmm

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 246
 • Liked: 1115
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5090 : 07.11.2023, 01:48:37 »
Singaporessa ei ole juuri minkäänlaisia huumeongelma. Koettakaapa arvata miksi.
iSlam on parasta huumetta.

Singapore ei ole islamistinen valtio. Tuolla rangaistukset ovat kovia, ja pähteissä sekoilua ei hyväksytä.
Ihan totta, kannatti tulla hommailemaan!
Mielikuvassani siellä on sen verran muslimeja käyttämässä valtaa, että poskettomatkin rangaistukset selittyvät sillä. Niitä näyttäisi olevan vain n. 15%, ja hallintomuotona on muutenkin edustuksellinen demokratia. Ei olisi tullut piirakkaa Trivial Pursuit -kysymyksenä, mistä syystä joudun paikkaamaan vajeeni huomenna.
Eläköön Suomi ja Åland ja Sulo ja
brr..brr..brr...bruttokansantulo.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5091 : 07.11.2023, 02:04:18 »

Ihan totta, kannatti tulla hommailemaan!
Mielikuvassani siellä on sen verran muslimeja käyttämässä valtaa, että poskettomatkin rangaistukset selittyvät sillä. Niitä näyttäisi olevan vain n. 15%, ja hallintomuotona on muutenkin edustuksellinen demokratia. Ei olisi tullut piirakkaa Trivial Pursuit -kysymyksenä, mistä syystä joudun paikkaamaan vajeeni huomenna.

Kiinalaiset Singaporessa on se sakki joka vaatii kuria varsinkin huumeissa. Tuolla kaakkoisaasiassa kovat huumetuomiot johtuvat Oopimusodista. siellä huumeidenkäyttö on myös maanpetos. Kulttuuri on erittäin huumevastainen.

Vidmar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 107
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5092 : 23.02.2024, 19:33:27 »
Saksa laillisti kannabiksen kasvatuksen ja hallussapidon

https://yle.fi/a/74-20076194

tiivistelmä uutisesta:

Lainaus
Saksa laillisti kannabiksen kasvatuksen ja hallussapidon

Saksalaiset voivat jatkossa pitää hallussaan enintään 50 grammaa kannabista ja viljellä kolmea marihuana-kasvia.

407 kansanedustajaa äänesti lakialoitteen puolesta ja 226 vastaan. Neljä lainsäätäjää jätti äänestämättä.

Laki astuu voimaan 1. huhtikuuta.

Uusi kannabislaki sallii 25 gramman hallussapidon julkisella paikalla.

Voittoa tavoittelemattomat viljely–yhteisöt eli niin kutsutut kannabiskerhot saavat jatkossa antaa jäsenilleen korkeintaan 50 grammaa kannabista käyttöön kuukaudessa.

18–21-vuotiaille nuorille viljely–yhteisöt saavat luovuttaa kannabista enintään 30 grammaa kuukaudessa.

Kannabiksen käyttö on esimerkiksi kiellettyä 200 metrin etäisyydellä viljely-yhdistyksistä, kouluista, nuorisotiloista, leikkipuistoista ja julkisista liikuntapaikoista.

Voittoa tavoittelemattomat viljely-yhdistykset saavat jatkossa kasvattaa kannabista erityisillä aidatuilla alueilla.

Yksityishenkilöt puolestaan saavat kasvattaa enintään kolmea kannabiskasvia henkilökohtaiseen kulutukseen.

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 510
 • Liked: 832
 • Kaamea muumio .
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5093 : 24.02.2024, 00:25:56 »
Onkohan Khat jo kokonaan pois muodista kun kukaan ei puhu siitä enää mitään ?

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 3436
Vs: Huume- ja päihdepolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #5094 : 24.02.2024, 10:45:19 »
Onkohan Khat jo kokonaan pois muodista kun kukaan ei puhu siitä enää mitään ?
Khatin pitää olla tuoretta ettei se ole kuin kuivuneen saunavihdan rouskuttamista.

Kasvit vievät paljon tilaa ja puskien tuominen lentorahdilla on aika vaikeaa. Salakuljettajat keskittyvät paremman paino-hyöty-tuotteiden tuomiseen, jotka eivät pilaannu päivissä.