Kirjoittaja Aihe: 2017-12-16 HS julkaisi sotilastiedustelun salaisia asiakirjoja - rikostutkinta käynnistetty  (Luettu 70906 kertaa)

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 475
 • Liked: 2713
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Lehtijuttujen mukaan kuvio mennyt silleen, että toinen on unohtanut USB-muistitikun konttoripöydälle ja toinen olisi älynnyt norpata sen sieltä.

Ei mitään uutta auringon alla. Näin tehtiin jo 80-luvulla:

A Leak... From The Prime Minister's Office? | Yes, Minister | BBC Comedy Greats
    https://youtu.be/RA1VTG3Z23U?t=75

Mutta tämä apulaisvaltakunnansyyttäjä on kyllä ihan karikatyyriainesta. Olisi antanut oikeuden arvioida, oliko kyse tahallisuudesta vai ei, kuin nyt, tehdä itsestään tomppelin.
iPhone 15 omistaminen ei välttämättä ole ihmisoikeus.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16455
Kas..
Lainaus
Ex-tiedustelupäällikkö Alafuzoffia epäillään törkeästä palvelusrikoksesta

Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö kontra-amiraali evp. Georgij Alafuzoffin rikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan. Rikosnimike on törkeä palvelusrikos.

Tänään klo 14:06 (muokattu klo 14:32)

Entisen sotilastiedustelun päällikön Georgij Alafuzzofin rikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan. Häntä epäillään törkeästä palvelusrikoksesta, jonka tekoaika on 1.5.2005–8.4.2016.

Syyteharkinnan tekee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe.

Rikosepäilyt kytkeytyvät kokonaisuuteen, jossa Helsingin Sanomien kaksi toimittajaa Tuomo Pietiläinen ja Laura Halminen saivat tuomion turvallisuussalaisuuden rikkomisesta. Tuomio ei ole lainvoimainen. Helsingin Sanomat oli julkaissut joulukuussa 2017 artikkelin, joka käsitteli Tikkakoskella sijaitsevan Viestikoekeskuksen toimintaa.

Esitutkinnan rajoittamispäätös vahvistaa STT:n uutisoiman epäilyn siitä, miten salainen aineisto päätyi Helsingin Sanomien haltuun.

Asiakirjoista ilmenee, että Alafuzoff olisi luovuttanut Helsingin Sanomien toimittaja Pietiläiselle muistitikun, joka on sisältänyt salaiseksi määrättyjä tietoja. Pietiläinen sai muistitikun haastattelutilanteessa. Tilanteessa paikalla ollut todistaja oli antanut Alafuzoffin antaman muistitikun Pietiläiselle muistiinpanojen tallentamista varten.

Todistajan mukaan muistitikulla ei näkynyt tiedostoja, kun se luovutettiin Pietiläiselle. Tikulla on saattanut olla aikaisemmin tietoja, jotka on ollut mahdollista palauttaa jälkikäteen.

Rappe katsoi, että rikoksen tahallisuudesta ei ole näyttöä ja näin ollen Alafuzoffia ei epäillä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Lisäksi syyteoikeus turvallisuussalaisuuden paljastamisesta tuottamuksellisessa tekomuodossa on jo ehtinyt vanhentumaan joulukuussa 2019.

Iltalehti uutisoi viime keväänä, että Alafuzoffia epäillään useista raskaista rikoksista. Tapausten tutkinta on kestänyt huomattavan pitkään. Epäilyt Alafuzoffin toiminnasta tulivat poliisin tietoon viimeistään kesällä 2018, kun poliisi haki ex-upseerin omaisuutta takavarikkoon.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ee9063bd-e0fb-480b-a281-b7826765f4ff
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 6355
 • Understanding is a three-edged sword.
Tämä on kyllä aika kamala asia Suomen kansainväliselle maineelle:

Lainaus
Suomi romahti toimittajien turvallisuutta mittaavassa vertailussa

Suomi säilytti viidennen sijansa keskiviikkona julkaistussa kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) lehdistönvapautta mittaavassa World Press Freedom Indexissä. Ykköspaikkaa listalla pitää Norja, ja sitä seuraavat Irlanti, Tanska ja Ruotsi.

Toimittajat ilman rajoja Suomi ry:n puheenjohtajan Yrsa Grüne-Luoman mukaan median tilanne on Suomessa kuitenkin heikentynyt. 180 maata ja aluetta asetellaan indeksille useiden mittareiden yhteispisteiden perusteella, ja toimittajien turvallisuutta koskevassa mittarissa Suomi putosi kymmenenneltä sijalta sijalle 23.

Grüne-Luoma kertoo STT:lle, että yksi merkittävä tekijä pisteiden putoamisessa oli oikeudenkäynti, jossa Helsingin Sanomien kaksi toimittajaa tuomittiin Viestikoekeskuksesta julkaistun lehtijutun vuoksi. Niin Suomen osasto kuin kansainvälinen RSF ovat arvostelleet tuomioita tiukasti.

Kun toimittajat joutuvat nyt pelkäämään jopa langettavia tuomioita työnsä tekemisestä, journalismin elintila kutistuu, Grüne-Luoma huomauttaa tiedotteessa.
”Hyviä” maita vain kahdeksan – kaikki Euroopassa
-----
Koko juttu:
Yle: Suomi romahti toimittajien turvallisuutta mittaavassa vertailussa

Toivottavasti hovioikeus ja korkein oikeus ottavat tämän tärkeän näkökohdan huomioon ja peruuttavat Helsingin Sanomien toimittajien tuomiot. Jatkossa yleensäkin eri asteisten tuomioistuinten olisi hyvä pitää mielessään tämä kansainvälinen vertailu silloin kun toimittajia on syytettyinä.

Onneksi sentään Johanna Vehkoo sai vapauttavan tuomion kunnianloukkaussyytteistään. Ilman sitä olisimme todennäköisesti tipahtaneet vertailussa Pohjois-Koreankin alapuolelle.

Samalla logiikalla voitaisiin miettiä muitakin ammatteja, joissa voi saada tuomion ihan vain työnsä tekemisestä, ensimmäisenä tulee mieleen eriasteiset virkamiehet, kansanedustajat, ministerit jne. Helpoimmalla näissä pohdinnoissa päästäisiin, jos vain todettaisiin ettei määrättyjen ammattien (kuten toimittajat) edustajia saa oikeudessa syyttää yhtään mistään.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 032
 • Liked: 2637
Toimittajat on tienneet että tekevät rikoksen kun julkaisivat noita tietoja ja nyt niiden olisi pitänyt antaa tehdä "työnsä"?.Ihan syystäkin saivat tuomion.Kyseinen amiraali olisi pitänyt saada omasta mielestä tuomion vähintääkin huolimattomuudesta,vähän ihme äijä jos  on antanut tikun toimittajalle muistiinpanojen tekemistä varten ja tikku ollut sillä omassa käytössä jota sen ei olisi missään nimessä pitänyt antaa toimittajalle.Kuullostaa vähän tekosyyltä koska on melko varmasti tiennyt että deletoituja tiedostoja voidaan noilta tikuilta saada esiin.Viestikoelaitoksen pitäisi olla kai yksi ns salaisimmista paikoista eikä siitä mitä siellä tehdään kannattanut edes kysyä(tosta oli jotain juttua että jos kysyit niin sulta tultiin kysymään että miksi kysyt) tai siitä ei saisi kertoa kenellekkään ulkopuoliselle.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2023, 09:22:43 kirjoittanut Melbac »

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 084
 • Liked: 6788
 • Mikä röyhkeys
Samalla logiikalla voitaisiin miettiä muitakin ammatteja, joissa voi saada tuomion ihan vain työnsä tekemisestä, ensimmäisenä tulee mieleen eriasteiset virkamiehet, kansanedustajat, ministerit jne. Helpoimmalla näissä pohdinnoissa päästäisiin, jos vain todettaisiin ettei määrättyjen ammattien (kuten toimittajat) edustajia saa oikeudessa syyttää yhtään mistään.

Pari kertaa sarkasmitutka räpsähti ennen kuin seuranta muodostui  ;D

Joo, tietysti toimittelijoiden, virkamiesten ja luottamustehtävässä toimivien päättäjien pitää saada rikkoa lakia, sovittuja sääntöjä ja sopimuksia. Eihän se olisi mistään kotoisin, että joutuisivat pelaamaan samoilla säännöillä kaiken maailman normirahvaan kanssa, hyvänen aika sentään.

Muistetaan, että samanaikaisesti lakiin ollaan ajamassa maalittamista rangaistavaksi ja virallisen syytteen alaiseksi rikokseksi, josta syyttäjä saisi siis syyttää ilman, että asianomistaja edes tekee rikosilmoitusta. Maalittamisrikoksen kohteina olisivat päättäjät ja muut merkittävät yhteiskunnalliset toimijat, joihin epäilemättä toimittelijat myös luettaisiin. Maalittamisrikoksen ennaltaehkäisy televalvontaa koskevaa lakia muuttamalla, eli ihmisten yksityinen viestintä syyniin. Linkissä.

Maalittamisen
rikosoikeudellinen sääntely
Lausuntotiivistelmä


***

Olipa kerran maailma, jossa etenkin päättäjiä ja merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa olevia sai arvostella enemmän kuin tavan tallaajia. Se oli jopa neljännen valtiomahdin tehtävä. Nykyään media on muutamia toimittajia lukuunottamatta (mm. Liski) valjastettu puolustelemaan marinien ja tuppuraisten hölmöilyjä ja menossa myös itse syytesuojan taakse samaan suojapoteroon kirjoittelemaan "vastuullisia" uutisia.

 
« Viimeksi muokattu: 03.05.2023, 09:39:24 kirjoittanut Hohtis »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 673
 • Liked: 37514
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Kun toimittajat joutuvat nyt pelkäämään jopa langettavia tuomioita työnsä tekemisestä, journalismin elintila kutistuu, Grüne-Luoma huomauttaa tiedotteessa.
Onko toimittaja sitten nostettava kaiken arvostelun yläpuolelle ja onko toimittajan kirjoitusten arvostelu toimittajan työn häirintää. Tulee mieleen se tekstari " törkeä ämmä olet " mistä tuli tuomio kunnianloukkauksesta. Vehkoo vapautettiin kun nimitti toista " toimittajaa " natsipelleksi.
Olihan Janitskin toimittaja ja sai kirjoituksistaan tuomion kun julkaisi toisen toimittajan taustoja.
Mielestäni toimittajalla tulee olla oikeus kertoa aroistakin asioista mutta kyllä toimittaja tulee myös vastata kirjoituksistaan ja kestää arvostelu. Joka leikkiin lähtee se leikin kestäköön. Se että toimittaja kokee kunniaansa loukatuksi ja lähtee käräjöimään kun saa kirjoituksestaan palauttena tekstarin jossa sanotaan että törkeä ämmä olet kertoo kyllä paljon. Se että tekstarista napsahtaa tuomio kertoo vielä enemmän..
« Viimeksi muokattu: 03.05.2023, 10:30:13 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 822
 • Liked: 2925
Viestikoekeskus-juttu Helsingin käräjäoikeudessa: tuomio 23/103779 (27.1.2023) asiassa R 21/8398

Tuomo Sakari Pietiläinen: Syyksi luettiin turvallisuussalaisuuden paljastaminen. Sakkoa 4 200 euroa.

Laura Johanna Halminen: Syyksi luettiin turvallisuussalaisuuden paljastaminen. Jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Kalle Emil Silfverberg: Syytteet hylättiin.

Halminen, Pietiläinen ja Sanoma Media Finland Oy velvoitettiin yhteisvastuullisesti korvaamaan Puolustusvoimille oikeudenkäyntikuluista 17 490 euroa.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 060
 • Liked: 6680
 • Sus siunatkoon
Hienosti on taas oikeus tuominut villaisella. Rötöstelijät saivat ansionsa mukaisen rangaistuksen ja varmasti HS:n toimituksessa mietitään kahdesti, mikä on sen yhteiskunnallinen (sanan)vastuu.  ;)

Tapaukseen liittyi vielä tämä läppärin tietojen hävitys läppärin kovalevyn muokaroinnilla , savun muodostuminen teosta, palokunnan hälytys paikalle ja palokunnan kanssa poliisi saapui paikalle: https://hommaforum.org/index.php/topic,124269.msg2793126.html#msg2793126. Julkisen vastuullisen sanan mukaan tekijänä oli Laura Halminen ja seuraus oli...

Lueskelin ketjun alkua, mistä tämä episodi sai alkunsa. Kontrasti alun (=ensimmäinen viesti) ja lopun välillä on... huomattava "oikeusvaltio Suomessa".
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 130
 • Liked: 12540
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Onko Laura Halminen vielä töissä Hesarissa / Sanomalla? Muistan hänestä oikeastaan hänet vain Uutislehti 100:n pikkunäppärien kolumnien kirjoittajana, yhtenä useammasta vakikolumnistista. Kutsui itseään rivitoimittajaksi oikeudenkäynnissä, mutta minusta hänellä oli organisaatiossa valtaa ainakin Uutislehti 100:n suhteen, eli ei ihan täysin rivi-rivitoimittaja. Voi olla että Sanomalla oli tavoite käyttää häntä uhrattavana kilpenä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 740
 • Liked: 3508

Lainaus
Putinin pihapiirissä -tietokirja kuvaa suomalaisamiraalia vieraan vallan myyräksi ja kaksoiskansalaiseksi – Georgij Alafuzoff vastaa: Loukkaavaa pötypuhetta
...
Toimittaja-kirjailija Tuula Malin kertoo kesäkuun 3. päivänä julkaistussa Putinin pihapiirissä -tietokirjassaan, miten venäläisten ympäri Suomea tekemät kesämökkikaupat ovat hänen mielestään Kremlin salaisia hybridioperaatioita, ja muodostavat Suomelle sotilaallisen uhan.

Docendon kustantaman Putinin pihapiirissä -kirjan mukaan tätä tietoa pimitettiin 2010-luvun alussa jopa kansanedustajilta. Malinin mielestä yhtenä epäilyttävänä rauhoittelijana tässä oli Puolustusvoimien silloinen tiedustelupäällikkö, nyt eläkkeellä oleva kontra-amiraali Georgij Alafuzoff.

Kirjan mukaan Puolustusvoimatkin alkoi myöhemmin epäillä, että Suomessa olisi erittäin korkeassa virka-asemassa ollut ”vieraan valtion eduksi toimiva myyrä”.

Kirja antaa ymmärtää, että myyrä olisi Alafuzoff, jonka ”venäläinen syntyperä ja kaksoiskansalaisuus” muodostivat riskin.

Lalli IsoTalon epäilemä mahorkanhaju tiivistyy

Helsingin Sanomat 16.9.2023

Lainaus
Kontra-amiraali syytetyn penkille – epäillään säilyttäneen huippu¬salaista materiaalia vastoin määräyksiä

HELSINGIN hovioikeudessa alkaa ensi viikolla poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa syytettynä on Puolustusvoimien ja EU:n entinen tiedustelupäällikkö.
Alafuzoffin nimi on ollut julkisuudessa liittyen Helsingin Sanomien joulukuussa 2017 julkaisemaan juttuun Puolustusvoimien salaisesta Viestikoekeskuksesta. HS:n epäiltiin saaneen salaisia sotilaspuolustustietoja haltuunsa vuonna 2014, kun lehden toimittaja haastatteli Alafuzoffia Brysselissä tämän aloitettua EU-tehtävässä.

Keskusrikospoliisin tutkinnan mukaan toimittaja sai Alafuzoffilta muistitikun muistiinpanojensa tallentamista varten. Muistitikku ilmeisesti näytti tyhjältä, mutta siitä on mahdollisesti voitu palauttaa aiemmin poistettuja tiedostoja.

Helsingissä 1953 syntyneen Alafuzoffin nimi on peruja isovanhemmilta, jotka muuttivat Suomeen Pietarista Venäjän vallankumouksen jälkeen. Hän valmistui kadettikoulusta vuonna 1977, minkä jälkeen hän opiskeli sotakorkeakoulussa ja vuodet 1997–1999 Moskovassa Venäjän asevoimien yleisesikunta-akatemiassa.

Opiskeluajoilta Venäjällä on todennäköisesti peräisin myös Alafuzoffin rintaan tatuoitu värikäs Venäjän kaksipäinen kotka, josta useat hänet tuntevat ovat kertoneet STT:lle.

Puolustusvoimien tiedustelupäälliköksi Alafuzoff nousi vuonna 2007, ja vuonna 2013 hän siirtyi EU:n sotilastiedustelun johtoon.
Seuraavana vuonna hän herätti huomiota Venäjä-kommenteillaan, kun hän sanoi Ylen haastattelussa, ettei ollut todisteita siitä, että Ukrainassa olisi tuolloin ollut venäläisiä taistelujoukkoja.

KEVÄÄLLÄ 2020 huomiota herätti Alafuzoffin johtama ja valtioneuvoston kanslian tilaama tutkimusraportti, jonka keskeinen tulos oli, että Venäjä ei pidä Suomea vaikutusvaltaisena EU-maana, mikä vähentää Venäjän kiinnostusta kohdistaa strategista viestintäänsä Suomeen. Raporttia pidettiin sinisilmäisenä, ja sitä arvosteltiin muun muassa siksi, että siinä oli käytetty vain venäläisiä lähteitä, joiden sanomaa ei kyseenalaistettu.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 187
 • Liked: 56477
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Puolustusasianajaja Alafuzoffista:

"Kuten sanoin avauspuheenvuorossa: Hän on mies, joka oli asemassaan aina töissä. Työasiat olivat aina mielessä. Hän vei töitä kotiin ihan niin kuin kuka tahansa vie, ja tämä materiaali nyt vaan jäi sinne."

Eli jos on töissä alalla missä käsitellään luottamuksellisia papereita, jotka ovat huippusalaisia eikä niitä saa viedä työpaikan ulkopuolelle, on ihan normaalia, että niitä viedään kotiin.

Kuvitteellinen vertaus: Mr Singh oli töissä Wuhanin viruslaboratoriossa. Hän oli aina töissä. Hän vei aina virusnäytteitä kotiinsa niin kuin kuka tahansa ja tutki niitä siellä. Nyt vain yksi näyte rikkui kerrostalon ilmanvaihtohormin vieressä.

Toinen: Antti ajoi taksia 24/7. Hän lähti aina ajoon, kun puhelin soi. Silläkin kertaa kun hän oli kännissä, hän lähti niin kuin kuka tahansa tunnollinen taksikuski lähtee kun kutsu käy.Eli jos työskentelee 24/7 on oikeutettu rikkomaan sääntöjä, jotta ei tarvitsisi koko aikaa istua ministeriössä / istua viruslabrassa / olla selvin päin ...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 475
 • Liked: 2713
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Puolustusasianajaja Alafuzoffista:

"Kuten sanoin avauspuheenvuorossa: Hän on mies, joka oli asemassaan aina töissä. Työasiat olivat aina mielessä. Hän vei töitä kotiin ihan niin kuin kuka tahansa vie, ja tämä materiaali nyt vaan jäi sinne."

Eli jos on töissä alalla missä käsitellään luottamuksellisia papereita, jotka ovat huippusalaisia eikä niitä saa viedä työpaikan ulkopuolelle, on ihan normaalia, että niitä viedään kotiin.

Kyllähän tuon puolustusasianajajan(?) kommentin viesti uutisten katsojille oli, että kyllä, mies on tyrinyt, mutta antakaa mahdollisimman lievä tuomio.
iPhone 15 omistaminen ei välttämättä ole ihmisoikeus.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 7197
Vallitsevassa tilanteessa ei kaikista ole suositeltavaa arvostella puolustusvoimia, vaikka juuri nyt se olisi mitä tärkeintä, sillä asiat pitää selvittää ja niistä oppia.

Ihmeen vähälle huomiolle on jäänyt ja/tai jätetty, kuinka heikot systeemit puolustusvoimilla on. Viestikoekeskus ja sotilastiedustelu ylipäätään lienevät henkilöiden, teknologian ja ”operaation” suhteen salaisimmasta päästä. Miten systeemit voi olla sellaisia, että ihminen, jolla on tarpeeksi rautaa kaulassa, voi kuljettaa, tallentaa ja jakaa tietoja haluamallaan tavalla kenenkään seuraamatta? Ilmeisesti mitään järjestelmää ei ole ollut, missä seurattaisiin herra amiraalin käyttäjätunnusta ja sillä tehtyjä tallennuksia. Antaa melko heikon kuvan puolustusvoimien osaamisesta tai halusta hoitaa asiat oikein.
e:t
« Viimeksi muokattu: 21.09.2023, 06:46:09 kirjoittanut L. Brander »
Let's Go Brandon

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 7197
Suomalainen yhteiskunta on korruption, hyvä veli/sisko -järjestelmän ja epäpätevyyden luvattu maa. Miksi puolustusvoimat olisi jotenkin erilainen? Ikään kuin jonkinlainen yhteiskunnasta irrallinen huippuosaamisen ja korkean moraalin saareke. Armeija tekee katastrofaalisen huonoa ostotoimintaa ja sekä strategia että analyysi vaihtuu kuin varusmiehen sukat. Halutaan ilmatyynyaluksia suojaamaan laivareittejä Suomeen ja luovutaan valmiista aluksista, koska niitä ei tarvita, koska uusi hinku on päästä sotalaivalla Intian valtamerelle. Rakennetaan itse hävittäjälentokone kahdesta hajonneesta ja se tippuu. Sotilaat eivät nähneet Venäjän hyökkäävän Ukrainaan, vaikka Yhdysvallat varoitteli asiasta etukäteen jne.

Ajatelkaa nyt tätä tietojenkäsittelyä. Tässäkin tapauksessa käry kävi hiukan sattumalta kuten amiraalinkin osalta. Puolustusvoimat ei havainnut tai ainakaan tehnyt mitään, jos havaitsikin.

IL 15.2.2023
Lainaus
Helsingissä paljastui törkeä rikos: Insinööriyliluutnantin hallusta löytyi tuhansia salaisia dokumentteja

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viime vuosikymmenen alussa puolustusvoimien tilaturvallisuuspäällikkönä toimineen insinööriyliluutnantin törkeästä palvelusrikoksesta.

...
Kotietsinnässä entisen tilaturvallisuuspäällikön kotoa löytyi noin 13 000 Puolustusvoimien salaiseksi luokittelemaa tiedostoa.

Tiedostoja oli kopioitu ja välitetty myös ulkopuoliselle henkilölle.

Törkeä palvelusrikos tapahtui Helsingissä joulukuun alun 2010 ja syyskuun lopun 2012 välisenä aikana.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0934515a-8b65-42be-ac48-a4797d430eaf

NL, DDR, lustraatio ja suomettuminen on taas vähän in. Yksi on keskustelusta poissa. Puolustusvoimilla oli kiinteä suhde Neuvostoliittoon jo hankintojen ja niihin liittyvän koulutuksen vuoksi. On lapsellista kuvitella, että siellä oltaisi oltu immuuneja vaikutuksille ja houkutuksille.

Olen hyvinkin maanpuolustushenkinen, suorittanut varusmiespalveluksen ja kerrannut käskyn tultua. Ei kuitenkaan ole Suomen ja maanpuolustuksen etu, että asioita hoidetaan huonosti ja siitä vaietaan. Olen myös edelleen Naton kannalla ja pidän liittymistä hyvänä päätöksenä. Että ei mennä siihen putlerismiin tai muuhun ryssittelyyn.
Let's Go Brandon

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 090
 • Liked: 78643
 • Kansallisromantikko
Suora linkki: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009869846.html

Lainaus
Pekka Virkki | @Virkki5

Näemmä #Rosenholz-aineisto on (kaiketi #Supo n kautta) vuotanut tiskin alta valikoiduille toimittajille jo ~20 vuotta sitten.

Mitenkäs sen jutun kanssa, että tietojen antaminen tutkijoille ja kansalaisille heikentäisi kansainvälistä luottamusta?

Ei taida siinä olla villoja.

Kuvassa Tiitinen.


Pitkä juttu.

Viime viikkojen aikana ns. Tiitisen listasta sekä muista itätiedusteluaineistoista heränneen keskustelun myötä Supon johdon – erityisesti Seppo Tiitisen sekä vastavakoilun päällikkönä toimineen Hannu Moilasen – rooli on ollut julkisen arvioinnin kohteena.

Muun muassa arvostettu brittiläinen The Times -lehti spekuloi mahdollisuudella, että Tiitisen itsensä nimi saattaisi löytyä salatuista Stasi-aineistoista.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 13:07:58 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 525
 • Liked: 1494
Suomalainen yhteiskunta on korruption, hyvä veli/sisko -järjestelmän ja epäpätevyyden luvattu maa. Miksi puolustusvoimat olisi jotenkin erilainen? Ikään kuin jonkinlainen yhteiskunnasta irrallinen huippuosaamisen ja korkean moraalin saareke.

Eräs seikka, joka tekee Puolustusvoimista erilaisen organisaation, kuin moni muu, on se, että rauhan aikana Puolustusvoimien tehtävässään onnistumisen arvioi vain Puolustusvoimat itse. Kyllähän tuollainen altistaa korruptiolle ja narsismille. Esimerkiksi yksityisellä sektorilla markkinavoimat tarjoavat jotain palautetta siitä, onko yritys onnistunut tuotteen tai palvelun tarjoamisessa. Yksityisellä sektorilla on siis vaikeampaa ajautua pilvilinnoihin.