UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Jukka Wallin (Suomidemokraatit): Perussuomalaisten lopun alku  (Luettu 24650 kertaa)

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 352
 • Liked: 11410
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Lainaus
Perussuomalaisten lopun alku

23.11.2017 13:33 Jukka Wallin

Syksyn aikana on ainakin minulle käynyt selväksi, että perussuomalaiset luisumassa kohti historian roskatunkiota. Jossakin on listattu, että keväällä valituista kaupungin- ja kunnanvaltuutetuista 54 on siirtynyt Sinisiin ja niin ikään varavaltuutetuista hieman yli 20 on tehnyt samoin. Perussuomalaiset saivat kuntavaaleissa 770 valtuutettua, eli alle 10% valitusta varsinaisista valtuutetuista on vaihtanut puoluetta. Tämä on historiallisestikin suuri määrä, kun yleensä puoluetta vaihtaa kaikista valituista muutama koko vaalikauden aikana. Tilanne on heidän [perussuomalaisten] kannalta huono, koska kesän puolueen hajoamisen jälkeen heidän ennestäänkin heikko vaikuttaminen paikallisessa politiikassa vaikeutuu. Tämä myös heijastuu valtakunnanpolitiikassakin.

 

Halla-aho on siis valittu Helsingin kaupungin valtuutetuksi 2012-17 ja uudestaan tänä keväänä. Hän on osallistunut sen toimintaan aktiivisesti vain aina vuoteen 2014 saakka. Tosin yhtään aloitetta tai pontta hän ei saanut aikaiseksi koko aikana. Sen jälkeen, kun hänet valittiin Euroopan parlamentin jäseneksi, hänen osallistuminen sen toimintaan on ollut heikkoa. Toisin hän oli valintansa jälkeen halukas eroamaan kaupungin valtuustosta, mutta silloiset puoluetoverit halusivat hänen jatkavan, vaikka hän olisi koko kyseisen loppukauden poissa käytännössä koko sen toiminnasta. Kun hänet valittiin keväällä uudestaan, hän on osallistunut viimeksi elokuun lopulla valtuuston istuntoon, ja sen jälkeen hän jälleen ollut poissa kaikista istunnoista. Harvinaista, koska puoluejohtajan on oman julkisuuskuvan ja myös hänelle äänensä antaneiden luottamuksen osoituksena olisi oltava mukana sen toiminnassa tai luovuttava siitä luottamustoimesta. Myös Mika Raatikaisen toimenkuva on hieman kummallinen, koska hän on kaupunginhallituksen jäsen, mutta hän ei edes viitsi ottaa kantaa omiin päätöksiin siellä. Vaan näistä päätöksistä kommentoivat Mari Rantanen ja Jussi Halla-aho. Raatikainen taitaa olla näiden marionettinukke.

 

Muutama päivä sitten Samuli Voutilan johtaman perussuomalaiset nuoret kävivät hakemassa Sinisten kannattajakortit Oikeusministeriöstä. Tämä ennen kuulumatonta, että vasta rekisteröidyn puoleen kannattajakortit käydään hakemassa noin vain. Vaikka kyse on julkisesta asiakirjasta tai asiakirjoista, niin mihin käyttöön he noutivat, on vastoin perustuslakia. Käsittääkseni kannattajakortit ovat yksi kokonaisuus ja muodostavat yhtenäisen henkilörekisterin, joten sen luovuttaminen noin vain on vastoin henkilörekisterilakia. Jos Sinisten kannattajakortin allekirjoitus on vastoin perussuomalaisten sääntöjä, niin eikö tähän tempukseen osallistujat myös vahingoittaneet puolueen mainetta? Entistä puheenjohtajaa syytettiin omien ajojahdista, harjaamisesta, mutta tämä on jotain aivan ainutlaatuista. Tosin se on ymmärrettävää, koska Halla-aholla ei ole yhdistyksen tai minkään muunkaan osaston johtamisesta kokemusta. Ylilyöntejä sattuu, mutta voiko puolueenjohtaja toimia harmaalla vyöhykkeellä.

 

Itselleni demokratian toimivuus ja demokraattinen vaikuttaminen, kuten myös mielipiteen vapaus on kansalaisyhteiskunnan peruskiviä.

 

Viime aikoina on kuulunut perussuomalaisista jäsenistöstä vaatimuksia Juha Sipilän hallituksen kaatamiseksi, tai elätellään haavetta, että Sipilän hallitus kaatuisi. Mitä sitten vaikka kaatuisi, Luulevatko perussuomalaiset pääsevän vaikuttamaan hallituksen kokoonpanoon? Ei pääse, siitä ei kannata edes haaveilla. Hallituksen nykypolitiikkaan he eivät pysty nyt Sinisten ollessa virallisesti puolue vaikuttamaan millään tavalla. Ainostaan hallituksesta käsin, mutta se hallituspaikka on vain niin kaukana, kun perussuomalaisilla on nykyinen johtajisto. Uusissa eduskuntavaaleissa kansanedustajien määrän lisääminen tuottaa vaikeuksia. Ei ole sellaisia ehdokkaita, jotka toisivat saman määrän ääniä, mitä he menettivät ”sinisille”. Halla-aho ei ole edes tällä hetkellä kansanedustaja. Hänen olisi kannattanut asettua ehdolle, kuten monet muut tekivät vastaavassa tilanteessa. Hän on vankina Brysselissä vaalikauden loppuun saakka. Samalla hänen puolueensa vaikutusvalta hiipuu pikkuhiljaa. Uudet jäsenet ei tuo muuta kuin ”hiekkaa puoluetoimiston lattialle”.

 

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä irvaili Twitterissä ” Monet keskustalaiset salissa tuntuivat olevan pihalla siitä mitä pääministeri oli lausunut.” Entä sitten? Tuskin niin pihalla, mitä nämä perussuomalaiset kansanedustajat ovat. Tässäkin näkee, että on hyvä osoittaa tosia virheistä, mutta ei nähdä omia virheitä. Sillä joka viikko laskeutuu lentokoneita Suomeen, joissa on pakolaisia eri puolilta maailmaa. Mitä perussuomalaiset kansanedustajat mahtavat sille. Ei mitään.

 

Siten perussuomalaisten kansanedustajien kannattaisi siirtyä Sinisiin, jotta saisivat vietyä omaa agendaansa eteenpäin. Tai tasoittaa tietä uudelle yhdistymiselle. Oppositiosta on hankala tehdä muuta kuin räksyttää. Yksipuolinen haukkuminen, ei tuo kannattajia. Tosin ääntä maailmaan mahtuu, mutta porukka kyllästyy pikkuhiljaa haukkumiseen ja asioiden yksipuoliseen esittämiseen. Eikä se lisää luottamusta teihin ja asiaanne.
http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246518-perussuomalaisten-lopun-alkuViikon vitsi, ehkä jopa useammankin:

Suomidemokraatit ry:n hallituksen puheenjohtaja ennustamassa Persujen loppua. Hyvä että Wallinilla on ainakin huumorintaju säilynyt.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Raapaisin tämän omaksi ketjukseen, kun on sen verran hykerryttävää kamaa. Onhan Wallin tätä aiemminkin jauhanut, mutta nyt tuli oikein kunnon satsi kerralla.

"Jossakin on listattu, että keväällä valituista kaupungin- ja kunnanvaltuutetuista 54 on siirtynyt Sinisiin ja niin ikään varavaltuutetuista hieman yli 20 on tehnyt samoin." <- Voisikohan kyseessä olla esimerkiksi Hommaforum, jolle Jukka on nyt ilmeisen suuttunut myös.

Suomidemokraatit ovat siellä historian roskatunkiolla jo valmiiksi eivätkä sieltä tule mihinkään nousemaankaan tai vaikuttamaan tasan yhtään mihinkään, mutta antaa Jukan nyt tuntea itsensä "suureksi puoluejohtajaksi" hetken aikaa :D
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Hauska sattuma, lueskelin juuri kaverin vinkkaamana tämän poliittisen asiantuntijan julkisia naamakirja-avautumisia. Tällainen avoimen katkera ja täydellisen asiantuntematon paasaus on suurta viihdettä.

Lainaus
Perussuomalaisten eilistä tempausta, jossa PS nuoret tunkeutuivat Oikeusministeriöön, voisi luonehtia sanoin "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur" joka kuuluu Suomeksi "Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan" Tämän voisi muotoilla "Seuraajani, kumpa tietäisitte, miten vähällä järjellä perussuomalaisia hallitaan"...

https://www.facebook.com/jukka.wallin/posts/10211146626120911

Lainaus
Hommafooruilla on seuranta jossa on listattu ne perussuomalaiset kunnanvaltuutetut ja varavaltuutetut jotka ovat siirtyneet Sinisiin. Tällä hetkellä niitä on 54 kunnanvaltuutettua ja hieman yli 20 varavaltuutettua. Perussuomalaiset sai viimevaaleissa 770 kunnan- tai kaupunginvaltuuttettua, joten hieman alle 10% valituista on vaihtanut puoluetta. Se on huomattava määrä, kun yleensä puoluetta vaihtaa muutama.

Tosin onhan perussuomalaiset saaneet uusia jäseniä riveihinsä, mutta seuraavat kuntavaalit pidetään vasta neljän vuoden kuluttua, joten näiden jäsenien painoarvo on puolueelle mitätön, koska poliittinen valta kunnissa ja kaupungeissä katoaa.

Eikö Halla-ahon kannattaisi miettiä eroamista, kun kannataus tippuu syöksykierteen omaisesti ja hänen johtamansa puolue on menettänyt poliittisen vaikutusvallan

https://www.facebook.com/jukka.wallin/posts/10211121962864345

Lainaus
On hauska lukea muutamien viestejä jossa itketään Dublin-sopimuksen vesittämisestä. Ainoa joka "suomalaisista" mepeistä vastusti oli kuulemma "mestari" Halla-aho.

Ensinnäkin meppejä on on yhteensä 754 joista "suomalaisia" on 13, joten näiden on todella vaikea vaikuttaa yhtään mihinkään. Myös jokainen meppi on ensisijaisesti EU:n parlamentin jäsen, eikä tee päätöksiä kansallisesta näkökulmasta, vaan noin 400 miljoonan ihmisen puolesta, ja heidän parlamentissa edustamansa oman ryhmänsä ajaman politiikan.

EU parlamentin päätökset menevät ohi kansallisen lainsäädännön, joten jos me haluaisimme vaikuttaa todellisesti omaan tilanteeseemme, niin meidän pitäisi pyrkiä keskittyä noiden 754 mepin päätöksentekoon,eikä vain 13, jotka todellisuudessa edistää vain omaa uraa, eikä ole kiinnostuneet Suomen asioista.

Halla-ahon vastustaminen tai äänestämättä jättäminen ei siten olisi vaikuttanut muuhun kuin hänen omaan julkisuuskuvaan täällä Facebookissa.

https://www.facebook.com/jukka.wallin/posts/10211107236496195

Lainaus
Perussuomalaisten kannatus on todellisuudessa vain 4,8%

https://www.facebook.com/jukka.wallin/posts/10210997797440287
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 352
 • Liked: 11410
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
^^

Lainaus
Tällä hetkellä niitä on 54 kunnanvaltuutettua ja hieman yli 20 varavaltuutettua. Perussuomalaiset sai viimevaaleissa 770 kunnan- tai kaupunginvaltuuttettua, joten hieman alle 10% valituista on vaihtanut puoluetta. Se on huomattava määrä, kun yleensä puoluetta vaihtaa muutama.

Sehän on todella vähäinen määrä, kun ottaa huomioon että puolueen kansanedustajat jakautuivat liki 50/50. Entä minkä ja milloin tapahtuneeseen puolueen jakautumiseen tuo "yleensä puoluetta vaihtaa muutama" mahtanee viitata?


Lainaus
Perussuomalaisten kannatus on todellisuudessa vain 4,8%

Väärin. Persujen kannatus on kunnanvaltuustoissa 8,8 %:a ja eduskunnassa 17,65 %:a.

Gallupkannatukset, ja varsinkin niistä tehdyt omalaatuiset "kannatuslaskelmat" sitten ihan erikseen.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 538
 • Liked: 4339
Älkääpäs nyt aina Jukkaa mollatko!

Jukan kirjoituksista löytyy aina totuus, kun jaksaa tarkkaan ja ajatuksella lukea.

Lainaus
Perussuomalaisten lopun alku

23.11.2017 13:33 Jukka Wallin

...
Tässäkin näkee, että on hyvä osoittaa tosia virheistä, mutta ei nähdä omia virheitä.
...


Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 481
 • Liked: 14696
 • Kuka jos en minä
Raapaisin tämän omaksi ketjukseen, kun on sen verran hykerryttävää kamaa. Onhan Wallin tätä aiemminkin jauhanut, mutta nyt tuli oikein kunnon satsi kerralla.

"Jossakin on listattu, että keväällä valituista kaupungin- ja kunnanvaltuutetuista 54 on siirtynyt Sinisiin ja niin ikään varavaltuutetuista hieman yli 20 on tehnyt samoin." <- Voisikohan kyseessä olla esimerkiksi Hommaforum, jolle Jukka on nyt ilmeisen suuttunut myös.

Suomidemokraatit ovat siellä historian roskatunkiolla jo valmiiksi eivätkä sieltä tule mihinkään nousemaankaan tai vaikuttamaan tasan yhtään mihinkään, mutta antaa Jukan nyt tuntea itsensä "suureksi puoluejohtajaksi" hetken aikaa :D

Njooh, oisko molemmat suomidemokraatit riitautuneet toistensa kanssa?

54/~700 jää, joten melkoista. Ja se about 2000 uutta jäsentä lienee enemmän kuin näin lyhyessä ajassa on yksikään puolue saanut sitten viime sotien levottomuuksien aikana.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Wallin on ravistanut hihasta "tiedon", että oikeusministeriöstä olisi haettu kortteja (varsinaisessa blogitekstissä), että kannattajakorteista saa maksua vastaan kopiot oikeusministeriöstä ja että Voutila/hallitus olisi käyttänyt PS-Nuorten rahoja tähän ylittäen siten valtuutensa. Missään ei ole kuitenkaan mainittu, että mukaan olisi otettu mitään.

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246518-perussuomalaisten-lopun-alku#comment-3705601

Lainaus käyttäjältä: Seppo xxx
Vaikea uskoa että oikeusministeriöstä on luovutettu kortit pois vietäväksi ministeriöstä. Mutta olipa miten hyvänsä, niin pökerö tempaus kaiken kaikkiaan...

Lainaus käyttäjältä: Jukka Wallin
Ne saa mukaansa, jos laittaa rahaa tiskiin. Siis kopiot.

...

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246518-perussuomalaisten-lopun-alku#comment-3705736

Lainaus käyttäjältä: Jukka Wallin
Tässä on sekin ihmeellisyys, että tuskin Voutilalla oli jäsenkokouksen lupaa käyttää yhdistyksen rahoja tuohon

...

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246518-perussuomalaisten-lopun-alku#comment-3705773

Lainaus käyttäjältä: Jukka Wallin
Ei se noinkaan mene. Kuten Samuli itse haastattelussa myönsi, että perussuomalaiset nuoret ovat oma itsenäinen yhdistys, niin yhdityksen rahojen käytöstä vastaa yhdistyksen hallitus, ja sillä on jäsenkokouksessa hyväksytty talousarvio, jonka mukaan se saa toimia. Nyt yhdistyksen hallitus on ylittänyt ainakin toimintavaltuutuksen.

Yhdistyksen hallitus siis voi käyttää rahaa ennaltamäärättyyn tarkoitukseen, joka yleensä tarkoittaa varsinaisen toiminnanharjoittamiseen, ei kannattajakorttien hankkimiseen.

Tosin näitä juttuja on harrastettu perussuomalaisissa ennenkin.

---

Tästä oli aiemmin juttua: https://yle.fi/uutiset/3-9941992 (21.11.2017)

Lainaus
Kaksihenkinen nuorisojärjestön tarkastuspartio saapui nimittäin oikeusministeriöön syynäämään kannattajakortteja jo tiistaiaamuna.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila korostaa, että kyse oli nuorten omasta halusta selvittää sinisten kannattajia, eivätkä he olleet ministeriössä puoluetoimiston lähettäminä.

– Se, mitä Jussi [Halla-aho] on linjannut puolueen suhteen ei tarkoita sitä, miten nuorisojärjestö asiassa toimii. Olemme itsenäinen nuorisojärjestö ja teemme omat päätöksemme näiden asioiden suhteen. Halusimme tehdä tällaisen taustatsekkauksen.

Voutilan mukaan korteista ei löydetty mitään merkittävää tietoa perussuomalaisista nuorista.

Hän ei ollut itse paikalla oikeusministeriössä, vaan kortit kävi tarkastamassa nuorisojärjestön aktiivit.

Voutilan mukaan sinisten kannattajakortin allekirjoittaminen olisi voitu tulkita puolueen nuorisojärjestöä vahingoittavaksi toiminnaksi.

Hänen mukaansa paikalla käyneet nuoret eivät keränneet tietoja kannattajakorteista mukaansa niin että niistä olisi myöhemmin mahdollisesti hyötyä puoluetoimiston vastaavalle operaatiolle.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017, 17:27:09 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Wallin on ravistanut hihasta "tiedon", että oikeusministeriöstä olisi haettu kortteja (varsinaisessa blogitekstissä), että kannattajakorteista saa maksua vastaan kopiot oikeusministeriöstä ja että Voutila/hallitus olisi käyttänyt PS-Nuorten rahoja tähän ylittäen siten valtuutensa. Missään ei ole kuitenkaan mainittu, että mukaan olisi otettu mitään.

Noloa Wallinin kannalta, jos ja kun käy ilmi, että kopioita ei olekaan hankittu, eikä rahaa käytetty, eikä varsinkaan ylitetty valtuuksia. Suorastaan kunnianloukkausmateriaalia.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Ja vielä nolompaa sen jälkeen, kun on lähetelty näitä väitteitä mediallekin.

Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 833
 • Liked: 3880
 • Banned
Olen ollutkin vähän siinä käsityksessä että Jukka on katkera persuille jostakin. Nämä avautumiset vain vahvistaa käsityksiäni erittäin katkerasta ihmisestä, joka yrittää tehdä kaikkensa kostaakseen.

Taisi viime banni hommalta tehdä kipeää...
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 098
 • Liked: 6014
 • The sloganist
En minä nyt tiedä miten persut voisi laskusuunnassa olla jos nettomäärä jäsenissä on noussut mitä, 1500? sen jälkeen kun Halla-aho valittiin.

Eikö suomidemokraatit ole vielä hieman enemmän unholaan jätetty ja unohdettu puolue, kannattaisiko Wallinin laittaa voimanrippeet siihen?
Iudex illius ero

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 833
 • Liked: 3880
 • Banned
Tämäkin twiitti kertonee Jukasta jotakin?
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10912
Wallinin hyökkäily persuja kohtaan on surkeaa, koska eikö tämän pitäisi olla jonkinlainen kansallismielinen puolue. Miksi siis hyökätä toista sellaista kohtaan? Mieleen tulee vain kilpailu vallasta ja samoista äänestäjistä. Surkealtahan se siten näyttää, että persut ovat miehelle suurin mörkö, vaikka olisi vaihtoehdoissa kokoomusta ja vasemmistoliittoa yms. Tämä tuntuu vain yhdeltä hajotusprojektilta henkilökohtaisen vallan tavoittelun nimissä. Tuo menee myös aivan ylitse, kun Wallin näkee kaikessa persujen toimivan väärin.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7683
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Olen ollutkin vähän siinä käsityksessä että Jukka on katkera persuille jostakin. Nämä avautumiset vain vahvistaa käsityksiäni erittäin katkerasta ihmisestä, joka yrittää tehdä kaikkensa kostaakseen.
Selväähän tämä on. Ilmeisesti Halla-ahon Nato-kanta ärsyttää Venäjän asialla olevaa niin paljon, että hän toivoo sen vuoksi puolueen tuhoa. Itsekin olen vankasti Nato-vastainen, mutta en sentään kuvittele, että Halla-ahokaan voisi tai haluaisi edes pääministerinä viedä Suomen Natoon kansan tahtoa vastaan. Hän kyllä puhuisi näkemyksensä puolesta. Ilmeisesti asiasta ei saisi Wallinin mielestä edes keskustella. Itsehän en pelkää keskustelua aiheesta, jossa totuus ja kansan mielipide on vankasti meidän, liittoutumattomuutta kannattavien puolella. Ja vaikka totuus olisi toinen kuin oma näkemykseni, niin haluan tietää sen. Tärkeintä on löytää Suomelle tie turvalliseen, itsenäiseen ja vapaaseen tulevaisuuteen, ja löytääkseni jotain näin tärkeää ja keskeistä olen valmis ilman muuta luopumaan mielipiteistäni, jos ne osoitetaan pätevästi vääriksi.

Ylipäätään Suomen ja suomalaisten etua puolustavat isänmaalliset tai maahanmuuttomaltilliset hyväksyvät toistensa Nato-kannat, ja ymmärtävät niiden perustuvan samaan isänmaanrakkauteen, vapaudenkaipuuseen ja haluun turvata jälkipolvien tulevaisuus, minkä isekin jakavat, vaikka kanta olisi päinvastainen kuin itsellä. Sekä liittoutumista, että liittoutumattomuutta, kun voi kannattaa vilpittömästi ja kunniallisesti Suomen turvallisuuden, itsenäisyyden ja vapauden säilyttämisen turvaamiseksi. Ne, jotka alkavat vihamielisesti riidellä ja pitää omaa kantaansa ehdottomina, on se kanta sitten Naton puolesta tai sitä vastaan, ovat käytännössä vieraan asialla. Tämä on aika hyvä tuntomerkki siitä, kuka täällä oikeasti on Suomen puolella ja kuka ei. Nato ei ole mikään EU, johon suhtautuminen jakaa ihmiset melko selvästi itsenäisyyden, demokratian ja vapauden kannattajiin ja suomalaisvastaisiin elitistisiin imperialisteihin.

Huvittavinta Wallinin avautumisessa on kai tuo toivomus, että PS-väki siirtyisi sinisiin, ja tuhoaisi siten itsensä ja PS:n. Voiko enää selvemmin toivoa vihollistensa tuhoa?
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017, 16:57:34 kirjoittanut Pöllämystynyt »
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Wallinin hyökkäily persuja kohtaan on surkeaa, koska eikö tämän pitäisi olla jonkinlainen kansallismielinen puolue. Miksi siis hyökätä toista sellaista kohtaan? Mieleen tulee vain kilpailu vallasta ja samoista äänestäjistä. Surkealtahan se siten näyttää, että persut ovat miehelle suurin mörkö, vaikka olisi vaihtoehdoissa kokoomusta ja vasemmistoliittoa yms. Tämä tuntuu vain yhdeltä hajotusprojektilta henkilökohtaisen vallan tavoittelun nimissä. Tuo menee myös aivan ylitse, kun Wallin näkee kaikessa persujen toimivan väärin.

Mielestäni on jopa hyvä, että Wallin hyökkäilee perussuomalaisia vastaan katkeruudessaan. Ulostulot ovat niin naurettavia, että ne kääntyvät välittömästi julkaisuvapaiksi tultuaan alkuperäistä tarkoitustaan vastaan, mutta hyödyttävät perussuomalaisia rakentamalla tietynlaista karikatyyria vastustajista.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 359
 • Liked: 4596
 • Mersupersu
Yleisesti ottaen olisi tosi fantastista, jos ihmiset keskittyisivät markkinoimaan ja kommentoimaan sitä omaa puoluettaan. Ja keskittyisivät sen ja näkemystensä markkinointiin äänestäjille. Toisten haukkuminen osoittaa mielestäni, ettei mitään omaa sanottavaa ole.

Mitä Jukka Walliniin tulee, niin hyvä on että on bannattu (jos siis on, en aio tarkistaa). Mitään muuta asiaa ei ole ainakaan omiin silmiini sattunut kuin perussuomalaisten ja Halla-ahon haukkumista. Trollaamista trollaamisen perään.
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13897
JW laitettiin muistaakseni Banaanisaarille kasvattamaan movember-viiksiä ja vapautuu kun movember loppuu.

On se mielenkiintoista, että kannattajakortit on julkisia asiakirjoja, mutta niiden katsominen onkin sitten vastoin henkilörekisterilakia. Jos nyt sivuutetaan se, että henkilö on kannattajakortin kirjoittaessaan vapaaehtoisesti tietonsa antanut, niin kumma juttu jos julkinen asiakirja on samaan aikaan julkinen ja salassapidettävä.
Lohjan persut

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 352
 • Liked: 11410
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Yleisesti ottaen olisi tosi fantastista, jos ihmiset keskittyisivät markkinoimaan ja kommentoimaan sitä omaa puoluettaan. Ja keskittyisivät sen ja näkemystensä markkinointiin äänestäjille. Toisten haukkuminen osoittaa mielestäni, ettei mitään omaa sanottavaa ole.

Mitä Jukka Walliniin tulee, niin hyvä on että on bannattu (jos siis on, en aio tarkistaa). Mitään muuta asiaa ei ole ainakaan omiin silmiini sattunut kuin perussuomalaisten ja Halla-ahon haukkumista. Trollaamista trollaamisen perään.

Kyllähän silloin puolueprojekti on todella hataralla pohjalla, jos se on laskettu jonkun muun puolueen haukkumisen varaan, kuten tämä Suomidemokraatit ry:n touhu näyttäisi olevan

Toivottavasti Persutkin ignooraavat uuvatit ja alkavat ajamaan pelkästään puolueen ohjelmaa. Wallinin räpellyksessä ei juuri ignoorattavaa ole.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 816
 • Liked: 1244
Lainaan Kummelia: "Me ollaan hävitty tää peli"!

Kun periaatteessa mamutus ja taikaseinän ylläpito on tärkein vastus niin ei ole mukava lukea tällaista hajottavaa pskaa!

Soon koko Suomen ja suomalaisuuden kohtalo vaakalaudalla!!
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 352
 • Liked: 11410
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Blogin kommenteista:

Lainaus
Jukka Wallin
23.11.2017 15:32

Tässä on sekin ihmeellisyys, että tuskin Voutilalla oli jäsenkokouksen lupaa käyttää yhdistyksen rahoja tuohon

Lainaus
XXXXXXXXXXX
23.11.2017 17:06

Voinemme olla yhdessä iloisia siitä, ettei Suomidemokraateilla ole moisia ongelmia? En ainakaan ole kuullut.

 ;D
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Tuolla aiemmin linkkaamassani Facebook-keskustelussa, jossa Wallin kertoo PS-nuorten "tunkeutuneen" oikeuministeriöön, on seuraava dialogi:

Lainaus
Kerrotko vielä miten sinne "tunkeuduttiin"

Lainaus käyttäjältä: Jukka Wallin
Tosin onhan tuo epätarkka muoto, mutta jos porukat käy hakemassa nuo allekirjoitukset, niin se osoittaa, että se tunkeutuminen kuvaa jutun luonnetta hyvin.

Asia selvä.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8956
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Olen Wallinin kanssa suurimmasta osasta samaa mieltä -- kuten olen täälläkin hänen kanssaan aina ollut --. Perussuomalaiset teki erittäin ison virheen lähtiessään liian kovasti jahtaamaan Sinisiä puolueen hajoamisen jälkeen. Mitään syytä siihen ei ollut eikä mitään tarvetta. Sinisten kannattajakorttien läpikäyminen oli ehkä koko jahdin kaikkein isoin ja kaikkein tyhmin kohta. Jos Sinisiin haluttiin eroa ottaa, niin se olisi pitänyt tehdä asiatasolla ja erityisesti uskottavuuden kautta, eikä minkäänlaisena henkilöihin -- ja vielä vähemmän kannattajiin -- menevänä ajojahtina. Puheenjohtajakampanjassaan Jussi Halla-aho nimenomaan korosti, ettei hän ole Sampo Terhon kanssa erimieltä juuri missään, ja henkilöiden uskottavuus on se tekijä, joka heidät erottaa. Siinä Halla-aho puhui viisaasti. Olisi vain pitänyt puheensa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen ei vielä antanut mitään syytä olettaa puolueen hajoamisesta. Siinä hajosi vain puolue-eliitti. Sen hajoaminen haittaisi tietenkin poliittista vallankäyttöä, mutta käytännössä Perussuomalaisilla ei sitä valtaa koskaan ollut yhtään, joten menetys oli pieni. Kunnanvaltuutetuista pienempi osa halusi kuulua sosialistieliittiin ja loikkasi. Sekään ei mitään haitannut. Halla-aho totesi jo kunnallisvaalien erittäin huonon tuloksen jälkeen, ettei persuilla kunnissa ole tämän jälkeen vaikutusvaltaa. Muutama lisäloikkari ei tätä olematonta valtaa merkittävästi vähentänyt. Kannattajista taas ei yksikään loikannut Sinisiin Halla-ahon valinnan ja eduskuntaryhmän hajoamisen jälkeen. Se on kaikkille selvää. Se merkitsee. Se tarkoitta, ettei puolue hajonnut. Mutta iso osa kannatajista loikkasi nukkuviin Halla-ahon aloitettua Sinisten harjauksen. Se on harmi. Halla-aho on jo onneksi tunnustanut tämän virheen, joten suunta voi olla parempaan.

Suunta voi olla parempaan tai sitten ei. Jos Halla-aho alentuu nyt syyttelemään Wallinia, kuten täällä näytettäisiin toivottavan, tai edes sensuroi hänet Facebookista, on hän vaihtanut Sinisten jahdin Suomidemokraattien jahdiksi -- joka on vielä tyhmempää --. Halla-ahon kannattaisi ennemmin yrittää houkutella Siniset ja Suomidemokraatit Perussuomalaisten riveihin. Kansallismielisten yhteen kokoaminen olisi tärkeä tehtävä. Eikä ainakaan ikävien tosiasioiden ja persujen tekemien virheiden tunnustaminen pitäisi olla este yhteistyölle. Muuten Perussuomalaiset puolue on todellakin kulkemassa kohti loppuaan. Ylipäätään nimenomaan Halla-ahon ja persujen pitäisi nyt keskittyä vain ja ainoastaan itseensä, omien asioidensa edistämiseen ja omien virheidensä tunnustamiseen, ja jättää syyttelyt pois. Jussi Niinistö esimerkiksi esiintyi äskettäin erittäin vakuuttavasti Ylen toimittajan kysymyksiin "suursotaharjoituksesta" vastatessaan, vaikka Yle ei sitä kohtaa televisiossa näyttänyt. Halla-ahon olisi kannattanut ottaa siitä kiinni, esittää tukensa Jussi Niinistölle ja näin hän olisi voinut onnistua saamaan Sinisten vielä uskottavat toimijat yhteistyöhön yhteisen asian vuoksi. Se taas olisi voinut saada koko puolueen nosteeseen tai ainakin laskun katkaistua. Nyt näyttää siltä, että jopa 20% ehdokkaaksi epäilty Huhtasaari on jäämässä 2% ehdokkaaksi, ja jos näin käy, on se merkki muustakin kuin Huhtasaaren omasta epäonnistumisesta ja silloin Perussuomalaisten lopun alku voi olla jo enemmän kuin lähellä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 727
 • Liked: 76782
Onko ihan varma, että ei ole Husun teksti, jota haamu ei ole oikonut?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13897
Lainaus
Tässä on sekin ihmeellisyys, että tuskin Voutilalla oli jäsenkokouksen lupaa käyttää yhdistyksen rahoja tuohon.
Paljonko tulee kuluja? Käsittääkseni julkiset asiakirjat annetaan luettavaksi pääsääntöisesti maksutta. Joskus voi tosin olla jotakin kopiointipalveluiden maksuja, mutta ne ovat yleensä hyvin pieniä ja niillekin on usein hintakatto.

JW ehkä tosiaan luulee, että jokainen kymppi pitää erikseen ja etukäteen päättää yhdistyksen yleisessä kokouksessa. Ehkä Yhtenäinen Suomidemarien jutuissa se menee noin, kun muutama kymppi on se kokonaisbudjetti. Yhtä hyvin Voutila olisi voinut ostaa toimistolle kopiopaperia parillakympillä ja JW alkaisi ulisemaan, kuinka kopiopaperin ostamiseen ei ole erikseen yhdistyksen jäsenkokouksen lupaa.

Säälittävää, jopa JW:n mittapuulla.
Lohjan persut

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 925
 • Liked: 36181
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Suomidemokraatit - sehän on monikossa. Se toinen on ilmeisesti Jukan koira.
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

zzz

 • Vieras
Wallinin hyökkäily persuja kohtaan on surkeaa, koska eikö tämän pitäisi olla jonkinlainen kansallismielinen puolue. Miksi siis hyökätä toista sellaista kohtaan? Mieleen tulee vain kilpailu vallasta ja samoista äänestäjistä. Surkealtahan se siten näyttää, että persut ovat miehelle suurin mörkö, vaikka olisi vaihtoehdoissa kokoomusta ja vasemmistoliittoa yms. Tämä tuntuu vain yhdeltä hajotusprojektilta henkilökohtaisen vallan tavoittelun nimissä. Tuo menee myös aivan ylitse, kun Wallin näkee kaikessa persujen toimivan väärin.

Näihin mikropuolueisiin (vai olisiko nanopuolue osuvampi nimitys?) näyttää kasautuvan pikkukuninkaat, joille oma asema johtajana on kaikkein tärkeintä, eikä asioihin vaikuttaminen. Sekä tietysti puristit, joille pitää olla se TÄYDELLINEN puolue. Kaikkien kantojen pitää olla yksi yhteen omien mielipiteiden kanssa, muuten on ihan paska puolue.

Järkevät maahanmuuttokriittiset yhdistävät voimansa yhden puolueen taakse. Kymmenellä eri mikropuolueella ei asioihin vaikuteta.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017, 18:05:27 kirjoittanut zzz »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58265
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Suunta voi olla parempaan tai sitten ei. Jos Halla-aho alentuu nyt syyttelemään Wallinia, kuten täällä näytettäisiin toivottavan, tai edes sensuroi hänet Facebookista, on hän vaihtanut Sinisten jahdin Suomidemokraattien jahdiksi -- joka on vielä tyhmempää --. Halla-ahon kannattaisi ennemmin yrittää houkutella Siniset ja Suomidemokraatit Perussuomalaisten riveihin.

Missä kohtaa täällä on toivottu, että Halla-aho ottaisi jonkin kolmen hengen yhdistyksen puheenjohtajan ulinoihin kantaa? Pientä ylitulkintaa ehkä.

Parempi olisi vain olla huomioimatta kuten tähänkin asti, niin jää suolidemokraateilta sekin näkyvyys saamatta. Ja uuvateistahan Jussi taisi sanoakin, että jääköön turha kuittailu sikseen (jos en väärin muista).
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 260
 • Liked: 15855
JW ehkä tosiaan luulee, että jokainen kymppi pitää erikseen ja etukäteen päättää yhdistyksen yleisessä kokouksessa. Ehkä Yhtenäinen Suomidemarien jutuissa se menee noin, kun muutama kymppi on se kokonaisbudjetti.

Tämä oli hauska:
 
Lainaus
Suomidemokraatit ry
Yrityksen maksuhäiriöt ja muut luottotietomerkinnät
20.07.2015   UMV    34 EUR   Itä- Ja Pohjois-Suomen Veronkanto- Ja Perintäyksik    
Ulosottomenettelyssä todettu varattomuus tai muu este

34 euroa --> varattomuus. Toiminta oli kiinni yhdestä jäsenestä... ;D
Tuo ei tosin taida olla Wallinin ansiota.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14706
Lainaus
Entistä puheenjohtajaa syytettiin omien ajojahdista, harjaamisesta, mutta tämä on jotain aivan ainutlaatuista.

Eikä ole. Soini itse kävi läpi aikoinaan kaikki Muutoksen kannattajakortit, joten pata kattilaa soimaa. Samoin Kansalaispuolueen kortit tutkittiin.

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 966
 • Liked: 5707
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Lainaus käyttäjältä: Jukka Wallin
Mikä on perussuomalaisten kohtalo? Uskon siihen vaihtoehtoon, että todella karu.

Lainaus käyttäjältä: Raimo Mattsson
Tuntuu aika hullulta että kohtalomme olisi karu,koska Helsingissäkin oli piirikokouksessa ennätysmäärä jäseniä mukana,eli tungos perussuomalaisiin on kovempi kuin koskaan puolueen historian aikana!

https://www.facebook.com/jukka.wallin/posts/10211153790820024
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Tagit: