UmmaGumma

Äänestys

Oletko jo allekirjoittanut kyseisen kansalaisaloitteen?

Kyllä olen.
En ole vielä, mutta tulen allekirjoittamaan.
En aio allekirjoittaa aloitetta.

Kirjoittaja Aihe: Kuinka moni on allekirjoittanut "Kumotaan HE 124/2017 vp" kansalaisaloitteen?  (Luettu 21315 kertaa)

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 13698
Oletko harkinnut koittaa elää noiden minimivaatimuksiksi edellyttämällä tasolla
Lainaus
On näet niin kovin helppoa arvostella asiaa josta ei tiedä yhtään mitään.

Tilanne on kuitenkin pohjimmiltaan se, että osa ihmisistä elää muiden ihmisten kustannuksella. Ihmettelen, että niiden, jotka pakkomaksavat toisten elämisen, pitäisi tuntea syyllisyyttä arvostellessaan asioiden tilaa.

Arvostelkaa sitten niitä syitä joiden takia "osa ihmisistä elää muiden ihmisten kustannuksella", eikä niitä ihmisiä joille ei ole jätetty muuta vaihtoehtoa.
Tilanne pohjimmiltaan on kuitenkin se, että merkittävä osa nykyään työttömistä ihmisistä haluaisi normaalin toimeentulon jotta kädestä suuhun elämiseen saisi edes joskus vapaapäivän.

Lainaus
Alkaa tuntua, että osa hommalaisista kritisoi haittamaahanmuuttoakin lähinnä siksi, että se on pois omista, muilta pakkosiirretyistä tuloista.

Olisihan tuokin tervettä kansallismielisyyttä pitää täysin ulkopuolisten kädet poissa kansalliselta taskulta.
Vai oletko itse sitä mieltä, että kun jakamaan aletaan niin sitten kenelle tahansa ??

Perimmiltään kyse on siitä, että hallituksemme ei saa aikaan mitään työllisyyden parantamiseksi, ja näennäisesti vierittää siitä vastuuta niille ihmisille jotka ovat syyttään joutuneet kyvyttömän politiikan uhreiksi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 128
 • Liked: 2363
Redya taisi pistää mutkia suoriksi. Jo työmarkkinatuesta napsaisevat . n. 20 % veroa. Myös, Kelalla on asumistukilaskelmassaan kullekin ns. maksimi asumismeno. Sen päälle ainakin Sato ja Lumo (ent. VVO) kiskovat toista sataa egeä.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 13698

Eli käteen tulee sosiaalisina etuuksina keskimääräinen työmarkkinatuki 697e + 80% vuokrasta.

518€-20% vuokrasta mikäli saat täysimääräisen vuokratuen.
Mikäli vuokra on 500€/kk, tulee laskutoimituksesta, 518€-100€=418€/kk=13,93€/pv 30pv kk.
Tilanne huononee suorassa suhteessa vuokran kasvamisen kanssa, ja mikäli vuokra on pienempi sen parempi.
Huomioitava on, että sähkö jää myös maksettavaksi käteen jäävästä osuudesta kuten kaikki muutkin menot.

Tuosta kulutusjuhlasta pitää sitten vielä nipistää.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 314
 • Liked: 23675
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
Allekirjoitin, niin kauan kun geelien ja läpsyjen rahoitukseen menee pennin jeniä, meillä täytyy olla varaa huolehtia työttömistä! Aloitetaan säästäminen maahanmuuton kustannuksista!

Miksei sitten tuota ehdoteta kansalaisaddressilla suoraan?

Koska se asia on erillinen. Samaa voi kysyä ay-liikkeiltä miksi he eivät vastusta aktiivisesti haittamaahanmuuttoa kun kerran tiedossa on uhkaava palkka-ale, tuotannon ulkoistaminen, suomalaisen työn alasajo, ja lopuksi kansanvaihto. Vastaus on koska se ei kuulu heidän tehtäviinsä. Tämä on tosiaan itse oivallettava, tai sitten kysyttävä ay-liikkeiden väeltä. Kysyin ja minulle tämä selvitettiin. (metalli). Poliitikkojen ja hallituksen tehtävä on luoda Suomeen tuotantoa kasvattava kasvupohja. Nyt hallitus ei sitä tee vaan päinvastoin kuolettaa sisämarkkinat. Tarvitaan paljon erilaisia kansalaisaloitteita.


Lisäksi vastustan köyhyyslupausta. Toisinsanoen en ole hakenut TT-tukea, koska en näytä tiliotettani kenellekään. Joskus olen töissä ja teen talletuksia siitä mitä yli jää. Näin olen tehnyt liki syntymästäni ja katson kaikilla olevan siihen oikeus.

Vuosi sitten hallitus leikkasi työmarkkinatuesta 6,40€/kk. Ensi vuonna leikkaus on 24,10€/kk jos-lausekkeella. Hallituksella on toki siihen oikeus. Ja minulla on oikeus vastustaa hallituksen toimia niin kauan kuin olen syntymämaani kansalainen ja äänestäjä. En kuitenkaan nouse barrikaadeille kun voin myös nukkua yhden päivän yli. Lisäksi voin vielä supistaa menoja. Vähemmän shampoota, hammastahnaa, margariinia, sokeria, kahvia jne. Kaikkea vähemmän ja etenkin vähemmän bulkkiolutta. Myös puhelinliittymän voi sulkea. Puhelin ei ole ihmisoikeus. Se sitten siinä että yhteydenpito vaikeutuu.

Työ olisi parasta sosiaaliturvaa. Nimittäin kokopäiväinen sellaisella tuntipalkalla, että sillä myös eläisi. Nyt sellaisia on yhä vähemmän olemassa. Ja itse olen ahkera työmyyrä tekemään paljon erilaisia töitä. En kuitenkaan saa tehdä paljon erilaisia töitä, koska liki kaikkeen työhön vaaditaan muovinen 5-vuotislisenssi. Jäljelle jää harmaa työ.

Allekirjoitin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 337
 • Liked: 530
Allekirjoitin tuon jo melko alussa, koska mielestäni tuo aktiivimalli ei ole tasapuolinen kaikille suomalaisille.

Syrjäseudulla työttömän on vähän vaikeaa hakeutua koulutukseen tai töihin, koska kumpiakaan ei käytännössä edes ole eli ei edes voi hakea mitään. Pääkaupunkiseudun työttömälle kyllä löytyy haettavaa, mutta niin löytyy myös hakijoitakin.

Kaikkein fundamentaalein valuvika tuossa mallissa on se, että se palkitsee ne, jotka ovat saaneet työtunteja tai koulutusta sen vaaditun määrän, mutta eihän tuo mittaa mitenkään sitä aktiivisuutta, ainakaan siinä mielessä miten minä tuon sanan ymmärrän. Aktiivinen 60-vuotias työnhakija voi lähetellä 1 000 hakemusta sinne sun tänne ja jäädä silti ilman sitä työtä, kun taas joku 30v hakija voi saada paikan ihan 5 hakemuksen jälkeen, eli tuo aktiivimalli EI mittaa mitään työnhakijan "aktiivisuutta".

Se että pitäisikö koko sosiaaliturva ylisuurine asumistukineen jotenkin remontoida on tärkeä ja mielestäni esim. asumistuesta pitäisi päästä pääsääntöisesti eroon. No, tämä merkitsee, että kasvukeskuksissa pitäisi jollain poppakonstilla kyetä pudottamaan asumiskustannuksia noin puolella, että jotain konkreettista saataisiin aikaiseksi. Tämä on kuitenkin hyvin vaikea poliittinen kysymys, koska on myös paljon niitä, jotka hyötyvät korkeista asumiskustannuksista.

Pro Patria Finlandia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 769
Äänestin. Suurin syy siihen on se, että vastustan pakollista palkatonta orjatyötä, jota oli aiemminkin jo liian paljon.

Kyllä työstä pitäisi aina maksaa sen verran, että siitä on oikeasti tekijälle taloudellista hyötyä. 9 euron kulukorvaus päivässä ei ole lisätuloa, vaan päinvastoin, sillä sen verran saatta mennä jo työmatkoihin. Jos näistä orjatöistä maksettaisiin edes kaksinkertaista työttömyyskorvausta, niin silloin se olisi asiallisempaa.

Yksi iso ja merkittävä asia on myös se, että nämä palkattomat orjatyöt eivät tuo yhtään oikeaa työpaikkaa lisää, vaan paremminkin vähentävät niitä. Ei tarvitse palkata oikeaa työntekijää, kun joku ilmainen työkokeilija hoitaa sen homman. Monet yritykset toimivat niin, että niillä on aina joku työharjoittelija tai työkokeilija ja kun heidän työjaksonsa päättyy otetaan seuraava. 

Koin itse tämän edellisen vuoden aikana. Opiskelin uuden ammatin ja olin opintoihin kuuluneessa palkattomassa 12 kuukauden työharjoittelussa eräässä yrityksessä. Tein kokopäivätyötä ja ihan samoja tehtäviä kuin vakituisetkin. Opin ja osasin myös asiat yhtä hyvin kuin vakituisetkin ja sain todella hyvää palautetta ja myös mainion loppuarvioinnin. Siellä oli jatkuva kiire, joten elättelin toiveita työllistymisestä harjoittelujakson jälkeen. Minulle sanottiin kuitenkin, ettei ole tarvetta eikä mahdollisuutta työllistää ketään lisää. Pari viikkoa harjoitteluni päättymisen jälkeen kävin sitten tervehtimässä entisiä työkavereitani ja huomasin, että paikallani istui joku nuori nainen, ilmeisesti uusi työharjoittelija? Kaikki olivat hyvin vaivaantuneita ja tuijottivat vain näyttöjään, joten poistuin nopeasti paikalta.

edit: kirotusvihreitä korjattu
« Viimeksi muokattu: 31.12.2017, 16:50:57 kirjoittanut Pro Patria Finlandia »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 13698
En kuitenkaan saa tehdä paljon erilaisia töitä, koska liki kaikkeen työhön vaaditaan muovinen 5-vuotislisenssi.

Ruotsissa tuo muoviläpyskä kuulemma on toistaiseksi voimassa oleva, lähes kuin ajokortti, ja kaikki omatut "lisenssit" ovat yhdellä ja samalla läpyskällä.
Mikäli näin, niin taas meillä on kuppaaminen viety maksimiin.

Kun meillä tuota kuppaamista on oikealla ja vasemmalla, on aivan selvää etteivät työmarkkinat voi toimia optimaalisesti edes näissä olosuhteissa, vaan jos hallitus haluasi jotain todellista tehdä se voisi leikellä tuota kuppaamista roppakaupalla, ja se todella parantaisi työllisyyttä.

Vertailun vuoksi juuri tuo ajokortti, jota kaiketi sitäkin yritetään saada määrä-aikaiseksi jotta siitäkin kupattaisiin, mutta joka aiemmin oli voimassa niin pitkään että riittää.

Tuo korttipeli ja puhelinmyynti pitäisi lopettaa välittömästi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 529
 • Liked: 1957
Vertailun vuoksi juuri tuo ajokortti, jota kaiketi sitäkin yritetään saada määrä-aikaiseksi jotta siitäkin kupattaisiin, mutta joka aiemmin oli voimassa niin pitkään että riittää.
Ajokortit tuli jo määräaikaisiksi vuonna 2013.
Lainaus
Kaikki 19.1.2013 jälkeen myönnetyt uudet ajokortit ovat määräaikaisia.
Ajokorttisi on voimassa seuraavasti:

Henkilöautojen, moottoripyörien, mopojen ja traktorien ajokortit 15 vuotta kerrallaan. Täytettyäsi 65 vuotta ajokortti on voimassa enintään 5 vuotta kerrallaan.
Kuorma- ja linja-autojen ajokortit 5 vuotta kerrallaan. Täytettyäsi 68 vuotta ajokortti on voimassa enintään 2 vuotta kerrallaan.
https://www.trafi.fi/tieliikenne/minulla_on_ajokortti/ajokortin_voimassaolo

Vai haluaako ne vielä tuota aiemmin myönnetyt ajokortitkin takautuvasti määräaikaisiksi?  :facepalm:

Edit. Ai kirosana sentään, kyllähän ne niillekin asetti uuden vanhenemisajan. En edes tiennyt.
Lainaus
Ajokorttilain voimaantulo 19.1.2013 muutti myös ennen lakimuutosta myönnettyjen ajokorttien voimassaoloaikaa.

Ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhäisempi voimassaolopäivämäärä.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2017, 16:57:21 kirjoittanut Sitruunamelissa »
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 240
 • Liked: 5425
En aio allekirjoittaa. Muutakin parempaa käyttöä verorahoille kuin antaa ilmaiseksi pois työttömille ilman mitään vastavaatimuksia.
Tämä on ihan totta, mutta kun Ahmedilla ja Muhiksella on piikki auki, niin sieltä ensin pitää höylätä eikä Arskalta ja Peralta >:( priorisointia kiitos..
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Redya

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 298
 • Liked: 224
Joillakin on selvästi tarve vääristellä laskelmia. Työmarkkinatuki on keskimääräiseltä kuukaudelta 697 euroa. Oletetaan vuokran olevan 800 euroa. Enimmäisvuokraksi hyväksyt rajathan ovat varsin venyviä Kelalla varsinkin lapsellisille. Tällöin yhteiskunta maksaa työttömälle hyvin todennäköisesti seuraavasti:

697€*0,8 + 800€*0,8 = 1197,6€

Eli yhteiskunta tekee 1197,6 euron suuruisen tulonsiirron joka kuukausi siitä hyvästä, että ihminen ei tee yhtään mitään yhteiskunnan hyväksi. On ne mahdolliset vuokrat, yhtiövastikkeet, sähkölaskut yms. palkkatyöläisenkin maksettava, mutta menetettyä vapaa-aikaa kertyy n. 40 tuntia viikossa toisin kuin työttömällä.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 548
 • Liked: 13042
 • Kuka jos en minä
Joillakin on selvästi tarve vääristellä laskelmia. Työmarkkinatuki on keskimääräiseltä kuukaudelta 697 euroa. Oletetaan vuokran olevan 800 euroa. Enimmäisvuokraksi hyväksyt rajathan ovat varsin venyviä Kelalla varsinkin lapsellisille. Tällöin yhteiskunta maksaa työttömälle hyvin todennäköisesti seuraavasti:

697€*0,8 + 800€*0,8 = 1197,6€

Eli yhteiskunta tekee 1197,6 euron suuruisen tulonsiirron joka kuukausi siitä hyvästä, että ihminen ei tee yhtään mitään yhteiskunnan hyväksi. On ne mahdolliset vuokrat, yhtiövastikkeet, sähkölaskut yms. palkkatyöläisenkin maksettava, mutta menetettyä vapaa-aikaa kertyy n. 40 tuntia viikossa toisin kuin työttömällä.

http://www.kela.fi/tyottomyysetuuden-verotus

Työttömyysetuus on veronalaista tuloa, josta tehdään 20 %:n ennakonpidätys.
Vaikka työttömyysetuus on pienempi kuin palkka, ennakonpidätysprosentti ei välttämättä pienene. Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä kuin palkkatulosta.


Enkä tiedä myöskään ketään kelle nuo rajat tai harkinnanvaraiset olisivat joustaneet. Matuille ehkä, niistä on näyttöä paperillakin, mutta kantiksille ei juurikaan.

Yhteiskunta maksaa siitä ettei ole mahdollistanut kyseisen henkilön työllistymistä. Jos yksilö ei työllisty, voi ongelma hyvin olla yksilössä. Jos satojatuhansia ei työllisty, on talousrakenteessa vikaa ja silloin syypäänä ovat ne jotka sitä ohjaavat ja rakentavat.

Myös minusta kaikkien alle sosiaaliminimin tienaavien duunarien hommat voisi lopettaa kannattamattomina. Jos ei ole varaa maksaa asiallista palkkaa, ei ole tarvetta tehdä töitä. Ilmais ja halpatöiden lopettaminen tuottaisi kunnon palkkatöitä kun työt jotka pitää tehdä nousisivat arvossa nopeasti. Samaten harmaan talouden ja matujen rosvobisnekset ynnä verohuijarit syyniin viranomaisyhteistyöllä.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2017, 17:09:41 kirjoittanut Tabula Rasa »
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 128
 • Liked: 2363
Kävin kannattamassa. Nyt ihan jotain muuta tavoitetta tarvitaan kuin paluuta antiikkiseen piikayhteiskuntaan takaisin.

Muuten, pk-seudulla ei palvelualan työntekijälle jää kuin suolarahoja vuokran jälkeen. Just katsoin Saton hintoja ja kaksiota ei taida saada alle 900 euron vuokralla edes Hakunilasta. Alepan kassa saa kätöseen muistaakseni 1300 sataa tai vähän yli. Toki, jos on lapsen huoltaja, niin lapsilisä päälle.

guest14935

 • Vieras
Äänestin. Suurin syy siihen on se, että vastustan pakollista palkatonta orjatyötä, jota oli aiemminkin jo liian paljon.

Kyllä työstä pitäisi aina maksaa sen verran, että siitä on oikeasti tekijälle taloudellista hyötyä. 9 euron kulukorvaus päivässä ei ole lisätuloa, vaan päinvastoin, sillä sen verran saatta mennä jo työmatkoihin. Jos näistä orjatöistä maksettaisiin edes kaksinkertaista työttömyyskorvausta, niin silloin se olisi asiallisempaa.

Yksi iso ja merkittävä asia on myös se, että nämä palkattomat orjatyöt eivät tuo yhtään oikeaa työpaikkaa lisää, vaan paremminkin vähentävät niitä. Ei tarvitse palkata oikeaa työntekijää, kun joku ilmainen työkokeilija hoitaa sen homman. Monet yritykset toimivat niin, että niillä on aina joku työharjoittelija ja työkokeilija ja kun heidän työjaksonsa päättyy otetaan seuraava. 
Jos valtio tahtoisi, se voisi esim. vanhustenhoitoon kouluttaa väkeä ja työllistää sinne. Tarvetta uskoakseni olisi. Monelle. Vaan laittavat kavereittensa firmoihin, milloin vokkiin, milloin työttömien orjuuttamiseen verorahat.

Se että pitäisikö koko sosiaaliturva ylisuurine asumistukineen jotenkin remontoida on tärkeä ja mielestäni esim. asumistuesta pitäisi päästä pääsääntöisesti eroon. No, tämä merkitsee, että kasvukeskuksissa pitäisi jollain poppakonstilla kyetä pudottamaan asumiskustannuksia noin puolella, että jotain konkreettista saataisiin aikaiseksi. Tämä on kuitenkin hyvin vaikea poliittinen kysymys, koska on myös paljon niitä, jotka hyötyvät korkeista asumiskustannuksista.
Asumiskustannuksissa on aikalailla veroja. Mutta jos ne poistetaan, sijoittajalle vain jää enempi jollei ole tarjolla valtion halpoja asuntoja. Mikäli niitä on tarpeeksi, moni valitsee sellaisen vaikka sitten olisikin meluisampi, koska halvempi.
Toki tiedän ettei ne yksinäiselle miehelle anna asuntoa, mutta Helsingin kaupungilta olen useasti hakenut/yrittänyt uusia, siellä ne ovat halpoja eikä takuuvuokraakaan ole niissä, monessa pienessä kunnassa ovat paljon enempi maksavia nykyisin. Kunnathan jopa lahjoitti säätiöille/yksityisille asuntojaan. Tässä korruptiottomassa maassa.
https://www.hel.fi/kv/stadinasunnot-fi/hekan-asunnot/
Lainaus
    Asuntojen keskineliövuokra 11,49 € / kk (2017)
    Asukasvalinnoissa noudatetaan tulo- ja varallisuusrajoja
    Vuokravakuuksia tai muita takuumaksuja ei peritä

Välitämme vuosittain n. 3000 vuokra-asuntoa. Valitsemme asukkaat hakijoiden asunnontarpeen perusteella, asuntoja ei siis erikseen jonoteta. Asuntoja on tarjolla lähes kaikkialla Helsingissä.
Tuskin Helsinkikään niillä tappiota tekee. Siellä voisi olla mahdollista vaikka pätkätöillä elää, siinä missä muualla niitäkään ei ole tarjolla. Toinen merkittävä asiassa Helsingissä on se ettei siellä ole terveyskeskusmaksua, sekin on pienituloiselle suuri summa.
https://www.hel.fi/sote/fi/palvelut/maksut/potilasmaksut
Lainaus
Käynti terveysaseman lääkärin vastaanotolla on helsinkiläisille maksuton
Ja Tallinnassa ehkä voisi vielä jotain halpaa löytää jos kävisi ostoksilla. Julkinen liikennekin Helsingissä on halpaa, voisi pärjätä autottakin.
En minä halua Helsinkiin muuttaa. Minusta siellä on liiaksi väkeä. Pidän pienistä paikoista, varsinkin hiljaisista pienistä paikoista. Mutta muualla ainakaan ei töitä ole, tuskin mun ikäiselle sielläkään, mahdollisuus kuitenkin siellä niihin olisi.
Yksityisten asunnot takuuvuokrineen ja näyttöineen joissa kerralla väkeä riittämiin ovat mahdottomuus, ei ole säästöjä jäljellä ollut pitempään aikaan. Vaikka ministerin mielestä sinne pitäisi muuttaa, harvalla työttömistä on siihen varaa. Toki sellaisiakin on jotka eivät tahdo, koska omakotitalo jne., mutta jos asuu syrjäisessä kerrostalossa niin ei se niin suuri muutos ole helsingin kerrostalo. (Olen kyllä asunut siellä niin meluisassa ettei meinannut polla kestää kun piti töissäkin käydä eikä nukuttua saanut.)

Tuo korttipeli ja puhelinmyynti pitäisi lopettaa välittömästi.
Kyllä.
Lisäksi kieltäisin uhkapelit, rayn ja veikkauksen, vai olikos sitä uutista että ne ihan yhdistyi yhdeksi kansankusettajaksi. Liian monta ovat koukkuun saaneet. En oikein ymmärrä niitten viehätystä, mutta miksi valtio osallistuu toisten elämien tuhoamiseen on vielä vähemmän ymmärrettävää.
Puhelinmyyjä olen ollut. En vaan lähde enää huijaamaan ihmisiä. En mistään hinnasta. Ovelta ovelle myin myös, sama juttu.
Se että työkkärit ovat alkaneet määräämään väkeä karenssin uhalla huijareiksi, menee jo niin paljon käsityksen yli että kirosanat loppuisi kesken jos niitä alkaisi käyttämään.
Kävin kannattamassa. Nyt ihan jotain muuta tavoitetta tarvitaan kuin paluuta antiikkiseen piikayhteiskuntaan takaisin.

Muuten, pk-seudulla ei palvelualan työntekijälle jää kuin suolarahoja vuokran jälkeen. Just katsoin Saton hintoja ja kaksiota ei taida saada alle 900 euron vuokralla edes Hakunilasta. Alepan kassa saa kätöseen muistaakseni 1300 sataa tai vähän yli. Toki, jos on lapsen huoltaja, niin lapsilisä päälle.
Sato kallis, kaupunki halpa.

Pro Patria Finlandia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 769
Joillakin on selvästi tarve vääristellä laskelmia. Työmarkkinatuki on keskimääräiseltä kuukaudelta 697 euroa. Oletetaan vuokran olevan 800 euroa. Enimmäisvuokraksi hyväksyt rajathan ovat varsin venyviä Kelalla varsinkin lapsellisille. Tällöin yhteiskunta maksaa työttömälle hyvin todennäköisesti seuraavasti:

697€*0,8 + 800€*0,8 = 1197,6€

Eli yhteiskunta tekee 1197,6 euron suuruisen tulonsiirron joka kuukausi siitä hyvästä, että ihminen ei tee yhtään mitään yhteiskunnan hyväksi. On ne mahdolliset vuokrat, yhtiövastikkeet, sähkölaskut yms. palkkatyöläisenkin maksettava, mutta menetettyä vapaa-aikaa kertyy n. 40 tuntia viikossa toisin kuin työttömällä.

Etkö oikeasti ymmärrä sitä mitä sinulle kerrotaan? Ensinnäkin työttömyyskorvauksesta menee tuloveroa 20% eli esim. minulla käteen jäävä osuus on n. 520 euroa/kk (alennettu määrä johtuu pääomatuloistani, jotka ovat n. 50 euro/kk). Asumistukea saan 310 euroa, vaikka vuokra on 472 euroa. Asumistuki määräytyy siis Kelan hyväksymien enimmäisasumismenojen mukaan, ei todellisten asumismenojen mukaan! Vaikka vuokrani olisi 1 000 euroa/kk, saisin edelleen tuon saman asumistuen 310 euroa.

Saan siis kuukaudessa käteen 520+310=830 euroa. Vuokran jälkeen siitä jää muuhun elämiseen 358 euroa+ne pääomatulot.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 314
 • Liked: 23675
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
Työmarkkinatuki on -20% nettona 518,40€/ 4 viikon maksujakso. Siitä sitten on hyvä nipsaista kun töitä ei ole. Jää vielä 494,30€/ 4 viikon maksujakso. Siitä on hyvä sitten nipsaista A.D 2019 kun töitä ei ole.

Ja harmaan työn määrä vain kasvaa. Se että kaikesta ei saa maksua edes harmaana on kuitenkin yrittäjien töistä pois. Ja työttömiä tulee lisää.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 474
 • Liked: 4147
 • Ei pettureita takaisin, ikinä!
...
Tilanne on kuitenkin pohjimmiltaan se, että osa ihmisistä elää muiden ihmisten kustannuksella. Ihmettelen, että niiden, jotka pakkomaksavat toisten elämisen, pitäisi tuntea syyllisyyttä arvostellessaan asioiden tilaa.
...


Allekirjoitin jo periatteessa siksi, että vastustan temppuilua vähätuloisten työttömien kuppaamiseksi erityisesti sellaisen porukan toimesta, joka on mahdollistanut omat etunsa sopeutumiseläkkeineen.
Kyllä se kuukauden viimeinen kaksikymppinen on arvokas työttömälle kun ei alkukuussakaan ole ollut viidenkympin tai satasen päiviä.

Oli syyt henkilön työttömyyteen mitkä tahansa, en ole kuitenkaan kuullut kovempaa huutelua siitä, että "paremmat" veronmaksajat hakeutuisivat puolipäivätyöhön tai vuorotteluvapaalle, tarjotakseen työtä sitä vailla oleville. Hei, vuotuinen veroprossa putoaa kun tulot pienenevät!
En kehtaisi olla kateellinen työttömyyspäivärahasta.
“If anyone runs into St Mark's Square shouting 'Allahu Akhbar', we will take him down. A year ago I said after four steps, now after three.
I will say it in Venetian: 'Ghe Sparemo' (We will shoot him).” Luigi Brugnaro, Venetsian pormestari

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 13698
Joillain tuntuu olevan mahdotonta käsittää ettei asumistuki ole kulutusjuhlaa lisäävää tuloa, vaan välttämättömän asumisen tukemista.
Teltassako pitäisi tukien varassa elävän asua, tai yhteiskunnan osoittamassa parakissa ?

Työttömyys lähtökohtaisesti on tilapäinen tilanne, joten olettaisin tilapäisessäkin tilanteessa ihmisellä olevan oikeus asua kotonaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 833
 • Liked: 4600
En koe allekirjoituksellani olevan mitään merkitystä tässä tapauksessa. Jotkut aloitteet saavat "väistämättä" tarvittavan kannatuksen, enkä pääsääntöisesti kannata niiden edistämiä asioita. Nythän allekirjoituksia onkin jo melkoinen kasa.

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 762
 • Liked: 1484
 • GCM - löyhä sopimus
Uusi laki on ajatuksena hyvä mutta käytännössä susi, koska työttömät ovat täysin eri viivalla iän, asuinpaikan ja muiden henk.kohtaisten asioiden puolesta.

Aloite kerää todennäköisesti 100k-200k nimeä, joka on valitettavasti hallituksen helppo teilata työttömien lusmujen protestiksi.

Käytännössä uusi laki on jatkoa siihen sosiaaliturvan leikkauslistaan, jota muutaman viime vuoden aikana on nähty. Eikä tule jäämään tähän.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2017, 17:35:03 kirjoittanut diipadaapa »
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

ejmantyla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 382
 • Liked: 486
Allekirjoitin.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 548
 • Liked: 13042
 • Kuka jos en minä
Joillain tuntuu olevan mahdotonta käsittää ettei asumistuki ole kulutusjuhlaa lisäävää tuloa, vaan välttämättömän asumisen tukemista.
Teltassako pitäisi tukien varassa elävän asua, tai yhteiskunnan osoittamassa parakissa ?

Työttömyys lähtökohtaisesti on tilapäinen tilanne, joten olettaisin tilapäisessäkin tilanteessa ihmisellä olevan oikeus asua kotonaan.

Asumistukikin menee lähinnä vuokraloordien tilin lihottamiseen. Onhan yhteiskunnan fiksua maksaa 2500 asunnon omistajalle varma vuokra jota korottaa joka vuosi ja syyttää työttömiä siitä että näihin menee yhä enemmän rahaa.

Se lähtökohtainen tilapäisyys on utopiaa kun ainakin 100 000 on pysyvästi ulkona työmarkkinoilta eikä ole helposti sisään pääsemässä. Mutta voihan nämä työttömät loiset-huutelijat kertoa missä työttömien muka pitäisi asua? Olisihan mukava puhkaista se asuntokupla jossa rikkain 20% tekee megalomaaniset voitot siitä että lopuilla ei tule koskaan olemaan varaa asua omassa asunnossa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 13698
Uusi laki on ajatuksena hyvä mutta käytännössä susi, koska työttömät ovat täysin eri viivalla iän, asuinpaikan ja muiden henk.kohtaisten asioiden puolesta.

Lisäksi "aktivoimalla" työttömiä ei synny yhtään uutta työpaikkaa, joiden liian vähäinen määrä on syynä vallitsevaan tilanteeseen.
Uhrit syyllistetään ja varsinaiset syylliset levittelevät käsiään julkisuudessa.

Kyse on puhtaasti leikkaamisesta mutta jälleen sekin onnistutaan tunaroimaan sillä syntyvän sirkuksen kulut ylittävät "säästöt".
Toivottavasti tämä näkyy äänestyskäyttäytymisessä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 2542
 • junior koodari
Tiedän/tunnen erään ammattialan, jossa on jatkuva resurssipula,,ammattinimikkeenä olkoon ikävä työ, oman henkeen mahdollisesti kulminoituva teko, lasten uhkailuun liittyvä kokoaikainen miettiminen..missä amatissa voi tämmöistä kokea?

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 920
 • Liked: 12261
 • "Ich bin Jude"
Allekirjoitin.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 770
 • Liked: 4596
 • A spherical bastard
Allekirjoitin juu.

Ja sellaisena sivuhuomautuksena sanoisin taas, että on melko hassua sanoa, että työttömyyskorvauksesta maksettaisiin veroa. Ei makseta, koska se kaikki raha tulee muualta annettuna ja siitä vaan napataan päältä siivu pois, jotta tuensaajalle syntyisi illuusio siitä, että hänkin on veronmaksaja ja siten parempi ihminen.
Mielestäni kaikki tuet pitäisikin muuttaa verottomiksi ja maksaa putaana käteen, jotta olisi päivänselvää mitä saa ja mitä ei maksa. Sama koskee myös palkan sivukuluja, nekin pitäisi näkyä kaikkien samalla kupongilla eikä olisi erikseen työntekijän ja työnantajan maksuosuuksia. Näin pääsis hyvin näkemään miten paljon siitä palkasta katoaa ihan muualle, ja että se työnantaja ei ehkä olekaan rikas ahne kapitalistisika kun ei maksa enempää palkkaa.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 314
 • Liked: 23675
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
Uusi laki on ajatuksena hyvä mutta käytännössä susi, koska työttömät ovat täysin eri viivalla iän, asuinpaikan ja muiden henk.kohtaisten asioiden puolesta.

Lisäksi "aktivoimalla" työttömiä ei synny yhtään uutta työpaikkaa, joiden liian vähäinen määrä on syynä vallitsevaan tilanteeseen.
Uhrit syyllistetään ja varsinaiset syylliset levittelevät käsiään julkisuudessa.

Kyse on puhtaasti leikkaamisesta mutta jälleen sekin onnistutaan tunaroimaan sillä syntyvän sirkuksen kulut ylittävät "säästöt".
Toivottavasti tämä näkyy äänestyskäyttäytymisessä.

Näin. Tämä maa on niin totaalisen surruptoitunut, ettei enää äänestyskäyttäytyminenkään auta, vaikka siitä se korjaaminen alkaisi. Vaikka PS saisi 51% äänistä niin läpeensä surruptoitunut järjestelmä kiemurtelee kuin käärme kaikesta vastuustaan. Mutta päästähän se käärmekin tapetaan. Jälkipyykit on pesemättä vielä pankkikriisistäkin ja lamasta, mitä on jatkettu näihin päiviin ja jatketaan tulevaisuuteen.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 200
 • Liked: 20263
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Lainaus
jotta tuensaajalle syntyisi illuusio siitä, että hänkin on veronmaksaja ja siten parempi ihminen.

Aivan totta, kyllähän työtön on niin paska ihminen, ettei hänelle tuollaista iloa saisi missään nimessä suoda.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 721
 • Liked: 17839
 • Ego sum Spartacus
Joillain tuntuu olevan mahdotonta käsittää ettei asumistuki ole kulutusjuhlaa lisäävää tuloa, vaan välttämättömän asumisen tukemista.
Teltassako pitäisi tukien varassa elävän asua, tai yhteiskunnan osoittamassa parakissa ?

Työttömyys lähtökohtaisesti on tilapäinen tilanne, joten olettaisin tilapäisessäkin tilanteessa ihmisellä olevan oikeus asua kotonaan.

Asumistukikin menee lähinnä vuokraloordien tilin lihottamiseen. Onhan yhteiskunnan fiksua maksaa 2500 asunnon omistajalle varma vuokra jota korottaa joka vuosi ja syyttää työttömiä siitä että näihin menee yhä enemmän rahaa.

Se lähtökohtainen tilapäisyys on utopiaa kun ainakin 100 000 on pysyvästi ulkona työmarkkinoilta eikä ole helposti sisään pääsemässä. Mutta voihan nämä työttömät loiset-huutelijat kertoa missä työttömien muka pitäisi asua? Olisihan mukava puhkaista se asuntokupla jossa rikkain 20% tekee megalomaaniset voitot siitä että lopuilla ei tule koskaan olemaan varaa asua omassa asunnossa.

Ja asumistukia menee jopa ulkomaille.

Lainaus
Miljardööri Erik Selinin hallitsema Balder kaappasi Saton. "Omistaja-arvon kasvattaminen on ainoa tavoitteeni", Selin sanoo Arvopaperille.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ruotsalaissijoittaja-kaappasi-vallan-vuokranantaja-satossa-6300512

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 629
 • Liked: 14688
En aio allekirjoittaa. Muutakin parempaa käyttöä verorahoille kuin antaa ilmaiseksi pois työttömille ilman mitään vastavaatimuksia.

Niin. Matut tarvitsevat työttömien rahat.

guest14935

 • Vieras
Ja asumistukia menee jopa ulkomaille.

Lainaus
Miljardööri Erik Selinin hallitsema Balder kaappasi Saton. "Omistaja-arvon kasvattaminen on ainoa tavoitteeni", Selin sanoo Arvopaperille.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ruotsalaissijoittaja-kaappasi-vallan-vuokranantaja-satossa-6300512
Luulin että on samanlainen ay ja kunnat juttunen kuin vvo.
Vaan eipä olekaan. Suositan kaikkia lukemaan edelläolevan Golimarin linkin.
Tai no johan se vvo:kin näköjään vaihto nimeään. Mutta vanhempi uutinen
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091122284078_uu.shtml
Lainaus
VVO on voittoisampi kuin Supercell

Tagit: