Kirjoittaja Aihe: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)  (Luettu 10888 kertaa)

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 600
 • Liked: 2377
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #180 : 10.01.2018, 08:07:20 »
Halla-ahon tilapäivityksessä jäi vähän epäselväksi, mitä hän tarkoitti perussuomalaisten arvostelemiseen käytetyllä ajalla. Onko Väyrynen lähiaikoina arvostellut persuja jostain erityisestä?
"mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;" [1. Tes. 5:21]

Kun joku alkaa puhumaan kansainvälisistä sopimuksista: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2652

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 117
 • Liked: 759
 • Puolinuiva
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #181 : 10.01.2018, 09:16:02 »
Lainaus
- Kuten sanoin, en ole kieltäytynyt kenenkään kanssa olemasta kuvassa. On mahdotonta tietää, kun ihmiset haluavat ottaa kuvan, kuka on kysymyksessä. Mistä tällainen kuva on tullut teille? Se, mikä tässä on mielenkiintoista on se, että perussuomalaiset ovat alkaneet tehdä vastatöitä minua vastaan aika laajalla rintamalla. Oliskohan sieltä tullut?

https://m.iltalehti.fi/politiikka/201801092200654660_pi.shtml

Halla-ahon palaute oli ihan paikallaan, mutta mutapainiin ei kannata lähteä. Väyrynen on tällä hetkellä enemmän maahanmuuttomaltillisten puolella kuin vastaan.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #182 : 10.01.2018, 20:42:31 »
Sauli Niinistöllä alkaa ottaa tunteisiin ja puolustelee että eihän hän nyt mitään NATO:a ole ajamassa...

Ajaa ihan muuten vaan läpi isäntämaa-sopimukset, yrittää saada ihan muuten vaan EU.sta puolustusliiton ja ihan muuten vaan keskustelee kolmistaan USA:n puolustusministerin Mad Dog Mattisin ja ruotsin puolustusministerin kanssa ja ihan muuten vaan Suomeen tulee amerikkalaisia harjoittelemaan toistuvasti ja ihan muuten vaan puolustusministeri esittää suur-sota-harjoitusta johon yhdysvallat tulisi mukaan Suomen maaperällä sen jälkeen kun puolustusministeri on jutellut Mattisin kanssa hetki sen jälkeen kun Sauli Niinistö ja Ruotsin puolustusministeri juttelivat Mattisin kanssa.

Sauli Niinistön toiminta johtaa väistämättä siihen jatkuessaan että Suomi joutuu sellaiseen asemaan Venäjän silmissä jossa Sauli Niinistön mielestä Suomen pitää liittyä NATO:on eli Sauli Niinistö de facto hivuttaa Suomea NATO:on


Suomen EI tule liittyä NATO:on vaan Suomen tulee olla puolueeton maa jossa jokainen mies on käynyt armeijan ja jossa on vahva oma armeija ja jonka rajoille pistetään välittömästi miinakentät jos vihollisuudet alkavat jossain päin ja Suomen ei tule antaa käyttää aluettaan ketään valtiota kohtaan kohdistuvaan hyökkäykseen.

Näin toimien Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä Suomea vastaan missään olosuhteissa eli jos tulee konflikti niin venäläiset sotilaat voivat tapella NATO-maiden sotilaiden kanssa vaikka puolassa tai baltiassa.

Suomen ei tule mennä siihen laatikkoon johon USA haluaa Suomen eikä Suomen tule mennä siihen laatikkoon johon Sauli Niinistö haluaa Suomen.


Lainaus
Niinistö torjuu Väyrysen ja Vanhasen Nato-kritiikin Alman lehtien yhteishaastattelussa: ”Älyllinen loogisuus on kaukana”

Keskiviikko 10.1.2018 klo 14.32

Niinistö sanoo Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa sanovansa Natolle näissä olosuhteissa ei, mutta ei sano ”tulevaisuuteen ehdottomasti ei”.

Jatkokautta presidenttinä hakeva Sauli Niinistö sanoo Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa, että Nato-kysymykseen ei voi vastata "tässä hetkessä kyllä tai ei". Niinistön mukaan se on selkeä vastaus näissä olosuhteissa.ei ole mitenkään mahdollista, että Ruotsi voisi liittyä Natoon tavalla, joka yllättäisi Suomen. (PETTERI PAALASMAA)

- Kuusi vuotta sitten sanoin, että aina on joku Paavo tunkemassa Natoa kurkustani alas. 12 vuotta sitten se oli Lipponen, 6 vuotta sitten se oli Väyrynen, ja nyt on yksi Matti lisää. Siis sanoisin, että älyllinen loogisuus on vähän kaukana kerta toisensa jälkeen ratsastaa samalla väitteellä, joka ei koskaan ole toteutunut, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö kommentoi kilpailevien ehdokkaiden Niinistöä kohtaan esittämää kritiikkiä Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kysyi tiistaina, onko kokoomuksella ja Niinistöllä jonkinlainen piiloagenda, jossa EU:n ja Naton yhteistyötä lisäämällä "saadaan portti Suomen Nato-jäsenyydelle"

Taustalla oli Niinistön Helsingin Sanomille antama haastattelu, jossa Niinistö sanoi, että "jos venäläiset alkavat nähdä koko lännen, EU:n ja meidät siinä mukana samanlaisina vihollisina kuin Naton, olemme menettäneet mahdollisuuden pysyä kriisien ulkopuolella".

Ei usko Ruotsin yllättävän Suomea

Tällöin Suomen olisi Niinistön mukaan vakavasti harkittava Nato-jäsenyyttä.

Niin ikään valitsijayhdistyksen ehdokkaana presidentiksi pyrkivä Paavo Väyrynen on puolestaan katsonut, että "Niinistö ajaa hyvin päättäväisesti ajatustaan Euroopan unionin muuttamisesta sotilasliitoksi, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että EU:sta tulisi Naton eurooppalainen pilari".

Niinistö sanoo Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa sanovansa Natolle näissä olosuhteissa ei, mutta ei suinkaan sano "tulevaisuuteen ehdottomasti ei".

- Kyllä tai ei on tässä siinä suhteessa huono, että suljet ikuisiksi ajoiksi ovesi, Niinistö kommentoi.

Niinistö sanoi aiemmin Helsingin Sanomille, että myös Ruotsin Nato-jäsenyys voisi aiheuttaa Suomelle miettimisen tarvetta. Alman lehdille Niinistö vakuuttaa, että ei ole mitenkään mahdollista, että Ruotsi voisi liittyä Natoon tavalla, joka yllättäisi Suomen.
OLLI WARIS

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801102200658550_pi.shtml


Niinistö puhuu sanomatta mitään...

Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 244
 • Liked: 2497
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #183 : 10.01.2018, 21:22:15 »
Turha tässä on Väyrystä alkaa suomimaan. Politiikkaan kuuluu tietty annos paskan puhumista, se on ns. keinovalokoima. Kyse on usein siitä, kuka puhuu paskaa ja kenelle. Kaikki poliitikot sitä kuitenkin tekevät, vaikka eivät sitä aina edes itse tajuaisi. Paavo on tässäkin suhteessa taitavin. Hän usein ymmärtää, milloin ja kenelle rautakankea tulee syöttää.

Olen sillä tavalla vanhanaikainen, etten oikeastaan ymmärrä valehtelemista enkä katso minkäänlaista vilpillisyyttä hyvällä mihinkään suuntaan - en edes, enkä varsinkaan, politiikassa. Luultavasti oikeassa sinä siinä silti olet, että jokainen sitä tuolla politiikassa tekee, ja jokainen on jonkin asteisesti (jos ei vielä niin ainakin poliittisissa tiimellyksissä tulee olemaan) korruptoitunut.

Mutta sellainen perusrehellisyys ihmisissä ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä - josta politiikka ei oikeastaan ole erityisellä tavalla irrallinen - on aina kultaa, ja sitä tulisi vaalia arvona numero 1. Oikeastaan politiikassa tämä olisi tärkeintä, sillä siinä on kyse yhteisöjen/yhteiskunnan/ihmisten asioiden hoitamisesta, ja silloin askareeseen tulisi aina suhtautua tietyllä vakavuudella ja vakavasti otettavuudella.

Hyve-etiikkaan kuuluvaa tietysti myös tämä pohjimmiltaan kysymyksenä on; pyhittääkö tarkoitus keinot.
Mitä tähteys merkitsee? Yhteiskunnassamme on joskus vaikeaa saada kiinni siitä, mitä oman paikkansa täyttäminen tarkoittaa. Jokainen pyrkii sen sijaan olemaan supertähti. Supertähden lahjoilla voidaan voittaa pelejä, mutta tiimin voimalla voidaan voittaa mestaruuksia.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 211
 • Liked: 5895
 • vaaleissa tärkeintä on muistaa seiskan poikkiviiva
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #184 : 11.01.2018, 17:58:04 »
Totuusmedia Karjalaisen toimittelijan "kaksi haastajaa", arvatkaa ketkä????


Lainaus

Nämä kaksi ”haastajaa” eivät tuo vaaleihin mitään arvokasta

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/kolumnit/item/168409-nama-kaksi-”haastajaa”-eivat-tuo-vaaleihin-mitaan-arvokasta

Lukeuduin tähän saakka niihin, joiden mielestä presidentinvaaleille ja myös presidentti-instituutiolle on hyväksi se, että ehdokkaita on lukuisia ja heidän joukossaan ovat myös oman valitsijayhdistyksensä ehdokas Paavo Väyrynen sekä perussuomalaisten Laura Huhtasaari, jotka eivät pelkäisi haastaa vaalien ylivoimaista suosikkia, presidentti Sauli Niinistöä.....

....Pyörrän nyt kantani. Viimeistään nyt nähdyt Ylen yksittäisten ehdokkaiden televisioidut vaalitentit - Väyrysen tentti maanantaina ja Huhtasaaren tiistaina - todistavat, että tässä asetelmassa ei ole mitään arvokasta vaan yksinomaan irvokasta. ..naps...

Linkki korjattu.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 18:11:12 kirjoittanut Alaric »
Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen:
"Sauli Niinistön gallup-luvut ovat epäuskottavia senkin vuoksi, että suuri enemmistö suomalaisista vastustaa hänen ajamaansa poliittista linjaa: syvenevää EU-integraatiota, sotilaallista liittoutumista ja avointen rajojen politiikkaa".
7 POIKKIVIIVALLA=7

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 837
 • Liked: 1246
 • Pöyristymätön. Häpeämätön.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #185 : 11.01.2018, 19:37:03 »
Verovaroilla kustannetut faktantarkastajat selvittivät kahden (2) asijaintuntijain voimalla lopullisen ja ainoan totuuden. Piste. Väyrynen tyrmätty. Lopullisesti. Ja sitten vaan kaikki äänestämään Saulia!

Lainaus
Paavo Väyrysen usein toistamalle väitteelle tyrmäys asiantuntijoilta – Niinistö ei vienyt Suomea euroon perustuslakia rikkoen

Selvitimme, pitääkö Paavo Väyrysen väite Suomen liittymisprosessista euroalueeseen paikkansa.

Valitsijayhdistyksensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on toistellut vaalikeskusteluissa ja blogissaan useaan kertaan väitettä, jonka mukaan Suomi vietiin 1990-luvulla euroalueeseen perustuslain vastaisesti Sauli Niinistön (Niinistön valitsijayhdistys) johdolla.

Viimeksi Väyrynen esitti väitteen puheessaan Ylen presidentinvaalien yksilötentissä maanantaina 8.1. Sanantarkasti Väyrynen sanoi seuraavasti:

– Hän [Niinistö] ajoi perustuslakia rikkoen Suomen osaksi euroaluetta. Mehän olemme tästä joutuneet kovasti kärsimään taloudellisesti. Meillä on ollut suuri työttömyys. On jouduttu leikkaamaan valtion ja kuntien menoja. On jouduttu ottamaan velkaa ulkomailta myös maksaaksemme tukea Kreikalle ja muille euroalueen kriisimaille.

Myöhemmin samassa lähetyksessä Väyrynen täsmensi väitettään näin:

– Kyllä hänellä [Niinistö] on tässä kaksoisrooli, koska hän oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja vuonna 1994, jolloin käsiteltiin liittymissopimusta Euroopan unioniin. Ja silloin perustusvaliokunta totesi lausunnossaan, että liittymissopimuksen hyväksyminen ei voi vielä merkitä sitä, että Suomi olisi sitoutunut menemään talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen. Eli kun eduskunta teki päätöksen liittymissopimuksen hyväksymisestä, eduskunta nimen omaa ei päättänyt, että mennään euroon.

Väyrynen viittaa kommentissaan perustuslakivaliokunnan 7.10.1994 ulkoasiainvaliokunnalle antamaan lausuntoon liittymissopimuksesta. Siinä valiokunta totesi sanantarkasti seuraavasti:

– Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta. Tähän viitaten valiokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen.

Väyrysen väite Niinistön "kaksoisroolista" eli merkittävästä roolista Suomen viemisessä euroon on totuudenmukainen. Suomen liittymisestä euroalueeseen päätettiin eduskunnassa Paavo Lipposen (sd.) hallituksen aikana keväällä 1998. Äänestys käytiin hallituksen eduskunnalle antaman tiedonannon pohjalta. Niinistö toimi tuolloin kokoomuksen puheenjohtajana ja hallituksen valtiovarainministerinä. Niinistö taas toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuonna 1994, kun valiokunta antoi lausunnon EU-liittymissopimuksesta.

Tiitinen: "Perustuslakivaliokunta on aina oikeassa"

Siitä, mistä vuonna 1994 liittymissopimuksen yhteydessä todellisuudessa päätettiin, on kuitenkin olemassa erilaisia tulkintoja. Tätä vasten euroalueeseen liittymisen perustuslaillisuuden arvioiminen onkin jo monimutkaisempaa.

Väyrysen mukaan Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö myönsivät vuonna 1997, että päätös euroalueeseen liittymisestä tehtiin jo EU-liittymissopimuksen yhteydessä 1994, vaikka perustuslakivaliokunta näki tuolloin asian toisin. Väyrysen mukaan Lipponen ja Niinistö tulkitsivat täten liittymissopimuksen sisältöä väärin.

– Totta kai muodollisesti Niinistö ja Lipponen ovat hyvässä tilanteessa, kun Ville Itälän (kok.) johtama perustuslakivaliokunnan enemmistö [vuonna 1998] poliittisella päätöksellä siunasi tämän menettelyn. Mutta ei se tee sitä perustuslain mukaiseksi. Se oli perustuslain vastainen menettely, toisti Väyrynen Ylen vaalitentissä.

Eduskunnan pääsihteerinä vuosina 1992-2015 toimineen Seppo Tiitisen mukaan hallitus menetteli asiassa perustuslain mukaisesti. Tiitinen toimi eduskunnassa myös Perustuslakikomitean 2000:n pysyvänä asiantuntijana vuosina 1992-1999.

Tiitinen viittaa Väyrysen tavoin perustuslakivaliokunnan vuonna 1998 antamaan lausuntoon, jonka mukaan hallituksen toimintatavassa ei ollut moitittavaa.

– Minun ymmärtääkseni perustuslakivaliokunnan kanta oli selvä, vaikka se vähän erosi vuoden 1994 kannanotosta. Mutta perustuslakivaliokuntakin voi muuttaa kantaansa, Tiitinen kertoo Ylelle.

Tiitinen sanoo, että kanta minkä perustuslakivaliokunta kussakin asiassa ottaa, "on se kanta, jolla on merkitystä ja muilla ei".

– Jos Paavo Väyrynen väittää, että perustuslakivaliokunta on ollut väärässä, niin oli väärässä tai ei, Suomen järjestelmässä perustuslakivaliokunta on aina oikeassa, Tiitinen sanoo.

Professori: Lausunnot "vain politiikkaa"

Niin ikään Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen tyrmää Väyrysen väitteen. Toisin kuin Tiitinen, hän lähestyy väitettä ensisijaisesti EU-oikeuden näkökulmasta.

Ojasen mukaan Euroopan unionin jäsenvaltiolla on vuonna 1992 solmitun Maastrichtin sopimuksen mukaan oikeudellinen velvollisuus osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen, jos se täyttää kaikki siihen vaadittavat edellytykset.

– Toisin kuin talous- ja rahaliiton ulkopuolelle aikoinaan jääneet Iso-Britannia ja Tanska, Suomi ei tehnyt vuoden 1994 liittymissopimukseen erillisiä varaumia, kuten esimerkiksi pöytäkirjoja, jotka olisivat sulkeneet maan ulos talous- ja rahaliitosta, Ojanen huomauttaa.

Ojasen mielestä Suomen eurojäsenyyden oikeudelliset asiat olivat siis ratkaistu jo vuonna 1994. Hänen mukaansa eduskunta haki aikoinaan EMU -päätöksellään vain poliittista hyväksyntää.

– Kaikki muut, kuten myös muun muassa perustuslakivaliokunnan lausunnot asiasta, ovat olleet politiikkaa. Niillä ei sinällään ole ollut enää mitään oikeudellista merkitystä.
https://yle.fi/uutiset/3-10014706
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan." – Axel Oxenstierna

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 250
 • Liked: 15352
 • Eurooppa on ihmisoikeus.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #186 : 11.01.2018, 19:57:34 »
Niin Yle kuin muutkin suuret suomalaiset mediat ajavat aika vahvasti Niinistöä toiselle kaudelle.

Muille ehdokkaille ei tiedotusvälineissä jää kuin Niinistöä tukeva rooli, kun hänen erinomaisuuttaan peilataan heidän väitettyyn surkeuteensa.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #187 : 11.01.2018, 19:59:50 »
Verovaroilla kustannetut faktantarkastajat selvittivät kahden (2) asijaintuntijain voimalla lopullisen ja ainoan totuuden. Piste. Väyrynen tyrmätty. Lopullisesti. Ja sitten vaan kaikki äänestämään Saulia!

Lainaus
Paavo Väyrysen usein toistamalle väitteelle tyrmäys asiantuntijoilta – Niinistö ei vienyt Suomea euroon perustuslakia rikkoen

Selvitimme, pitääkö Paavo Väyrysen väite Suomen liittymisprosessista euroalueeseen paikkansa.

Valitsijayhdistyksensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on toistellut vaalikeskusteluissa ja blogissaan useaan kertaan väitettä, jonka mukaan Suomi vietiin 1990-luvulla euroalueeseen perustuslain vastaisesti Sauli Niinistön (Niinistön valitsijayhdistys) johdolla.

Viimeksi Väyrynen esitti väitteen puheessaan Ylen presidentinvaalien yksilötentissä maanantaina 8.1. Sanantarkasti Väyrynen sanoi seuraavasti:

– Hän [Niinistö] ajoi perustuslakia rikkoen Suomen osaksi euroaluetta. Mehän olemme tästä joutuneet kovasti kärsimään taloudellisesti. Meillä on ollut suuri työttömyys. On jouduttu leikkaamaan valtion ja kuntien menoja. On jouduttu ottamaan velkaa ulkomailta myös maksaaksemme tukea Kreikalle ja muille euroalueen kriisimaille.

Myöhemmin samassa lähetyksessä Väyrynen täsmensi väitettään näin:

– Kyllä hänellä [Niinistö] on tässä kaksoisrooli, koska hän oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja vuonna 1994, jolloin käsiteltiin liittymissopimusta Euroopan unioniin. Ja silloin perustusvaliokunta totesi lausunnossaan, että liittymissopimuksen hyväksyminen ei voi vielä merkitä sitä, että Suomi olisi sitoutunut menemään talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen. Eli kun eduskunta teki päätöksen liittymissopimuksen hyväksymisestä, eduskunta nimen omaa ei päättänyt, että mennään euroon.

Väyrynen viittaa kommentissaan perustuslakivaliokunnan 7.10.1994 ulkoasiainvaliokunnalle antamaan lausuntoon liittymissopimuksesta. Siinä valiokunta totesi sanantarkasti seuraavasti:

– Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta. Tähän viitaten valiokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen.

Väyrysen väite Niinistön "kaksoisroolista" eli merkittävästä roolista Suomen viemisessä euroon on totuudenmukainen. Suomen liittymisestä euroalueeseen päätettiin eduskunnassa Paavo Lipposen (sd.) hallituksen aikana keväällä 1998. Äänestys käytiin hallituksen eduskunnalle antaman tiedonannon pohjalta. Niinistö toimi tuolloin kokoomuksen puheenjohtajana ja hallituksen valtiovarainministerinä. Niinistö taas toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuonna 1994, kun valiokunta antoi lausunnon EU-liittymissopimuksesta.

Tiitinen: "Perustuslakivaliokunta on aina oikeassa"

Siitä, mistä vuonna 1994 liittymissopimuksen yhteydessä todellisuudessa päätettiin, on kuitenkin olemassa erilaisia tulkintoja. Tätä vasten euroalueeseen liittymisen perustuslaillisuuden arvioiminen onkin jo monimutkaisempaa.

Väyrysen mukaan Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö myönsivät vuonna 1997, että päätös euroalueeseen liittymisestä tehtiin jo EU-liittymissopimuksen yhteydessä 1994, vaikka perustuslakivaliokunta näki tuolloin asian toisin. Väyrysen mukaan Lipponen ja Niinistö tulkitsivat täten liittymissopimuksen sisältöä väärin.

– Totta kai muodollisesti Niinistö ja Lipponen ovat hyvässä tilanteessa, kun Ville Itälän (kok.) johtama perustuslakivaliokunnan enemmistö [vuonna 1998] poliittisella päätöksellä siunasi tämän menettelyn. Mutta ei se tee sitä perustuslain mukaiseksi. Se oli perustuslain vastainen menettely, toisti Väyrynen Ylen vaalitentissä.

Eduskunnan pääsihteerinä vuosina 1992-2015 toimineen Seppo Tiitisen mukaan hallitus menetteli asiassa perustuslain mukaisesti. Tiitinen toimi eduskunnassa myös Perustuslakikomitean 2000:n pysyvänä asiantuntijana vuosina 1992-1999.

Tiitinen viittaa Väyrysen tavoin perustuslakivaliokunnan vuonna 1998 antamaan lausuntoon, jonka mukaan hallituksen toimintatavassa ei ollut moitittavaa.

– Minun ymmärtääkseni perustuslakivaliokunnan kanta oli selvä, vaikka se vähän erosi vuoden 1994 kannanotosta. Mutta perustuslakivaliokuntakin voi muuttaa kantaansa, Tiitinen kertoo Ylelle.

Tiitinen sanoo, että kanta minkä perustuslakivaliokunta kussakin asiassa ottaa, "on se kanta, jolla on merkitystä ja muilla ei".

– Jos Paavo Väyrynen väittää, että perustuslakivaliokunta on ollut väärässä, niin oli väärässä tai ei, Suomen järjestelmässä perustuslakivaliokunta on aina oikeassa, Tiitinen sanoo.

Professori: Lausunnot "vain politiikkaa"

Niin ikään Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen tyrmää Väyrysen väitteen. Toisin kuin Tiitinen, hän lähestyy väitettä ensisijaisesti EU-oikeuden näkökulmasta.

Ojasen mukaan Euroopan unionin jäsenvaltiolla on vuonna 1992 solmitun Maastrichtin sopimuksen mukaan oikeudellinen velvollisuus osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen, jos se täyttää kaikki siihen vaadittavat edellytykset.

– Toisin kuin talous- ja rahaliiton ulkopuolelle aikoinaan jääneet Iso-Britannia ja Tanska, Suomi ei tehnyt vuoden 1994 liittymissopimukseen erillisiä varaumia, kuten esimerkiksi pöytäkirjoja, jotka olisivat sulkeneet maan ulos talous- ja rahaliitosta, Ojanen huomauttaa.

Ojasen mielestä Suomen eurojäsenyyden oikeudelliset asiat olivat siis ratkaistu jo vuonna 1994. Hänen mukaansa eduskunta haki aikoinaan EMU -päätöksellään vain poliittista hyväksyntää.

– Kaikki muut, kuten myös muun muassa perustuslakivaliokunnan lausunnot asiasta, ovat olleet politiikkaa. Niillä ei sinällään ole ollut enää mitään oikeudellista merkitystä.
https://yle.fi/uutiset/3-10014706

Hallituspuolueillahan taitaa aina olla perustuslakivaliokunnassa enemmistö eli Suomi on kiva banaani-tasavalta.

Banaani-tasavalloissa yleensä diktaattori päättää mikä on maan perustuslaki mutta Suomen versiossa banaani-tasavallasta hallituksessa olevien puolueiden edustajat päättävät mikä on niiden mielestä kulloinkin hyvä perustuslain tulkinta.

Suomen perustuslaki on niinkuin hallituspuolueisiin kuuluvat ja uudelleenvalintaansa ja puolueidensa hallituksessa ministereinä olevia puheenjohtajia miellyttämään pyrkivät kansanedustajat kulloinkin poliittisesti päättävät.

Lisäksi tuo uutinen vahvistaan jälleen sitä että Suomi hoiti EU-neuvottelunsa todella osaamattomasti eli sinne oli Brysseliin lähetetty kielitaidottomia henkilöitä ja jees-miehiä joille kävi kaikki.

Tuollainen on suomen "eliitti" eli jees-miehiä jotka nyökyttelevät isommilleen eli ennen Neuvostoliitolle ja nyt EU:lle ja asiantuntemus on luokkaa olematon.


Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

Pekka Koskenkorva

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 437
 • Liked: 1183
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #188 : 11.01.2018, 20:19:50 »
Verovaroilla kustannetut faktantarkastajat selvittivät kahden (2) asijaintuntijain voimalla lopullisen ja ainoan totuuden. Piste. Väyrynen tyrmätty. Lopullisesti. Ja sitten vaan kaikki äänestämään Saulia!

Lainaus
Paavo Väyrysen usein toistamalle väitteelle tyrmäys asiantuntijoilta – Niinistö ei vienyt Suomea euroon perustuslakia rikkoen

Selvitimme, pitääkö Paavo Väyrysen väite Suomen liittymisprosessista euroalueeseen paikkansa.

Valitsijayhdistyksensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on toistellut vaalikeskusteluissa ja blogissaan useaan kertaan väitettä, jonka mukaan Suomi vietiin 1990-luvulla euroalueeseen perustuslain vastaisesti Sauli Niinistön (Niinistön valitsijayhdistys) johdolla.

Viimeksi Väyrynen esitti väitteen puheessaan Ylen presidentinvaalien yksilötentissä maanantaina 8.1. Sanantarkasti Väyrynen sanoi seuraavasti:

– Hän [Niinistö] ajoi perustuslakia rikkoen Suomen osaksi euroaluetta. Mehän olemme tästä joutuneet kovasti kärsimään taloudellisesti. Meillä on ollut suuri työttömyys. On jouduttu leikkaamaan valtion ja kuntien menoja. On jouduttu ottamaan velkaa ulkomailta myös maksaaksemme tukea Kreikalle ja muille euroalueen kriisimaille.

Myöhemmin samassa lähetyksessä Väyrynen täsmensi väitettään näin:

– Kyllä hänellä [Niinistö] on tässä kaksoisrooli, koska hän oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja vuonna 1994, jolloin käsiteltiin liittymissopimusta Euroopan unioniin. Ja silloin perustusvaliokunta totesi lausunnossaan, että liittymissopimuksen hyväksyminen ei voi vielä merkitä sitä, että Suomi olisi sitoutunut menemään talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen. Eli kun eduskunta teki päätöksen liittymissopimuksen hyväksymisestä, eduskunta nimen omaa ei päättänyt, että mennään euroon.

Väyrynen viittaa kommentissaan perustuslakivaliokunnan 7.10.1994 ulkoasiainvaliokunnalle antamaan lausuntoon liittymissopimuksesta. Siinä valiokunta totesi sanantarkasti seuraavasti:

– Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta. Tähän viitaten valiokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen.

Väyrysen väite Niinistön "kaksoisroolista" eli merkittävästä roolista Suomen viemisessä euroon on totuudenmukainen. Suomen liittymisestä euroalueeseen päätettiin eduskunnassa Paavo Lipposen (sd.) hallituksen aikana keväällä 1998. Äänestys käytiin hallituksen eduskunnalle antaman tiedonannon pohjalta. Niinistö toimi tuolloin kokoomuksen puheenjohtajana ja hallituksen valtiovarainministerinä. Niinistö taas toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuonna 1994, kun valiokunta antoi lausunnon EU-liittymissopimuksesta.

Tiitinen: "Perustuslakivaliokunta on aina oikeassa"

Siitä, mistä vuonna 1994 liittymissopimuksen yhteydessä todellisuudessa päätettiin, on kuitenkin olemassa erilaisia tulkintoja. Tätä vasten euroalueeseen liittymisen perustuslaillisuuden arvioiminen onkin jo monimutkaisempaa.

Väyrysen mukaan Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö myönsivät vuonna 1997, että päätös euroalueeseen liittymisestä tehtiin jo EU-liittymissopimuksen yhteydessä 1994, vaikka perustuslakivaliokunta näki tuolloin asian toisin. Väyrysen mukaan Lipponen ja Niinistö tulkitsivat täten liittymissopimuksen sisältöä väärin.

– Totta kai muodollisesti Niinistö ja Lipponen ovat hyvässä tilanteessa, kun Ville Itälän (kok.) johtama perustuslakivaliokunnan enemmistö [vuonna 1998] poliittisella päätöksellä siunasi tämän menettelyn. Mutta ei se tee sitä perustuslain mukaiseksi. Se oli perustuslain vastainen menettely, toisti Väyrynen Ylen vaalitentissä.

Eduskunnan pääsihteerinä vuosina 1992-2015 toimineen Seppo Tiitisen mukaan hallitus menetteli asiassa perustuslain mukaisesti. Tiitinen toimi eduskunnassa myös Perustuslakikomitean 2000:n pysyvänä asiantuntijana vuosina 1992-1999.

Tiitinen viittaa Väyrysen tavoin perustuslakivaliokunnan vuonna 1998 antamaan lausuntoon, jonka mukaan hallituksen toimintatavassa ei ollut moitittavaa.

– Minun ymmärtääkseni perustuslakivaliokunnan kanta oli selvä, vaikka se vähän erosi vuoden 1994 kannanotosta. Mutta perustuslakivaliokuntakin voi muuttaa kantaansa, Tiitinen kertoo Ylelle.

Tiitinen sanoo, että kanta minkä perustuslakivaliokunta kussakin asiassa ottaa, "on se kanta, jolla on merkitystä ja muilla ei".

– Jos Paavo Väyrynen väittää, että perustuslakivaliokunta on ollut väärässä, niin oli väärässä tai ei, Suomen järjestelmässä perustuslakivaliokunta on aina oikeassa, Tiitinen sanoo.

Professori: Lausunnot "vain politiikkaa"

Niin ikään Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen tyrmää Väyrysen väitteen. Toisin kuin Tiitinen, hän lähestyy väitettä ensisijaisesti EU-oikeuden näkökulmasta.

Ojasen mukaan Euroopan unionin jäsenvaltiolla on vuonna 1992 solmitun Maastrichtin sopimuksen mukaan oikeudellinen velvollisuus osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen, jos se täyttää kaikki siihen vaadittavat edellytykset.

– Toisin kuin talous- ja rahaliiton ulkopuolelle aikoinaan jääneet Iso-Britannia ja Tanska, Suomi ei tehnyt vuoden 1994 liittymissopimukseen erillisiä varaumia, kuten esimerkiksi pöytäkirjoja, jotka olisivat sulkeneet maan ulos talous- ja rahaliitosta, Ojanen huomauttaa.

Ojasen mielestä Suomen eurojäsenyyden oikeudelliset asiat olivat siis ratkaistu jo vuonna 1994. Hänen mukaansa eduskunta haki aikoinaan EMU -päätöksellään vain poliittista hyväksyntää.

– Kaikki muut, kuten myös muun muassa perustuslakivaliokunnan lausunnot asiasta, ovat olleet politiikkaa. Niillä ei sinällään ole ollut enää mitään oikeudellista merkitystä.
https://yle.fi/uutiset/3-10014706


"– Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta. Tähän viitaten valiokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen."


Tätä jäin pohtimaan "edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta". Eli, jos tuo myötävaikutus tarkoittaa normaalia perustuslakiesitystä ja vähintään 2/3 enemmistöä, on Väyrynen oikeassa.

Asiaa sotkee se, että Euro siunattiin 135 - 61 äänin tavanomaisessa hallituksen luottamusäänestyksessä ja 135 on juuri niukasti yli kaksi kolmasosaa 200:sta, koska hallitus oli juuri silloin noin iso. Allaolevassa linkissä lisätiedot.

http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1998/17.huhtikuu/EMU1598.HTM

Eli Sauli Niinistö saattaa uskotella itselleen niin, että Euro olisi saanut myös perustuslain säätämistä edellyttävän kannatuksen. Niinistö otti heti nuo numerot esiin, kun Väyrynen mainitsi asiasta.

Mutta hyökkäys on kyllä kovaa Huhtasaarta ja Väyrystä kohtaan. Koska vaalien jälkeenkin on elämää, ja Väyrynen palaa joka tapauksessa kotimaan politiikkaan, kannattaa ennemmin pyrkiä rakentamaan yhtenäisyyttä isänmaallisten rintamalla.

Taakanjakomekanismi-äänestyksessä Väyrynen äänesti tyhjää. Hän perustelee asiaa niin, että on 2 tapaa vastustaa asiaa äänestyksissä. Joko äänestää tyhjää tai vastaan. Väyrysen ryhmä äänesti ryhmäkurilla "kyllä" eli hän protestoi ryhmän kantaa vastaan. Väyrysen linja on se, että Pohjois-Afrikkaan pitää perustaa leirejä ja tutkia siellä sattuuko jollain olemaan oikeus turvapaikkaan.

Vapaata tutkivaa journalismia jo heinäkuusta 2017. Youtube-kanavani osoite on:

https://www.youtube.com/channel/UCskZfrFiCobepD6pQx7I99A

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 918
 • Liked: 450
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #189 : 11.01.2018, 20:23:54 »
Lainaus
Professori: Lausunnot "vain politiikkaa"
https://yle.fi/uutiset/3-10014706

Näin se menee, eli Väyrynen on oikeassa ja professorien puheita saa uskoa ken haluaa?
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 995
 • Liked: 4234
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #190 : 11.01.2018, 20:37:53 »
Lainaus
– Jos Paavo Väyrynen väittää, että perustuslakivaliokunta on ollut väärässä, niin oli väärässä tai ei, Suomen järjestelmässä perustuslakivaliokunta on aina oikeassa, Tiitinen sanoo.
...
Ojasen mielestä Suomen eurojäsenyyden oikeudelliset asiat olivat siis ratkaistu jo vuonna 1994. Hänen mukaansa eduskunta haki aikoinaan EMU -päätöksellään vain poliittista hyväksyntää.

Olisikohan aika siirtyä perustuslakituomioistuimeen, niin kuin Saksassa? Vai meniköhän sen tarve jo ohi. Martin Scheinin, Tuomas Ojanen ja Veli-Pekka Viljanen siellä olisivat kuitenkin.

En muista tarkkaan mitä EMU:n 3. vaiheesta tuolloin sanottiin, mutta on sellainen fiilis, että suomalaisia saatettiin kusta siinä äänestyksessä silmään.

Eli voi olla, että Niinistö ei ollutkaan yhtenä pääjehuna viemässä Suomea euroon perustuslain vastaisesti, vaan lorottamalla linssiin? Saattoi olla aika kallis mieliteko näillä euro-internatsionalisteilla.
"hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"  - Ylikomisario twiittaa
"Kaikki on rasismia tai putinismia, paitsi mokutus"

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 809
 • Liked: 11175
 • Impivaaran mylvivä härkä
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #191 : 11.01.2018, 22:11:24 »
Katselin Monokulttuurin skriimin, jossa Väyrynen puheli tunnin verran. Globalismista tuntui olevan hyvin perillä ja muutenkin Väyrysen tietotaito on aivan omaa luokkaansa verrattuna Huhtasaareen. Tiedustelulain selvä vastustaminen vie vaakakupin sille puolelle, että aionkin sittenkin äänestää Väyrystä enkä Huhtasaarta. Toisaalta en luota Väyryseen sitä vähääkään, mitä Huhtasaareen, mutta noh, heitetään ääni siitä huolimatta Väykälle vaalipäivänä näillä tiedoilla.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 713
 • Liked: 5695
 • 'Ihmiskunta on kotoisin Karjalasta'
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #192 : 11.01.2018, 22:16:31 »
^ Kuulehan toveri, tuo kirjoitus oli kuin minun sulkakynällä.kirjoitettu! Järki ja logiikka sanoo Laura, mutta sydän ja sielu Väykkä! Se on vaan niin kova...
'Mua kapeat sielut kauhistaa: / heiss' ei hyvä ei paha sijaa saa'
'Yksikään voittaja ei usko sattumaan.'

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 542
 • Liked: 4075
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #193 : 11.01.2018, 22:23:42 »
Minusta taas Paavo on liian YK-myönteinen, ilmastonmuutoshysteerinen ja ajaa jotain ihmiskuntapolititikkaa, joka on käsittäkseni vain pseudonyymi globalismille.

Puhujana ja politiikan ammattilaisena hän on tietysti aivan eri tasoa kuin Laura.
Another cause of revolution is difference of races which do not at once acquire a common spirit; for a state is not the growth of a day, any more than it grows out of a multitude brought together by accident.

Hence the reception of strangers in colonies has generally produced revolution.
- Aristoteles

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 469
 • Liked: 9839
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #194 : 11.01.2018, 22:37:49 »
Jos olisi mahdollista elää vain eilistä...

Tätä hetkeä ja huomista kovinkaan moni näe, Laura näkee vielä ylihuomisenkin, ilman lääkitystä.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 134
 • Liked: 13583
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #195 : 11.01.2018, 22:44:20 »
Paavo on ollut politiikassa aina, tai ainakin viiskytä vuotta, ja sikana.

Olisi voinut eturintamassa estää sen, mitä nyt väittää vastustavansa.

Edes sanoa jotain. Mutta ei.

Pkymppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 223
 • Liked: 442
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #196 : 11.01.2018, 22:46:37 »
^ Kuulehan toveri, tuo kirjoitus oli kuin minun sulkakynällä.kirjoitettu! Järki ja logiikka sanoo Laura, mutta sydän ja sielu Väykkä! Se on vaan niin kova...

 Ääni Väyryselle, on tyhjä ääni ääntenlaskennan jälkeen. Ääni Huhtasaarelle luetaan vielä ääntenlaskennan jälkeenkin, vuosikymmeniä.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 22:51:45 kirjoittanut Pkymppi »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 134
 • Liked: 13583
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #197 : 11.01.2018, 22:55:05 »
Sinänsä superhupaisaa, ja kuvaavaa että Suomen monikulttuurinen alamäki alkoi  diktaattori Siad Barren valioväestä, jotka yllättäen -91 hatkasivat ent. Neuvostoliitosta reaalisosialismia.

Johanna Suurpää, heidän pelastajansa,  saa varmaan vielä patsaan, en tosin tiedä mille mantereelle.

Moninkertainen lastenraiskaaja ja murhaaja Abdilkadir oli yksi johannan pelastamista.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 134
 • Liked: 13583
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #198 : 11.01.2018, 23:09:54 »
^ Kuulehan toveri, tuo kirjoitus oli kuin minun sulkakynällä.kirjoitettu! Järki ja logiikka sanoo Laura, mutta sydän ja sielu Väykkä! Se on vaan niin kova...

 Ääni Väyryselle, on tyhjä ääni ääntenlaskennan jälkeen. Ääni Huhtasaarelle luetaan vielä ääntenlaskennan jälkeenkin, vuosikymmeniä.

Ääni Huhtasaarelle on kymmenen kertaa parempi kuin nil, tai ääni nilkeille.

Aika antaa viestiä. Paavolla on politiikan huipulla ollut aikaa, mutta mihin on tultu?

Protesti, en muuta väitä. Olisiko jo aika. Onko meillä aikaa?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 134
 • Liked: 13583
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #199 : 11.01.2018, 23:15:02 »
Ja, heh heh, jos 12 vuotta Halosta selvittiin, niin Huhtasaari ei voi mokata. Olkoon sitten kokematon. Joutuu virkaläskit töihin.

Bellerofon

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 369
 • Liked: 504
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #200 : 11.01.2018, 23:15:56 »
Lainaus
Professori: Lausunnot "vain politiikkaa"
https://yle.fi/uutiset/3-10014706

Näin se menee, eli Väyrynen on oikeassa ja professorien puheita saa uskoa ken haluaa?
Tämä kaikki siis yli 20v sitten. Ihan sama, who cares, sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee - on tämän kansan mielipide vanhoihin monimutkaisiin asioihin. Ja se on aivan oikein. Vääryyksiin on puututtava siinä hetkessä, kun ne tapahtuvat eikä jäädä vuosikymmenien jälkeen TV:n tenteissä ruikuttamaan. Väykästä tulee mieleen B-luokan leffojen naisosaan pyrkinyt tähtönen, joka nyt vuosien jälkeen havahtui #metoo kamppikseen ja sylkee pahaa oloaan kaikkien niskaan.
 Mielestäni oli Väyryseltä virhe lähteä soittamaan tätä levyä, joka on yhtä tuore ja virkistävä kuin lambada. Levyn b-puoli on varattu ”mediapeliä” hitin uusversiolle.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 069
 • Liked: 2556
 • Pallero
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #201 : 11.01.2018, 23:40:05 »
Luin juuri kolmessa päivässä loppuun Jarmo Korhosen kirjoittaman 786 sivuisen kirjan Väyrysen Valtakunta. Jo teinipoika ajoista lähtien reilun 20-vuoden takaa muodostamani käsitys Väyrysestä vain vahvistui kirjan luettuani. Vituttaa vaan entistä enemmän kun monet ovat antamassa täällä Hommallakin äänensä Väyryselle. Teitä muuten kusetetaan ja rankasti!!

Kannattaa lukea tämä kirja http://media.bonnierbooks.fi/sample-pages/9789513177454_lukun.pdf
”Väyrynen on itse tyypillinen poliitikko, joka on aina ollut valmis myymään periaatteensa, jos saa sillä valtaa. Esimerkiksi Euroopan perustuslakia hän vastusti kiihkeästi vuosikaudet, mutta ministerinä hän käänsi takkinsa täysin ja ryhtyi kannattamaan sitä.” Paavo Väyrysen ex-avustaja Johannes Alaranta 26.01.2016

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #202 : 12.01.2018, 02:06:31 »
Luin juuri kolmessa päivässä loppuun Jarmo Korhosen kirjoittaman 786 sivuisen kirjan Väyrysen Valtakunta. Jo teinipoika ajoista lähtien reilun 20-vuoden takaa muodostamani käsitys Väyrysestä vain vahvistui kirjan luettuani. Vituttaa vaan entistä enemmän kun monet ovat antamassa täällä Hommallakin äänensä Väyryselle. Teitä muuten kusetetaan ja rankasti!!

Kannattaa lukea tämä kirja http://media.bonnierbooks.fi/sample-pages/9789513177454_lukun.pdf

Se että Keskustan Jarmo Korhonen haukkuu Väyrystä ei mitenkään yllätä.

Keskustasta löytyy myös varmasti kymmenittäin lähteitä jotka vihaavat Väyrystä esimerkkeinä vaikkapa Seppo "mari kiviniemen taustapiru joka AINA lähtee liberaalien kanssa marjaan" Kääriäinen ja Mauri "tuulivoima-tariffit ja vävypoika joka on tuulivoima-bisneksessa asiantuntijana suosittelemassa niitä" Pekkarinen puhumattakaan Kiviniemestä ja Lehtomäestä.


Taustaa:

Lainaus
Jarmo Korhonen Väyrysen uudesta puolueesta: ”Historian vakavin uhka keskustalle”
Jarmo Korhosen mukaan Paavo Väyrysellä on käsissään kaikki valtit.
Julkaistu: 8.2.2016 11:29

Politiikka Ex-puoluesihteeri Korhonen (kesk) kiistää jyrkästi, että hän toimisi Paavo Väyrysen (kesk) puoluehankkeen taustalla.
Entinen keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoo, että puolueen kunniapuheenjohtajan, euroedustaja Paavo Väyrysen puoluehanke on ”historian vakavin uhka keskustalle.”

– Tähän mennessä vakavin tilanne oli 1970 ja 2011. 70-luvulla puolueen pelasti presidentti Urho Kekkonen hajottaessaan eduskunnan kahdesti, minkä seurauksena SMP:n kannatus laski. 2011 keskustan kannatus putosi 15,8 prosenttiin, mutta Väyrynen pelasti puolueen vuoden 2012 presidentinvaaleissa, räväköistä näkemyksistään tunnettu Korhonen sanoo.

– Jos Väyrynen ei olisi ollut ehdolla 2012, keskusta olisi notkahtanut paljon syvemmälle.

Väyrynen ei vuoden 2012 presidentinvaaleissa päässyt toiselle kierrokselle. Hän teki kuitenkin hyvän ja perusteellisen kampanjan, joka innosti lamaannuksessa olevaa keskustaväkeä.

Puolueiden kannatukset uusjakoon

Korhonen korostaa, että suomalaisen politiikan mannerlaatat ovat olleet isossa liikkeessä jo vuosikymmenen ajan.
– Keskustan, sdp:n ja ps:n kannatuksen heilahteluväli on yli kymmenen prosenttiyksikköä, kokoomuksella 5 %-yksikköä, hän sanoo.

– Äänestäjistä vain hyvin pieni osa on puolueen jäseniä. Eivät ne ole puolueen jäseniä, jotka tekevän vallan puolueessa vaan yhden päivän äänestäjiä. Väyrynen voi tehdä seuraavista eduskuntavaaleista vaikka kansanäänestyksen eurosta eroamiseksi, jos kansanäänestystä ei muuten tule, Korhonen sanoo.

Väyrysen uusi kansallispuolue tähtää puhtaasi seuraaviin eduskuntavaaleihin.

– Uskon, että hän linjaa jo lähikuukausien aikana politiikkansa sellaiseksi, mikä miellyttää ja vastaa suurimman osan Salpausselän pohjoispuolisen keskustaväen käsitystä siitä, minkälaista politiikan tulee olla, Korhonen sanoo.

Korhonen ja Väyrynen vierekkäin vuonna 2010.

Korhosen mukaan Väyrysellä on käsissään kaikki valtit.

– Vahva euro, joka tuhoaa Suomen taloutta, aluepolitiikka eli keskittäminen, mikä kärjistyy nyt, kun kaikki barometrit näyttävät, että Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi tyhjenevät.

– Ja on maatalouspolitiikka. Miksi Suomen maatalouden pitää kärsiä siitä, että autamme Ukrainan kansaa, Korhonen luettelee ja viittaa maatalouden kohdalla EU:n pakotepolitiikkaan


Korhonen uskoo, että Väyrysen puolue saa ilmaa siipiensä alle myös jihadistien terrorista, koska isku Suomessa on ”vain ajan kysymys.”

– Mihin suomalainen yhteiskunta menee? Ensimmäisen iskun jälkeen Suomi ei ole entisensä. Se on valitettavaa todellisuutta, joka on koettu monissa Euroopan maissa.

”Soini on hallituksen panttivanki”

Korhonen ennustaa, että Suomen politiikan kenttä muuttuu samalla tavalla kuin 110 vuotta sitten.

– Joudutaan asennoitumaan uudelleen Venäjään ja joudutaan asennoitumaan uudelleen Euroopan unioniin.

Se miten tämä kaikki liittyy Väyryseen, on Korhosen mukaan yksinkertaista.

– Nyt tulee sitten yksi poliitikko, joka on selvästi erilainen kuin muut. Mitä se Timo Soinikin tekee, kun pitäisi linjata, erotaanko eurosta vai ei? Soini on hallituksen panttivankina. Ja Väyrynen sanoo, että ulos vaan eurosta ja 30-40 prosenttia suomalaisista on samaa mieltä, Korhonen täräyttää.

– Jo seuraavien kuukausien aikana joudutaan vertaamaan Väyrysen linjauksia Sipilän linjauksiin. Tunnen Paavon sen verran hyvin, että hän on jo viikonlopun aikana hakannut kasaan uutta ohjelmaa, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan Venäjä tulee olemaan politiikan uusjaossa samanlainen kohtalon kysymys samalla tavalla kuin 1944.

– Kun Neuvostoliitto hajosi tuli, seurasi 20 vuoden rauhallinen jakso, mutta nyt se on ohi. Tämä tekee sen, että kaikkien puolueiden on mietittävä strategioitaan, miten Venäjään asennoidutaan.

– Kannattaa muistaa, että kun YYA-sopimus todettiin lakanneeksi joulukuussa 1991, niin vain puolitoista kuukautta myöhemmin päätettiin presidentti Mauno Koiviston johdolla, että haetaan EU-jäsenyyttä. Nyt ollaan ajautumassa samanlaiseen tilanteeseen, että millä puolueet hakevat kannatuksensa ja siinä on sitten Väyrysen kansallinen suomalaispuolue.

”Puolue saa täydet listat”

Korhonen uskoo, että Väyrysen puolue onnistuu keräämään täydet ehdokaslistat kaikissa vaalipiireissä.

– Keskustassa on siten kolme puoluetta: perussuomalaiset, itse keskusta ja Väyrysen puolue.

– Olen tehnyt 25 vuotta tätä työtä ammatikseni ja voin sanoa, että Väyrysen puolue on vaihtoehto. Ei keskustalla ole ollut näin kovaa vaihtoehtoa koskaan aikaisemmin, koska Väyrynen on ollut aina sisällä. Väyrynen tulee ja sanoo, että näinkin voitaisiin tehdä. Eikä kukaan epäile, etteikö hän olisi uskottava, etteikö hän osaisi sitä hommaa.

Korhosen mukaan Väyrysen heittämä haaste on perussuomalaisille vielä kovempi kuin keskustalle.

– Veikkaan, ettei Soini ole koskaan arvellutkaan, että tulee joku häntä EU-kriittisempi henkilö. Ja Väyrynen voi kysyä, että missä se Soini oli, kun Suomi liittyi Euroopan yhteisöön? Ei Soini ollut silloin missään, mutta Väyrynen vastusti jo silloin kiihkeästi Euroopan unionia.

”Pikku Väyrynen vyöryttää nyt mäen päällä isoa lumipalloa”

Korhonen kertoo miettineensä paljon sitä, miten ehdokasasettelu Väyrysen puolue vastaan keskusta tai vaikka perussuomalaiset tulee menemään seuraavissa vaaleissa.

Korhosen esimerkissä keskustan istuva kansanedustaja on päättänyt pysyä keskustassa.

– No, sieltä asetetaan kansalaispuolueen ehdokkaaksi vaikka terveyskeskuslääkäri, joka on ollut keskustan valtuustoryhmässä ja odottanut tilaisuuttaan. Nyt sille avautuu uusi tie keskustalaisella politiikalle. Ja sitten Väyrynen tulee paikalle kehumaan tätä ehdokasta ja haukkuu samalla istuvan kansanedustajan, että siellä sekin istuu city-liberaalien joukossa.

Korhosen mukaan tulevassa asetelmassa keskustan ”ainoa pelastus” on se, että he oivaltaisivat, että Väyrynen pitäisi saada takaisin puolueen toimintaan.

– Näen tämän niin, että pikku Väyrynen pyörittää nyt mäen päällä isoa lumipalloa alas rinnettä. Seppo Kääriäinen ymmärtää tämän hyvänä strategina. Hän näkee tämän tilanteen syntyvän. Puoluejohdossa ei ole yhtään konservatiivia tällä hetkellä ja hallituksessakin kaikki keskustaministerit ovat liberaaleja, Korhonen laukoo.

– Ainut neuvo mitä minulla on, on se, että kyllä nyt kannattaa ostaa kahvi ja pulla ja istua Väyrysen kanssa alas monta päivää. Tämä on kuin vanha avioliitto, joka on huonossa tilassa. Ei kannattaisi päästää hajoamaan, koska kaikki omaisuus menee, Korhonen laukoo.

Pahinta on keskustan kannalta on Korhosen mukaan se, että ”väyrysläiset” jäävät toistaiseksi puolueeseen.

– Riitahan tulee vasta 2018, kun eduskuntavaalien listoja ryhdytään panemaan kasaan. Silloin sadoissa keskustajärjestöissä on riita päällä, kun pitäisi erottaa ne Väyrysen listalle menijät.

Politiikan opportunistit

Korhosen mukaan Väyrysen laariin sataa sekin, että politiikka on tunnetusti laji, jossa opportunisteja riittää.

– Timo Soinin ongelma on siinä, että jos ps:n kannatus on kymmenen prosenttia, niin eduskuntaryhmästä puolet on tipahtajia. Ne alkaa miettiä, että olisiko tarjolla joku toinen tie? Sama tapahtuu tietysti keskustassa, kun kannatus tulee laskemaan.

Korhosen mukaan kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (kd) on hyvä esimerkki poliittisesta laskelmoinnista.

– Kankaanniemi on selkeä esimerkki kepun johdolle. Entisestä kd:n puheenjohtajasta tuli persujen kansanedustaja. Se löysi uuden kotinsa heti.

Julkisuudessa on esiintynyt arvioita, joiden mukaan Korhonen häärii vahvasti Väyrysen puoluehankkeen taustalla. Korhonen kiistää asian jyrkästi.

– Ei pidä paikkaansa. En ole Paavon kanssa jutellut sanaakaan sitten lokakuun 2014. Silloin puhuttiin puhelimessa. Tavannut olen viime keväänä Maaseudun säätiön kokouksessa terve, terve -pohjalta. Joitain tekstareita ja sähköposteja ollaan vaihdettu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001114077.htmlHuomiona että asema jonka Juha Sipilä tarjoaa keskustassa tavallisille keskustalaisille on sama äänettömän yhtiömiehen asema jota Timo Soini tarjosi maahanmuuttokriittisille.


Ennen keskusta on päättänyt mnisterit äänestämällä.
Nyt Juha Sipilä päätti liberaalien neuvonanatajiensa kanssa ketkä valitaan ministereiksi ja ilmoitti nimet ilmoitusasiana ja kaikki ovat eri tason liberaaleja.

Vanhanen on liberaali jonka mielestä ihmiset eivät saa ajatella että politiikkaan voi vaikuttaa äänestämällä.

Keskustan hölmöläiset ovat oikeasti ajatelleet että jos ovat tarpeeksi liberaaleja ja kopioivat vihreitä niin valloittavat kaupungit ja kaikenmailman kääriäiset ovat aina lähteneet liberaalien kelkkaan koska heille politiikka on vain valtapeliä juuri niinkuin politiikka oli vain valtapeliä Timo Soinille.


Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #203 : 12.01.2018, 02:39:43 »


Taakanjakomekanismi-äänestyksessä Väyrynen äänesti tyhjää. Hän perustelee asiaa niin, että on 2 tapaa vastustaa asiaa äänestyksissä. Joko äänestää tyhjää tai vastaan. Väyrysen ryhmä äänesti ryhmäkurilla "kyllä" eli hän protestoi ryhmän kantaa vastaan. Väyrysen linja on se, että Pohjois-Afrikkaan pitää perustaa leirejä ja tutkia siellä sattuuko jollain olemaan oikeus turvapaikkaan.

Toi Väyrysen idea leirien perustamisesta on hyvä jos ihmiset viedään mereltä noille leireille ja odottavat siellä tilanteen rauhoittumista ja palaavat sitten kotimaahansa.

Jos Väyrysen mielestä leireillä pitää alkaa jakelemaan turvapaikkoja niin silloin se turvapaikkojen myöntämisvalta siirtyy pois Suomelta eli siellä voi olla sitten Merkelin linja tai vuoden 2015 maahanmuuttoviraston sekoilu linja tai löysä EASO eli katastrofi jolloin miljoonat saavat turvapaikan ja oikeutuksen tulla eurooppaan koska jos siellä aletaan jakaa turvapaikkoja sadoin tuhansin niin tulijoita on miljoonia niille leireille joten vaikka Väyrysen ideana on että otetaan vain pakolaiskiintiön verran niin poliittinen paine siinä vaiheessa kun leirit ovat täynnä oltuaan magneettina ihmisille johtaa 100% varmasti siihen että pakolaiskiintiöiden lisäksi tuodaan satoja tuhansia vielä niiden päällekin eurooppaan.

Idea ei ole loppuun asti ajateltu:
-valtaa EI pidä luovuttaa pois
-uudet tuloväylät lisäävät muutenkin tulevien määrää
-toteutuessaan leirit houkuttaisivat enemmän kuin kreikan ja italian sekoilu yhteensä.

Ei hyvä asia.
Väyryselle miinusta.

Toisaalta Jussi Halla-ahokin esitti joskus samansuuntaisia ajatuksia eli poliitikoilla tuntuu olevan joku pakkomielle että pitää myöntää turvapaikkoja euroopasta.


EI tarvitse, Afrikassa on turvallisia maita paljon ja somaliassakin suurin osa alueista on turvallisia.Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

colt

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 93
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #204 : 12.01.2018, 08:02:46 »
Väyrynen on itsekin sekaantunut noihin mamu bisneksiin, pohjantähti opisto keminmaalla on järjestänyt  ja ilmeisesti vieläkin järjestää koulutusta maahanmuuttajille.
En kyllä osta tätä Väyrysen nuivistumista, nähnyt maahanmuuttokriittisyyden viimeisenä mahdollisuutena saada sivuraiteille ajautuneensa uraansa nostetta.

« Viimeksi muokattu: 12.01.2018, 08:05:08 kirjoittanut colt »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 244
 • Liked: 2497
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #205 : 12.01.2018, 14:03:21 »
Kyllä mä uskon, että Väyrynen on kriittisyydessään tosissaan, vaikka olisi tehnyt osittain bisnestä tällä yhteiskunnallisella hullutuksella. Hän näkee silti tosiasiat sellaisina kuin ne ovat yllättävän hyvin, ja tähän tarkkanäköisyyteen voi luottaa.

Mielipide/kanta ja välillä jopa vakaumus voi elämässä muuttua; tärkeää silloin olisi mielestäni pystyä perustelemaan itselleen ja muille tätä muutosta. Takinkääntöväitteet sinällään eivät siis ole yksinomaan mikään huono asia.

Molemmat, sekä Väyrynen että Huhtasaari, ovat hyviä vaihtoehtoja, sen mukaan pitää mennä, mitä sydän ja sielu sanoo. Usein ne ovat oikeammassa kun logiikka. Pitää tulla se kuuluisa 'gut feeling'.
Mitä tähteys merkitsee? Yhteiskunnassamme on joskus vaikeaa saada kiinni siitä, mitä oman paikkansa täyttäminen tarkoittaa. Jokainen pyrkii sen sijaan olemaan supertähti. Supertähden lahjoilla voidaan voittaa pelejä, mutta tiimin voimalla voidaan voittaa mestaruuksia.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #206 : 13.01.2018, 02:36:39 »
Lainaus
Usu-gallup: Suomalaiset haluavat Haaviston toiselle kierrokselle

Perjantai 12.1.2018 klo 05.00

Suomalaiset haluavat vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston vaalien toiselle kierrokselle, selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.
Suomalaiset haluavat nähdä presidentinvaalien toisella kierroksella vihreiden Pekka Haaviston, selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.
Suomalaiset haluavat nähdä presidentinvaalien toisella kierroksella vihreiden Pekka Haaviston, selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä. (JENNI GÄSTGIVAR)

Gallupissa kysyttiin tuhannelta suomalaiselta mieluisinta vastaehdokasta Sauli Niinistölle, jos presidentinvaalit eivät ratkea ensimmäisellä kierroksella.

Vastaajista 32 prosenttia haluaa nähdä toisella kierroksella Haaviston.

Seuraavaksi mieluisimmat vastaehdokkaat Niinistölle olisivat vastaajien mielestä valitsijayhdistyksen keskustataustainen Paavo Väyrynen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari.

Väyrysen ja Huhtasaaren kannatus kyselyssä oli 11 prosenttia.

Keskustan kannattajista useampi toivoo mieluummin Väyrystä kuin puolueen omaa ehdokasta Matti Vanhasta toiselle kierrokselle. Keskustalaisista 31 prosenttia kannattaa Väyrystä, 29 prosenttia vanhasta.

Myös vasemmistopuolueissa puolueuskollisuus varisee. SDP:n kannattajista 36 prosenttia toivoo Haavistoa toiselle kierrokselle, mikä jättää Tuula Haataisen toiselle sijalle.

Haaviston kannatus on vahvinta vihreissä ja vasemmistoliitossa.

Tietoykkönen haastatteli tuhatta suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on reilu kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801122200663116_pi.shtml

Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 154
 • Liked: 1007
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #207 : 13.01.2018, 02:54:45 »
Väyrynen on äänestämiskäyttäytymisensä huomioon ottaen vain uusi "varaventtiili" (kuten Soini) kansalaisille muutamaksi vuodeksi. On jopa hallituksen ja median "hyväksymä".

Äänesti EU-parlamentissa mm:
- Unkaria vastaan rikkomusmenettelyn puolesta (maahanmuutto, Unkari aloitti isolla äänellä hallitsemattoman maahanmuuton vastustamisen).
- Halusi Kreikan rahaliittoon, vaikka tiesi ongelmista.

Olisi edes esittänyt hieman ns. "tehokasta katumista" (Paavohan ei tee virheitä), voisi tilanne olla hieman uskottavampi.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2018, 03:20:37 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #208 : 13.01.2018, 03:03:35 »
Lainaus
Paavo Väyrynen: Media paapoo presidenttiä

Perjantai 12.1.2018 klo 21.26

Väyrysen mukaan tasavallan presidenttiä koskevia epäedullisia asioita ei nosteta esille mediassa.
Paavo Väyrynen on tyytyväinen vaalikampanjaansa.

Presidenttikisassa mukana oleva Paavo Väyrynen kertoo, että hänen mukejaan on kaupattu tuhansia ja kampanja on myötätuulessa.

- Mukit tulevat Kiinasta, mutta painotyö on suomalaista perheyrityksen osaamista. Tunnetuista ihmisistä Pirkko Turpeinen ja Aune Mänttäri ovat takanani.

Väyrysen mukaan media paapoo istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä.

- Hänelle epäedullisia asioita ei nosteta esille. Koko Suomi 100 -juhla on tukenut Niinistön kampanjaa, Väyrynen sanoo.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801122200665560_pi.shtml


Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 951
 • Liked: 8400
  • Profiili
Vs: Paavo Väyrysen presidentinvaaliketju! (nro 7, poikkiviivalla)
« Vastaus #209 : 13.01.2018, 03:07:19 »
Lainaus
Väyrynen liikuttui puhuessaan vuodesta 1918 ja isänsä kohtalosta: ”Minuakin syytettiin kommunistiksi”

Perjantai 12.1.2018 klo 19.39

...
"Isäni määriteltiin epäluotettavaksi"

Oman kansanliikkeensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen suorastaan liikuttui muistellessaan sukunsa kohtaloa sisällissodassa ja sen jälkeen.

- Isosetäni oli Tammisaaren punavankileirillä. Hän ei osallistunut taisteluihin, mutta oli muuten aktiivinen.

Väyrysen isoisä oli puolestaan "aktiivinen vasemmistososialisti" eli monien mielestä kommunisti.

- Hänet erotettiin Simon kunnanvaltuustosta kommunistilakien perusteella.


Väyrynen harmitteli myös isänsä kohtaloa vielä vuosia sisällissodan jälkeen.

- Vuonna 1929 isäni ei päässyt armeijaan, koska hänet oli määritelty epäluotettavaksi. Isäni oli sosialisti. Viralliseksi syyksi sanottiin sydän, mutta hän eli 101-vuotiaaksi - ei hänen sydämessään ollut mitään vikaa, Väyrynen sanoi ääni väristen.

Väyrynen kertoi sisällissodan muistojen vaikuttaneen hänenkin poliittiseen uraansa.

- Isoisäni oli kommunisti
, ja kun minä olin ensimmäistä kertaa ehdolla vaaleissa, minuakin syytettiin kommunistiksi. Näin pitkälle se vaikuttaa, Väyrynen totesi liikuttuneena.


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801122200665303_pi.shtml


isoisä->isä->Väykkä
komunnisti->sosialisti->keskustalainen


Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon