UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18  (Luettu 34708 kertaa)

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« : 27.12.2017, 16:08:11 »
Nyt on se aika vuodesta, kun alkaa taas pari viikkoa kestävä rakettisota. Nyt kun joululomat on lusittu, niin ilotulitteita on markkinoilla, siis ostettavana ja varastettavana. Tätä voisi seurata erikseen pari viikkoa, koska viimeksi oli aivan kamala kaaos.

Ilmiön vuoksi päätin perustaa tälle uuden ketjun ja toivoisin siihen sitten erityisesti kirjoittajia @valla_valla , @Roope2 , @Titus , @Aksiooma , @sine qua non , @Tosiasiallinen Nuiva  , @Golimar  , @Nikke Nakuttaja  , @RP  ja @Leijona78   sekä kaikkia muitakin,  jotka seuraatte Sverigestanian uutisia.

Viimeksi Malmöh'n Möllenvångstorgetilla ammuskeltiin ihan päättömästi kaikkialle. Samoin Jöötiborgissa ammuskeltiin sisällä kauppakeskuksessa niin että se jouduttiin sulkemaan sekä rakettitulella pysäytettiin spåraliikenne. Samoin dialogipoliiseja ja palokuntaa ammuttiin useassa paikassa. Muutama hieman isompi roihukin syttyi näiden vuoksi. Illalla voisin laittaa muutaman linkkikokoelman niistä mitä löydän viimekerralta. Tilanne meni siis niin pitkälle, että joku ilotuliteliiton puheenjohtaja ja muutama muu vaati ilotulitteiden täyskieltoa Sverigestaniaan, koska niitä ammuskellaan kuin hullut.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2017, 16:11:02 kirjoittanut internetsi »
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 051
 • Liked: 6343
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #1 : 27.12.2017, 16:15:25 »

Joku aika sitten sattui silmiin uutinen Tanskan ja Ruotsin rajalta jossa oli pysäytetty kontillinen ilotulitteita (kuskeina oli pohjoisafrikkalaisen oloisia palleroita).

Eli kyllä valmistelut ovat lleet pitkällä jo jonkun aikaa  ;D

Jos sattuu olemaan kotosalla uudenvuoden aikaan, niin kannattaa seurata malmon, göteborgin ja tietty tukholmabadin facebook-live lähetyksiä.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 2399
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #2 : 27.12.2017, 16:35:48 »
Onkohan tällä kolmen ruotsalaiskaupungon pyrkimyksellä rajoittaa rakettien pauketta sittenkin jotakin muutakin syytä takana kuin koirien säikkymisen estäminen?  Pidemmällä tähtäyksellä raketeista luopuminen voi olla noissa oloissa ihan järkevää.

Lainaus
Ainakin kolme kuntaa Ruotsissa on perunut uuden vuoden ilotulitukset. Ne korvataan näyttävillä laseresityksillä.

Syynä on se, että monet lemmikit, erityisesti koirat pelästyvät rakettien pauketta pahanpäiväisesti.

Lasershow järjestetään Lidköpingissä, Linköpingissä ja Bodenissa.

...


Ruotsissa hemmotellaan lemmikkejä - lasershow uuden vuoden rakettien sijaan http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712272200629868_ul.shtml

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 053
 • Liked: 7644
 • uskon hyvän voittoon
  • Yövartija
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #3 : 27.12.2017, 17:39:19 »
Eläinten vuoksi ilotulitusta ei tarvitsisi vähentää, sitä tulisi vain muuttaa. Käytettävissä olisi monenlaisia vähä-äänisiä, paukkeettomia tulitteita. Jotain suhinoita ja sihahduksia vain.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 777
 • Liked: 18561
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #4 : 27.12.2017, 18:41:07 »
Itse odotan mielenkiinnolla sitä, miten Suomi, varsinkin Helsinki selviää rakettisodasta ja puukkokansannoususta. Luulisin poliisin olevan asian tiimoilta melko kusi sukassa. Ruotsi on toki menetetty maa, mutta toisaalta Suomessa lienee paljon ihmisiä jotka eivät  tajua että ananastukat voivat hyvinkin ampua raketteja kenen tahansa silmiin ja puukotella ihan vain koska muhamettilaisten mielestä se on kivaa ja ehkä jopa jaloa.

Itse suosittelen ihmisiä vähintäänkin hankkimaan kunnolliset suojalasit itselleen ja lapsilleen jos aikovat olla ulkosalla kaupunkiympäristössä kuuden jälkeen uudenvuodenaattona. Tai välttelemään koko ulos menoa.

En olisi myöskään yllättynyt jos virkavalta pidättäisikin kaikista eniten itselleen mainetta hankkineita allahinuskojia strategisesti juhlallisuuksien ajaksi. Siinä onkin suomalaismedialle pulma: kertoako tällaisesta jos sitä tapahtuu vai vaietako kuin muuri?
« Viimeksi muokattu: 27.12.2017, 18:44:32 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

PannuHattu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 730
 • Pieni vihreä mies
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #5 : 27.12.2017, 19:16:31 »
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow

https://yle.fi/uutiset/3-9994893 (27.12.2017)

Lainaus
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow

Ainakin kolme ruotsalaiskuntaa on päättänyt peruuttaa julkiset uudenvuoden ilotulitukset tältä vuodelta.

Rätinän ja paukkeen sijaan kuntalaisille tarjotaan valojen välkettä hiljaisen lasershow'n muodossa.

Syynä lasershow'n järjestämiseen on se, että se ei säikytä lemmikkieläimiä toisin kuin ilotulitteiden räiske.

Uudenvuoden lasershow'ta järjestetään ainakin Pohjois-Ruotsin Bodenissa sekä eteläisissä Lidköpingissä ja Linköpingissä. Sellaisesta keskustellaan myös Växjössä.

– Vuosien kiihkeiden väittelyiden päätteeksi haluamme kokeilla muita vaihtoehtoja kuin ilotulitteet ja sitten arvioida ne, sanoo Lidköpingin lasershow'n järjestäjä Anna Ohlin EK Lidköpingsnytt-lehdelle.

Järjestäjät toteavat, että ilotulitukset eivät ole olleet myöskään hyväksi ympäristölle.

Rahaa laserspektaakkeleihinkin palaa reilusti, sillä Lidköpingissä kymmenen minuutin show'n hinnaksi tulee rapiat 20 000 euroa.

Ruotsin kenneljärjestö on suhtautunut ilotulitusten korvaamiseen myönteisesti.

– Joukoittain koiria ja koiranomistajia voi joka vuosi huonosti ilotulitteiden räjäyttelyn takia, sanoo järjestön tiedottaja Hans Rosenberg Dagens Nyheter -lehdelle.

(...)

Oletan "lemmikkieläimen" olevan freudilainen tai ylen käyttämä poliittisesti korrekti kiertoilmaisu reippaista nuorukaisista jotka paikkaavat etnisuskonnolliskultuurisen tyhjiön swerabiassa, mistä sitä nykyään tietää.

Vuodentakaista tyylinäytettä:
https://www.youtube.com/watch?v=d1KzCa7E7hk

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005030283.html (3.1.2017)

Lainaus
Video näyttää kaaoksen Malmön keskustassa – raketteja ammuttiin silmittömästi väkijoukkoon

Uudenvuodenyön juhlinta äityi paikoitellen hurjaksi Ruotsin Malmössä.

Mälmön keskustassa Möllevångstorget-torilla uutta vuotta vastaanottamassa ollut Jash Doweyko-Jurkowski kuvasi videon, jolla innokkaat juhlijat ampuvat ilotulitteita silmittömästi keskelle väkijoukkoa.

Mikäli YouTube-video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Doweyko-Jurkowski, 27, kertoo ruotsalaislehti Expressenille, että tunnelma juhlapaikalla oli hyvä, vaikka väkijoukon sekaan lennelleet raketit aiheuttivat ajoittain hämminkiä ja myös pelkoa.

– Välillä ilmassa oli pientä paniikkia, kun jotkut ampuivat raketteja väkijoukkoon. Yhdessä vaiheessa näin naisen makaavan maassa. Jonkinlainen ilotulite oli ilmeisesti osunut häntä jalkaan. Kysyin häneltä, kuinka hän voi, ja hän vastasi kaiken olevan kunnossa, Doweyko-Jurkowski kuvailee.

(...)

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/ruotsin-ilotuliteliiton-kriisikokous-perinteiset-raketit-kiellettävä-uuden-vuoden-väärinkäytösten-vuoksi-1.174504 (5.1.2017)

Lainaus
Ruotsin ilotuliteliitto ehdottaa perinteisten rakettien kieltoa, kertoo Ruotsin televisio SVT verkkosivuillaan.

Liitto ehdotti asiaa tämänpäiväisessä kriisikokouksessaan, joka pidettiin uutenavuotena tapahtuneen rakettikaaoksen vuoksi. Eri puolilla Ruotsia ihmisiä, autoja ja taloja päin ammuttiin ilotulitteilla.

Liitto haluaa kieltää klassiset raketin näköiset ilotulitteet, jotka ovat tikun päässä ja jotka ammutaan taivaalle. Tämäntyyppiset ilotulitteet on jo kielletty Norjassa, SVT kertoo.

Poliisin mukaan rakettien ampumisesta ihmisiä, taloja ja autoja päin on muodostunut Malmössä viime vuosina jo perinne, kertoo SVT.

Pelkästään Göteborgin alueella poliisi sai uutenavuotena puhelimitse noin 90 ilmoitusta siitä, että raketteja oli ammuttu vaarallisella ja piittaamattomalla tavalla.

Länsi-Ruotsin poliisin mukaan ilmiö ei ole uusi, mutta rakettien suuntaaminen poliisia ja pelastuslaitosta kohti on yleistymään päin.


Lainaukset kuntoon. Laiskuus oli näemmä iskenyt.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2017, 18:05:41 kirjoittanut Alaric »
The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson

There are four boxes to be used in the defense of liberty: soap, ballot, jury and ammo. Please use in that order.
-Larry McDonald

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 265
 • Liked: 13440
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #6 : 27.12.2017, 19:50:26 »
Oletan "lemmikkieläimen" olevan freudilainen tai ylen käyttämä poliittisesti korrekti kiertoilmaisu reippaista nuorukaisista jotka paikkaavat etnisuskonnolliskultuurisen tyhjiön swerabiassa, mistä sitä nykyään tietää.

Itsekin arvelen, ettei tässä vain koiria suojella, mutta myös ihmisten silmien ja koirien kannalta pidän tätä kyllä myös ihan hyvänä suuntana, mikäli tämä saa vähenemään olennaisesti holtitonta ilotulitusten räiskintää.

Asiallisesti tehtyä ilotulitteiden ammuskelua vastaan minulla ei ole mitään, mutta valitettavasti aivan liian monelle tuntuu olevan liian vaikeaa ensinnäkin ampua ilotulitteita vain annetun aikaikkunan sisällä, käyttää niitä turvallisesti ja vastuullisesti ja ilman vahvaa humalatilaa. Nämä ääliöt eivät tunnu tajuavan ollenkaan miten suurta haittaa oikein aiheuttavat touhuillaan.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17522
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #7 : 27.12.2017, 20:02:53 »
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 095
 • Liked: 4803
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #8 : 27.12.2017, 20:52:55 »
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.

Kantasuomalaisetkin ovat sytyttäneet ilotulitteilla rakennuksia, joissa on jopa kuollut ihminen tai ihmisiä. Ainakin yksi puolijulkisuuden henkilö kuoli joitain vuosia sitten, kun omakotitalo syttyi palamaan ulkopuolisten ihmisten ampuman raketin vuoksi. (Hän taisi olla jonkun koulun rehtori tms.)

Kerrostalojen ikkunoihin on ammuttu raketteja jo 1980-luvun vuosina. (Onneksi en ole kuullut moisesta nyt muutamiin vuosikymmeniin, enkä toivottavasti tule koskaan kuulemaankaan.) Tämän saman kerrostalon toisen huoneiston ikkuna oli ammuttu sisään kesäaikana ampuma-aseella joskus vuonna 87-89. Että miksi pelkään tulevaa monikulttuurista kaaosta, jossa ei ole ihmisten käyttäytymisellä samanlaisia pidäkkeitä kuin oli wanhan liiton impiwaaralaisilla?

Muistan puhuneeni puhelimessa uutena vuotena 2001/2002 erään turkulaisen kanssa, joka sanoi pelkäävänsä kotonaan (asui kerrostalon ylimmässä kerroksessa), koska raketteja oli lentänyt hänen asuntonsa ulkoseiniin ja yksi oli räjähtänyt aivan parvekkeen vieressä. Hänellä oli tuolloin kaksi vesisankoa valmiina sammutustoimiin. (Että miksi ne suomalaiset jonottavat niitä ämpäreitä...)

Väitteeni on, että myös uskontoterrorin nimissä raketteja voidaan ampua tuollaisella tavalla.

Onko uutisoitu siitä, että Suomessakin on linja-autoja kohti ammuttu raketteja kantasuomalaisten toimesta siten, että ikkunoita on mennyt rikki? On myös ollut sellaista, että teinit ovat juosseet bussista ulos ja jättäneet rakettipatasysteemin paukkumaan bussin matkustamoon penkin alle. Pysäkeillä seisovien bussien alle on myös työnnetty ilotulitteita. Voisi olla monikulttuurista, mutta tiettävästi nämä "yksittäistapaukset" olivat impiwaaralaistaustaisten vähemmistöjen ja kantasuomalaisten tekemiä.

Helsingin ydinkeskustaa pidetään levottomana, vaikka joissain lähiöissä meno voi olla vielä paljon levottomampaa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 777
 • Liked: 18561
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #9 : 27.12.2017, 22:53:33 »
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.

Kantasuomalaisetkin ovat sytyttäneet ilotulitteilla rakennuksia, joissa on jopa kuollut ihminen tai ihmisiä. Ainakin yksi puolijulkisuuden henkilö kuoli joitain vuosia sitten, kun omakotitalo syttyi palamaan ulkopuolisten ihmisten ampuman raketin vuoksi. (Hän taisi olla jonkun koulun rehtori tms.)

Kerrostalojen ikkunoihin on ammuttu raketteja jo 1980-luvun vuosina. (Onneksi en ole kuullut moisesta nyt muutamiin vuosikymmeniin, enkä toivottavasti tule koskaan kuulemaankaan.) Tämän saman kerrostalon toisen huoneiston ikkuna oli ammuttu sisään kesäaikana ampuma-aseella joskus vuonna 87-89. Että miksi pelkään tulevaa monikulttuurista kaaosta, jossa ei ole ihmisten käyttäytymisellä samanlaisia pidäkkeitä kuin oli wanhan liiton impiwaaralaisilla?

Muistan puhuneeni puhelimessa uutena vuotena 2001/2002 erään turkulaisen kanssa, joka sanoi pelkäävänsä kotonaan (asui kerrostalon ylimmässä kerroksessa), koska raketteja oli lentänyt hänen asuntonsa ulkoseiniin ja yksi oli räjähtänyt aivan parvekkeen vieressä. Hänellä oli tuolloin kaksi vesisankoa valmiina sammutustoimiin. (Että miksi ne suomalaiset jonottavat niitä ämpäreitä...)

Väitteeni on, että myös uskontoterrorin nimissä raketteja voidaan ampua tuollaisella tavalla.

Onko uutisoitu siitä, että Suomessakin on linja-autoja kohti ammuttu raketteja kantasuomalaisten toimesta siten, että ikkunoita on mennyt rikki? On myös ollut sellaista, että teinit ovat juosseet bussista ulos ja jättäneet rakettipatasysteemin paukkumaan bussin matkustamoon penkin alle. Pysäkeillä seisovien bussien alle on myös työnnetty ilotulitteita. Voisi olla monikulttuurista, mutta tiettävästi nämä "yksittäistapaukset" olivat impiwaaralaistaustaisten vähemmistöjen ja kantasuomalaisten tekemiä.

Helsingin ydinkeskustaa pidetään levottomana, vaikka joissain lähiöissä meno voi olla vielä paljon levottomampaa.

Niissä lähiöissä ei kukaan selväjärkinen kävele perheensä kanssa puoliltaöin uudenvuodenaattona. Helsingin keskustaan jengiä suorastaan hankkiutuu.

Primäärinen epäilykseni on että asemakäytävässä tulee olemaan satojen henkien allahinuskojien fraktioiden välisiä tappeluita, ja sen ulkopuolella ehkä sellaista pikkukivaa rakettien ammuskelua kantisten joukkoon, mutta näyttö tekijöiden rauhanuskoisuudesta jää toimituksilta selvittämättä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 4898
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #10 : 27.12.2017, 23:27:22 »
Eläinten vuoksi ilotulitusta ei tarvitsisi vähentää, sitä tulisi vain muuttaa. Käytettävissä olisi monenlaisia vähä-äänisiä, paukkeettomia tulitteita. Jotain suhinoita ja sihahduksia vain.

Tekosyyhän tuo on. Mamut tuota holtitonta rakettiräiskintää harrastavat. Kotieläimiä on Ruotsissakin ollut iät ja ajat, eikä niiden vuoksi ennen ole tarvinnut ilotulituksia kieltää.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 777
 • Liked: 18561
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #11 : 28.12.2017, 08:12:55 »
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow
https://yle.fi/uutiset/3-9994893

Enää puuttuisi että ananastukat alkaisivat hankimaan suurtehoisia laser"osoittimia". Onkohan kukaan kertonut ruotsalaisille kuinka helppoa sellaisilla on aiheuttaa silmävaurioita? On totta ettei niillä saa aikaan suoranaisesti verta ja suolenpätkiä mutta pysyviä vammoja kuitenkin.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

guest11919

 • Vieras
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #12 : 28.12.2017, 09:02:07 »
^Sama kävi mielessä, yllyttävät mokomat  >:(

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #13 : 28.12.2017, 11:14:32 »
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow
https://yle.fi/uutiset/3-9994893

Enää puuttuisi että ananastukat alkaisivat hankimaan suurtehoisia laser"osoittimia". Onkohan kukaan kertonut ruotsalaisille kuinka helppoa sellaisilla on aiheuttaa silmävaurioita? On totta ettei niillä saa aikaan suoranaisesti verta ja suolenpätkiä mutta pysyviä vammoja kuitenkin.
Sverigestaniassa on paljonkin tapauksia, missä sohitaan voimakkaalla laserilla. Mutta katsoin vain dialogipoliisin tiedotteet eilen läpi, ennen kuin vaihtoivat vuoroa. Ensimmäiset tulipalot on jo sytytetty raketeilla:

Lainaus
2017-12-27 21:32, Brand, Söderköping - Aktuellt

Brand misstänks ha orsakats av raketer.

21.05 SOS-larm till polisen om att en brand ska ha uppstått under några baracker i anslutning till Ramunderskolan. Misstanke finns att någon kan ha skjutit fyrverkeriraketer under baracken, enligt larmet. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

21.25 polisen är på plats.

21.42 polisen har varit på platsen och det verkar som att någon har skjutit fyrverkeriraketer som har gått in under barackerna och förorsakat en mindre brand. Inledningsvis blir brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ännu ingen misstänkt.

Polisen är intresserad av tips eller iakttagelser om någon kan ha setts skjuta fyrverkerier på platsen strax för klockan 21. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret: https://polisen.se/Kontakta-oss/kontaktformular/Kontaktformular-region-Ost/
Pitää seurata illalla, että miten tämä etenee.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 562
 • Liked: 888
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #14 : 28.12.2017, 11:32:19 »
Mitäs meinaatte dialogipoliisin tekevän kun rakettikiellosta huolimatta väkijoukosta ammutaan ns. täyslaidallinen ja meno jatkuu aamuun asti?

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 539
 • Liked: 2121
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #15 : 28.12.2017, 14:23:53 »
Hesarissa oli vastaava juttu ja kieltoa siinäkin perusteltiin koirilla, vaikka tosiasialliset syyt taitaa olla aivan muita. Huvitti kun jutussa mainittiin, että kun ammuttiin ihmisiä kohti, niin ketään ei otettu kiinni. Se tuntuu olevan Ruotsin poliisilla aika vakio, että etnoja ei oteta kiinni, koska tietävät, että saisivat vielä selkäänsä ja kaupungit enemmän liekkeihin kun arabiinot lähtee puolustamaan kunniaansa.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 745
 • Liked: 9784
 • Anyone?
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #16 : 28.12.2017, 15:04:09 »
Keksivätkö raketti-inssit, että tässä voi yhdistää Israel-kritiikin ja uudenvuoden muita kulttuureja rikkaamman juhlinnan?
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 4743
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #17 : 28.12.2017, 16:07:00 »
Itse odotan mielenkiinnolla sitä, miten Suomi, varsinkin Helsinki selviää rakettisodasta ja puukkokansannoususta. Luulisin poliisin olevan asian tiimoilta melko kusi sukassa. Ruotsi on toki menetetty maa, mutta toisaalta Suomessa lienee paljon ihmisiä jotka eivät  tajua että ananastukat voivat hyvinkin ampua raketteja kenen tahansa silmiin ja puukotella ihan vain koska muhamettilaisten mielestä se on kivaa ja ehkä jopa jaloa.

Itse suosittelen ihmisiä vähintäänkin hankkimaan kunnolliset suojalasit itselleen ja lapsilleen jos aikovat olla ulkosalla kaupunkiympäristössä kuuden jälkeen uudenvuodenaattona. Tai välttelemään koko ulos menoa.

En olisi myöskään yllättynyt jos virkavalta pidättäisikin kaikista eniten itselleen mainetta hankkineita allahinuskojia strategisesti juhlallisuuksien ajaksi. Siinä onkin suomalaismedialle pulma: kertoako tällaisesta jos sitä tapahtuu vai vaietako kuin muuri?
Hyvä veruke on taas tässä keksitty jotta saadaan ongelma lakaistua maton alle. Laser show my ass.

Isoin kysymys:
Annetaanko tässä periksi sulkeutumalla kotiin vai aletaanko antamaan takaisin samalla mitalla jos joku perseilee?

Minun käsitys dialogiapoliisista on jotakuinkin näin:
Raketti kohti minua -> ammun sinua (ylävartaloa kohti). Jos et osaa tähdätä rakettia taivaalle ja olla ihmisiksi niin minulla on aseenkäytön kanssa samanlainen "ongelma".

epäonnistunut abortti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 226
 • Liked: 254
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #18 : 28.12.2017, 19:48:53 »
ihan vitun off topic(ehkä). Heinolan cittarin rakettimyyntipisteen rekan perävaunun omaisuus vaihto omistajaa
toissa yönä. Voimapihdeillä oli pitäny avata ku ilkeet omistajat pannu nuppiin kunnon lukot.
Joko Heinolas on Suomen kovin uusvuos ilotulitus tai jossain lähipitäjissä saa halpoja jytkyjä vai saako Gävle
kunnon muistutuksen islamista?

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #19 : 28.12.2017, 23:02:38 »
Järfällassa (eli Tukholmabadin naapurikunnassa) nuorukaiset ammuskelivat raketteja ja pienempiä jytkyjä. Muutamilta löytyi huimausaineita. Eli kyseessä siis ovat matut, jotka vetää ties mitä aineita päivittäin ja perseilevät erilaisin keinoin, tähän aikaan vuodesta näin. Oikeat narkkarit käyttäisi rahat aineisiin tai laittaisi raketit myyntiin että saisivat huimausainerahaa.
Lainaus
2017-12-28 20:28, Narkotikabrott, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare och skjuter raketer i Jakobsberg.

Patrullerna kontrollerar flera personer efter anmälan om att de skjutit raketer och smällt smällare.

Vid kontrollerna visar det sig att tre av de kontrollerade misstänks vara drogpåverkade. De är medtagna för kroppsbesiktning och misstänkta för narkotikabrott/eget bruk.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #20 : 29.12.2017, 00:09:28 »
Afrobladetissa on juttu siitä, että ilotulitteista nimenomaan raketit laitetaan kieltoon, muttei siis kaikkia ilotulitteita. Jutussa on myös lukuja siitä, että paljonko porukkaa vammautuu ilotulitteista.

Näst sista nyåret med raket på pinne
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 095
 • Liked: 4803
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #21 : 29.12.2017, 00:26:26 »
Afrobladetissa on juttu siitä, että ilotulitteista nimenomaan raketit laitetaan kieltoon, muttei siis kaikkia ilotulitteita. Jutussa on myös lukuja siitä, että paljonko porukkaa vammautuu ilotulitteista.

Näst sista nyåret med raket på pinne

Ruotsin suunniteltu rakettikielto astuu voimaan vuoden 2019 puolivälissä, joten vielä kaksi uutta vuotta ennen sitä. Uutisen mukaan Ruotsissa noin 100 henkeä hakeutuu vuosittain päivystykseen ilotulitteista tulleiden vammojen vuoksi, noin puolet näistä on aiheutunut raketeista. Näistä noin 20 on vammautunut niin pahoin, että heidät on siirrettävä sairaalaan jatkohoitoon. 95 prosenttia vammautuneista on miehiä ja 40 prosenttia alle 18-vuotiaita. (Kun ollaan Hommalla, niin jotenkin tulee aina mieleen 17 vuoden "korkea" ikä.  :flowerhat:) Vammautuneiden määrä on kuitenkin noin puolittunut viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana.

Ruotsissa on myös kuollut ihmisiä ilotulitusonnettomuuksissa, viimeisin tapaus on vuodelta 2013.

Jutussa todetaan myös, että Svea Fireworks ei enää tuo maahan uusia raketteja vaan keskittyy varastojen tyhjentämiseen ennen kiellon voimaanastumista. (Aika isot varastot, jos niistä riittää kahdeksi vuodeksi! Lisäksi "kruuti" taitaa kuivua varastoinnin yhteydessä, koska pahvi ei taida olla kovin hyvä kosteudensäilyttäjä, jos varasto on kuiva, kuten sen kaiketi pitäisi olla.)

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #22 : 29.12.2017, 07:47:40 »
Tukholmabadin naapurissa taas jytkytelty, siis sisällä kauppakeskuksessa. Koska kyseessä on Vadelmavuori ja "nuorukaiset", niin varmaan arvaatte ketkä on asialla. Mikäli nyt muistan oikein, niin tuolla keskuksessa on samassa myös metron sisäänkäynti eli siellä on porukkaa kulkemassa jatkuvasti:
Lainaus
2017-12-28 19:46, Ofredande/Förargelse, Sundbyberg - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare i Hallonbergens Centrum.

Anmälaren berättar att ungdomarna smäller smällare och skjuter raketer inne i centrum. Nu är det rökigt och brandlarmet har utlösts.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Aika vähäistä tämä on vielä ollut, enkä ole laittanut tänne niitä tapauksia jossa pikkupojat on räjäyttänyt postilaatikon. Mutta tänään alkaa pidennetty viikonloppu ja itse pommituspäivä on sitten sunnuntai, jonka jälkeen rakettiperseilyt jatkuu noin 10-15 päivää ennen kuin laantuu normaalille tasolle.

Edit: Haningessa autosta ammuskeltiin raketteja muita autoja kohti, vartijat seurasi autoa, niin dialogipoliisi pääsi pysäyttämään auton:
Lainaus
2017-12-29 03:55, Trafikbrott, Haninge - Aktuellt

Bil skjuter raketer mot bilister på Haningeleden.

Väktare följer efter den misstänkta bilen och kan guida polisen. Polispatrull stannar bilen med fem personer.

Samtliga blir misstänkta för framkallande av fara för annan. En anmälan skrivs även om vårdslöshet i trafik.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2017, 08:53:09 kirjoittanut internetsi »
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #23 : 29.12.2017, 18:42:49 »
Gävlen alueella nuoriso ammuskelee raketteja miten sattuu.
Lainaus
2017-12-29 10:08, Övrigt, Gävleborg - Aktuellt

Under natten har det inkommit rapporter från hela länet om att ungdomar skjuter raketer och smäller bomber.

På flera orter i Gävleborgs län har ungdomar skjutit raketer och smällt bomber under natten. Det här är ett problem som alltid uppstår vid den här tiden på året. Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier.

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Ja lähes samat sanat Uppsalan läänistä:
Lainaus
2017-12-29 12:36, Övrigt, Uppsala Län - Aktuellt

Under natten har det inkommit samtal om att det har avfyras raketer och smällare på flertal orter i länet.

På flera orter i Uppsala län har man skjutit raketer och smällt bomber under natten. Det här är ett problem som alltid uppstår vid den här tiden på året.

Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Ja Västeråsin alueelta:
Lainaus
2017-12-29 12:44, Övrigt, Västmanland - Aktuellt

Alltid kring Nyår så smäller man smällare och skjuter fyrverkerier innan Nyårsafton, det sker även i år.

Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Polisen Västmanland
Mielenkiintoista, että dialogipoliisi laittaa dialogitiedotteeseen dialogiohjeet siitä, miten ilotulitteita pitäisi käsitellä.

No, ainakaan nuorukaiset ei Södertäljessä olleet tätä noteeranneet, koska paukuttelivat ilotulitteilla bussia Saltskogissa. Pommeja jytkyteltiin niin bussin ulko kuin sisäpuolellakin:
Lainaus
2017-12-29 17:13, Larm Överfall, Södertälje - Aktuellt

Larmet kommer från en buss i linjetrafik i Saltskog.

Föraren har uppgett för sin ledningscentral att ungdomar har smällt smällare både inne i och utanför bussen. Bussen står nu stilla på en hållplats och ungdomarna har lämnat.

Ingen har skadats vid händelsen och bussen har åkt vidare.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Myös Expressen kirjoittaa tästä keppostelusta.

Kello on kohta kuusi ja pidennetty viikonloppu starttaamaassa. Tästä se laulu ja leikki sitten alkaa ihan kunnolla...
« Viimeksi muokattu: 29.12.2017, 18:48:47 kirjoittanut internetsi »
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #24 : 29.12.2017, 19:18:24 »
Kristianstadissa dialogipoliisi hälytettiin paikalle, kun nuorukaiset ammuskelivat ohikulkevia autoja ja ihmisiä raketeilla. Asiaa tutkiskellaan törkyisenä pahoinpitelynä. Kun siis dialogipoliisi saapui, nuorukaiset ottivat hatkat, mutta vain siksi, että kävivät hakemassa uuden tuliannoksen. Sen jälkeen alkoivat tulittamaan dialogipoliisia entistä kovemmin.

Tapaus ei kuulemma ole ainut laatuaan, vaan viimeisen muutaman päivän aikana on tehty ilmoituksia, kun nuoriso tulittaa autoja ja ihmisiä samalla tavalla. Ketään ei tietenkään ole otettu kiinni asiassa. Dialogipoliisin tiedottajan mukaan tämä on iso ongelma, kun hän katsoo hälytyslistoja parilta päivältä.

Ilmoittajien mukaan nämä tulittajat ovat "poikia" (killar) tai jengejä (gäng). Olivat ammuskelleet Netto kaupassa asioivia, ohiajavia autoja, grillillä olleita ihmisiä ja bussikuskeja kohti. Siis toissapäivänä. Ongelmia on myös muissa kaupungeissa. Malmöh'ssa jonkun parveke oli tuikattu ilotulitteilla tuleen ja asiaa tutkitaan murhapolttona (siis nimikkeenä, ketään ei sentään vielä kuollut). Helsingborgissa taas palokunta ei lähde rakettikeikoille ilman dialogipoliisia, koska tietävät mitä on luvassa.

Dialogipoliisi itkee, että näissä tapauksissa on tutkinta lähes mahdotonta, koska ei tiedetä tai voida osoittaa joukosta juuri sitä, kuka ampui.

Jutussa on myös mainittu viimevuotisia tapauksia, jossa viranomaisia hälytettiin paikalle feikkihälytyksillä sen vuoksi, että niitä voitaisiin tulittaa.

Lukekaa loput Expressenin/Kvällspostenin jutusta.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #25 : 29.12.2017, 19:32:01 »
Landskronassa palokunta sai hälytyksen ja meni paikalle. Nuorukaiset hyökkäsi heitä vastaan ampuen raketteja niin, että palokunta joutui lähtemään karkuun. Hälytys osoittautui feikkihälyksi, jolla oli vaan tarkoitus saada tulitettava kohde paikalle.

Palolaitokselta kerrotaan, että he menevät keikoille kuulosuojaimet ja suojalasit päässä, kypäräthän heillä on jo ja ne pidetään päässä noiden lisäksi. Nuorukaiset ovat kuulemma hankkineet uusia ja jytkympiä paukkupommeja, kuin edellisinä vuosina.

Afrobladet
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 4934
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #26 : 29.12.2017, 20:02:49 »
Nuorukaiset
Lainaus
palokunta joutui lähtemään karkuun.

Ruotsi.

Kun nuorukaiset pitävät kaikkea pilkkanaan, ja lisäksi elää elostelevat niiden muiden varoilla :facepalm:

Monikulttuurisuus on rikkaus, sanoi taannoinenkin ministerismies, joka sittemmin siirtyi jakamaan verorahoja EU-tason "pankkiin".chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1269
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #27 : 29.12.2017, 20:15:02 »
Svedalassakin nuorukaiset häiriköivät raketeilla. Ja huutelevat rivouksia.
Ja kunnolliset ihmiset pelkäävät:
Lainaus
Svedala29 december 2017 10:52
Tio unga identifierade efter raketterror

Ungdomsgänget sköt raketer mot människor, bilar och fönster. Nu har polisen identifierat tio av dem som tros ha deltagit.

– De skrek ”hora” och sköt mot mig, berättar Anna som råkade ut för gänget. ...
https://www.sydsvenskan.se/2017-12-29/tio-unga-identifierade-efter-raketterror

Tämän jälkeen kauppa Svedalassa on päättänyt olla myymättä raketteja.
Jotta eläimet Svedalassa eivät tarvitse pelätä

Lainaus
Svedala29 december 2017 14:54
Svedalahandlare ratar raketer för djurens skull

Bolist i Svedala stoppar all försäljning av fyrverkerier.
– Det är ett beslut vi tar för djurens skull. Vi bor i en djurtät kommun och vi måste göra det som känns rätt, säger Helen Walldén, som är en av delägarna. ...
Lisätty unohtunut linkki: https://www.sydsvenskan.se/2017-12-29/svedalahandlare-ratar-raketer-for-djurens-skull

« Viimeksi muokattu: 02.01.2018, 08:56:18 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13058
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #28 : 29.12.2017, 20:42:34 »
Sitten ammuskellaan Tukholmabadin naapurissa, Järfällassa, kunnan keskuksessa eli Jakobsbergissä lähijuna-asemalla. Nuorukaiset laittavat rakettia maahan ja ampuvat niillä ihmisiä. Kukaan ei ole loukkaantunut, dialogipoliisi on paikalla usean partion voimin.
Lainaus
2017-12-29 19:02, Ofredande/Förargelse, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som skjuter fyrverkeripjäser vid pendeltågsstationen i Jakobsberg.

Flera anmälare berättar att ungdomarna skjuter raketerna längs marken så att de smäller runt fötterna på förbipasserande. Ingen verkar vara skadad men det upplevs som mycket obehagligt.

Flera patruller har beordrats och finns i området.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 231
 • Liked: 5447
Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
« Vastaus #29 : 29.12.2017, 22:17:12 »
Tätä meininkiä en ihan oikeasti kaipaa tänne suomeen, mutta vissiin tulossa on, ja jopa tilattu..
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Tagit: