Kirjoittaja Aihe: Pohjoismainen unionisti vai suomalainen kansallismielinen?  (Luettu 859 kertaa)

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 933
 • Liked: 2441
Toisesta ketjusta lainattua tämän ketjun alustukseksi:

Nasset varmaan puhuvat hyvin ja edistävät hyväkin asioit.  Mutta kun lopullisena tavoitteena on lopettaa Suomen itsenäisyys liittymällä vahvaan pohjoiseen valtioon eli suurruotsiin, ei sitä itsenäisyyden juhlapäivänä oikein huvita kannattaa.

Tämän päiväinen toiminta langettaa lisää  tummia varjoja järjestön toiminnan tarkoitusperien päälle.

Mitä mahdat tarkoittaa tuolla?

Harvapa puolue on päässyt toteuttamaan utopioitansa täydellisesti ja siitä huolimatta ne toimivat politiikassa, ja niistä huolimatta ovat kelpuutettuja politiikkaan. Tuo Suurruotsi horina on enemmän aivopestyjen horinoita, kuin todellinen poliittinen tavoite. Se on ihanne, jota ennen tulevat konkretia, esim. oma kansa ensin, rajat kiinni matuilta ja loputkin ulos ym. ym. käyttökelpoista asiaa. Jos vasta-argumentit ovat Suurruotsi tasolla, niin kepein asein ollaan liikkeellä vastustajapuolella.

Järjestöllä on lukuisia käyttökelpoisia rusinoita poimittavaksi ja joista ollaan aika samaa mieltä ajatuksissaan, mutta ei uskalleta tuoda esille, vielä.

"Tuo Suurruotsi horina on enemmän aivopestyjen horinoita, kuin todellinen poliittinen tavoite."

Aivopestyt horisijat ovat kirjanneet ne omille kotisivuilleen lopulliseksi tavoitteeksi. Olen linkittänyt nämä tavoitteet sanasta sanaan useita kertoja, ja ne ovat luettavissa sieltä edelleen. Syystä tai toisesta asioiden todellinen tila, virallisiin tavoitteisiin kirjattuna, ei vaan kiinnosta.

Jos pidät tuota Suurruotsi uhkaa suurena, niin ymmärrän asenteesi järjestöä kohtaan.

En ymmärrä kahta seuraavaa seikkaa:

1
Miten yhteispohjoismainen valtio voisi olla kansallismielisen suomalaisen tavoite?

Pohjoismainen unionisti olisi kai sopivampi nimitys henkilölle, joka kannattaa esim. Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen sulauttaimista yhdeksi valtioksi. Olisiko tällainen valtio löyhä liittovaltio vai tiukan keskusjohtoinen valtio?

Kalmarin unionista, jonka nykyaikaan modifioitua versiota voisi luonnehtia jonkinlaiseksi liittovaltioksi, lopulta hallittiin silloisissa olosuhteissa vahmimman liittovaltion osasen häikäilemättömällä väkivallalla, mihin koko himmeli sitten kaatuikin. Tiukan keskusjohtoisen militarismin sävyttämä ja lopulta moderniin totalitarismiin tiensä viitoittanut Kalle XII:n sotavaltio lopulta kaatui myöskin väkivaltaisesti ja vallankaappauksen kautta raivattiin uusi ura valtion luonteelle.

Sallittakoon epäilevälle Tuomaalle epäilyksensä, kun hän ei historian valossa usko minkäänlaisen yhteispohjoismaisen valtiomuodostelman usko suovan onnea pohjoismaisille kansoille. Siksikin kysymys yhteispohjoismaisesta valtiosta on äärimmäisen keskeinen, mikäli sellainen tavoite esitetään. Täysin riippumatta esittäjänsä muista poliittisista näkemyksistä.

2
Toisaalta, jos yhteispohjoismaiseen valtioon pyrkiminen ei olekaan jonkun poliittisen järjestön tavoitteena muuten kuin hörisevien "aivopestyjen horinoiden" tasolla, miksi tällaista ko. järjestön kansallismielisyyden uskottavuuden kannalta äärimmäisen olennaista kirjausta ei yksinkertaisesti saada vain pyyhittyä pois?

edit lisätty sana "kahta"
« Viimeksi muokattu: 06.12.2017, 21:56:59 kirjoittanut kelloseppä »

Auringonvalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 307
 • Liked: 75
Vs: Pohjoismainen unionisti vai suomalainen kansallismielinen?
« Vastaus #1 : 06.12.2017, 22:01:29 »
Kun menee tällaisten pohdiskeluksi, niin sen verran federalistia löytyy kun kaivellaan että voisin kuvitella Itämeren Unionin / EU:n pohjoiset  + britit / protestanttisen Euroopan Unionin nykyistä toimivammaksi pohjaksi jos lähdetäänn liittovaltioita rakentamaan, välimerelliseen Eurooppaan kulttuurillista etäisyyttä on jo rutkasti.

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 223
 • Liked: 408
Vs: Pohjoismainen unionisti vai suomalainen kansallismielinen?
« Vastaus #2 : 07.12.2017, 23:51:39 »
Tervehdys. Olen uusi foorumilla ja nyt koin ajan oikeaksi liittyä mukaan keskusteluun.

Minulle Perussuomalaiset on ollut lähellä sydäntä yli kymmenen vuotta ja se onkin ainoa puolue, jota olen koskaan äänestänyt. Kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen siis olen, mikä lienee sanomattakin selvää.

Yleensä täällä on puettu sanoiksi kaikki minunkin päässä liikkuneet ajatukset. Tämä Vastarintaliikkeen kanssa veljeily on kuitenkin sellainen asia, mitä en voi ymmärtää. Vaikka täällä moni vastustaakin "nasseja", niin kaipaisin yleisempää heräämistä tilanteeseen ja suuremman pesäeron tekemistä heihin.

Katsoin eilen striimin heidän marssin jälkeisestä puhetilaisuudesta. Asiaahan siellä puhuttiin ja olin varmaankin 90% samaa mieltä heidän jutuistaan, mutta kaksi seikkaa onkin sitten vuoren kokoinen kompastuskivi.

Ensinnäkin tämä yhteispohjoismainen valtio. Suomi oli joskus muinoin osa Ruotsia ja se jääkööt historiaan. Kukaan oikeasti isänmaallinen henkilö ei tällaista paska-ajatusta voi kannattaa. Hyi helvata.

Toisekseen heidän aate. Kansallissosialismi? Sairasta. Ja vielä 2010-luvulla? Hei kamoon. Maailmaa uhkaa islamin leviäminen ja nämä toopet jaksavat kannattaa juutalaisten tuhoamiseen pohjautuvaa ideologiaa. Alun alkaenkin stalinistisen kommunismin kanssa kerrassaan oksettava aate. Samaa sarjaa kuin Antifan punafasismi. Molemmat järjestöt kannattavat väkivaltaa ja aseisiin tarttumista. Ei minusta ainakaan olisi työntämään ihmisiä uuniin ja nälkiinnyttämään piikkilangoilla aidatuilla leireillä. Naisia ja lapsiakin, huh huh. Toivon mukaan ei monesta muustakaan tänne kirjoittavasta.

Joo joo, Hitler joukkoineen auttoi Suomea sodassa. Kiitos siitä ja kaikelle muulle ei kiitos. Kukaan ei tiedä mikä olisi natsien voiton jälkeen ollut suomalaistenkin kohtalo. Todennäköisesti päätyminen uuninlämmikkeeksi tuottamaan sähköä "pohjoisen valtakunnankomissariaatin" valtakunnanverkkoon.

Olisikin kerrassaan mahtavaa, että ensi vuonna järkevästi asioista ajattelevat isänmaalliset ihmiset marssisivat 612-kulkueessa vapaana Vastarintaliikkeen hakaristimuunnelmalogoista (edes paidan selkämyksissä tai rintamuksissa) ja sairaista aatteista. Järjestäkööt rauhassa sen oman marssinsa ja kahakoikoot keskenään punaöyhöttäjien kanssa.

Jos halua asian järjestymiseen löytyy, niin kiellon valmistelut ja käytännön toimet voitaisiin aloittaa jo heti tästä hetkestä. Eipähän tarvitsisi taas vuoden kuluttua lukea julkisia parjauksia "äärioikeiston" kulkueesta, kun natseille olisi tehty selväksi että me olemme isänmaallisia, emme kansallissosialisteja.

PS. Nyt sitten vasta googlasin tämän nimimerkkini. Näkyy olevan myös jonku punikkien piiripäällikön nimimerkki Twitterissä. No sepäs sattui.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2017, 00:09:10 kirjoittanut Stobelius »

Tagit: