Kirjoittaja Aihe: Natsimarssin seuranta  (Luettu 38290 kertaa)

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 555
 • Liked: 5111
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #480 : 08.12.2018, 10:05:55 »
Ensi vuonna saamme ehkä katsella punaisia lippuja keskellä valkoinen ympyrä, jossa on kelttiristi. Ja kaikki leikkivät kiltisti yhdessä.
And madness and despair are a force.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 184
 • Liked: 20323
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #481 : 08.12.2018, 10:47:47 »
En kyllä oivalla millä perusteella poliisi lähtee tutkimaan tuota natsilipun heiluttelua kiihotuksena kansanryhmää vastaan. Natsilippu kun sattuu olemaan Suomessa laillinen esine  eikä sen esilläpitoa ei ole kriminalisoitu. Tuo ympäripyöreä laki kiihotuksesta kansanryhmää vastaa edellyttää solvaamista, halventamista, yllytystä väkivaltaan tms. teon on lisäksi oltava tahallinen. Ilmeisesti se kansanryhmä jota vastaan kiihotetaan on juutalaiset. Nasset eivät kyllä millään tavoin solvanneet, halventaneet tai uhkailleet juutalaisia eikä mitään kansanryhmää, kantoivat vain natsilippua. Nasset kannattavat kansallissosialismia joten on aivan ymmärrettävää että kantavat myös kansallissosialistien tunnuksia. Jos pelkän lipun kannon perusteella lähdetään syyttämään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan niin työsarkaa riittää sillä aina löytyy niitä jotka kiihottuvat jostain lipusta kun sen alla on tehty hirmutekoja jotain kansanryhmää vastaan. Jokainen voi tuosta nassekulkueesta katsoa että he kantavat sitä lippua neutraalisti.
Vaikka tuo natsiaate ja sen symbolit olisi kuinka vastenmielisiä tahansa niin kyllä niidenkin kannattajia tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja noudattaa lakia sitä venyttämättä
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 10:59:26 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Rouge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 259
 • Liked: 73
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #482 : 08.12.2018, 11:10:56 »
Oikeistomilitantteja ei haluttu marssimaan törkeä provo käsissä vasemmistomilitanttien keskelle. Pelisilmä, ei lakikirja.
Itse muistan joskus lukeneeni kohdan jossa mainitaan toimivallan nimenomaan perustuvan lakiin, pitääkin katsoa jossain kohtaa onko siellä mainittu pelisilmä.

Eieiei, sorry, tarkoitin, että sillalla poliisi sovelsi lähinnä pelisilmää, toki lakikirjan heille suoman vallan rajoissa. Ei siis mitään kenttäjohtajan koppalakista "hokkuspokkus"-vedettyä kieltolakia, kuten mm. Lahti-S tuossa epäili. Suojeltiin natsien, anarkistien, sivullisten ja poliisin itsensä turvallisuutta. Poliisi kommentoi jälkikäteen, että "lipun näyttäminen ”ei suoranaisesti” ole rikos Suomessa, mutta [...] sen kantaminen torstaina ”vaaransi järjestystä provokatiivisen luonteensa takia”.

Nyt minuutteja, tunteja ja päiviä myöhemmin törmää kaksi maailmaa: kaoottinen, ennalta-arvaamaton ja epätäydellinen live-tilanne, johon me sitten nojatuolista jälkiviisastellaan tarkkoja lakipykäliä, arvailua toisten päänsisäisistä liikahduksista, ideologiaa ja oman heimon hyväksyntää hakevaa poseerausta.

Mutta palataan hetkeksi sinne live-maailmaan. Marssireitti siis Kaisaniemenranta - Pitkäsilta - Hakaniemi - Kallio - Töölö. Hakaniemen torilla odotteli koko takku.net. Kuinka moni antti-fantti olisi nähnyt punaista ja seurauksena lipunryöstöleikki ja helevetinmoinen härdelli Hakaniemessä? Pelisilmä. Capish?
Lainaus
Juha, Sipilä - kansanpetturi!
Petteri Orpo - kansanpetturi!
Timo, Soi-ni - kansanpetturi!
Kai, Mykkänen - kansanpetturi!
Jussi, Halla-aho - kansanpetturi!
Sauli, Niinistö - kansanpetturi!
Peppukova(???) toinen(?) - kansanpetturi!
Poliittinen poliisi - kansanpetturi!
Poliittinen poliisi - kansanpetturi!
Poliittinen poliisi - kansanpetturi!

- Joo ne poliisit teitä nyt suojelee, saisitte muuten turpaanne täällä!
- ...ttu idiootit tajua et se poliisi täs suojelee TEITÄ?

Anarkisti-antifa(?) - rahan(?) vallan kassara!
Anarkisti-antifa(?) - rahan(?) vallan kassara!
Anarkisti-antifa(?) - rahan(?) vallan kassara!
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005923107.html

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 881
 • Liked: 1589
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #483 : 08.12.2018, 12:09:39 »
Poliisilaki 1 §: "Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen."

Jos poliisin tehtävänä on rikosten ennalta ehkäisy, miksi poliisi katsoo vierestä ja odottaa, että rikos tapahtuu, ja vasta sen jälkeen ryhtyy toimenpiteisiin. Siksikö, että näin saadaan aikaan näyttävämpi show, ja voidaan pidättää ihmisiä epäiltynä rikoksesta?

Poliisilla olisi ollut tilaisuus jo ennen PVL:n kulkueen liikkeelle lähtemistä neuvotella osallistujien kanssa ja sanoa, että hakaristilippuja ei hyväksytä. Poliisi oli runsaslukuisena paikalla kulkueen valmistautuessa lähtemään liikkeelle.

Tässä Aamulehden uutiskuvassa PVL:n edustajat esittelevät lippuja medialle ennen marssin alkua. Poliisi oli myös paikalla, vaikka ei näykään kuvassa.

https://d1ddzfo1d7bgrb.cloudfront.net/aamulehti/200826417-800x_.jpg

Näkymä toisesta suunnasta. Poliisin paikalla olo käy ilmi poliisiautoista, joita alueella oli useita.

https://ibb.co/4ZN7Fg7

Sanomalehti Ilkan mukaan... "lippujen poisto perustuu kokoontumislain pykälään 20, jonka mukaan poliisi voi tarvittaessa antaa yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden järjestämisestä ennakolta tai tilaisuuden aikana ohjeita ja määräyksiä muun muassa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi."

Lehti kertoo Helsingin poliisin edustajan Juha Hakolan perustelevan... "hakaristilippujen poistoa sillä, että liput ovat vallitsevan moraalikäsityksen vastaisia".

–  Tämä on vahvasti vallitsevan oikeus- ja moraalikäsityksen vastaista toimintaa ja sitten täytyy todeta se, että hakaristilippuun liittyy voimakas rasistinen ja syrjivä viesti.

Hakaristilippujen kantajia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Jostakin syystä lippuja ei poistettu tähän rikosnimikkeeseen vedoten, vaan poistamista perustellaan viittaamalla kokoontumislain 20 pykälään. Keksikö poliisi rikosepäilyn vasta myöhemmin, kun pelkkä järjestyksen ylläpito alkoi tuntua riittämättömältä perustelulta. 

Lait ovat niin kuin ne luetaan, sanoo vanha kansanviisauskin, joten maallikon ei kannata esiintyä niiden suhteen asiantuntijana tai hän pelkästään nolaa itsensä.

Satunnainen lakitekstin selailija voi erehtyä luulemaan, että lakipykäliin kirjattu teksti on se "laki", jonka perusteella asioita ratkaistaan. Muodollisesti näin onkin, mutta lakitekstin päällä on kuitenkin näkymätön kerros, joka koostuu lain tulkinnasta ja oikeuden ennakkopäätöksistä. Monet eri tahot, kuten kentällä toimivat poliisit, syyttäjät ja oikeusistuimet ovat venyttäneet lakia haluamaansa suuntaan, niin että se lukuisten eri tulkintojen jälkeen tuskin enää muistuttaa alkuperäistä asuaan. Ja jos tiukka paikka tulee, poliittisella päätöksellä voidaan mennä tulkinnassa vieläkin pidemmälle - tai säätää pikapikaa uusi laki.

Lainsäädännön perusajatus käynee parhaiten ilmi seuraavasta kansanviisaudesta.

Kun syyllinen on selvillä, rikos kyllä keksitään. 
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 12:12:53 kirjoittanut Jack »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 526
 • Liked: 58807
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #484 : 08.12.2018, 13:27:24 »
Natsitunnusten puolustelu sodanaikaisella yhteistyöllä ontuu. Talvisodan jälkeen piti valita ruton ja koleran väliltä. Ja moniko suomalainen tiesi sota-aikana massamurhasta, mitä tuon lipun alla tehtiin?

Ei se onnu, kun kieltämisen yhtenä perusteluna käytettiin eilen sitä, että sotaveteraanit eivät kuulemma taistelleet sen puolesta, että Suomessa saisi heiluttaa natsilippua.

Hommallakin ollaan olevinaan suuria Israelin ja juutalaisten ystäviä, mutta samalla puolustellaan natsilipun käyttöä.

Sen sijaan tämä ontuu. Suurin osa maailman juutalaisista asuu Israelissa ja Yhdysvalloissa. Natsilippua ei ole kielletty kummassakaan.

Natsilipun käyttöä ei tarvitse erikseen puolustella, vaan sen käytön salliminen sisältyy sanan- ja ilmaisunvapauteen, jotka ovat perusoikeuksia.

Sen sijaan kieltämistä vaativilla olisi oltava erittäin pätevät perustelut, miksi Suomessa puututtaisiin perusoikeuksiin kriminalisoimalla yli 70 vuoden takaisen sodan symboleja. Ihmisten tunteiden loukkaaminen ja poliitikoiden moraalipaniikki eivät ole päteviä syitä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vili Länsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 438
 • Liked: 161
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #485 : 08.12.2018, 15:23:03 »
Yksi mikä ihmetyttää noiden lippujen esilletuomisessa. Liput oli selvästi käärittynä ennen alkua ja että tiesikö noi muut ryhmät PVL:n käyttävän hakaristilippuja marssilla vai salasiko myös muilta ryhmiltä tämän?

Beef Supreme

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 769
 • Liked: 2912
 • Hyvää yötä, Suomi!
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #486 : 08.12.2018, 15:29:19 »
Samalla kiihotuspykälällä Lahden tötterömiestäkin tutkittiin. Ei rikosta. Tuota pykälää käytetään pelotteluun ja sillä perustellaan mikä tahansa mielivalta. Täsmälleen samalla perusteella poliisi voisi istua 24/7 jonkun tunnetun huligaanin, vaikka kungfukääpiö Torniaisen oven edessä ja sanoa että juuei, on parempi ettet tänään lähde ulos ollenkaan kiihottamaan. Pelisilmäpäätöksellä riisutaan tyhmän, väkivaltaisen idiootin perusoikeudet.

Natsit ovat puhdasta ripulipaskaa, mutta minkä tahansa kuvan, sanan, symbolin tms kieltämimen tekaistuilla perusteilla poliisin harkinnan mukaan on ihan selvää mielivaltaa. Kuka haluaa luovuttaa oikeutensa kenttäjohtaja, ylikomisario Nönnönnöön poliittisesti nimitetyille hartioille?

Natsien oikeus kantaa tunnuksiaan kuuluu perusoikeuksiin. Niin älytöntä kuin se onkin. Googlatkaa Skokie vs NSPA niin avautuu.
"Tietynlainen rasismi on ok. Kulttuurieroja on, eikä se iskostu kyllä heidän päähänsä, että miten saa maassa toimia." - Minna, joukkoraiskattu

Demlan it-tuki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 267
 • Liked: 109
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #487 : 08.12.2018, 15:46:53 »
Yksi mikä ihmetyttää noiden lippujen esilletuomisessa. Liput oli selvästi käärittynä ennen alkua ja että tiesikö noi muut ryhmät PVL:n käyttävän hakaristilippuja marssilla vai salasiko myös muilta ryhmiltä tämän?

Nuo jonossa seuranneet fanithan hyppää vaikka suomenlahteen, kun PVL:n riuskakätinen soturi niin käskee. Kieltämättä ihan veikeästi otti PVL ilmat pois hännystelijöiden "emmehän me natseja, vaan" -höpötyksiltä liputtamalla kulkueen omaan lokeroonsa :)
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 15:50:28 kirjoittanut Demlan it-tuki »

Omicron

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 428
 • Liked: 223
Vs: Natsimarssin seuranta
« Vastaus #488 : 08.12.2018, 16:38:55 »
Yksi mikä ihmetyttää noiden lippujen esilletuomisessa. Liput oli selvästi käärittynä ennen alkua ja että tiesikö noi muut ryhmät PVL:n käyttävän hakaristilippuja marssilla vai salasiko myös muilta ryhmiltä tämän?

Miksi ne menisi etukäteen paljastamaan että heillä on Natsi-Saksan lippuja? Kyllähän ne varmaan tiesi että siinä on riski että ne otetaan pois, joten ne paljasti siksi ne vasta kun lähti liikkeelle. Joten tuskin muut tiesi niistä, paitsi vasta sitten kun ne näki ne käärityt punaiset liput, enimmät varmaan arvasi että ne on hakaristilippuja.

Mutta en usko että tuo oli yllätys enimmille muille marssijoille, koska jos marssitaan uusnatsien kanssa, ei ole kovin ihmeellistä jos siellä näytetään natsilogoja.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 16:46:52 kirjoittanut Omicron »

Tagit: natsit marssiminen