UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Homma ja PS hyödyttömiä?  (Luettu 6492 kertaa)

Murkula

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 91
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #120 : 30.01.2018, 08:17:49 »
Hyödyttömyydestä lienee turha puhua.

Katsotaanko mitä on tapahtunut 10 vuodessa. Koko poliittinen kenttä on siirtynyt askeleen jos toisenkin kohti persuja. Vaikka sitä nykymeiningissä on vaikea nähdä, ollaan kuitenkin aika perhanan kaukana siitä pro-euro ja pro-mamu touhusta, jota harrastettiin tuolloin. Verkossa ja monessa muussakin yhteydessä suvakit on lyöty niin pahoin, että vaativat sananvapauden poistoa.  Moniko on huomannut, että yksi taistelu alkaa olla myös voiton puolella, valtamediassa on nähty jo useita uutisia siitä, miten maahanmuutto ei olekkaan rikkaus.

Kuten monikin on siitä sanonut, tämä on kuitenkin pitkä prosessi. Muutenkin poliittisella kentällä tehdyt paljastukset yms. harvoin saavat aikaan yhtään mitään. Jos saat viherpiipertäjien johtajan ansaa, notkahtaa kannatus prosentin, uusi valitaan ja vuoden päästä tilanne on sama. Poliitkan kautta vaikuttaminen on monesti seurausten korjaamista, eikä siitä ole hyötyä mikäli syy jää aiheuttamaan ongelman uudestaan. Vaan ehkä tämäkin ketju toimii taas hyvänä herätyksenä siihen, että meidän täytyy kohdistaa enemmän voimavaroja syiden korjaamiseen.

Vastapuolihan tämän priorisoinnin kyllä osaa. Mädättävät kaiken, Median, Koulut, Verkon, Sensuurin, lista jatkuu. Leimaavat isolla kirveellä rasisteiksi kaikki, jotka yrittävät saada muutettua asioita tai edes kirjoittavat kansallismielisesti. Ja niin valitetavaa kuin se on, me emme tätä tule millään kivoilla tavoilla tule voittamaan, sen historia meille opettaa.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2018, 08:19:50 kirjoittanut Murkula »

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 946
 • Liked: 3664
 • A spherical bastard
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #121 : 30.01.2018, 09:54:27 »
Tällaista on aika vaikea mennä pikkupitäjäni PS-valtuutuille selittämään, että ihan oikeasti viekää tällaista viestiä puolueen sisäisesti PS-suurkonklaaville. Syyt ja viestin perillemenon todennäköisyyden arvaa jokainen.

Myönnettäköön että minulla (ja Lohjalla muutenkin) on melkoinen etu siitä, että puoluesihteeri istuu kanssani "samassa pöydässä", mutta kyllä ne viestit muualtakin perille kantautuvat. Sitä nopeammin ja sitä kovempaa, mitä selkeämmin ja useammalla suulla ne esitetään. Yhden yksinäisen jupisijan viesteillä ei ole suurta painoarvoa missään, paitsi ehkä jupisijan omassa mielessä.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 639
 • Liked: 1940
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #122 : 30.01.2018, 10:19:46 »
...

Ei Homma voikaan olla se voima, joka itse muuttaa suunnan. T

Tavattoman hyvin tiivistetty.

Kiitän siitä.

Lainaus
Vaan se jäi vastaamatta, että voisiko PS hyödyntää Homma tehokkaammin ja jos voisi olisiko sellainen järkevää?

Luulen, että Homma toimii parhaiten PS:n työntäjänä kun PS Homman vetäjänä. PS:n ei siis pidä avoimesti affilioitua Hommaan kanssa koska siitä seuraa väistämättä imago-ongelmia.

Parhaiten tällainen epävirallinen poliittinen aktivismi toimii niin, että Hommassa kannatetaan persuja miten milloinkin ja persut, siis puolue, ottaa kannatuksen hiljaisesti vastaan.

Ts. Homman ruohonjuuritason fiilis ja toiminta pitää säilyä, ettei tästä tule puolueapparaatti. Näin tilanne on käytännössä nyt vaikka joku persulainen avoimesti onkin Hommassa aktiivinen.

Lainaus
"Itsensä likoon laittaminen" on teema, joka toistuu usein PS:n kritisoijille esitetyissä vastineissa. Ymmärrän varsin hyvin perusmerkityksen ko. argumentille, mutta en ymmärrä miten ko. argumentti heitetään tavan kansalaiselle niin usein PS:n kannattajilta edusttuksellisessa demokratiassa. Mielestäni edustuksellisessa demokratiassa on jotain vialla, jos moiseen argumenttiä joudutaan jatkuvalla syötöllä syöttämään tavalliselle äänestäjälle.

Riippuu kritiikistä. On selvä, ettei kaikki valittavat kansalaiset voi olla poliittisesti aktiiveja. Pitää saada valittaa politiikasta myös siten ettei ryhdy itse poliitikoksi tai muuten julkiseksi henkilöksi. Juuri sitä edustuksellisuus on, joku muu hoitaa homman.

Mutta, tässä kysyttiin onko Homma turha. Rivien välistä luen tämän niin, että Homman vaikutusvalta nähdään niin pienenä, ettei se muuta mitään. Ts. se olisi turha.

Helppo tapa vaikuttaa tähän oli juuri ehdottamani linkkaus, jonka puitteissa levikki kasvaa. Se ei edellytä mitään poliittista aktivismia vaan altistaa lähinnä rasismikritiikille suvakkeilta.
Linkittäminen on kuitenkin käytännössä niin pieni asia, että lopulta itse kunkin mahdollisuus vaikuttaa Homman vaikutusvaltaan edes tältä osin, ei enää ole käytännön ongelma vaan lähinnä tahdoista kiinni.

Lainaus
Itse olen laittanut itseni likoon nim, Totin esittämällä tavalla siinä muodossa, että olen aina kehoittanut ihmisiä tutustumaan Hommaan, jos itseäni huomattavasti maltillisempi maahanmuuttokriittisyys kiinnostaa. Se on niin vähäistä "itsensä likoon laittamista", että henkilökohtaisesti en kutsuisi sitä sellaiseksi.

Jollekin Hommaan linkittäminen omalta esim. Facebook sivulta voi olla iso juttu. Kaveripiirissä saattaa olla herkkähipiäisiä, jotka kuvittelevat kaikkien Hommaan linkittävien olevan natseja tms. Silloin joutuu pistää itsensä likoon ottamalla riskin.

Itselläni ei ole mitään paikka mistä voisin linkittää Hommaan koska en käytä mitään sosiaalista mediaa Homman lisäksi. Oma "likoon laittaminen" on sen takia lähinnä juttujen kirjoittamista Hommaan.

Uskon, että olen jopa epäsuorasti vaikuttanut asioihin jutuillani. Joskus kun olen kirjoittanut jotain Hommaan, sama asia on hieman myöhemmin noussut ylös jossain julkisessa keskustelussa. Olen huomannut, että mm. eräs tunnettu poliitikko on muutaman kerran toistanut juttujeni juonen omissa kirjoituksissaan pari päivää myöhemmin.

Hommaa luetaan aika laajalti ja olen ihan varma, että myös valtakunnan huippupaikoilla on ihmisiä, jotka ottavat pulssiin kansalaisilta Homman kautta.
Ja miksi eivät ottaisi?! Jos haluaa tietää kansalaisten mielipiteen, tämä on eräs oiva paikka ammentaa dataa, josta voi arvioida miten kansalaiset ajattelevat.

Minusta pitää jopa olla aika tyhmä poliitikko jos ei seuraa varteenotettavaa laajan keskustelun ja faktaorientoitunutta sosiaalista mediaa kuten Hommaa.

Rasmusryhmä taas ei ole sellainen. Se on suvakkien itkumuuri, josta vakava poliitikko ei saa mitään irti. Vihervasemmiston poliitikot löytävät sieltä toki oman kuplansa, jonka puitteissa he voivat pysyä mukavuusalueensa sisällä. Mutta jos haluaa voittaa vaaleja ei voi tukeutua emotionaalisesti epästabiilin marginaaliryhmän itkuvirsiin.

Lainasin ylle nim. Totin hyvin diplomaattisen puheenvuoron kokonaisuudessaan.

Homman tämänhetkinen olemus on tuotu ko. puheenvuorossa hyvin esiin ja rivien välistä lukija voi lukea, että olemassa olevaa Homman luonneta pidetään sen verran hyvänä, ettei tarvetta suuriin muutoksiin ole. Tällaista näkemystä on tukenut moni muukin tähän ketjuun kirjoittanut.

Täysin hyväksyn epätäydellisessä maailmassa tällaisen olotilan Hommalle. Olkoon Homman rooli julkinen parviäly, uutissuodatin että vertaistuki. Tällöin huomio kiinnittyy automaattisesti siihen, miten PS:n toiminnan ei-julkisen tukemisen muotoja voisi kehittää. Tällaisiksi olen ehdottanut sekä virtuaalisia temaattisesti koostettuja ajatustyöpajaryhmiä että jonkinlaista suljettua intranet-tyyppistä PS-somea.

Mitä tällaisella ehkä saavuttettaisiin?

Kaikkea ei voi kirjoittaa Hommaan julkisesti, koska materiaali on tällöin myös poliittisten kilpailijoiden käytettävissa. Kaiken materiaalin, jonka luovuttaisin tuppukyläni persuvarakunnanvaltuutetulle, ei monistakaan syistä voi luottaa kulkeutuvan Helsinkiin asti. Homman parviälyn kaltaista parviälyä voisi jalostaa toinen toistaan tulevaksi ns. pienissä temaattisesti kootuissa työryhmissä. Henkilökohtaisesti lisään, jos jotain ei-julkista materiaalia kirjoitan, haluan, että sen teen vain nimellisenä ko. kohderyhmälle.

Homman uutisvirran jatkosuodatukseen voisi myös perustaa oman virtuaalityöryhmän, joka kävisi läpi alkuperäislähteitä, pureksisi uutisia hieman suuremmiksi kokonaisuuksiksi ja muokkaisi uutisvirrasta esim. kuukausikatsauksen, temaattisen paketin eri aiheista vaikka vuosittain puolivuosittain ja vaalien alla ehdokaspaketti FAQ:n. Jos tällaista toimintaa halutaan viedä edes puoliammattilaisen tasolle, oltaisiin jo pitkällä oman maahanmuuttp/EU-kritiikin keskittyneen vaihtoehtoisen mediatoiminnan erään haaran suuntaan.

Vastauksena aloittamani ketjun kysymykseen, mutta nim, Risto A:n esittämään väitteeseen, pidän Hommaa tarpeellisempana kuin PS:ää. Syynä tähän on se, että matuilua ja mokutusta vastustava kansallismielinen puolue olisi syntynyt joka tapauksessa toisin kuin Homma, joka syntyi nimenomaan mm. Halla-ahon henkilöön liittyen. Lisäksi Homma piti elossa ja tuki vahvasti Soinin tyrannian vuosina omalta osaltaan hyvin vahvasti nuivia ja kansalismielisiä PS:ssä. Nykytilannetta PS:n suhteen on vielä aivan liian aikaista arvioida tästä näkökulmasta, koska en monien tuntemaa uuden alun euforiaa jaa.

Homman muodollinen (ja joskus harvoin onnahtelava) puolueisiin sitoutumattomuus ja siitä muodostuva tietynlainen julkinen mielipiteiden moniääninen anarkia on Homman julkiseen pärviälyyn verrattava ainutlaatuiseksi Suomen poliittisessa kentässä luonnehdittava ominaisuus, jonka ylläpitäjänä vapaaehtoismoderaation merkitystä on vaikea yliarvoida. Homman puutteiden vaikutus kokonaisuuteen on toistaiseksi jäänyt leikiten siedettävän vähäiseksi: tulevaisuudessa ilmapiirin ja retoriikan kiristyessä tilanne voi olla toinen.

Tällaista on aika vaikea mennä pikkupitäjäni PS-valtuutuille selittämään, että ihan oikeasti viekää tällaista viestiä puolueen sisäisesti PS-suurkonklaaville. Syyt ja viestin perillemenon todennäköisyyden arvaa jokainen.

Myönnettäköön että minulla (ja Lohjalla muutenkin) on melkoinen etu siitä, että puoluesihteeri istuu kanssani "samassa pöydässä", mutta kyllä ne viestit muualtakin perille kantautuvat. Sitä nopeammin ja sitä kovempaa, mitä selkeämmin ja useammalla suulla ne esitetään. Yhden yksinäisen jupisijan viesteillä ei ole suurta painoarvoa missään, paitsi ehkä jupisijan omassa mielessä.

Riippuu aivan siitä, mistä aiheesta jupistaan ja kenelle. Jos julkisesti esitetyistä Homma -jupinoista oli yllä kyse, tilanne on juuri niin kuin nim. kgb totesi. Mutta nim. kgb:n lainaamassa puheenvuoroni pätkässä en todellakaan tarkoittanut sellaista jupinaa, jota kukaan täysjärkinen kirjoittaisi julkisesti Hommaan.

edit kiortusvihreitä
« Viimeksi muokattu: 30.01.2018, 10:36:01 kirjoittanut kelloseppä »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 408
 • Liked: 2746
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #123 : 30.01.2018, 11:42:52 »
Vastauksena aloittamani ketjun kysymykseen, mutta nim, Risto A:n esittämään väitteeseen, pidän Hommaa tarpeellisempana kuin PS:ää. Syynä tähän on se, että matuilua ja mokutusta vastustava kansallismielinen puolue olisi syntynyt joka tapauksessa toisin kuin Homma, joka syntyi nimenomaan mm. Halla-ahon henkilöön liittyen. Lisäksi Homma piti elossa ja tuki vahvasti Soinin tyrannian vuosina omalta osaltaan hyvin vahvasti nuivia ja kansalismielisiä PS:ssä.

Jatkojalostan tätä ajatustasi vielä entistä pidemmälle; myös Halla-ahoksi olisi ryhtynyt joku toinen Halla-ahon paikalle, jollei hän olisi näihin aiheisiin tarttunut, ja myös Homman kaltainen keskustelualusta olisi syntynyt vastaamaan tarpeeseen ja yhteiskunnalliseen tilaan sekä tilaukseen.

Homma voisi hyvin olla jopa tarpeellisempi kuin PS, totta. Mutta se vaatisi kyllä esiin nostamiesi ideoiden/käytänteiden täyttä hyödyntämistä. Tilanteessa, jossa sekä PS-puolue että Homma-alusta ovat näin epäsuosittuja, tulisi keksiä keinoja toimia tehokkaammin laajemmalla kentällä, tehostaa yhteistyötä ja pyrkiä muodostamaan uutta mielikuvaa. Tätä kautta saataisiin Tehoa kampanjaan, ja tuleviin kampanjoihin kaikkiin yhteensä!

Ruohonjuuritason työ ja vaikuttaminen ovat tärkeitä, mutta some tavoittaa ihmisiä valtakunnallisesti. Tänne kirjoitettu asia/tieto on vapaasti jokaisen saatavilla, joka tänne osaa etsiytyä. Somen rooli ei ole mikään pieni, ja se kasvaa jatkuvasti suuremmaksi.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2018, 11:44:36 kirjoittanut Brandis »
'Kaksi tietä haarautui metsässä, ja minä otin vähemmän käytetyn, ja se on muuttanut kaiken uudeksi'. ~ Robert Frost.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 816
 • Liked: 5641
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #124 : 30.01.2018, 12:33:25 »
Homma voisi hyvin olla jopa tarpeellisempi kuin PS, totta. Mutta se vaatisi kyllä esiin nostamiesi ideoiden/käytänteiden täyttä hyödyntämistä. Tilanteessa, jossa sekä PS-puolue että Homma-alusta ovat näin epäsuosittuja, tulisi keksiä keinoja toimia tehokkaammin laajemmalla kentällä, tehostaa yhteistyötä ja pyrkiä muodostamaan uutta mielikuvaa. Tätä kautta saataisiin Tehoa kampanjaan, ja tuleviin kampanjoihin kaikkiin yhteensä!

Ruohonjuuritason työ ja vaikuttaminen ovat tärkeitä, mutta some tavoittaa ihmisiä valtakunnallisesti. Tänne kirjoitettu asia/tieto on vapaasti jokaisen saatavilla, joka tänne osaa etsiytyä. Somen rooli ei ole mikään pieni, ja se kasvaa jatkuvasti suuremmaksi.

Nämä ovat siinä mielessä eri asioita, että ehdokkaat kaikkiin vaaleihin on hommattava paikallisesti, jos aikoo vaikuttaa parlamentaarisesti. Ideoihin, ehdotuksiin ja ohjelmiin keskittyvällä keskustelulla voi olla innostava vaikutus ja varmasti onkin. Kuitenkin ne tyypit, jotka ryhtyvät ohjelmia toteuttamaan pitää löytää, tai niiden pitää ilmaantua, joka puolelta Suomea. Vanha viidakon totuus "Soinia voi äänestää vain Uudellamalla" pätee edelleen :)
qui non est mecum adversum me est

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 946
 • Liked: 3664
 • A spherical bastard
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #125 : 30.01.2018, 14:41:02 »
Riippuu aivan siitä, mistä aiheesta jupistaan ja kenelle. Jos julkisesti esitetyistä Homma -jupinoista oli yllä kyse, tilanne on juuri niin kuin nim. kgb totesi. Mutta nim. kgb:n lainaamassa puheenvuoroni pätkässä en todellakaan tarkoittanut sellaista jupinaa, jota kukaan täysjärkinen kirjoittaisi julkisesti Hommaan.

Eli kyse on tavallaan vain luottamuksesta. Sen puutteesta tai olemassaolosta.

On aivan selvää, että luottamus tulee ansaita, mutta on myös selvää, että jossain kohtaa on otettava se ensimmäinen askel ja viedä asia hieman laajemman yleisön tietoisuuteen. Monesti "tuppukylässä" on kyse myös henkilökemiasta ja kuten esim. Helsingin ps:n seikkailuista on nähtävissä, ongelma ei rajoitu pelkästään tuppukyliin. Olen itse keskustellut Riikan kanssa näistä kommunikaatioasioista ja luulen tietäväni suurin piirtein miten tieto kulkee (tai on kulkematta) ylhäältä alaspäin. Toiseen suuntaan on kokemusta vain omista ympyröistä ja kuten jo mainittua, siihen meillä on oikoreitti. Pitäisi ehkä tutustua tuohonkin puoleen tarkemmin.
Toisaalta kun nyt on uuvatitsiniset poistuneet seasta niin pitäisi olla helpompi hengittää paikallistasollakin.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 900
 • Liked: 1049
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #126 : 30.01.2018, 14:47:55 »
Homma voisi hyvin olla jopa tarpeellisempi kuin PS, totta. Mutta se vaatisi kyllä esiin nostamiesi ideoiden/käytänteiden täyttä hyödyntämistä. Tilanteessa, jossa sekä PS-puolue että Homma-alusta ovat näin epäsuosittuja, tulisi keksiä keinoja toimia tehokkaammin laajemmalla kentällä, tehostaa yhteistyötä ja pyrkiä muodostamaan uutta mielikuvaa. Tätä kautta saataisiin Tehoa kampanjaan, ja tuleviin kampanjoihin kaikkiin yhteensä!

Ruohonjuuritason työ ja vaikuttaminen ovat tärkeitä, mutta some tavoittaa ihmisiä valtakunnallisesti. Tänne kirjoitettu asia/tieto on vapaasti jokaisen saatavilla, joka tänne osaa etsiytyä. Somen rooli ei ole mikään pieni, ja se kasvaa jatkuvasti suuremmaksi.

Itse haluaisin sitä, että ihmiset pystyisivät tekemään yhteistyöprojekteja tiedon hankkimiseksi erityyppisistä asioista. Yksin on aikamoisen turha tehdä, koska tarvittava työmäärä ja tietotaito kasvavat usein massiivisen suuriksi.

Tiedon olemassaololla ja sen tiivistämällä kaikille selkeään muotoon saa muutoksia aikaan, koska päätöksentekijät joutuvat miettimään lähtevätkö tappelemaan faktoja vastaan vaikka massamedia heidän puolellaan olisikin.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 4234
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #127 : 31.01.2018, 21:24:42 »
Millään täällä kirjoitetulla ei ole arvoa, jos sitä ei saada jalkautettua todelliseksi toiminnaksi. Molempia puolia tarvitaan, mutta suuren yleisön keskuudessa tärkeämpää on se näkyvä ja kuuluva toiminta turuilla ja toreilla.

Epäilemättä molempia tarvitaan, mutta en ole vakuuttunut siitä, että näin intterwebin aikana turut ja torit olisivat suhteessa Hommaan yksiselitteisen ensisijaisia, koska

-  Sampo Terho jakoi ämpäreitään turhaan (hompanssien enemmistö ei uskonut, vaikka Mestari uskoi)
- "Jämäkäksi" kiitetty Orpo-Petteri ja Puolueen kumppanit eivät käy toreilla ja turuilla kuulemassa vastakkaista mielipidettä
-  kauhistuneita poliittisia graduja ja väitöskirjoja ei tehdä turuista ja toreista
-  oikein tiedostavaiset kansanvalistustutkijat eivät käy henkilökohtaisesti saamassa turpaan turuilla ja toreilla

Lisäksi Homman ansiona se, että vaikka suhtautuminen euvostoliitolaiseen turvapaikkaspedeilyyn on rutinuivaa, se ei ole kritiikitön Mestarin vieraskirja eikä Perussuomalaisten puoluejulkaisu.


"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 4234
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #128 : 31.01.2018, 21:47:05 »
End with a bang. Sopii mulle.

Valitettavasti Risto A. näyttää sitten pitäneen päänsä ja luovuttaneen miekan, mutta tämäkin valinta (monien tekemä) on täysin ymmärrettävä.

Ainoa rationaalinen vaihtoehto on keskittyä omaan napaan ja lähipiiriin. Eikä se ole väärin. Suomalaiset sen on nyt ihan itse todenneet, sellaisella tillikalla poskeen, että ei todellakaan jää epäselväksi.

Homman optimistisimpien hehkuttajien sijasta Risto A. saattaa myös valitettavasti olla oikeassa eli Suomen suuntaa kohti Sverigestaniaa ei ehditä kääntää.

Näkisin realistiseksi toiveeksi, että nuivat suomalaiset äänestävät eduskuntavaaleissa uskottavasti nuivia Perussuomalaisia, mutta tässäkin on jo kaksi edellytystä nuivuuden edustetuksi tulemiselle. Jos kannatuspotentiaali saadaan realisoiduksi, sillä on vaikutus valtakunnan politiikkaan, koska Puolueen on peräydyttävä.

Pelkäänpä, että tulevaisuuden kannalta ratkaisevaa on siltikin se, mitä Euvostoliitto ja muut muut maat päättävät tehdä, sillä Suomen arvopohjalainen nukketeatterihallinto on jatkossakin aapisen laidassa oleva "Ö". Venäjän ei suinkaan tarvitsisi edes hyökätä Suomeen, vaan riittää se, että Putin päättää vetää rajavalvonnan vessasta alas ja viheltää sipilöivästi pilliin. Se on siinä.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 540
 • Liked: 8394
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #129 : 01.02.2018, 02:12:59 »
Homma -- eli tässä tapauksessa Hommaforum -- on monelle montaa eri asiaa. Yhdelle se on joukkoviestin, jolla yritetään kalastella ääniä persuille. Toiselle se on viihdettä muuten tylsään elämään -- ja vieläpä ilmaista viihdettä --. Kolmannelle se on parviäly eli ajatushautomo. Neljännelle se on jotain muuta. Minusta Hommaforum on kaikkea tätä, mutta se on lisäksi paljon muuta. Se on media. Se on tarkoitus itsessään. Se on osa somea. Some on taas nykyinen tapa ajatella ja elää. Se on itseasiassa itse se maailma, jossa elämme: nykyihminen käyttää enemmän aikaa somessa kuin virastoissa. Minusta Linda Liukas totesi todella viisaasti sanoessaan Mark Zuckerbergillä olevan enemmän valtaa kuin pääministerillä -- tai jollain vastaavalla --. Hänellä sitä on. Viettäisitkö sinä ennemmin yhden yön putkassa vai viikon banaanisaarilla Hommaforumista? Siinä aikamme kysymys.

Tietenkin moni toteaa, ettei some ole totta vaan virtuaalista. Se on aivan totta. Media ei materiaa. Some ei ole totta. Sanomalehti ei ole totta. Televisio ei ole totta. Edes Raamattu ei ole totta. Media on unelma, joka tulee todeksi tekojemme kautta. Some ei ole vielä Suomessa tullut todeksi. Amerikassa se jo alkaa olla. Siellä presidentinvaalit voitettiin jo somella: Trump hävisi kaikki kolme televisiovaaliväittelyä, joihin osallistui, mutta silti voitti vaalit selvästi. Amerikassa voitettiin ensimmäiset vaalit television avulla entisen radion sijaan noin vuonna 1960. Suomessa siirtymä tapahtui vasta 20 vuotta sen jälkeen; näin ovat viestintätutkijat todenneet. Minä en usko Suomen enää olevan niin paljoa amerikan jäljessä. Jo nämä vaalit olisi voitu voittaa somessa, jos vain olisi ollut edes yksi ehdokas, joka olisi somen ottanut ensisijaiseksi välineekseen. Sitä ei ollut. Persut ei ollut vaihtoehto.

Myöskin niille, jotka sanovat, että pitää liittyä puolueeseen ja mennä jakamaan kakkua torille, jos haluaa vaikuttaa, sanon minä: Menkää. Jos te uskotte torikahvittelun voimaan, tehkää sitä. Jos minä uskon somen voimaan, en minä torille mene vaan someen. Puolueohjelmistakaan en näe olevan mitään hyötyä. Eivätkä puolueet -- enkä tarkoita edes pelkästään eristettynä pidettyä Perussuomalaista-puoluetta -- ole pystyneet mitään muuttamaan pitkään aikaan. Halla-aho muutti paljon Scriptallaan -- ja sitä seuranneella lyhyellä sissimarkkinointitempauksellaan --. Puolueen jäsenenä -- tai edes europarlamentaarikkona tai Eduskunnan toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja -- ei hän ole saanut yhtään mitään aikaan. Jos minä haluan Mestaria seurata, niin seuraan kirjoittamalla Scriptaa enkä pyrkimällä kansanedustajaksi. Kunnanvaltuustoissa voi varmasti myös vaikuttaa joihinkin oman kotikuntansa asioihin. Menkää sinne, jos kotikuntanne asiat teitä kiinnostavat. Minun tietääkseni kunnanvaltuustot eivät päätä valtakunnan rajojen valvonnasta, Eurostoliiton hajoamisesta ja sellaista, ja niistä minä olen kiinnostunut, joten olen ennemmin täällä.

Monia muitakin somen muotoja ja paikkoja olen käynyt katsomassa. Minusta silti Hommaforum on näistä paras. Keskustelupalsta voittaa muotona blogit, twiitit ja sähköpostilistat -- ja tietenkin some voittaa ylivoimaisesti sanomalehdet, radion ja television --. Keskustelupalstalla on mahdollista puhua sopivan pitkästi silti olematta yksin ehdotuksen tekijä, jota muut vain arvostelevat. Hommaforum taas on keskustelupalstana varsin hyvä. Joskus tämä oli minusta parempi, mutta yhä tämä on tietämistäni paras. On täälläkin menty yks'rivisten huuteluiden suuntaan ja joukko on tullut varsin sisäänpäin kääntyneeksi. Jankkaustakin täällä on enemmän kuin tarpeeksi. Kaikkea muutakin tyhmää on paljon. Mutta verrattuna muihin paikkoihin, on tämä silti hyvä, ja siitä kuuluu iso kiitos hyvien keskustelijoiden lisäksi hyville keskustelun valvojille. Vain kännykkäkäytössä tämä on keskivertoa heikompi. Tämä on yhä Suomen ykkönen poliittisessa somessa.

Lopuksi vielä näkemyksiäni ja tutkimuksiani Suomessa tapahtuvista poliittisista muutoksista. Niitä täällä moni toivoo, ja kun niitä ei ole tullut, niin ollaan onnettomia. Minusta turha toivominen kertoo heikosta historian tuntemuksesta. Suomi ei ole demokratia eikä täällä ole demokraattisia perinteitä. Hetken kokeilimme demokratiaa Ensimmäisen ja Toisen Maailmansodan välillä. Sitä ennen hallitsi tsaari ja sen jälkeen Kekkonen. Tsaarien hallinto oli hyvin ailahtelevaa. 1800-luvun ensimmäisenä puolena vuosisatana ei tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. 1860-luvulla sitten tapahtui. Seuraavan kerran tapahtui taas 1905 ja lopulta 1917. Kekkosen valtakausikin kesti 30 vuotta, ja sen ajan Kekkonen ja YYA-sopimus olivat vallalla. Neuvostoliiton hajottua sitten kaikki muuttui lähes päivässä. Meillä asiat etenevät näin. Ei ole mitään hallittuja suuntauksia, jotka johtavat lopulta tiettyyyn tulokseen, vaan on tasaista ja puuduttavaa odotusta, ja sitten eräänä pimeänä iltapäivänä kaikki muuttu toiseksi. Eurostoliiton hajoaminen voi olla jopa Kustaa III:nen valtauudistusta suurempi temppu -- ja Kustaa III sentään kumosi yhdessä hetkessä kaikki noin edeltäneen 50 vuoden aikana säädetyt lait ja otti käyttöön vanhat --. Joten vaikka ei taaskaan länsirintamalta kuulu mitään uutta, niin Saksan täydellinen romahdus voi olla edessä jo ennen kesää. Hommaforum on tässä mielessä tällä hetkellä ei-mitään, mutta se voi olla lähitulevaisuuden tiettynä yhtenä hetkenä kaikki. Se hetki taas erottaa voittajan hävijästä. Hommaforum on politiikan ydinase.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 816
 • Liked: 5641
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #130 : 01.02.2018, 02:57:32 »
- "Jämäkäksi" kiitetty Orpo-Petteri ja Puolueen kumppanit eivät käy toreilla ja turuilla kuulemassa vastakkaista mielipidettä

Kyllä ne käyvät. Itse asiassa yksi PS:n suuria saavutuksia on se, että PS pakotti kepudemarikokoomuksen taas ulkoilemaan kansan parissa ja muutenkin varpailleen. Se ei vielä ole näkynyt niiden politiikan järkevöitymisenä vaan enemmin keskittymisenä PS:n tukahduttamiseen; mikä ei onnistu. Onnistuivat ne hajottamaan puolueen eduskuntaryhmän, mutta lähtijöiden heikkouden huomioiden sekin oli PS:lle voitto.

Tämä kaikki tapahtuu sekä toreilla, että verkossa ( joka on eräänlainen tori sekin ). Ei näitä toimintatapoja ole mitään syytä asettaa vastakkain.
qui non est mecum adversum me est

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 4234
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
  • Profiili
Vs: Homma ja PS hyödyttömiä?
« Vastaus #131 : 01.02.2018, 15:39:03 »
- "Jämäkäksi" kiitetty Orpo-Petteri ja Puolueen kumppanit eivät käy toreilla ja turuilla kuulemassa vastakkaista mielipidettä
Kyllä ne käyvät.

Hyvä niin, jos kinkkuvoileivän äärellä tulee juttua myös Perussuomalaisten kahviteltalla, mutta tokkopa tähän malliin tulee.

Kokoomuksen puheenjohtajuuden ja samalla valtionvarainministerin salkun juuri voittanut Petteri Orpo muuten aloitti vaalipuheensa jolla siis voitti kokoomuksen puheenjohtajavaalin viittaamalla hommaan:

Lainaus
10.34 Vitsillä sisään. Videolla komeita luonnehdintoja, mutta esimerkiksi Homma-forumilla minusta on kirjoitettu vähän erilaisia luonnehdintoja, Orpo aloittaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061121710702_uu.shtml

Nostan hattua kaikille niille poliitikoille ja äänestäjille, jotka sitting duck -tyyppisesti yhä seisovat turuilla ja toreilla ikään kuin sipilöity Suomi olisi vielä lintukoto.

Oi Euvostosuomi, on vasta kevät, katsellaan ja kuunnellaan.

Lainaus

Voiko riemullisempaa kevääntuojaa ollakaan kuin pellon päällä soidinhurmiossaan kieppuva ja tohkeissaan touhuava töyhtöhyyppä!

Töyhtöhyypät palaavat Länsi-Euroopasta varhaisimpien muuttolintujen joukossa peltoaukeiden ensimmäisille pälville, mutta takatalvet pakottavat ne monena keväänä perääntymään vielä kerran Suomenlahden taakse. Peltoaukeiden muuttoparvista pariskuntia hajaantuu pesimään myös avoimille soille sekä kosteille laitumille ja rantaniityille. Alle sadassa vuodessa töyhtöhyypät valtasivat elintilakseen koko Suomen...

http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kuuntele-toyhtohyyppa-on-kevatpellon-akrobaatti/
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen